Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporujete nominaci Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Pro
65
74%
Proti
15
17%
Zdržuji se
8
9%
 
Celkem hlasujících: 88 - Celkem hlasů: 88

Ivan.Bartos
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 10308
Registrován: 11 čer 2009, 09:44
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Bydliště: U Botiče 1390/3, Praha 4 - Michle, 14000
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 18242 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Dobrý den vážené celostátní forum, předkládám zde (nečlen nemůže sám o sobě založit členský podnět v tomto vlákně, ale odpovídat snad může) žádost o nominaci Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu. Tato byla předložena i KS Středočeský kraj
Buďte zdrávi.
Jmenuji se Nina Špitálníková (1987), jsem přední odborník na Korejskou lidově demokratickou republiky (s přesahem na další asijské a totalitní státy), členka výzkumného týmu Peace Research Center Prague koordinovaným Institutem bezpečnostní politiky, ve kterém jsem součástí výzkumných skupin Frozen conflicts a Arms control, Nuclear Non-Proliferation, and Disarmament, produkční a dramaturg pražského klubu Cross a aktivistka za ženská práva.

Ráda bych vás tímto požádala o nominaci do stranických primárek pro volby do Evropského parlamentu. Nezvažuji účast do čela kandidátky. Ve volební kampani bych chtěla podpořit Středočeský kraj a v rámci možnosí mohu podpořit Prahu i další kraje. V této době nejsem členkou Pirátské strany, nicméně s ní aktivně spolupracuji (kooperace se zahraničním odborem, přednášková činnost a propagace Pirátských center).

Radikalizace společnosti je velkým problémem dnešní doby a souvisí nejen s asijskými či africkými zeměmi, ale s mnoha zeměmi západní civilizace. Dnes kolem sebe slyšíme mnohem více nacionalistické rétoriky než před pár lety. Rétoriky, která vyvolává nebezpečnou antievropskou reakci. Nacionalismus, xenofobie a rasismus se znovu probouzejí. Tento čas vnímám jako rozhodující okamžik pro budoucí fungování Evropské unie, pro zachování demokracie a osobních svobod, našich nejcennějších hodnot. Z tohoto důvodu jsem se rozhodovala kandidovat do EP. Vzhledem k mé vědecké činnosti i politickým aktivitám, které mají i rozsáhlý mediální dosah (od pořadu Fokus Václava Moravce, DVTV, 168 hodin, Všechnoparty, přes Alarm, Lidové noviny, lidovky.cz, novinky.cz, info.cz, Glanc, Elle až po Český rozhlas, Radio Wave, Radio 1 nebo Radiožurnál), pevně věřím, že tím vším mohu dopomoci Pirátské straně k dobrému volebnímu výsledku.

Pokud bych byla do EP zvolena, chtěla bych se (vzhledem k mému zaměření) aktivně zapojit ve výboru AFET (výbor pro zahraniční věci, lidská práva, společnou bezpečnostní a obrannou politiku), ve výboru FEEM (výbor pro práva žen a rovné příležitosti) a ve výboru CULT (výbor pro kulturu, mládež, školství, média a sport). Zároveň bych usilovala o pozici vedoucí Delegace pro Korejský poloostrov.

Vzdělání:
Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova – Orální historie – soudobé dějiny – 2018 - doposud
Filozofická fakulta, Univerzita Karlova, obor koreanistika – 2008 – 2017
Kim Il-song University, Pchjongjang – 2012, 2011
Sungkyunkwan University, Soul – 2011


Jazyková vybavenost: Angličtina, korejština

Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Nina_Špitáln%C3%ADková

Pozn. Dnes odjíždím do zahraničí a nevím, jak tam budu k dispozici na internetu. Pokusím se na případné dotazy odpovídat každý den.
Link na KF SČK viewtopic.php?p=592609#p592609
předseda Pirátů
ivan.bartos@pirati.cz
Uživatelský avatar
Filip.Krska
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 2881
Registrován: 03 črc 2009, 13:10
Profese: Ing-principál produktových zážitků FLOSS
Bydliště: Třebíč, Kubišova 1169/3
Dal poděkování: 22584 poděkování
Dostal poděkování: 3334 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Filip.Krska »

Jaké jsou tvé postoje/vize ohledně

* software
* kultury
* vynálezů
* vědy a vzdělávání
* soukromí občanů

? Dík
Evangelista Festivalu svobodných filmů

Jabber status: Obrázek :: Git :: libre.fm :: ♡ Copyheart
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3070
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4841 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

Já samozřejmě položím svou oblíbenou otázku - jak nahlížíš na slavnou "protizbraňovou" směrnici EP?

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
nina.spitalnikova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 17
Registrován: 03 úno 2018, 21:37
Profese: koreanistka
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od nina.spitalnikova »

Filip.Krska píše: 07 pro 2018, 11:54 Jaké jsou tvé postoje/vize ohledně

* software
* kultury
* vynálezů
* vědy a vzdělávání
* soukromí občanů

? Dík
Buď zdráv,
jsem v Africe a mám lehce trable s wifi, tak nevím, jestli to projde či ne…V nejhorším se vracím ve čtvrtek v noci zpátky do ČR., kde už to bude s dostupností v pohodě..:-)

1. SOFTWARE
Svoboda pro mě byla vždycky tou nejcennější komoditou, proto jsem za freesoftware. Open source sw je ok, ale často u něj vázně uživatelská přivětivost, což je škoda - to je aspoň moje zkušenost. Každopádně nejsem v tomto nějaký expert, vždycky jsem byla dost na toto antitalent :-)

2. KULTRA
V kultuře pracuji již 13 let, takže ji vnímám jako jeden z nejdůležitějších aspektů pro formování společnosti (společně se vzděláním). Myslím, že kultura funguje v EU celkem dobře. Pokud se příští týden v EP prohlasuje i zvýšení grantů ve výzvách Creative Europe (skoro zdvojnásobení), tak to bude velký přínos. Jelikož velká část půjde i na podporu živého umění a ne jen na program Media . Je ale určitě zapotřebí zjednodušit žádosti, zároveň vypsat i nějaké granty na podporu menších, ale přesto zajímavých a hlavně důležitých projektů. Kultura jde od spoda, tak jim musíme dát příležitost. V této době musí být dofinancováno cca 40%, což u těch menších grantů (200 000eu), je stejně pro mnoho kulturních institucí hodně.

3. VYNÁLEZY
Vynálezy. Určitě jsem PRO vědu a rozvoj vědy. Ale co mě upřímně irituje, je nastavení patentů. Patenty bych zrušila, či v nejhorším alespoň omezila třeba na 3-5 let max.

4.VĚDA A VZDĚLÁVÁNÍ
Jak jsem psala u kultury. Vzdělání je základ společnosti.Prošla jsem si jak univerzitami v ČR, tak ve Vídni i v Asii. A můžu říct, že je určitě potřeba zapracovat v ČR i ve zbytku Evropě (ale tam je to lepší) na přístupu k dokumentům, k čemuž je nezbytná digitalizace a dále poskytování přístup k článkům i knihám bez poplatků. Univerzity či katedry nemají peníze na velmi drahé zakoupení licencí a přístupů k zahraničním knihovnám či archivum. Dále bych zlepšila grantové možnosti pro studenty magisterských studií. Většina grantů je jen pro studenty doktorského studia, takže magistři často se nemohou plně rozvíjet jen kvůli financím, což je obrovská škoda.

Zároveň je ale nutná (hlavně v ČR) popularizace vědy. Na začátku listopadu jsem byla panelovým hostem na akci CZEDUtalk, který pořádal Dům zahraničních služeb a Erasmus. Důvodem této akce bylo, aby se studenti hlásili na zahraniční univerzity. Za poslední roky nastal velký pokles a místa několikanásobně převažují poptávku, což je hrozná škoda. Na tomto bychom měli zapracovat. Opravdu se bojím nárůstu diskriminace, xenofobie a rasismu ve společnosti, která je často způsobena strachem z neznámého. Pokud to chceme změnit, je potřeba větší informovanost, vzdělání a hlavně rozvoj kritické myšlení. Bohužel je stále v přístupu českých škol (základní, střední i vysoké) znát naše historie, jelikož kritické myšlení stále není často podporováno a rozvíjeno. Proto je zkušenost a stáž na zahraniční univerzitě velmi důležitá.

5. SOUKROMÍ OBČANŮ
Dvakrát jsem studovala v KLDR, takže jsem zažila, kam až může zajít moc státu. Od sledování, odposlouchávání až ke 100% ztracení anonymity, a to jsem byla jen student a ještě cizinka. Proto jsem asi o dost více na toto téma háklivá, než většina populace této planety. Stát by měl respektovat anonymitu občanů a nezasahovat do soukromí jedinců.
Díky Nina
Naposledy upravil(a) nina.spitalnikova dne 08 pro 2018, 18:40, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi nina.spitalnikova za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Jan.Licka, Dalibor.Zahora
Uživatelský avatar
nina.spitalnikova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 17
Registrován: 03 úno 2018, 21:37
Profese: koreanistka
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od nina.spitalnikova »

Honza.Hora píše: 07 pro 2018, 13:53 Já samozřejmě položím svou oblíbenou otázku - jak nahlížíš na slavnou "protizbraňovou" směrnici EP?
Buď zdráv Honzo,
myslíš tu “lehce buzerační” směrnici, která omezuje držení střelných zbraní občany? :-)
Nejsem pro nějaké masivní vyzbrojování obyvatelstva, jako je tomu v USA. Ale česká legislativa je dostatečně přísná a občan by měl mít právo držet zbraň (samozřejmě legálně a dle příslušného zákona).

Nina
Tito uživatelé poděkovali autorovi nina.spitalnikova za příspěvky (celkem 2):
Jan.Hora, Dalibor.Zahora
Uživatelský avatar
nina.spitalnikova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 17
Registrován: 03 úno 2018, 21:37
Profese: koreanistka
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od nina.spitalnikova »

Honza.Hora píše: 07 pro 2018, 13:53 Já samozřejmě položím svou oblíbenou otázku - jak nahlížíš na slavnou "protizbraňovou" směrnici EP?
Jinak pokud bys chtěl obsáhlejší odpověď, mohu pak poslat po návratu, tj. od 17.12. Směrnice se dost řešila v Institutu bezpečnostní politiky, kde teď jsem členkou výzkumného týmu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi nina.spitalnikova za příspěvek:
Jan.Hora
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3070
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4841 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Jan.Hora »

Máme čas, preferuju samozřejmě kvalitu před rychlostí :) Ale už ten základní postoj mi jako odpověď stačí, ponechávám na tobě, jestli a jak moc chceš jít do detailu.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4733
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4340 poděkování
Dostal poděkování: 3683 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Doručil jsem do jednání CF viewtopic.php?p=594322#p594322
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Uživatelský avatar
Michal.Ketner
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 2889
Registrován: 09 pro 2012, 13:16
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 1908 poděkování
Dostal poděkování: 3381 poděkování

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Michal.Ketner »

Co si myslis o Omluve OSN o omamnych latkach?
Má mít EU nějakou společnou politiku psychotropních látek?
Jak se má EU stavět k úmluvě?
Zapojíš se v této tématice?

Ještě poslední otázku z jiného soudku, zaznamenal si tlak australské vlády na zákaz šifrování?
Co si o tom myslíš?
Jak bys to řešila, kdyby něco podobného se řešilo na půde EP?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvek:
Jakub.Nepejchal

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Niny Špitálníkové do primárních voleb do Evropského parlamentu

Příspěvek od Petr.Vileta »

Mohl bys prosím vyplnit test a zveřejnit výsledek?
https://www.politicalcompass.org/test/cz

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“