MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 3

Uživatelský avatar
Pavel.Kralicek
Člen KS Praha
Příspěvky: 103
Registrován: 26 úno 2017, 22:12
Profese: podnikatel
Dal poděkování: 68 poděkování
Dostal poděkování: 118 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Kralicek »

Na jejich žádost přihlašuji do volby zástupce sdružení PRO. Na čelo kandidátky přihlašuji Štěpána Kavura a Evu Kavurovou, ostatní kandidáti se hlásí na další místa a budeme je schvalovat až následně.

1. Lídr sdružení PRO – na kandidátce do 5. místa: Štěpán Kavur
Datum narození: 7.3.1957
Bydliště: Pod Lipami 46, Praha 3

Jsem žižkovským rodákem a s přestávkami zde stále bydlím. Mojí profesí je podnikání v různých oblastech (stavebnictví, doprava). V současné době využívám svých zkušeností při práci ve spolku Buči, jehož cílem je pomoci sociálně slabším a potřebným. Hlavním účelem naší práce je zajištění zaměstnání dlouhodobě nezaměstnaným klientům s nízkou nebo žádnou kvalifikací. Proto náš spolek realizuje projekty veřejně prospěšných prací, rekvalifikačních kurzů včetně vlastní autoškoly určené primárně pro sociálně slabé a poskytování sociálních služeb podle zákona (sociální rehabilitace).

Do zastupitelstva Prahy 3 jsem se rozhodl kandidovat proto, že si myslím, že nezanedbatelné finanční prostředky, určené pro sociálně slabé i národnostní menšiny včetně menšiny romské by mohly být využity účelněji a efektivněji, pokud se cíleně zaměří na hlavní problémy těchto osob – zaměstnání, vzdělání a bydlení, přičemž každá koruna, rozumně investovaná do vzdělání a zvyšování kvalifikace podle potřeb trhu práce (přes všechny byrokratické a předpisové bariéry) se v průběhu let mnohonásobně vrátí v nevyplacených sociálních dávkách, jelikož vyškolení kvalifikovaní pracovníci se budou moci i pro ně lépe uživit sami.

Ze své praxe zaměstnavatele i pracovníka v sociálních službách i dlouholeté znalosti žižkovského prostředí včetně praxe úřadu městské části vím, že dá nesmírnou práci prosadit dobré nápady, kterým příslušní zástupci radnice na začátku sice fandí, ale postupem doby se objeví tolik překážek a bariér, že skoro všechny od realizace a dotažení těchto myšlenek do konce odradí. Proto bych se chtěl ve své práci zastupitele zasadit zejména o transparentnost rozhodování (například při přidělování obecních bytů), ale i hlídání veřejných finančních prostředků a jejich vynakládání tak, aby přinášely konkrétní a měřitelné výsledky včetně pomoci konkrétním osobám v nouzi vyřešit jejich sociální, ekonomické i mnohdy životní problémy, do nichž se často ne vlastní vinou dostali.

2. Eva Kavurová DiS. (na kandidátce do 9. místa)
Datum narození: 7.4.1990
Bydliště: Pod Lipami 46, Praha 3

Mojí profesí je v souladu s vystudovaným vysokoškolským oborem sociální práce příprava, tvorba a realizace vzdělávacích, osvětových i volnočasových programů pro děti a mládež, čemuž se profesionálně věnuji na vedoucí pozici v neziskové organizaci YMCA.

Moji kandidaturu do zastupitelstva Prahy 3 na kandidátce Pirátské strany zdůvodňuji tím, že právě tato strana klade velký důraz na vzdělání zejména a dětí a mládeže v jeho efektivní formě přípravy na zaměstnání ve 21. století za pomoci moderních technických a technologických metod. Tomu fandím i já a chtěla bych sama přiložit ruku k dílu. Ve své práci zastupitelky bych se proto chtěla soustředit na oblast práce s dětmi a mládeží, věnovat se dětem se speciálními vzdělávacími potřebami i pomoci řešit (za využití mojí praxe) vzdělání dětí z romských komunit Prahy 3.

Další kandidáti:

3. Milan Horvát
Datum narození: 13.11.1971
Bydliště: Jana Želivského 23, Praha 3

Mám dlouholetou praxi jako pracovník v sociálních službách, kdy jsem se v několika neziskových organizacích věnoval různým potřebným sociálním skupinám – osoby v dlouhodobě nepříznivé sociální situaci, osoby po výkonu trestu i osoby po léčbě závislostí. Při této práci jsem měl možnost identifikovat nejen akutní problémy těchto osob, ale získal jsem i velké zkušenosti při práci s nimi v terénu, z nichž jsem zjistil, co tyto osoby opravdu potřebují a jak jim pomoci. Tímto směrem bych také chtěl zaměřit svoji činnost jako zastupitel Prahy 3. Při této činnosti bych chtěl rovněž využít skutečnost, že mnoho lidí mě zná také z koncertního pódia, neboť jsem členem známé hudební skupiny BENGAS, která se zabývá interpretací tradiční latinské hudby a latinských rytmů včetně flamenca. Podařilo se nám rovněž zvítězit v mnoha soutěžích v tuzemsku i v zahraničí a dovézt odtamtud větší počet cen.

4. Marcela Gorolová
Datum narození: 18.3.1960
Bydliště: Pod Lipami 45, Praha 3

Účastnila jsem se několika sociálních projektů spolku Buči ve vedoucí koordinátorské funkci, Jednalo se například o projekt veřejně prospěšných prací. V současnosti spolupracuji s městskou částí Praha 3 jako koordinátorka veřejné služby.

Při všech těchto úkolech sa funkcích jsem měla možnost se seznámit s těmi nejchudšími z Prahy 3, poznat jejich problémy a potřeby i možnosti, jak je řešit nebo postarat se, aby úplně zmizely. Toto bych považovala za svůj hlavní úkol v zastupitelstvu Prahy 3, aby v něm byl také znát hlas prostých, obyčejných žižkovských lidí.
Uživatelský avatar
Pavel.Kralicek
Člen KS Praha
Příspěvky: 103
Registrován: 26 úno 2017, 22:12
Profese: podnikatel
Dal poděkování: 68 poděkování
Dostal poděkování: 118 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Kralicek »

Organizační poznámka: prosím Anetu, aby volbu nespouštěla, dokud nebudou přijati alespoň 3 členové s vyplněnou přihláškou a zaplacenými příspěvky - Jan Bartko, Nikol Marhounová a Jana Belecová.
Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Jana.Belecova »

Nominuji Míšu Krausovou do čela kandidátky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Belecova za příspěvek:
Stepan.Strebl
Uživatelský avatar
Michaela.Krausova
Člen KS Praha
Příspěvky: 288
Registrován: 20 říj 2010, 22:02
Profese: Studentka hledající smysl na FHS
Bydliště: Žižkoff
Dal poděkování: 410 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krausova »

Děkuji Janě za nominaci, ale nemohu ji přijmout. Nemám trvalé bydliště na trojce a chtěla bych se stejně soustředit na volby na magistrát, kde jsem na čele kandidátky.

Chci ale nominovat na čelo jinou ženu - Aničku Kratochvílovou. Anička je schopná a chytrá. Má vystudovaný Oxford a pomáhá Pirátům už víc jak rok, kde se dá. V zastupitelstvu by nás určitě reprezentovala dobře, takže by měla dostat tu šanci a kandidovat.

P.S.
Předpokládám, že rozprava nebyla formálně ukončena, takže stále běží a tahle nominace je v pohodě
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Krausova za příspěvky (celkem 3):
Jana.Belecova, Stepan.Strebl, Ondrej.Profant
Fórum - soap opera Pirátské strany OFFTOPICVám nahradí vše, o co ve svém životě přicházíte. Na fóru můžete psát všechno. Získáte spoustu nepřátel, se kterými se budete moci celé dny urážet a důmyslně dovádět k šílenství. Umožníme Vám víc než jen sledovat hromadná spojenectví znepřátelených skupin pomstychtivých uživatelů, ale dokonce se budete moci tohoto dobrodružství účastnit - ZADARMO.
Michal.Konvicka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 36
Registrován: 23 kvě 2018, 11:17
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Michal.Konvicka »

Připojuji se k podpoře Aničky Kratochvílové na čelo kandidátky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Konvicka za příspěvky (celkem 3):
Jana.Belecova, Stepan.Strebl, Ondrej.Profant
Uživatelský avatar
Jan.Bartko
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 372
Registrován: 24 kvě 2018, 16:08
Profese: radní městské části
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 293 poděkování
Dostal poděkování: 404 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Jan.Bartko »

No o stránku dříve se dočteme, že přihlašování probíhalo do vcerejsich 23:59:59, tak úplně nevim, jestli to bohužel klapne:(
“Triviality is evil - triviality, that is, in the form of consciousness and mind that adapts itself to the world as it is, that obeys the principle of inertia. And this principle of inertia truly is what is radically evil.”
― Theodor W. Adorno
Anna.Strebl
Člen KS Praha
Příspěvky: 25
Registrován: 13 kvě 2017, 13:47
Profese: International Trade Director, UK Embassy
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 64 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Anna.Strebl »

Ahoj všem,
mockrát děkuji za podporu všem co mi kandidaturu navrhovali. Přemýšlela jsem o tom, ale nakonec mi jako nejlepší volba přijde se na čelo kandidátky nehlásit a tato místa přenechat těm, co se na Praze 3 angažují déle. Raději bych byla na kandidátce na místě, kde se na tom všichni dohodneme. Na trojce se budu ráda angažovat a přijmu místo, které mi navrhnete pod čelem kandidátky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Strebl za příspěvek:
Stepan.Strebl
Uživatelský avatar
Filip.Smoljak
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 270
Registrován: 10 dub 2018, 20:19
Profese: Sociální pracovník, ředitel NNO
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 273 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Filip.Smoljak »

Já vím, že s tou přítomností žen na kandidátce stále otravuji, ale aby v tom bylo jasno. Vzhledem k tomu, že Liška z čela kandidátky odstupuje, a Míša ani Anna ji nepřijaly, pak z žen kandidují pouze Margita Brychtová a Iveta Pospíšilová, které nominoval Martin Arden. Rozumím tomu správně?
Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Jana.Belecova »

Děkují Míše i Aničce za vyjádření k nominaci a přeji nám všem šťastnou volbu.
Naposledy upravil(a) Jana.Belecova dne 17 črc 2018, 13:07, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Jana.Belecova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 144
Registrován: 23 srp 2013, 11:22
Dal poděkování: 89 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Re: MF P3 2018/1 Primárky do zastupitelstva MČ Prahy 3 (rozprava)

Příspěvek od Jana.Belecova »

FilipS píše: 17 črc 2018, 12:30 Já vím, že s tou přítomností žen na kandidátce stále otravuji, ale aby v tom bylo jasno. Vzhledem k tomu, že Liška z čela kandidátky odstupuje, a Míša ani Anna ji nepřijaly, pak z žen kandidují pouze Margita Brychtová a Iveta Pospíšilová, které nominoval Martin Arden. Rozumím tomu správně?
Ahoj Filipe,
nevím nic o tom, že bych já "Liška" odstoupila z čela kandidátky. Mohl by jsi mi prosím poslat link, kde se tak stalo ? Děkuji
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 3“