Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporuji nominaci Hynka Melichara do EP

PRO
48
71%
PROTI
11
16%
zdržuji se
9
13%
 
Celkem hlasujících: 68 - Celkem hlasů: 68

Uživatelský avatar
Tomas.Svoboda
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 667
Registrován: 22 lis 2014, 08:03
Profese: osvč
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 906 poděkování
Dostal poděkování: 447 poděkování

Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Tomas.Svoboda »

Dobrý den, milé dámy a vážení pánové.
Ahoj Piráti.


Nominuji tímto Mgr. Hynka Melichara, Ph.D. do primárních voleb do Evropského Parlamentu.

http://www.piratistarostove.cz/kandidat ... -melichar/
https://wiki.pirati.cz/lide/hynek_melichar

Nominuji Hynka současně i na pozici lídra kandidátky.

Hynek má již naši krajskou podporu
viewtopic.php?f=413&t=45252
viewtopic.php?f=413&t=45253

Prosím Hynka o kandidátskou řeč a následně Vás žádám, dámy a pánové, o dostatečnou podporu Hynka.

Děkuji Vám a přeji nám všem skvělý rok 2019, plný dobrých vítězství, radosti a pohody.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Svoboda za příspěvky (celkem 5):
Nela.Melicharova, Jan.Bednarik, Marika.Rehova, Iva.Dvorakova, Jakub.Knapek
Der Mann ohne Eigenschaften

Tomáš Svoboda
733 252 652
Uživatelský avatar
Hynek.Melichar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 300
Registrován: 24 led 2018, 11:13
Profese: odborný asistent na FF UP
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 309 poděkování
Dostal poděkování: 646 poděkování

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Hynek.Melichar »

Vážené a milé Pirátstvo,

děkuji Tomášovi za nominaci, přidávám svou kandidátskou řeč a prosím vás tímto o podporu. Značná míra hlasovací i osobní podpory, které se mi i přes pozdní nominaci dostalo v kraji mě motivuje do toho jít naplno.

Kdo jsem?

https://wiki.pirati.cz/lide/hynek_melichar

Jsem Hynek Melichar, t. č. olomoucký zastupitel a předseda MS Olomouc. Je mi 36 let, mám osmiletou dceru. Do podzimních komunálních voleb jsem vedl koaliční kandidátku Pirátů a Starostů, s níž jsme dosáhli jen těsně třetího místa, pouhých 0,16 % za programově spřízněným lokálním hnutím ProOlomouc.
Již téměř deset let pracuji na Filozofické fakultě Univerzity Palackého, kde působím na Katedře politologie a evropských studií (KPES FF UP) jako kmenový vyučující. Odborně se zaměřuji na mezinárodní vztahy a bezpečnost. Věnuji se problematice terorismu, politického násilí a etno-nacionalistických konfliktů. Učím mj. kurzy Mezinárodní bezpečnost, Izraelsko-palestinský konflikt, Úvod do mezinárodních vztahů či kurzy v angličtině Terrorism and Counter-Terrorism, Central European History Since 1945 nebo Central European Culture and Society,. Externě jsem vyučoval také politické systémy zemí Magrebu a Blízkého východu na FF MU v Brně. Jsem autorem jedné monografie (https://barrister.cz/barr01/wp-content/ ... -Irsko.pdf) a několika odborných článků. Sedm let jsem se při magisterském a doktorském studiu živil jako OSVČ - překladatel a tlumočník z/do anglického jazyka.

Co mám za sebou?

Vystudoval jsem magisterský studijní obor Politologie a evropská studia na KPES FF UP, kde jsem pokračoval úspěšně dokončeným doktorským studiem (Ph.D.). Tématem mé disertační práce byla mediační intervence USA v severoirském mírovém procesu. V letním semestru 2004 jsem přes program Erasmus studoval evropská studia na University of Limerick v Irsku, kde jsem si na vlastní kůži zažil, jaké to je přijíždět jako občan mimo Evropskou unii a vracet se už jako občan EU. V průběhu svých studií jsem absolvoval řadu kurzů zaměřených na fungování, politiky, aktéry či instituce Evropské unie.
V rámci svého dlouhodobého zaměření na problematiku mezinárodní bezpečnosti jsem absolvoval letní školu „Security Challenges in XX Century“ (2004) pořádanou Prague Security Studies Institute ve spolupráci s NATO a o dva roky později stáž na Odboru bezpečnostní politiky MZV ČR. Další pracovní zkušenosti jsem sbíral v rámci několika ESF projektů zaměřených na propojení studia a praxe. Jsem spoluautorem materiálů pro inovaci výuky moderních českých a československých politických dějin na středních školách v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Pravidelně přednáším na Letní škole diplomacie.
Mám řadu zahraničních zkušeností. Krom studia v Irsku jsem absolvoval letní školy a akademie v Rakousku (AIES European Academy) či Bulharsku (Jean Monnet Summer School for PhD students - “The idea of Europe and its borders in social sciences and the humanities”). Uskutečnil jsem několik výzkumných pobytů v Británii a Severním Irsku. Jako hostující lektor jsem učil v nizozemském Haagu či irském Limericku. V dubnu 2017 jsem učil evropská studia na Tádžické národní univerzitě v Dušanbe v rámci projektu EU TACES. Dlouhodobě jsem participoval na National Model United Nations (NMUN) – největší a nejstarší simulaci OSN na světě (účast na třech konferencích v New Yorku jako Faculty Advisor). Byl jsem součástí týmu, který konferenci NMUN přivedl v roce 2010 i do Olomouce, kde jsem zastával roli generálního tajemníka. V lednu 2017 jsem byl v několikakolovém výběrovém řízení (pouze 18 lidí z celého světa) vybrán americkým Department of State k účasti na prestižním Study of the U.S. Institutes on U.S. National Security Policymaking spolupořádaném University of Delaware. V létě 2018 jsem podnikl vyjednávací pracovní cestu do Izraele.

Hovořím plynně anglicky (úroveň C2 – rodilý mluvčí – certifikát CPE) vč. odborné angličtiny (politika, mezinárodní vztahy, EU), domluvím se francouzsky (jsem schopen pracovat s odbornými texty) a částečně italsky.

Než jsem se začal politicky angažovat, vystupoval jsem jako odborný komentátor k problematice terorismu v Evropě a Severního Irska na kanále ČT 24 (např. pořad Horizont) i v jiných médiích. Např. zde: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... 1058030809; https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... keho-statu; https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... s-terorem/

Co mě motivuje, co nabízím a čemu bych se chtěl v rámci EP věnovat?

I když jsem nějakou dobu zvažoval, zda nominaci, přijmout, dospěl jsem k závěru, že v Evropském parlamentu nejlépe uplatním své vzdělání, zkušenosti a odbornost. Přestože mě práce v zastupitelstvu naplňuje, můj profesní život přeci jen vždy směřoval k mezinárodní politice. K Pirátům a do politiky obecně mě přivedla nespokojenost se stavem věcí okolo mě a nezištná vůle snažit se alespoň malou část toho změnit. A to platí jak pro úroveň místní a celostátní, tak evropskou.
Evropskou unii považuji i přes její veškeré nedostatky za nejúžasnější projekt v evropských dějinách, jenž přinesl Evropě bezprecedentní éru stability a prosperity. V současné chvíli však stojí před mnoha výzvami a často je neprávem obětním beránkem populistických, nacionalistických politiků. Bohužel k tomu přispívá i sama unie svým zcela nedostatečným PR. V Evropském parlamentu se budu aktivně věnovat přibližování své práce i fungování celé unie široké veřejnosti v ČR. Ostatně už před minulými volbami do EP v roce 2009 jsem objížděl střední školy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji a vysvětloval prvovoličům význam evropských voleb. Mimo to se dlouhodobě a intenzivně věnuji „osvětové“ činnosti v oblasti své odbornosti mimo univerzitní půdu – přednáším pro veřejnost v pirátském centru Picolo v Olomouci, účastním se řady veřejných debat či hostuji na dokumentárních festivalech (Jeden svět), přednáším na středních školách.
Evropské instituce vč. Evropského parlamentu (v Bruselu i ve Štrasburku) jsem několikrát navštívil, není to tedy pro mně vzdálený „Brusel“. Stejně tak jsem navštívil americký Pentagon či Senát, hlavní sídlo OSN v New Yorku i „pobočky“ organizace v Ženevě a ve Vídni. Mám rozsáhlou síť kontaktů v EU i po celém světě. Svět mezinárodní politiky mám „ohmataný“.
Nabízím nadstandardní orientaci v problematice mezinárodních vztahů a Evropské unie, jejích politik, aktérů, institucí a procesů, které jsem ostatně vystudoval. Rád bych se v souladu se svou odborností zaměřoval na problematiku Společné zahraniční a bezpečnostní politiky a vnitřní bezpečnosti unie (boj proti terorismu). Směřoval bych tedy do výboru Foreign Affairs či Security and Defense. Mou vizí je Evropská unie liberální, svobodná a bezpečná. Nabízím pečlivost, svědomitost, zásadovost a zkušenost s prací samostatnou i v rámci mezinárodního týmu. A protože vidím, že už jsem se dost rozepsal, zde skončím s tím, že rád zodpovím vaše případné doplňující dotazy.

Moc děkuji za vaši podporu.

Hynek
Naposledy upravil(a) Hynek.Melichar dne 04 led 2019, 01:11, celkem upraveno 2 x.
"But I tried, didn't I? Goddamnit, at least I did that." Randle P. McMurphy, One Flew Over the Cuckoo's Nest

předseda MS Olomouc
předseda zastupitelského klubu Piráti a Starostové Olomouc
člen KMČ 18 Olomouc - západ
Uživatelský avatar
Jakub.Nepejchal
Člen KS Praha
Příspěvky: 1360
Registrován: 26 bře 2014, 14:12
Profese: Vedoucí sociální služby
Bydliště: Praha-Petrovice
Dal poděkování: 2426 poděkování
Dostal poděkování: 1730 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Jakub.Nepejchal »

Páni, přes čtyři hodiny založený podnět a Honza Hora ještě nepoložil dotaz :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Nepejchal za příspěvky (celkem 5):
Petr.Vileta, Dalibor.Zahora, Jan.Hora, Michael.Polak, Viktor.Derka

Člen KS Praha
=== Kontakt: ===OFFTOPIC* E-mail: jakub.nepejchal@pirati.cz
* Telefon: 6O8428O8O

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34600
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Petr.Vileta »

OFFTOPIC[quote=Jakub.Nepejchal post_id=597630 time=1546545590 user_id=9270]
Páni, přes čtyři hodiny založený podnět a Honza Hora ještě nepoložil dotaz :)
[/quote]
sek ... sek ... seknul se ... se mu ... ro ... ro ... robot. :lol:

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3070
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4841 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

Samozřejmě spěchám do tvého nominačního vlákna se svou otázkou: Co soudíš o slavné "protizbraňové" směrnici? :)

OFFTOPIC
Jakub: Hluboce se omlouvám měli jsme krajskou schůzi až do půlnoci a dokonce i já musím jít občas spát. A to ani nevíš, že jsem přehlédl nominační vlákno Lukáše Blažeje a zeptal se ho až po 12(!) dnech :D
Petr: To mi křivdíš, všechny kandidáty jsem uctil tím, že je terorizuji osobně :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 4):
Jakub.Nepejchal, Viktor.Derka, Petr.Vileta, Jiri.Ulip

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Michael.Polak »

Nechci trollovat proti konkrétnímu kandidátovi, ale rád bych pozvedl obočí nad tím, že kandidát, který již má podporu krajského fóra, usiluje současně i o podporu celostátního fóra. Tím logicky snižuje šance všech kandidátů, kteří mají pouze podporu celostátního fóra (i když je velká otázka, jak přesně budou primární volby probíhat... ale stejně). Tedy, nic proti kandidátům s nominací krajského fóra. Ale volby do EP jsou (kromě prezidentských) jediné volby v ČR, kde je kandidátka celostátně jednotná OFFTOPIC(což je samo o sobě v jistém smyslu na pováženou a je to podle mě pozoruhodná mezera v Ústavě jako takové... i když teď hned mi nenapadá, jak jí řešit, tak tahle mezera sama o sobě může příspívat k tomu, že všichni další prezidenti budou zase "Zemanové" - tedy budou se tak či onak profilovat euroskepticky či protievropsky, protože současný stav z nich dělá jedinou "celostátní" protiváhu vůči "celostátním" europoslancům....).

Na jednu stranu to může znamenat, že si to kandidát uvědomuje a nechce se spokojit s pouhou nominací krajem a chce být nominován i skupinou členů. To samozřejmě je v podstatě logické. Současně ale jde tak trochu o "kumulaci nominací" (což je matka všech kumulací funkcí, že :-)

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Uživatelský avatar
Tomas.Svoboda
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 667
Registrován: 22 lis 2014, 08:03
Profese: osvč
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 906 poděkování
Dostal poděkování: 447 poděkování

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Tomas.Svoboda »

Pozvednuté obočí dělá prý vrásky na čele. :)
Odpověď je jednoduchá. Nominaci jsem dodal já.
V celkem chaotické situaci kolem voleb do EP jsme v diskuzi dostali info, že krajská nominace nemá stejnou hodnotu jako celorepubliková (ač jsem si myslel opak). Proto zde. Z Tvého textu vyplývá, že tomu tak není. Ovšem názory se různí. Stačí takto?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Svoboda za příspěvek:
Michael.Polak
Der Mann ohne Eigenschaften

Tomáš Svoboda
733 252 652
Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Michael.Polak »

Ok, to nic nemění na tom, že floskule "kumulace nominací" mi přijde jako potenciálně úderný buzzword ve vnitrostranické newspeakové debatě :-)

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Uživatelský avatar
Tomas.Svoboda
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 667
Registrován: 22 lis 2014, 08:03
Profese: osvč
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 906 poděkování
Dostal poděkování: 447 poděkování

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Tomas.Svoboda »

Tak snad se nejedná o ideozločin.. :D
Nerad bych byl vaporizován..
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Svoboda za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Milan.Dadourek
Der Mann ohne Eigenschaften

Tomáš Svoboda
733 252 652
Uživatelský avatar
Hynek.Melichar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 300
Registrován: 24 led 2018, 11:13
Profese: odborný asistent na FF UP
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 309 poděkování
Dostal poděkování: 646 poděkování

Re: Nominace Hynka Melichara do primárních voleb do Evropského Parlamentu

Příspěvek od Hynek.Melichar »

Honza.Hora píše: 04 led 2019, 09:49 Samozřejmě spěchám do tvého nominačního vlákna se svou otázkou: Co soudíš o slavné "protizbraňové" směrnici? :)

OFFTOPIC
Jakub: Hluboce se omlouvám měli jsme krajskou schůzi až do půlnoci a dokonce i já musím jít občas spát. A to ani nevíš, že jsem přehlédl nominační vlákno Lukáše Blažeje a zeptal se ho až po 12(!) dnech :D
Petr: To mi křivdíš, všechny kandidáty jsem uctil tím, že je terorizuji osobně :D
Ahoj, ke zmíněné směrnici: Úmysl jistě ušlechtilý, efekt prakticky žádný. Hlavním argumentem pro tuto směrnici (jejíž finální podoba je kompromisem) byl boj proti terorismu. Ve výsledku její opatření postihují především držitele legálních zbraní. Teroristé si vždy v dějinách dokázali zbraně opatřit jinými cestami (černý trh). Takže z "protiteroristické" směrnice se stala spíše debata o právu nosit zbraň. Já osobně nejsem žádným velkým fanouškem vyzbrojování populace. V Evropě máme jinou tradici než třeba v USA stejně jako u nás nemá tradici vigilantismus (ten je u nás spíše spojen s různými pochybnými krajně-pravicovými domobranami). Ostatně v čele kritiků směrnice stály krom europoslanců postavy jako Foldyna, Klaus ml. či Zeman. Nicméně pokud jsou patřičně nastavena pravidla, nemám nic proti individuálnímu legálnímu vlastnictví zbraně za účelem sebeobrany. Statistiky prokazují, že legální držitelé zbraní nepatří mezi obvyklé pachatele trestných činů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Hynek.Melichar za příspěvky (celkem 6):
Tomas.Svoboda, Jan.Hora, Jan.Bednarik, Michael.Polak, Vojtech.Pikal, Jiri.Ulip
"But I tried, didn't I? Goddamnit, at least I did that." Randle P. McMurphy, One Flew Over the Cuckoo's Nest

předseda MS Olomouc
předseda zastupitelského klubu Piráti a Starostové Olomouc
člen KMČ 18 Olomouc - západ
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“