Napsali o nás

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.


Pravidla fóra

Aktuální kauzy týkající se programu a politiky Pirátů.

Toto je veřejné fórum, které nesděluje politická stanoviska či názory Pirátské strany. V anketách zde může hlasovat úplně každý, kdo má účet včetně robotů a nepříznivců strany.
Dodržujte prosím jeho pravidla a pravidla slušného chování.
Pro lepší diskuzi doporučujeme si založit účet.

Odpovědět
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Napadení a plivance. Konflikt na ustavujícím zastupitelstvu šetří policie
11.12.2018

Pardubický kraj – Piráty v Pardubickém kraji už několik měsíců vnitřně rozleptává konflikt, který vyvrcholil po nedávných komunálních volbách. Nechybí v něm hádky, vzájemné osočování, trestní oznámení ani návrhy na vyloučení ze strany.

Na počátku byla roztržka mezi předsedou místního sdružení Svitavsko a jedničkou pirátské kandidátky v Moravské Třebové Karstenem Sachsem a několika moravskotřebovskými příznivci Pirátů, kteří usilovali o vstup do strany a kandidaturu v komunálních volbách. Na konci je návrh krajského předsednictva Pirátů na vyloučení Sachse ze strany.

Konflikt, který výrazně poznamenal i povolební vyjednávání o nové radniční koalici v Moravské Třebové, přerostl Pirátům přes hlavu ve chvíli, kdy neúspěšný lídr kandidátky fyzicky napadl a poplival dva někdejší pirátské příznivce Lukáše Rajsnera a Jakuba Zapletala.

Incident, k němuž došlo na ustavujícím zastupitelstvu v Moravské Třebové na začátku listopadu přímo v zasedací místnosti městského úřadu, vyšetřuje policie.

„Vyhodnocujeme veškeré důkazní prostředky, které máme k dispozici. Událost prozatím šetříme jako přestupek proti občanskému soužití. Čekáme na vyjádření lékaře, zda došlo k nějakému zranění,“ potvrdil policejní mluvčí Ondřej Zeman. Z přímých aktérů se k incidentu vyjádřil pouze Zapletal, Rajsner ani Sachs na dotazy Deníku nereagovali.

Krajské sdružení Pirátské strany Pardubického kraje vyzvalo krátce po incidentu Karstena Sachse, aby se omluvil nebo ze strany vystoupil. „Celé situace je nám velmi líto. Pan Sachs ze strany nevystoupil a věc byla předána kontrolní komisi Pirátské strany,“ sdělil koordinátor krajského sdružení Pavel Štěpánek.

K incidentu se vyjádřila i nově zvolená předsedkyně svitavského místního sdružení Pirátů Libuše Vévodová. „Den po ustavujícím zastupitelstvu pan Sachs rezignoval na předsedu místního sdružení. Nedomnívám se, že jeho chování jakýmkoliv způsobem representovalo Pirátskou stranu. Všichni jsme především lidé, až potom straníci,“ uvedla s tím, že nejde o vnitrostranický, ale občanský spor.

Představitelé Pirátů Libuše Vévodová i Pavel Štěpánek se shodují, že chování jejich stranického kolegy bylo nepřiměřené. Současně však incident hodnotí jako vyvrcholení několikaměsíčních sporů a provokací ze strany napadených.

„Před volbami byla situace pro Piráty v Moravské Třebové značně napjatá a i díky panu Sachsovi jsme byli jazýčkem na váhách. Předpokládám, že s ohledem na předchozí chování pana Zapletala a Rajsnera reagoval nepřiměřeně. Tím ho neomlouvám, jen konstatuji,“ dodala Libuše Vévodová.

Podobně vidí incident i krajský koordinátor Pavel Štěpánek. „Distancujeme od reakce pana Sachse, která do slušné společnosti nepatří, ať jsou provokace jakékoliv. Jsme si vědomi, že byl účastníky sporu k reakci vyprovokován. Situace je ze strany pana Rajsnera i Zapletala zbytečně nafukována za účelem poškození pana Sachse, jejichž osobní spory trvají delší dobu,“ uvedl.

Oba jmenovaní, Lukáš Rajsner a Jakub Zapletal, kteří v říjnových volbách nakonec kandidovali za konkurenční sdružení Srdcem Třebováci, měli podle Karstena Sachse Piráty v Moravské Třebové před volbami poškodit.

Údajně jim v tom měl pomáhat i člen Pirátské strany, koordinátor dobrovolníků pro Olomoucký kraj a někdejší místopředseda olomouckého krajského sdružení Miloš Zmeškal. Karsten Sachs, který nyní sám čelí stejnému návrhu, kvůli tomu podal ke kontrolní komisi Pirátů podnět na Zmeškalovo vyloučení. Kontrolní komise však návrh zamítla.

Podle jedničky kandidátky sdružení Srdcem Třebováci Daniely Maixnerové k ničemu takovému nedocházelo. „Netuším, jaké informace by měli vynášet? Příchodem tří nových tváří se nemohlo nic dramaticky změnit. S Piráty jsme nikdy žádné konflikty neměli. Zakládáme si na slušném a férovém jednání. Nevnímám to jako útok proti sdružení Srdcem Třebováci, ale jako útoky pana Sachse na mně a moje kolegy. Tato situace je velmi nepříjemná,“ sdělila Daniela Maixnerová.

Kromě Jakuba Zapletala, který za sdružení Srdcem Třebováci kandidoval ze čtvrtého místa, a Lukáše Rajsnera na patnácté pozici, se na kandidátce objevili ještě dva bývalí příznivci Pirátů, Adam Krepl a Jaroslav Holub. Ani jeden z nich se však do zastupitelstva nedostal. Jakuba Zapletala, který jediný kandidoval z volitelného čtvrtého místa přeskočili pátý Milan König a dokonce až z deváté pozice Milan Blaha.

Autor: Jiří Šmeral

https://orlicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 81211.html

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Martin.Suchan
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 207
Registrován: 16 úno 2018, 17:15
Profese: Softwarový vývojář
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 203 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Martin.Suchan »

Vítězové a poražení 2018: Piráti dobyli radnice, ČSSD se naopak potápí
Piráti pod vedením předsedy Ivana Bartoše mají lepší preference než v loňských parlamentních volbách. Stali se téměř stabilně druhou nejsilnější politickou stranou. A ještě na začátku roku neznámý konzultant Zdeněk Hřib se prodral na čelo pirátské kandidátky v Praze a teď je primátorem hlavního města, kde spravuje rozpočet větší než mají některá ministerstva.
https://zpravy.idnes.cz/vitezove-a-pora ... domaci_hm1
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Hnutí ANO vrátilo dar od stíhaného Horáčka. Piráti se teprve poradí, kam sponzorský příspěvek investují
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/to ... 290600_kno

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Příspěvky: 4106
Registrován: 21 dub 2009, 17:19
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 2897 poděkování
Dostal poděkování: 6677 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Michael.Polak »

Piráti jedničku stále hledají
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-evro ... la=1224543

Ehm, píše o mě Blesk :-) Jako obvykle je to bulvár - programátor už v podstatě dávno nejsem :-)

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Uživatelský avatar
Michal.Breskovec
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 833
Registrován: 22 dub 2009, 12:58
Profese: IT
Bydliště: Ostrava - Bělský les / Osek nad Bečvou
Dal poděkování: 597 poděkování
Dostal poděkování: 676 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Michal.Breskovec »

Piráti chtějí v dozorčích radách odborníky, sami tam posílají hlavně straníky. Potřebujeme loajalitu, tvrdí v krajích
https://denikn.cz/40482/pirati-chteji-v ... v-krajich/

Nečte se to zrovna dobře, bylo by hezké, kdyby si v tom dotčená sdružení udělala pořádek a to velmi rychle.
Michal Breškovec (mojeID vizitka)

Jsi správný Pirát? Pojď na Zulip.
Uživatelský avatar
Vaclav.Urban
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 779
Registrován: 04 čer 2010, 11:34
Profese: redaktor, publicista a nakladatel
Bydliště: U Nádraží 783/II, 37701 Jindřichův Hradec
Dal poděkování: 555 poděkování
Dostal poděkování: 1152 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Vaclav.Urban »

Tohle se fakt nečte dobře. Jak tohle mohlo někoho napadnout?
Mezi nominandy se tak objevil i předseda místního sdružení Šrámek či jeho matka Jindřiška Šrámková. Ani jeden z nich neměl protikandidáta.


Piráti chtějí v dozorčích radách odborníky, sami tam posílají hlavně straníky. Potřebujeme loajalitu, tvrdí v krajích

Pirátská strana již před volbami upozornila, že bude své kandidáty do městských firem vybírat skrze veřejná výběrová řízení. Podle strany by totiž do orgánů těchto společností měli být dosazováni především odborníci. V mnoha krajských městech se jim to však nedaří.

Například v Brně vyslali Piráti na základě výběrového řízení do představenstev a dozorčích rad městských firem celkem 16 lidí. Deset z nich jsou členové Pirátské strany, další dva za stranu kandidovali v komunálních volbách. Z řad nestranické veřejnosti tak strana nominovala čtyři lidi.
"To je pravda, ale to neznamená, že to nejsou odborníci. Výběrové řízení bylo vypsáno z toho důvodu, aby byli vybráni ti největší odborníci na danou pozici. Když byli vybráni členové strany, svědčí o tom, že máme ve straně odborníky. Proč bych vybíral horšího kandidáta jen proto, aby nebyl ve straně," vysvětluje předseda brněnských Pirátů Tomáš Koláčný.
Strana dlouhodobě prosazuje, aby se dosazování lidí do městských firem zprůhlednilo. Například pražští Piráti v minulém volebním období navrhovali, aby bylo politických nominandů do městských firem maximálně 50 procent, zbytek by měli tvořit odborníci.
Podobně se vyjádřil v listopadovém rozhovoru pro Deník N také předseda strany Ivan Bartoš. "Nechceme z toho trafiky pro kamarády. Ať to dělá člověk, který tomu rozumí. Není to otázka politická, ale otázka odbornosti," popisoval předseda strany.
Brněnští Piráti však do městských firem nominovali hned 75 procent politických kandidátů. Jejich odbornost pak nelze posoudit, protože strana nezveřejnila životopisy jednotlivých nominandů, stejně jako jména jejich neúspěšných protikandidátů.
Výsledky výběrového řízení se neobjevily ani na internetovém fóru strany, kde bylo výběrové řízení vypsáno. Kandidáty přitom strana do městských firem nominovala již před třemi týdny.
Brněnští Piráti poskytli Deníku N seznam vítězných kandidátů až poté, co o něj redakce požádala, zároveň uvedla také celkový počet uchazečů o místa v jednotlivých firmách. Jména neúspěšných kandidátů však strana zveřejnit nechtěla, podle Koláčného kvůli ochraně osobních údajů. Ze zadání výběrového řízení však nebylo ani jasné, jakým způsobem měli být nominandi vybíráni, případně jak velké nároky kladla strana na jejich odbornost.
Místopředsedkyně místního sdružení Markéta Gregorová k tomu doplnila, že kandidáti byli vybráni "na základě hodnocení výběrové komise, která se zaměřila zejména na zkušenosti, kompetenci a důvěryhodnost".
Zdroj: Pirátská strana, profily kandidátů na stránkách strany.
Podle Gregorové, která sama ve výběrovém řízení uspěla, komise nejprve prošla všechny přihlášené. Z nich vybrala na každou pozici dvě až tři osoby s nejlepším profilem. Ty pak pozvala na osobní pohovor. Vítěze výběrových řízení, na kterých se shodla komise, pak ještě schvaloval celý zastupitelský klub. Konečné slovo v tom, zda pirátští nominandi v městských firmách zasednou, však má celé brněnské zastupitelstvo.
A přestože jsou Piráti zřejmě nejtvrdšími odpůrci kumulace funkcí, někteří z vybraných kandidátů už veřejné posty mají. Třeba právě brněnský radní Tomáš Koláčný znovu usedne v představenstvu Brněnských tepláren. Sám však tvrdí, že se o kumulaci funkcí nejedná, protože pozice v městské firmě je neuvolněná a schůze probíhají pouze jednou týdně. Člen strany Ivo Vašíček, který byl nominovaný do Brněnských komunikací, je zase zároveň členem dozorčí rady pražského dopravního podniku.
Podle místopředsedy strany a šéfa poslaneckého klubu Jakuba Michálka zvolili brněnští Piráti špatný postup. "Já si myslím, že každý člověk, který je dosazovaný do dozorčí rady, by měl mít zveřejněný životopis a základní podklady, aby bylo možné posoudit, zda je jeho nominace relevantní. Pokud to nedělají, tak je to blbě," sdělil Deníku N Michálek. Dodává přitom ale, že v Pirátské straně funguje princip subsidiarity, a odpovědnost je tedy na brněnské buňce. "Je to záležitost místního sdružení a oni se z toho musejí zpovídat svým voličům v Brně," říká.
V Plzni vyhrál předseda i jeho matka
Problémy s výběrovými řízeními se řeší v Olomouci a Plzni, kde Piráti působí v opozici. V obou městech proběhla výběrová řízení za necelý týden. Podle obou pirátských buněk byly důvodem šibeniční termíny na navržení kandidátů, které jim údajně daly vládnoucí koalice.
Například plzeňská buňka vybírala pět nominandů do dozorčích rad.
Výběrové řízení vyhlásila 4. prosince, možnost přihlásit se měli zájemci jen do 6. prosince. Podle šéfa plzeňských Pirátů Pavla Šrámka strana na výběrové řízení neměla čas. Koalice podle něj Pirátům letos sdělila, že na nominace do městských podniků bude, stejně jako v minulosti, čas do přelomu ledna a února. Nakonec jim ale prý koaliční strany oznámily, že na výběr mají sotva týden. "Bylo to rozhodnutí koalice," tvrdí Šrámek.
To však popírá plzeňský primátor za ODS Martin Baxa. "Na to, že budou opozici nabídnuta místa v dozorčích radách, jsme je upozorňovali už v půlce listopadu. Nabídli jsme jim dokonce, že se tři opoziční strany mohou dohodnout na tom, jak místa obsadí, ale oni to nedokázali," dodal Baxa.

Přestože i v Plzni Piráti vyhlásili výběrové řízení, čtyři z pěti vybraných kandidátů jsou členové strany. Mezi nominandy se tak objevil i předseda místního sdružení Šrámek či jeho matka Jindřiška Šrámková. Ani jeden z nich neměl protikandidáta.
"Předem jsme si řekli, že chceme, aby to byli naši podporovatelé nebo členi. Jedná se o dozorčí rady a chtěli jsme kontrolovat plnění programu. Najednou jsme stáli před otázkou, zda zvolíme členy sami bez výběrového řízení a porušíme povolební strategii, nebo uděláme výběrové řízení na tři dny. Podle mě jsme vybrali lepší že špatných řešení," popisuje Šrámek.
Piráti ve výběrových řízeních vybírají pouze kandidáty do městských firem, definitivně složení dozorčích rad určuje zastupitelstvo města, kde jsou v případě Plzně či Olomouce Piráti v opozici. Zda tedy jejich nominandi v dozorčích radách skutečně skončí, zatím není jisté.
Původně měli být členové dozorčích rad odsouhlaseni na jednání zastupitelstva 13. prosince, kam také plzeňští Piráti své nominandy vyslali. Zastupitelstvo však jednotlivé pozice neodsouhlasilo, Šrámek i jeho matka následně své nominace stáhli s tím, že by jejich pozice měly být přesoutěženy. "O místo v dozorčí radě se ale hodlám ucházet i v novém výběrovém řízení," dodal k tomu Šrámek. Další tři pozice se podle něj přesoutěžit nemusí.
Řízení nastavili pro straníky
Ve výběrovém řízení plzeňských pirátů navíc ve dvou případech nevyhrál kandidát, který měl podle komise nejvyšší odbornost. Oba porazili členové místních Pirátů a vždy o vítězi rozhodl rozdíl pouhého 1,5 bodu ze sta. Vítězní pirátští kandidáti totiž výrazně bodovali v kategoriích "dojem" a "znalosti pirátského programu". To, že bylo výběrové řízení nastaveno tak, aby vyhráli především straníci, potvrzuje i předseda místního sdružení Šrámek.
"Ano, lze to z výběrového řízení vyčíst. Chtěli jsme do dozorčí rady spíše dostat člověka od nás, i proto bylo výběrové řízení takto postaveno," říká Šrámek. Je si prý vědom postoje strany, která dlouhodobě bojuje proti tomu, aby se z dozorčích rad stávaly "trafiky". "Nemůžeme srovnávat Prahu s Plzní, navíc když jde o dozorčí rady. Tady máte odměny v řádu jednotek tisíc a upřímně jsme rádi, že se nám alespoň někdo přihlásil," dodává.
Podobně mluví také pirátský poslanec za Plzeňský kraj Lukáš Bartoň. "Není to tak, že nechceme vlastní zastupitele, ale chceme tam toho nejlepšího, co máme k dispozici," dodává.
Průběh výběrového řízení podle něj nebyl v rozporu s pirátským programem ani s pravidly strany, což potvrdila také kontrolní komise a vnitrostranické hlasování o jeho platnosti.
Potřebujeme loajalitu, ne odbornost
Podobná je situace také v Olomouci, kde společná kandidátka Pirátů a STAN skončila v opozici. Strany měly společně obsadit dvě místa v dozorčích radách, dostaly na to však jenom týden. "V úterý přišel od vládnoucí koalice e-mail, podle kterého mělo pět opozičních stran dohromady obsadit sedm míst v dozorčích radách, přitom se mají samy mezi sebou domluvit, kdo obsadí co," popisuje předseda místního sdružení Viktor Tichák.

Olomoučtí Piráti se tak rozhodli nepořádat veřejné výběrové řízení, ale zvolit nejvhodnějšího kandidáta pomocí interního výběru. Nabídku neuveřejnili na Pirátském fóru, pouze své členy obeslali e-mailem či soukromými zprávami. "Důvod, proč jsme neotevřeli výběrové řízení veřejnosti, je patrný – jsou to naši jediní dva zástupci v dozorčích radách, potřebujeme spíše než odbornost jejich loajalitu a jistotu, že se dostaneme k informacím," uvedl místní předseda k rozhodnutí.
Tichák si nemyslí, že by jednal v rozporu s představou strany o transparentnosti. "Kdyby byl odborník, bylo by to lepší, ale potřebovali jsme, aby se tam alespoň někdo přihlásil. Kdybychom dali jako jedno z kritérií odbornost, může se stát, že se do výběrového řízení nikdo nepřihlásí," dodává.
Místní sdružení navíc obsadilo dozorčí rady firem Flora Olomouc a Dopravní podnik města Olomouce dříve, než vůbec byly výsledky na Pirátském fóru uveřejněny. Objevily se tam až po dotazu jednoho ze straníků. Tichák to za chybu nepovažuje.
Přiznává ale, že si měli s kandidáty domluvit zveřejnění jejich prezentací. "Udělali jsme chybu, že jsme kandidátům předem neřekli, že bychom chtěli celý ten průběh zveřejnit. Bohužel ti naši členové a příznivci psali své řeči a přihlášky s tím, že se to nebude uveřejňovat. Nic ale tutlat nechceme," dodává.
Podle místopředsedy Michálka je názor obou místních sdružení v rozporu s tím, jak strana postupuje v Praze či v Poslanecké sněmovně. Není ale v rozporu s pravidly strany. "Tohle by bylo v Praze naprosto nepoužitelné. Pokud si ale místní sdružení myslí, že je toto vhodné pro menší firmy, nebudu to rozporovat. Firma musí mít pro každé seriózní podnikání, kde má mít nějaké ekonomické a společenské výsledky, profesionální management a v dozorčích radách mají být lidé, kteří mají odbornost," dodává.
Jak vyplývá z příslušné sekce Pirátského fóra, Piráti zatím kromě Brna a Plzně vypsali veřejná výběrová řízení také v Praze (a některých městských částech), Českých Budějovicích a Mariánských Lázních. V Praze a Mariánských lázních zatím probíhají, v Českých Budějovicích již skončilo.
Na celkem tři místa v budějovických firmách Piráti vybrali příznivce pirátské strany, uchazeče z TOP 09 a také člena Strany zelených, s níž společně kandidovali ve volbách. Zájemci měli na podání přihlášky deset dní s možností prodloužení. Člena TOP 09 Tomáše Tratinu navrhli do dozorčí rady Správy domů kvůli tomu, že působí jako stavební inženýr a je soudním znalcem v oboru. Do dozorčí rady Lesů a rybníků nominovali Jana Kubečku, profesora hydrobiologie na Jihočeské univerzitě a zároveň člena Zelených. Třetím kandidátem byl registrovaný příznivec Pirátů Michal Šimek, který se podílel na tvorbě Pirátského programu v oblasti dopravy a dozorovat by měl českobudějovický Dopravní podnik.
Vítězové jednotlivých výběrových řízení byli představeni včetně svých životopisů a motivačních dopisů, následně prošli "grilováním" před místním sdružení, než byla jejich nominace odsouhlasena.
"Snad nic není pro politiku, ale i pro život tak důležité jako poznávat lidi. Poznat ty pravé a povolané, ale také prokouknout ty nesprávné a neprávem se deroucí na veřejnost." TGM
Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34642
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31595 poděkování
Dostal poděkování: 25704 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Petr.Vileta »

My tě snad nominujeme do výběrové komise, až teď budeme některá výběrka pořádat znovu. :)

Ono se totiž stejně dobře nečte, že Baxa vytrubuje do světa, že nám už v listopadu 2018 říkal, že nějaká místa dostaneme. Jenže to říkal, ale nenapsal a věřit plzeňské ODS se tedy fakt moc nedá. Oficiální nabídkou pro nás byl až mail lídrovi našeho zastupitelského klubu, který dorazil 3.12.2018 a zasedání bylo 13.12.2018. Já to vysvětluju pořád dokola, ale je to marný, je to marný, je to marný. :roll:

Takže, bereš tu výběrovou komisi? ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Tomas.Martinek
Republikový výbor
Příspěvky: 844
Registrován: 31 kvě 2012, 19:34
Profese: Student doktorského studia, OSVČ
Bydliště: Česká Lípa
Dal poděkování: 602 poděkování
Dostal poděkování: 1136 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Tomas.Martinek »

Michal.Breskovec píše: 02 led 2019, 10:41 Piráti chtějí v dozorčích radách odborníky, sami tam posílají hlavně straníky. Potřebujeme loajalitu, tvrdí v krajích
https://denikn.cz/40482/pirati-chteji-v ... v-krajich/

Nečte se to zrovna dobře, bylo by hezké, kdyby si v tom dotčená sdružení udělala pořádek a to velmi rychle.
https://www.piratskelisty.cz/clanek-225 ... pro-piraty

Ing. Tomáš Martínek, člen poradního týmu k důchodové reformě MPSV, člen resortních týmů Finance a Informatika. Více info zde.

Adam.Vesely
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 55
Registrován: 12 čer 2018, 10:58
Profese: Pracovník ve vědě a výzkumu, VÚMOP
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 106 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Adam.Vesely »

Miroslav Kalousek:

Rozpočtový výbor právě teď doporučil sněmovně schválit komunistický návrh o „zdanění církevních restitucí“. Pro hlasovaly frakce ANO, ČSSD, SPD a KSČM. Proti: ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Piráti se zdrželi. Principy právního státu jsou poplivány arogancí moci.
Můžu se zeptat členů výboru za Piráty, proč jste se zdrželi hlasování?
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26171
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36936 poděkování
Dostal poděkování: 30069 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Adam Vesely píše: 09 led 2019, 10:39
Miroslav Kalousek:

Rozpočtový výbor právě teď doporučil sněmovně schválit komunistický návrh o „zdanění církevních restitucí“. Pro hlasovaly frakce ANO, ČSSD, SPD a KSČM. Proti: ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Piráti se zdrželi. Principy právního státu jsou poplivány arogancí moci.
Můžu se zeptat členů výboru za Piráty, proč jste se zdrželi hlasování?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Odpovědět

Zpět na „Pirátské kauzy“