KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Ústecký kraj

Uživatelský avatar
Frantisek.Navrkal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4764
Registrován: 11 kvě 2012, 23:42
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 9909 poděkování
Dostal poděkování: 5722 poděkování

KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Zahajuji jednání o nominacích krajského sdružení do primárních voleb pro sestavení kandidátky pro volby do Evropského parlamentu.

Důvodem pro zahájení jednání je návrh Mikuláše Peksy.

Kandidáty lze navrhovat do 10. 1. 2019 13:00. (Lze návrhem postupu prodloužit.)

Kandidatura probíhá přihlášením, jde-li o člena krajského sdružení Ústeckého kraje, jinak nominací skupinou členů.

Jednat budeme na Internetu ve volbě.

Rozhodující hlasování se bude konat na Internetu od 11. 1. 2019 13:00 do 13. 1. 2019 13:00. Mezi jednotlivá kola hlasování se tato doba rozloží rovným dílem.

Toto vlákno slouží k přihlašování a vedení rozpravy.

Přihlášení kandidáti (chronologicky):
Lukáš Lev Červinka
Mikuláš Peksa
David Wagner
Marcel Kolaja
Matej Šandor
Markéta Gregorová
Lukáš Blažej
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Navrkal za příspěvek:
Petr.Jirman

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Uživatelský avatar
anonym39320
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 388
Registrován: 22 pro 2017, 16:03
Profese: ústavní právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 286 poděkování
Dostal poděkování: 679 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od anonym39320 »

Zdravím všechny!

Jsem Lev a rád bych se na vás všechny obrátil se svou žádostí o podporu v primárních volbách do Europarlamentu.

Možná jste o mně zatím neslyšeli, tak vás chci poprosit o čtyři minuty vašeho času. Díky!

Proč právě já?

Jsem právník. Ústavní právník. Není to úplně nejčastější právnické zaměření, pravda. Zajímají mě psaná a nepsaná pravidla, která mnohdy zůstávají nepovšimnuta, ale která ovlivňují celou naši společnost od jejích základů. Věnuji se výzkumu parlamentarismu, tj. jak fungují parlamenty a jestli, a jak, by mohly fungovat lépe. Nejdříve jsem se tím zabýval jako čistě akademickou otázkou, ale pak jsem uspěl ve výběrovém řízení a stal se asistentem Jakuba Michálka. Od té doby pomáhám poslaneckému klubu a mohu tak sledovat fungování Parlamentu pěkně zblízka. Již téměř poslední rok a půl se také soudím s Poslaneckou sněmovnu, po které u soudu požaduji, aby zveřejňovala hospodaření všech poslaneckých klubů. I na základě těchto zkušeností nakonec vznikla má kniha věnující se právě úloze a fungování poslaneckých klubů z pohledu ústavního práva.

Vedle ústavního práva je mou specializací rovněž mezinárodní právo a mezinárodní vztahy. S Honzou Lipavským spolupracuji právě na mezinárodně-bezpečnostních tématech, jako jsou např. projekty mnohonárodní vojenské spolupráce v Evropě. I skrze tato témata jsem získal, a dále získávám, cenné mezinárodní zkušenosti a kontakty - příkladem může být účast na Berlínské bezpečnostní konferenci, spolupráce se zahraničními Piráty nebo podílení se na tvorbě jednotného pirátského programu do Eurovoleb 2019.

Jsem z Jablonce nad Nisou, což není zrovna pupek světa, přiznávám. Ale právě díky Jablonci jsem se naučil, jak je důležité se neuzavřít ve své lokální či národní bublině. Věděl jsem, že za právnickým vzděláním musím vyjet z Jablonce ven, a tak jsem se dostal do Prahy. Ale i tam jsem věděl, že by byla chyba se uzavřít do bubliny jedné univerzity, což mě dovedlo až do Dublinu na jednu z nejlepších právnických fakult na světě. Tam jsem na vlastní kůži zažil, jak člověka posune kupředu, pokud se otevře a začne spolupracovat s lidmi z dalších zemí, a jak fantastické myšlenky a projekty z takové spolupráce mohou vzniknout. Zároveň, vzhledem k tomu, že pocházím z Libereckého kraje a až do vysoké jsem tam žil, vím, jaké jsou problémy regionů v Sudetech, ač samozřejmě žádné dva kraje nejsou totožné.

Rád bych se v kampani rval z čela kandidátky. Jsem mladý. Pořád je mi pod třicet. Nepřipadá mi to ale jako nevýhoda. Mluvím plynně anglicky, rozumím německy a učím se italsky a, ano, velšsky. Myslím, že mladších europoslanců je potřeba jako soli. Nic proti zkušenostem osmdesátníků, ale pamatujete si, když se naposledy psala evropská ústava? Výsledkem bylo několik set stran textu sepsaných za zavřenými dveřmi bez otevřeného dialogu s občany a následně obrovský neúspěch a zamrznutí integrace na několik dalších let. Nevím, jak by to s evropskou ústavou dopadlo, kdyby ji psali mladší, ale určitě by nebyla tak dlouhá.

V Pirátské straně jsem oproti mnohým jiným krátce - teprve rok. Avšak i za tuto dobu jsem, pevně věřím, prokázal, že jsem členem aktivním, který se nevyhýbá práci ani se nebojí převzít odpovědnost. Vedle spolupráce s poslaneckým klubem a zahraničním odborem jsem např. na jaře 2018 spoluzakládal MS Jablonec nad Nisou nebo nyní pomáhám se zakládáním Pirátského institutu (pirátského think tanku).

Jaká jsou má témata?

Věřím, že europoslanec by měl pokračovat v tom, co dělal než se stal europoslancem. Proto bych se zaměřil především na ústavní témata (posílení Evropského parlamentu, základní vize dalšího vývoje EU apod.), kterým se věnuji v rámci své akademické činnosti a mezinárodně-bezpečnostním otázkám, na kterých spolupracuji s Honzou Lipavským a na kterých bych rád s Honzou spolupracoval i z evropské úrovně, jelikož se domnívám, že takováto témata je třeba řešit současně z národní i evropské roviny. K prosazování těchto témat mám navíc již k disposici kontakty jak mezi pracovníky EU (asistenty europoslanců, pracovníky EP a EK, pracovníky Soudního dvora EU), tak ale např. i mezi lidmi z NATO, včetně velvyslanecké úrovně, mezi představiteli vojenských složek několika členských států EU ad.

Uvědomuji si, že mnohé z níže uvedených bodů mohou leckomu připadat příliš vizionářské, ale já jsem přesvědčen, že právě my, Piráti, máme přicházet s vizí a nikoli jen hledět na průzkumy veřejného mínění jako ostatní strany:

Unie srozumitelná občanovi. Zasadil bych se o to, aby měla Evropská unie jednodušší a srozumitelnější pravidla. Politická vůle k velkým změnám v Evropě pomalu roste. Chce to tedy jen odvahu a chuť proklestit se stovkami stran zakládajících smluv a dát Evropské unii Ústavu, jakou už dávno měla mít. Stručnou a srozumitelnou.

Unie demokratická. Prosazoval bych posílení Evropského parlamentu. Evropský parlament je jediná instituce EU, kterou volí přímo občané. Naopak moc zákulisního vyjednávání v Evropské radě, kde sedí představitelé jednotlivých vlád, musí být omezena. Stejně tak by měla být posílena odpovědnost Evropské komise vůči Evropskému parlamentu. Předsedu Komise by měl vybírat pouze Evropský parlament a neměla by to být jen hra velkých států o moc.

Unie svobodná. Chtěl bych, aby Evropská unie byla prostorem skutečné svobody. Nemluvím jen o svobodě pohybu. Pokud cestujeme po Evropě, nebo dokonce v jiné evropské zemi pracujeme, nemusíme již sice čekat na hranicích, ale přesto se musíme prokousávat neskutečnou byrokracií, která hranice mezi státy stále vytváří. Proč si nemůžeme zřídit bankovní účet třeba ve Francii nebo v Německu bez potvrzování trvalého pobytu, nebo dokonce příjmu? Proč si nemůžeme vybírat na skutečně jednotném evropském trhu mobilních operátorů a musíme za mobilní služby platit mnohonásobně víc než v jiných zemích? Ne, není to pro naši ochranu, ale je to výhodné pro banky a mobilní operátory. A jen pro ně.

Unie silná a bezpečná. Usiloval bych o to, aby Evropská unie byla jednotná a dostatečně silná a dokázala prosazovat své zájmy a lidská práva doma i ve světě. Měli bychom podporovat a prohlubovat spolupráce evropských ozbrojených složek, abychom dokázali čelit vnějším hrozbám. Měli bychom být jednotní a mluvit silným a rozhodným hlasem, když přijde na prosazování našich zájmů či lidských práv ve světě. EU musí být rozhodná a akceschopná v boji proti organizovanému zločinu nebo mezinárodnímu terorismu. Musí být jednotná, když vyjednává s velmocemi, jakými je Rusko, Čína nebo Spojené státy. Ať už se jedná o situaci na Ukrajině, čínské investice v EU nebo obchodní dohodu s USA.

Unie otevřenosti a rovnosti. Chtěl bych, aby Evropská unie byla prostorem rovnosti. Ano, rovnosti. Vadí mi, že my ze střední a východní Evropy dostáváme zboží, služby a mzdy druhé jakosti. Nejen nadnárodní korporace jsou zdrojem nerovností a problémů. Státní byrokracie si také zuřivě hájí své písečky, a tak máme problémy s platbami sociálního a zdravotního pojištění, když pracujeme v zahraničí. Máme jen minimální nárok na ošetření, když jsme mimo hranice svého státu. Proč si stále musíme zřizovat komerční cestovní pojištění, když cestujeme přes hranice?

Unie skutečně evropská. Prosazoval bych, abychom v Evropské unii spolupracovali na skutečně evropských projektech, které positivně ovlivní život občanů a které každému občanovi ukáží, že Evropská unie má smysl. Jedná se například o vybudování evropské vysokorychlostní železnice, zavedení jednotné dálniční známky, rozšíření programu Erasmus+ ad. Unie musí podporovat projekty, které ji vrátí zpátky k občanovi a které reálně zlepší jeho život.

Jak bych chtěl svůj mandát vykonávat?

Při výkonu svého mandátu bych se chtěl držet především tří hlavních zásad, kterými jsou: blízkost k voliči, spolupráce se stranou a ctění pirátských hodnot.

Blízkost k voliči je pro mě zcela prvořadá. Europoslanec je zde pro občany. Považuji za špatné, že o většině europoslanců po jejich zvolení dalších 5 let v ČR není slyšet, pokud se jich netýká nějaká velká kauza nebo si nevezmou nějakou bokovku na Ministerstvu zahraničí. Europoslanec by měl pravidelně představovat a vysvětlovat evropskou politiku občanům doma. Měl by vysvětlovat, proč zde EU vlastně je a proč je pro nás důležitá. Je to zásadní mimo jiné i proto, že to umožní europoslanci, aby si udržel vazbu se svými občany a neodtrhl se od reality.

Spolupráce se stranou považuji za zásadní jak pro práci europoslance, tak pro rozvoj pirátského hnutí. A když mluvím o straně, nemyslím tím pouze spolupráci s Českou pirátskou stranou, avšak i s dalšími pirátskými stranami v Evropě a ve světě. Tato spolupráce by byla obousměrná. Jako europoslanec bych tak mohl získávat informace od místních sdružení o dopadech evropské politiky na občany a také využívat odborné znalosti pirátů. Na druhou stranu bych měl příležitost pomáhat politikům na lokální, krajské i národní úrovni a spojovat je s odborníky z jiných zemí, pomáhat jim i svou osobní účastí na akcích pro veřejnost. Jedině tak můžeme překonat odstup, jaký pomalu vzniká mezi Prahou a regiony, které jsou mnohdy dnes na spoustu věcí samy.

Ctění pirátských hodnot je sice pro nás Piráty, pevně věřím, samozřejmostí, avšak i tak, či právě proto, považuji za nutné to zde zmínit. Transparentní vynakládání financí, nezaměstnávání rodinných příslušníků nebo upřednostňování veřejného zájmu před osobním považujeme již za naši přirozenost, ale i tak se ke ctění těchto i dalších pirátských hodnot chci zde veřejně před vámi zavázat.

Rádi byste věděli trochu více o tom, co dělám, kdo jsem nebo co mohu pirátům a ČR v Evropském parlamentu nabídnout?

Více informací o mně a mém programu do Eurovoleb, mé činnosti v Pirátské straně, kompletní CV a další články a aktuality lze nalézt na https://www.piratcervinkado.eu.

Jak je vidět na mých webovkách, nebo Facebooku, nečekal bych během kampaně až za mě jiní udělají mou práci, nenaložil bych všechnu odpovědnost jen na stranu a tým kampaně, ale sám bych se pustil na plno do boje od samotného začátku. Zároveň ale striktně odmítám, aby Piráti na kandidátce dělali kampaň jeden proti druhému, ale chci, aby šli do boje společně jako tým.

Do Eurovoleb musíme jít se sebevědomím a kvalitními kandidáty. Vždyť jsou to první celostátní volby, které můžeme vyhrát! A já věřím, že dokáži voliče zaujmout nejen svým jménem, ale i svými schopnostmi a názory.

Pokud byste měli jakýkoli dotaz, můžete mi napsat na mail lukas.lev.cervinka@pirati.cz nebo třeba tady na fóru.

Pokud jste dočetli až sem, patří vám můj velký dík. Za případnou podporu budu rád!

Lev
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym39320 za příspěvky (celkem 5):
Frantisek.Navrkal, Michal.Ketner, Hana.Vodrazkova, Jakub.Pribyl, Jan.Kranda
Lukáš Lev Červinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách

Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
Uživatelský avatar
Mikulas.Peksa
Poslanec/poslankyně Evropského parlamentu
Příspěvky: 4625
Registrován: 29 lis 2012, 08:33
Profese: europoslanec, ajťák, fyzik
Dal poděkování: 7811 poděkování
Dostal poděkování: 11918 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Pro pořádek tedy dodávám, že se hlásím a o nominaci svého kraje velice stojím.
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2176
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 934 poděkování
Dostal poděkování: 7318 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od David.Wagner »

Já mám svoje nominační vlákno před CF tady!

viewtopic.php?f=350&t=45028

A abych to zjednodušil: miluju Terezín, mám rád Litoměřicko, v Ústí bych rád potrávil toho času více, ale práce mě tahá jinam (byť se snažím do SUPICE aspoň tahat nějaký akce). Jako klíčovou politiku pro úspěch a neúspěch ČR ale vidím v tuhle chvíli europarlament.
A ucházím se tedy o zadní místa, protože máme jako kraj super kandidáty na ty čelní (Mikuláše a Lukáše Blažeje) a myslím, že na hrotě by měli být zasloužilí Piráti.

(also, málo co je tak hipsterské jako krajská nominace na "ostatní")
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 5):
Frantisek.Navrkal, Vojtech.Karban, Jakub.Pribyl, Jan.Kranda, Michaela.Schwarzova

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Marcel.Kolaja
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 5079
Registrován: 14 čer 2010, 15:27
Profese: kvestor Evropského parlamentu
Bydliště: Český Brod
Dal poděkování: 7466 poděkování
Dostal poděkování: 7689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Marcel.Kolaja »

Ahoj Piráti z Ústeckého kraje,

v souladu s § 21, odst. 1, písm. a) jednacího řádu celostátního fóra tímto pokorně žádám o nominaci do volby do Evropského parlamentu krajským fórem:

https://wiki.pirati.cz/rules/jdr#navrhovani_kandidatu

Mám zájem kandidovat na všechny pozice na kandidátní listině, tedy včetně lídra, případně čela kandidátky. Bohužel jsem neměl možnost se představit osobně na zasedání krajského fóra, poněvadž z Brna je to pro mě hodně daleko a v době konání vaší krajské schůze jsem se nedokázal uvolnit z práce. Dovolím si zkopírovat svoji nominační řeč k nominaci skupinou členů:

Již za několik málo měsíců čeká Evropskou unii zásadní událost: volby do Evropského parlamentu, jedinou celoevropskou instituci, která je přímo volena občany. Pro české Piráty to budou druhé evropské volby.

Od minulých voleb, které proběhly v roce 2014, došlo k mnoha změnám: pro Evropu i Piráty, a to nejen ty české. Zaznamenali jsme zasažení evropské politické scény tzv. migrační krizí, brexit, ukončení dlouhodobého paktu mezi frakcemi EPP a S&D, ale i nárůst úspěchu Pirátů v Evropě a to zejména v Česku.

Pro volby v roce 2014 jsem získal důvěru celostátního fóra k tomu, abych mohl kandidovat na druhém místě na kandidátní listině. Rád bych o tuto důvěru opět požádal i pro volby v příštím roce.

Marně přemýšlím, co se na mých postojích ve vztahu k Evropské unii změnilo. Vlastně ano, změnilo. Nyní jsem více než kdy předtím přesvědčen o tom, že Evropská unie je pro úspěch zemí v Evropě životně důležitý projekt.

Pirátské hnutí v této záležitosti hraje extrémně důležitou roli. Za své již více než sedmileté politické působení v pirátském hnutí, ať už jako spolupředseda Pirate Parties International nebo mezinárodní koordinátor za českou Pirátskou stranu jsem nezaznamenal, že by Piráti stavěli svoje národní zájmy nad zájmy evropské. A přesně takovou politiku Evropská unie potřebuje. Piráti dokáží napříč Evropou táhnout za jeden provaz. Již v minulých evropských volbách jsme kandidovali s mottem "Evropa je naše moře!" a v tom se nic nezměnilo. Držíme kurz!

Rok 2019 bude průlomový. Pevně věřím, že pro Piráty to budou nejúspěšnější evropské volby v dosavadní historii, a to jak co se týče počtu zvolených Pirátů, ale i počtu zemí, za které budou Piráti zvoleni.

Jako Pirát, který se od roku 2003 zajímá o evropskou politiku, bych rád kandidoval ve volbách do Evropského parlamentu. Mé stručné představení je k dispozici na pirátských stránkách:

https://wiki.pirati.cz/lide/marcel_kolaja

Děkuji za vaši podporu!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marcel.Kolaja za příspěvky (celkem 5):
Frantisek.Navrkal, Michal.Ketner, Hana.Vodrazkova, Jakub.Pribyl, Jan.Kranda

Marcel Kolaja
kvestor Evropského parlamentu

Matej.Sandor
Člen KS Praha
Příspěvky: 597
Registrován: 12 dub 2018, 10:46
Profese: manažer, právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 989 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Matej.Sandor »

Ahoj Pirátky a Piráti,

navazuji na mé představení na vaši krajské schůzi, která byla 2. 12. 2018 v Teplicích (byl jsem kluk v červený mikině :D ). I když už mám podporu moji kandidatury v primárkách pirátské strany pro volby do EP od skupiny členů, tak bych byl moc rád, pokud by se mi povedlo získat i podporu krajů, a tímto bych se chtěl ucházet o nominaci Ústeckého kraje. Pozici europoslance vnímám jako osobu, která má zastupovat všechny kraje a proto se ucházím i o podporu jednotlivých krajů a zároveň se do nich jezdím i představovat.

Níže uvádím mé představení se a vizi působení jako europoslance s tím, že na konci tohoto textu uvádím rovněž i odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy. Komu se nechce číst, tak můj stručný profil je tady: https://wiki.pirati.cz/lide/matej_sandor


Jsem přesvědčen, že ideální kandidát by měl splňovat minimálně tyto vlastnosti, které zároveň představují shrnutí toho, co jako kandidát nabízím:

1. ČAS – dostatek času na kampaň v regionech i na výkon funkce obecně.

2. ODBORNOST – mít dostatečné odborné znalosti na výkon funce eurposlance ať už na základě praxe nebo vzdělání.

3. PROSAZOVÁNÍ PROGRAMU – mít zkušenosti s vyjednáváním jako predispozici pro možnost aktivního prosazování programu Pirátské strany.


Kdo jsem a co nabízím?

1. Jsem dlouholetý přesvědčený liberál, později příznivec Pirátské strany. Členem strany jsem se stal během roku 2018 s cílem prosazování liberálních hodnot a ochrany demokracie obecně. Je mi 34 let, jsem ženatý, zatím bez dětí. Pocházím ze Zvolena, v letech 2002 až 2007 jsem žil v Brně, během roku 2007 jsem se přesunul do Prahy, kde žiju doposud. Původní profesi jsem právník, pak jsem hodně let působil v různých manažerských profesích. Momentálně působím jako radní na Praze 4.

2. Orientuji se náležitě jak v institucionálním rámci EU, tak v příslušných mezinárodních normách. Mám vystudované právo (JUDr.), Evropská studia (Bc.) a mezinárodní hospodářské právo (Ph.D.). Jsem zapojen do činnosti Zahraničního odboru Pirátů, včetně zapojení do Pirate Parties International a např. do připomínkování povolební strategie pro volby do EP.

Při studiu Evropských studii jsem se podrobně seznámil s jednotlivými aspekty fungování Evropské unie od procesu jejího vzniku a historie, přes jednotlivé smlouvy upravující fungování EU, instituce EU, proces rozšiřování EU až po jednotlivé politiky EU (např. bezpečnostní a obranná politika, otázky hospodářské měnové unie, justice a vnitřních věci, strukturální fondy, SZP, zahraniční politika atd.).

V rámci studia mezinárodního hospodářského práva jsem se kromě mezinárodního práva zabýval rovněž obchodními otázkami mezinárodních vztahů. Publikoval jsem cca 15 publikací v recenzovaných českých a zahraničních odborných časopisech, přednášel v ČR i v zahraničí a to i mimo Evropu. Rovněž jsem vyučoval na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE.

3. Kampaň si odpracuji. Pokládám za důležité, aby lídři kandidátky vedli kontaktní kampaň v rámci všech regionů ČR, a uzpůsobím tomu svůj pracovní program. Budu-li zvolen mezi první čtyři místa kandidátky, jsem připraven nabídnout rezignaci na mou veřejnou funkci už během kampaně.

4. Budu prosazovat, abychom se v rámci kampaně a v duchu hesla „ ČR a Evropa společně“ zaměřili na vysvětlování výhod členství v EU a vyvolali tím příslušnou celospolečenskou debatu.

5. V EP budu aktivně vyjednávat o podpoře našich programových bodů. Mám rozsáhle zkušenosti s vyjednáváním jak se státními, tak s komerčními subjekty. Za svou profesní praxi jsem vyjednával podmínky množství smluv v hodnotě desítek miliard Kč. Jsem zvyklý pohybovat se v mezinárodním prostředí. Žil jsem USA i v Británii a procestoval jsem cca 60 zemí. Mluvím anglicky. Dál jsem se 6 let učil francouzsky a 2 roky rusky, nicméně vzhledem k dlouhodobému nepoužívání těchto dvou jazyků bych řekl, že nimi teď zatím nemluvím, spíš jenom pasivně rozumím.


Co budu aktivně prosazovat v EP, aneb mé hlavní programové vize?

1. Ochranu svobodného internetu a boj proti nadměrné ochraně duševního vlastnictví – prosazování síťové neutrality, zákazu geolokace, ochrany proti hoaxům a rozvolnění ochrany duševního vlastnictví (díla se státním příspěvkem musí mít volnou licenci).

2. Změnu dotační politiky – s cílem čerpat více peněz na dotační stavby a sociální projekty a méně např. na projekty v oblasti soft skills. Podpora omezení dotací pro velké zemědělce ve prospěch zemědělců malých a ve prospěch projektů na ochranu životního prostředí včetně projektů omezování plastů.

3. Společnou Evropskou armádu – EU, jako největší zóna svobody na světě, nemůže být jen ekonomická velmoc, ale potřebuje i vojenskou sílu, která bude mimo jiné schopná chránit společné hranice EU. Nejednalo by se o náhradu NATO, ale o subjekt, který by působil vedle NATO.

4. Jednotné evropské železniční a dálniční sítě včetně celoevropské dálniční známky.

5. Rozšiřování EU o země západního Balkánu.


Odpovědi na nejčastější dotazy

1. Nejsem v žádném příbuzenském vztahu s Andorem Šándorem.

2. V případě zvolení do EP se vzdám svého mandátu radního a nebude-li MS Praha 4 požadovat opak i pozice neuvolněného zastupitele. Jinou veřejnou funkci nemám. Budu-li na volitelném místě kandidátky do EP, resp. na prvních třech místech nabídnu pozici radního už během kampaně.

3. To, že chci kandidovat v primárkách do EP jsem opakovaně říkal na setkáních MS P4 od vzniku tohoto sdružení s tím, že domluva s předsednictvím byla, že do doby než to bude aktuální, se budu věnovat aktivitám na P4 – a proto jsem teď radním

Matej
Uživatelský avatar
Marketa.Gregorova
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 1179
Registrován: 15 dub 2012, 21:18
Profese: europoslankyňa
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1224 poděkování
Dostal poděkování: 4283 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Ahoj Ústecký kraji!

Sama od sebe jsem požádala o nominaci pouze JmK, protože tam bydlím, jsem členem a miluju je. .D Po založení tohoto vlákna ve mně však začalo hlodat, jestli by nebylo krásné mít nominaci od rodného kraje, kde jsem 20 let poměrně úspěšně žila a pořád se tam vracím za kapelou a rodinou. A řekla jsem si - jop!

Tak pokud si také řeknete jop, budu mít velkou radost. Moje nominační řeč je k nalezení tu, abych nesnižovala scrollovatelnost vláknem.

Pokud vás zajímá, co mohu nabídnout Ústeckému kraji jako europoslankyně, tak hlavně kulturní obohacení všech punkových akcí ve třetích cenových, v nichž s Ententýkem hrajeme, a kam by tak nejspíš poprvé vkročil europoslanec. <3 .D

Díky za zvážení.

Europoslankyňa.
Místopředsedkyňa.
Vedoucí RT EZO.

Pravda bolí.
Politika je pro všechny.
NEklikat.
Píše se to AI.

Uživatelský avatar
Petr.Jirman
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 55
Registrován: 01 led 2019, 11:48
Profese: auditor EK
Dal poděkování: 74 poděkování
Dostal poděkování: 124 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Petr.Jirman »

Vážené Pirátky a Piráti,

Jako auditor Evropské komise, který v roce 2012 vedl v Ústeckém kraji tolik mediálně sledovanou auditní misi EK, která vyústila v odhalení řady nepravostí ve Vašem kraji i na celostátní úrovni, by byl téměř hřích se nepokusit získat Vaši podporu pro mou kandidaturu do primárek. Dobrodružství, které jsem u Vás zažil se svými belgickými kolegy, bylo pro nás nezapomenutelné.

Ještě nikdy nás nevítala Česká televize svým přímým přenosem do ranního vysílání před budovou pana Oulického, kde námi navštívený úřad sídlil a přitom si spletli naše tlumočnice se skutečnými auditory. Včera jsem si ještě nostalgicky projížděl záznamy z vysílání ČT z Ústí ze dne 4.6.2012, kde kauza jela v televizi celý den včetně Interview na ČT24. S lidmi, se kterými jsme se bavili, skončili ve vazbě a vyšetřování probíhá dodnes.

Veškeré podstatné informace o mé osobě, o mé auditorské praxi v Bruselu, mých zkušenostech a případných přínosech pro Piráty ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT Committee) v EP jsou uvedeny v mém vlákně na celostátním fóru, kde rovněž usiluji o podporu.

viewtopic.php?f=350&t=45308&start=10

Zde jsou Vám i k dispozici odpovědi na některé zásadní otázky, například proč se hlásím o podporu tak pozdě. Pokud by tam někdo chťel připojit i svou podporu v podobě hlasu, budu jedině rád. Začal jsem celkem pozdě a tak ještě nemám nasbíráno požadovaných 30.

Váš kraj znám velice dobře, jako odchovanec jabloneckého stolního tenisu jsem sjezdil křížem krážem jihozápadní část tehdejšího Severočeského kraje, moje manželka se v Ústí narodila a pak i tam studovala. Jezdím se hlásit pouze do regionů, ke kterým mám nějaký vztah, kde mají otevřené nominační vlákno a jsou v dojezdové vzdálenosti pro manželku, aby mne tam odvezla i s berlami, které v současné době doplňují můj krok.

Rád bych se s Vámi potkal a představil se osobně ještě před hlasováním, pokud je to možné. Vím, že máte velice kvalitní své místní kandidáty. Lukáše Blažeje jsem slyšel vyprávět velice zajímavě o EP v Praze (díky za like pod historkama). Mikuláš je kandidát na jedničku a určitě máte i další. Přesto bych rád získal podporu i od Vás. Nemohl jsem se nijak dosavadně politicky angažovat vzhledem k mé dosavadní velice citlivé pracovní náplni. Jsem tedy celkem zvenčí, ale téma OMEZENÍ ZNEUŹÍVÁNÍ EURODOTACÍ ve spojení s mým profilem může být pro Piráty natolik zajímavé, že by nad mým nečlenství mohli přimhouřit očko. Navíc já protikorupční strategii Pirátů aplikuji v EK již od roku 2010, což je dříve než byla napsána. ;)

Těším se na případné setkání s Vámi
S pozdravem
Petr Jirman
Názory uvedené v tomto článku/v této řeči jsou mé osobní a nemohou být nijak připisovány Evropské komisi.
Uživatelský avatar
Giuseppe.Maiello
Člen KS Praha
Příspěvky: 351
Registrován: 23 čer 2014, 21:52
Profese: Vysokoškolský učitel
Bydliště: Praha-Klánovice
Dal poděkování: 1117 poděkování
Dostal poděkování: 527 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Giuseppe.Maiello »

Ahoj Pirátky a Piráti Ústeckého kraje,

byl jsem 2. prosince na krajské schůzi v Teplicích, abych se seznámil se situací a problémy vašeho kraje. Atmosféra byla příjemná a reakce od vás byly tak vřelé, že jsem se rozhodl vás požádat o nominaci. Jasně že netřeba vypadat, jako sovětští maršálové, kteří si přišpendlují na saka desítky medailí. Ale protože mi s vámi bylo dobře, pyšnit se vaší nominací by mi udělalo velkou radost.

Moje řeč je tu: viewtopic.php?f=350&t=45058

Na otázky na facebooku, nebo na e-mailu mohu odpovědět jen v krátkosti. Na 100% odpovědět na otázky či vysvětlit své postoje jsem připraven po telefonu (č. 420-603578587) nebo osobně.

Moc vám děkuji

giuseppe
Tito uživatelé poděkovali autorovi Giuseppe.Maiello za příspěvek:
Frantisek.Navrkal
Uživatelský avatar
Lukas.Blazej
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 775
Registrován: 24 lis 2010, 18:04
Bydliště: Ústí nad Labem - centrum
Dal poděkování: 888 poděkování
Dostal poděkování: 1369 poděkování

Re: KF ÚsK 25/2018 Nominace do primárních voleb pro volby do EP

Příspěvek od Lukas.Blazej »

Děkuji Mikulášovi za členský podnět a hlásím se o nominaci na čelní místa. Moji kandidátní řeč si můžete přečíst zde.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Blazej za příspěvek:
Frantisek.Navrkal
Tel. 778702712
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Ústecký kraj“