Rozprava k volbě nového předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Pardubický kraj, PKS Pardubický kraj

Zamčeno
Uživatelský avatar
Daniel.Lebduska
Místní předsednictvo
Příspěvky: 435
Registrován: 27 říj 2013, 10:54
Profese: Výkonný ředitel, marketér
Bydliště: Chrudim
Dal poděkování: 221 poděkování
Dostal poděkování: 486 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Daniel.Lebduska »

Odpovím krátce - ve sněmovních volbách nebylo moc lidí, kteří by mě (jako koordinátora) mohli zastoupit, proto moje zapojení bylo extrémní. V těchto volbách jsem musel chtě nechtě dát trochu zpátečku kvůli mimořádné situaci v práci - odešel můj nadřízený a já jsem přebral jeho agendu, zároveň mi ale zůstala práce moje. Takže jsem pracoval v té kritické fázi kampaně za dva. Nyní už mám situaci vyřešenou a tak se tomu budu moct věnovat, jako při volbách do Parlamentu. Zároveň jsem si dal stopku k nabírání nových klientů pro svůj byznys. Chci tím dát najevo, že zastupitelování v Chrudimi a případné předsedání (místopředsedání) kraje beru jako svou osobní prioritu.

Rozhodně nechci spojovat předsednictví v kraji s kandidaturou na lidra krajských voleb. Neskrývám chuť do kraje kandidovat, ale rozhodně nelpím na lídrovi. Uvědomil jsem si, že mi víc vyhovuje být v čele kandidátky, ale ne lídr (alespoň do té doby, dokud nezískám dostatek zkušeností).

Jsem pro to, abychom okopírovali téměř všechny odbory, působící na celostátní úrovni, k nám do krajského sdružení společně s gescí, kterou tyto odbory mají. Proto mi dává smysl zavést i odměny pro lidi v odboru (nejen pro vedoucího), kteří nad daným úkolem budou trávit čas (nemyslím paušální odměnu). Ona totiž i dobrovolnická práce má své limity (jak si jistě všichni uvědomujeme). Představuji si, že ten člověk by mohl za práci v odboru vykázat například 20 hodin měsíčně - zastropovali bychom to tak, že maximálně 50% hodin může být proplacených (fifty-fifty dobrovolnická a placená práce) s nějakou danou částkou za hodinu - netroufám si odhadnout, co si teď můžeme dovolit, ale například symbolických 50Kč/hod se mi zda reálných - tento človek by tak dostal odměnu 500Kč za 20 hod. práce (10 hod. dobrovolník, 10 hod. placených)

Se svoláváním schůzí problém nemám - již minulý rok jsem to z pověření PKS několikrát jako koordinátor dělal. Co se týče mé účasti na Mumble, tak přiznávám, že byla dost nízká. Ani vlastně nevím, proč jsem tam nechodil teď, nejspíš jsem na to jen zapomínal - bude stačit opakovaná upomínka v G kalendáři a nejspíš bude po problému.

Chtěl jsem být krátký a nakonec to moc nevyšlo :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Lebduska za příspěvek:
Filip.Mezera
V naléhavých případech mne zastihnete na: +420 775 544 666
Uživatelský avatar
Martin.Herman
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 175
Registrován: 23 lis 2017, 09:12
Profese: Seřizovač lisu ( vyučen automechanik )
Bydliště: Klácelova 5 Česká Třebová
Dal poděkování: 96 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Martin.Herman »

Pavel.Stepanek píše: 12 říj 2018, 15:42
Martine: Proč myslíš, že jsi byl nominován ty? Jaké vidíš svoje přednosti a přínos do PKS?

No proč jsem byl nominován je spise otázka na Andreje :) , ale když jsem nad tím tak uvazoval jeden z důvodu bude asi moje častá aktivita na mumblu , shuzích a celkově moje online dostupnost je skoro neustala . Druhy důvod asi bude ze jsem dejme tomu od února dokázal sestavit celkem dobrej team do komunálních voleb ( do února jsme se znali akorát z Matejem a to ještě od parlamentních voleb ) , moje výhoda je , ze nemusím být na cele kandidátky , ale radši pro lepší výsledek se starám o hladký průběh kampaně ( někdy i z malou zástavou srdce ) . Rad bych také na tomto postu nasbíral zkusenosti do let příštích . Můj přínos do Ks by mohl byt v přijímání členů , je sice nutné růst , ale je také nutné si nenabrat kde koho .
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Herman za příspěvky (celkem 2):
Filip.Mezera, Daniel.Lebduska
Uživatelský avatar
Jiri.Jansa
Člen KS Pardubický kraj
Příspěvky: 324
Registrován: 13 bře 2012, 20:48
Profese: pojistný matematik
Bydliště: Pardubice
Dal poděkování: 251 poděkování
Dostal poděkování: 338 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Jiri.Jansa »

Ahoj, děkuju Danovi a Filipovi za nominaci, přemýšlel jsem nad tím dlouho a nakonec jsem se rozhodl z různých důvodů do PKS nekandidovat.

Na pozici předsedy podporuji Dana Lebdušku. Velmi se mu povedla kampaň v Chrudimi, nebojí se neortodoxních věcí a jako velkou výhodu pro předsednictví považuji i fakt, že pracoval jako krajský koordinátor, takže má interní znalosti/kontakty strany.
Ondra Karas by případně byl rovněž dobrý předseda, ale myslím, že toho bude mít hodně v Pardubicích.

Pár bodů:
1) je co nejrychleji třeba ustanovit MS s vlastní strukturou a rozpočty, na tom se všichni shodli
2) byl bych pro co nejrychlejší otevření Pirátského centra v Pardubicích
3) máme nyní hodně zastupitelů, kteří budou potřebovat kvalitní mediální servis, proto bych se v prvním kroku klonil k urychlenému vytvoření placené pozice/odměn v rámci mediálního odboru
4) pozici předsedy a členů PKS bych nijak nespojoval s lídrovstvím v krajských volbách
5) pro krajské volby je třeba oslovit odborníky z oblastí, kde jsme slabí - primárně si myslím, že nám chybí expert na zdravotnictví a na ne IT průmysl
6) byl bych pro nějakým způsobem urychlit rozhodování krajského fóra alespoň v některých oblastech rozhodování, současný systém s několikadenní rozpravou a několikadenním hlasováním považuji za neoperativní a i trochu pro všechny demotivující (v mém ideálním světě dá člen KS návrh a za 1-2 dny již ví, zda je schváleno/neschváleno)
7) co se týká PKS, tak bych byl pro větší otevřenost jednání. Nyní vše fungovalo tak, že byl 1 chat na fb, kde jsme se domlouvali co a jak, v chatu byl jen krajský koordinátor a členové PKS. Zde bych byl pro větší otevřenost.

Z věcí, které jsou předjednané na příští rok, jde o sponzoring/partnerství fotbalového turnaje Roma Cup v Pardubicích.
Uživatelský avatar
Ondrej.Karas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 436
Registrován: 08 zář 2017, 12:40
Profese: vývojář, obchodník
Dal poděkování: 478 poděkování
Dostal poděkování: 587 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Ondrej.Karas »

Jiri.Jansa píše: 14 říj 2018, 11:57 6) byl bych pro nějakým způsobem urychlit rozhodování krajského fóra alespoň v některých oblastech rozhodování, současný systém s několikadenní rozpravou a několikadenním hlasováním považuji za neoperativní a i
Trochu offtopic z mé strany v tomto vlákně, jen předpokládám, že i v případě, že budeme mít vlastní jednací řád, měl by být adekvátní k tomu celostátnímu a tam je § 16 s definovanými termíny.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Karas za příspěvek:
Andrej.Ramaseuski
Uživatelský avatar
Filip.Varecha
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 342
Registrován: 02 úno 2018, 20:10
Profese: dev lead & agile evangelist
Dal poděkování: 615 poděkování
Dostal poděkování: 394 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Filip.Varecha »

Pavel.Stepanek píše: 12 říj 2018, 15:42 Filipe: Jsi ve straně relativně nový. To neberu jako nevýhodu, naopak budu rád, když v PKS někdo z "čerstvé krve" bude. Kde jsou podle tebe problémy v KS a na čem je potřeba pracovat? Jak se budeš stavět k otázce placených vedoucí odborů, například mediálního nebo administrativního?
Pavle, díky za dotaz. Ve straně jsem skutečně relativně nový. Ve vztahu k PKS je to pro mě trochu výzva, protože se budu muset doučit spoustu věcí souvisejících s organizací strany a taky s procesní stránkou věci. To férově přiznávám, nicméně jsem přesvědčen, že to rychle doženu.

Co se týče problému v KS, vidím zde několik oblastí:
  • Jako hlavní problém vidím nedostatečné sdílení know-how. Pod know-how je široká paleta věcí, ať už jde o přípravu materiálů pro tisk, videa, ale i třeba postupy pro vyjednávání, apod. Vidím to i na celorepublikové úrovni. V kraji by se to ale dalo řešit snáz než pro celou republiku a tak bych rád pomohl nastavit jasné mechanismy, jak s know-how zacházet.
  • Kromě samotného nedostatečného sdílení věcí je pak nasnadě i otázka, jak konkrétně technicky ty věci sdílet. To opět souvisí i s celorepublikou, ale než bude oficiální NextCloud (odladěný, funkční, ověřený), může to trvat. Do té doby bychom měli zkusit udělat pořádek na Google Drivu a hlavně pořešit nastavení sdílení, teď se to pořád rozbíjí a je v tom guláš.
  • Roztříštěnost komunikačních platforem. Vnímám jako zásadní najít domluvu, jaké komunikační platformy chceme využívat a jakmile tohle budeme mít dohodnuté, mělo by to být povinností pro všechny. Fórum jako takové je jedna věc, mně jde spíše o rychlý chat. Aktuálně na to využíváme Slack, který mi přijde v pohodě, nicméně spousta lidí ho nevyužívá a místo toho používají něco jiného.
  • V souvislosti s předchozím bodem bych rád nastavil i jasná pravidla toho, jak takovou diskusi vést (vytváření kanálů atd.).
  • Chybějící administrativní odbor. Zájemců o nové členství je teď spousty a chce to začít urychleně řešit. Pavel z pozice koordinátora to nemá šanci ustíhat důstojně.
  • Mediální odbor nemá lidi na kompletní delivery i co se týče grafických prací (např. potřebuji vytvořit banner, pls dodejte mi to). Resp. možná je má, ale člověk to často potřebuje rychle, ideálně ihned :)
  • Mediální odbor je potřeba víc zapojit a přehodit část odpovědnosti na něj - po domluvě (např. TZ, články atd.). Oficiálně to tak již funguje, prakticky ale nikoliv.
Co se týče placených vedoucích, jsem přesvědčen, že je to správná věc. Možná jsem v tomto v Pirátech trochu v ofsajdu, ale můj pohled je takový, že dobrovolnická práce je sice super, ale není vhodná na věci, na kterých stojí a padá kvalitní fungování strany. Pokud je něco podstatné, je třeba za to dotyčným i platit, jinak výsledek často pokulhává. Nemusí to být nijak zásadní částky, ona ta motivace je stejně především v rovině „pomáhám dobré věci“, ale mít jasný kontrakt a jasnou finanční odměnu ji každopádně zvyšuje.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Varecha za příspěvky (celkem 3):
Dominik.Becka, Pavel.Stepanek, Nikola.Stepankova
Karsten.Sachs
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 381
Registrován: 03 pro 2016, 12:17
Profese: manager v kamionové dopravě
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Karsten.Sachs »

Ahoj,

nominuji Jiřího Krátkého na místopředsedu kraje. Jirku díky senátní kampani zná půl kraje (myslím Piráti) a jelikož neuspěl, má teď relativně víc času než Libuše, která nejenže je v zastupitelstvu ale zároveň stále ještě učí. Jirka dokáže zvládnout vnitrostranické nástroje a je schopen si samostatně načíst stanovy a je u Pirátů dost dlouho, aby ty nejzásadnější stranické postupy zažil na vlastní kůži. Já mám k Jirkovy absolutní důvěru, věřím, že on by svěřenou funkci vykonával s náležitou důstojností. Na víc znám málo klidnějších a rozvážnějších lidí, než je on, což, v mých očích, z něj dělá ideálního místopředsedu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karsten.Sachs za příspěvky (celkem 6):
Daniel.Lebduska, Filip.Mezera, Martin.Herman, Jiri.Jansa, Tomas.Kolomy, Pavel.Stepanek
Uživatelský avatar
Daniel.Lebduska
Místní předsednictvo
Příspěvky: 435
Registrován: 27 říj 2013, 10:54
Profese: Výkonný ředitel, marketér
Bydliště: Chrudim
Dal poděkování: 221 poděkování
Dostal poděkování: 486 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Daniel.Lebduska »

Pokud to dobře chápu, tak nám chybí nominace na post místopředsedy z chrudimského okresu - je to tak?

Já v tom případě nominuji opět Jirku Jansu - přijmeš aspoň kandidaturu na post místopředsedy?

A také Andreu Linhartovou - nechci, aby bylo předsednictvo jen "pánský klub"

Přemýšlel jsem i nad Zdeňkem Kubalou, ale myslím si, že lepší práci odvádí jako zástupce vedoucího technického odboru a ty technické věci na celostátní úrovni nyní hrají klíčovou roli, abychom dobře fungovali - viz. příspěvek Filipa Vařechy, se kterým se ztotožňuji.

P.S. Prosím Jirku i Andreu o kandidátské řeči, pokud přijímají nominaci.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Lebduska za příspěvky (celkem 3):
Nikola.Stepankova, Pavel.Stepanek, Andrea.Linhartova
V naléhavých případech mne zastihnete na: +420 775 544 666
Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1397
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Termín pro nominace vypršel 15.10. (dle úvodního příspěvku).

Shrnutí:
Na post předsedy registruji potvrzenou nominaci pouze pro Daniela Lebdušku
Na posty místopředsedů registruji potvrzené nominace pouze pro Filipa Vařechu a Martina Hermana

To je o dva méně, než je potřeba podle usnesení o navýšení počtu členů PKS z minulého týdne. Prodlužuji proto lhůtu pro nominaci a to až do 21.10. 23:59. To znamená, že bude možné někoho nominovat ještě na plánované krajské schůzi v Pardubicích. Poté poběží týdenní lhůta pro případné dotazy a doplnění kandidátských řečí. (kandidátskou řeč v rozsahu, jaký bych osobně uvítal nedodal ještě nikdo). Do ustanovení nového PKS budou pověřeni výkonem funkce současní členové PKS s tím, že by neměli činit zásadní rozhodnutí, včetně přijímání nových členů.
Proti tomuto návrhu lze vznést námitku do tří dnů, jinak se bude považovat za schválený.

Prosím všechny, kteří byli nominováni ať se ke svým nominacím vyjádří, případně navrhujte další možné kandidáty.

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

Andrea.Linhartova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 373
Registrován: 08 bře 2018, 09:11
Profese: metodik EU
Bydliště: Chrast, Reinitzova 92
Dal poděkování: 542 poděkování
Dostal poděkování: 402 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Andrea.Linhartova »

Ahoj,

děkuji Danovi za nominaci.
Zkusím se vyjádřit krátce a při tom obsáhle. Byla jsem nominována současně s Jirkou Jansou. Pokud Jirka nominaci přijme, není v mých očích moc co řešit.
Sama za sebe vím, že se ještě úplně nekamarádím se všemi systémy, viz Mumble. Jak Jirka, tak i Zdeněk mají v tomto směru proti mě výhodu. Je pravda, že ani jeden nejsou ženská, v tom je ta má výhoda. Pokud by se měl rozbít "pánský klub", jak psal Dan, má nominace by tímto účel splnila. To ale nebude ta zásadní otázka....
Takže závěrem za mě: ráda se zapojím a nominaci příjmu... I když (a to není skromnost) zmínění dva pánové mají velice dobrý potenciál, který nelze opomenout.
Udělat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu. — Mahátma Gándhí
Uživatelský avatar
Jiri.Kratky
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 78
Registrován: 24 kvě 2012, 00:20
Profese: OSVČ
Bydliště: Svitavy
Dal poděkování: 441 poděkování
Dostal poděkování: 97 poděkování

Re: Rozprava k volbě nového předsednictva

Příspěvek od Jiri.Kratky »

Ahoj!
Karstene díky za nominaci.
Přiznám se, že jsme v poslední době trochu vypustil Slack i fórum. Kampaň a následný úklid už ale skončil a tak se polepším.
Problémy, které vnímám jako důležité už byly popsány výše.
  • Je potřeba sjednotit komunikační nástroje. Používáme FB, Messenger, Slack, Mumble i fórum. Nechci tu opisovat to co napsal Filip Vařecha. Ještě k Mumblu, bohužel na úterní večer mám už dva roky jiný program a nejsem schopen to změnit.
  • Rozrůstáme se a s narůstajícím počtem členů se také objevuje nutnost zdokonalit přijímací proces tak, aby nedocházelo k podobným excesům jako před letošními komunálními volbami.
  • Odměňování těch, kteří pro nás vykonávají potřebné činnosti je určitě nutné. „Dobrovolnost“ si musíme šetřit na důležité momenty v naší práci, zejména na volby. A že jich bude. Navržený systém 50/50 je pro začátek výborný.
  • Rád bych také, abychom se jako strana jasněji politicky profilovali. Z kampaně mám vím, že je ještě stále hodně lidí, kteří nevědí kdo jsme a kam směřujeme.
    Na postu předsedy bych rád viděl Dana Lebdušku, tedy mohu li do toho mluvit.
Pokud budu zvolen, rychle se doučím nezbytné dovednosti nutné ke komunikaci.
P.S.
Samozřejmě, přivítal bych „rozrušení pánského klubu“, ale co se mne týče, do toho prostě fakt nejdu . . :D :lol:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kratky za příspěvky (celkem 2):
Karsten.Sachs, Filip.Mezera
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Pardubický kraj“