KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Dana.Balcarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 610
Registrován: 13 pro 2013, 12:34
Profese: poslankyně PSP ČR
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 807 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (hlasování)

Příspěvek od Dana.Balcarova »

Kdyby nebyl Petr tak mimo, tak by věděl že, vykonávám funkci zastupitelky na P9, kde jsem dost aktivní.
Stejně tak mi vadi, že dělal nábor na kandidátku na P9 na svým profilu na fb ve stylu "Čau lidi ... ještě nám chybí 9 lidí ...Pomužete nám někdo?" a to 3x opakově. Musela jsem to u zelených žehlit aby nám to nedali sežrat
A je to dost smutný, že mě Petr chce školit co je pirátský a co ne .... Bohužel kandiduje jako lídr v obvodu kde bydlím. Nevím jak se s ním dokážu vyrovnat ...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dana.Balcarova za příspěvek:
Ondrej.Profant
Jen v takové společnosti se bude dobře dařit, ve které lidé sázejí stromy, o nichž vědí, že v jejich stínu už nebudou odpočívat
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3069
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4840 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Jan.Hora »

Napadnout založení místního sdružení až ve chvíli spuštění hlasování shledávám velmi neobvyklým (just sayin').

Napadnout jeho založení argumentem, že v něm chybí "osvědčené jádro" z komunální politiky shledávám zajímavým ze tří důvodů:
1) Že je to v rozporu se strategií místních sdružení slyším prvně. Nejsem schopen tuto strategii dohledat, rozhodně není transparentně zveřejněna.
2) Takto vzniklo v posledním půlroce několik sdružení včetně našeho na P4 - a nikomu to nevadilo, vznik těchto sdružení nebyl nijak rozporován. Proč se tak nestalo, pokud je to v rozporu s výše uvedenou strategií? Proč to PKS všem bez problémů schválilo (taková strategie jim musí být známa)?
3) Zakládat sdružení jen pokud existuje "osvědčené jádro" mi zní jako dost nebezpečná definice. Kdo rozhodne o tom, kdo se "osvědčil" a kdo nikoliv? Podle jakých kritérií?

Kritika snahy doplnit kandidátku přes sociální sítě je taktéž zajímavá - proč by se to muselo žehlit u zelených? Instrukci doplnit kandidátku na plný počet a netlačit to pokud možno přes sociální sítě jsme dostali všichni, navíc nic takového na Petrově profilu není k nalezení ani jednou (natož třikrát).
EDIT: Petr doplnil, takže je jasné o co šlo.

Nemůžu si pomoct, ale tohle je zase jen a pouze osobní konflikt, který se někdo snaží řešit přes krajské fórum, místo aby se všichni dostavili na schůzi svého vznikajícího MS a dobrali se kompromisu. Až bude MS založeno, buďte prosím tak hodní, sedněte si na to hezky společně, zakopejte válečnou sekyru a doberte se rozumného kompromisu. Tyhle konflikty akorát poškozují vás i všechny ostatní piráty, protože jednáme otevřeně a kdykoliv to může někdo medializovat. Až budu pomáhat s kampaní třeba na P9, tak fakt nechci na stáncích vysvětlovat nějaké interní konflikty a zodpovídat dotazy typu "proč se ta vaše poslankyně hádá s vaším lídrem".

OFFTOPICDiskuse co je "pirátské" je jako obvykle o tom, že "nepirátské" je to, co by dotyčný neudělal, "pirátské" to, co by udělal. To fakt nikam nepovede ;)

A jen tak na okraj mě zaujal ten detail, že po 11 měsících od voleb máme poslance, který má stále zastupitelský mandát ve své obci a je členem pěti komisí a výborů, přestože jsme se zavázali nekumulovat funkce. Vím že Dana tu práci neodflákne, ale vypadá to dost blbě.
Naposledy upravil(a) Jan.Hora dne 31 črc 2018, 13:22, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 7):
Petr.Daubner, Annette.Heidlova, Ondrej.Kalis, Karel.Nejedlik, Josef.Kocourek, Kornelia.Gottmannova, Adam.Jaros

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Petr.Daubner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 306
Registrován: 03 lis 2017, 22:08
Profese: učitel
Bydliště: Praha 9 - Vysočany
Dal poděkování: 993 poděkování
Dostal poděkování: 960 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Petr.Daubner »

Aho Dano, nejsem mimo, vim, ze pracujes v parlamentu i v zastupitelstvu Prahy 9. Ale nevim nic o zadne Tvoji aktivite uvnitr Piratske strany a uz vubec ne na Praze 9. Videl jsem Te 2x v hospode, pak ses uz neukazala, ackoliv jsi vsude tvrdila, jak chces zakladat mistni sdruzeni na Praze 9. A kdyz vznika i pres Tvou naprostou necinnost, tak ho torpedujes? Co se tyce FB: ano, nebyla to asi nejvhodnejsi forma, to uznavam. Kdo nic nedela, nic nezkazi. Nicmene z Piratu jsem nebyl zdaleka jediny, kdo to takhle zkousel. A u Zelenych jsi nam to asi moc nevyzehlila, kdyz nam to omleli o hlavu na FB, ackoliv ty prispevky uz byly smazany. Nekdo jim to holt asi vyzvonil... Kazdopadne je zvlastni, ze se Zelenymi na Praze 9 spolupracujes mnohem vic nez s nami. Asi vis proc...
Myslim, ze to z me strany asi staci, kazdy necht si udela obrazek sam. Kritiku beru, pokud je konstruktivni a pravdiva. Pokud ne, mam s tim problem a ozvu se. Howgh!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Daubner za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Kalis, Josef.Kocourek
Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Ahoj, byla bych ráda, kdyby se ta velká bouře uklidnila. Každý občas zakopne. Člověk se učí pořád, dokud nezemře. Ano, to, že Petr vyhodil celkem 3x žádost o pomoc jsem nevěděla (věděla jsem jen o té první), jinak bych mu to už zatrhla. Nicméně jsou strany, které za to dávají peníze, jen aby si mohli někoho připsat (čímž jeho čin vůbec neospravedlňuji) a ještě to napíšou takřka veřejně. Tvé pelmeně také nebyly nejmoudřejší krok, ale to jsi taky nemohla vědět. Prostě se stále učíme. Hodně MS které byly založeny letos nemají s politikou žádné zkušenosti a proto je potřeba nějak ty části podporovat. Zkušenější by měli předávat své znalosti nezkušeným a případně je v tom nechat i lehce vymáchat, aby si něco uvědomili, ale pořád s nataženou rukou pro pomoc. :) Jsme jedna pirátská parta a měli bychom si navzájem pomáhat a neříkat na některé, jak jsou nezkušení. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Annette.Heidlova za příspěvky (celkem 3):
Petr.Daubner, Kornelia.Gottmannova, Jan.Hora
Uživatelský avatar
Daniel.Mazur
Republikový výbor
Příspěvky: 745
Registrován: 25 lis 2013, 10:23
Profese: fyzik
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 744 poděkování
Dostal poděkování: 1572 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Daniel.Mazur »

Ahoj,

jako člen PKS pověřený "starostí" o P9 od zimy, kdy se dal dohromady "akční tým", se můžu vyjádřit asi takhle...
@Honza Hora: Dana si nestěžuje na chod týmu jen až teď při hlasování. Průběžně se dozvídáme, že:
- Na začátku předala Nele kontakty na lidi, se kterými spolupracovala, leč podle Daniných informací dlouho nebyli vůbec kontaktovaní. Nela říká, že byli.
- Postupně došlo k setkání i se Zelenými kolegy ze zastupitelstva P9, ale naši noví Piráti se rozhodli, že do voleb nepůjdou v koalici s nimi ani s nikým jiným - při deklarovaném vědomí pozitiv i negativ.
- Rozhodně neskočili do Daniných bot, z podkladů pro poslední (?) zastupitelstvo předaných Danou Nele nebylo řečeno nic, Nela mluvila o něčem jiném.
- Všichni, kdo trochu P9 sledujeme, vidíme, že je akční tým žádající teď "o důvěru" k založení MSka ambiciozní a sebevědomý. Nela jasně deklarovala vůli vyhrát volby a podílet se potom na Radě. Z toho cítím jak "nabuzení" potřebné k tomu se prát, tak i určité riziko, že by mohli té druhé jmenované ambici dát na oltář i kus ze zásad, které nás dělají Piráty. Laťku máme (tedy má i devítka) vysoko: Demokratické minimum. Neúplatnost všeho druhu. Nezneužívání pravomocí, nezneužívání privilegovaného přístupu k informacím nebo politického vlivu ve prospěch vlastního podnikání. Vnitrostranická komunikace a otevřenost korekci ze strany "služebně starších a zkušenějších"...
Prostě je to riziko, PKS nebylo jednotné v tom, zda P9 pustit k hlasování krajskému fóru, ale převážila ochota dát jim tu důvěru - a podstoupit to riziko, že to nemusejí ustát. Tak jako to nemusí ustát pětka (kterou vedu), nebo čtyřka nebo nějaká nová místní sdružení, která postrádají ve svém středu Piráta se zkušenostmi z nějaké volené funkce, z krizí, z práce v pirátském kolektivu...

K nějakým botám došlo. Posty na FB s hledáním známých k doplnění kandidátní listiny se udály. Když šlo o první, Aneta i Nela to nechaly být, měly určité důvody. Já jsem po tom třetím Petrovi napsal, že takhle to dělat vypadá blbě. Petr měl své důvody, ale dal na mě bez dalšího, což kvituju pozitivně.

Mluvil jsem po tomhle i s jedním z Daniných Zelených kolegů ze zastupka Honzou Sládkem. Má-li to mít v této diskuzi nějakou váhu, prostě se taky obává, že Piráti (jako naděje na změnu) Prahy 9 budou buďto "pomalu se učící" a zamete s nimi někdo s hlubokou zkušeností s procesy a pravidly (Doležal, TOP09) nebo budou "příliš sebevědomí" a skočí na lep nějakému ostřílenému a "medovému" politikovi (Portlík, ODS).

Osobně vnímám jako varovné signály:
- ambici vládnout v Praze 9 (před 4 lety by taková věc byla vnímaná čistě jako "správný drajv", protože to reálně nehrozilo, teď to reálně hrozí)
- mít v Praze 9 místní sdružení, aby si o svých věcech rozhodovali jen sami (moje snaha mít místní sdružení v Praze 5 byla motivovaná snahou "vytvořit přítomnost" Pirátů v Praze 5, neřešil jsem nějaké rozhodovací pravomoci PKS versus PMS)
- postoj "nikdo nám nepomáhá" v kontextu té ambice k samostatnosti. Realita je, že "nikdo nepomáhá" vlastně žádnému místnímu sdružení (a Ondra Profant by mohl vyprávět o tom, že "mentor" v místní části nemá na růžích ustláno a není vnímaný nutně pozitivně, i když je ochotný se angažovat). Všichni jsme na vlastních nohách, musíme se ptát, aby nám někdo něco řekl, sami objevovat, jak "reálně" fungují věci, které na papíře fungují nějak... Jo, a vždy a všude se předpokládá, že budeme vše dělat dobrovolně, bez nároku na odměnu, radši nadšenecky a většinou/často nedokonale než žoldácky a (možná) dokonale.

Abych to shrnul: Máme tu akční tým, který je "služebně mladý" a přitom sebevědomý. Sám bych radši viděl víc pokory a míň explicitní ambice, víc komunikace a vysvětlování a míň stížností a konfliktů s Danou - člověkem s největšími zkušenostmi, jaké kdo mezi Piráty má. Důvěřuji tomu týmu, že chce být pirátský v nejlepším smyslu, že bude mít upřímnou snahu hájit naše barvy a provádět program, že pořád radši opustí funkce než pirátské principy. Nebezpečí, že budou příliš naivní, sebevědomí, atd. existuje. Vidím jako pravděpodobnější, že to ustojí. Takže tak.

Dan

Daniel Mazur

+420-602-439-639
daniel.mazur@pirati.cz

"Hey, what does this button do?" (Curiosity)

Uživatelský avatar
Kornelia.Gottmannova
Místní předsednictvo
Příspěvky: 419
Registrován: 20 lis 2017, 10:26
Profese: manažerka podpory prodeje
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 1603 poděkování
Dostal poděkování: 966 poděkování

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Kornelia.Gottmannova »

Nechtěla jsem už dále reagovat, protože si stejně jako Honza Hora myslím, že bychom tuto věc měli řešit osobně. Můj problém je, že Dana několikrát odmítla se osobně sejít a věci prodiskutovat. Odmítla i třístrannou schůzku a mediátorem, preferuje útržkovitou písemnou komunikaci. Tak můžou vznikat informační šumy a nedorozumění a také vznikají. Tento způsob práce považuji ze neefektivní a myslím si, že je hlavním důvodem tohoto konfliktu. Ráda bych upozornila také na to, že Dana na Praze 9 pracuje už několik let, je v zastupitelstvu už za druhé politické uskupení a pirátské místní sdružení ani jeho základ nevytvořila. To začalo vznikat až v listopadu minulého roku zcela zdola, na první schůzi v Radegastovně. Od té doby se dana téměř nezapojovala - důvody byly vytíženost v parlamentu, nemoci apod. Chápu to, na druhou stranu se v takovém nepodporujícím a podezíravém prostředí funguje opravdu těžko. Dana mě osobně nikdy přímo neřekla , o co ji v souvislosti s klacky, které nám hází pod nohy, jde. Mrzí mě to, to mi ale nebrání dělat co nejlépe jak umím práci pro Piráty. Ano, můžeme se dostat do zastupitelstva a možná i do rady. A myslím, že to můžeme zvládnout. Mám pocit, že někteří naši "zkušení politici" zapomínají, že i my, co jsme přišli k Pirátům později, jsme mezitím nespali nebo neskákali po stromech, ale žili jsme v našich městských částech, řešili své kauzy s radnicí a tvrdě na sobě pracovali. A když se nám začne dařit to, co se jinému za mnoho let nepodařilo, je to najednou podezřelé. Škoda. Nicméně se na Praze 9 nenecháme odradit nedůvěrou a věřím, že přesvědčíme výsledky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kornelia.Gottmannova za příspěvek:
Vaclav.Vislous
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3069
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4840 poděkování
Dostal poděkování: 6417 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Jan.Hora »

Daniel.Mazur píše: 01 srp 2018, 00:32 ...
Děkuju za doplnění pohledu PKS, situaci mi to podstatně vyjasnilo. Možná by nebylo od věci to učinit standardem a dávat stanovisko PKS jako úvodní slovo rozpravy pro každé vznikající MS. Myslím že by to do budoucna ušetřilo spoustu otázek na téma "co se to tam vlastně děje?"

Jednou z velkých bolestí našich sdružení je fakt, že jsme všichni odhodlaní měnit věci k lepšímu a tvrdohlavě se od toho nehodláme nechat odradit. Tenhle drajv a tvrdohlavost nám pak ale znesnadňuje řešení interních neshod, když nějaké vzniknou. Prosím obě strany sporu, aby v tomhle případě dali emoce a tvrdohlavost stranou - znovu tady na všechny zúčastněné apeluju - sedněte si nato osobně, dejte na chvíli stranou staré křivdy a svá ega a najděte nějaký kompromis, jak spolu můžete fungovat. Je mi jednoho za koho Dana sedí v zastupitelstvu - je zkušená a je za ní vidět kvalitní práce a stojí za to poslouchat, co vám říká a naučit se od ní co nejvíc. Stejně tak je jedno, že vy ostatní nemáte zkušenosti - když k tomu přistoupíte ostražitě a s pokorou, tak můžete v následujících čtyřech letech prosadit velký kus pirátského programu, takže stojí za to vám dát příležitost a prostor předvést, že obstojíte se ctí.

Ukažte si navzájem, že jeden druhého posloucháte a jste ochotní si vyjít vstříc a bude to dobrý ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 4):
Petr.Daubner, Kornelia.Gottmannova, Annette.Heidlova, Vaclav.Vislous

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Petr.Daubner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 306
Registrován: 03 lis 2017, 22:08
Profese: učitel
Bydliště: Praha 9 - Vysočany
Dal poděkování: 993 poděkování
Dostal poděkování: 960 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Petr.Daubner »

Ahoj vsichni, diky vsem za jejich komentare. Uz jsem se nechtel vyjadrovat, nicmene mi to neda. Takze kratce: stojim si za svymi nazory, nicmene kdyz si ctu sve minule prispevky, musim rict, ze nebyly stastne formulovany. Trochu ve mne bouchly saze, uznavam a omlouvam se za formu tech prispevku. Editovat je zpetne nebudu, to by bylo zbabele, ale budu se snazit priste reagovat uvazliveji. Rozhodne jsem nechtel znevazovat praci Dany v Parlamentu nebo v zastupitelstvu. Za ten ton se Ti tedy, Dano, uprimne omlouvam, i za nektere ostre a nefer formulace, ktere jsem pouzil. Nase nazory na fungovani Piratu na Praze 9 jsou vsak patrne stale rozdilne. Proto budu velmi rad, pokud se nekdy sejdeme osobne a vyrikame si veci z oci do oci. Predejdeme tim mylnym interpretacim, ktere casto vznikaji tim, ze se veci nerikaji primo. Jakekoli Tvoje rady a nazory, Dano, si rad vyslechnu. Ale z oci do oci, ne na foru. Asi se ve vsem neshodneme, ale rozhodne Ti budu pozorne naslouchat. A hlavne doufam, ze se Piratum na Praze 9 bude darit!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Daubner za příspěvky (celkem 2):
Jan.Hora, Kornelia.Gottmannova
Uživatelský avatar
Josef.Kocourek
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 127
Registrován: 10 úno 2018, 09:49
Profese: Provozní dispečer
Bydliště: Konstantinova Praha 4
Dal poděkování: 253 poděkování
Dostal poděkování: 156 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Josef.Kocourek »

Omlouvám se dopředu všem, ale kdybych nereagoval, tak bych v sobě popřel vše co považuji já osobně za pirátství. Ano, jako naivní amatér jsem byl v šoku, jak paní Balcarová obhájila svoji přítomnost na Ruské ambasádě. Dále mne šokovala, když jsem jí viděl v Riegráku na zahájení kampaně, když stavěla Michala Jokeše do latě a teď do třetice kopne do "vlastního" MS s tím, že si dá práci, aby dala všem najevo svůj negativní postoj, aby piráti nepodpořili vznik MS na Praze 9. Stal jsem se Pirátem protože jsem uchvácen jak tu lidi s nadšením makají pro pirátské myšlenky. Jak se snaží být co nejvíce platný. Ta neskutečná barevnost lidskosti ve mne vzkřísila to nadšení z 89 a jsem na to hrdý, že jste mne přijali mezi sebe. Z devítky znám jen Anetu a jsem přesvědčený, že je určitě ztělesněním pirátských ideí a měli by jsme být na ni hrdý. To o paní Balcarový já za sebe říci nemůžu. Jen si dlouho říkám, kde se u pirátů vzala. Nikdy jsem jí nevnímal jako pirátku, ale spíše jako klasickou političku dnešní doby. Upřímně doporučuji aby si p. Balcarová vzala balík našich novin a šla je rozdávat třeba na Střížkov. Určitě by jí to vrátilo do reality a kontaktní kampaň je nám přece blízká.

Na závěr bych je dodal, že ti amatéři se můžou rozkrájet, aby aspoň částečně nahradili ztrátu bodů co jste svým profesionálním vystupováním způsobila.

Mé životní krédo je: Shodné myšlenky jsou krásné, ale jen odlišný názor mne může posunou dál.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kocourek za příspěvky (celkem 3):
Kornelia.Gottmannova, Petr.Daubner, Ondrej.Kalis
Uživatelský avatar
Dana.Balcarova
Člen KS Praha
Příspěvky: 610
Registrován: 13 pro 2013, 12:34
Profese: poslankyně PSP ČR
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 807 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: KF Pha 41/2018 Založení MS Piráti Praha 9 (rozprava)

Příspěvek od Dana.Balcarova »

Plno nepravd tady čtu, ale už se k tomu nebudu vyjadřovat
Děkuji za pozornost
Make love, not war
Dana
Jen v takové společnosti se bude dobře dařit, ve které lidé sázejí stromy, o nichž vědí, že v jejich stínu už nebudou odpočívat
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“