Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Blanensko-Boskovicko

Uživatelský avatar
daniela.sedlakova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 18 čer 2018, 17:13
Profese: učitelka
Bydliště: Boskovice
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od daniela.sedlakova »

Jmenuji se Daniela Sedláková, je mi 50 let a od roku 1991 učím na SPgŠ Boskovice český jazyk a literaturu. V Boskovicích jsem se narodila a žiji zde celý život, mám toto město ráda a považuji je za ideální prostor pro klidný a pohodlný život.
Ale také vím, že by se mnohé dalo zlepšit, a proto jsem se rozhodla k tomu podle svých možností přispět. Zastupitelé zapomněli, že jejich práce je služba občanům a skutečnou komunikaci nahradili pouhým jednostranným oznamováním, kdy občan není brán jako partner. Ve změně tohoto schématu vidím největší úkol našich kandidátů. Svou pozici na kandidátce vidím někde v její první polovině.
Já osobně se chci zaměřit na rozvoj kultury- zejména výstavbu knihovny, dále mám pocit, že se zcela přehlíží generace náctiletých, která nemá prostor pro scházení a realizaci, proto chci obnovit otázku vybudování skateparku nebo lezecké stěny a podpořit nízkoprahová zařízení. Dalším velkým tématem, které mě zajímá, je propojení generací ve městě. A v neposlední řadě bych chtěla přispět k péči o životní prostředí a rozvoji této oblasti v Boskovicích.
Baví mě moje práce, literatura, hudba, pobyt v přírodě a cykloturistika.
Naposledy upravil(a) daniela.sedlakova dne 27 čer 2018, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi daniela.sedlakova za příspěvky (celkem 3):
Lubos.Sedlak, Tomas.Gottwald, Ondrej.Vichta
Uživatelský avatar
jenda.nadvornik
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 5
Registrován: 25 čer 2018, 22:50
Profese: CAD/PDM technik
Bydliště: Boskovice
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od jenda.nadvornik »

Ahoj,
jmenuji se Jenda Nádvorník,
jsem absolventem magisterského oboru Konstrukční inženýrství na Ústavu konstruování na FSI VUT v Brně.
Je mi 32 let a rád bych kandidoval jako pětka (?) do pirátské kandidátky v Boskovicích.
Živím se jako CAD/PDM technik programu SOLIDWORKS (viz www.solidworks.com) a příležitostný barman.
Ve volných chvílích organizuji malý hudební festival v Boskovicích s názvem Festiválek bez bojů a válek (viz www.fbbav.cz) a jsem jedním z hlavních členů boskovické improvizační skupiny LÍSKY (viz www.improlisky.cz), ve které působím převážně jako moderátor a konferenciér improvizačních zápasů v rámci improligy.

Rád bych do politiky v Boskovicích vnesl (společně s ostatními piráty) čistý a nezaujatý pohled mladší generace.
Svou účastí v Pirátské straně bych rád nabídl své zkušenosti a cit pro práci a komunikaci s lidmi.
Mým hlavním přínosem by mohlo teoreticky být i to, že si dokáži udělat i ze závažných věci srandu, uvolnit tak přebytečné napětí, a přímo formulovat neskrytě svůj vlastní pohled na věc.

Nemám televizi, rád chodím bosý, jezdím do hor a hlavu čistím od starostí všedního dne běháním (letos jsem se zaměřil na běhání po nohách).
Mám rád houby, ale současně neodsuzuji lidi, kteří je rádi nemají.

Howgh.
Tito uživatelé poděkovali autorovi jenda.nadvornik za příspěvky (celkem 5):
daniela.sedlakova, Lubos.Sedlak, Tomas.Gottwald, Petr.Springinsfeld, Ondrej.Vichta
Jirka.Klimek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 18 čer 2018, 14:06
Profese: architekt
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od Jirka.Klimek »

Jsem Jiří Klimek, mlád téměř 33 let.
Jsem architekt a architektem jsem se stal, protože chci zachránit svět. Taky se mi líbí kombinace umění, techniky a přímého dopadu vlastní práce na lidské životy, kterou v architektuře denně vidím. Zároveň jsem krátce po vstupu do praxe zjistil, že svět ze své kanceláře nezachráním, protože ty jednotlivé realizace jsou povětšinou malé a hlavně soukromé, přitom to, co nás nejvíce ovlivňuje je veřejný prostor, který pohříchu mezi tím soukromým dnes jen tak nějak zbývá. Taky je těžké zachránit hned celý svět a proto bych rád prvně pomohl svému městu, které miluji.

Mou prioritou pro komunální volby je tak zdůrazňovat význam správného a komplexního zadání a zadávání veškerých veřejných zakázek. I ta nejdrobnější oprava chodníku může býti provedena buď městotvorně nebo pouze inženýrsky. A město musíme neustále tvořit, nikoli pouze využívat dříve vybudované. S Piráty mám společný pohled na průhlednost správy věcí veřejných a zjednodušování občanského života.
Politika jako taková mě vlastně vůbec neláká, ale protože město je politikum a urbanismus je mou vášní, nemohu jinak, než do komunální politiky promlouvat. A jelikož volby jsou jen jednou za čtyři roky, je lepší promlouvat ze čtvrtletních zastupitelstev či z ještě častějších jednání městské rady. Kandiduji tedy na nejvyšší možná místa na pirátské kandidátce. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jirka.Klimek za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Gottwald, Ondrej.Vichta
david.liber
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 25 čer 2018, 13:40
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od david.liber »

Jmenuji se David Liber, je mi 18 let a jsem student Gymnázia v Boskovicích. Na Boskovicích mi záleží a není mi jedno, co se zde děje a jak se vyvíjí chod města, zároveň nechci na komunální politiku v Boskovicích nadávat u piva v hospodě, ale třeba se reálně přičinit a podílet se na změnách k lepšímu.

Myslím, že se docela pohybuji v oblasti boskovické kultury z čehož vyplývá i mé zaměření. Chtěl bych se zaměřit na lepším fungování kulturního zařízení ve městě a podpořit vybudování nové budovy knihovny a znovuotevření hudebního klubu. Dále dlouhodobě panuje velký problém v komunikaci města s občany (např. nefungující ankety), vidím problémy v prezentaci činností města občanům, například web města atd. Chtěl bych věčí transparentnost městských investic (dle mého názoru netransparentnost často vyplývá ze špatné prezentace aktivit města). Město má mnoho dalšího potenciálu, který by bylo dobré lépe podporovat. Například volnočasová nizkoprahová zařízení, skaut atd. Snažil bych se podílet na podpoře komunitních projektů ve městě a občanských iniciací.

Kandiduji na nejvyšší možná místa pirátské kandidátky. Myslím, že můžu vnést do témat jiný svěží pohled mladého člověka a případně nacházet kompromisy. Věnuji se hudbě a začínám organizovat kulturní akce v Boskovicích. Mám rád jazz a houby.
Tito uživatelé poděkovali autorovi david.liber za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Gottwald, Ondrej.Vichta
Uživatelský avatar
Lubos.Sedlak
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 373
Registrován: 27 říj 2013, 20:03
Profese: Doktorand AF, Výzkumník projektu
Bydliště: Blansko Brno
Dal poděkování: 127 poděkování
Dostal poděkování: 145 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od Lubos.Sedlak »

Oznámení moderátora:
Vzhledem k tomu, že není již třeba vyhlašovat další hlasování, doplnění kandidátů proběhne usnesením.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lubos.Sedlak za příspěvek:
Tomas.Gottwald
pokec66
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 26 čer 2018, 20:03
Profese: promítač
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od pokec66 »

Zdravím ve spolek,

jmenuji se Lukáš Pokorný, je mi 26 let a v současné době bydlím v Brně, kde se živím jako promítač, barman, externí pedagog environmentálního vzdělávání na Lipce, či různými manuálními pracemi. Vystudoval jsem anglický obor International development studies na Mendlově univerzitě a následně se dal na magisterská studia humanitní environmentalistiky na FSS MUNI. Magisterské studium jsem sice nedokončil, nicméně mi dalo nový impuls do života a vrhla mě na dráhu environmentálního aktivisty. Konflikt naší fosilními palivy poháněné kultury s přírodou vnímám jako stěžejní problém dnešní doby. Témata vztahu člověka a přírody se prolínají i do mého volného času, a i proto jsem členem kolektivu Limity jsme my a Mladých zelených, kde se zapojuji do různých aktivit ve veřejném prostoru. Mezi moje další koníčky patří hudba (DJ), cestování, knížky, kola a kamarádi.

Co se práce pro Boskovice týče, tak bych rád akcentoval téma klimatické změny. Ekonomický růst z pozice městského zastupitele sice nezastavíme, nicméně můžeme alespoň zavádět taková opatření na lokální úrovni, která budou zmírňovat dopady klimatického rozvratu. Vnímám také polarizaci naší společnosti a rád bych viděl město, které se bude snažit znovu propojit naši společnost a předcházet tomu, aby se někteří její členové cítili jakkoliv odcizeni. Město, které bude fungovat jako komunita a bude řešit globální problémy aktivním lokálním přístupem. Ať je to komunitní centrum s klubem pro mladé, dům pro seniory s mezigeneračními setkáními, zahrádkáři nebo ELIM, všechno jsou to věci, které chci v Boskovicích podporovat. Dále bych se rád věnoval městské cyklistice a vytvářením takových podmínek ve městě, aby lidé svobodně omezovali individuální automobilovou dopravu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi pokec66 za příspěvek:
Marketa.Gregorova
jitka.urbanova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 23 čer 2018, 23:09
Profese: učitelka

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od jitka.urbanova »

Zdravím,

jsem Jitka Urbanová, je mi 41 let, vystudovala jsem učitelství AJ – VV pro SŠ na MU v Brně, 15 let jsem působila jako soukromá lektorka angličtiny, nyní třetím rokem vesele užívám výhod státního zaměstnance - jako učitelka na SOU a SŠ André Citroena v Boskovicích.
Několik let jsem působila jako člen veganských organizací, mam zkušenosti s pořádáním demonstrací, performancí, akcí atraktivních pro média, jsem popularizátorkou tématu veganské výchovy, pořádám přednášky, moderuji besedy.

V Boskovicích žiji pátý rok, i když je to v pořadí mé čtvrté bydliště, je to první kde se cítím doma. Oslovila mě myšlenka různorodé skupiny inteligentních lidí -zcela bez politických ego ambicí – kteří se rozhodli aktivně se účastnit na chodu města a usměrňovat ho k lepšímu. Je mi ctí se na tomto projektu pod vlajkou Pirátské strany spolupodílet. Osobně je mi nejbližší vše co souvisí s tématem – převzetí zodpovědnosti. Chci podporovat veškeré možné občanské aktivity, ať už jde o volnočasová zařízení pro děti a mládež, oddíly, kluby seniorů, soukromé zvířecí útulky. V dlouhodobém horizontu by mě zajímala možnost moderních alternativ v rámci statní MŠ a ZŠ, v krátkodobém – bych se ráda zasadila za dořešení dlouho odsouvaných velkých témat typu – knihovna, sportovní hala, skatepark. Těším se na změnu celého stylu komunikace města a občanů, občanů a města.

Svůj případný volný čas věnuji samostudiu a vysedávání v kavárně, mám syna <3, psa a tři kočky, v mé přítomnosti se daří pokojovým rostlinám a momentálně s nikým nechodím…
Anna.Travnikova
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 18
Registrován: 05 dub 2018, 19:20
Profese: Správcová
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od Anna.Travnikova »

Ahoj!
Jmenuji se Anna Trávníková je mi 34 let a žiji v Boskovicích.
V Boskovicíh jsem se narodila, ale na trvalo jsem se tu usadila až před šesti lety.
Studovala jsem Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity obor Sdružená uměnovědná studia. Školu jsem nedokončila a nastoupila jsem na pět dlouhých let do IBM, kde jsem pracovala jako objednávkový automat pro německé zákazníky.

Dříve jsem hodně cestovala, ale momentálně mi veškerý volný čas zabere můj drahý syn Josef, kterého vychovávám sama. Do budoucna doufám, že se budu moci věnovat rozvoji Pirátské strany v Boskovicích a přiblížením pirátských myšlenek širší veřejnosti ( v parlamentních volbách získala Pirátska strana v Boskovicích přes 10% hlasů a to není dost ;) )

Nyní pracuji jako spávcová (uklízečka, recepční) Penzionu-ubytovny SB v Boskovicích. Ráda bych se podílela na rozvoji cestovního ruchu a na celkovém zlepšení uživatelské přivětivosti města Boskovice nejen k místním, ale i návštěvníkům.

Politika mě nikdy nenechávala chladnou. I díky rodině, kde toto téma padne při každém setkání, jsem se zajímala o aktuální dění nejen u nás, ale i ve světě.
Bohužel většinu svého života jsem měla pocit, že politiku mohou dělat jen nějací speciální lidé, kteří mají speciální vzdělání, speciální původ a jen ty správné rodiče a přátele. Díky Pirátské straně tento pocit odezněl a ja vím, že to můžou dělat i úplně obyčejní lidé, kteří chtějí jen to nejlepší pro ty ostatní obyčejné lidi. Pokud bude má člověk možnost měnit věci k lepšímu, měl by se o alespoň pokusit, než jen složit ruce a čekat, co bude. Také proto kandiduji za Pirátskou stranu v Boskovicích na 13. místě.

Momentálně je nutné podílet se na změně politické kultury ve všech vrstvách politiky.

Přeji všem krásný den!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Travnikova za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Gottwald, Dana, Lukas.Dolezal
Miron.Valter
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 04 črc 2018, 06:49
Profese: Technik
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od Miron.Valter »

Ahoj,

jmenuji se Miron Valter, je mi 50 let, od narození žiji v Boskovicích a po celou dobu od ukončení studií pracuji jako technik telekomunikačních a informačních zařízení.

Po celý život se zajímám o dění v Boskovicích, proto jsem nyní uvítal nabídku podílet se na činnosti, která podle mého názoru může velkou měrou přispět ke zkvalitnění života ve městě. Chtěl bych, aby se zvýšil zájem občanů o dění na radnici, aby se více zajímali o rozhodnutí, která mají vliv na Boskovice i na životy místních obyvatel. Zatím jsem pouze podepisoval různé petice a podobně, založení pirátské buňky tedy vnímám jako dobrou příležitost angažovat se ještě o něco aktivněji.

Hodně mě baví muzika (hraju v kapele na baskytaru), sport (volejbal, kolo…) a také pořádám akce pro děti – dětský tábor, výlety a další různé aktivity pro rodiny s dětmi. Sám mám tři dcery.

Na kandidátce počítám s umístěním na 22. místě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miron.Valter za příspěvek:
Tomas.Gottwald
marketa.kopecka
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1
Registrován: 18 čer 2018, 14:49
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Rozprava - primární volby Boskovice 2018

Příspěvek od marketa.kopecka »

Jmenuji se Markéta Kopecká, je mi 25 let, jsem studentka magisterského oboru sociologie – kulturní antropologie na FF UP. Pracují v mobilním týmu Člověka v tísni v Olomouci (na pozici metodika a výzkumníka, nejsem sociální pracovník) a jsem lektorka výukových programů pro ZŠ a SŠ v oblasti globálně rozvojových témat v ARPOKu.

Boskovice miluji, žiji zde od malička. Je to pro mě kouzelné místo, kam se ráda vracím, každému doporučuji, ať je navštíví, ale uvědomuji si, že by Boskovice mohly být ještě kouzelnější. Vnímám chyby v komunikaci mezi radnicí a občany, vnímám nesmyslné plýtvání penězi na zbytečné projekty. Vnímám občasné napětí mezi radnicí a občany (nějaké ty petice a nespokojenosti v Boskovicích v minulosti proběhly). A když Kristýna dala do pohybu možnost vzniku Pirátů v Boskovicích a tím i možnost nového čerstvého vzduchu do místní komunální politiky, tak mě tahle boží věc velmi nadchla už jenom z toho důvodu, že člověk může být součástí nějaké změny a pokusu o ještě lepší Boskovice přímo od začátku. Proto jsem se rozhodla kandidovat (ona i ta kandidatura vychází i částečně z celkové frustrace kvůli tomu, co se posledních pár let odehrává na naší politické scéně obecně. Absurdní situace na naší politické scéně prostě postupně vyburcovalo můj aktivismus). Chtěla bych se podílet společně se všemi ostatními na rozvoji našeho krásného města. Zlepšit komunikaci mezi vedením města a občany, rozvíjet Boskovice ještě více po kulturní stránce, ale i po stránce udržitelnosti a ekologie, estetiky, sportu, vzdělání, zkrátka vytvářet hezké prostředí a žití pro všechny věkové kategorie ve městě.


Mám ráda moc věcí a moc věcí i dělám. Hraju improvizační divadlo, jsem ráda dobrovolníkem na různých projektech (nejraději mám dobrovolničení na festivalu Jeden svět), ráda filozofuji u piva/vína/kafe, miluju kino, hudbu a divadlo, ráda chodím pěšky a mnohé další. Jo a ještě knihy ráda čtu a mám ráda slivovici.
Tito uživatelé poděkovali autorovi marketa.kopecka za příspěvek:
Tomas.Gottwald
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Blanensko“