Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět

Jakou stranu budete volit ve volbách do Evropského parlamentu?

ODS
67
26%
ČSSD
24
9%
KSČM
26
10%
KDU-ČSL
12
5%
SZ
22
9%
jiná
75
29%
nebudu volit
30
12%

Celkem hlasujících: 15 - Celkem hlasů: 256

jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany

Příspěvek od jzvc »

Jiri Kaderavek píše:Já myslím, že minimálně ze začátku prostě v opozici zůstat nová strana musí. Protože vládní odpovědnost unese jen dostatečně etablovaná strana, a ta si z nové nestabilizované strany udělá přívěšek. Víceméně tedy souhlasím s tím co píšeš, i když do parlamentu cesta předlouhá. Máme svou jasnou prioritu a pokud někdo bude chtít naši podporu, měl by k ní přihlížet. Pokud by se tedy stalo, že se do PS dostaneme (neberte mne za slovo), tak prvním a zásadním výsledkem bude, že u nás skončí útoky na svobodu Internetu, a že OSA a BSA budou mít co vysvětlovat. Být v opozici ovšem nutně neznamená nepodpořit menšinovou vládu, to bych rád zdůraznil.
Ad pripadne podpora vlady, tady by to melo byt predevsim o tom, co bude vlada ochotna prispet k cilum strany. Vubec bych neresil jeji slozeni.
Ad aktualni volby, trochu jsem prosel co kde kdo prohlasoval a zjistil jsem ze nejvetsi shodu mam s KSC. A to jsem primarne resil prave obcanska prava, a vsemozne smirovaci nemysle. Zda a koho budu volit jeste nevim, ale ciste na zaklade toho jak kdo v EU hlasuje je to jasne. Me je totiz vcelku jedno zastupce ktere strany (napr) zamitl "odpojovani bez soudu", dulezite pro me je, ze to udelal.
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Kamil Horky píše:Z parlamentních stran zbývá ČSSD a ODS, zde je partnerství asi možné s oběma, já podle svých preferencí zvolil ODS. Podle anket na fóru se těžko usuzuje, koho mají naši voliči "radši."
A vybrat si jednu z nich znamená odradit polovinu vlastních voličů. Když se nějaká malá protestní strana dostane do parlamentu s pár mandáty, tak si nemůže dovolit podílet se na politice velkých stran. Tuhle chybu udělali zelení a v dalších volbách nemají šanci. Naopak když vláda nemá většinu sama o sobě, tak se dá spousta věcí z programu prosadit i bez nutnosti hlasovat pro věci, které se nám nelíbí. Na dobře uhrané opozici se dá hodně získat, ale na účasti ve vládě jen ztratit.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

merlyn
Profese: .

Příspěvek od merlyn »

Kamil Horky píše: 2. KSČM - S Velkým bratrem se asi taky nespojíme
No, netusim, proc se hned s nekym "spojovat". Myslim si, ze pokud si to CPS nechce vylozene pokazit, tak by nemela jit do koalice at uz s kymkoli. A oznacovat KSCM za Velkeho bratra je dost zabednenost. Jeji poslanci totiz hlasuji nejvic v souladu se stanovami CPS ;-)
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Potvrzuji, je velmi zvláštní, že já jsem měl největší shodu v názorech s prvním československým kosmonautem V. Remkem. Dle mého to signalizuje, že pravolevé dělení je v případě MEP ještě nesmyslnější než v PS PČR.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

http://www.youtube.com/watch?v=i3sQu91b02U
Antonín Slejška slubuje, že SZ bude v Europarlamentu podporovat naše témata...

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Po tom, co šla SZ na ruku zbrojařské lobby nevěřím, že by nepodlehli zájmům té nahrávací. Ale třeba budu příjemně překvapen, pokud se tam dostanou.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
merlyn
Profese: .

Příspěvek od merlyn »

Jiri Kaderavek píše:Potvrzuji, je velmi zvláštní, že já jsem měl největší shodu v názorech s prvním československým kosmonautem V. Remkem. Dle mého to signalizuje, že pravolevé dělení je v případě MEP ještě nesmyslnější než v PS PČR.
Podle me pravolevy deleni nema s cenzurou a omezovanim prav zadnou souvislost, takze to vlastne nesignalizuje vubec nic :-)
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Me osobne stve, ze nemuzu dat hlas vice lidem kandidujicim za ruzne subjekty :/. Je treba ten system zmenit aby to slo.
Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

merlyn píše:
Kamil Horky píše: 2. KSČM - S Velkým bratrem se asi taky nespojíme
No, netusim, proc se hned s nekym "spojovat". Myslim si, ze pokud si to CPS nechce vylozene pokazit, tak by nemela jit do koalice at uz s kymkoli. A oznacovat KSCM za Velkeho bratra je dost zabednenost. Jeji poslanci totiz hlasuji nejvic v souladu se stanovami CPS ;-)
No, to je samozřejmě otázka, já třeba od politické strany, které dám hlas, čekám, že bude všemy prostředky prosazovat svůj program. Pokud odmítne místo na ministerstvu, tak se připravuje o možnost prosazovat sovji politiku.
V tomto ohledu museli být po minulých volbách zklamaní voliči ČSSD, protože hlasy jejich voličů umožnily prosazovat program, se kterým nesouhlasili, stejně jako voliči ODS, protože ta zase, ač byla ve vládě, neprasadila ze svého programu skoro nic.
Z tohoto pohledu vychází nejlépe Zelení, protože dokázali získat při šesti poslancích 3 ministry.

A nezlobte se na mě, že komunisti dneška nejsou to, co bývali, mě nikdo nepřesvědčí, na rovinu říkám, že to je osobní a tudíž nemám objektivní názor.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kamil_Horky za příspěvek:
V__
krab1k
Profese: student
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od krab1k »

jzvc píše:Me osobne stve, ze nemuzu dat hlas vice lidem kandidujicim za ruzne subjekty :/. Je treba ten system zmenit aby to slo.
S tímhle naprosto souhlasím. Já osobně bych volil pana Ransdorfa (a třeba i některá další jména z jiných stran), ale dát hlas komunistické straně jako celku se mi zase moc nezamlouvá.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“