MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 3

Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Michal.Jokes »

Zahajuji řádné rozpravu věci hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové. Jednání bylo zahájeno na základě členského podnětu Jany Belecové.

Navržené usnesení:
Místní fórum Praha 3
odvolává Martina Ardena z kandidátní listiny do zastupitelstva MČ Praha 3
odvolává Margitu Brychtovou z kandidátní listiny do zastupitelstva MČ Praha 3
Navrhovatel (Jana) může přijmout za svou změnu usnesení navrženou v rozpravě.
Jakýkoli další člen může podat alternativní návrh usnesení, pokud pro něj získá náležitou podporu pro zařazení na jednání (při 15 členech jsou to dva hlasy)

Rozprava bude trvat 5 dní. OFFTOPICByly i návrhy udělat jí kratší, ale v celé situaci jsem viděl vcelku dost pochybností o procesu, tak mi přijde vhodné ji nezkracovat, pokud vím, tak teď již není důvod ke spěchu. Pokud se PMS rrozhodne jinak budu to respektovat. Hlasování bude trvat 48 hodin a bude zahájeno 14. 8.

Prosím všechny, aby se v rozpravě chovali konstruktivně a s respektem ke všem zúčastněným.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 4):
Vit.Simral, Jana.Belecova, Linda.Kasparkova, Stepan.Strebl
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Martin.Chour
Člen KS Praha
Příspěvky: 9
Registrován: 03 črc 2018, 13:48
Profese: Student
Bydliště: Praha
Dostal poděkování: 15 poděkování

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Martin.Chour »

Přidávám pohled za mě a zároveň reaguji na tvrzení Filipa Smoljaka z diskuze u členského podnětu Jany Belecové.

Jelikož nejsem člen Pirátů, ale pouze příznivec, sice nemůžu hlasovat, ale rád bych vyjádřil také názor, co se tu na P3 děje.
Poprvé jsem se setkal s piráty na P3 na jaře, kdy v Pice probíhalo představení celopražského dopravního programu (sám se zajímám o dopravu, proto jsem chtěl zlepšit dopravu i v naší MČ). Tam jsem poznal Šárku Sedláčkovou, která mi řekla, jestli bych se také nechtěl stát Pirátem na trojce, o čemž jsem v té době zatím uvažoval. Potkal jsem tam i Martina Ardena, se kterým jsem se tam různě pobavil a nepřipadalo mi, že by se mohlo stát něco takového, jako je nyní.

Asi za měsíc či dva jsem přišel na pozvání Šárky na jedno setkání Pirátů na Praze 3, tuším duben nebo květen, kde už byl pan Konvička a dalších několik lidí, které jsem v té době vůbec neznal a poslouchal jsem, co se řeší a čím bych mohl být užitečný. Pro mě bylo důležité udělat dobrý dopravní program, a pokud se Piráti na P3 dostanou, zlepšit zdejší dopravu.

V té době začala sestavování kandidátky a na pozici leadra se hlásili dva lidi - Michal Konvička a František Doseděl a probíhalo grilování, které bylo pokojné a nic se nehrotilo – přesně podle pirátských principů. Osobně se mi líbili oba kandidáti, takže bylo mi vcelku jedno, kdo z nich by byl leadr. Nicméně nakonec František tuším kvůli nedostatku času (kdyžtak mě opravte) pozici leadra nechtěl. Začalo sestavování kandidátky a programu, které probíhalo velmi svižně, řekl bych manažersky.

Koncem května přišel na jedno setkání Martin Arden, a když slyšel, že běží kandidatura na leadra, tak se do ní přihlásil, resp. Spíš mi to připadlo, že sám sebe prohlásil leadrem. To se ale ostatním nelíbilo – jednak ho téměř nikdo neznal, protože přišel a hned řekl, že bude leadr, tak neviděl, jak se situaci u nás mají a nebyl grilován. Tak začalo dohadování, kdo bude leadr a celý červen byl ztracený. Přitom bylo naplánováno několik akcí a bylo nadějné, že se práce posunou.

Situace nakonec vyaskalovala tak, že si Martin Arden přizval své lidi, aby to viděli nebo hájili ho, zkrátka bylo nutné celou situaci uklidnit. V té době přišel i Štěpán Štrébl, který lidsky celou situaci uklidnit a pochopil obě strany, takže celá situace se po měsíci uklidnila a Michal souhlasil s tím, že bude Martin leadr. Tady to naštvalo velkou část příznivců, kteří neměli šanci hlasovat, přitom cca 90 % lidí, co se v té době účastnili na všem dění, byli příznivci – proto když asi 4 piráti zvolili Martina leadrem bez toho, aby situace u nás znali, rozmohla se nevole – právě asi 4 červnové schůzky byly akorát o tom dohadování. V té době kvůli dohadování a zcela neplnění pirátských principů odešlo několik příznivců, protože tohle neměli zapotřebí. Plno příznivců se odvolávalo na pirátské stanovy, které nebyly dodržovány, přesto hádky pokračovaly dál – pořád to celé bylo o tom, jaktože Martin je leadr. Nakonec to poslední týden v červnu uklidnil velmi dobře Štěpán a mohlo se pokračovat. Ostatní uznali Martina leadrem a čekali, že se tak bude chovat a stmelovat lidi – bohužel to se nestalo. V té době se stal Michal volebním koordinátorem, ovšem Martin mu nevěřil, a tak proběhlo celé setkání o tom, že je nutné/vhodné, aby leadr věřil svým lidem, což Martin nechtěl uznat, nakonec ale řekl, že to nechá na nás, takže se stal Michal volebním koordinátorem.

V té době tuším Karel Světlík viděl, že se věci zase dali do pohybu, a tak začal obvolávat školy, aby se udělal dobrý volební program pro Piráty, to se tuším zase nelíbilo Martinovi, že konal dřív, než to leadrovi řekl, za což se pak omluvil.

Martin si pak vzal za svou pomocnici Margitu, aby mu s tím pomáhala. Situace se tak na chvíli uklidnila. Bylo nutné stmelit Michala a Martina, aby spolu spolupracovali a dosáhli jsme dobrých výsledků.

Začaly volby na prvních několik míst a grilování, což se protáhlo až do poloviny července. Pak začali volby na ostatní místa, které se také protáhli. Celý tým fungoval velmi dobře, bohužel ke konci července se to celé zase rozpadlo. Když byla celá kandidátky na konci července, bylo dohodnuto, že takto s tím půjdeme do voleb a myslím si, že s tím všichni víceméně souhlasili. To se probralo i na setkání 30.7. O týden později to ale bylo úplně jinak, když jsem se vrátil z dovolené. Poslední snad 3 dny před možnou změnou kandidátky došlo k odstranění Karla Světlíka a Michal Konvičky bez jakékoli vhodné diskuze s lidmi, co na P3 do té doby dělali. Pro mě to působilo skoro jako podraz – jasně se dohodlo totiž cca týden předtím, že takto s tím do voleb půjdeme a najednou měli dva aktivní kandidáti být vyškrtnuti, kteří věnovali práci na programu a akcích dost času. Nevím, jak se to Martinovi povedlo, ale když to nešlo prolomit u nás o jejich odvolání, došel si Martin výše a požádal o vyjmutí těchto kandidátů z kandidátky kvůli údajné nepodložené spolupráci s TOPkou. Bohužel nahoře nevěděli o naší situace téměř nic, nebo jen z jedné strany, takže se rozhodli podle toho, co jim asi Martin řekl a dle jednoho/dvou setkání, co u nás byli, pokud tu vůbec byli. Takže poslední den byli oba kandidáti vyškrtnuti, a vůbec se s tím nic nedalo dělat.

Zde bych rád reagoval na tvrzení Filipa Smoljaka, který mi k posledním dvěma větám napsal dvě připomínky, rád bych je tedy zahrnul i do tohoto textu. Za prvé dle Filipa Smoljaka hovoří Michal Konvička o lídrovi TOPky jako o člověku, kterého zná 15 let a ke kterému má mnohem větší důvěru než ke kolegovi od Pirátů. Nevím co si myslíte vy, ale já z téhle věty vůbec nevidím důkaz, že by byl spojený s TOPkou. Myslím si, že pochopitelné, že většina lidí věří lidem, které už delší dobu zná a k těm novým nemá takovou důvěru, protože neví co od nich čekat (já mám také větší důvěru ke své rodině, které znám mnoho let a také nejsou všichni podporovatelé Pirátů, ale je to jejich svobodná volba). Osobně se Michalovi nedivím, že tohle napsal - navíc je podstatné větu nevytrhávat z kontextu - každý si ji může interpretovat úplně jinak. Nejdřív se, jak jsem již psal rozběhla diskuze mezi Michalem a Martinem, která bohužel dopadla tak, jak jsem psal. Bohužel pak Martin prohlásil, že nemá k Michalovi důvěru (chápu, každý si ji musí zasloužit) a zároveň řekl, že s ním nemůže spolupracovat. Všichni jsme se ho ptali, co má Michal udělat, aby důvěru získal, co má pro něj/nás udělat, jak se o ní má zasloužit, protože v té době už bylo vidět, že pro Piráti na P3 dělá dost věcí. Martin mu bohužel stále nevěřil a nic moc neřekl, nakonec jak jsem psal asi po dvouhodinové debatě řekl, že to nechá na nás - to bylo v době, kdy se stal Michal volebním koordinátorem a vše se potom zdárně rozběhlo. Druhá věc, kterou mi Filip Smoljak, že si znovu mám přečíst, proč byly zmínění dva kandidáti vyškrtnuti RV. Myslím si, že tady byla nejdřív velká shoda 30.7. dodělat a dohodnout se, aby vše šlapalo dobře. PKS rozhodlo, že nebude bránit podání kandidátní listiny, jak vznikla v proběhlých volbách lídra, čela a zbytku kandidátky. Jelikož k 29/7 23:00 obě strany sporu odsouhlasily, aby byla podaná vytvořená kandidátní listina. Následně to na základě podnětu https://redmine.pirati.cz/issues/12745 začalo řešit RV. Zde bych doplnil, že i když leadr už byl minimálně 14 dní/měsíc, nepodařilo se situaci vůbec vyřešit a musel to řešit RV. Jak zaznělo od Vojtěcha Pikala "Pokud by měl někdo kandidátku překopávat, přehazovat pořadí apod, tak z mého pohledu leda samo MS s nějakým procedurálním vedením shora, ale na úrovni RV k tomu nevidím důvod.". Přesně, zde se to opravdu mělo řešit na úrovni MS, které o tom téměř nebylo obeznámeno a řešilo se to najednou přímo z fóra. Proč to má řešit RV, když ani MS se o tom nedohodlo a moc nediskutovalo? MS to právě mělo řešit a RV dohlížet na to, aby se jednalo dle pirátských principů (stejně jako v červnu), aby se dohodli ti, kterým o tu situaci jde (lidi co tu žijou, tak mají zájem větší, aby se tu něco dělo - žijou tu celou dobu a z nich opravdu nikdo nechce, aby se kandidátka celá zrušila nebo aby se pořád řešily spory - všichni tu chtěj najít nějakou dohodu a spolupracovat tu a zlepšovat okolí a když se něco dohodne, tak ne že to bude zase jinak), ne že budeme čekat jak "ovečky", až nám dají povel ze zhora, co máme udělat (a pak bude jedna či druhá naštvaná, proč se tak rozhodlo - že oni nemohli co proto udělat/říct apod., proč se rozhoduje shora atd. atd., a hlavně se tím nevyřeší spory, akorát "vyřeší" problém na nějakou dobu - teď jsme toho svědky, jaké to má následky a je to pro nás všechny ponaučení myslím). Tohle se prostě mělo řešit na úrovni MS a leadr by to měl prosazovat v zájmu celé naší skupiny. Proto byla situace i dost napjatá a nebylo moc času k vyjádření osobně.

To by bylo asi vše k vyjádření ke příspěvku, pokračuji tedy dále v tom, co si o situaci dál myslím. Na pondělí schůzi se to řešilo a Martin se tvářil jakoby nic, že je to vše v pořádku. Ztratili jsme dva aktivní lidi, kteří odvolání vzali slušně a popřáli nám hodně štěstí.

Přijde mi, že tímto aktem došlo k vytvoření další bariéry a otázky, co leadr opět udělá za zády ostatních a proto dávám Martinovi nedůvěru, protože vůbec netuším, čeho by byl ještě schopen.
Je škoda, že leadr nevěří zdejšímu MS a když to nejde vyřešit v naší buňce, musí si to Martin protlačit nahoru, kde my nemáme vůbec žádnou podporu.

Pokud má být strana nekonfliktní a stmelit nás všechny, musí tam být nekonfliktní člověk a leadr, který dokáže ostatní motivovat a věřit jim. Když už byly vyškrtnuti údajně problémový Konvička a Světlík, myslím si, že by bylo vhodné odstranit i zmíněné další dva problémové lidi nebo je dát na konec kandidátky. Martin je jinak aktivní člověk a rád dělá pro Pirátskou stranu, ale jako leadr je dle mě nevhodný z výše uvedených důvodů. Celé tohle dění bylo o jednání, které vůbec nebylo takové, jak by se od pirátských principů očekávalo.

Jinak v současné kandidátce jsem na 10. místě a rád bych, aby se celá situace konečně spravedlivě vyřešila, ať to nemusíme za měsíc vytahovat zase znovu. Díky všem
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Chour za příspěvky (celkem 6):
Jana.Belecova, Michal.Konvicka, Stepan.Strebl, Linda.Kasparkova, Nikol.Marhounova, Ivo.Vlasaty
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Vážení Piráti,

v návrhu paní Belecové jsem identifikoval celkem 10 podezření na lež, resp. pomluvu. Pokud paní navrhovatelka svoje tvrzení (níže uvedené citáty z jejího pomlouvačného textu) nedoloží, nelze o něm hlasovat. Vyškrtnutí lídra by pak totiž bylo plodem otráveného stromu, jak říkají právníci. Lidově (i právně) řečeno podvodem, protože halsující byli uvedeni v omyl, a odvolaní členové by byli odvoláni protiprávně.
Takže můj protinávrh zní:
Pokud navrhovatelka důsledně a kompletně nedoloží svá tvrzení ve svém textu obsažená, její návrh se odmítá jako nehlasovatelný, protože by hlasováním o něm mohlo dojít k protiprávním následkům.

Pokud však tento návrh přesto projde do hlasování, doporučuji všem rozumným Pirátům - členům toto hlasování zcela bojkotovat.

Z textu navrhovatelky Jany Belecové:
A
Martin deklaruje "stmelování", ale v jeho podání jde pouze o prázdné fráze.
Komentář: To je pouze subjektivní názor, který není nijak doložen.

B
Martin jinak mluví a jinak činí. Za zády členů MS Praha 3 intrikaří, lobbuje u PKS, RV a dalších mocných díky svým známostem a sleduje především své vlastní zájmy. Šíří šílené konspirační teorie, totiž že se mezi P3 vetřeli lidé z TOPky, a tím chtějí Piráty celé převzít.
Komentář: To je nonsens, navrhovatelka uvozuje tvrzení větou, že Martin jinak mluví a jinak činí, ale sama si protořečí, neboť vysvětluje, že dokazuje, že Martin mluví i činí úplně stejně (podle ní špatně).

C
Brání nováčkům, zejména pak šikovným nováčkům, v tom působit u Pirátů a stát se členy. Zneužívá jejich znevýhodněné pozice, totiž že nemají konexe a nemohou se účinně proti jeho nařčením bránit.
Komentář: Tototvrzení se jeví jako pomluva. Navrhovatelka nepřednesla jediný důkaz, kterým by to doložila, přestože byla vyzvána. Pokud by se Martin domáhal satisfakce u soudu, nemohl by prohrát.

D
Protože svůj boj nemůže vyhrát na Praze 3, kde ho již všichni dobře poznali, bere jej logicky výše, kde je jeho pozice silnější.
Komentář: Smyšlenka, navrhovatelka nemůže hovořit za všechny. Minimálně já za sebe tvrdím, že navrhovatelka v tomto případě lže, pokud mluví za všechny, a tedy i za mne. V kontextu věci jsem Martina tak, jak ho navrhovatelka popisuje, rozhodně nepopsal.

E
Nebýt zla a machiavelistických metod, které s sebou Martin Arden přinesl, o Praze 3 by nikdo neslyšel a tým by fungoval přátelsky, bez jakýchkoli příkoří.
Komentář: Toto tvrzení je částečně subjektivní názor (co je to zlo, patří do filozofického diskurzu) a částečně nepravda, kterou mohu vyvrátit. Ještě před příchodem Martina totiž došlo k hrubému verbálnímu útoku na mne – člena pracovní buňky, tvůrce několika částí programu – ze strany Michala Konvičky. Tento útok, který je vedlejším předmětem při soudním řízení na ochranu osobnosti u Městského soudu v Praze, zahájil hluboký rozkol v týmu. Martin Arden s tím neměl nic společného

F
Jen díky Martinu Ardenovi a jeho osobním zájmům nyní Prahu 3 řeší celé fórum, PKS i Republikový výbor.
Komentář: Zjevná a doložitelná nepravda. RV řeší primárně vyškrtnutí M. Konvičky a K. Světlíka z kandidátky z důvodů, které jsem z větší části předložil já, nikoliv Martin Arden.

G
Dalším důvodem, proč podnět podávám, je, že Martin Arden a Margita Brychtová nedodržují dohody a jednají proti dobrým mravům. Martin Arden s Margitou Brychtovou nejprve podpořili gentlemanskou dohodu zprostředkovanou Štěpánem Štréblem, a to, že budou všechny strany respektovat výsledky všech dosavadních primárek, tedy jak primárek na lídra (kde připomínám hlasovalo 7 lidí a výsledek by 4:2), tak pozdějších primárek na čelo. Martin ovšem využil svých konexí u mocných a navzdory této dohodě otočil a prolobboval u RV zásah z vrchu do kandidátky Prahy 3. Je jasné, že díky jeho pozici nešlo pochybovat o výsledku hlasování RV, které získalo ryze jednostranný pohled na věc. Bylo jasné, že členové Republikového výboru jim známého Martina Ardena podrží a spíše se zbaví dvou jim neznámých příznivců. Proto RV dalo hlasovat pouze o nich, nikoli i o Martinovi a Margitě. A tak na základě intrikaření a chladné a sobecké politické úvahy došlo k bezpráví, totiž odvolání dvou lidí z kandidátky pouze na základě Martinova nepodloženého obvinění. Jelikož dohoda ohledně respektu výsledků primárek byla porušena, nepovažuji za závazný ani výsledek primárek na lídra.
Komentář: Za sebe musím konstatovat, že o žádné dohodě nic nevím a ani Martin, ani Margita takovou dohodu nepotvrdili. Pokud existuje nějaká dohoda v písemné podobě, nechť ji navrhovatelka doloží. Dosud tak neučinila, proto se domnívám, že se jedná o další lež. Dále je potřeba vědět, že první, kdo navrhl odvolání (vyškrtnutí) Michala K. z kandidátky jsem byl já, dělal jsem to opakovaně a písemně. Pokud toto mé snažení, které bylo zcela opodstatněné jako reakace na protiprávní útok M. Konvičky na moji osobu (viz výše), kdokoliv včetně Martina a Margity podopořil dalšími argumenty pro RV, děkuji mu za to. Každopádně 13 lidí z 19 hlasujících členů RV jednoznačně podpořilo vyškrtnutí. Všechna tvrzení o tom, co zmůže jeden tichý duchovní v politické straně jsou navíc trapná a urážlivá nejen vůči němu, ale vůči celé České pirátské straně.

H
Republikový výbor podpořil jednu ze stran ve sporu na základě osobní známosti.
Komentář: Prosím doložit. Pokud to navrhovatelka nedoloží, jedná se o lež.

I
RV dalo na pocity a známost, nikoli na fakta. Kdyby RV věnovalo v souladu s demokratickým minimem patřičný čas druhé straně sporu a snažilo se poznat Michala Konvičku a Karla Světlíka, zjistilo by, že jde o normální, schopné a inteligentní lidi. Michal Konvička se angažuje na Praze 3 od roku 2002, má obchod s vínem a vlastní na Praze 3 nemovitost. Nikdy neměl ambice ve vysoké politice ani žádné osobní zájmy na Praze 3.
Komentář: Jedná se o neinformované tvrzení, resp. neznalost. M. Konvička se nikdy netajil svoji osobní animozitou k P. Hurdovi, majiteli sousední nemovitosti, s kterým se honí už řadu let a byl kvůli němu prý I na Policii atd… Navrhovatelka ale přišla k Pirátům hodně pozdě, tak je jasné, že vůbec neví, o čem mluví. Opět to musím hodnotit jako lež.

J
Nemá v úmyslu prodávat víno městu nebo mu pronajmout byt a není jasné, jak by jej jakési domnělé (podotýkám domnělé a nikdy neprokázané) napojení na TOP 09 mělo ovlivnit ve výkonu funkce zastupitele.
Komentář: Napojení M. Konvičky na TOP09 bylo prokázáno a bylo jedním z důvodů k jeho vyškrtnutí z kandidátky. Svoje napojení na TOP09 M Konvička nikdy nepopíral, naopak prosazoval, aby toto napojení bylo formalizováno dohodou o spolupráci obou stran (mohou potvrdit svědci). Nebudu se ale hádat s paní navrhovatelkou, to nechť posoudí sám RV.

K
V minulosti kandidoval za subjekty, které oponovaly ODS a její kmotrovské politice.
Komentář: To je pravdivé tvrzení.

L
Michal se snažil pomoci Pirátům, pomáhal dávat dohromady program Prahy 3 a posouval věci na Praze 3 vpřed. Například zajistil svou iniciativou trička pro Prahu 3, šel rozdávat noviny a letáky apod. Dalo se na něj spolehnout.
Komentář: To je také pravdivé tvrzení. A také Michalovi tyto věci nikdy nikdo nevytýkal. Z textu však není jasné, proč navrhovatelka neustále mluví o M. Konvičkovi, když v jejím návrhu jde o dva úplně jiné lidi.

M
Martin Arden jej po svém příchodu, do dosud bez problémů fungující skupiny (Komentář: lež – viz výše) na Praze 3, nekompromisně pronásledoval bez zjevného důvodu. I přes všechna hoře, která Martin Michalovi způsoboval (volbou lídra počínaje, neustálým napadáním a nyní jeho odvoláním z kandidátky konče) se Michal choval slušně. Respektoval volbu lídra, nepokusil se volbu napadnout a dál pracoval pro kolektiv.
Komentář: Dvojnásobná lež! Podle mého pozorování to bylo přesně naopak. Nejen M. Konvička, ale zejména K. Světlík a další (navrhovatelka nikoliv, ta u toho vůbec nebyla) zpochybňovali volbu lídra od samého počátku. Kvůli nim de facto dva měsíce stála veškerá práce, protože se řešilo, jak to udělat, aby se volba lídra opakovala. Zdůrazňuji, že frontální útok proti lídrovi začal ještě v době, kdy neměl kdokoliv z nás nečlenů možnost Martina a jeho názory poznat, tím méně útočníci Světlík s Konvičkou.

N
I nyní rozhodnutí RV přijal s noblesou a slušností jemu vlastní. Jiní by se tak nezachovali a tváří v tvář jednání v přímém rozporu s dobrými mravy by se bránili jiným, méně galantním způsobem.
Komentář: To je lež. V diskusi na fóru oheldně odvolání lídra se Michal K. opět angažuje. Podporuje jedno tvrzení z druhé ruky navrhovatelky. Proč je ale stále řeč o Michalu K.? Jako by navrhovatelka vlastně navrhovala a odůvodňovala přijetí Michala zpátky a nejlépe do funkce lídra ☺

O
Věřím, že pro dobro MS Praha 3 a pro zachování přátelské atmosféry bude nejlepší, když na kandidátce nebude ani jedna ze stran sporu.
Komentář: To se paní navrhovatelce již splnilo. Druhou stranou sporu jsem já a já jsem již dobrovolně z kandidátky odstoupil.

P
Jedině tak bude alespoň částečně spravedlnosti učiněno za dost. Zároveň doufám, že Republikový výbor nebude "chránit svého", ale bude respektovat demokratickou vůli většiny na Praze 3.
Komentář: Navrhovatelka by měla vysvětlit, jak je Martin Arden pro RV “ten jejich” a jak RV brání “toho svého”. Co se tím proboha myslí? On někdo patří nějakému orgánu?

Q
Doufám tedy, že v případě přijetí tohoto usnesení bude Republikový výbor respektovat vůli MS Praha 3, neboť by se ukázalo, že si členové takového lídra nepřejí.
Komentář: Je třeba to upřesnit. Někteří členové si takového lídra nepřejí, konkrétně 9:6 proti lídrovi. Je však třeba připomenout, že lídr se o důvěru uchází v primárkách, kde probíhají řádné procesy a tehdy byl zcela legitimně zvolen poměrem 4:2 už v prvním kole. Paní navrhovatelka se v té době o Piráty vůbec nezajímala. Přišla na Prahu 3 až dlouho po primárkách a jejími prvními kroky čerstvé členky byl masivní protiprávní útok na lídra. Proč protiprávní? Protože pomluvy, resp. šířené lži, jsou proti právu.

R
Zároveň věřím, že Martin podpoří výsledek tohoto hlasování, ať už bude jakýkoli, a podpoří kandidátku před RV, protože Praha 3 a zachování přátelské atmosféry na Praze 3 mu bude bližší než jeho osobní politické ambice a zájmy.
Komentář: Navrhovatelka si patrně dělá z RV a z nás všech vysloveně legraci, když mluví o přátelské atmosféře. Nicméně jedná se o její pocit, tak jí ho tedy nechme.


Celkem zaznamenáno neprokázaných tvrzení a lží: 10

Děkuji za Vaši ctěnou pozornost.

Filip
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Smoljak za příspěvek:
Margita.Brychtova
Uživatelský avatar
Ondrej.Kalis
Člen KS Praha
Příspěvky: 1690
Registrován: 26 říj 2017, 09:26
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 3142 poděkování
Dostal poděkování: 1913 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Ondrej.Kalis »

Nakonec jsem se rozhodl také napsat svůj názor k této debatě. Situace na Praze 3 mě velice zajímá i proto, že jsem kandidátem Pirátů v MČ Praha 9, která s Prahou 3 sousedí, a proto bych byl velmi rád, aby také na Praze 3 byla v zastupitelstvu pirátská reprezentace. K tomu je však nutný dobrý tým, fungující podle pirátských zásad a principů. Jsem přesvědčen, že Praha 3 takové lidi má, věřím, že je jím i Martin Arden, ale vzhledem k nastalé situaci si nejsem jist, zda může tým dobře fungovat pod jeho vedením, pokud k němu má řada členů MS a příznivců výhrady.

Přišlo by mi jako veliká škoda nejen pro Prahu 3, ale i pro Piráty v sousedních městských částech a na magistrátu, kdyby došlo ke zrušení celé kandidátky, zejména když je na Praze 3 dostatek schopných a aktivních Pirátů, a spor vznikl hlavně kvůli komunikačním problémům. Pokud tyto problémy dokáže odstranit odvolání nebo odstoupení leadra, pak je to nejlepší cesta. Jsem přesvědčen, že člověk, kterého jste si zvolili na druhé místo, je také schopen vést celý tým a převzít úkoly leadra, když je to z nějakého důvodu nezbytné.

O situaci na Praze 3 jsem se dozvěděl nejprve od svého kamaráda, který je také kandidujícím příznivcem na Praze 3, a popisoval mi ji (již dříve) velmi podobně jako zde Jana; tím neříkám, že to je přesné nebo pravdivé, jen otevřeně uvádím kontext. Byl jsem na jednom ze setkání na Praze 3 a hlavně sleduji diskuse zde na fóru, z čehož zejména pramení můj názor na situaci. Průběžně jsem do diskuse nechtěl zasahovat, ale některé výroky mi přišly docela závažné. Zejména některé výroky Filipa Smoljaka, které mi přišly až děsivé. Dovolím si reagovat především na jeho příspěvek v této diskusi, který mě motivoval k napsání názoru.


Filipe, zdůrazňuješ pozici zvoleného leadra a označuješ za nepřípustné jakékoliv jeho zpochybňování. A to dokonce do té míry, že snahu vyvolat hlasování o nedůvěře a jeho odvolání označuješ za puč. Takové výroky od Piráta mě až děsí, vždyť jednou ze základních myšlenek Pirátů je přímá demokracie a jedním z klíčových principů je to, že žádný z volených zástupců nemá svou pozici jistou a může být kdykoliv na základě hlasování členů odvolán. V minulosti také padla ve skupině na fb námitka, zda by se jako takto hlasovalo o odvolání Zdeňka Hřiba, pokud by někdo chtěl. Ano, je to tak, pokud by dostatek členů KS navrhl odvolání Zdeňka z čela kandidátky, může se to kdykoliv stát. Je pravděpodobné, že nic takového se nestane, ale pokud by leadr ztratil důvěru členů, může být odvolán, a to kdokoliv a kdykoliv.

Ty dokonce navrhuješ, aby se o návrhu vůbec nehlasovalo, což považuji za zcela nepřijatelné a vůbec nechápu motivaci tohoto návrhu. Nehledě na to, že hlasování je vyvoláno na základě členského podnětu, který získal 3/5 hlasů. Nehlasovat o takovém návrhu by znamenalo zcela ignorovat přání členské základny a porušit principy přímé demokracie. Pokud navrhuješ o návrhu vůbec nehlasovat, chceš říct, že MS nemá Tvou důvěru a domníváš se, že není schopno rozhodnout správně? Není to popřením principů, na kterých Piráti stojí?

Dále říkáš, že v odůvodnění návrhu paní Belecové jsou nepodložené informace, lži a osobní pocity. Předně bych dodal, že se jedná o její osobní návrh a nikdo netvrdí, že obsahuje jen objektivní a nezpochybnitelná fakta. Myslím, že všichni členové Pirátů dokáží dobře poznat, co je osobní názor, pocit a pro co byly předloženy relevantní argumenty, a nikdo nevěří něčímu výroku jen proto, že to řekl. A hlavně se jedná o hlasování místního sdružení, kde snad všichni členové situaci znají a mají na ni svůj vlastní názor. Nepotřebují se tedy řídit názory navrhovatelky a sami vědí, která informace je pro ně více či méně relevantní.

Také bych dodal, že podle Tvých vlastních slov jsi to byl Ty, kdo podal návrh na odvolání jiných dvou kandidátů k hlasování RV (náhodou se jednalo o odpůrce zvoleného leadra). Toto podání pro RV, kde většina členů asi nezná situaci na P3 tak důkladně jako členové MS, jsi podložil kromě jiného spekulativním obviněním dotyčných ze spolupráce s TOP 09. Pokud však existují pro toto podezření relevantní důkazy, tak jsi je dosud nepředložil, a jediné, na co se odvoláváš, je nějaký jeho komentář ve skupině na Facebooku, což lze jen těžko považovat za pádný důkaz.

Jak je vidět, na Praze 3 vzniklo nepříjemné prostředí plné osobních sporů, a nelze se členům MS divit, pokud ztratili důvěru v leadra, který má podle nich podíl na vzniku takové situace. Tím spíš, že z kandidátky byli odvoláni jeho názoroví oponenti, a to pokud jsem to správně pochopil, hlavně z předběžné opatrnosti. V tom případě by asi bylo spravedlivé z předběžné opatrnosti odvolat i druhou stranu sporu, pokud proti ní má nemalá část členů výhrady.

A pokud jde o můj osobní pocit, nechápu Martina Ardena, že sám dosud nepožádal o důvěru nebo neodstoupil z čela kandidátky, když vidí, že velká část týmu mu nedůvěřuje. Nedovedu si představit, že bych za těchto okolností vedl tým do voleb a následně vedl povolební vyjednávání. A pokud důvěřuji ,,své dvojce" není přece nic vhodnějšího než přenechat svou pozici. Nevím, co někoho vede k tomu, aby se zuby nehty držel na kandidátce i v takovéto situaci. Vždyť i kdyby nebyl zastupitelem, může svému týmu plnohodnotně pomáhat po celé volební období.

Byl bych rád, kdyby se tento spor podařilo urovnat ve prospěch všech Pirátů a jejich zásad, což vyžaduje respekt k sobě navzájem, k rozhodnutí místního sdružení, a také důstojný přístup a nadhled všech stran sporu, které doufám upřednostní zájem většiny a společné myšlenky nad svými osobními ambicemi.

A moc rád bych si přečetl i názor samotného Martina Ardena, doufám, že se v rozpravě osobně objeví. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kalis za příspěvky (celkem 8):
Pavel.Kralicek, Jan.Bartko, Michal.Konvicka, Jana.Belecova, Nikol.Marhounova, Petr.Daubner, Linda.Kasparkova, Ivo.Vlasaty

Vedoucí KET doprava Středočeský kraj. Místopředseda KET doprava Praha.

Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

ondrej.kalis píše: 10 srp 2018, 09:14 Filipe, zdůrazňuješ pozici zvoleného leadra a označuješ za nepřípustné jakékoliv jeho zpochybňování. (...)
Také bych dodal, že podle Tvých vlastních slov jsi to byl Ty, kdo podal návrh na odvolání jiných dvou kandidátů k hlasování RV.
Ondřeji! Toto je rozprava o odvolání lídra Prahy 3, nikoliv o mých výrocích. Přicházíš z Prahy 9, abys debatu rozmělnil dezinterpretacemi? Vyzývám Tě, abys řádně ocitoval moje slova a doložil, že Tebou výše uvedená slova jsou pravdivá. Kde a kdy tvrdím, že jsem podával návrh na odvolání dvou kandidátů k hlasování RV?!!! Pokud svoje slova nedoložíš, tak se za tuto dezinterpretaci, která mě poškozuje, omluv. Předem děkuji.

Zároveň prohlašuji, že jsem v souvislosti s lídrem nikdy neoznačoval "za nepřípustné jakékoliv jeho zpochybňování."

A prosím, aby se v této debatě chovali všichni korektně a s respektem k názorům druhým, i když se jim tyto názory nelíbí, jak Vás k tomu vyzýval moderátor.

Děkuji.
Uživatelský avatar
Frantisek.Dosedel
Rozhodčí komise
Příspěvky: 812
Registrován: 26 lis 2017, 10:51
Profese: advokát
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady
Dal poděkování: 1353 poděkování
Dostal poděkování: 1106 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Frantisek.Dosedel »

Tímto navrhuji zkrácení rozpravy, aby mohlo být odhlasováno do pondělí 13.8.2018 - aby se stihly Plisty a aby RV rozhodovalo a aktuální kandidátce.

Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.
The mystery of life isn't a problem to solve, but a reality to experience. - Frank Herbert, Dune
OFFTOPIC
Achievements:
Zakládající člen MS Praha 3 a jeho místopředseda (2018 - )
Zastupitel MČP3 (2018 - )
Člen rady MČP3 (2019-2022)
Předseda KRK Praha (2020 - 2022)
Místopředseda RK (2023 - )
Nepřípustné reputační riziko (asi vždy)

Uživatelský avatar
Ondrej.Kalis
Člen KS Praha
Příspěvky: 1690
Registrován: 26 říj 2017, 09:26
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 3142 poděkování
Dostal poděkování: 1913 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Ondrej.Kalis »

Filipe, omlouvám se za nepřesnou interpretaci, přesně jsi řekl toto:
Filip.Smoljak píše: 09 srp 2018, 18:24 Jen díky Martinu Ardenovi a jeho osobním zájmům nyní Prahu 3 řeší celé fórum, PKS i Republikový výbor.
Komentář: Zjevná a doložitelná nepravda. RV řeší primárně vyškrtnutí M. Konvičky a K. Světlíka z kandidátky z důvodů, které jsem z větší části předložil já, nikoliv Martin Arden.
Na smyslu mého sdělení to ovšem nic nemění, pouze jsem použil nepřesnou formulaci, protože jsi návrh nepředložil, ale předložil jsi ty argumenty, které byly podstatné.

Pokud správně hledám, jsi kandidátem za Piráty na Praze 2, z tohoto hlediska tedy mám s Piráty na Praze 3 asi tolik společného jako Ty, takže se Tvá narážka jeví trochu úsměvně. ;) Rozhodně nepřicházím, abych rozmělnil diskusi desinterpretacemi. Chtěl jsem říci svůj názor k této věci a k výrokům, jež v této debatě padají. Můj příspěvek je čistě vyjádřením mého osobního názoru. ;)

Věřím, že tu všichni respektují názory ostatních a pirátské zásady a doufám, že tomu tak bude i nadále.

Vedoucí KET doprava Středočeský kraj. Místopředseda KET doprava Praha.

Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

ondrej.kalis píše: 10 srp 2018, 11:50 Filipe, omlouvám se za nepřesnou interpretaci, přesně jsi řekl toto:
Filip.Smoljak píše: 09 srp 2018, 18:24 Jen díky Martinu Ardenovi a jeho osobním zájmům nyní Prahu 3 řeší celé fórum, PKS i Republikový výbor.
Komentář: Zjevná a doložitelná nepravda. RV řeší primárně vyškrtnutí M. Konvičky a K. Světlíka z kandidátky z důvodů, které jsem z větší části předložil já, nikoliv Martin Arden.
Na smyslu mého sdělení to ovšem nic nemění, pouze jsem použil nepřesnou formulaci, protože jsi návrh nepředložil, ale předložil jsi ty argumenty, které byly podstatné.

Pokud správně hledám, jsi kandidátem za Piráty na Praze 2, z tohoto hlediska tedy mám s Piráty na Praze 3 asi tolik společného jako Ty, takže se Tvá narážka jeví trochu úsměvně. ;) Rozhodně nepřicházím, abych rozmělnil diskusi desinterpretacemi. Chtěl jsem říci svůj názor k této věci a k výrokům, jež v této debatě padají. Můj příspěvek je čistě vyjádřením mého osobního názoru. ;)

Věřím, že tu všichni respektují názory ostatních a pirátské zásady a doufám, že tomu tak bude i nadále.
OK, beru to. Pro Tvoji informaci: kandiduji na Praze 2 jako 13 a na MAgistrát jako 60. Na Praze 3 jsem ovšem registrován a jsem tam spoluautorem volebního programu.

Měj se.
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Frantisek.Dosedel píše: 10 srp 2018, 11:30 Tímto navrhuji zkrácení rozpravy, aby mohlo být odhlasováno do pondělí 13.8.2018 - aby se stihly Plisty a aby RV rozhodovalo a aktuální kandidátce.
Námitka: Zkrácením rozpravy by byla upřena možnost k vyjádření těm, kteří mohou být na dovolené, na víkendu odpojeni atd. Navíc agenda je tu velmi obsáhlá, neboť je potřeba vyjasnit celkem deset podezřelých výroků navrhovatelky, které mohou býti v rozporu se zákonem.
Rozhodování o tak vážné věci, jako je odvolávání lídra v době probíhající kampaně, které může vést až ke konci celé kandidátky, nesmí být procesně vadné jako řada hlasování v minulosti.
Uživatelský avatar
Ondrej.Kalis
Člen KS Praha
Příspěvky: 1690
Registrován: 26 říj 2017, 09:26
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 3142 poděkování
Dostal poděkování: 1913 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/3 Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Ondrej.Kalis »

Filip.Smoljak píše: 10 srp 2018, 12:56 OK, beru to. Pro Tvoji informaci: kandiduji na Praze 2 jako 13 a na MAgistrát jako 60. Na Praze 3 jsem ovšem registrován a jsem tam spoluautorem volebního programu.
Jasně. Tak já jsem v podstatě číslo 7 - 9 na Praze 9 (3. na Proseku). ;) To není zas tak podstatné. Na Praze 3 dost možná budu za pár let bydlet a dopravní program jsme aspoň okrajově konzultovali. Navíc to jsou prostě sousedi. Proto mě tohle téma dost zajímá. :)

Také se měj!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kalis za příspěvek:
Ivo.Vlasaty

Vedoucí KET doprava Středočeský kraj. Místopředseda KET doprava Praha.

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 3“