Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporujete nominaci Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu?

Pro
34
63%
Proti
11
20%
Zdržuji se
9
17%
 
Celkem hlasujících: 54 - Celkem hlasů: 54

Uživatelský avatar
Jitka.Nazarska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 134
Registrován: 31 říj 2017, 16:35
Profese: Učitelka MŠ
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 272 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jitka.Nazarska »

Navrhuji nominaci Evy Tiché do EP.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jitka.Nazarska za příspěvky (celkem 3):
Ondrej.Chrast, Eva.Ticha, Michal.Zachar
Uživatelský avatar
Filip.Krska
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 2881
Registrován: 03 črc 2009, 13:10
Profese: Ing-principál produktových zážitků FLOSS
Bydliště: Třebíč, Kubišova 1169/3
Dal poděkování: 22584 poděkování
Dostal poděkování: 3334 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Filip.Krska »

Jaké jsou tvé postoje/vize ohledně

* software
* kultury
* vynálezů
* vědy a vzdělávání
* soukromí občanů

? Dík
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Krska za příspěvek:
Eva.Ticha
Evangelista Festivalu svobodných filmů

Jabber status: Obrázek :: Git :: libre.fm :: ♡ Copyheart
Uživatelský avatar
Eva.Ticha
Republikový výbor
Příspěvky: 301
Registrován: 06 dub 2018, 21:14
Profese: ekonomka
Dal poděkování: 1795 poděkování
Dostal poděkování: 503 poděkování

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Eva.Ticha »

Ahoj Pirátky a Piráti,
děkuji Jitce Nazarské za nominaci. Dlouho jsem svou kandidaturu zvažovala a rozhodla jsem se jít do toho. Hlásím se tedy do pirátského kolbiště o volitelné místo na Pirátské kandidátní listině pro volby do Evropského Parlamentu. Ráda bych Vás tímto požádala o Vaši podporu.

Dovolte, abych se nejdříve představila a uvedla, jak chci prosazovat zájmy Pirátek a Pirátů a České republiky.

Pocházím z Ústí nad Labem. S Prahou mě spojilo studium na Vysoké škole ekonomické a má láska k basketbalu. Jako ligová hráčka basketbalu jsem procestovala Evropu. Nezapřu optimistické znamení střelce, neboť miluji nové podněty, dovedu se nadchnout a svým nadšením nakazit lidi kolem sebe. Snadno se seznamuji s novými lidmi a mám „toulavé boty“. Jsem doma tam, kde jsou lidé, které miluji. V naší mezinárodní rodině se domluvíme česky, německy, španělsky, anglicky, rusky i francouzsky.
Byla jsem dlouholetou příznivkyní Pirátů a jsem hrdou Pirátkou a členkou Prvního Pirátského divadla. Aktivně se zapojuji do dobrovolné práce Pirátů v našem místním sdružení a ráda pomáhám i ostatním. Díky našemu týmovému duchu jsme v komunálních volbách v Praze 6 dosáhli vynikajícího výsledku a obsadili devět zastupitelských křesel, bohužel v opozici, ale je to pro nás výzva a příležitost se poučit, naučit a připravit se na vítězství v příštích volbách.

Ve své profesní kariéře se věnuji převážně obchodu, marketingu a komunikaci ve státní i soukromé sféře. V ekonomice, účetnictví, smluvní dokumentaci a legislativě pracuji 25 let.

Ve státní správě jsem působila na Úřadu vlády ČR za premiéra Václava Klause jako mluvčí pro ekonomiku, byla jsem členkou porady ekonomických ministrů.
Na Ministerstvu kultury jsem pracovala pro náměstkyni ministra pro kulturní dědictví. Úkolem bylo rozšířit povědomí a podpořit skutečný zájem o zachování historických a kulturních památek u nás. To se nám dařilo.
V soukromém sektoru jsem v Carrefouru ČR spolu s prvními zaměstnanci tuto francouzskou firmu uváděla na český trh. Největší úspěchy z obchodů ve světě sklízela právě ta v ČR a v Mexiku.
V Safině, a.s. jsem vedla obchodní tým a sjednávala obchody i v zahraničí, zejména v Belgii, Německu a Rusku.

V současné době pracuji jako obchodní manažerka v privátní firmě Safex, která se zabývá mezinárodním obchodem s ochrannými stavebními fóliemi a montážními projekty v ČR i v zahraničí.
Co mohu nabídnout vedle svých znalostí, zkušeností a dovedností?

Během své profesní kariéry, při komunikaci s velvyslanectvími v ČR i během své spolupráce s britskou školou Riverside a gymnáziem New Porg jsem měla mnoho zajímavých příležitostí mezikulturní komunikace, v níž se mi dařilo. Mám zkušenosti s diplomatickým protokolem z návštěv a zahraničních cest na Úřadu vlády, také z Ministerstva kultury…

Do Belgie jsem se vydala po „sametové revoluci“, kde jsem si užívala nabyté svobody prací v galerii současného umění, studovala francouzštinu v Alliance Francaise a závodila v běhu na dlouhé tratě. V Bruselu jsem si vytvořila mnoho kontaktů. Mám tam přátele a známé, kteří byli nebo stále jsou profesně spjati s Evropským Parlamentem. Čas, který jiní potřebují pro aklimatizaci v novém prostředí, mohu já využít pro práci.

Umím francouzsky, anglicky (zdvořilostně německy a rusky). Ráda bych zapracovala na němčině. Jazyky mě baví. Absolvovala jsem odborná manažerská školení v Paříži a ve Spojených státech. Jsem komunikativní a snadno navazuji kontakty. Jsem spolehlivá, pracuji proaktivně a cílevědomě, myslím pozitivně. Jsem spíše výkonná manažerka, zastánce systémové a odpovědné práce. Jsem pracovitá, vytrvalá a dotahuju úkoly do konce. Dávám sliby, které jsou splnitelné.
Proč jsem rozhodla kandidovat do Evropského Parlamentu?

Dávám si za cíl:
1. prosazovat Pirátský program v EP
2. pracovat a využít svých zkušeností právě v oblasti životního prostředí, zemědělství a vzdělání, nebráním se bezpečnosti a jiným
3. odvážně a nesmlouvavě, zdravě sebevědomě vyjednávat o společných bezpečnostních, mezinárodně-politických, hospodářských vztazích, a zejména o životním prostředí, které je neoddělitelnou součástí všech oblastí a naší existence vůbec
4. hledat řešení při společném postupu zajištění bezpečnosti Evropy
5. v rámci ochrany lidských práv se chci podílet na ochraně dětí, které jsou nucené v nedemokratických zemích pracovat. I produkty dětské práce se dovážejí do Evropy.
6. aktivně podporovat činnost příštího předsednictví České republiky v Radě EU v roce 1922
7. nastavovat pravidla a procesy práce v EP
8. napomáhat v marketingu, komunikaci a PR Pirátských poslanců

Mám-li mluvit o úspěších mého života, jako příklad mohu uvést svou manažerskou práci pro francouzskou firmu Carrefour, kterou jsem úspěšně uvedla na český trh. Organizovala jsem otevření prvního hypermarketu v Plzni, následovalo Brno a Ústí nad Labem. Dobře jsem vychovala svého syna, investovala do jeho vzdělání a nyní díky vynikajícím výsledkům získal stipendium od prestižní vysoké školy Brown University ve Spojených státech, kde studuje.
Domnívám se, že díky své ekonomické profesi a zkušenostem mohu přitáhnout nejen zkušené voliče Pirátů, ale i ty potencionální nové.

Vaše Eva

Ing. Eva Tichá
Republikový výbor
místopředsedkyně ZK Pirátů Praha 6
RT finance, pracovní skupina Důchody Piráti,
KET územní rozvoj, KET životní prostředí

"Jediný člověk, kterým jste určen se stát, je člověk, kterým se rozhodnete být.“
Ralph Waldo Emerson

Uživatelský avatar
Eva.Ticha
Republikový výbor
Příspěvky: 301
Registrován: 06 dub 2018, 21:14
Profese: ekonomka
Dal poděkování: 1795 poděkování
Dostal poděkování: 503 poděkování

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Eva.Ticha »

Filip.Krska píše: 13 pro 2018, 13:41 Jaké jsou tvé postoje/vize ohledně

* software
* kultury
* vynálezů
* vědy a vzdělávání
* soukromí občanů

? Dík
Ahoj Filipe,

ke každému Tvému bodu:
1. Software
Jsem pro nastavení měkčích pravidel pro patenty a copyrighty, aby se staly veřejnosti dostupnější. S Prvním pirátským divadlem hrajeme popirátěnou hru zcela náhodně podobnou té francouzského autora Marca Camolettiho "Na správné adrese" a nazvali jsme ji "Inzerce, aneb se sexem nepočítejte". Tímto Tě zvu na vystoupení dne 8. 1. v Klubovně Povaleč od 20:00 h. https://www.facebook.com/groups/157216721763331/events/.
Jsem pro internet dostupný všem, považuji jej dnes jako nezbytnou součást života každého člověka. Usnadňuje lidem přístup a dává všem možnost se objektivně rozhodovat.

2. Kultura
V kultuře se odráží chování, jednání a postoje společnosti, je zrcadlem života lidí. Sama miluju divadlo a hudbu, ty mě dobíjejí. Z pohledu ekonomky vím, že kultura je zřídka schopna na sebe vydělat a když na sebe začne vydělávat, přestává být upřímná, ale stává se komerční a už to není to pravé, po čem v kultuře toužíme. Proto je podpora kultury ve svobodné demokratické společnosti dle mého názoru nezbytně nutná. Podporovat jen ty, které mají transparentní hospodaření. A to nejen knihovny, muzea a galerie, ale také tzv. „živou kulturu“ – divadla, koncerty, festivaly, protagonisty …… hudební tělesa…. Kultura propojuje národy je sice klišé, ale výstižné.
Jsem pro nastavení měkčích pravidel autorských práv, aby byla autorská díla dostupnější a umožňovala sdílení. Nesouhlasím s tím, aby umělec platil poplatky OSA za hraní vlastní hudby na koncertě. Vstup do muzeí a galerií zdarma pro děti a mladé lidi do 18ti let (jako v Německu a Francii) a pro ostatní dobrovolné vstupné. Stát se musí starat o kulturní památky a historické objekty i v soukromých rukách a neupřednostňovat skupinové zájmy. Kulturní památky je to, co tu po nás musí zůstat pro příští generace.

3. Věda a výzkum
Musíme podporovat vědu a výzkum, abychom byli konkurenceschopní. Pracuji v soukromé sféře a souhlasím s tím, že firemní výzkum a vývoj si mají společnosti financovat za své či s menší podporou. Dlouhodobě vnímám, že naši vědci a výzkumníci jsou podfinancování. Financování vědy a výzkumu se musí řídit dlouhodobou koncepcí. Jelikož je hodnocení vědeckých výsledků složité a na některé se čeká několik let, je nutné si stanovit předem dlouhodobé cíle a ty diskutovat s odbornou veřejností. Jedině tak jsme schopni si definovat naše národní priority. Souhlasím s tím, že financování musí být vždy ve všech oborech přehledné, jednotné a transparentní.

4. Vzdělávání
Vzdělání musí být dostupné všem dětem a mladým lidem. Zastávám podporu škol pro nadané děti, ale i speciální vzdělávání pro děti s handicapem. Rodiče musejí spolupracovat se školou. Rodiče a škola tvoří tým, který společně vychovává a vzdělává děti. Podporuji individuální přístup u dětí, které ho potřebují z různých důvodů. Podpora vzdělávání učitelů, digitálního vzdělávání…. Nejsem zastáncem plošné inkluze. Chci postupně odstraňovat diskriminaci ve vzdělávání, která má různé podoby. Chci více podpořit děti na středních školách, rozšířit Erasmus i pro středoškoláky. Chci zvýšit kvalitu vyučujících ve školách, s tím souvisí systémové, motivační hodnocení učitelů ve školách i na univerzitách.

5. Soukromí
Narušování soukromí jsem zažila na vlastní kůži, když jsem byla v roce 1988 zadržena STB, 48 hodin vyslýchána jako podezřelá z přípravy opuštění republiky. Respektuji svobodu a soukromí druhých. Respektuji pravidlo „Kde má svoboda končí, tam začíná svoboda druhých.“ Naprosto se ztotožňuji s prosazováním anonymity a ochrany soukromí lidí. Dnešní technologie usnadňují sběr informací o každém z nás a mohou být zneužity. Nesouhlasím se sledováním lidí, není-li k tomu opodstatněný důvod. Databáze musejí být lépe zabezpečené. Letos zavedené GDPR nepovažuji za řešení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Ticha za příspěvky (celkem 3):
Vaclav.Fortik, Filip.Krska, Jiri.Ulip

Ing. Eva Tichá
Republikový výbor
místopředsedkyně ZK Pirátů Praha 6
RT finance, pracovní skupina Důchody Piráti,
KET územní rozvoj, KET životní prostředí

"Jediný člověk, kterým jste určen se stát, je člověk, kterým se rozhodnete být.“
Ralph Waldo Emerson

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34639
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31594 poděkování
Dostal poděkování: 25703 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Petr.Vileta »

Mohla bys srovnat způsoby jednání v obchodním i občanském styku v západní Evropě s Ruskem? Mám tím na mysli postoje k dodržování smluv, platební morálku obchodních partnerů, srdečnost nebo naopak intrikování atd.? A pokud to porovnáš z vlastních zkušeností, domníváš se spíše, že je Rusko pro EU hrozbou nebo nedoceněným (obchodním, kulturním, bezpečnostním) partnerem? Zajímá mě názor někoho, kdo to poznal tam i tam osobně a nejen "z rychlíku". ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Eva.Ticha

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4844 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

Má oblíbená otázka - jak nahlížíš na slavnou "protizbraňovou" směrnici? :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvek:
Eva.Ticha

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Eva.Ticha
Republikový výbor
Příspěvky: 301
Registrován: 06 dub 2018, 21:14
Profese: ekonomka
Dal poděkování: 1795 poděkování
Dostal poděkování: 503 poděkování

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Eva.Ticha »

Petr.Vileta píše: 14 pro 2018, 00:05 Mohla bys srovnat způsoby jednání v obchodním i občanském styku v západní Evropě s Ruskem? Mám tím na mysli postoje k dodržování smluv, platební morálku obchodních partnerů, srdečnost nebo naopak intrikování atd.? A pokud to porovnáš z vlastních zkušeností, domníváš se spíše, že je Rusko pro EU hrozbou nebo nedoceněným (obchodním, kulturním, bezpečnostním) partnerem? Zajímá mě názor někoho, kdo to poznal tam i tam osobně a nejen "z rychlíku". ;)
Ahoj Petře,

co se týká Ruska, naprosto souhlasím s prodloužením hospodářských sankcí proti Rusku kvůli Krymu, na kterém se EU aktuálně dohodlo. Nejdříve je nutné vyřešit bezpečnostní vztahy EU s Ruskem a dosáhnout dohod v oblasti bezpečnosti. Pro mě je Rusko hrozbou. Obchod a kultura je až nadstavba, které skýtají velké možnosti, až to bude možné a hlavně bezpečné.

V obchodě stejně jako v životě je to případ od případu. Při setkání mimo business se dobře domluvím a pobavím s každým. Popravdě setkala jsem se s příjemnými a komunikativními lidmi v západní Evropě i v Rusku a na obou stranách i s "bubáky". Záleží na každém člověku. Mám-li si však dovolit trochu generalizovat ze svých zkušeností v obchodních jednáních, pak:

Francouzi: rádi se poslouchají a hovoří velmi dlouze a květnatě během obchodních jednání. Často předstírají a mluví i o tom, o čem málo vědí. Jednání s nimi jsou často velmi dlouhá a zřídka konstruktivní. Můžete s nimi jednat několik hodin a závěrečného stanoviska se nedočkáte. Na jednání s nimi musíš být připraven. Mít v bodech, co chceš projednat a čeho dosáhnout a tam je tlačit. Z mé zkušenosti smlouvy většinou dodržují. V realizaci pomalejší, víc mluví než uskuteční. aví Intrikuji a domlouvají se za zavřenými dveřmi, proto také méně rádi hovoří jinak než francouzsky.

Španělé: podobní při jednáních Francouzům, mluví velmi rychle, hovoří anglicky, pokud umějí. Je s nimi větší zábava, jsou přímější než Francouzi.

Němci: na obchodní jednání jsou dobře připraveni, jsou pohostinní, vstřícní a umějí reagovat rychle, rozumí tomu, že dnešní obchod znamená především operativní a vstřícnou službu vedle kvalitního materiálu. Jsou velmi spolehliví. Pracují s pravidly a ta dodržují, umějí jednat efektivně a korektně, ale nic Ti nedají zdarma. Dbají o svou pověst. Smlouvy dodržují vždy (až na výjimky). Je radost s nimi pracovat. Hovoří anglicky ochotně.
Poláci: jsou nám hodně blízcí, ale při obchodních jednáních je třeba být pozorný, neboť vždy byli dobří obchodníci už od středověku. Jsou spolehliví a domluva obvykle platí.

Rusové: zkušenost ze státní správy - česká delegace v Moskvě. Lidé, kteří pracují pro stát, se cítí výjimeční . Vyžadují přísné dodržení všech pravidel. Připadala jsem si jako ve škole, ač vítám pravidla a nastavení procesů pro efektivní jednání. Operativní řešení situace nepřipadá téměř v úvahu. Každá i malá změna musí být schválena.
V Jekatěrinburgu na Urale v soukromé firmě obdobně. Obchodní partneři vstřícní, ochotní a pohostinní, avšak těžko se nějaký obchod domlouvá, jednání jsou četná a těžkopádná. Rozhodnutí o uzavření obchodu dlouho trvá, nebo se neuskuteční vůbec. Lidé mají spíše obavu rozhodovat.

Co se týká dodávek zboží, v Západní Evropě není problém, do Ruska a států bývalého Sovětského svazu zboží často cestuje velmi dlouho a není jisté, v jakém stavu a zda vůbec dorazí do cíle, to odrážejí i mnohem vyšší ceny za dopravu.

Dodržení platebních podmínek. Mám nejlepší zkušenosti s Němci, kteří jsou naprosto spolehliví. Ovšem k platbám přistupuji bez ohledu na Evropu či Rusko. Lustruju firmy, s nimiž pracujeme. Kontroluju jejich platební schopnost, u méně známých firem vyžaduji dodání zboží na dobírku nebo platbu předem zálohovou fakturou. Řídím se pravidlem: „Raději žádný obchod, než takový, který je nezaplacen.“ K dnešku nemám žádného dlužníka v portfoliu svých zákazníků.

Zdravím, Eva
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Ticha za příspěvky (celkem 4):
Jana.Kabelova, Petr.Vileta, Michal.Zachar, Nadezda.Jureckova

Ing. Eva Tichá
Republikový výbor
místopředsedkyně ZK Pirátů Praha 6
RT finance, pracovní skupina Důchody Piráti,
KET územní rozvoj, KET životní prostředí

"Jediný člověk, kterým jste určen se stát, je člověk, kterým se rozhodnete být.“
Ralph Waldo Emerson

Uživatelský avatar
Eva.Ticha
Republikový výbor
Příspěvky: 301
Registrován: 06 dub 2018, 21:14
Profese: ekonomka
Dal poděkování: 1795 poděkování
Dostal poděkování: 503 poděkování

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Eva.Ticha »

Honza.Hora píše: 14 pro 2018, 14:14 Má oblíbená otázka - jak nahlížíš na slavnou "protizbraňovou" směrnici? :)
Ahoj Honzo,

rozumím tomu, že tzv. protizbraňová směrnice EU byla reakcí na teroristické útoky. Ovšem směrnice tohoto typu musejí být pečlivě připravené a prověřené, než vejdou v platnost, jinak způsobí jen chaos a zmatek, jak se také stalo. A to v žádném případě nesměřuje k posílení bezpečnosti Evropy, což předkladatelé očekávali. Jen naštvali spoustu lidí, sportovci počínaje a bezúhonnými občany konče, kteří mají oprávnění k držení zbraní. Zapomněla jsem na příslušníky bezpečnostních složek.

Osobně se ve zbraních nevyznám. Nemám oprávnění. Střílela jsem párkrát ze vzduchovky a malorážky při přespolním běhu.

Nechci, aby držení zbraní bylo tak rozšířené a běžné jako v USA, kde žije část mé rodiny, ovšem souhlasím s tím, že občané mají právo držet zbraň. Rovněž tak souhlasím s dodržováním velmi přísných pravidel při schvalování povolení a s psychotesty, které musí mít každý řidič autobusu a náklaďáku.

Zdravím, Eva
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Ticha za příspěvky (celkem 2):
Jan.Hora, Michal.Zachar

Ing. Eva Tichá
Republikový výbor
místopředsedkyně ZK Pirátů Praha 6
RT finance, pracovní skupina Důchody Piráti,
KET územní rozvoj, KET životní prostředí

"Jediný člověk, kterým jste určen se stát, je člověk, kterým se rozhodnete být.“
Ralph Waldo Emerson

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4844 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

Díky za odpověď :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvek:
Eva.Ticha

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26170
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36934 poděkování
Dostal poděkování: 30069 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Evy Tiché do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Co to znamená taková "volitelná místa"?
Lídr? Čelo (2.-5.)? I další pozice?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Kozlova, Dalibor.Zahora, Eva.Ticha

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“