KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Olomoucký kraj, Administrativní tým - OlK, Krajsti predsedajici

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jan.Bednarik
Administrativní odbor
Příspěvky: 2788
Registrován: 24 říj 2017, 00:23
Profese: vývojář SW
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 6106 poděkování
Dostal poděkování: 7195 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Jan.Bednarik »

Marek.Blaha píše: 20 říj 2018, 15:09 To rozhodně měli, někoho kdo bude správně hájit naše zájmy. Jinak situace v Zábřehu byla zvládnutá jen jedno stranně. Narychlo a neuváženě. Jelikož to bylo na základě intrik a pomluv. Jinak nevím, zda tvá konzervativnost a ochota naslouchat červíkům je pro stranu dobrou volbou. Výsledné řešení považuji za prohru liberálnosti, poctivosti a pravdy. Kam vítr, tam plášť? Svou chybu jsem přiznal a neopakoval, škoda, že ostatní chyby a varování z Alešova (Valnohy) dopisu byly zamlčeny :-(
SItuace v Zábřehu byla zvládnutá kompromisně pro všechny strany. Narychlo ano, ale uváženě. A vzhledem k výsledkům voleb se do zastupitelstva nedostal nikdo, kdo by tam někomu jinému vadil, tak by bylo dobré zakopat válečnou sekeru a do příštích voleb se naučit spolu vycházet. Budeme v Šumperku, Zábřehu, a okolí potřebovat dobrý Pirátský tým, který dokáže hodit osobní spory za hlavu, a táhne za jeden provaz.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Bednarik za příspěvky (celkem 5):
Martin.Smida, Marek.Blaha, Zdenek.Zak, Tomas.Svoboda, Jana.Skopalikova

„Vidíš-li, že se člověk mýlí, nehněvej se naň. Pomni, že není možné mýlit se schválně.“ Seneca

člen CF • člen a dělník v TO (vývoj a správa systémů) • člen AO • předsedající CF
RV (11/2019–3/2023) • předseda OLK (6/2018–11/2019) • místopředseda MS Olomouc (12/2017–6/2018)
jan.bednarik@pirati.cz • 603 439 481 • pište mi na Zulip

Uživatelský avatar
Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1774
Registrován: 13 črc 2009, 23:30
Profese: manažer, zastupitel
Bydliště: Prostějov
Dal poděkování: 769 poděkování
Dostal poděkování: 1359 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Martin.Smida píše: 15 říj 2018, 15:40 Už se můžou pokládat otázky na kandidáty? :-)

Zajímá mě především:
1) zda vnímáte jako problém, že většina členů našeho kraje je z Olomouce, zatímco v jiných částech kraje nemáme takřka nikoho - Jeseník, Mohelnice, Uničov, Šternberk, Litovel, Konice, Němčice nad Hanou, Kojetín, atd. ...a pokud to vnímáte jako problém, jak jej chcete řešit?
2) jste spíše pro větší autonomii existujích místních sdružení a tlak na vznikání dalších MS nebo spíše pro centrální řízení a kontrolu z kraje? s tím souvisejí např. výše rozpočtů místních sdružení, podpora náboru či jiná nefinanční podpora. Jaký je v tomto ohledu váš cíl a prostředky, kterými jej chcete dosáhnout?
3) vnímáte situaci v Zábřehu a Hranicích po zrušených pirátských kandidaturách jako problematickou? a pakliže ano, jak ji chcete řešit?
4) v krajské působnosti jsou především krajské volby, které se tohoto předsednictva budou velmi pravděpodobně týkat. Jaká je vaše strategie, abychom v nich byli úspěšní? Ocením konkrétní návrhy, nikoli obecné fráze.
5) pakliže vnímáte výše zmíněné otázky jako méně důležité, nebo považujete jinou problematiku za prioritnější, tak která to je a jak s ní chcete naložit :-) :-)

Díky předem za odpovědi, ale především díky za chuť a odhodlání kandidovat do vedení krajského sdružení. je to důležitější, než se zdá ;-)
1. Není to ideální stav, ale je to odrazem situace, kdy Piráti vzešli ze zázemí metropolí a mají především mladší, vzdělanější a ekonomicky zajištěnější voliče, kteří se koncentrují ve větších městech. Rozšířit se do dalších měst je zajisté výzva, ale v minulosti se již ukázalo, že toho nelze docílit uměle. Rozvoj do dalších částí kraje tedy přímo závisí na zájmu občansky angažovaných lidí v těchto městech o Pirátskou stranu. Ten přirozeně roste s prací, kterou odvádají naši poslanci a s viditelností strany v mediiích. Ale jak se říká, kde nic není, ani smrt nebere. Nemá smysl snažit se najít angažované lidi tam, kde třeba vůbec nejsou. Lepší je úsilí napnout na kvalitní politicku práci a tam, kde ti lidé jsou, ozvou se sami. Růst mimo metropole také souvisí s připraveností strany absorbovat větší počty lidí, kteří se charakterem smýšlení, vzděláním, či porozuměním pirátským princpipům mohou vymykat stávajícím hard-core pirátům. Strana musí být přípravená tento růst v masové hnutí, které je podle mě nutný a nevyhnutelný, ustát, aniž by ji to rozložilo. I proto je lepší nechat počty členů růst organicky, než se uchylovat k nárazovým masovým náborům, které mohou vyústit v další Hranice.

2. Myslím, že stávající model je rozumný a kvalitní, a oproti jiným krajům jsme v tomto dost napřed. Jsem pro to, aby MS měly nadále přiměřený vlastní ropzpočet, který jim umožní základní ativity provádět autonomně a v případě náročnějších požadavků, nechť se obrátí na kraj. Kraj by měl být MS nápomocen jak finančně, tak s pomocí know-how a dobře komunikovat. Což se někdy snadno řekne, ale hůře dělá. Zejména poporuji autonomii MS v nakládání se svěřenými prostředky, kdy mi nepřijde moc logické, aby téměř vše musel schvalovat kraj. Ale to už je zase věc předpisů. Myslím, že není příliš efektivní zakládat MS o třech členech, i když v minulosti se takto začínalo. Tito 3 lidi se pak sejdou na pivo, pokecají, čas plyne, ale nic moc se neděje. Jsem spíše pro větší oblastní MS a postupné vyčlenování malých MS tam, kde již je dost členů, třeba 5-6 a více. Víc hlav víc ví.

3. Krajské volby jsou velmi specifické v tom, že řada lidí vůbec nechápe, k čemu jsou dobré. Přitom se tam rozděluje mnoho finančních prostředků a i proto je tam přisátá řada zájmových skupin. Za základ považuji (obdobně jako je diskutováno u eurovoleb), vysvětlit voliči o čem to vlastně je. Na druhou stranu, krajské volby jsou v podstatě referendem o celostátní politice a kopírují spíše celostátní výsdledky. Proto se kloním raději k variantě samostatné kandidátky a následné spolupráce s názorově blízkými subjekty, i když budeme nejspíše opět v opozici. Dlouhodbě jsem zastáncem názoru, že kampaň se nesmí podceňovat, proto bych byl nerad, abychom na tom přehnaně šetřili a pak se divili špatným výsledkům. Klíčem k úspěchů bude správné nastavení komunikace a využití správných komunikačních kanálů. Pokud by se nám podařilo našim voličům vysvětlit, k čemu jsou krajské volby dobré a zmobilizovat je, mohli bychom mít i lepší výsledek než jsou celostátní preference. Ale to už by byl velký úspěch.

4. Otázky mi přijdou relevantní. Ke své kandidatuře musím poznamenat, že minimálně nějaký čas teď budu vykazovat menší aktivitu. Mám za sebou 2 roky nepřetržité kampaně a potřebuji se trochu zregenerovat. Primárně chci do PKS přinášet ten praktický pohled a trochu toho analytického nadhledu, jako vždy. Záměrně se vyhýbám slovu pragmatický, protože ideály neopuštím a špinavé handly neberu, jen chápu, že občas je nutné někde slevit, abychom jindy mohli prosadit víc.

Martin.Smida píše: 17 říj 2018, 07:29 Díky Tomášovi za rychlou odpověď.
Brzy bych rád viděl i ostatní :-)


ad 3)
Tak, protože toho o situaci v Zábřehu taky nevím mnoho a Tomášovi odpovědi jsou takové obecné, rád bych se znovu doptal:
nejsem soudce, abych vybíral vítěznou stranu. Očividně tu není shoda ani v rámci samotného MS.
Tak mě vlastně zajímá, jak konkrétně PKS přispělo k vyřešení situace v Zábřehu? Protože takhle z povzdálí ta situace vypadá celkem neřešená, krom toho, že se zrušila pirátská kandidatura (přesto však někteří kandidovali a stejně se nedostali). necháváte v rámci decentralizace svá místní sdružení konflitkům napospas? nebo mát být PKS nějakým mediátorem, moderátorem, pomocníkem a školitelem nebo alespon zprostředkovatel těchto?
jak konkrétně si Tomáš představuje
Je to důležitý proces nastavení minimálních kvalitativních kriterií.
?

ad 5) v rámci toho mě napadla ještě jedna otázka, a to nějaké hodnocení dosluhujícího PKS. S čím jste spokojeni a co byste dělali jinak.

Díky.
RE ad 3)
K zábřehu toliko. V době kdy situace eskalovala byl jsem již zrezignovaný, takže o tom nic nevím, ale nepřekvapilo mě to. Markus měl vždy ambice, ale když jsme se s ním potkali pár měsíců před volbami překavpilo mě, že kromě snahy svézt se z lidovci (což byla jednak sebevražda a za druhé ho ani nechtěli), neměl vůbec žádnou představu, co chce dělat, nebo jak. Snažili jsme se ho nějak nasměrovat, ale mám za to, že to němělo výsledky. Pokud tedy ostatní ze Zábřehu šli raději na kandidátku STAN než být na kandidátce s ním, o něčem to svědčí. Jsme strana budovaná ze spodu a o tom, co je správně, rozhoduje většina, ne pár vyvolených. Za mě tedy dobře, že jsme z toho v Zábřehu vyšli bez ostudy.

RE ad 5)
Honza bednařík mě příjemně překvapil. Fandil jsem mu a když jsem rezignoval, považoval jsem jej za jedinného vhodného a schopného kandidáta na předsedu. Ale překvapilo mě, ja dobře se vypořádal s krizovými situacemi, které záhy nastaly. Za mě jednička s hvězdičkou. Tomáš je mimořádně výkonný a schopný člověk, který má ale tendence si někdy věci zejdnodušit tím, že je impulzivně rozhodne sám bez konzultací s ostatními. Jsou chvíle, kdy je to výhoda a pak jsou chvíle, kdy je to průserové. Jako člen v týmu dalších lidí super pracant a energizující prvek. S Radkem Votkem mám trochu problém. Je to hodnej kluk a myslí to dobře, ale bohužel neměl čas věnovat PKS tolik, kolik by si zasloužilo. Pokud budu PKS hodnotit jako celek, tak je za nimi výborná práce, výborně zvládnuté krizové situace a velmi osvícený přístup ve vztahu k MS, odborům a všem dalším, s kým přišli do kontaktu. Nepitvali se v problémech tam, kde nebyly, a naopak řešili a intervenovali tam, kde to bylo nutné. I před drobné výhrady k jednotlivcům dávám znovu jedničku s hvězdičkou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kapounek za příspěvky (celkem 6):
Martin.Smida, Tomas.Svoboda, Jana.Skopalikova, Lubomir.Vlcek, Jan.Bednarik, Antonin.Stepan

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Marek.Blaha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 192
Registrován: 12 črc 2017, 22:49
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Marek.Blaha »

RE ad 3 - Děkuji Petře za reakce, jsou zajímavé a velice
podnětné. Jen bych doplnil a dovysvětlil jak to skutečně bylo : KDU-ČSL bylo osloveno, ale po schůzce jsme byli rozčarováni, jelikož starosta měl v plánu jen povolební koalici, která mě osobně tolik neoslovila, jelikož jsem chtěl opravdovou změnu pro Zábřeh a né se nechat naverbovat a schvalovat to co je dobré jen pro někoho. Lidovci mají u nás obrovskou voličskou základnu a prokázalo se to i u uren. I když výsledek komunalek s malou účasti a kandidáti napříč stranami, kdy prakticky nebylo koho volit, nepovažuji za moc šťastnou budoucnost na další 4 roky.
Potom jsme řešili s novými Piráty ze Zábřehu (Robertem a Alešem) možnou spolupráci se STAN. Po pár schůzkách byl domluven postup stejný jako v Olomouci. Některé lidi jsem sehnal já, některé Aleš a Robert. Kampaň na sociálních sítí jsem se snažil rozvíjet na všech frontách a využít veškerých prostředků, které byli možné a to se mi stalo osudným. I když jsem s předstihem a sám dělal kontaktní kampaň roznosem novin. A domluvil sdílení našich příspěvků na různých stránkách Facebooku. Kandidáti, ne členové StANu, cca 3 lidé, nechtěli, jelikož jsem v minulosti vystupoval v opozici proti městu, abych byl na této kandidátce. Proto to musel nakonec řešit kraj a proto jsem díky Bohu ani nekandidoval, když se na to dívám zpětně. Moje doporučení bylo počkat 4 roky, zamakat a postavit jen Pirátskou kandidátku. Kluci to chtěli zkusit tak hodili podporu. Jako důvod neúspěchu vidím v tom, že jsme do toho nešli sami. A před volbami - táhnout za jeden provaz a podporovat se. Vyslechnout a být přítomen. Což MS Šumperk neudělalo a že střípků názorů z venčí si vytvořili nějaký ne zcela pravdivý názor.
Politika je věc špinavá, a proto, dělejme tak, aby se za nás naše děti nemusely stydět.
Marek.Blaha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 192
Registrován: 12 črc 2017, 22:49
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Marek.Blaha »

RE ad 3 - Děkuji Petře za reakce, jsou zajímavé a velice
podnětné. Jen bych doplnil a dovysvětlil jak to skutečně bylo : KDU-ČSL bylo osloveno, ale po schůzce jsme byli rozčarováni, jelikož starosta měl v plánu jen povolební koalici, která mě osobně tolik neoslovila, jelikož jsem chtěl opravdovou změnu pro Zábřeh a né se nechat naverbovat a schvalovat to co je dobré jen pro někoho. Lidovci mají u nás obrovskou voličskou základnu a prokázalo se to i u uren. I když výsledek komunalek s malou účasti a kandidáti napříč stranami, kdy prakticky nebylo koho volit, nepovažuji za moc šťastnou budoucnost na další 4 roky.
Potom jsme řešili s novými Piráty ze Zábřehu (Robertem a Alešem) možnou spolupráci se STAN. Po pár schůzkách byl domluven postup stejný jako v Olomouci. Některé lidi jsem sehnal já, některé Aleš a Robert. Kampaň na sociálních sítí jsem se snažil rozvíjet na všech frontách a využít veškerých prostředků, které byli možné a to se mi stalo osudným. I když jsem s předstihem a sám dělal kontaktní kampaň roznosem novin. A domluvil sdílení našich příspěvků na různých stránkách Facebooku. Kandidáti, ne členové StANu, cca 3 lidé, nechtěli, jelikož jsem v minulosti vystupoval v opozici proti městu, abych byl na této kandidátce. Proto to musel nakonec řešit kraj a proto jsem díky Bohu ani nekandidoval, když se na to dívám zpětně. Moje doporučení bylo počkat 4 roky, zamakat a postavit jen Pirátskou kandidátku. Kluci to chtěli zkusit tak hodili podporu. Jako důvod neúspěchu vidím v tom, že jsme do toho nešli sami. A před volbami - táhnout za jeden provaz a podporovat se. Vyslechnout a být přítomen. Což MS Šumperk neudělalo a že střípků názorů z venčí si vytvořili nějaký ne zcela pravdivý názor.
Politika je věc špinavá, a proto, dělejme tak, aby se za nás naše děti nemusely stydět.
Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Prosím účastníky jednání o příspěvky k tématu a bez zbytečných vzájemných invektiv. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Honza.Dvorak za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Svoboda, Lubomir.Vlcek, Martin.Elias, Jan.Bednarik, Antonin.Stepan

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Uživatelský avatar
Ales.Valnoha
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 62
Registrován: 16 kvě 2018, 11:11
Profese: jednatel cestovní kanceláře
Bydliště: Zábřeh
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 92 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Ales.Valnoha »

Děkuji za nominaci, ale z vytíženosti bych se tomu nemohl momentálně věnovat naplno. Z tohoto důvodu tedy nominaci odmítám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Valnoha za příspěvek:
Jan.Bednarik
Uživatelský avatar
Robert.Srejma
Republikový výbor
Příspěvky: 255
Registrován: 05 kvě 2018, 08:17
Profese: lékárník, rozhodčí, student ekonomie
Dal poděkování: 402 poděkování
Dostal poděkování: 249 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Robert.Srejma »

Marek.Blaha píše: 23 říj 2018, 07:27 RE ad 3 - Děkuji Petře za reakce, jsou zajímavé a velice
podnětné. Jen bych doplnil a dovysvětlil jak to skutečně bylo : KDU-ČSL bylo osloveno, ale po schůzce jsme byli rozčarováni, jelikož starosta měl v plánu jen povolební koalici, která mě osobně tolik neoslovila, jelikož jsem chtěl opravdovou změnu pro Zábřeh a né se nechat naverbovat a schvalovat to co je dobré jen pro někoho. Lidovci mají u nás obrovskou voličskou základnu a prokázalo se to i u uren. I když výsledek komunalek s malou účasti a kandidáti napříč stranami, kdy prakticky nebylo koho volit, nepovažuji za moc šťastnou budoucnost na další 4 roky.
Potom jsme řešili s novými Piráty ze Zábřehu (Robertem a Alešem) možnou spolupráci se STAN. Po pár schůzkách byl domluven postup stejný jako v Olomouci. Některé lidi jsem sehnal já, některé Aleš a Robert. Kampaň na sociálních sítí jsem se snažil rozvíjet na všech frontách a využít veškerých prostředků, které byli možné a to se mi stalo osudným. I když jsem s předstihem a sám dělal kontaktní kampaň roznosem novin. A domluvil sdílení našich příspěvků na různých stránkách Facebooku. Kandidáti, ne členové StANu, cca 3 lidé, nechtěli, jelikož jsem v minulosti vystupoval v opozici proti městu, abych byl na této kandidátce. Proto to musel nakonec řešit kraj a proto jsem díky Bohu ani nekandidoval, když se na to dívám zpětně. Moje doporučení bylo počkat 4 roky, zamakat a postavit jen Pirátskou kandidátku. Kluci to chtěli zkusit tak hodili podporu. Jako důvod neúspěchu vidím v tom, že jsme do toho nešli sami. A před volbami - táhnout za jeden provaz a podporovat se. Vyslechnout a být přítomen. Což MS Šumperk neudělalo a že střípků názorů z venčí si vytvořili nějaký ne zcela pravdivý názor.
Pro doplnění: Kvůli Markovu přístupu a neoprávněné kritice všeho co město udělalo kandidáti na společné kandidátce řekli, že s Markem do toho nepůjdou. Lidé, které nominoval STAN to tak také cítili (vše řešili s p.Sršněm ze STANu), takže v Zábřehu jiné řešení nebylo, a Markuv nápad na to kandidovat pouze ve 3 členech na kandidátce byl zcela mimo.
Kandidátka s podporou pirátů dostala 3-tí největší počet hlasů, což nemůže být bráno jako neuspěch, máme místa v komisích města a při kontaktní kampani se lidé o Pirátech v Zábřehu dozvěděli, takže myslím, že tyhle volby dopadly dobře- je to něco od čeho se v Zábřehu můžeme odrazit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Srejma za příspěvky (celkem 4):
Jan.Bednarik, Jana.Skopalikova, Lubomir.Vlcek, Tomas.Svoboda
Marek.Blaha
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 192
Registrován: 12 črc 2017, 22:49
Dal poděkování: 88 poděkování
Dostal poděkování: 88 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Marek.Blaha »

Také mám pocit,jako Vojta, že tu máme málo nominací na předsedu, takže nominuji Hynka Melichara na předsedu a místopředsedu sdružení.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Blaha za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Antonin.Stepan
Politika je věc špinavá, a proto, dělejme tak, aby se za nás naše děti nemusely stydět.
Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Návrh na nominaci Hynka Melichara nelze akceptovat protože byl doručen po ukončení doby na navrhování. V tuto chvíli již běží doba na rozmyšlenou a zítra bude zahájeno hlasování o předsedovi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Honza.Dvorak za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Uživatelský avatar
Honza.Dvorak
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1519
Registrován: 08 říj 2016, 16:26
Profese: Specialista řízení provozu
Bydliště: Olomouc (Praha 4)
Dal poděkování: 345 poděkování
Dostal poděkování: 1716 poděkování

Re: KF Olk 24/2018 Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Honza.Dvorak »

Nominaci na předsedu KS Olomouckého kraje získal a přijal jediný kandidát Jan Bednařík. Hlasování o předsedovi bude zahájeno v pátek 26.10.2018 v 10:00 zde https://helios.pirati.cz/helios/e/kf-ol ... 8-predseda a potrvá do pondělí 29.10.2018 do 22:00.

Ing. Jan Dvořák
Člen AO, předsedající CF, člen KS OLK, člen AO OLK
Chci každý den udělat něco, aby Země byla lepším místem k životu.

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Olomoucký kraj“