Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Toto fórum slouží k orientačním průzkumům mezi členy.

Moderátoři: Administrativní odbor, Předsedající

Pravidla fóra
V tomto fóru se zjišťují pomocí anket názory členů na nějakou oblast (např. pokud přijde dotaz zvenku). Odpovídat na otázky zde mohou pouze členové strany.
Chcete-li vyvolat jednání nebo hlasování celostátního fóra, použijte Členské podněty.

Česká pirátská strana by měla:

zakázat používání vulgarismů u členů.
3
3%
měla zůstat svobodnou v oblasti vulgarismů.
26
27%
zakázat šířeřní HOAXů.
9
9%
zůstat svobodnou v oblasti HOAXů.
9
9%
zakázat šíření nenávistného obsahu vůči lidem.
14
15%
dovolit šíření nenávistného obsahu vůči lidem.
4
4%
vyhodit člověka, co nenávidí Vánoce.
3
3%
mu měla dovolit právo projevit svůj názor.
24
25%
zdržuji se
3
3%
 
Celkem hlasujících: 38 - Celkem hlasů: 95

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26170
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36934 poděkování
Dostal poděkování: 30069 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Když řeknu že tento návrh je hovadina (nebo hůř) není to rozhodně poškozování dobrého jména strany. V používání vulgarismů to není.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
Ivor.Kollar, Janka.Michailidu, Irena.Drofova, Jakub.Nepejchal

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Denis.Rychtar
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 705
Registrován: 27 říj 2013, 15:38
Profese: Chemik-Operátor, Velinář výroby sazí
Bydliště: Valašské Meziříčí
Dal poděkování: 1084 poděkování
Dostal poděkování: 669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Denis.Rychtar »

Petr.Tkadlec píše: 03 pro 2018, 16:02
Denis.Rychtar píše: 03 pro 2018, 15:40 Krajské předsednictvo to začalo řešit protože váš předseda MS si s tím neví rady a obrátil se na PKS. Bylo mu doporučeno řešení, které jsem napsal výše. Tak že budete mít buď sezení na tyto podněty z MS ohledně tvých a Valešových výlevů. Nechtějí se k vůli vám nalodit noví členové a asi budete řešit jak je možné, aby byl RegP. místopředsedou MS.
To je jejich svobodná možnost se nenalodit. Ale podle mě jde pouze o to, že se kvůli nám nechce nalodit náš lídr a tady si dovolím pastnout jeho dopis níže, proč od nás vůbec odešel. 1. je radikálnější a nemá trpělivost na naší demokracii; 2. byrokracie; 3. používání FB jako komunikačního kanálu; 4. huliči, cigárka, špatná technika; 5. nemá rád Michálka; 6. nemá rád Giuseppeho; 7. Horák mu přijde jako feťák

A teď se tady bude říkat, že Valeš či já někomu neznemožňujeme nalodění? Mě to přijde jako hon na čarodějnice. Já chápu, že Vašek by si představoval úplně jinou společnost, ale tu mu zde nabídnout nemůžeme. Vyhodíte nás tedy všechny? Jinak kvůli mě to patrně nebude tak kvůli vulgarismům, ale kvůli tomu, že tady mám nějaké spory s místní policií, protože jsem je nahlásil, že je-li ve dvou autech kvasit do jednoho baru. Nechtěl jsem z toho dělat aféru, ani jsem se tím nikde nechlubil, ale naše členka je administrativní pracovnicí PČR a tyto informace vynesla ven. Momentálně je to celé v řešení a doufám, že jak budu mít nějaký "rozsudek", tak se to nějak dořeší i na půdě MS.
Adam Valeš je členem i administrativně zpracovaným, ale to si snad umíš ověřit i sám, ne memberlist.php?mode=group&g=329

Já bych rád věděl, jak to CF má s používáním vulgarismů.

OFFTOPICVáclav Včelica <vaclav.vcelica@gmail.com>
po 5. 6. 2017 13:23
komu: já, Eliška, jan.novak, ivan.bartos

Ahoj Petře,

chtěl bych zrušit členství v Pirátské straně, zažádal jsem o to již na fóru zajemci-o-clenstvi-pirati-vsetin-f680/v ... 35902.html. Nevím ale, zda se to má provést ještě nějak jinak. V byrokracii strany se nevyznám. Prosím o upřesnění, jak to udělat správně. Ve stanovách je to popsáno takto: b) řádným oznámením předsednictvu sdružení s uvedeným dnem ukončení členství; členství nelze ukončit se zpětnou platností . Co je takové řádné oznámení, tam psané není.
K důvodům:
Hlavním důvodem jsou rodinné poměry. Prostě se Pirátům nechci věnovat tolik, jak jsem to dělal doteď. Sic na místní úrovni to moc nebylo znát, v týmu Dopravy jsem byl docela aktivní. Zabíralo mi to docela dost času. Pokud něco nemohu dělat naplno, raději to nebudu dělat. I tak by se tenhle důvod dal nějak ustát. Ostatní už méně.
Osobní důvody, které možná pramení z neznalosti skutečného fungování ve straně:
1) Nejsem schopen prosazovat Pirátské myšlenky, jak jsou dnes odsouhlasovány většinou. Přijde mi, že jsem ve většině věcí daleko radikálnější než strana, kterou bych měl prezentovat, v některých bodech se s celkovým naladěním strany zcela rozcházím. Diskuzi na fóru snadno zahltí trolové. Probírají se tam často hrozné ptákoviny, rozumný, konstruktivní a na faktech postavený názor zapadne v přehršli emotivních ničím nepodložených žvástů. Když se objeví nějaké téma, místo toho, aby se sešel tým lidí, co tomu rozumí a udělal analýzu problému a vydal stanovisko nebo doporučení, jak v danné věci jednat, tak se jen klábosí na chatu (tedy fóru). Namátkou uvedu dva příklady. Iniciativa kolem vegetariánství/veganství v legislativě (Předkladatelka si nebyla schopna ani zjistit, jak je to ošetřeno ve stávajícím systému, mlela si svou a na věcné argumenty nereagovala.) Asi tak jediná zlínská iniciativa s celostátním dosahem kolem legalizace domácího pálení. Ok, chlapi, ale musíte si sakra uvědomit, co chcete. Když se Vás někdo zeptá, jak by to jako v budoucnu mělo vypadat, tak řeknete třeba toto: "Inspirovali jsme se v Norsku, kde si člověk může vypálit doma, kolik kořalky chce, dokonce to není ani zdaněné, ale nesmí tento alkohol přenést přes práh domu, to by se dopustil trestného činu." Zatím mi to přijde tak, že něco chcete a vůbec nevíte co a nejste argumentačně vybaveni, abyste si to třeba před novináři a voliči obhájili. Možná se mýlím. No, osobně si myslím, že tohle jsou zrovna témata, co stát nepálí a připomíná mi to kauzu zákona o norování lišek, kde vystoupilo nejvíce poslanců v rozpravě v celé historii schvalovaných zákonů. Prostě k takové blbosti se umí vyjádřit kde kdo. Když se v rámci strany tvoří nějaké vyjádření pro veřejnost, pak se stanovisko oseká, aby Piráti nebyli příliš radikální a konečné vyznění stanoviska je většinou kočkopes typu, chceme tohle, ale né jako úplně, a v podstatě možná vůbec. Z Pirátů se stává konformní strana typu "A hlavně nejmenovat nic konkrétního ..." Trochu tak na mne působí i nynější snaha osekat program na 1800 znaků, kdy zůstanou v programu jen hesla, která lze vykládat různě. Podstatné věci se tam někdy nedostanou, protože by byly delší a vyžadovali po čtenáři, aby se zamyslel. Jak to tak vypadá, Piráti si voličstvo nechtějí vychovat a vzdělat, nechtějí, aby lidi zase začali myslet, chtějí, aby byli zvoleni. Pardon za to zobecnění, asi to tak nemají všichni.
2) Absolutně nefunkční mi přijdou kontrolní a schvalovací mechanismy uvnitř strany. Je to jen byrokracie, která však nemá kontrolní mechanismy, nebo ty kontrolní mechanismy jsou tak složité, že brání čemukoli se dobrat rozumnou cestou. Příkladem jsou kauzy na fóru. Lidé v KK nebo i jinde nemají asi jasné pravomoci nebo kompetence, jinak nevím, proč se tam děje to, co se tam děje. Ke schvalovacím mechanismům: Když jsem se podílel na vydání dvou tiskových zpráv, tak ani jedna nespatřila světlo světa. Ta první se týkala Pirátů a Koalice pro otevřený Vsetín, bylo to jasné stanovisko, které mělo prezentovat názor na novou obchodní galerii na Vsetíně a politické tlaky kolem ní. Byla to možnost, jak o Pirátech dát vědět, protože v rámci KOV vystupují především Zelení. TZ jsem si nechal schválit od vedení vsetínských Pirátů. To, že pak byla "odmítnuta" v rámci KOV a nebyla zveřejněna ani na stránkách koalice Zelených a Pirátů nebo jejich FB, přestože se zněním TZ souhlasili, mi přijde chyba. Ve světle toho, co zaznělo proti TZ, že je TZ v některých citacích příliš radikální a druhý den zařízl nový starosta účastenství všech členů KOV v komisích města, mi přijde vtipné. Kdo byl tedy radikálnější. Druhá tiskovka se týkala vyjádření ministra Ťoka, její zveřejnění bylo mediálním oddělením tak oddalováno, že nakonec nemělo smysl ji pouštět ven. Přestože se to týkalo vyjádření, co se bude dít s 600mld. Kč na VRT v příštích letech a vůbec systému budování VRT u nás. To je sakra velké téma a velké částky.
3) Používání FB jako často nejdůležitějšího komunikačního prvku v rámci strany, která hájí mimo jiné i open source řešení, je mi proti srsti. Kdybych si kvůli Pirátům nezřídil FB účet, vůbec nevím, o čem je ve straně řeč. Možná to souvisí i s nepřehledností fóra. FB je soukromý šmírovací projekt, do jehož střev nikdo nevidí a přitom FB vidí do vašich. Viz kauzy sociologických výzkumů, jaký vliv bude mít na psychiku lidí to, jaké příspěvky jim budou zobrazovány a jak budou laikovány jejich vlastní příspěvky. Jak tady ve Zlíně, tak u Dopravy se leckdy podstatné věci řešili přes FB. Dělali jsme tam i telefonické konference, což spíš svědčí ale o naší neschopnosti mít připravené nějaké jiné technicky i bezpečnostně lepší řešení, což mi v rámci progresivní PS, vůbec nedává smysl. Piráti jsou proti šmírování a přitom bez FB nedají ani ránu, navíc to má být hlavní komunikační prvek do voleb.
4) Fiasko na celostátním fóru, kdy strana, která chce moderní technologie do státní správy a elektronizaci téměř všeho, ani neumí pustit blbé video nebo správně nastavit formátování stránky pro prezentaci (velikost stránky pro dataprojektor). Tohle beru jako totální selhání nejen jednotlivce ale i vůbec celého technického oddělení a týmu, co měl na starost přípravu meetingu. Kluci ajťáci byli ale v klidu, místo toho, aby kopli toho technika u kompu do prdele a sám si tam někdo na chvilku sedl ke stroji, šli si ven zahulit trávu nebo na cigárko. Štěstí, že nahlášení novináři přišli až tak pozdě.
5) Piráti jako strana jednoho muže, a teď myslím Michálka. Zdá se mi to, nebo tento člověk má obrovský vliv, různé figurky, kterými tahá po šachovnici, a kteří na jeho zadání pracují. Ok, je to chytrý mladý kluk, kterému se již leccos povedlo, ale ... Spousta lidí ze strany mu nemůže přijít na jméno, dělají si z něj srandu, nebo na něj vyloženě útočí. A jenom ze závisti to není. Osobně na něj nemám názor úplně vytvořený, ale přijde mi do budoucna dost nebezpečný pro PS, protože jeho pochybení může v budoucnu celé pirátstvo potopit. Vypadá to, že si myslí, že je nejchytřejší ze všech a o všem chce mít přehled a vše řídit. To ale není v lidských silách a takový člověk pak nutně udělá chyby.
6) Guiseppe Maielo, volební leader ve Zlínském kraji: nevěřím mu. On jen každého poplácává po zádech, tvoří si podporu pro sebe. Je dost nevybíravý ve svém slovníku, třeba jako když na CF zaútočil na senátora Lásku a nazval jej korupčníkem, protože je ve zkorumpované straně Zelených. Když jsem pak po něm chtěl vysvětlení odbyl mě, že až jindy. Když jsem se ho pak ptal při našem dalším setkání, jak to myslel, znovu to zahrál do autu. To je jednání křiklouna a né seriózní osoby. Často se vymezuje vůči Okamurovi a přitom má jeho manýry.
7) Jakub Horák a jeho vystoupení na CF: Byl na fetu nebo nebyl?
Poslední tři věci jsou asi jen moje domněnky, ale vliv na moje vystoupení z Pirátů to mělo.
Po čtyřech měsících u Pirátů jsem bilancoval a došel k závěru, že je poslední možnost vystoupit z vlaku před primárkama, neb další zastávka by byla až po volbách. Posílám to i Elišce, na personální odbor a Ivanovi Bartošovi, aby věděli, proč jim občas někdo odejde a mohli se z toho poučit a třeba i lépe komunikovat s novými členy.
Přeji vše dobré a hodně úspěchů, Piráty i tak budu na podzim volit ....
Mějte se,
Vašek Včelica
Co jste si navolili za lídra to jste měli. Jak je přes tyto skutečnosti možné, že byl zvolen lídrem?

Co se týká Valeše není členem České pirátské strany!
Jak je možné, že dvěmi hlasy na fóru byl zvolen místopředsedou nečlen? Jaký k tomu byl důvod?
Máte tam velký bordel na tom Vsetíně a místo, aby jsi jim pomohl výříš tam rozepře zbyčně. :)
„Šampióni nevznikají v posilovnách. Šampióni vznikají z něčeho, co mají hluboko v sobě - z touhy, snu a vize." Muhammad Ali

Denis Rychtar
denis.rychtar@pirati.cz
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4844 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Jan.Hora »

Každý má právo říct co si myslí. Ale taky má povinnost nést následky svého jednání - nemusí tam být žádné, ale může tam být například klepnutí přes prsty, pokud užil vulgarismy v nevhodnou chvíli nebo jimi poškodil druhé. Od toho máme kontrolní mechanismy, abychom tyhle situace dokázali řešit.

Že mě někdo občas nespravedlivě pošle do zadní části těla (a projde mu to) považuju za přiměřenou daň za svou vlastní svobodu slova.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26170
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36934 poděkování
Dostal poděkování: 30069 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

(Hele jako RegP místopředsedou, konzultovali jste to s KK/RK/AO? Se mi to nezdá.)

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Denis.Rychtar
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 705
Registrován: 27 říj 2013, 15:38
Profese: Chemik-Operátor, Velinář výroby sazí
Bydliště: Valašské Meziříčí
Dal poděkování: 1084 poděkování
Dostal poděkování: 669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Denis.Rychtar »

No dle zde přiloženého hlasování by do předsednictva zvolen a když si ho rozklikneš tak je jasně psáno, že není členem pirátů.
viewtopic.php?f=681&t=42470
Přílohy
Screenshot_2018-12-03-21-31-01-552_com.android.chrome.png
„Šampióni nevznikají v posilovnách. Šampióni vznikají z něčeho, co mají hluboko v sobě - z touhy, snu a vize." Muhammad Ali

Denis Rychtar
denis.rychtar@pirati.cz
Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4747
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4369 poděkování
Dostal poděkování: 3706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Denis.Rychtar píše: 03 pro 2018, 21:35 No dle zde přiloženého hlasování by do předsednictva zvolen a když si ho rozklikneš tak je jasně psáno, že není členem pirátů.
viewtopic.php?f=681&t=42470
Myslím, že si se akorát usvědčil, že nečteš autorizace. Podívej se do seznamu členů.
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Martin.Kucera »

Denis.Rychtar píše: 03 pro 2018, 21:35 No dle zde přiloženého hlasování by do předsednictva zvolen a když si ho rozklikneš tak je jasně psáno, že není členem pirátů.
viewtopic.php?f=681&t=42470
Ach bohové...
1) Dle odkázaného hlasování do předsednictva zvolen nebyl.
2) Zobrazovaná hodnost je irelevantní (neb fórum s tím docela často zlobí, takže to opravujeme když na takové případy narazíme), směrodatné je členství ve skupinách, stačí se na něj podívat.
3) Stejně tak je z členství ve skupinách vidět, že místopředsedou není, AO by rozhodně RegP jako místopředsedu neakceptoval.
Nyní je už sice členem, ovšem za člena byl přijat až na začátku září a AO zprocesován až ke konci října (nikoli vinou AO, někdo prostě sušil jeho přihlášku), zatímco předsmětné volby PMS probíhaly na začátku července.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Dalibor.Zahora, Yveta.Martinkova, Milan.Dadourek, sery.pavel

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Chybí by v anketě možnost :
zakázat Tkadlecovi zakládat dementní ankety.
Proto jsem nehlasoval. Sorry Petře, ale co tam na tom Valašsku fasujete za látky? :roll: :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 5):
Petr.Tkadlec, Hana.Ancincova, Martina.Urbankova, anonym80555, sery.pavel

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18655
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33837 poděkování

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Martin.Kucera »

Dalibor.Zahora píše: 03 pro 2018, 22:48 Chybí by v anketě možnost :
zakázat Tkadlecovi zakládat dementní ankety.
Proto jsem nehlasoval. Sorry Petře, ale co tam na tom Valašsku fasujete za látky? :roll: :)
Co bys tak asi na Valašsku myslel... ;) Nejspíš je to čiré a vysokoprocentní. ;)

Hlavně je taky anketa docela v nesouladu s názvem vlákna (vulgarismy jsou v ní jen jedna z věcí) a navíc i kdybychom chtěli v předpisech řešit vulgarismy, tak rozhodně ne ve stanovách.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Denis.Rychtar

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4747
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4369 poděkování
Dostal poděkování: 3706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Doplnění stanov o nepoužívání vulgarismů.

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Jde o svobodu.

Asi jsem ji nějak špatně pochopil. A rád bych si ji vyjasnil. Je mi jasné, že touto anketou můžu poškozovat stranu, ale prioritně jsem to dělal proti pokrytectví, protože kvůli tomuto přístupu chtějí někteří členové ze strany naopak odejít.

Osobně žádné látky neberu, ikdyž v minulosti jsem si zobl neurol, tamto běžné, co má v názvu X, či questax, který byl nejlepší.

U nás ve kraji prakticky nikdo nic neví, co se děje. Mediální odbor pod vedením Marka Housera nic nemedioval, byť měl v rozpočtu 30k (utratil asi litr) a nakonec to skončí tak, že všichni z PKS pracují na tom, že se někdo nevhodně vyjadřoval na svém profilu. Osobně bych jim dal dlouhou dobu hájení a byl bych rád, kdyby něco začli dělat, ale zaměřili se na tyto vulgarismy.

Ptal jsem se dneska jiných lidí, kdo je kokot. No asi Vás to nepřekvapí, že já. Oni by sami lidi z nevhodným obsahem vyhodili.

Pochopil jsem, že asi nejsem na té správné straně, ale byl bych velmi rád, kdyby se nějak teda uzákonilo, co se může a co ne.

A jak oni říkají, že kvůli tomu k nám nikdo nechce vstoupit, tak mám ty samé zkušenosti, že kvůli těmto "zákazům" se k nám nikdo nechce nalodit. A ti druzí udělali větší zvěrstva než psaní vulgarit na FB. Nakupovali předražené věci a bez svolení členů dávali do éteru různé vize.

Podle mě celá tato kauza má překrýt jejich zpronevěru a budu rád, když se to řádně prošetří!
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Odpovědět

Zpět na „Zjišťování názorů členů“