KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ahoj Praho.
Volal mi Jarda Němec, že se mám přihlásit. Trochu mě to popostrčilo. Pár let jsem v předsednictvu Prahy byl, takže mám představu, co to obnáší, a jdu do toho, na pozici místopředsedy. Vyhraje-li Majda, bude moc fajn s ní spolupracovat.

Moje řeč bude méně vzletná, zato nechci chodit kolem horké kaše. Jsme v politice, a jak to v politice bývá, není všechno jen sluníčkové, dějí se věci, které někteří mohou vnímat jako křivdu. Setkal jsme se s nimi už během své práce v Rozhodčí komisi. Bohužel lidé, kterým bylo ukřivděno, se bojí ozvat. Často jim radím: "Dejte to ke kontrolní komisi."
Ale oni couvnou.
Je to pochopitelné, nikdo na sobě nechce stigma "bonzáka". Já tím bonzákem klidně budu z pozice místopředsedy. Můžete za mnou chodit i nadále... ostaně, jakožto předminulé PKS jsme nějaké případy přes Rozhodčí komisi dotáhli do konce.

Můj cíl v bodech:
- Aby to zase začalo bavit Piráty, které to možná bavit přestává.
- Abychom v zárodku zadusili některé nepravosti, co prosakují z MS, například o obcházení předpisů, o podivných nominacích, netransparentních zákulisních dohodách...
- Vím, proč tato strana vznikla a budu veškerou svou prací směřovat k principům pirátství. Jsem členem od roku 2010, když to ještě nebylo cool :)
- Nechci řídit KS jako firmu


Dovolím si polemizovat s názorem Honzy Hory ohledně dobrovolníků, který odvážně napsal, čímž má můj respekt.
Dobrovolnictví nefunguje jako nádoba, která se vylije a vyprázdní, ale jako studánka, která se odebíráním vody čistí, posiluje a je nevyčerpatelná.
Když něco lidi baví, jejich energie se dobíjí. Jako příklad bych uvedl chození na TV Barrandov. Někdo vyslovil názor, že je to zbytečné, že ti lidi, co tam dělají "kotel", by mohli dělat něco užitečnějšího. To si nemyslím. V té podporovací skupině jsem i já a vím, že poslanci jsou rádi, že tam jsme, dodává jim to sílu. Kdybychom tam nebyli, vypadalo by to jako Aréna Tomia Okamury. A v neposlední řadě je tam zábava, když je člověk na místě, užije si to, i když by si to v TV nikdy nepustil. Je to stejný rozdíl jako dívat se na sex v TV oproti být u něj přímo :)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Michaela.Krausova
Člen KS Praha
Příspěvky: 288
Registrován: 20 říj 2010, 22:02
Profese: Studentka hledající smysl na FHS
Bydliště: Žižkoff
Dal poděkování: 410 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krausova »

Ahoj, děkuji za nominaci a po pećlivé rozvaze ji přijímám, kandidátskou řeč dodám a zítra se potkáme na schůzi, zatím na viděnou! :)
Fórum - soap opera Pirátské strany OFFTOPICVám nahradí vše, o co ve svém životě přicházíte. Na fóru můžete psát všechno. Získáte spoustu nepřátel, se kterými se budete moci celé dny urážet a důmyslně dovádět k šílenství. Umožníme Vám víc než jen sledovat hromadná spojenectví znepřátelených skupin pomstychtivých uživatelů, ale dokonce se budete moci tohoto dobrodružství účastnit - ZADARMO.
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Posádko Ahoj, velmi si cením osobních výzev (v mailech a na chatu). Jak jsem napsal "Do krajského předsednictva podporuji Magdalenu Valdmanovou, Michaelu Krupičkovou a Věru Marušiakovou. Pro kontinuitu s předchozím PKS a především krajského rozpočtu nominuji Jaromíra Beránka a pro skvělé a lidské zkušenosti z kampaně Martina Dušku." viewtopic.php?f=349&t=44701&start=20#p592723

Nicméně tímto kandiduji do PKS jakožto kandidát na místopředsedu.

Kandidátskou řeč dodám a zítra se potkáme na schůzi, zatím na viděnou!

Doplnění - kandidátská řeč:

V PKS se chci zaměřit na spolupráci jednotlivých MS, zastupitelských klubů MČ, ale zejména chci, aby Piráti byli stále Piráty, kteří jsou hejnem, ale rozhodně nikdy nechtějí být korporátní skupinou. Být Pirátem je stav duše.
Naposledy upravil(a) Jaroslav.Nemec dne 06 pro 2018, 17:06, celkem upraveno 1 x.
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo
Příspěvky: 66
Registrován: 25 říj 2017, 15:56
Profese: meteorolog
Bydliště: Donovalská, MČ Praha 11
Dal poděkování: 453 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jan.Mejsnar »

Ahoj,
chtěl bych se všech přihlášených zeptat, jakým způsobem chtějí organizovat komunikaci v krajské základně. Nechť mi prosím odpoví třeba na dnešním grilování, kterého se ale bohužel nezúčastním. Osobně bych uvítal nějaký pravidelný pražský newsletter se všemi zásadními informacemi, tak jako to je na celostátní úrovni. Jelikož nejsem nadšenec pro FB, natož pro jeho tajné skupiny, tak se osobně cítím dlouhodobě nedoinformován. Myslím, že po úspěšných volbách je ten správný čas nastavit vyšší úroveň otevřenosti.
Díky všem za případnou odpověď.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mejsnar za příspěvky (celkem 8):
Jiri.Snizek, Petr.Daubner, Karel.Nejedlik, Tereza.Vovesova, Michaela.Krupickova, Kveta.Marikova, Jiri.Dohnal, Michal.Zachar
Death is the enemy. The first enemy. And the last.
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4845 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jan.Hora »

Ahoj, rád odpovím do vlákna i večer, je to důležité téma. Pražský newsletter už existuje, ale trpí tím samým problémem co ostatní informační kanály - chaosem v procesu a zahlceností pirátstva informacemi. Osobně nevkládám velké naděje do newletterů, protože především aktivní piráti jsou informacemi zahlceni nad únosnou míru a začíná se nevyhnutelně projevovat selektivní slepota. Osobně bych to viděl na schůze předsednictev MS s PKS a/nebo KODO (nejpíš s možností online, aby byla co největší účast), kde by byly představeny nové informace (a sbírán feedback k nim) a také opakovány informace starší, které mají tendenci po nějaké době zapadnout a být zapomenuty (v téhle oblasti bych se rád opakovaně vracel k užitečným zdrojům informací, nástrojům, rozcestníkům, tak aby MS nevymýšlela podruhé kolo jen proto, že už se zapomnělo na existující hotové řešení).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 6):
Jiri.Snizek, Jaroslav.Nemec, Michaela.Krupickova, Michal.Zachar, Adam.Jaros, Jiri.Dohnal

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Michal.Zachar
Člen KS Praha
Příspěvky: 229
Registrován: 27 říj 2017, 10:24
Profese: lektor soft skills & louč (kouč)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 601 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Michal.Zachar »

:!: Vzkaz pro dnešní schůzi PKS 6.12., které se tímto omlouvám z nepřítomnosti ze zdravotních důvodů.

:arrow: Chci vám v prvé řadě poděkovat za nominaci a za podporu.
:idea: Proč chci kandidovat na předsedu pražské organizace Pirátů?

S Piráty už víc jak dva roky spojuji svůj osobní i profesní život. Nejprve jako člen mediálního odboru, kde vedu tým odpovídačů a dělostřelců sociálních sítí, tak mám tu čest být členem pirátské posádky Prahy 6, kterou tímto moc zdravím a která mi hlavně letos umožnila poznávat pirátstvo až na dřeň.

:arrow: Předsednictvo kraje má ve své působnosti následující úkoly, které chci ve funkci předsedy naplňovat takto:

:idea: a) vedení a organizace činnosti oblastního sdružení a plnění jeho úkolů = Chci zavést pravidelné schůzky s předsednictvy jednotlivých MS k zlepšení chodu organizace pomohou, avšak tyto nemohou nahradit fórum. Stejně tak je třeba věnovat pozornost tomu, aby se ustanovili jasné kompetence jednotlivých členů předsednictva, jejich rozsah a naplňovali se jejich proaktivním přístupem. I proto v případě zvolení skončím ve funkci předsedy MS Prahy 6.
:idea: b) plnění usnesení oblastního fóra - Chci, aby se daleko více naše členstvo aktivizovalo. A to také tím, že budu osobně já i další členové předsednictva navštěvovat jednotlivá místní sdružení a pracovat postupně na daleko větší součinnosti s nimi než je tomu dosud.
:idea: c) přijímání nových členů a vzetí na vědomí zániku členství = Chci, aby Praha daleko více než dosud pracovala s dobrovolníky. Spolu pracovala. Protože z nich se následně ukazuje, že přichází nejvíce nových členů. I přes všechny vymoženosti digitálního věku nás coby Piráty především spojuje výjimečný osobní kontakt, který chci nadále zachovávat a rozvíjet.

K tomu všemu mohou dopomoci i mé osobní kompetence a vlastnosti lektora soft skills:

Jsem aktivní a dokážu dotáhnout myšlenku od nápadu k akci. Pomáhá mi v tom má vytrvalost a tvrdost v nasazení. Což vede mne i druhé k produktivitě. Umím dodat lidem pocit sebejistoty. Tak, že se snáze vyrovnávají s tím, co mají dělat a jsou díky tomu sami aktivnější a efektivnější. Jsem dobrý organizátor, který však nechce řídit vše osobně, ale chce dát příležitost těm osobnostem, které jsou na to připraveny. Mám rád nové výzvy a setkávání s lidmi. To je podstata politiky. Umět se setkat s lidmi jako člověk. Dokážu naslouchat a pomáhat nacházet spojení s těmi, které právě potřebujete k realizaci svých cílů. Umím prostě pomáhat nacházet v druhých jim samým jejich vlastní potenciál a pomáhat jim jej ho realizovat. A ač to někdy nevypadá :), jsem optimista a mám rád stejné smýšlející lidi.

Nepropaguji se jinak než tím, co jsem a co dělám. Volit chce odvahu. A opravdová odvaha znamená dát v sázku něco, co jste až dosud považovali za zcela nezbytné k životu.

Opravdová odvaha se pozná, až když dá někdo v sázku svůj zaběhnutý životní styl. Za úspěchem se však nelze honit; úspěch přilákáte tím, jaký z vás bude ČLOVĚK. A mým přáním je, aby Praha byla tou úspěšnou vlajkovou lodí a to celé pirátské flotily. Pro to budu dělat všechno, co budu moci. A to i tehdy, když mne nezvolíte. :fet:

Díky za vaši pozornost a hlavně za to, že v tom mohu být s vámi.
A těším se zase brzo na viděnou.

Michal Zdeněk Zachar

Michal Zdeněk Zachar
koordinátor FUNDRAISINGU 8-)
michal.zachar@pirati.cz / 727 835 825
:roll: Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

Uživatelský avatar
Martin.Stanek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 641
Registrován: 07 bře 2018, 11:05
Profese: geolog
Dal poděkování: 2930 poděkování
Dostal poděkování: 1084 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Martin.Stanek »

Ahoj,

ze své nedlouhé pirátské zkušenosti znám z kandidujících více než málo jen Alici Hamalovou a protože jsem rád, že se o předsednictví v KS uchází, chtěl bych stručně podotknout, co ona sama nenapsala, snad ze skromnosti jí vlastní :)
Za poslední 3/4 roku jsem měl možnost s ní spolupracovat v rámci MS Praha 8 jak na povšechné úrovni (organizace schůzek, příprava veřejných stanovisek malého rozsahu, ...), tak velmi intenzivně na důležitých a rozsáhlých výstupech - např. na jejím profilu jako lídryně na Volební lavičce.
Dovolím si stručně zmínit její vlastnosti, které mě zaujaly a které se v PKS mohou hodit:
- je pracovitá (to je slabé slovo), férová a kamarádská.
- je velmi nadprůměrně pečlivá v přípravě co do informací k libovolnému tématu, které řeší, nenechá se překvapit.
- je rozvážná a zdrženlivá, v důležitých záležitostech se nedopouští přešlapů.
- kromě rozumové inteligence vyniká i společenskou inteligencí a citlivostí k pohnutkám ostatních, úspěšně domýšlí několik kroků dopředu.
- je skvělá moderátorka diskuze: dokáže jak přísně a nestranně dodržovat a vymáhat dodržování pravidel pro týmovou komunikaci i ve vypjatých situacích, tak sama za sebe jasně oddělit funkci moderátorky od role diskutující.

S komentářem k dámě a k jejímu věku je to vždy ožehavé, ale hodím to sem: některé z výše zmíněných vlastností jsou běžně nevídané i u věkem výrazně zkušenějších lidí. Věřím, že Alice se moc do PKS hodí, a taky věřím, že role v PKS se moc hodí Alici: pro Piráty je to skvělá příležitost, jak zhodnotit její srdečné pirátění, a pro Alici je to skvělá příležitost, jak krze velké výzvy ještě více rozvinout talent pro spolupráci, který má.

Pirátům zdar!
Martin
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Stanek za příspěvky (celkem 3):
Michal.Zachar, Anna.Filinova, Pavel.Franc
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1328
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1411 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Martin.Stanek píše: 06 pro 2018, 17:47 Ahoj,

ze své nedlouhé pirátské zkušenosti znám z kandidujících více než málo jen Alici Hamalovou a protože jsem rád, že se o předsednictví v KS uchází, chtěl bych stručně podotknout, co ona sama nenapsala, snad ze skromnosti jí vlastní :)
Za poslední 3/4 roku jsem měl možnost s ní spolupracovat v rámci MS Praha 8 jak na povšechné úrovni (organizace schůzek, příprava veřejných stanovisek malého rozsahu, ...), tak velmi intenzivně na důležitých a rozsáhlých výstupech - např. na jejím profilu jako lídryně na Volební lavičce.
Dovolím si stručně zmínit její vlastnosti, které mě zaujaly a které se v PKS mohou hodit:
- je pracovitá (to je slabé slovo), férová a kamarádská.
- je velmi nadprůměrně pečlivá v přípravě co do informací k libovolnému tématu, které řeší, nenechá se překvapit.
- je rozvážná a zdrženlivá, v důležitých záležitostech se nedopouští přešlapů.
- kromě rozumové inteligence vyniká i společenskou inteligencí a citlivostí k pohnutkám ostatních, úspěšně domýšlí několik kroků dopředu.
- je skvělá moderátorka diskuze: dokáže jak přísně a nestranně dodržovat a vymáhat dodržování pravidel pro týmovou komunikaci i ve vypjatých situacích, tak sama za sebe jasně oddělit funkci moderátorky od role diskutující.

S komentářem k dámě a k jejímu věku je to vždy ožehavé, ale hodím to sem: některé z výše zmíněných vlastností jsou běžně nevídané i u věkem výrazně zkušenějších lidí. Věřím, že Alice se moc do PKS hodí, a taky věřím, že role v PKS se moc hodí Alici: pro Piráty je to skvělá příležitost, jak zhodnotit její srdečné pirátění, a pro Alici je to skvělá příležitost, jak krze velké výzvy ještě více rozvinout talent pro spolupráci, který má.

Pirátům zdar!
Martin
Víceméně souhlasím s tím, co Martin napsal. Škoda, že na těhle hodnotách nebyla postavena ta kandidátská řeč. :(

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Kveta.Marikova
Člen KS Praha
Příspěvky: 42
Registrován: 08 pro 2017, 14:54
Profese: knihovnice
Dal poděkování: 145 poděkování
Dostal poděkování: 60 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Kveta.Marikova »

Takže teď tu každý začneme vypisovat apologetiky na své oblíbence? :D good luck :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kveta.Marikova za příspěvky (celkem 3):
Magdalena.Valdmanova, Jaroslav.Nemec, Martin.Sterba
Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jana.Belecova »

Ahoj,

po včerejší krajské schůzi, kde kandidáti velmi hezky deklarovali, že jim leží na srdci spolupráce a podpora, bych ráda sdílela svoje zkušenosti s některými kandidáty. Jsem ráda, že kandiduje Míra Beránek a Michal Zachar oba dva považuji za skvělé kandidáty, oba dva velmi pracovití a mají nesporné kvality ve vedení lidí. Bude pro mě těžké rozhodovat mezi nimi na místo předsedy. Velice si vážím přístupu a práce Míši Krausové, která věří v otevřenost strany a dobrovolníkům a nováčkům dává opakovaně nesmírnou důvěru. To samé bych mohla napsat o Alici Hamalové, která se nyní snaží usilovně posunovat práci koordinátorů dobrovolníků a pokud se stane místopředsedkyní, tato složka bude mít konečně v PKS zastoupení. Se všemi výše zmíněnými mám osobní i pracovní zkušenost.

Vážím si nasazení Magdaleny v době okupování směnáren, ovšem co mi ke spolupráci přijde poněkud v rozporu je moje zkušenost z komunální kampaně, kdy jsme jako sousední MS (MS Praha 3) chtěli podporu příhraničního MS Praha 2. Šlo o nasdílení kandidátského videa, recipročně na facebooku v rámci kampaně. Toto nám bylo odmítnuto z důvodu, nedůvěry k našemu sdružení (nedůvěra souvisela s odvoláním lídra, k dohledání na foru). Nemůžu tedy podpořit ani dalšího kandidáta Jardu, jelikož šlo údajně o sdílený postoj celého MS.

V neposlední řadě, nemůžu podpořit ani Romana Kučeru, jelikož jako člen RV hlasoval pro odvolání kandidátky MS Praha 3/forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=349&t=44701&start=30. Pokud by se tak stalo, tak by Piráti přišli o 8 zastupitelů v současné koalici.
Naposledy upravil(a) Jana.Belecova dne 07 pro 2018, 15:56, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“