Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj

Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1393
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1436 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Ahoj piráti a pirátky

toto vlákno slouží k žádostem o krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu. Pokud někdo stojí o nominaci Pardubického kraje, nechť se zde představí se svou kandidátskou řečí a odpoví případné dotazy. Z kraje příštího roku o tom necháme hlasovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Stepanek za příspěvky (celkem 4):
Filip.Varecha, anonym39320, Filip.Mezera, Marcel.Kolaja

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Uživatelský avatar
anonym39320
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 388
Registrován: 22 pro 2017, 16:03
Profese: ústavní právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 286 poděkování
Dostal poděkování: 679 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od anonym39320 »

Zdravím všechny!

Jsem Lev a rád bych se na vás všechny obrátil se svou žádostí o podporu v primárních volbách do Europarlamentu. Nevím, zdali Pardubický kraj bude mít svého kandidáta, avšak věřím, že by měl mít možnost se vyjádřit i ke kandidátům z jiných krajů, seznámit se s tím, co nabízejí a případně si je i trochu pogrilovat. ;) Rovněž díky Pavlovi za založení vlákna.

Možná jste o mně zatím neslyšeli, tak vás chci poprosit o čtyři minuty vašeho času. Díky!

Proč právě já?

Jsem právník.Ústavní právník. Není to úplně nejčastější právnické zaměření, pravda. Zajímají mě psaná a nepsaná pravidla, která mnohdy zůstávají nepovšimnuta, ale která ovlivňují celou naši společnost od jejích základů. Věnuji se výzkumu parlamentarismu, tj. jak fungují parlamenty a jestli, a jak, by mohly fungovat lépe. Nejdříve jsem se tím zabýval jako čistě akademickou otázkou, ale pak jsem uspěl ve výběrovém řízení a stal se asistentem Jakuba Michálka. Od té doby pomáhám poslaneckému klubu a mohu tak sledovat fungování Parlamentu pěkně zblízka. Již téměř poslední rok a půl se také soudím s Poslaneckou sněmovnu, po které u soudu požaduji, aby zveřejňovala hospodaření všech poslaneckých klubů. I na základě těchto zkušeností nakonec vznikla má kniha věnující se právě úloze a fungování poslaneckých klubů z pohledu ústavního práva.

Vedle ústavního práva je mou specializací rovněž mezinárodní právo a mezinárodní vztahy. S Honzou Lipavským spolupracuji právě na mezinárodně-bezpečnostních tématech, jako jsou např. projekty mnohonárodní vojenské spolupráce v Evropě. I skrze tato témata jsem získal, a dále získávám, cenné mezinárodní zkušenosti a kontakty - příkladem může být účast na Berlínské bezpečnostní konferenci, spolupráce se zahraničními Piráty nebo podílení se na tvorbě jednotného pirátského programu do Eurovoleb 2019.

Jsem z Jablonce nad Nisou, což není zrovna pupek světa, přiznávám. Ale právě díky Jablonci jsem se naučil, jak je důležité se neuzavřít ve své lokální či národní bublině. Věděl jsem, že za právnickým vzděláním musím vyjet z Jablonce ven, a tak jsem se dostal do Prahy. Ale i tam jsem věděl, že by byla chyba se uzavřít do bubliny jedné univerzity, což mě dovedlo až do Dublinu na jednu z nejlepších právnických fakult na světě. Tam jsem na vlastní kůži zažil, jak člověka posune kupředu, pokud se otevře a začne spolupracovat s lidmi z dalších zemí, a jak fantastické myšlenky a projekty z takové spolupráce mohou vzniknout.

Rád bych se v kampani rval z čela kandidátky. Jsem mladý. Pořád je mi pod třicet. Nepřipadá mi to ale jako nevýhoda. Mluvím plynně anglicky, rozumím německy a učím se italsky a, ano, velšsky. Myslím, že mladších europoslanců je potřeba jako soli. Nic proti zkušenostem osmdesátníků, ale pamatujete si, když se naposledy psala evropská ústava? Výsledkem bylo několik set stran textu sepsaných za zavřenými dveřmi bez otevřeného dialogu s občany a následně obrovský neúspěch a zamrznutí integrace na několik dalších let. Nevím, jak by to s evropskou ústavou dopadlo, kdyby ji psali mladší, ale určitě by nebyla tak dlouhá.

V Pirátské straně jsem oproti mnohým jiným krátce - teprve rok. Avšak i za tuto dobu jsem, pevně věřím, prokázal, že jsem členem aktivním, který se nevyhýbá práci ani se nebojí převzít odpovědnost. Vedle spolupráce s poslaneckým klubem a zahraničním odborem jsem např. na jaře 2018 spoluzakládal MS Jablonec nad Nisou nebo nyní pomáhám se zakládáním Pirátského institutu (pirátského think tanku).

Jaká jsou má témata?

Věřím, že europoslanec by měl pokračovat v tom, co dělal než se stal europoslancem. Nepřicházím s tématy, na která bych si "vzpomněl kvůli kandidatuře", ale s těmi, která jsou mi vlastní, kterým se věnuji a ve kterých mohu nabídnout svou přidanou hodnotu. Proto bych se zaměřil především na ústavní témata (posílení Evropského parlamentu, základní vize dalšího vývoje EU apod.), kterým se věnuji v rámci své akademické činnosti a mezinárodně-bezpečnostním otázkám, na kterých spolupracuji s Honzou Lipavským a na kterých bych rád s Honzou spolupracoval i z evropské úrovně, jelikož se domnívám, že takováto témata je třeba řešit současně z národní i evropské roviny. K prosazování těchto témat mám navíc již k disposici kontakty jak mezi pracovníky EU (asistenty europoslanců, pracovníky EP a EK, pracovníky Soudního dvora EU), tak ale např. i mezi lidmi z NATO, včetně velvyslanecké úrovně, mezi představiteli vojenských složek několika členských států EU ad.

Uvědomuji si, že mnohé z níže uvedených bodů mohou leckomu připadat příliš vizionářské, ale já jsem přesvědčen, že právě my, Piráti, máme přicházet s vizí a nikoli jen hledět na průzkumy veřejného mínění jako ostatní strany:

Unie srozumitelná občanovi. Zasadil bych se o to, aby měla Evropská unie jednodušší a srozumitelnější pravidla. Politická vůle k velkým změnám v Evropě pomalu roste. Chce to tedy jen odvahu a chuť proklestit se stovkami stran zakládajících smluv a dát Evropské unii Ústavu, jakou už dávno měla mít. Stručnou a srozumitelnou.

Unie demokratická. Prosazoval bych posílení Evropského parlamentu. Evropský parlament je jediná instituce EU, kterou volí přímo občané. Naopak moc zákulisního vyjednávání v Evropské radě, kde sedí představitelé jednotlivých vlád, musí být omezena. Stejně tak by měla být posílena odpovědnost Evropské komise vůči Evropskému parlamentu. Předsedu Komise by měl vybírat pouze Evropský parlament a neměla by to být jen hra velkých států o moc.

Unie svobodná. Chtěl bych, aby Evropská unie byla prostorem skutečné svobody. Nemluvím jen o svobodě pohybu. Pokud cestujeme po Evropě, nebo dokonce v jiné evropské zemi pracujeme, nemusíme již sice čekat na hranicích, ale přesto se musíme prokousávat neskutečnou byrokracií, která hranice mezi státy stále vytváří. Proč si nemůžeme zřídit bankovní účet třeba ve Francii nebo v Německu bez potvrzování trvalého pobytu, nebo dokonce příjmu? Proč si nemůžeme vybírat na skutečně jednotném evropském trhu mobilních operátorů a musíme za mobilní služby platit mnohonásobně víc než v jiných zemích? Ne, není to pro naši ochranu, ale je to výhodné pro banky a mobilní operátory. A jen pro ně.

Unie silná a bezpečná. Usiloval bych o to, aby Evropská unie byla jednotná a dostatečně silná a dokázala prosazovat své zájmy a lidská práva doma i ve světě. Měli bychom podporovat a prohlubovat spolupráce evropských ozbrojených složek, abychom dokázali čelit vnějším hrozbám. Měli bychom být jednotní a mluvit silným a rozhodným hlasem, když přijde na prosazování našich zájmů či lidských práv ve světě. EU musí být rozhodná a akceschopná v boji proti organizovanému zločinu nebo mezinárodnímu terorismu. Musí být jednotná, když vyjednává s velmocemi, jakými je Rusko, Čína nebo Spojené státy. Ať už se jedná o situaci na Ukrajině, čínské investice v EU nebo obchodní dohodu s USA.

Unie otevřenosti a rovnosti. Chtěl bych, aby Evropská unie byla prostorem rovnosti. Ano, rovnosti. Vadí mi, že my ze střední a východní Evropy dostáváme zboží, služby a mzdy druhé jakosti. Nejen nadnárodní korporace jsou zdrojem nerovností a problémů. Státní byrokracie si také zuřivě hájí své písečky, a tak máme problémy s platbami sociálního a zdravotního pojištění, když pracujeme v zahraničí. Máme jen minimální nárok na ošetření, když jsme mimo hranice svého státu. Proč si stále musíme zřizovat komerční cestovní pojištění, když cestujeme přes hranice?

Unie skutečně evropská. Prosazoval bych, abychom v Evropské unii spolupracovali na skutečně evropských projektech, které positivně ovlivní život občanů a které každému občanovi ukáží, že Evropská unie má smysl. Jedná se například o vybudování evropské vysokorychlostní železnice, zavedení jednotné dálniční známky, rozšíření programu Erasmus+ ad. Unie musí podporovat projekty, které ji vrátí zpátky k občanovi a které reálně zlepší jeho život.

Jak bych chtěl svůj mandát vykonávat?

Při výkonu svého mandátu bych se chtěl držet především tří hlavních zásad, kterými jsou: blízkost k voliči, spolupráce se stranou a ctění pirátských hodnot.

Blízkost k voliči je pro mě zcela prvořadá. Europoslanec je zde pro občany. Považuji za špatné, že o většině europoslanců po jejich zvolení dalších 5 let v ČR není slyšet, pokud se jich netýká nějaká velká kauza nebo si nevezmou nějakou bokovku na Ministerstvu zahraničí. Europoslanec by měl pravidelně představovat a vysvětlovat evropskou politiku občanům doma. Měl by vysvětlovat, proč zde EU vlastně je a proč je pro nás důležitá. Je to zásadní mimo jiné i proto, že to umožní europoslanci, aby si udržel vazbu se svými občany a neodtrhl se od reality.

Spolupráce se stranou považuji za zásadní jak pro práci europoslance, tak pro rozvoj pirátského hnutí. A když mluvím o straně, nemyslím tím pouze spolupráci s Českou pirátskou stranou, avšak i s dalšími pirátskými stranami v Evropě a ve světě. Tato spolupráce by byla obousměrná. Jako europoslanec bych tak mohl získávat informace od místních sdružení o dopadech evropské politiky na občany a také využívat odborné znalosti pirátů. Na druhou stranu bych měl příležitost pomáhat politikům na lokální, krajské i národní úrovni a spojovat je s odborníky z jiných zemí, pomáhat jim i svou osobní účastí na akcích pro veřejnost.

Ctění pirátských hodnot je sice pro nás Piráty, pevně věřím, samozřejmostí, avšak i tak, či právě proto, považuji za nutné to zde zmínit. Transparentní vynakládání financí, nezaměstnávání rodinných příslušníků nebo upřednostňování veřejného zájmu před osobním považujeme již za naši přirozenost, ale i tak se ke ctění těchto i dalších pirátských hodnot chci zde veřejně před vámi zavázat.

Rádi byste věděli trochu více o tom, co dělám, kdo jsem nebo co mohu pirátům a ČR v Evropském parlamentu nabídnout?

Více informací o mně a mém programu do Eurovoleb, mé činnosti v Pirátské straně, kompletní CV a další články a aktuality lze nalézt na https://www.piratcervinkado.eu.

Jak je vidět na mých webovkách, nebo Facebooku, nečekal bych během kampaně až za mě jiní udělají mou práci, nenaložil bych všechnu odpovědnost jen na stranu a tým kampaně, ale sám bych se pustil na plno do boje od samotného začátku. Zároveň ale striktně odmítám, aby Piráti na kandidátce dělali kampaň jeden proti druhému, ale chci, aby šli do boje společně jako tým.

Do Eurovoleb musíme jít se sebevědomím a kvalitními kandidáty. Vždyť jsou to první celostátní volby, které můžeme vyhrát! A já věřím, že dokáži voliče zaujmout nejen svým jménem, ale i svými schopnostmi a názory.

Pokud byste měli jakýkoli dotaz, můžete mi napsat na mail lukas.lev.cervinka@pirati.cz nebo třeba tady na fóru.

Pokud jste dočetli až sem, patří vám můj velký dík. Za případnou podporu budu rád!

Lev
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym39320 za příspěvky (celkem 8):
Martin.Saifrt, Jan.Hrubes, Jiri.Jansa, Filip.Mezera, Andrea.Linhartova, Jiri.Kratky, Jiri.Duchacek, Filip.Varecha
Lukáš Lev Červinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách

Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
Uživatelský avatar
Lukas.Blazej
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 775
Registrován: 24 lis 2010, 18:04
Bydliště: Ústí nad Labem - centrum
Dal poděkování: 888 poděkování
Dostal poděkování: 1369 poděkování

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Lukas.Blazej »

V návaznosti na osobní představení na včerejší schůzi se představuji i zde.

Stručná verze:
Jsem dlouholetý pirát se zkušenostmi s prací v Evropském parlamentu. Specializuji se na právo životního prostředí a v rámci Evropského parlamentu bych působil v ENVI výboru.
Problém s kandidaturou do Evropského parlamentu je, že málokdo ví, co EU dělá, a prakticky nikdo neví, co je reálnou náplní činnosti europoslance. Pokusím se tedy definovat, co by podle mě měl pirátský europoslanec splňovat, a ke každému bodu napíšu, nakolik ho naplňuji já.

Odbornost
Pirátský europoslanec musí vědět, čemu se chce v Evropském parlamentu věnovat, a musí pro to mít odpovídající znalosti a zkušenosti. Nikdo nemůže vědět všechno, a i proto má europoslanec možnost v kanceláři zaměstnat dva až tři odborné asistenty OFFTOPICCelkem může do kanceláře akreditovat tři asistenty, ale kvůli množství administrativy (zařizování cest, finanční záležitosti, koordinace činnosti kanceláře, hlídání deadlinů, sledování agendy, drobnosti od nového klíče ke dveřím přes nefunkční klávesnici až po vydání hlasovací karty) je potřeba mít jednoho administrativního. Lze to obejít tím, že dalšího asistenta poskytne frakce, tzn. nebude akreditovaným asistentem europoslance, ale zaměstnancem frakce., ti ho ale můžou jen doplňovat. Asistenti mohou vystoupit leda na setkání stínových zpravodajů (OFFTOPICKdyž přijde legislativní návrh z Komise, je přidělen výboru, kde se ho ujme zpravodaj z nějaké frakce, který k němu připraví návrh pozice. V ostatních frakcích se danému legislativnímu návrhu věnují stínoví zpravodajové, a na společných setkáních pak dochází k vyjednávání.), ale všude jinde musí návrhy prosazovat sám europoslanec. Od mediálních vystoupení a setkání s lobbisty přes jednání výboru až po trialogy, europoslanec musí do hloubky rozumět všemu, co se jím prosazovaného textu týká. Pokud by europoslanec potřebné zkušenosti neměl, bude jednak mrhat svým i asistentským časem ve snaze vše dohnat, a především dříve či později tvrdě narazí. Když to bude v televizní debatě, utrpí tím Piráti, když by to bylo třeba v roli zpravodaje během trialogu, mohou tím utrpět všichni občané EU.

Jako europoslanec bych působil v ENVI výboru. Životnímu prostředí se věnuji nejen v oblasti praktické (spolek Ústecké šrouby), ale i v rovině teoretické: prezentuji na konferencích (OFFTOPICv uplynulém roce například Naše příroda a X. ročník mezinárodní konference Právo v podnikání vybraných členských států Evropské Unie), píšu články (OFFTOPICnapř. BLAŽEJ, L.: Střet vlastnického práva a veřejného zájmu na ochraně biodiverzity. In: ANTOŠ, Marek a Jan WINTR, ed. Omezování svobod z důvodu veřejného zájmu. Praha: Univerzita Karlova, Právnická fakulta, 2017. ISBN 978-80-87975-68-8.) a publikuji (OFFTOPICnapříklad právě pro Arniku píšu monografii o kácení dřevin).

Pirát
Polovina europoslanců ANO ze strany vystoupila. Keller z ČSSD vystupuje v rozporu s programem a znovu na kandidátce nebude. Brusel i Štrasburk jsou od ČR daleko a je snadné se názorově rozejít - tím spíše, že Piráti dle aktuálních průzkumů získají několik europoslanců, kteří budou i při snaze o sdílení informací do jisté míry uzavřeni a izolováni ve vlastním klubu. Pirátský europoslanec by tudíž měl být názorově vyprofilovaný a mělo by být jisté, že ve straně po následujících pět let vydrží, a to například i přes skandály, které se v budoucnu mezi stovkami pirátských zastupitelů jistě objeví.

V Pirátech jsem aktivní od roku 2010, přijímalo mě republikové předsednictvo, strávil jsem pár let v republikovém výboru, podílel jsem se na tvorbě společného programu pro krajské volby (ve kterých jsem byl lídr Pirátů na pirátsko-zelené kandidátce v Ústeckém kraji), čtyři roky jsem za Piráty seděl v kontrolním výboru městského zastupitelstva a v současnosti jsem zastupitelem. Před dvěma lety jsem odmítl nabídku trafiky od ČSSD s platem 30 000 Kč měsíčně výměnou za přestup k ČSSD. Za svoji činnost v ústeckém zastupitelstvu jsem získal Cenu za odvahu Nadačního fondu proti korupci. Po tolika letech věnovaných Pirátům a boji o uzavírací klauzuli je nemyslitelné, že bych to všechno zahodil ve chvíli, kdy se konečně začíná dařit prosazovat náš program.

Kontakty
Europoslanec s pár asistenty nezvládne vše. Kontakty jsou potřeba nejen ke spolupráci na tvorbě pozměňovacích návrhů, ale také vytvoření tlaku veřejnosti či získání informací. Sítě kontaktů jsou obtížně přenositelné a bylo by velmi na škodu, pokud by europoslanec strávil první rok svého mandátu zjišťováním, kdo je kdo - v Evropském parlamentu i mimo něj.

Pravidelně se účastním odborných konferencí v ČR i v zahraničí, tudíž v oblasti životního prostředí znám snad na každé téma někoho, komu mohu napsat s prosbou o nestrannou konzultaci. V Česku jsem jako zástupce spolku Ústecké šrouby v organizaci Zelený kruh, která sdružuje všechny ekologické neziskovky. V Bruselu jsem několikrát ročně, jen při předposlední příležitosti jsem se potkal s Klausem Röhrigem a Tomem Boylem z CAN Europe, Alexem Masonem z World Wildlife Fund European Policy Office, Martinem De Groote z Buildings Performance Institute Europe, Ansgarem Kienem z Greenpeace Europe, Raphaelem Hanoteauxem z CEE Bankwatch Network, úředníky z DG Clima a DG Energy a zástupci ekologických organizací působících v členských státech (zejména Laurou Krug z Deutsche Umwelthilfe e.V. a Wojciechem Kukułou z Fundacja ClientEarth Prawnicy dla Ziemi). Z poslední cesty jsem se vrátil před týdnem - byla jí šestitýdenní odborná stáž u místopředsedy ENVI výboru Evropského parlamentu.

Práce s médii
Jen 39 % Čechů si myslí, že členství v EU je dobrá věc. Jsme nejhorší ze všech členských států, větší přesvědčení o přínosu EU má i Polsko nebo dokonce Maďarsko. Svoji vinu na tom z velké části nesou i europoslanci, kteří nejsou schopni svoji činnost dostatečně komunikovat a prosadit do médií. Pokud to máme změnit, musí se naši europoslanci před kamerou cítit jako ryba ve vodě a dobré prohlášení vymyslet i ve dvě ráno (což je bohužel občas realita).

Týdeník Euro mě označil za jednu z nejviditelnějších tváří Pirátů v regionech. 14 vybraných mediálních výstupů naleznete na mém profilu na wiki, kromě nich existuje i řada vystoupení v televizích či rádiu. Piráty jsem dokázal do médií dostat i v době, kdy neměli žádné funkce a preference se pohybovaly pod pěti procenty, tím spíše bych to dělal v pozici europoslance. K obrazu EU v ČR jsem napsal něco víc na svůj FB profil.

Jazyky
Pokud alespoň trochu sledujete dění v Europarlamentu, jste pravděpodobně zvyklí na zasedání tlumočená do všech jazyků členských států. Realita je ovšem zcela jinde a téměř se dá říci, že žádné opravdu důležité věci tlumočené nejsou. Nejde jen o to, že tlumočník s vámi nebude přesvědčovat ostatní europoslance k podepsání pozměňovacího návrhu nebo při vyjednávání o kompromisu, ale tlumočené nejsou ani setkání stínových zpravodajů, pracovní skupiny či většina odborných konferencí. Bez angličtiny si v Bruselu nekoupíte ani oběd. Má to ještě jeden zádrhel - zdejší mluvčí angličtiny nebudou v příštím funkčním období prakticky vůbec rodilí (Brexit). Musíte tedy rozumět španělovi mluvícímu o limitech kadmia v hnojivech i francouzovi popisujícímu nejnovější poznatky o endokrynních disruptorech.

V roce 2012 jsem si udělal FCE certifikát a od roku 2016 jsem překládal a tlumočil pro Koleje a Menzy Univerzity Karlovy. Vzhledem k tomu, že toto tlumočení probíhalo výhradně směrem ke studentům Erasmu, nenarazil jsem zatím v Evropském parlamentu na nikoho, s kým bych nebyl schopen mluvit. Do života v Bruselu by se hodila i Francouzština, kterou neovládám, ale pro politickou činnost je angličtina naprosto dostatečná.

Ochota být dlouhodobě mimo ČR
Jako poslední bod uvádím něco, co si možná neuvědomují ani spolukandidáti. Funkci europoslance lze samozřejmě využívat k budování vnitrostátní pozice nebo jako pětiletou dovolenou. Jsou tu poslanci, na které nemá nikdo ani telefon a jejich kanceláře jsou prázdné. Pokud ale chceme využít příležitost v Evropském parlamentu naplno, znamená to, že se naši europoslanci do ČR podívají maximálně jeden týden v měsíci, reálně ale ještě mnohem méně. To se výrazně podepisuje nejen na rodině (se kterou europoslanec většinu měsíce nebude, ani kdyby se přestěhovala do Bruselu) a kamarádech, ale také na psychice.

Já jsem připraven být dlouhodobě v zahraničí a mám tu výhodu, že moji přátelé žijí přímo v Bruselu a v nedalekém Utrechtu. Vím, co práce v EP obnáší a jsem na to připraven, proto žádám o nominaci na volitelné místo kandidátky. O pozici lídra se ucházet nebudu.


Rovnou zodpovím i pár otázek, které vás možná napadají:
  • Proč žádáš o podporu zrovna náš kraj?
  • Šanci na zvolení zástupce mají tři, možná čtyři kraje. Proto nesouhlasím s rozdělováním kandidátů po krajích. Pokud bych byl zvolen, chci být zástupce všech krajů. Během kamapně také budu trávit čas v Pardubickém kraji, a bylo by škoda k tomu nemít podporu jeho členů.
  • Jak si můžeš být jistý, že Piráti získají člena ENVI výboru?
  • Kromě řádných členů existují ve výborech i náhradníci. Ti mohou vystupovat na jednání, dávat pozměňovací návrhy, dokonce mohou být i zpravodaji - jen nemohou hlasovat, pokud se hlasování účastní všichni řádní členové dané frakce. Působení ve výboru skutečně není o zvedání ruky, proto může náhradník fungovat jako řádný člen. Během vyjednávání o rozdělení pozic je přitom náhradnictví ve výboru v podstatě zadarmo. Pokud by se z nějakého důvodu nedařilo vyjednat řádného člena, fungoval bych z pozice náhradníka.
Tel. 778702712
Uživatelský avatar
Giuseppe.Maiello
Člen KS Praha
Příspěvky: 351
Registrován: 23 čer 2014, 21:52
Profese: Vysokoškolský učitel
Bydliště: Praha-Klánovice
Dal poděkování: 1117 poděkování
Dostal poděkování: 527 poděkování

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Giuseppe.Maiello »

Pirátky a Piráti Středočeského kraje,


dovoluji se obrátit na vás se žádostí o podporu mé kandidatury do primární volby pirátských kandidátů do Evropského parlamentu.

Jsem členem MS Zlín a chtěl bych prezentovat sebe a důvody, které mě vedou k tomu, abych se účastnil těchto voleb jako kandidát.

Piráti se mají dost dobře, a věřím, že náš pozitivní kurz se udrží i během příštích voleb.

Evropská unie a Česká republika se však v poslední době v podobně dobré kondici nenacházejí. V České republice řádí Andrej Babiš, a to především díky přízni nemalé části českého voličstva, ale i díky nestoudné podpoře prezidenta Zemana, díky podpoře komunistů, díky věčně váhají ČSSD a díky mocenské ambici Tomia Okamury.

Pokud budeme schopni atakovat i tu část občanů s voličskou preferencí ANO, můžeme tento neblahý trend začít měnit a vytvořit podmínky, aby Piráti a další demokratické strany České republiky získali konečně většinu v naší zemi.

Díky mému věku a vzdělání mohu reprezentovat jistou volbu pro ty voliče ANO, kteří jsou otevřenější k liberálním principům a rádi by našli solidní alternativu k předsedovi ANO.

Byl bych velmi rád, kdyby se naší straně podařilo dosáhnout takovéhoto úspěchu: sebrat voliče přímo Andreje Babiše. Je to bohužel jediná možná demokratická cesta, v situaci, kde i policii a justici jsou kladeny klacky pod nohy, a to jak premiérem, tak i prezidentem.

Ani Evropská unie není v dobré kondici. Po Brexitu a dalších odstředných událostech, zdá se, že bude nově zvoleno mnoho nových europoslanců z řad populistických a krajně pravicových stran, kterým je třeba razantně čelit. Bohužel koalice lidovců a sociálních demokratů, jak se ukázalo, je často neakceschopná. Proto je nutno, aby noví poslanci, zvolení z demokratických a liberálních seskupení, převzali iniciativu a vytvořili podmínky, aby se znovu posílila důvěra v evropské instituce.

Něco o mně. Je mi padesát šest let. Vysokou školu oboru politologii jsem vystudoval v Itálii. V Itálii mám také doktorát v mezinárodních studiích. V ČR mám další doktorát ve slovanské filologie (Karlova univerzita) a docenturu v oboru Evropská etnologie (Masarykova univerzita).
Jsem vysokoškolský učitel v oborech Sociologie, Antropologie a Etika marketingu. Na Univerzitě v Pardubicích jsem učil v létech 2006-2009. Na UPa jsem byl zástupce vedoucí katedry sociálních věd.

Jsem politicky aktivní od roku 2005. Předtím jsem byl aktivní v záchraně jednoho velkého lesního prostoru na okraji Prahy, kde bydlím. Ačkoliv proti nám aktivně vystoupily špičky ODS v čele s tehdy mocným primátorem Pavlem Bémem, podařilo se nám, po osmi letech politického boje, les zachránit.

V roce 2014, jsem jako člen Liberálně ekologické strany usiloval, aby tato strana podporovala Českou pirátskou stranu do komunálních voleb v Praze. Piráti uspěli s 5,31%. Strana LES byla malá strana, ale plná osobností, které veřejně Piráty podpořily. Nemohu tvrdit, že to rozhodující 0,31% jsme byli zrovna my, ale hodně jsme pomohli.

Na konci roku 2016 Republikový výbor České pirátské strany, jeden z našich nejdůležitějších orgánů, byl v hluboké krizi. Na společné schůzi předsednictva a republikového výboru v Mariánských Lázní v prosinci 2016 jsem byl jediný člen RV, který byl na schůzi přítomen. Stal jsem se proto jednatelem RV a našel jsem cestu, jak znovu aktivizovat tento orgán, který dnes běžně funguje.

V roce 2017 jsem kandidoval jako lídr Pirátů do Zlínského kraje. Mým tehdejším cílem bylo, aby nejslabší Piráti v republice neskončili s ostudou, jako v předchozích krajských volbách. Strana zde dosáhla 8,43% a už konečně nejsme nejslabší kraj v republice.

Co tímto chci říci? Že i když moje postoje vypadají svérázně, mám mimořádné schopnosti dosáhnout složitých cílů. Mým cílem teď je, aby ANO ztratilo alespoň 3% hlasů v náš prospěch. Tak se posílí demokratické strany v celku a obzvlášť Piráti.

Používám aktivně angličtinu, italštinu a češtinu. Mohu vést konverzaci v němčině, ve španělštině a ve slověnštině. Rozumím a čtu francouzsky a chorvatsky.

Pracoval jsem 11 let na italském velvyslanectví a znám dokonale evropské diplomatické prostředí. Diplomatický protokol jsem dokonce v roce 2012 v jedné soukromé škole v Praze učil.

V případě zvolení, jsem mimo běžné politické agendy, připraven být aktivní v oblasti evropské vysokoškolské integrace, nebo-li v kontrole, zlepšení a eventuální revizi tzv. Boloňského procesu.

Nastal tedy čas, abych se pustil do jedné ze svých posledních bitev, a proto se hlásím o nominaci. Prosím členy vašeho kraje, aby mou nominaci podpořili.

Nebudu usilovat o lídrovství na kandidátce. Jsem učitelem špičkových marketérů, a vím, že hlavní představitel naší strany musí stále reprezentovat mládí a dynamičnost. Možná i ten druhý na kandidátce. Ale pokud bude celé čelo kandidátky obsazeno podobným typem kandidátů, moc se nepohneme, proto je třeba dát i osobnost jako jsem já.

Mám ale ještě něco důležitějšího na srdci. Na rozdíl od většiny ostatních Pirátů jsem se v Evropské Unii (jmenovala se trošku jinak, ale je to nejstarší jádro současné EU) přímo narodil. A to před 56 lety, tedy jsem nejstarší Pirát, ohledně let strávených v EU. V EU chci také zemřít, a proto prosím:
"Pusťte mě na ně!"

P.S.: Celý můj CV si můžete rozkliknout zde:
OFFTOPIC
CURRICULUM VITAE
doc. dott. GIUSEPPE MAIELLO, PhD et Ph.D.
(*1962 – Neapol - Itálie)
giuseppe.maiello@seznam.cz
teL.: +420 603 578 587

VZDĚLÁNÍ A KVALIFIKACE

2013 – 2015 – habilitační řízení, obor Etnologie, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity, Brno.
2014 - 2018 - doktorské studium, obor Mezinárodní studia, Ustav společenských věd, Università "L'Orientale", Neapol.
1998 - 2003 – doktorské studium, obor Slovanská filologie, Ústav slavistických a východoevropských studií, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Praha.
1988 - 1989 – postgraduální studium - obor Moderní a současné dějiny, Istituto Italiano per gli Studi Filosofici, Neapol.
1980 - 1987 – magisterské studium Istituto Universitario Orientale, Fakulta politických věd, specializace: Východní Evropa, Neapol.

JAZYKY

italština
angličtina
ruština
němčina
chorvaština a srbština
francouzština (pasivní)
latina (pasivní)
lužickosrbština (pasivní)
španělština (pasivní)

PŘEHLED ZAMĚSTNÁNÍ A PEDAGOGICKÁ ČINNOST

2013 dosud - externí vyučujíc (do roku 2017) a docent (od roku 2017) - Fakulta sociálních studií - Vysoká škola finanční a správní (Kurzy: Law and Ethics in Communication; Media Cummunication; Political Sciences)
2016 dosud – externí vyučující – Fakulta společenských studií - Vysoká škola Humanitas v Sosnowci (Kurzy: Sociologie; Antropologie).
2015 dosud – docent (do roku 2017) a externí vyučující (od roku 2018) – Pedagogická fakulta – Univerzita Palackého v Olomouci (Kurzy: Úvod do sociologie kultury a umění; Sociologie komunikace; Sociologie, Sociologie vychovy).
2013 - 2017 – externí vyučující – Fakulta multimediálních komunikací - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (kurzy: Sociologie; Teorie komunikace; Origins and Development of Communication)
2012 - 2016 – externí vyučující – Ústav evropské etnologie – Filozofická fakulta Masarykovy univerzity (kurzy: Antropologie náboženství; Antropologie smrti; Magie, čarodějnictví a vampyrismus v Evropě; Italský folklór a etnologie)
2013 - 2015 – externí vyučující – Ústav slavistiky Filozofická fakulta Masarykovy univerzity (kurz: Čarodějové, vědmy a upíři ve Východní Evropě a na Balkáně)
2004 – 2014 - externí vyučující – Katedra antropologie - Filozofická fakulta Západočeské univerzity v Plzni (doktorandské kurzy: Antropologie náboženství; Antropologie smrti).
2007 - 2012 – odborný asistent – Katedra politologie a mezinárodních vztahů - Filozofická fakulta Západočeské univerzity v Plzni (kurzy: Region východní Evropa a Rusko; Reálie východní Evropy 1 a 2; Náboženské pozadí zemí východní Evropy; Vývoj moderních východoevropských států; Vývoj ruské politiky a společnosti 1 a 2; Úvod do slavistiky; Východoevropská kinematografie; Východoslovanský folklór).
2009 - 2009 – odborný asistent – Katedra věd o výchově – Univerzita Pardubice (kurzy: Metody terénního výzkumu; Sociologie politiky).
2006 - 2009 – odborný asistent – Katedra sociálních věd – Univerzita Pardubice (kurzy: Sociologie politiky; Antropologie smrti; Antropologie náboženství; Úvod do antropologie; Narativní struktury a antropologie; Antropologie areálů: Východní Evropa); Katedra historických věd (kurz: Slovanská etnogeneze).
2001 - 2006 – odborný asistent – Ústav slavistických a východoevropských studií–Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze (kurzy: Slovanský folklór; Dějiny slovanských literatur; Geografické a kulturní reálie Slovanů; Úvod do dějin a etnologie východní Evropy), Katedra teorie kultury / kulturologie (kurz: Antropologie náboženství).
2003 - 2008 – externí vyučující – Katedra obecná antropologie – Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze (kurzy: Antropologie smrti, Antropologie náboženství, Slované).
2000 - 2003 – externí vyučující – Kabinet společenských věd – Filmová a televizní fakulta akademie múzických umění v Praze (kurz: Úvod do dějin náboženství).
1997 - 2001 – externí vyučující – Katedra slavistiky – Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze (kurzy: Lidová slovesnost, Úvod do dějin slovanských národů).
1993 - 2001 – Analytik, kulturní tlumočník, překladatel – Italské velvyslanectví v Praze.
1991 - 1993 – lektor italského jazyka – Italský kulturní institut v Praze (kurzy: Italština pro začátečníky; italština pro pokročilé).
1989 - 1991 – externí vyučující – Katedra současných dějin – Istituto Universitario Orientale v Neapoli (seminář: Současné dějiny střední a východní Evropy).


SOCRATES (studentské a učitelské výměny – Programy: Higer education; Erasmus plus)

2018-2019 - Koordinátor projektu Erasmus plus: Praha, Výsoká škola Finánační a správní - Università di Salerno, Itálie
2016-2017 - Koordinátor projektu Erasmus plus: Olomouc, Univerzita Palacký – Daugavpils University – Daugavpils, Lotyšsko.
2011-2012– Koordinátor projektu Erasmus: Plzeň, Západočeská Univerzita – Univerzita Vytautas Magnus, Kaunas, Litva.
2011-2012– Koordinátor projektu Erasmus: Plzeň, Západočeská Univerzita – Univerzita Konštantína Filozofa, Nitra, Slovensko.
2010-2011– Koordinátor projektu Erasmus: Plzeň, Západočeská Univerzita – Vysoká škola zemědělská, Varšava, Polsko.
2009-2010– Koordinátor projektu Erasmus: Plzeň, Západočeská Univerzita - Panevezys College, Panevezys, Litva.
2007-2008 - Koordinátor projektu Erasmus: Plzeň, Západočeská Univerzita – Ernst-Moritz-Arndt-Universität, Greifswald, Německo.
2005-2006 – Koordinátor projektu Erasmus: Praha, Univerzita Karlova – Università „La Sapienza“, Řím, Itálie.


ČLENSTVÍ V REDAKČNÍCH RADÁCH

2018 - dosud - SOCIAL SCIENCES - New York
2017 - dosud - ART AND SOCIAL SCIENCES - Los Angeles
2016 - dosud - SLAVICA LITTERARIA - Brno
2016 – dosud – CIVILIA Odborná revue pro didaktiku společenských věd. Univerzita Palackého v Olomouci
2008 – 2010 - PANTHEON. Religionistické studie. Katedra religionistiky a filosofie, Univerzita Pardubice.
2006 – 2007 - ČESKO-LUŽICKÝ VĚSTNÍK. Časopis o Lužici, sorabistice, literatuře a menšinové politice. Společnost přátel Lužice/Towaršnosć přećelow Serbow, Praha.
1989 – 1992 – GIANO. Rivista quadrimestrale interdisciplinare, Roma.


PROJEKTY VÝZKUMU VÝVOJE

Rešitelství interního projektu: Média a kultura, Vysoká škola Finanční a Správní, Kód projektu EA/79761 (1.2.2018-31.1.2019).
Spolupráce na projektu: (De)tabuizácia smrti v súčasnej kultúre, Vedecká grantová agentúra MŠVVaŠ SR a SAV (VEGA). Kód projektu 1/0410/14 – (1.01.2014 - 31.12.2016), Řešitel: Dalimír Hajko.
Spolupráce na projektu GA UK: Výzkum národnostních menšin z hlediska zřizování a provozování veřejných pohřebišť v České republice (6.4.2006-31.10.2006).
Řešitelství mezinárodního projektu CNR-NATO: Pohřební rituály v České republice (1.6.2004 - 31.7.2004).
Řešitelství mezinárodního projektu CNR-NATO: Slovanský folklór v knihovně slavistiky na Univerzitě Karlově v Praze (1.9.2000 - 8.2.2001).
Práce na výzkumném úkolu italského Ministerstva obrany-Generálního komisařství, na počest padlých ve válkách: Průzkum italských pohřebišť a válečné hroby na území ČR a SK (rok 1.3.1996-31.12.1999).
Práce na výzkumném úkolu CNR-IREM: Jugoslávský zemědělský systém (1.11.1989 - 31.10.1991).

JINÉ AKTIVITY
2018 - dosud - Vysoká škola Finanční a Správní – vědecká rada - člen
2016 –2018 - Vysoká škola Humanitas v Sosnowci-Fakulta společenských studií – vědecká rada - člen
2012 - dosud – Ministerstvo pro místní rozvoj ČR – autorizovaná osoba pro profesní kvalifikaci poradce pro pozůstalé.
2008 - dosud – Masarykova univerzita v Brně – oborová komise studijního oboru Teorie areálových studií – externí člen.
2006 - dosud – Česká asociace Slavistů – člen prezidia.
2006 - dosud – Slavistická společnost Franka Wollmana – člen.
2006 - dosud – Masarykova Akademie umění – člen.

PŘEDEŠLÉ AKTIVITY

2011 – 2012 RAI-Radiotelevisione italiana, Rai 3, Agorà – web komentátor současných politických událostí.
2008 – 2012 Filozofická fakulta Západočeské univerzity v Plzni: oborová rada studijního oboru Mezinárodní vztahy a východoevropská studia - předseda.
2008 – 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR – poradce ministra.
2005 - 2007 Grantová agentura Akademie věd ČR (9. sekce)–konzultant.
2006 - 2006 Interdiecézní církevní soud České provincie – překladatel.
2004 – 2006 Akademický senát FF UK – člen.

ROZHLASOVÉ RELACE
• O děvčátku mezi vlky. Hledání středověkých kořenů příběhu o Červené Karkulce. Autor: Zdeněk Orlita, ČRo Vltava, 12.10.2016.
• Na břehu moře, cestování po italských přímořských městech. Autor: Giuseppe MAIELLO, Český rozhlas 3 „Vltava“, 23.7- 27.7.2007.
• Týden v Itálii, cestování po slunném poloostrovu. Autor: Giuseppe MAIELLO, Český rozhlas 3 „Vltava“, 9.4. -13.4. 2007.
ROZHOVORY
• Jak Neapolitán k českým vampýrům přišel. Autor Jiří Peňas, Echo 24, 25.11.2018
• Mám raději Pussy Riot než Putina a Zemana nevolím,Blesk.cz, 8.1.2018
• Migrační politiku má řešit EU. Autor: Jolka Krásná, Česká Televize – Studio 6, 20.04.2015
• Italský premiér podává demisi. Autor: Daniel Takáč, Česká Televize, Studio ČT24, 14.2.2014
• Itálské úřady vyšetřují bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, Autor: Jiří Václavek, Česká Televize – Studio 6, 1.3.2013
• Niewšědny wid na Serbow. Giuseppe Maiello a Radek Čermák knihu wo serbskich stawiznach a literaturje wudałoj. Autor: Milenka Rječcyna. Předźenak. Serbske Nowiny-Kónctydzenska přiłoha, 22.2.2013, s. 3.
• Giuseppe Maiello. Autor: Jan Kraus. Televize Prima: Show Jana Krause, 8.6.2012.
• Když mrtví ožívají. Autor: Jana Šafaříková. Instinkt 44/11, 2011, s.5-7.
• Dušičky: dodržují Češi tradici? Autoři: David Borek, Česká Televize – Studio 6, 2.11.2011.
• Na cizí učitele vám peníze nestačí. Lidové noviny, 10.3.2011, s. 2.
• Spor okolo eutanázie. Autor: David Borek,Česká Televize – Studio 6, 11.2.2009.
• Mummy mysteries 5: Vampire graves, director: David Lee. Electric sky, VB 2007. Vyšlo v různých jazycích. Česká verze 23.11.2008. Viasat history, Tajemství mumií 5: Upírský pohřeb.
• Smutný život posmrtný. Autoři: K. Staškivová, D. Karas a J. Večeřa, Česká televize 2:Ta naše povaha česká, 23.11.2008.
• Radiodokument: Slovan z Neapole. Autor: Marie Poláková, Český rozhlas 3 „Vltava“, 1.10.2008.
• Nebojte se upírů, říká Giuseppe Maiello. Autor: Markéta Vrabcová, Naše rodina 27, 1.7.2008 , s. 4-6.
• Giuseppe Maiello, Autor: Milan Bača, Česká televize 2: Babylon, 7.12.2007.
• Slovanská bohyně Mokoš, Autor: Marie Poláková, Český rozhlas 3 „Vltava“: Mozaika, 31.10.2006.
• Tajemní vampýři aneb noční rozhovor, Autor: Tomáš Urban., Český rozhlas – Redakce vysílání pro děti a mládež, 2006.
• Kam kráčí pražská slavistika? Navýchod 5/3, 2005, s. 20.
• Джусеппо Маэлло: Я хочу найти общие корни славян, Аutor: Irina Ručkina, Pražskie Ogni 9-10, s. 39-40.
• Knížky na prázdniny: Giuseppe Maiello. Vampyrismus v kulturních dějinách Evropy. Autor: Jana Klusáková, Český rozhlas 1 – Radiožurnál, 1.8.2005.
• Host: Giuseppe Maiello. Autor: Jan Nejedlý. Český rozhlas 3 „Vltava“- Mozaika, 3.6.2005.
• Giuseppe Maiello, vysokoškolský učitel, autor knihy Vampyrismus v kulturních dějinách Evropy. Autor: Josef Chuchma. Rádio 1 – Zátiší, 18.5.2005.
• Creatures of the Night, Autor: Jan Velinger. Rádio Praha - vysílání Českého rozhlasu do zahraničí, 27.10.2004.
• Host: Giuseppe Maiello. Autor: Martin Putna. Český rozhlas 3 „Vltava“- Setkávání, 23.5.2004.
• Giuseppe Maiello - passionate for a lost Slavonic past. Autor: Jan Velinger, Rádio Praha - vysílání Českého rozhlasu do zahraničí, 15.07.2003.
• Naučili mě nosit kravatu. Autoři: Ivana Skálová- Jan Kravčík. Navýchod 1, 2002s. 3-4.

PUBLICACE: 5 Monografii (Dějiny kultury, Antropologie, Etnicita, Media); 12 Kapitoly v monografii (Dějiny kultury, Antropologie, Etnicita, Media, Sociologie, Antropologie, Gender studies, Sexualita); 36 článků ve vědeckých časopisech (Dějiny kultury, Antropologie, Sociologie); 27 dalších publikaci (Sociologie, Dějiny kultury, Antropologie, Dějiny literatury).


MEZINÁRODNÍ VYŽÁDANÉ PŘEDNÁŠKY (2016-2018)

MAIELLO, Giuseppe: The glottophagy of the czech language, Norwich, UK, 17. February 2018
MAIELLO, Giuseppe: On the Decoding of the Czechoslovak society (1968-1989) through its films: The point of view of the young Pagans, Bern, CH, 19. June
MAIELLO, Giuseppe: Italian historiography on Czech national revival, Beograd, SR, 23. August 2918
MAIELLO, Giuseppe: Moravian Attempts to Have a National Identity Distinct from that of the Czechs, Riga, LT, 29. January 2016.


VYŽÁDANÉ PŘEDNÁŠKY – A) VĚDECKÉ


MAIELLO, Giuseppe: Camorra a ‘Ndrangheta v díle Roberta Saviano, Univerzita Karlova v Praze, Praha,
Fakulta sociálních věd, 14 Listopadu, 2014
MAIELLO, Giuseppe: O korupci trochu jinak, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Zlín, 21.
Května 2015
MAIELLO, Giuseppe: Pohřebiště Fontanelle ('O campusanto d' 'e Funtanelle) v Neapoli, Antropologický seminář, Ústav Antropologie přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Brno, 4 prosince 2014
MAIELLO, Giuseppe: Význam pohádek pro současné neopohany, – Seminář: Religionistická interpretace českých pohádek, Evangelická teologická fakulta UK, Praha, 26. listopadu 2014
MAIELLO, Giuseppe: Symbolismus vlka, Muzeum Oderska, Odry, 9. června 2014
MAIELLO, Giuseppe: Magia posthuma, Muzeum Oderska, Odry, 7. Května 2014
MAIELLO, Giuseppe: Antropologie korupce: důležité odvětví politické antropologie, Antropologický seminář, Ústav Antropologie přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Brno, 24. dubna 2014
MAIELLO, Giuseppe: Těšitelský postoj k počítačovým (a konzolním) hrám a k současným formátům televize, Antropologický seminář, Ústav Antropologie přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Brno, 31. Října 2013
MAIELLO, Giuseppe: Pozitivní aspekty popkultury, Ústav marketingových komunikací Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Projekt č. CZ.1.07/2.2.00/28.0282: Inovace studijních programů na Fakultě multimediálních komunikací, Zlín, 14. prosince 2012
MAIELLO, Giuseppe: The Central and Eastern European Studies in Czech Republic, Erasmus teaching assignment, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa, 14. prosince 2011
MAIELLO, Giuseppe: Intercultural education, Erasmus teaching assignment, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa, 12. prosince 2011
MAIELLO, Giuseppe: Fenomén smrti v evropské kultuře, Česká křesťanská akademie, Karlovy Vary, 11. listopadu 2011
MAIELLO, Giuseppe: Co to je vampyrismus? A jaký je jeho vztah ke smrti, Česká křesťanská akademie, Karlovy Vary, 12. Listopadu 2009
MAIELLO, Giuseppe: Konspirační teorie v ruských antisemitských spisech, Centrum filologicko-areálových studií, Projekt č. CZ.1.07/2.3.00/09.0166, Brno, Ústav slavistiky Filozofické fakulty MU, 2. listopadu 2009
MAIELLO, Giuseppe: Postava upíra v dějinách literatury a filmu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Ústí nad Labem, 20. května 2009
MAIELLO, Giuseppe: The Berlusconi era in Italy, Erasmus teaching assignment, Panevėžio kolegija, Panevezy, Litva, 2. února 2009
MAIELLO, Giuseppe: The economic transformation of Czech lands, Erasmus teaching assignment, Panevėžio kolegija, Panevezy, Litva, 28. ledna 2009
MAIELLO, Giuseppe: Czech political changes after the 1989, Erasmus teaching assignment, Panevėžio kolegija, Panevezy, 26. ledna 2009
MAIELLO Giuseppe: Od Dionýsa k Postřekovu, Archiv hl.m.Prahy, Praha, 1. února 2008
MAIELLO, Giuseppe: Od Dionýsa do Postřekova, 88. Gellnerovský seminář, New York University v Praze, Praha, 31. ledna 2008
MAIELLO, Giuseppe: O původu masopustu, Archiv hl.m.Prahy, Praha, 16. února 2007
MAIELLO, Giuseppe: Tradizioni popolari ceche e morave, Erasmus teaching assignment, Universitá „La Sapienza“, Roma, 8. Června 2006
MAIELLO, Giuseppe: La slavistica praghese da Dobrovský ai giorni nostri, Erasmus teaching assignment, Universitá „La Sapienza“, Roma, 6. Června 2006
MAIELLO, Giuseppe: Vampyrismus v kulturních dějinách Evropy, Regionální muzeum v Kolíně, Kolín, 28. dubna 2005
MAIELLO, Giuseppe: Upíři v evropských zemích a v klasickém světě, Městské muzeum a galerie, Polička, 16. dubna 2005
MAIELLO, Giuseppe: Vampyrismus, Muzeum Kroměřížska, Velké náměstí 38/21, Kroměříž, 10. listopadu 2004

VYŽÁDANÉ PŘEDNÁŠKY – B) POPULARIZAČNÍ

MAIELLO, Giuseppe: Discursus juridicus, Spálov, Spálov 270, 5. května 2018
MAIELLO, Giuseppe: Přiznej se, čarodějnice! Historicko-sociologický rozbor honu na čarodějnice v Evropě, Jednota českých právníků, Olomouc, Václavské nám 3, 25.dubna 2016.
MAIELLO, Giuseppe: Smrt a pohřeb: Rituály dávných i současných pohanů, Praha,
7. listopadu 2014
MAIELLO, Giuseppe: Čáry záhrobní (Magia posthuma) Karla Ferdinanda Schertze, Přednášky Dávného obyčeje, Praha, 23. září 2012
MAIELLO, Giuseppe: Anasyrma: od Bauba k současnému tzv. ženskému exhibicionizmu, Přednášky Dávného obyčeje, Praha, 27. listopadu 2011
MAIELLO, Giuseppe: Inkvizitoři a "čarodějnice", Praha, 19. prosince 2009
MAIELLO, Giuseppe: O Lucii a luckách, Čelákovice, 13. prosince 2008
MAIELLO, Giuseppe: Smrt v evropské kultuře, Lysá nad Labem, 31. října 2008
MAIELLO, Giuseppe: Žijí staří Slované v nás? Mýty, pověsti a rituály doby pohanské, Šumavský kulturní spolek, Kašperské hory, 20. srpna 2008
MAIELLO, Giuseppe: Vampyrismus v Evropě, Lysá nad Labem, 12. dubna 2008
MAIELLO, Giuseppe: Vampyrismus: Was ist das? Kurz Webhumanita pro začínající autory, Malá Kyšice, 11. dubna 2008
MAIELLO Giuseppe, Upíři, fikce či skutečnost? Šumavský kulturní spolek, Kašperské hory, 10. srpna 2007
MAIELLO, Giuseppe: Válka na Balkáně, Polička, 19. června 2007
MAIELLO, Giuseppe: Evropský středověk – mezi láskou a erotikou, Praha, 3. února 2007
MAIELLO, Giuseppe: Současné teorie o původu vampyrismu, Nymburk, 1. září 2006
MAIELLO, Giuseppe: Symbolismus vlka, Praha, 16. dubna 2006
MAIELLO, Giuseppe: Sexualita upírů, Chotěboř, 9. července 2005
MAIELLO, Giuseppe: Upíři v literatuře, Chotěboř, 8. července 2005
MAIELLO, Giuseppe: Vampyrismus jako fenomén provázející lidstvo od jeho vzniku po současnost, Praha, 9. května 2005
Tito uživatelé poděkovali autorovi Giuseppe.Maiello za příspěvky (celkem 3):
Martin.Saifrt, Andrej.Ramaseuski, Martin.Herman
Matej.Sandor
Člen KS Praha
Příspěvky: 597
Registrován: 12 dub 2018, 10:46
Profese: manažer, právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 989 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Matej.Sandor »

Ahoj Pirátky a Piráti,

navazuji na mé představení na vaši krajské schůzi, která byla 16. 12. 2018 (byl jsem kluk v červený mikině). I když se ucházím o podporu moji kandidatury v primárkách pirátské strany pro volby do EP pomocí skupiny členů, tak bych byl moc rád, pokud by se mi povedlo získat i podporu krajů, a tímto bych se chtěl ucházet o nominaci Pardubického kraje. Pozici europoslance vnímám jako osobu, která má zastupovat všechny kraje a proto se ucházím i o podporu jednotlivých krajů a zároveň se do nich jezdím i představovat.

Níže uvádím mé představení se a vizi působení jako europoslance s tím, že na konci tohoto textu uvádím rovněž i odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy. Komu se nechce číst, tak můj stručný profil je tady: https://wiki.pirati.cz/lide/matej_sandor

Zároveň budu moc rád, pokud pro podporu moji kandidatury v primárkách budete hlasovat v této anketě: viewtopic.php?f=350&t=44730


Jsem přesvědčen, že ideální kandidát by měl splňovat minimálně tyto vlastnosti, které zároveň představují shrnutí toho, co jako kandidát nabízím:

1. ČAS – dostatek času na kampaň v regionech i na výkon funkce obecně.

2. ODBORNOST – mít dostatečné odborné znalosti na výkon funce eurposlance ať už na základě praxe nebo vzdělání.

3. PROSAZOVÁNÍ PROGRAMU – mít zkušenosti s vyjednáváním jako predispozici pro možnost aktivního prosazování programu Pirátské strany.


Kdo jsem a co nabízím?

1. Jsem dlouholetý přesvědčený liberál, později příznivec Pirátské strany. Členem strany jsem se stal během roku 2018 s cílem prosazování liberálních hodnot a ochrany demokracie obecně. Je mi 34 let, jsem ženatý, zatím bez dětí. Pocházím ze Zvolena, v letech 2002 až 2007 jsem žil v Brně, během roku 2007 jsem se přesunul do Prahy, kde žiju doposud. Původní profesi jsem právník, pak jsem hodně let působil v různých manažerských profesích. Momentálně působím jako radní na Praze 4.

2. Orientuji se náležitě jak v institucionálním rámci EU, tak v příslušných mezinárodních normách. Mám vystudované právo (JUDr.), Evropská studia (Bc.) a mezinárodní hospodářské právo (Ph.D.). Jsem zapojen do činnosti Zahraničního odboru Pirátů, včetně zapojení do Pirate Parties International a např. do připomínkování povolební strategie pro volby do EP.

Při studiu Evropských studii jsem se podrobně seznámil s jednotlivými aspekty fungování Evropské unie od procesu jejího vzniku a historie, přes jednotlivé smlouvy upravující fungování EU, instituce EU, proces rozšiřování EU až po jednotlivé politiky EU (např. bezpečnostní a obranná politika, otázky hospodářské měnové unie, justice a vnitřních věci, strukturální fondy, SZP, zahraniční politika atd.).

V rámci studia mezinárodního hospodářského práva jsem se kromě mezinárodního práva zabýval rovněž obchodními otázkami mezinárodních vztahů. Publikoval jsem cca 15 publikací v recenzovaných českých a zahraničních odborných časopisech, přednášel v ČR i v zahraničí a to i mimo Evropu. Rovněž jsem vyučoval na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE.

3. Kampaň si odpracuji. Pokládám za důležité, aby lídři kandidátky vedli kontaktní kampaň v rámci všech regionů ČR, a uzpůsobím tomu svůj pracovní program. Budu-li zvolen mezi první čtyři místa kandidátky, jsem připraven nabídnout rezignaci na mou veřejnou funkci už během kampaně.

4. Budu prosazovat, abychom se v rámci kampaně a v duchu hesla „ ČR a Evropa společně“ zaměřili na vysvětlování výhod členství v EU a vyvolali tím příslušnou celospolečenskou debatu.

5. V EP budu aktivně vyjednávat o podpoře našich programových bodů. Mám rozsáhle zkušenosti s vyjednáváním jak se státními, tak s komerčními subjekty. Za svou profesní praxi jsem vyjednával podmínky množství smluv v hodnotě desítek miliard Kč. Jsem zvyklý pohybovat se v mezinárodním prostředí. Mluvím anglicky. Dál jsem se 6 let učil francouzsky a 2 roky rusky, nicméně vzhledem k dlouhodobému nepoužívání těchto dvou jazyků bych řekl, že nimi teď zatím nemluvím, spíš jenom pasivně rozumím.


Co budu aktivně prosazovat v EP, aneb mé hlavní programové vize?


1. Ochranu svobodného internetu a boj proti nadměrné ochraně duševního vlastnictví – prosazování síťové neutrality, zákazu geolokace, ochrany proti hoaxům a rozvolnění ochrany duševního vlastnictví (díla se státním příspěvkem musí mít volnou licenci).

2. Změnu dotační politiky – s cílem čerpat více peněz na dotační stavby a sociální projekty a méně např. na projekty v oblasti soft skills. Podpora omezení dotací pro velké zemědělce ve prospěch zemědělců malých a ve prospěch projektů na ochranu životního prostředí včetně projektů omezování plastů.

3. Společnou Evropskou armádu – EU, jako největší zóna svobody na světě, nemůže být jen ekonomická velmoc, ale potřebuje i vojenskou sílu, která bude mimo jiné schopná chránit společné hranice EU. Nejednalo by se o náhradu NATO, ale o subjekt, který by působil vedle NATO.

4. Jednotné evropské železniční a dálniční sítě včetně celoevropské dálniční známky.

5. Rozšiřování EU o země západního Balkánu.


Odpovědi na nejčastější dotazy


1. Nejsem v žádném příbuzenském vztahu s Andorem Šándorem.

2. V případě zvolení do EP se vzdám svého mandátu radního a nebude-li MS Praha 4 požadovat opak i pozice neuvolněného zastupitele. Jinou veřejnou funkci nemám. Budu-li na volitelném místě kandidátky do EP, resp. na prvních třech místech nabídnu pozici radního už během kampaně.

3. To, že chci kandidovat v primárkách do EP jsem opakovaně říkal na setkáních MS P4 od vzniku tohoto sdružení s tím, že domluva s předsednictvím byla, že do doby než to bude aktuální, se budu věnovat aktivitám na P4 – a proto jsem teď radním

Matej
Uživatelský avatar
Marcel.Kolaja
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 5079
Registrován: 14 čer 2010, 15:27
Profese: kvestor Evropského parlamentu
Bydliště: Český Brod
Dal poděkování: 7466 poděkování
Dostal poděkování: 7689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Marcel.Kolaja »

Ahoj Piráti z Pardubického kraje,

v souladu s § 21, odst. 1, písm. a) jednacího řádu celostátního fóra tímto pokorně žádám o nominaci do volby do Evropského parlamentu krajským fórem:

https://wiki.pirati.cz/rules/jdr#navrhovani_kandidatu

Mám zájem kandidovat na všechny pozice na kandidátní listině, tedy včetně lídra, případně čela kandidátky. Původně jsem o krajských nominacích neuvažoval, ovšem když už jsem svolil se svou nominací v Jihomoravském kraji, tak jsem se rozhodl Jihomoravský kraj neprivilegovat a požádat o nominaci všechny kraje, které mají ještě otevřené nominace. Již jsem se představil osobně na zasedání krajského fóra, leč dovolím si zkopírovat svoji nominační řeč k nominaci skupinou členů:

Již za několik málo měsíců čeká Evropskou unii zásadní událost: volby do Evropského parlamentu, jedinou celoevropskou instituci, která je přímo volena občany. Pro české Piráty to budou druhé evropské volby.

Od minulých voleb, které proběhly v roce 2014, došlo k mnoha změnám: pro Evropu i Piráty, a to nejen ty české. Zaznamenali jsme zasažení evropské politické scény tzv. migrační krizí, brexit, ukončení dlouhodobého paktu mezi frakcemi EPP a S&D, ale i nárůst úspěchu Pirátů v Evropě a to zejména v Česku.

Pro volby v roce 2014 jsem získal důvěru celostátního fóra k tomu, abych mohl kandidovat na druhém místě na kandidátní listině. Rád bych o tuto důvěru opět požádal i pro volby v příštím roce.

Marně přemýšlím, co se na mých postojích ve vztahu k Evropské unii změnilo. Vlastně ano, změnilo. Nyní jsem více než kdy předtím přesvědčen o tom, že Evropská unie je pro úspěch zemí v Evropě životně důležitý projekt.

Pirátské hnutí v této záležitosti hraje extrémně důležitou roli. Za své již více než sedmileté politické působení v pirátském hnutí, ať už jako spolupředseda Pirate Parties International nebo mezinárodní koordinátor za českou Pirátskou stranu jsem nezaznamenal, že by Piráti stavěli svoje národní zájmy nad zájmy evropské. A přesně takovou politiku Evropská unie potřebuje. Piráti dokáží napříč Evropou táhnout za jeden provaz. Již v minulých evropských volbách jsme kandidovali s mottem "Evropa je naše moře!" a v tom se nic nezměnilo. Držíme kurz!

Rok 2019 bude průlomový. Pevně věřím, že pro Piráty to budou nejúspěšnější evropské volby v dosavadní historii, a to jak co se týče počtu zvolených Pirátů, ale i počtu zemí, za které budou Piráti zvoleni.

Jako Pirát, který se od roku 2003 zajímá o evropskou politiku, bych rád kandidoval ve volbách do Evropského parlamentu. Mé stručné představení je k dispozici na pirátských stránkách:

https://wiki.pirati.cz/lide/marcel_kolaja

Děkuji za vaši podporu a užijte si zítřejší Public Domain Day!

https://en.wikipedia.org/wiki/Public_Domain_Day

Marcel Kolaja
kvestor Evropského parlamentu

Uživatelský avatar
Jiri.Jansa
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 324
Registrován: 13 bře 2012, 20:48
Profese: pojistný matematik
Bydliště: Pardubice
Dal poděkování: 251 poděkování
Dostal poděkování: 338 poděkování

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jiri.Jansa »

Ahoj,
doplňuji svoji podporu z celostátního fóra i o žádost o podporu domácího krajského sdružení, přičemž doplňuji svůj zájem o kandidaturu do skupiny čela a do skupiny ostatních.

Jak jsem již předestřel na krajské schůzi, rád bych se věnoval v Evropském parlamentu ekonomickým věcem, primárně v hospodářském výboru (http://www.europarl.europa.eu/committee ... /home.html).

Zde je několik bodů z oblastí, kterým bych se chtěl věnovat:
Prvním je existence daňových rájů, kdy daňovou optimalizací a vytvářením struktur firem v off-shore destinacích dochází k ročním výpadků v rozpočtech eu zemí ve výši několikanásobku rozpočtu celé Evropské unie (cca 200 miliard EUR ročně, horní odhad je okolo 1000 miliard EUR, dolní odhad je okolo 100 miliard EUR ročně). Tyto prostředky pak chybí na nutné investice do infrastruktury, výzkum, vzdělání, či jen na snížení daní.
Současně s tím je daňová zátěž nesena střední třídou, která si svoji životní úroveň udržuje pomocí půjček (čím dál větší hypotéky, spotřební úvěry apod.), na což vždy dříve či později při ekonomické recesi doplatí.
Primárně je třeba vyřešit daňové ráje uvnitř Evropské unie - Lucembursko, Irsko, Nizozemí, Kypr a Malta.
Osobně bych rád sestavil tým, který by se danému tématu věnoval naplno a byl pirátské straně k dispozici i pro další témata na rozhraní ekonomie/financí/práva.

Nejde přitom jen o daňové ráje, ale o regulaci bankovního sektoru celkově, systém shadow banking (https://www.esrb.europa.eu/pub/pdf/repo ... ing.en.pdf) fungující mimo tradiční bankovnictví a tvořící 40% evropského finančního systému, je stále netransparentní a nezkrocen (https://leidenlawblog.nl/articles/bridg ... erspective). Přičemž pro finanční sektor - stejně jako pro ostatní sektory ekonomiky spadající pod FIRE sektor (finance, insurance, real estate) - platí rčení "dobrý sluha, špatný pán". Dolování ekonomické renty v podobě úroku a poplatků je společně s daněmi další zátěží pro reálnou ekonomiku s následkem pomalejšího růstu životní úrovně (neodpovídajícímu růstu produktivity).

Dalším bodem jsou nerovnováhy, které do Evropské unie přinesla společná měna euro. Zatímco Německo a země Beneluxu běží obří obchodní přebytky, slabší jižní země akumulují dluh, za který je tato produkce kupována. To, co obvykle řeší měnový kurz, případně stěhování obyvatelstva za prací napříč státy, v eurozóně nefunguje. Dluh je nyní financován primárně domácím finančním sektorem (Španělsko, Itálie, Řecko), cizí entity se státního dluhu zbavují. Bez zásahu centrální banky v podobě výkupu 1/5 dluhu eurozóny za poslední 3 roky by eurozóna pokračovala v ekonomické stagnaci, sklonům k deflaci a směřovala k rychlejšímu či pomalejšímu rozpadu.
V Evropské unii tak nyní bude tlak na to snižovat finanční toky do "neeuro zemí" a zvyšovat prostředky do jižních zemí, viz. (https://twitter.com/alexebarker/status/ ... roposal%2F).
Tady by si ČR měla hájit své zájmy.

Více zde: viewtopic.php?f=350&t=44798#p592283, a zde: viewtopic.php?f=350&t=44798#p592542 či zde: https://docs.google.com/document/d/14N3 ... gVWtw/edit

Díky za případnou podporu i zpětnou vazbu.
Uživatelský avatar
Andrej.Ramaseuski
Republikový výbor
Příspěvky: 3428
Registrován: 28 srp 2016, 20:49
Profese: programátor
Bydliště: Sedlíšťka (Radhošť)
Dal poděkování: 2592 poděkování
Dostal poděkování: 5014 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Andrej.Ramaseuski »

nemeli bychom nejak urcit termin hlasovani o krajske nominaci? ten vysledek by mel byt aspon tyden pred CF, v pripade ze bychom nekoho nominovali do cela (nominovat na lidra uz ani nestihneme).

0x8DE5F4739D2A2F0B | Ceterum censeo Facebook esse delendam

Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1393
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1436 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Ukončuji přihlašování kandidátů a nechávám čas na rozmyšlenou. Hlasování vypíšu 8.1.2019, pokud nebudou k tomuto datu námitky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Stepanek za příspěvek:
Andrej.Ramaseuski

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1393
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1436 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajské nominace do voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Něco k procesu volby:

Doba pro navrhování byla ukončena dnes 4.1. Nyní bude doba na rozmyšlenou a případné námitky proti navrhovanému procesu a 8.1.2019 začne jednokolová volba která potrvá minimálně 48 hodin. Nominaci dostanou všichni kandidáti s nadpolovičním počtem hlasů. Hlasovat budeme elektronicky v systému Helios.
Do rozhodujícího hlasování budou dle jednacího řádu zařazeni všichni kandidáti, kteří získají podporu skupinou členů (§5). V našem případě je potřeba pro zařazení do rozhodujícího hlasování podpora alespoň čtyř členů. Podporu je možné vyjádřit palcem pod příspěvkem s navržením nebo přihlášením kandidáta. Podporu je možné také doložit prostřednictvím členského podnětu.

Prosím všechny členy a zúčastněné o vyjádření potřebné podpory palci, pro zařazení do rozhodujícího hlasování

O pozici lídra nikdo přímo nepožádal, budeme tedy hlasovat o nominaci do skupiny čela a skupiny ostatní, pokud někdo nepodá námitku proti postupu a nepřihlásí se přímo o čelo.

Proti návrhu lze podat námitku a pozměňovací návrh procesu nominace.

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Pardubický kraj“