Jan Tichavský

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, PMS Praha 3

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jan.Tichavsky
Člen KS Praha
Příspěvky: 20
Registrován: 26 říj 2017, 10:23
Profese: Elektrotechnik
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jan Tichavský

Příspěvek od Jan.Tichavsky »

Ahoj,

Jsem pražák od narození, vyrůstal jsem kousek pod Vyšehradem v Nuslích, poté od roku 2000 na okraji Jižního Města - Roztyly, kde mám i dosud trvalé bydliště, ale nyní již třetím rokem žiju na Žižkově. Piráty sleduju dlouhodobě a volím je od začátku, tj. od parlamentních voleb v roce 2010 a poté ve všech volbách ve kterých na Praze 11 kandidovali. Aktivně jsem se začal zapojovat až během tohoto roku, když jsem viděl co páchá Babiš, Zeman a spol. a bylo mi jasné, že jen nadáváním se nic nezlepší. V květnu jsem rozdával noviny kde bylo potřeba (Praha 8, 9, i 6), v červnu jsem byl pozván na krajskou schůzi a dále nasměrován přes Martina Ardena na Prahu 3, ale nedostal jsem pozvánku na schůzi a nemohl jsem najít žádné veřejné informace, takže jsem se k vám dostal prakticky až na konci prázdnin. V září jsem se zapojil do kampaně naplno a seznámil s většinou žižkovských Pirátů.

Co se týče pirátských hodnot a programu, tak ty se mi líbily už od začátku, kdy byl největší důraz na svobodný internet a přístup k informacím, boj proti kopírovacímu monopolu, open source atd. Sám jsem uživatelem Linuxu, rád fotím a svoje fotky sdílím pod Creative Commons. Dnes se Pirátům podařilo rozvinout komplexní program, kde stále oceňuju neutuchající boj proti korupci, snahu o rozklikávací rozpočet, zapojení veřejnosti do rozhodování a hlavně že jsou bráni v ohled a ne jen jako úplatný prostředek jak se dostat k moci a pak na ně celé volební období kašlat. Jsem pro férovost, slušné jednání politiků na úrovni, cením si aktivního a nadšeného přístupu Pirátů změnit věci k lepšímu, i když to dá hodně práce. Proto se chci zapojit i já, vidím že to má smysl.

Zajímá mě už od mala doprava, hlavně ta městská a železniční. V Praze ji máme na celkem dobré úrovni, ale pořád je co zlepšovat, jak odolnost sítě proti jednotlivým výpadkům, tak informování veřejnosti o zpoždění, nehodách atd. V poslední době se taky zajímám o to, jak produkovat méně odpadu, jak ještě trochu užitečné věci nechat v oběhu místo je přímo vyhazovat. Můj koníček je focení, což jsem rád, že jsem uplatnil jako konkrétní pomoc Pirátům při dokumentaci společných akcí. Jsem ale spíš technik než umělec, takže mě zajímá řešení technických problémů. Živím se výrobou, testováním a opravami elektrotechniky pro hromadnou dopravu, což spojuje několik mých zájmů dohromady.

Co se týče komunální politiky na Praze 3, tak se spíš ještě rozkoukávám, jak to tu chodí a k čemu bych mohl přispět, sbírám zkušenosti. Určitě se nebojím zapojit kde je třeba a čemu budu aspoň trochu rozumět, klidně i na celopražské úrovni.

Honza
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Tichavsky za příspěvek:
V__
Never let the perfect be the enemy of the good
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Praha 3“