Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 3

Podporuji odvolání Martina Ardena a Margity Brychtové z kandidátní listiny pro MČ Praha 3

Pro
9
60%
Proti
6
40%
Zdržuji se
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasujících: 15 - Celkem hlasů: 15

Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Jana.Belecova »

Vážené místní fórum Praha 3,

myslím, že Martin Arden s Margitou Brychtovou by měli po svých bezprecedentních krocích požádat místní fórum o důvěru. Neradi bychom totiž kandidovali s lídrem, který elementární důvěru členů postrádá.

Tento podnět podávám, protože se domnívám, že původcem problémů je především Martin Arden. Martin deklaruje "stmelování", ale v jeho podání jde pouze o prázdné fráze. Martin jinak mluví a jinak činí. Za zády členů MS Praha 3 intrikaří, lobbuje u PKS, RV a dalších mocných díky svým známostem a sleduje především své vlastní zájmy. Šíří šílené konspirační teorie, totiž že se mezi P3 vetřeli lidé z TOPky, a tím chtějí Piráty celé převzít. Brání nováčkům, zejména pak šikovným nováčkům, v tom působit u Pirátů a stát se členy. Zneužívá jejich znevýhodněné pozice, totiž že nemají konexe a nemohou se účinně proti jeho nařčením bránit. Protože svůj boj nemůže vyhrát na Praze 3, kde ho již všichni dobře poznali, bere jej logicky výše, kde je jeho pozice silnější. Nebýt zla a machiavelistických metod, které s sebou Martin Arden přinesl, o Praze 3 by nikdo neslyšel a tým by fungoval přátelsky, bez jakýchkoli příkoří. Jen díky Martinu Ardenovi a jeho osobním zájmům nyní Prahu 3 řeší celé fórum, PKS i Republikový výbor.

Dalším důvodem, proč podnět podávám, je, že Martin Arden a Margita Brychtová nedodržují dohody a jednají proti dobrým mravům. Martin Arden s Margitou Brychtovou nejprve podpořili gentlemanskou dohodu zprostředkovanou Štěpánem Štréblem, a to, že budou všechny strany respektovat výsledky všech dosavadních primárek, tedy jak primárek na lídra (kde připomínám hlasovalo 7 lidí a výsledek by 4:2), tak pozdějších primárek na čelo. Martin ovšem využil svých konexí u mocných a navzdory této dohodě otočil a prolobboval u RV zásah z vrchu do kandidátky Prahy 3. Je jasné, že díky jeho pozici nešlo pochybovat o výsledku hlasování RV, které získalo ryze jednostranný pohled na věc. Bylo jasné, že členové Republikového výboru jim známého Martina Ardena podrží a spíše se zbaví dvou jim neznámých příznivců. Proto RV dalo hlasovat pouze o nich, nikoli i o Martinovi a Margitě. A tak na základě intrikaření a chladné a sobecké politické úvahy došlo k bezpráví, totiž odvolání dvou lidí z kandidátky pouze na základě Martinova nepodloženého obvinění. Jelikož dohoda ohledně respektu výsledků primárek byla porušena, nepovažuji za závazný ani výsledek primárek na lídra.

Republikový výbor podpořil jednu ze stran ve sporu na základě osobní známosti. RV dalo na pocity a známost, nikoli na fakta. Kdyby RV věnovalo v souladu s demokratickým minimem patřičný čas druhé straně sporu a snažilo se poznat Michala Konvičku a Karla Světlíka, zjistilo by, že jde o normální, schopné a inteligentní lidi. Michal Konvička se angažuje na Praze 3 od roku 2002, má obchod s vínem a vlastní na Praze 3 nemovitost. Nikdy neměl ambice ve vysoké politice ani žádné osobní zájmy na Praze 3. Nemá v úmyslu prodávat víno městu nebo mu pronajmout byt a není jasné, jak by jej jakési domnělé (podotýkám domnělé a nikdy neprokázané) napojení na TOP 09 mělo ovlivnit ve výkonu funkce zastupitele. V minulosti kandidoval za subjekty, které oponovaly ODS a její kmotrovské politice. Michal se snažil pomoci Pirátům, pomáhal dávat dohromady program Prahy 3 a posouval věci na Praze 3 vpřed. Například zajistil svou iniciativou trička pro Prahu 3, šel rozdávat noviny a letáky apod. Dalo se na něj spolehnout. Martin Arden jej po svém příchodu, do dosud bez problémů fungující skupiny na Praze 3, nekompromisně pronásledoval bez zjevného důvodu. I přes všechna hoře, která Martin Michalovi způsoboval (volbou lídra počínaje, neustálým napadáním a nyní jeho odvoláním z kandidátky konče) se Michal choval slušně. Respektoval volbu lídra, nepokusil se volbu napadnout a dál pracoval pro kolektiv. I nyní rozhodnutí RV přijal s noblesou a slušností jemu vlastní. Jiní by se tak nezachovali a tváří v tvář jednání v přímém rozporu s dobrými mravy by se bránili jiným, méně galantním způsobem.

Věřím, že pro dobro MS Praha 3 a pro zachování přátelské atmosféry bude nejlepší, když na kandidátce nebude ani jedna ze stran sporu. Jedině tak bude alespoň částečně spravedlnosti učiněno za dost. Zároveň doufám, že Republikový výbor nebude "chránit svého", ale bude respektovat demokratickou vůli většiny na Praze 3. Doufám tedy, že v případě přijetí tohoto usnesení bude Republikový výbor respektovat vůli MS Praha 3, neboť by se ukázalo, že si členové takového lídra nepřejí. Zároveň věřím, že Martin podpoří výsledek tohoto hlasování, ať už bude jakýkoli, a podpoří kandidátku před RV, protože Praha 3 a zachování přátelské atmosféry na Praze 3 mu bude bližší než jeho osobní politické ambice a zájmy.


Toto je členský podnět podle § 31 Postup při odvolání (JDŘ Celostátního fóra), který se použije přiměřeně na místní fórum. Návrhem je následující usnesení:
Místní fórum Praha 3
odvolává Martina Ardena z kandidátní listiny do zastupitelstva MČ Praha 3
odvolává Margitu Brychtovou z kandidátní listiny do zastupitelstva MČ Praha 3
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18647
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33833 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jana.Belecova píše: 07 srp 2018, 10:49 Brání nováčkům, zejména pak šikovným nováčkům, v tom působit u Pirátů a stát se členy.
Jak to dělá? Má pod palcem místní i krajské předsednictvo? Zajistil něčí nepřijetí? (A zkoušel někdo iniciovat přezkum takového rozhodnutí o nepřijetí?)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Margita.Brychtova

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Martin.Sumerauer
Příspěvky: 84
Registrován: 01 čer 2017, 20:58
Profese: skladník
Bydliště: slezská 128,praha 3
Dostal poděkování: 56 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Martin.Sumerauer »

rád bych vám sdělil můj osobní pohled do současného stavu ohledně kandidátky.hlasoval jsem proti odvolání martina ardena a hned vám vysvětlím proč.jsem aktivním členem pirátské strany od jara lonského roku,kdy jsem s obrovským nadšením pomáhal pirátům s kampaní do parlamentních voleb,oblepoval jsem lampy,rozdával PL,trávil dny u stánků.po úspěchu v parlamentbních volbách jsme ihned najeli na ty krajské.na praze 3 nebyla žádná bunka,tak jsme se dali dohromady a bunku založili.vše se slibně vyvíjelo a moc mě to bavilo.pak přišli nový lidé-konvička a spol a z mého pohledu mě začalo připadat že jsem odsunut na vedlejší kolej.nikdo se se mnou pořádně nebavil,nikdo se neptal na mé názory,můj článek do PL ,který jsem napsal byl nejprve zkritizován a potom v tichosti zmačkán a zahozen.zařídil jsem,že máme k dispozici až do voleb parukářku pro libovolnou kampan,a na schůzi se schválilo,že piráti s parukářkou nechtějí mít nic společného.pak jsem byl dvakrát vynechán z důležitého hlasování a nakonec jsem se ještě dozvěděl,že o mě michal konvička údajně tvrdí,že budu dělat na radnici ostudu.on to potom sice popřel,ale červ už ve mě hlodal.pak jsem byl hlasováním odsunut na poslední místo z těch možných 14.pomalu jsem začal ztrácet motivaci.bohužel.jediný kdo se se mnou pořádně bavil,byl martin arden.vrátil zpátky parukářku do hry,bavil se se mnou o svých vizích a aktivně jsem s ním začal plánovat kampan.už jsem byl zase ve hře.nechci vypadat jako nějaký ublíženec,ani si nechci stěžovat na RV,a už vůbec nechci ,aby byli nějaké rozpory.jen jsem vám chtěl sdělit,proč jsem hlasoval proti.pro mě bylo od začátku nejdůležitější aby nám věřili naši voliči,aby jsme vyhráli volby,a abychom změnili život na praze 3 k lepšímu.kdyby se o těchto věcech dozvěděla veřejnost,nebo kdyby se zrušila kandidátka jako celek,byl by to pro piráty na trojce definitivní konec.a věřte že vím o čem mluvím,.denně se pohybuju mezi místními,bavím se s nima o pirátech a minimálně dvě stovky lidí jsem přesvědčil,že volba pirátů je dobrá věc.a taky vím od určitých aktivistů na praze 3,který mají velký vliv ,že se ke jménu konvička nestavěli zrovna kladně.martin arden ale mezi voliče chodil,a začal si získávat jejich důvěru.to je zhruba tak všechno co jsem chtěl sdělit.tyto osobní spory mě velice znechutily práci pro p
piráty,ale ne natolik,abych skončil.uvidíme,jak se práce na trojce bude vyvíjet dál.martin sumerauer
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Sumerauer za příspěvky (celkem 2):
Margita.Brychtova, Dalibor.Zahora
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Přátelé, tolik lží na jednom místě, kolik můžeme číst od paní Belecové, jsem ještě nikdy v životě nečetl. A to jsem zažil komunisty, nejrůznější mafie a podvodníky všeho druhu. Na to nelze absolutně nijak reagovat, ledaby si člověk vzal v práci půl roku volno.S touto paní prostě nelze diskutovat.
Pirátské hnutí na Praze 3 bohužel končí.
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Martin.Kucera píše: 08 srp 2018, 08:03
Jana.Belecova píše: 07 srp 2018, 10:49 Brání nováčkům, zejména pak šikovným nováčkům, v tom působit u Pirátů a stát se členy.
Jak to dělá? Má pod palcem místní i krajské předsednictvo? Zajistil něčí nepřijetí? (A zkoušel někdo iniciovat přezkum takového rozhodnutí o nepřijetí?)
Je to samozřejmě sprostá lež, jako řada dalších tvrzeni. Zjevně to ale celou Konvičkovu frakci nijak netrápí, proč se zdržovat fakty či věcnou diskusí. Cíl je jasný: rozložit Piráty na Trojce. Snad se to nepřenese na celou Prahu 😟
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Smoljak za příspěvek:
Margita.Brychtova
Romana.Klimesova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 146
Registrován: 04 kvě 2015, 12:55
Profese: herečka
Dal poděkování: 136 poděkování
Dostal poděkování: 356 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Romana.Klimesova »

Kolegové a přátelé
Čtouc příspěvek paní Belecové, kladu si otázku, je li tato žena vůbec Pirátka a jak a kdy se jí stala. za celou dobu svého působení u Pirátů nesetkala jsem se s něčím podobným - a to jsem zažila opravdu velký....ehm.. zvláštní lidi :-)
Na podání podnětu má právo každý člen - nejsem proti. Ovšem forma podání podnětu myslím si hovoří jasně za vše. Něco tak totálně mimozního nemůže snad u Pirátů vzbudit ani stín pochybnosti o tom, " jak to na té trojce vlastně je " ;-)
Abych byla spravedlivá, musím přiznat, že Martin Arden není osobností lídr. Není to tahoun kandidátky, nemá manažerské schopnosti a i díky svému povolání má na věci zcela jiný náhled, než by bylo v pozici lídra záhodno. Nicméně přesto všechno je to člověk, který je Pirát srdcem a ty výše sepsané splašky jsou totálně off topic a směšné. Opravdu si nedovedu představit Martina, jak nese "pékáesku" švestičky ze své zahrádky a "ervéčku" připomíná " už je čas pane profesore" :-D
Z toho,co paní Belecová napsala, je zjevné, že nemá ani ponětí o tom,jak fungují vnitřní orgány strany - v tomto případě RV, což je koneckonců věc,o které vím ze schůzek Prahy 3. Zúčastnila jsem se dvou, obě byly velice emotivní a z obou jsem si odnášela pocity stejné - "tohle nechceš za žádných okolností"
Margita i Martin mají můj hluboký obdiv za to,že stále ještě drží a dovedou čelit téhle žumpě. Asi bych to na jejich místě vzdala - a to si myslím,že vydržím dost.
Když jsem se dozvěděla o potížích s kandidátkou na Praze 3, říkala jsem si, že přeci není možné,abychom zrovna na téhle části Prahy nekandidovali.
Nyní si to představit umím - a daleko raději si představím tuhle variantu, než to,že na radnici usednou lidé,jako je paní Belecová i když díky Bohu za to, že členové RV mají rozum a evidentně pud sebezáchovy,když z kandidátky "vyškrtli" výše zmíněné pány.
Takže - než kandidovat v téhle náladě a neshodách,tak to raději vůbec.
Nicméně - nadále držím Margitě i Martinovi palce a mají mou plnou podporu.

Nuna
Tito uživatelé poděkovali autorovi Romana.Klimesova za příspěvky (celkem 2):
Filip.Smoljak, Margita.Brychtova
Uživatelský avatar
Jan.Bartko
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 372
Registrován: 24 kvě 2018, 16:08
Profese: radní městské části
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 293 poděkování
Dostal poděkování: 404 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Jan.Bartko »

Romano, ty emoce na dvou schůzích probíhaly zejména tehdy, když Tebe, spolu s dalšími asi peti lidmi Martin pozval, abyste nás poučili, že všechno děláme špatně a pouze léta zkušeností ze strany jsou jediným kvalifikátorem kompetencí lidí. Do jisté míry je "nováčkovská pokora" rozhodně důležitá, stejne tak ale to, že je někdo "léty prověřený" přece neznamená, že nemůže v konkrétních případech udělat špatné rozhodnutí, které se většině MS (jak ukazuje hlasování) nelíbí.
Na naše schůze chodili často lidé z PKS i jiných MS, aby si nás "zkontrolovali" a myslím, že většinou odcházeli s úsměvem.

S radostí budeme podrobeni konstruktivní kritice, naše MS je nove a spoustu věcí opravdu nemáme stoprocentně zmaknutych. Stejne tak se snažíme podílet na celopražskych aktivitách (pomoc s logistikou oslavy na Džbánu, stánky se směnárnami, návrh společného úklidu...) Nepřijde mi úplně fair, že jsou vámi používány víceméně argumenty ad hominem a urážky. Jak jsi sama poznamenala, Martin není leader a politik. Jeho aktivity jako guláše, prague pride atd. Jsou úžasné, potřebné a rádi s nimi pomáháme, a snad za pět let budeme mít za sebou aspoň třetinu takových úspěchů jako má Martin.
Důvěru a loajalitu si lidé musí ale zasloužit, a ne ji automaticky vyžadovat..
“Triviality is evil - triviality, that is, in the form of consciousness and mind that adapts itself to the world as it is, that obeys the principle of inertia. And this principle of inertia truly is what is radically evil.”
― Theodor W. Adorno
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Jan.Bartko píše: 08 srp 2018, 12:27
Důvěru a loajalitu si lidé musí ale zasloužit, a ne ji automaticky vyžadovat..
Proti lžím se holt nedá postupovat jinak, než neustále opakovat a opakovat pravdu. Martin Arden získal důvěru dlouhodobým působením u Pirátů. Také proto byl zcela regulérně zvolen v primárkách lídrem. Nelíbilo se to lidem zvenčí, včetn Jana Bartka, kteří se narychlo stali členy, aby mohli legitimního lídra dehonestovat a nestandardním hlasováním ničit. Lánský puč hadr.
Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Jana.Belecova »

Byla jsem požádána Pavlem Musilem, kandidátem č. 6 (po úpravě kandidátky) a nečlenem o zveřejnění jeho příspěvku k "Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové".

Vzhledem k tomu, že Martin Arden z nepochopitelných důvodu inicioval vyškrtnutí Michala Konvičky a Karla Světlíka z kandidátky, nemam důvěru v to, že povede kandidátku dobrým směrem a hlasoval bych pro odvolaní Martina Ardena. U Margity je situace obdobná. Pavel Musil
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18647
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33833 poděkování

Re: Členský podnět: Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jana.Belecova píše: 08 srp 2018, 17:08 Byla jsem požádána Pavlem Musilem, kandidátem č. 6 (po úpravě kandidátky) a nečlenem o zveřejnění jeho příspěvku k "Hlasování o důvěře Martinu Ardenovi a Margitě Brychtové".
A neměl by to sem napsat sám?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 3“