KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3070
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4841 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jan.Hora »

Michael.xChaos.Polak píše: 23 lis 2018, 17:32Honzu Horu ale zatím vlastně znám jen z grilování uchazečů o nominaci do primárních voleb, a i když v jiných směrech může být super profík, tak vlastně to první obeznámení začalo názorovou růzností.

Michala Zachara jsem už myslím viděl. Problém je, že se třeba neúčastním debat na Facebooku, ale jen dění na Twitteru a tady na fóru. Pokud působí v MO v období, které je spojené s výraznými úspěchy Pirátů v posledních 2 letech, tak bych mu asi měl důvěřovat.
Obávám se že už jsme dorostli do velikosti, kdy se všichni nebudeme znát osobně. I proto jsem si jako jeden z hlavních bodů vytkl zapojení členů do celostátních záležitostí - rád bych dostal lidi zpátky na fórum, protože přes své nedostatky je to jediné místo, kde můžeme a máme být přítomni všichni. Nicméně platí, že by budoucí kandidáti na předsednické funkce měli na své známosti co nejvíce zapracovat a snažit se navštěvovat jednotlivá místní sdružení, aby mohli být grilování víceméně průběžně. Bohužel jsem kvůli kampani nestíhal obrážet oficiální schůze jednotlivých MS, ale snažil jsem se aspoň účastnit se co nejvíce hromadných akcí - já i Michal se celkem pravidelně účastníme většiny oficiálních pirátských akcí (krajské schůze, školení, rozdávání, apod.), navíc jsme s Michalem v častém kontaktu mimo jiné i proto, že jsem byl poslední cca rok jedním z odpovídačů na pražském FB profilu (a v průběhu komunální kampaně jsem zodpovídal valnou většinu dotazů v inboxu našeho FB). K tomu jsem ještě chodil na pravidelné celopražské štáby za Prahu 4, takže pokud znáš členy jiných MS, poptej se, myslím že snadno natrefíš na někoho, kdo mě zná osobně a může ti poreferovat.

PS: První seznámení sice začalo názorovým nesouladem (z mé strany menším, než by se snad mohlo zdát z naší názorové výměny), ale taky názorovým souladem. Protože v té naší výměně zapadlo, že se mi líbí tvůj přístup k oblasti energetiky. Docela mě i mrzí, že náhoda zatím nepřála tomu, abychom někde podebatovali a porovnali své názory na víc témat, ale příležitostí ještě bude dost :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, Michal.Zachar, IvanF, Roman.Kucera, Ladislav.Kos

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Matej.Sandor
Člen KS Praha
Příspěvky: 597
Registrován: 12 dub 2018, 10:46
Profese: manažer, právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 989 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Matej.Sandor »

Podporuji nominaci Jana Horu a připojuji se k návrhu na nominaci Věry Marušiakové.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Sandor za příspěvky (celkem 6):
Jan.Hora, Eva.Horakova, Michal.Zachar, Kornelia.Gottmannova, Jana.Kabelova, IvanF
Uživatelský avatar
Michaela.Krupickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 21 lis 2011, 23:56
Profese: Asistentka poslaneckého klubu Piráti
Dal poděkování: 324 poděkování
Dostal poděkování: 268 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krupickova »

Děkuji Jitce za nominaci a přijímám. Zároveň mám velkou radost a podporuji nominaci Magdaleny Valdmanové. Kandidátskou řeč dodám ;)
Uživatelský avatar
Eva.Horakova
Člen KS Praha
Příspěvky: 157
Registrován: 13 zář 2016, 23:13
Profese: expředsedkyně,učitelka,zdravotní sestra
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 315 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Eva.Horakova »

Ahoj,
na předsedu/předsedkyni nominují Magdalena Waldmanová za její úžasnou práci s lidma a pro lidi, také za její spolehlivost a pracovitost.

Dále nominují Michaela Krausová, Kornélie Gottmannová, Michaela Krupičková, Tereza Eze, Anetta Kratochvílová, Barbora Hrůzová, Jana Komrsková, Jana Kabelová, Jitka Vondrušková jsou to všechno ženy, které dovedly svoje MČ ke skvělým výsledkům, myslím, že jejich pohledy na Pirátskou stranu v Praze by pomohly rozšířit základnu, obohatit a zviditelnit. Máme primátora, předsedu a jen jednu předsedkyni.

Díky všem E.

PS: Nenominujte mě prosím, mám hodně práce a ráda Vám všem pomohu jak obyčejná pirátka. Díky za pochopení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Horakova za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Krupickova, Kornelia.Gottmannova, Kveta.Marikova, Tomas.Marik, Jitka.Nazarska, Jana.Kabelova, IvanF
Eva ❤️
Uživatelský avatar
Michal.Zachar
Člen KS Praha
Příspěvky: 229
Registrován: 27 říj 2017, 10:24
Profese: lektor soft skills & louč (kouč)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 601 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Michal.Zachar »

Díky Vašek Fořtík za nominaci na předsedu, případně i na místopředsedu, přijímám a hlásím se k nim. Moje představy o tom, co se dá dělat s Piráty, jsme dal v plen při volbách do předsednictva Prahy 6 - viewtopic.php?f=765&t=41240&p=559263&hi ... ar#p559263.

Můj příspěvek o tom, co a jak dále s Piráty v Praze, by se dal shrnout do dvou slov. SPOLU a PRACOVAT. Spolupracovat.

Ne, že by to dosud nešlo. Je však hodně, co vylepšovat. Když se řekne předseda KS, co se vám vybaví? Nutně to neznamená lídr, kterého budou ostatní považovat za přirozenou autoritu a budou jej "motivovaně" následovat. Chci složit z předsednictva, koordinátorů a vůbec všech pražských Pirátů skvělý tým. Tým, co se neřídí, ale VEDE. Mezi hlavní chyby, kterých se ti, co vedou často dopouštějí, patří právě nedůvěra v tým. Neschopnost delegovat práci a pravomoci vede pak často k přetížení všech aktivních. Dát lidem DŮVĚRU tuto důvěru přirozeně KONTROLOVAT, ne obráceně. Samozřejmě je důležitá, ne-li nejdůležitější KOMUNIKACE – předseda (předsednictvo) musí vědět, jaké jsou cíle a očekávání všech MS. Setkávat se pravidelně s předsednictvem všech MS – a nastavit si pravidelné podávání zpětné vazby. S ní je spojeno i poznání silných stránek jednotlivých zaměstnanců a jejich využití. Pokud toto předseda dokáže zkombinovat, je na té nejlepší cestě mít skvěle fungující a efektivní tým, který nebude řídit, ale který povede. A naprosto stejně chci postupovat vůči spolupráci se všemi naši zastupiteli.

Nejsem nejchytřejší a nepotřebuji být všude. Základem pro mne bude to, aby se sama pražská pirátská parta postarala o propojování lidí na každodenní bázi, pomáhala nám vzájemně se poznat a předávat si poznatky. Abychom se mohli učit a vyvíjet se díky tomu. Technicky to popsal Jan Hora zde = viewtopic.php?f=349&t=44701. Zdravé jádro, aby bylo z těch lidí, které to, co dělají prostě baví. Kteří tím žijí. Ale, kteří nežijí svůj osobní život na úkor toho všeho. Nesmíme při tom všem zachraňování "lidstva" přestat být lidmi. A ztratit svou vlastní autenticitu a originalitu. Ty by se z Pirátů stala jen další unifikovaná partaj. A to rozhodně chtít ve své práci nebudu.

Těším se na setkání 6.12. :) Michal

Michal Zdeněk Zachar
koordinátor FUNDRAISINGU 8-)
michal.zachar@pirati.cz / 727 835 825
:roll: Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

Uživatelský avatar
Kornelia.Gottmannova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 419
Registrován: 20 lis 2017, 10:26
Profese: manažerka podpory prodeje
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 1603 poděkování
Dostal poděkování: 966 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Kornelia.Gottmannova »

Díky moc Evě i dalším za nominaci. Po dlouhém zvažování jsem se rozhodla tentokrát nekandidovat, i když bych si to jednou dovedla představit. Hodlám se intenzivně věnovat školství na Praze 9, a pak i systémově v celé ČR. Mám práci, která mě naplňuje a v neposlední řadě i živí. V době kampaně jsem ji zanedbávala a teď pracuji na velmi zajímavých projektech, které mi zajistí pokrytí výpadku mých příjmů během mého intenzivního angažmá během kampaně. Kromě toho mám rodinu - muže a dvě malé holky. Nejsem žádný superman (ani superwoman). Nechci ztratit kontakt s realitou života.

Z vlastní zkušenosti vím, jak důležité je, aby předsednictvo fungovalo. Na to člověk potřebuje prostor a čas. Myslím, že by v předsednictvu měli být lidé, kteří se tomu budou moci věnovat naplno. Já to zodpovědně o sobě v tuto chvíli nemůžu říct.

Jaké kvality by mělo mít dle mého předsednictvo?
- mělo by fungovat jako reálný tým, který je schopen aplikovat týmový leadership
- jednotlivci by měli a být schopni převzít zodpovědnost jako lídři a také by měli být schopni neprosazovat jen své zájmy a názory a fungovat jako týmový hráči
- kvality, který považuji za důležité: pirátská loajalita, odbornost, osobní integrita, komunikační schopnosti, schopnost řídit tým, schopnost spolupracovat, work-life balance
- tým by měl vykazovat zdravou diverzitu (věkovou, odbornou, zkušenostní, gendrovou)

Na základě mého subjektivního posouzení výše uvedených parametrů a na základě osobní zkušenosti si dovoluji navrhnout do pražského krajského předsednictva:

Michala Zachara, u kterého si cením jeho klidného projevu. Obdivuji, jak dokáže vyvážit pragmatičnost na jedné straně a lidskost na straně druhé.

Honzu Horu, protože mi velmi imponuje jeho dynamičnost, souhlasím s většinou jeho názorů a uvěřila jsem mu, že to myslí vážně.

Majdu Valdmanovou, která mě přesvědčila svojí houževnatostí a nasazením a překvapila mě svými znalostmi a dobrým úsudkem.

Je možné, že to není konečný výčet. Přikláním se i k nominaci Vaška Fořtíka, který psal, že nechce kandidovat, ale třeba si to rozmyslí. U Vaška si vážím jeho (nejen) pirátských zkušeností, odborných znalostí v oblasti školství a aktivního přístupu. Věřím, že se brzo objeví kandidátské řeči dalších kandidátů a pak bude možné uvažovat dále.

Přeji nám všem, ať si to nanominujeme a zvolíme dobře. Budeme to potřebovat.
Uživatelský avatar
Margita.Brychtova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 131
Registrován: 13 úno 2018, 13:28
Profese: Místostarostka Praha 3
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 107 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Margita.Brychtova »

Vážené krajské fórum,

ráda bych nominovala jako předsedkyni KS Praha Magdalenu Valdmanovou pro její inspirativní práci s lidmi, zkušenostmi s prací v týmu a pro její entuziasmus.
Dále bych ráda nominovala Michala Zachara pro jeho všeobecný rozhled, Martina Ardena jako někoho, kdo umí dát i druhou šanci, Romanu Klimešovou pro její realistický pohled a Jana Kabelovou pro její lidské moudro. Děkuji pěkně Margit
Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Ahoj,

jsou tu jistě zajímavá jména, ale některá klíčová tu chybí a nebo je aspoň zduplikuji-)

Na předsedu/předsedkyni nominuji:
  • Jaromíra Beránka - asi netřeba představovat. Rozhodný, schopný, znalý a zkušený muž na svém místě. Záruka kontinuity a schopností praktického řízení největšího, nejsilnějšího, nejexponovanějšího, nejdůležitějšího a nejkrásnějšího krajského sdružení. Odtáhl se mnou dvě kampaně a čert ví kolik přede mnou a má skvělý cukrářský blog.
  • Alici Hamalovou - též nejspíš všichni znáte, lýdrini na osmičce, později vyšachovanou koalicí cynismu místní topky, protofašounků z bohnických patriotů a ods za tiché podpory manželky únosce premiérova syna, neúnavná a manažersky schopná, jak se mohl každý o kampani přesvědčit.
  • Davida Bodečka - zkázu Oldřicha Lomeckého, Veroniky Blažkové a jejich komunálních čuňáren, svíčku naděje pro Prahu 1
Do předsednictva dále krom výše zmíněných nominuji:
  • Míšu Krausovou a Magdu Valdmanovou - lépe než je sami znáte bych je už asi nepopsal. Za oběma je nejen čas, ale především výsledky práce v kampani i mimo ní.
Předsednictvo čeká hromada práce, především pak té neexponované, nudné ale nejdůležitější - připravit rozpočet a aparát, sehnat lidi na provoz ale i mediální a expertní výstupy, sladit se zastupitelským klubem rozpočty a obsazení všech poradních, expertním či PR pozic, stvořit mediální spojku k nám "nahoru" na centrálu i k nám "dolů" na šestku a jiné MS, zajistit, aby Praha byla víc než jen součet městských částí a krajské sdružení nebyl jen slepenec místních sdružení, zjistit, kolik má Praha vlastně Kodošů :-). Zkrátka to všechno, co se dělo na klubové úrovni loni po zvolení a pomalu ale jistě se děje i na celostranické úrovni. A všichni výše uvedení prokázali schopnosti potřebné pro tento náročný úkol!-)
Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Vit.Simral »

Posádko, jsem děsně rád, že se všichni podporujete a navzájem nominujete; tohle ale není bucket challenge, takže pla jen kandidátská řeč :)

Šup, šup, hlaste se sami, ať to nemusím řešit jako na fotbale a chodit k vám zvonit: "Dobrý den, může Honza ven? My grilujem a fakt ho potřebujem!"
Uživatelský avatar
Vera.Marusiakova
Člen KS Praha
Příspěvky: 160
Registrován: 09 bře 2016, 22:33
Profese: Parlamentní zpravodajka ministra
Dal poděkování: 176 poděkování
Dostal poděkování: 274 poděkování

Re: KF Pha 48/2018 Volba předsednictva KS Praha (rozprava)

Příspěvek od Vera.Marusiakova »

Vážené krajské fórum,

Děkuji Jitce Nazarské a Matejovi Šandorovi za nominace. Je to velká čest, považuji si toho.

Práce ve sněmovně, každodenní kontakt s předsednictvem, poslanci, MO a realizačním týmem i odbornými asistenty mi dává přehled, který bych uměla zúročit v práci pro kraj. Byla bych víc než platná v zavedení procesů a řízení v tolik žádané komunikaci v rámci Prahy, potažmo práci s lidmi (chcete-li vedení týmů). Věděla bych si rady s předáváním dobré praxe v oblasti PR a byla dobrou spojkou do sněmovny a místních sdružení. Přesto s lítostí nechávám tuto výzvu prozatím ležet.

Proč? Den má jen 24 hodin a po pečlivém zvážení své situace si musím přiznat, že další závazek nemohu přijmout. V tuto chvíli je a zůstane mojí prioritou podpora předsedy Pirátů, pro kterého mám tu čest pracovat. Chci přispět k upevnění chodu rezortního týmu místní rozvoj a propojit jej s prací týmů územní rozvoj a bydlení na magistrátní úrovni. Potřebuji prohloubit sněmovní a výborovou rutinu a v neposlední řadě pokračovat v sebevzdělávání v oblasti veřejné správy a tvorby legislativy.

K tomu jsem a budu aktivní Pirátkou v MS Praha 4, kde kandiduji na místopředsedkyni. V onom sdružení, jež má dobrý tým s dobře rozdělenými rolemi a funguje hladce. Tady jsem se zavázala pomoct zdejších zastupitelům ohlídat PR - aby nás příliš neválcoval mediálně zdatný starosta. V roli členky redakční rady časopisu Tučňák mě pak čeká souboj o vyváženější, informačně hodnotnější, modernější a hezčí radniční periodikum.

Chci dál intenzivně sdílet know-how a podílet se na dobré praxi napříč všemi úrovněmi. I nadále budu při každé příležitosti, o které se dozvím, podporovat a ze sněmovny pomáhat našim koordinátorům. A samozřejmě jako dosud budu v čilém neformálním i formálním kontaktu s Pirátkami a Piráty z Prahy i všech regionů.

Do předsednictva podporuji Míšu Krausovou a Magdalenu Waldmanovou. Stejně jako současný, již nekandidující místopředseda Adam Zábranský bych ve vedení Prahy ráda viděla „alespoň dvě ženy“ :) ;)
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“