Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Jan.Polak
Místní předsednictvo
Příspěvky: 240
Registrován: 20 bře 2018, 18:27
Profese: strategie a transformační leadership
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 245 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jan.Polak »

V úterý 5.6. 2018 jsme se sešli s předstviteli za ANO v Jablonci nad Nisou - pány Milanem Kroupou a Milanem Kouřilem. Schůzka proběhla z jejich podnětu. Za Piráty jsme byli Jan Polák a Ondřej Kolek - předseda MS Jbc a KS Lik.

Schůzka byla seznamovací, chceme vědět, zda bude možné případně spolupracovat na vedení města. Sdělili jsme pánům, že vyjednávat můžeme a chceme s každým a spolupracovat s těmi, se kterými najdeme "průsečíky". Deklarovali jsme, že chceme být na radnici, chceme být v koalici a chceme se podílet se na správě města. Atmosféra byla partnerská, dostali jsme vodu a kávu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Polak za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Filip.Krska, Veronika.Drapalikova, Ida.Chuchlikova
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3072
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4844 poděkování
Dostal poděkování: 6419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jan.Hora »

7.6. jsme se setkali s panem Otto Frintou z organizace NAOOSP (Národní asociace obrany občanských svobod a práv), za Piráty se dostavil Martin Strupek a moje maličkost.

Pan Frinta nám představil nově vzniklou asociaci i sebe a probrali jsme přístup Pirátů k tématu "svoboda jednotlivce" a některá konkrétní témata (např. zákon 119 a zbraňová směrnice a aktuální iniciativu asociace "Můj dům,můj hrad").

Domluvili jsme se, že budeme v kontaktu a když NAOOS bude chtít znát pirátské stanovisko k nějakému tématu nebo názor některé konkrétní pracovní skupiny, tak ho dodáme (nebo aspoň seženeme vhodný kontakt).

Poskytnuté výhody: Čaj, minerálka, vizitky
Přijaté výhody: Vizitky
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Jaroslava.Vatay
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 44
Registrován: 22 říj 2017, 22:47
Profese: mediátor, lektor, kouč, produkční
Bydliště: Vršovická 1429/68, Praha 10
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jaroslava.Vatay »

Dne 8. 6. 2018 proběhla schůzka s podnikatelem M. Exnerem. Schůzku domluvil Martin Muzikant, nový člen pirátů, který mne oslovil na krajské schůzi ve Čt s tím, že p. Exner chce podpořit Piráty a hledá způsob jak nebo zda-li je něco co potřebujeme.
Jako event koordinátorka pro Prahu jsem Martinovi sdělila některé naše aktuální potřeby (od materiálu po např. pronájem elektro dodávky).

Na schůzce jsme hovořili o motivacích podpory Pirátů (např. program, transparentnost, změna, důvěra v piráty), o pirátském programu a konkrétních aktuálních tématech (airbnb, uber, parkování) a postojích/činnosti pirátů (naštěstí jsem mohla využít čtvrteční brief od Jakuba Michálka z krajské schůze).
Pan Exner přinesl i spoustu zajímavých nápadů a témat nejen ke komunální politice: např. na činnost se seniory a jejich samotou, pořádání akcí a jejich kalendář, docházkovou činnost úředníků (home czech point), potenciál lítačky atd.
Mluvili jsme o možnostech podpory pro komunální kampaň 2018: zjištění možností půjčení elektro dodávky, zjištění možností darování či zapůjčení velkého party stanu, nabídnuto zjištění distribuce pirátských listů v taxi, spolupráce při distribuci cizojazyčných letáků pro komunální volby pro občany mimo ČR, kteří mohou volit v provozovnách Laundromat. Pan Exner věděl o transparentnosti pirátů, to je také jeden z důvodů podpory. Doplnila jsem fungování transparence - info o zápisu do lobbistických kontaktů, o transparentních smlouvách a darech.

Přijato: nápady a názory (viz shora) a nabídka podpory, která se teprve bude domlouvat.
Nazpět nabídnut dobrý pocit, že podpoří Piráty v jejich činnosti. Neslíbeny a nedány žádné výhody.
Byli jsme "na vodě" :) která je ve skautském institutu zdarma.
Příští schůzka domluvena na út 13:00
Konzultace před/po schůzce: Michal Zachar a Janusz Konieczny, děkuji oběma.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslava.Vatay za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Pavel.Vrbicky, Vit.Fux, Filip.Krska
Motto: "Slouží to mně, ostatním i vyššímu smyslu"?

Jaroslava Vatay
Facilitátorka, lektorka, produkční
jaroslava.vatay@pirati.cz, tel. +420777885322
  • Projektová manažerka: Nové Pice | Mediátorka a facilitátorka (členka mediačního týmu) | Komunikace a kultura | Občanský aktivismus
Uživatelský avatar
Zuzana.Klusova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 284
Registrován: 01 lis 2014, 21:31
Profese: Asistentka, PR a média
Bydliště: Petrovice u Karviné
Dal poděkování: 127 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Zuzana.Klusova »

Lukáš Černohorský se dnes 11. června sešel s místostarostou městského obvodu Radvanice a Bartovice Bc. Alešem Boháčem ohledně Úpravy koridoru pro el. vedení ZVN 400 kV, který má vést daným obvodem v případě rozšíření elektrárny Dětmarovice. Řešil se především dopad do zástavby a budoucnost elektrárny Dětmarovice, zda je hrozba reálná. Dalším tématem byla možná spolupráce se starosty a místostarosty menších městských obvodů v Ostravě v rámci kandidátky Pirátů na magistrát.
Poskytnuté a přijaté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Klusova za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Filip.Krska, Jakub.Dedek
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od David.Wagner »

Dne 6.6. jsme se setkali se zástupci Kosova. Setkání bylo primárně seznamovací a velmi milé, byla nám představena vize Kosova jako velmi proevropské země, záhy jsme se dostali k výzvám kterým čelí. Zajímal se o osud smlouvy o zabránění dvojímu zdanění kterou zpravodajoval náš poslanec Jan Lipavský, poté jsme se vrátili k seznamování. Ivan naznačil, že v rámci nějakých těch letních diplomatických párty se mohou znovu setkat.

(PS: na schůzce jsem byl s Ivanem já páč Miki měl jinou schůzku předem domluvenou a Honza byl mimo město)

Přítomni:Arbër Vllahiu, Visar Fetaj, Ivan Bartoš, David Wagner,

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: sušenky a džus
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Filip.Krska, Vojtech.Pikal, Daniela.Weissova

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od David.Wagner »

Dne 6.6. došlo k rozsáhlejšímu setkání se zástupci nakladatelů a autorů z knižního trhu (seznam níže).
Schůzka vznikla z iniciativy Leoše Kyši, který ji Mikulášovi už před volbami navrhl.
Samotné setkání se ukázalo jako koordinačně dost náročné v takovém počtu - původně se navíc mělo odehrát pouze s Ivanem a Mikulášem. Mikuláš musel předsedat VEZ, přibyla Lenka jako poslankyně zodpovědná za kulturu.

Samotné setkání proběhlo v 11:00 v prostorách nakladatelství Epocha. První proběhly příspěvky nakladatelů o tom, co je na trhu trýzní a čeho se obávají, velmi brzo si také vzal slovo Ivan a předestřel, že naše pozice není o zničení knižního trhu a uvolnění všeho, ale hledání nové rovnováhy mezi autorem, zákazníkem a obchodníkem v digitální době.
Další debata pak už byla dost konstruktivní, zásadní společné body vnímám:
a) DPH na elektronické knihy v sazbě pro software je velký špatný a momentálně primárně umanutost AB. Jak to půjde, tak se pokusíme tuhle podivnost změnit (na tom je v EU i dost shoda). Audioknihy to samé.
b) U autorského zákona jsme došli k tomu, že někteří autoři jsou v pohodě s omezením do smrti (třeba Leoš Kyša), např. Martin Vopěnka to viděl výrazně jinak. Tam je zřejmě největší ideový rozpor.
c) Rozdíly mezi OSA a Dilií, kde panovala z mého pohledu výrazná shoda, že OSA dělá věci bizarně a přestřeleně a v přerozdělování nebyl úplně zásadní smysl (viz autoři audiobooků, kteří dostávají automaticky peníze od internetových rádií, protože tak se to prostě dělá). (Zájmy Dilie nikdo nějak explicitně neschvaloval a nepodporoval.) Leoš Kyša jako autor například uvedl, že mu připadají smysluplné náhrady za půjčování v knihovnách. Paušální platby za kopírování a podobně mu nepřijdou správné. Podle něj to podobně vidí velké množství samotných autorů, kteří chtějí svůj příjem hlavně stavět na vztahu autor - čtenář, tedy na přímém prodeji knih, případně na dalším zpracování jejich díla po vzájemné domluvě (rozhlas, televize, počítačové hry).
d) Úložiště - jasně jsme se vymezili proti automatizovaným filtrům, jinak tam nebylo moc co řešit, také jsme si vyjasnili že my postihy proti úložištím dělat opravdu nebudeme.
e) V tuto chvíli je literatura dle nakladatelů jediným čistým (a to výrazně čistým) plátcem z kultury. Nehledal jsem porovnání se všemi kulturními odvětvími, ale je pravda, že dotace do živé kultury a literatury obzvlášť jsou malé a nesystematické.

Po odchodu Ivana jsme pak s Lenkou ještě asi půl hodiny zůstali. Nadhodili jsme pak i jaké vidí možnosti řešení - typicky jak by se podle nakladatelů daly smysluplně a transparentně přidat nějaké ty peníze do literatury bez toho, aby se dávaly náhodným lidem složitým systémem komisí atd. Kromě pár věcí, které jsme nevzali jako úplně životaschopné, padl návrh přidat peníze regionálním knihovnám: ty často nemají peníze na nákupy, zároveň mají velmi aktivní sítě čtenářů a je to jedna z těch mála svíček kultury, které jsou skoro všude, mají velmi pozitivní vliv na celkovou vzdělanost a napomůže to i velmi lehce rozvoji venkova. Budeme se tím zabývat a hledat možné problémy. Následně jsme si už v podstatě jen vyměnili kontakty a šli.

Přijaté výhody: dvakrát trojsvazek hororů Miroslava Švandrlíka (já svůj trojsvazek odevzdal Mikimu), sbírka povídek Ve stínu říše pro Ivana, sušenky a čaj
Poskytnuté výhody: nic

Za Piráty
Ivan Bartoš
Lenka Kozlová
David Wagner

Antonín Kočí, ředitel nakladatelství Euromedia
Robert Pilch, majitel nakladatelství Brokilon a programový ředitel nakladatelství Leonardo
Tomáš Němec, majitel nakladatelství Mystery Press
Zdeněk Pobuda, majitel nakladatelství Epocha
Tomáš Výchopeň, obchodní ředitel Tympanum - vydavatel audioknih
Lucie Gilánik, obchodní ředitelka Palmknihy - největší prodejce ebooků v ČR
Martin Vopěnka, nakladatelství Práh, předseda Svazu knihkupců a nakladatelů
Pavel Koutský, digitální marketing Euromedia
Leoš Kyša, spisovatel

(měli přijít ještě Jiří Padevět a Patrick Zandl, ale omluvili se pokud vím)

PS: Leoše Kyšu (hodně) a Zdeňka Pobudu (trochu) jsem znal už před schůzkou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Filip.Krska, Daniela.Weissova, Josef.Kadlecek

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Frantisek.Kopriva
Mladé Pirátstvo
Příspěvky: 2472
Registrován: 10 říj 2013, 20:37
Profese: Engagement manager
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 5500 poděkování
Dostal poděkování: 3437 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Frantisek.Kopriva »

5. 6. 2018 jsem se na Úřadu vlády sešel s pracovníky sekce pro lidská práva. Schůzka měla informativní charakter.

Přijaté výhody: zmrzlina

Poskytnuté výhody: vizitky
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Kopriva za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Daniela.Weissova

Pirátský profil |< >| Engagement manager datově-analytických projektů |< >| začínající bubeník |< >| člen RT EZO & Lidská práva |< >| Emeritní politik, věčný aktivista

Uživatelský avatar
Ales.Stibal
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 45
Registrován: 10 říj 2016, 09:14
Profese: IT
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ales.Stibal »

Během minulého měsíce proběhly 3 schůzky s členy Severočechů Litoměřice a některých členů koalice Pirátů a Zelených Litoměřice.
Šlo o informativní a celkem přátelské neoficiální schůzky, seznámení se s názory těch druhých. K žádným faktickým dohodám nedošlo.

Přijaté výhody: žádné
Poskytnuté výhody: zaplatil jsem část útraty ze svého.


================

Také došlo k podobné, neoficiální schůzce s členem ANO.

Přijaté výhody: žádné
Poskytnuté výhody: žádné
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Stibal za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska
Uživatelský avatar
Radek.Simkanic
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 759
Registrován: 25 dub 2012, 22:21
Profese: Computer vision programátor
Bydliště: Pustějov
Dal poděkování: 1474 poděkování
Dostal poděkování: 544 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Radek.Simkanic »

Kde: Pustějov (PSČ 742 43)
Cca před měsícem jsem se při alkoholovém opojení dostal do řeči s jedním známým Karlem Bednaříkem, kde se shoda okolnosti nakouslo téma mé kandidatury za ODS (respektive mi to bylo nabídnuto), hned druhý den jsem to oznámil předsedovi krajského sdružení MSK Jiřímu Demlovi, který proti tomu nic neměl.
Včera se se mnou Karel Bednařík z ODS telefonicky ozval a ptal se, zda se teda chci přidat na kandidátku a bylo mi nabídnuto místo na kandidátce 6. - 7. z důvodu aby to mohli týž den řešit na schůzi a předschválit kandidátku. Potvrdil jsem.
Dnes jsme se sešli a podepsal jsem prohlášení kandidáta a probrali jsme místní témata, které mě zajímaly a to:
- Internet v obci zdarma a jaký je cca plán jeho zavedení (pry by to mělo vyjít cca na 600 k kč za využití optiky, která bude přenášet jak rozhlas, Internet, TV a další služby).
- Záchrana bývalého kina - kulturní historická památka - kterou původně dnešní vedení chtělo zbourat za evropské dotace a proto zde byla i proti tomu petice ze strany ODS.
Bylo mi i oznámeno, že se shodli, že mě na kandidátku příjmou a že odsouhlasili 7. místo. A cca za měsíc by jsme mohli řešit program. A cca v záři by mělo být případné focení.

Přijaté výhody: 1 pivo (v hospodě)
Poskytnuté výhody: poduška na židli pro pohodlnější sezení (u mě doma na venkovní terase)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Simkanic za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Filip.Krska, Josef.Kadlecek, Jakub.Dedek
„Kráčíme v minulostí, naší budoucností je tvořit přítomnost.“
Ivan.Hruza
Člen KS Praha
Příspěvky: 231
Registrován: 02 srp 2014, 12:06
Profese: Specialista na kybernetickou bezpečnost
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ivan.Hruza »

17.5. jsem se z vlastní iniciativy sešel s Tomášem Zítkem, sekretářem Českého střeleckého svazu.
Probrali jsme obecnou situaci střeleckého sportu, zejména současný stav a možnosti budoucího vývoje z pohledu související legislativy.
Dále jsme diskutovali o problematické situaci ohledně státní podpory tohoto sportovního odvětví a problematiku dotačního systému MŠMT.
Závěrem jsme se bavili o vývoji počtu a kvality střelnic v ČR. Podrobněji jsme rozebrali situaci střelnice v Sedlci na Praze 6 a vliv navrhované změny Metropolitního plánu na její další fungování.

Přijaté výhody - informace
Poskytnuté výhody 0

Útratu platil každý sám za sebe.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Hruza za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Josef.Kadlecek, Filip.Krska
“For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“