Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporujete nominaci Kamila Kubicy do Evropského parlamentu?

Ano
30
42%
Ne
36
51%
Zdržuji se
5
7%
 
Celkem hlasujících: 71 - Celkem hlasů: 71

Uživatelský avatar
Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 368
Registrován: 25 dub 2016, 22:37
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování

Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Vážené celostátní fórum,

rád bych vás požádal o nominaci do primárních voleb do Evropského parlamentu. Je mi 20 let, pocházím z Hradce Králové, kde jsem vystudoval Gymnázium J. K. Tyla a momentálně studuji Právnickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci.

K Pirátům jsem vstoupil hned po dosažení osmnácti let a zapojil se do probíhající kampaně před krajskými volbami. V rámci Pirátů jsem kromě předsednictva krajského sdružení Královéhradecký kraj také členem Republikového výboru a nově členem volebního výboru. Vyhrát tyto volby pomůžu ať už dostanu vaší podporu nebo ne. Pokud bych ale vaší podporu dostal, hodlám věnovat veškerý svůj volný čas k dosažení co nejlepšího volebního výsledku.

Co se týká mé jazykové výbavy, mluvím plynně anglicky na velmi dobré úrovni a 8 let jsem se učil německy.


Nejmladší MEP
Evropská unie je často vnímána jako odkladiště vysloužilých politiků. A rozhodně na tom něco bude. Věkový průměr poslanců Evropského parlamentu je 55 let (zdroj ). Oproti tomu Piráti jsou strana plná mladých a progresivních lidí a proto si myslím, že to bychom skvěle reflektovali nejmladším poslancem Evropského parlamentu v dějinách této instituce. Nejmladšímu poslanci totiž bylo 21 a půl roku (zdroj), kdežto mně by bylo 21 a 12 dní! Kromě zaručené mediální pozornosti by nám to také pomohlo oslovit prvovoliče a mladé lidi obecně. Podle listopadového průzkumu pro ČT od společnosti Kantar mají Piráti podporu 40% u voličů ve věku 18-29 let (zdroj). Teď jen zbývá poslední otázka, máme odvahu postavit do čela kandidátky takto mladého člověka? Já doufám že ano!

Reforma EU
S tím samozřejmě souvisí i reforma Evropské unie. Pokud tam budou stále ti samí lidé, lidé, kteří vlastně nejednají o vlastní budoucnosti ale o budoucnosti milionů mladých lidí, nic se nezmění. Pokusím se vnést do Evropského parlamentu nový, mladý přístup. Je důležité změnit politickou kulturu a obecné vnímání evropské politiky. Je důležité, aby byla evropská politika brána jako velmi důležitá. S tím souvisí můj další bod, a to:

Propagace EU
To, co jde EU velmi špatně je její propagace. Její úspěchy si kradou politici jednotlivých států, a naopak jejich vlastní neúspěchy připisují unii. Je důležité, aby EU dokázala „prodat“ to co dělá dobře, ale také si přiznat co se nepovedlo a jak to zlepšit. Zároveň by se měla snažit dostat se do povědomí lidí, vysvětlit jim, jak funguje a k čemu je dobrá. V případě zvolení bych jezdil po republice a vysvětloval důležitost a fungování EU na besedách s občany. Díky mému věku bych chtěl zároveň působit i na mladé lidi a ukazovat jim výhody členství v Evropské unii.

Tvrdé jádro EU
Jednoznačně odmítám „dvourychlostní Evropu“. Je důležité, aby všechny státy byli členy se stejnými právy a povinnostmi. Pokud by se ale něco jako „dvourychlostní Evropa“ začalo dít, bylo by jednoznačně nutné přihlásit se k tvrdému jádru EU.

Erasmus
Studium v zahraničí je velmi důležité. Studenti se díky němu zdokonalí v jiném jazyce, získají nové zkušenosti ve svých oborech, k tomu si ještě najdou brigádu v zahraničí a celkově bych řekl, že „dospějí“. To samé ale platí i při výjezdech do zahraničí u středoškolských studentů. Bohužel, aby student střední školy mohl strávit část svého studiu mimo území ČR stojí hodně peněz a není to tak jednoduché jako pro studenty vysokých škol. Proto jsem pro rozšíření Erasmu i pro střední školy a větší podporu tohoto projektu jako celku.

Globální oteplování
Co mě jako člověka velmi trápí je globální oteplování. Bohužel velmi neoblíbené a mnohdy přehlížené téma. Evropská unie by se měla co nejvíce snažit globální oteplování zastavit, nebo minimálně udržet současný stav. Tady je nutno dodat, že se již začíná probouzet a něco s tím dělat. Je ale velmi nutné toto téma popularizovat a vysvětlit lidem o co se jedná a pomoci tak nějaké veřejné debatě na toto téma.

Boj se suchem
Je velmi důležité se začít na evropské úrovni bavit o nedostatku vody. Lidé to zatím moc neřeší, protože běžný člověk má vodu v kohoutku a ta teče, tak co řešit. Je potřeba lidi vzdělávat, aby šetřili vodu a začít pracovat na nějakém komplexním řešením.

EURO
Nyní přejdu k poněkud kontroverzní (bohužel) věci, a to je přijetí eura. Já jsem pro přijetí. Neříkám ale, že to musí být hned. Jako mladý člověk vidím ve společné evropské měně spoustu výhod. Tou nejzásadnější je asi to, že nemusím měnit peníze pokaždé kdy vyjedu za hranice. Zároveň je velmi běžné kupování na internetu v zahraničních obchodem, přijetí eura pomůže ke snadnějšímu porovnání cen. Ale to, co by se teď mělo stát, je otevření veřejné debaty o tom, zda euro ano nebo ne. Pokud se o tom začne diskutovat, veřejně bych euro podpořil.

Boj proti dezinformacím – vzdělaná společnost
Velký problém současnosti jsou také dezinformace a zahraniční propaganda. Často nalezneme na internetu spoustu úmyslně napsaných lží, polopravd či překrucování informací ve prospěch nějakého subjektu či státu (velmi silně takto jednají proruské weby). Otázkou je, jak tento problém řešit. Dle mého názoru není řešením cenzura – ta je špatná a akorát utvrdí čtenáře „alternativních médií“ v tom, že to je pravda, a proto to někdo smazal. Řešení vidím v osvětě a vzdělávání společnosti. Pokud budeme učit lidi kritickému myšlení, naučí se ověřovat si informace a nevěřit všemu, co je napsáno na internetu. Zároveň je velmi důležité chránit veřejnoprávní média a investigativní novináře.

Společná ochrana hranic
Velmi důležitá je také ochrana hranic Schengenského prostoru. Je nutné, aby na této ochraně podílely všechny státy Evropské unie. Tomu by pomohla společná evropská armáda (která by zároveň pomohla integraci v rámci EU) a větší spolupráce tajných služeb členských států. Zároveň by měla Evropská unie představit nějaký plán na zvládnutí další potenciální „migrační krize“, například z důvodu nedostatku vody, který jsem zde již uvedl.

Děkuji za případnou podporu, rád zde odpovím na vaše otázky.
Uživatelský avatar
Jaromir.Horky
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 972
Registrován: 09 led 2018, 17:20
Profese: Marketingový manažer
Dal poděkování: 691 poděkování
Dostal poděkování: 1131 poděkování

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jaromir.Horky »

Ahoj,

mám pár otázek:

1) Jaký je tvůj postoj k zákazu glysofátu?
2) Zimní nebo letní čas?
3) Pokud by si byl v čele kandidátky, kolik času by si věnoval kampani, respektive věnoval by si čas na úkor školy?
4) K boji proti suchu a globálnímu oteplování mám otázku, jaký máš postoj ke snížení produkce masa?

Díky ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaromir.Horky za příspěvek:
David.Hosek

Předseda KS OLK, Zastupitel Olomouckého kraje, vedoucího mediálního týmu OLK

Nejlepší způsob, jak dosáhnout cíle, je začít. OFFTOPIC774942021
Něco o mně

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Petr.Vileta »

Vzhledem k tvému mládí, současnému osazenstvu v EU a svému stáří mám pár otázek. ;)

1) jaký je tvůj názor na marxismus?
2) jaký je tvůj názor na komunismus?
3) jaký je tvůj názor na socialismus?
4) jaký je tvůj názor na multikulturalismus?
5) jaký je tvůj názor na postupné zavádění dalších a dalších "základních lidských práv"?

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 368
Registrován: 25 dub 2016, 22:37
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Jaromir.Horky píše: 10 pro 2018, 22:30 Ahoj,

mám pár otázek:

1) Jaký je tvůj postoj k zákazu glysofátu?
2) Zimní nebo letní čas?
3) Pokud by si byl v čele kandidátky, kolik času by si věnoval kampani, respektive věnoval by si čas na úkor školy?
4) K boji proti suchu a globálnímu oteplování mám otázku, jaký máš postoj ke snížení produkce masa?

Díky ;)
Ahoj,

1) Glysofát, jakožto potencioální karcinogen, by měl být zákazán. Nemělo by to být ovšem tak, jak se to stalo - tzn. že v září řekne ministr že od ledna se přestane používat. Před zákazem by měl být nabídnut zemědělcům nějaký alternativní, šetrnější přípravek a odpovídající doba ta přechod od glysofátu k alternativě. V průběhu celého tohoto procesu by se mělo se zemědělci diskutovat.

2) Zrušit střídání a zavést letní čas.

3) Pokud bych byl v čele kandidátky a byla by šance na mé zvolení, věnoval bych škole minimum času a drtivou většinu mého času věnoval kampani. Snažil bych se jezdit i po menším městech a dělat kontaktní kampaň. V případě zvolení bych pak přerušil studium práv, jelikož bych to dohromady časově nestíhal.

4) Produkce masa určitě představuje zátěž pro naší planetu, už jen proto, kolik se při jeho produkce spotřebuje vody. Nevidím ale řešení v nějakém radikálním kroku jako např. výrazně zdanění, ale je potřeba informovat o tomto problému lidi a šířit osvětu. Lidé o tomto problému často nevědí, a to je potřeba změnit. Takhle můžeme dosáhnout snížení poptávky bez nějakého radikálního kroku. Šíření osvěty je ale také velmi důležité u globálního oteplování a nedostatku vody.

Snad to takhle stačí :)
Uživatelský avatar
Filip.Krska
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 2881
Registrován: 03 črc 2009, 13:10
Profese: Ing-principál produktových zážitků FLOSS
Bydliště: Třebíč, Kubišova 1169/3
Dal poděkování: 22584 poděkování
Dostal poděkování: 3334 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Filip.Krska »

Jaké jsou tvé postoje/vize ohledně

* software
* kultury
* vynálezů
* vědy a vzdělávání
* soukromí občanů

? Dík
Evangelista Festivalu svobodných filmů

Jabber status: Obrázek :: Git :: libre.fm :: ♡ Copyheart
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3070
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4841 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

A ještě má obvyklá otázka - jak se stavíš k "protizbraňové" směrnici?

OFFTOPICU tebe je o to zajímavější, že jsi svým věkem ještě pod limitem pro žádost o jinou skupinu než B a C, takže se to tebe osobně v podstatě zatím netýká :)

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26151
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36906 poděkování
Dostal poděkování: 30040 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

čistě za ten ageismus u mě palec dolů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
David.Wagner, Jaromir.Horky

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Kamil.Kubica
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 368
Registrován: 25 dub 2016, 22:37
Profese: produkční, učitel, student práv
Dal poděkování: 171 poděkování
Dostal poděkování: 324 poděkování

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Kamil.Kubica »

Petr.Vileta píše: 10 pro 2018, 23:41 Vzhledem k tvému mládí, současnému osazenstvu v EU a svému stáří mám pár otázek. ;)

1) jaký je tvůj názor na marxismus?
2) jaký je tvůj názor na komunismus?
3) jaký je tvůj názor na socialismus?
4) jaký je tvůj názor na multikulturalismus?
5) jaký je tvůj názor na postupné zavádění dalších a dalších "základních lidských práv"?
Ahoj,

pokusím se na tyto složité otázky stručně odpovědět.

1) Teorie třídního boje nepatří do 21. století. Chápu vznik této teorie a obecně marxismu z hlediska nějakého historického kontextu, ale rozhodně s tím nesouhlasím.
2) Zločinnecká ideologie, která nikdy nemůže fungovat. V lidské povaze prostě je, že chceš mít víc než ostatní. Zároveň nemůžeš ostatním sahat do jejich vlastnického práva.
3) Záminka pro totalitní režim, který se touto idelogií kryje. Ve skutečnosti jsou tam ale rozdíly mezi lidmi větší než v kapitalistické společnosti, protože evymaže střední třídu.
4) Jsem pro multikulturalismus do té míry že lidé, kteří obohacují naší kulturu jejich, budou dodržovat naše zákony a zvyky. Také nesmí bojovat proti našim demokratickým hodnotám.
5) OSN schválila Všeobecnou deklaraci lidských práv a společně s Listinou základních práv a svobod mi přijde dostačující.
Naposledy upravil(a) Kamil.Kubica dne 11 pro 2018, 21:16, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kamil.Kubica za příspěvek:
Petr.Vileta
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Michal.Ketner »

Co si myslis o Omluve OSN o omamnych latkach?
Má mít EU nějakou společnou politiku psychotropních látek?
Jak se má EU stavět k úmluvě?
Zapojíš se v této tématice?

Ještě poslední otázku z jiného soudku, zaznamenal si tlak australské vlády na zákaz šifrování?
Co si o tom myslíš?
Jak bys to řešil, kdyby něco podobného se řešilo na půde EP?

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Kamila Kubicy do primárnách voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Petr.Vileta »

Mohl bys prosím vyplnit test a zveřejnit výsledek?
https://www.politicalcompass.org/test/cz

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“