KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Lydie.Bartosova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 556
Registrován: 29 led 2012, 01:43
Profese: vychovatelka
Bydliště: Praha 2
Dal poděkování: 940 poděkování
Dostal poděkování: 1388 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Lydie.Bartosova »

Do předsednictva navrhuji Míšu Kleslovou, Anetu Heidlovou, Alexe Mansurova a Jana Podhajského.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lydie.Bartosova za příspěvky (celkem 4):
Magdalena.Valdmanova, IvanF, Dalibor.Zahora, Michael.Polak
Uživatelský avatar
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 1894
Registrován: 24 dub 2009, 08:47
Profese: výtvarník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 3120 poděkování
Dostal poděkování: 2192 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Do krajského předsednictva podporuji Magdalenu Valdmanovou, Michaelu Krupičkovou a Věru Marušiakovou.

Pro kontinuitu s předchozím PKS a především krajského rozpočtu nominuji Jaromíra Beránka a pro skvělé a lidské zkušenosti z kampaně Martina Dušku.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvky (celkem 4):
IvanF, Michaela.Krupickova, Kveta.Marikova, Martin.Duska
předseda zastupitelského klubu Piráti Praha 2 / výtvarník, kurátor architektonických výstav
https://praha2.pirati.cz/lide/jaroslav-nemec/ / http://jarnemec.cz
Uživatelský avatar
Jaromir.Beranek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 291
Registrován: 25 dub 2016, 17:37
Profese: ekonom, právník
Bydliště: Praha 6 - Bubeneč
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jaromir.Beranek »

Děkuju Jirkovi a Jardovi za nominaci na funkci předsedy (případně i místopředsedy), kterou po delší úvaze přijímám.

Jak víte, v uplynulém roce jsem byl součástí dosluhujícího týmu PKS, kde působili lidé, kterých si vážím jak po stránce profesionální tak i jako kamarádů, se kterými bych jel zdolávat osmitisícovky (což se mi ostatně nejeví jako úplně špatný nápad:-)). Ondra má roky zkušeností a zdravou dávku drzosti a cynismu, které skvěle zúročil při svém zapojení v povolebních vyjednáváních na městských částech, a je vidět, že politika ho upřímně baví, díky čemuž ji dokáže brát jako hru. Adam je vždy skvěle připraven, nikdy nepodceňuje soupeře a je ochotný strávit hodiny nad dotažením těch nejmenších detailů, ať už jde o návrhy žalob tak i koncepce. Právě on má obrovskou zásluhu na mediální pozornosti, kterou se podařilo týmu čtyř pražských zastupitelů udržet i po sněmovních volbách. Dan i Vítek mají zase velké akademické zkušenosti, skvělé diplomatické schopnosti, umějí výborně analyzovat problémy a přemýšlet v dlouhodobé perspektivě. Toto jsou všechno vlastnosti a dovednosti, které pomáhají rychle se zorientovat v každé situaci a přijít s řešením problémů často ještě před tím, než se naplno projeví. Je velmi příjemné a inspirativní být součástí takového stroje.

Na druhou stranu je důležité si přiznat, že rozhodnutí o složení funkcí dosavadního PKS (které mimochodem předpisy nevyžadovaly) urychlil narůstající objem práce, se kterým jsme se všichni potýkali a je velkou zásluhou Marcely, Alice, Magdy, Anety a Michala, že nám to všechno nespadlo na hlavu. Je totiž opravdu nelehké soustředit se na jedné straně na "důležitou" práci a současně s tím obstarávat každodenní chod organizace, která v mnoha ohledech funguje jako neziskovka, a věnovat mikromanagementu jejích (z globálního pohledu) "méně důležitých" aktivit stejnou pozornost. Vnímám, že své funkce skládáme s určitým dluhem na straně komunikace vůči městským částem, práci na náboru a zapojení nových členů, nastavení práce koordinátorů i přípravě dlouhodobější rozvojové koncepce. Tím spíš jsem ale přesvědčený, že je důležité se nevzdat a tento dluh splatit.

Konec velkoústých slov a teď k tomu, co můžu a chci nabídnout já sám:
  • Myslím si, že mám dobrý přehled o aktuálních problémech KS Praha, znám recepty na napravení alespoň části z nich a rád bych se podílel na jejich uvedení do praxe.
  • Dobře se orientuju v pražských financích, mám vizi směřující k částečnému využití vícezdrojového financování a dokážu pražským MS pomoci nebo poradit s rozjezdem jejich nezávislého hospodaření, které je čeká od začátku příštího roku.
  • Vnímám rezervy spojené s náborem nových příznivců a členů a vím o oblastech, kde se mohou poměrně rychle zapojit i mimo období kampaní, aby byl lépe využitý jejich potenciál a dokázali jsme je tak lépe motivovat.
  • Po volbách jsem ve full-time placené politické pozici a po ukončení svého dosavadního pracovního projektu (v řádu pár týdnů) se chci a budu věnovat pirátským aktivitám naplno.
  • Jsem nekonfliktní, snažím se přispívat k dobré náladě v rámci týmu a dokážu průběžně reagovat na zprávy nebo problémy s minimálním zpožděním.
A protože dobře znám i své slabé stránky a nedostatky, chci doplnit i přehled několika rolí a dovedností, které bude třeba v novém týmu stoprocentně pokrýt a já sám to tak dobře nedokážu:
  • Potřebujeme někoho, kdo bude k dispozici lidem z MS na telefonu, obratem poradí (nebo aspoň pohladí), zaznamená informace a předá je týmu PKS.
  • Potřebujeme někoho, kdo bude ochotný častěji zajet na schůze MS a předat informace z PKS.
  • Potřebujeme někoho, kdo zajistí projektové řízení v rámci celého KS a bude hlídat dodržování rozdělených úkolů.
  • Potřebujeme někoho, kdo dohlédne na práci koordinátorů, zajistí jejich včasné a spravedlivé hodnocení a dá jim pocit, že si jejich práce vážíme a že má smysl.
  • Potřebujeme někoho, kdo je dobrý diplomat a v případě sporů přivede znesvářené strany k jednacímu stolu a bez zbytečných emocí nabídne nebo zprostředkuje rychlé, stabilní a v rámci možností spravedlivé řešení.
Ať už moji kandidaturu krajské fórum svými hlasy podpoří nebo nikoli, rád bych v zájmu pokrytí výše zmíněných dovedností či rolí rád nominoval (nebo podpořil nominaci) těchto lidí: Alice Hamalová, Magdalena Valdmanová, Michaela Krausová, Jan Hora, Michal Zachar. Záměrně neuvádím ty, kteří již nominaci odmítli, byť bych je také v PKS rád viděl.

A úplně na závěr se musím omluvit, že nebudu ve čtvrtek na krajské schůzi. Už tři měsíce mám koupené lístky na jeden velký koncert, který navíc není v Praze, pošlu vám tedy aspoň krátký videovzkaz a na případné otázky se pokusím reagovat tady.

Mirek

Jaromír Beránek
předseda Výboru pro zahraniční vztahy a EU fondy ZHMP
tel: 720 761 616
Profil | FB | LinkedIn

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Zdravím Krajské Fórum.

Děkuju moc Evě za důvěru a nominaci, ale moc se omlouvám v současné době ji nemůžu z časových důvodů přijmout. Mám poměrně časově náročné zaměstnání a už teď dělám pro Pirátský MO a Zemědělský tým minimálně 3 hodiny denně. Nedá se nic dělat alespoň 6 hodin spánku člověk prostě potřebuje. ;)

Jinak jsem moc ráda, že se nám během uplynulého roku podařilo dát dohromady kvalitní týmy, které uspěli v komunálních volbách jak na jednotlivých městských částech tak na magistrátu. Ať už jsme se nakonec stali nebo nestali součástí koalic na radnicích, je za námi všemi obrovský kus skvělé práce. :)

A protože jsme dobře nastartovali, přála bych si, aby se novému PKS dařilo efektivně propojovat a podporovat naše MSka, začleňovat do celopražského a celorepublikového Pirátského dění všechny naše lidi ze všech městských částí, aby se dařilo dobře nastavit komunikaci mezi našimi magistrátními zastupiteli a členskou základnou, aby se vytvořil prostor a příjemné prostředí pro nabírání dalších nových členů a v neposlední řadě, aby se podařilo vítězné tažení do Evropského parlamentu. Věřím, že to společně zvládneme. :)
Ráda s čímkoli v rámci svých možností pomůžu.

Přeju tedy hodně štěstí a zdaru všem kandidátům a krajskému fóru PKS jaké si zaslouží. :)

Tereza

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Alice.Hamalova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 312
Registrován: 22 led 2018, 19:14
Dal poděkování: 364 poděkování
Dostal poděkování: 671 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Alice.Hamalova »

Ahoj Piráti,

mé jméno je Alice Hamalová, je mi 28 let a pocházím ze slezského města Krnov. Do Prahy jsem přišla za studiem ochrany životního prostředí na VŠCHT. Jsem chemik se specializací na provoz laboratoří a v rámci Pirátů působím jako nově zvolená opoziční zastupitelka, místopředsedkyně MS na Praze 8 a jako KoDo v Praze. Členkou strany jsem od února 2018.

Děkuji za nominaci Jirkovi Hoskovcovi a Mírovi Beránkovi a podporu Adama Zábranského na FB. Tímto se ucházím o post místopředsedkyně krajského sdružení v Praze.

Ve svém profesním životě jsem se starala o provoz laboratoří ve společnosti vyvíjející vakcíny proti rakovině, včetně zahraniční laboratoře v Pekingu. Při výstavbě laserového výzkumného centra ELI Beamlines FZÚ AV ČR jsem připomínkovala a dozorovala výstavbu laboratoří a do července letošního roku jsem zde fungovala jako metodik a školitel. Součástí mé práce byla také příprava veřejných zakázek. Mám bohaté zkušenosti s vedením menších týmů. Při plánovaných odstávkách a dvou neplánovaných haváriích jsem úspěšně koordinovala až 40 osob.

Od srpna jsem byla na plný úvazek součástí kampaňového týmu, kde jsem pomáhala s organizací akcí. Například tiskových konferencí a setkání volebního štábu. Do toho jsem se jako lídryně kandidátky starala o hladký chod kampaně na Praze 8. Nyní po volbách se dále věnuji práci KoDo. Pokud mi projevíte svou důvěru a zvolíte mě do PKS, ukončím svou smlouvu jako KoDo, abych neslučovala funkce a vyhla se tak možnému střetu zájmů. V PKS však chci dokončit svou rozdělanou práci a připravit dlouhodobou vizi pražských KoDo, na které nyní společně v týmu pracujeme.

Proč kandiduji? Jako členka, kandidátka i KoDo jsem se setkala s obtížemi, které mi mou práci u Pirátů ztěžovaly. Ráda bych je odstranila a pomohla tak straně fungovat zase o něco lépe.

Můj program pro PKS je:

Investovat do členské základny
  • Zavést pravidelná čtvrtletní školení stranických systémů a procesů pro nováčky.
  • Pořádat workshopy pro sdílení vzácných, ale široce užitečných kompetencí.
  • Připravit školící materiály pro různé role v MS a jejich praktické školení, např. pokladník - proplácení.
  • Iniciovat a podporovat stmelovací akce napříč KS, mj. pro hladší začleňování nováčků.
Koordinovat volební kampaň
  • Využít zkušenosti z pražského kampaňového týmu a podílet se na přípravě kampaně do Evropského parlamentu.
  • Aktivně komunikovat s pražskými KoDo a lépe je řídit.
Vylepšit komunikační kanály
  • Zajistit aktuální a přístupný seznam funkcí a jejich odpovědností, aby bylo jasné na koho se s čím obracet.
  • Rozvíjet strukturovanou komunikaci, například v Redminu.
  • Ráda bych přenesla hlavní diskuzi strany pryč z proprietárních a uzavřených aplikacích třetí strany zpět na stranické platformy.
  • Zajistit stabilní kanály pro šíření informací o činnostech na Magistrátní i místní úrovni.
  • Vedení Prahy by mělo mít přehled o aktivitách MS a naopak.
  • Členové musí mít možnost se pohodlně informovat o činnosti týmů, o které se zajímají.
Zajistit hladký běžný provoz
  • Podílet se na přípravě rozpočtů a jejich úpravě dle reálného čerpání a potřeb strany i Prahy.
  • Dodržovat pravidla finanční kontroly a dbát na jejich dodržování ostatními.
  • Optimalizovat provoz Pražského PiCe.

Krásný den
Alice
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Alice.Hamalova píše: 03 pro 2018, 23:04
Můj program pro PKS je:

Investovat do členské základny
  • Zavést pravidelná čtvrtletní školení stranických systémů a procesů pro nováčky.
  • Pořádat workshopy pro sdílení vzácných, ale široce užitečných kompetencí.
  • Připravit školící materiály pro různé role v MS a jejich praktické školení, např. pokladník - proplácení.
  • Iniciovat a podporovat stmelovací akce napříč KS, mj. pro hladší začleňování nováčků.
Vylepšit komunikační kanály
  • Zajistit aktuální a přístupný seznam funkcí a jejich odpovědností, aby bylo jasné na koho se s čím obracet.
  • Rozvíjet strukturovanou komunikaci, například v Redminu.
  • Ráda bych přenesla hlavní diskuzi strany pryč z proprietárních a uzavřených aplikacích třetí strany zpět na stranické platformy.
  • Zajistit stabilní kanály pro šíření informací o činnostech na Magistrátní i místní úrovni.
  • Vedení Prahy by mělo mít přehled o aktivitách MS a naopak.
  • Členové musí mít možnost se pohodlně informovat o činnosti týmů, o které se zajímají.
Zajistit hladký běžný provoz
  • Podílet se na přípravě rozpočtů a jejich úpravě dle reálného čerpání a potřeb strany i Prahy.
  • Dodržovat pravidla finanční kontroly a dbát na jejich dodržování ostatními.
  • Optimalizovat provoz Pražského PiCe.

Krásný den
Alice
Ahoj Alice.

Měla bych jeden dotaz. Už téměř rok působíš jako místopředsedkyně na Praze 8 a ve volbách si byla lídr Prahy 8. Prosím co z výše uvedeného se ti podařilo na Praze 8 prosadit a zavést do praxe?

Předem děkuju za odpověď.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Marik, Kveta.Marikova, Jiri.Dohnal

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
Magdalena.Valdmanova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 100
Registrován: 01 bře 2018, 19:07
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Magdalena.Valdmanova »

Děkuji všem za nominaci a přijímám. Kandiduji tedy na předsedkyni i místopředsedkyni KS.

Jsem členkou skvělého MS Praha 2, opoziční Pirátskou zastupitelkou a nově a dočasně (i když kdo ví) členkou týmu Zdeňka Hřiba. U Zdeňka mám na starost propojovat obousměrně MSka a magistrát. Je to přesně to, co mě baví a zároveň si myslím, že je to teď moc důležité. V PKS bych to celé mohla dostat na další level, propojovat MSka i se sněmovnou, dobrovolníky, příznivci...

Kromě toho bych v PKS chtěla hlavně:

● Být pomocí pro MSka a v případě potřeby umět převzít odpovědnost a nebát se do toho říznout.
● Nezapomínat oceňovat lidi (slovně i finančně) v Pirátech, ať už jde o dobrovolníky nebo třeba kodoše.
● Podporovat MS, co jsou v opozici. Přiznávám, že jsem v tomto trochu ve střetu zájmů, ale přijde mi důležité zajistit jim/nám alespoň minimální podmínky k tomu, věnovat se opoziční práci.
● Poslouchat Piráty, které něco štve nebo mají skvělý nápad. A pak to přinášet na schůzky PKSka.

Určitě je potřeba dál pokračovat v přerodu Pirátů ve velkou stranu, která už není jen opozicí nebo alternativou těch všech starých divných stran. Máme před sebou plno práce a nedělám si iluze, že to půjde hladce.
Ale rozhodně nechci:
● Abychom při všech těch nastavování procesů, sanity checků, psaní manuálů, feedbacků apod zapomněli, že jsme opravdický lidi, ne ovce nebo lidské zdroje.
● Omlouvat porušování povolebních strategií a pod.
● Začít potlačovat aktivismus, jako něco,co si už nemůžeme dovolit.
● Mít ze strany skvěle fungující korporát.
● Přestat věřit teorii hejna.

Jsem připravená dát do práce v předsednictvu dostatečné množství energie a času. Počítám minimálně s 10 hodinami týdně.

Díky a ptejte se na co chcete.

Magdalena / Majda (prosím hlavně ne Magda ;) )
Uživatelský avatar
Michaela.Krupickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 21 lis 2011, 23:56
Profese: Asistentka poslaneckého klubu Piráti
Dal poděkování: 324 poděkování
Dostal poděkování: 268 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krupickova »

Ahoj,

doplňuji ještě moji kandidátskou řeč.

Členkou Pirátů jsem od roku 2011 a od letošního roku taky členkou MS P8.

Z výše zmiňovaných potřeb PKS můžu být člověkem, který bude k dispozici lidem z MS na telefonu, jejich starosti, radosti, nápady a problémy k řešení bude sdílet a konzultovat s ostatními členy PKS a který bude zpětně předávat informace z PKS.

Tak jako většina z nás vnímám mimořádnou potřebu zlepšení komunikace mezi PKS a MS, ale zároveň i mezi jednotlivými MS (např. mezi lidmi, kteří se zabývají na jednotlivých MČ o stejnými tématy).

Svoji řeč jsem chtěla napsat už včera, ale stále jsem nevěděla, jak přesně vyjádřit i svoji obavu, aby se z Pirátské strany, v rámci jejího přerodu, nestal korporát, kde se"podřízený" bojí říct, co si myslí, svému "nadřízenému".
Magdalena to vystihla úplně přesně a s jejím - Co bych nechtěla - se naprosto ztotožňuji.


Mojí silnou stránkou je komunikativnost a proto bych se ráda zaměřila i na nově příchozí členy, podchytila zavčasu jejich nadšení a odhodlání :)

Kandiduji na místopředsedkyni.

Děkuji za podporu


Michaela Krupičková
Uživatelský avatar
Ondrej.Profant
Technický odbor
Příspěvky: 7962
Registrován: 22 dub 2009, 23:55
Profese: Náměstek člena vlády
Bydliště: Praha 8
Dal poděkování: 15004 poděkování
Dostal poděkování: 8366 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Děkuji Michalovi Novákovi za navržení. Ale tentokrát opravdu již kandidovat nebudu. Předsedou pražské krajské organizace už jsem opravdu mnoho let. Ve funkci pamatuji zvolení našeho prvního senátora Libora Michálka před 6 lety a teď již máme primátora hl. m. Prahy! Upřímně co více si krajský předseda může přát?

Vždycky by všechno mohlo být lepší. Ale celkově je kraj ve slušné kondici:
  • Jsme druhá nejsilnější strana v Praze a máme primátora. Praha je opravdu na prahu změny!
  • Máme nová MS, která se občas trochu rozkoukávají, občas drží vlajku nad radnicí. Důležité je, že pokrýváme většinu Prahy. A daří se držet úroveň. Což opravdu není samozřejmé.
  • Máme přebytkový rozpočet i rozpočtový výhled
  • Máme nové Pirátské centrum, které je značný krok vpřed. Přidělalo nám nejednu vrásku, ale nutno říci, že my jsme jen jedna ze 4 entit (1P, RP, poslanci), které se celé akce podílejí
  • Naši členi jsou velmi aktivní. Jak ve straně tak ve veřejném životě. Zároveň stále dokážeme integrovat aktivisty. Což je skvělé!
  • Tým koordinátorů čekají změny. Ale pokud vím, tak všechny základní věci fungují.
Proč nekandiduji?
Protože toho mám nad hlavu. Poslední půl rok bylo i PKS hodně vyčerpávající (zakládání MS, podávání kandidátek, kampaň, povolební vyjednávání, PiCe, několik KoKS). Ne vždy jsem mu mohl věnovat tolik času kolik by bylo potřeba. A k tomu všemu mám mnohem důležitější práci v oblasti egovernmentu ve sněmovně a pochopitelně pomáhám i na magistrátu a MČ. Tato práce je odborná a těžko ji může dělat někdo jiný.

Koho bych rád viděl v předsednictvu:
Nejlepší předpoklady na pozici předsedy či předsedkyně mají Jaromír Beránek a Magdalena Valdmanová.
Dobrými místopředsedy by byli J. Beránek, M. Vadlmanová, J. Hora, A. Hamalová, D. Bodeček. Všichni mají přesvědčivé zkušenosti a věřím, že ví, co daná práce opravdu obnáší. Dnes už to opravdu není o předsedání členské schůze jednou za měsíc a sem tam přijmutí člena. Pozice jsou to již politické, kde se účastníte politických vyjednávání, řešíte spory, vystupujete na akcích, řešíte rozpočet a výdaje v řádu milionů Kč apod.

Vítr do plachet!

profant.eu
náměstek vicepremiéra pro digitalizaci
vedoucí resortních týmů Informatika

Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2099 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Vit.Simral píše: 30 lis 2018, 16:40 Posádko, jsem děsně rád, že se všichni podporujete a navzájem nominujete; tohle ale není bucket challenge, takže pla jen kandidátská řeč :)

Šup, šup, hlaste se sami, ať to nemusím řešit jako na fotbale a chodit k vám zvonit: "Dobrý den, může Honza ven? My grilujem a fakt ho potřebujem!"
Pokusila jsem se o grilování - bezvýsledně, takže bych asi pro letošek raději zůstala u toho podporování. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 3):
Magdalena.Valdmanova, Tomas.Marik, Michaela.Krupickova

Tereza Vovesová
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“