KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Vážené krajské forum,
tímto zahajuji primární volby na Pirátskou kandidátku do zastupitelstva na MČ Praha 12 (kde není místní sdružení, tudíž jsou primárky v gesci KF). Jednání bude probíhat na základně volebního řádu a jednacího řádu CF.

Pořadí voleb bylo určeno po konzultaci s Piráty z Prahy 12, takto - volba lídra (1. místo), dvojky (2. místo), čela (3. - 6. místo) a zbytku kandidátky (7. - 35. místo), pokud není námitek bude pro jednoduchost rozprava společná pro prosím kandidáty, aby ve své kandidátské řeči uvedli do kterých z těchto voleb se hlásí. Lídra, dvojku a čelo je nutné volit v primárkách, zbytek kandidátky lze případně i doplnit jednorázově usnesením na návrh PKS.

Rozprava a tedy i lhůta pro předložení kandidatury na lídra poběží do 11. 6. 2018. Další volby budou probíhat po sobě s 1-3 dní dlouhými rozestupy a rozprava (a tedy i čas na předložení kandidatury) bude u každé trvat vždy do dne předcházejícího volbě (vždy tak, aby neúspěšní kandidáti měli čas se přihlásit do volby na další pozice).

Kandidát/ka by ve své kandidátské řeči měl/a uvést, jak chce funkci vykonávat a jaké pro ní má předpoklady.
Kandidát/ka musí mít nejpozději v den zahájení volby aktuální prezentaci na pirátském webu (lze se do volby přihlásit rovnou a profil doplnit časem). Návod na zřízení profilu najdete zde, pokud s tím budete mít problémy kontaktuujte mě na michal.jokes@pirati.cz a poradím vám (případně vám profil i vytvořím).

Kandidáti na lídra:
Kandidáti na dvojku:
Kandidáti na čelo (3. - 6. místo):
Kandidáti na zbytek:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 3):
Eva.Tylova, Matej.Mlcoch, Lukas.Findeis
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Eva.Tylova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 115
Registrován: 20 led 2018, 13:01
Profese: Ekoložka
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 362 poděkování
Dostal poděkování: 215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Eva.Tylova »

Milé Pirátky a Piráti,

ráda bych kandidovala na 2. místě kandidátky. Na Praze 12 působím jako zastupitelka od roku 2006. Od roku 2014 jsem předsedkyní opozičního zastupitelského klubu Piráti, Zelení a LES. V letech 2010-2014 jsem byla místostarostkou. V té době jsem např. iniciovala v Radě MČ, abychom podali žalobu na neplatnost změny územního plánu na louce Na Šabatce, soud na náš podnět změnu územního plánu zrušil. Realizovala jsem řadu opatření pro adaptaci na klimatické změny, např. dešťovou nádrž v zahradnickém učilišti v Komořanech, naučnou stezku atd. Jako opoziční zastupitelka poslední období bojuji proti naddimenzované developerské zástavbě, pomáhám obyvatelům postižených domů, jak se mají bránit. V současnosti jsme iniciovala petici proti zastavění louky Na Hupech, kerá má v současnosti již více než 1400 podpisů a zastupitelé radničních klubů pod jejich vahou začali měnit názor. Iniciovala jsem petici za vybudování protihlukových opatření na dálničním okruhu. Informace o mých dalších činnostech najdete na https://praha12.pirati.cz/, https://www.facebook.com/evatylovacz/, https://www.facebook.com/JsmePraha12/ . Píši články "Tady není developerovo" na blog https://evatylova.blog.idnes.cz/. V obvodě č. 17 jsem nominovaná Piráty jako kandidátka so Senátu. Pokud bych uspěla, tak se místa zastupitelky vzdám, ale budu klubu Pirátů nadále pomáhat svými zkušenostmi. Budu velice ráda pokud mě podpoříte.

Ještě jednou díky Eva
Uživatelský avatar
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Příspěvky: 4913
Registrován: 04 dub 2010, 15:47
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 4653 poděkování
Dostal poděkování: 4059 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Ahoj, tímto oznamuji záměr kandidovat jako lídr pirátské kandidátky na Praze 12.

Jsem členem už 8 let. Za tu dobu jsem vystřídal hodně stranických funkcí a věnoval jsem velkou část svého života dobrovolné práci pro Piráty. Poslední 4 roky jsem zvoleným zastupitelem na Praze 12 a většinu času dlouhodobě věnuji komunální politice.

Aktuálně jsem jediným členem Pirátů na Praze 12 OFFTOPIC(kromě Jurky, kterého za závažná poškozování jména strany vyloučí RK, viz nález KK), ale začátkem roku se mi (s tím jak jsem začal mít víc volného času) podařilo zaktivizovat místní příznivce a poslední dobou o nás bylo hodně slyšet (hlavně vlastní akce v rámci Ukliďme Česko, petice proti zastavění louky a mapa developerských projektů na Praze 12). Nejspíš již zítra na krajské schůzi se rozrosteme o další členy a začneme uvažovat o založení místního sdružení. Jako jediný pirátský zastupitel jsem měl problémy časově skloubit výkon funkce s prací a osobním životem a neměl jsem čas prezentovat svou práci v zastupitelstvu a ve třech komisích rady, jichž jsem členem (pár měsíců jsem i členem kontrolního výboru). To se teď změnilo. Aktuálně jsem na tom časově lépe, trávím hodně času kampaňováním, přípravou stanovisek a naše akční buňka medializuje vše co děláme. Společně s Evou Tylovou se jako zastupitel dobře orientuji v tom co se v MČ děje a co by se dít mělo, či naopak nemělo. Měsíc před volbami si vezmu v práci neplacené volno. praha12.pirati.cz

Pokud vás cokoliv zajímá, tak se ptejte.

735 07 66 99, Praha 12

Uživatelský avatar
Matej.Mlcoch
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 53
Registrován: 26 bře 2018, 11:30
Profese: Předseda zast. klubu pirátů Prahy 12
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 44 poděkování

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Matej.Mlcoch »

Ahojte Pirates,

rád bych se přidal k Lukášovi a Evě a oznámil též zájem o kandidování do čela kandidátky (co proběhla prozatímní debata u nás na dvanáctce, shodli se u mě ostatní na potenc. 5. místo).

V současné době jsem pirátským příznivcem s žádostí o členství. A to z důvodu, že se ztotožňuji s piráty, jako takovými, ale hlavně bych rád pomohl Lukášovi a ostatním rozjet místní buňku na Praze 12, což "pouze" s příznivci úplně nejde :o).
Na Praze 12 žiji 29 let a byl jsem svědkem mnoha politických sci-fi. Co jsem poznal lidi kolem Lukáše, mám dojem, že to jde dělat i jinak (bez korupce, papalášství a levot obecně). Moc rád bych tudíž v tomto ohledu ostatním kolegyním a kolegům kolem Lukáše také pomohl a přispěl svými zkušenostmi.

Co se týče předpokladů, tak můžu říct, že sám pracuji jako úředník státní správy na jiné městské části Prahy a mám tudíž dobrý přehled jak to na radnici vypadá a jak to chodí. Smíšený model veřejné správy tak, jak je nastaven na úřadech (a v Praze obzvlášť) jsem poznal velmi dobře pod pokličkou a dokážu ho plně reflektovat. Právě tento model má svá úskalí, kdy se samospráva snaží ovlivňovat státní správu, což je samozřejmě špatně. Političtí reprezentanti nejsou často dostatečně fundování, nedokážou výše uvedené pochopit a snaží se státní správu (možná i svou neznalostí) ovlivňovat (samozřejmě i cíleně). To jsou věci, ke kterým je třeba přistupovat velmi opatrně a k tomu si myslím, že bych mohl být Pirátům na Praze 12 nápomocen - pokud totiž Piráti chtějí naplňovat své představy, toto se rozhodně nesmí dít. K této věci bych rád ještě uvedl, že co jsem se díval na strukturu úřadu městské části Praha 12, fascinuje mě, že některé odbory vykonávají státní správu i samosprávu zároveň, což je z logiky věci špatně a systém přirozené kontroly je tím ze své podstaty už narušen - na to bych se rád osobně více zaměřil.

No, ale více ke mě - pracuji v oblasti životního prostředí (má specializace je odpadové hospodářství), ale i v dalších složkách životního prostředí (příroda a krajina, ovzduší, voda, ZPF, les) mám (alespoň doufám) všeobecný přehled. V této oblasti (a především odpadovém) mohu nabídnout své (právní) služby. Dále se zajímám o územní rozvoj a dopravu - rozvoj Prahy s ohledem na geomorfologii, vznik suburbií atp., (a to především z titulu mého studia a doktorské práce (v ESRI ArcGIS). Nicméně matadorem v těchto věcech je u nás nejspíše Jirka Brůžek, který se jistě představí také, tak mu do toho už asi nebudu kecat :-D. Kromě výše zmíněného se z titulu své profese orientuji i v jiné legislativě (samozřejmostí je znalost správního řádu, zákona o obcích, o hl. městě Praze, Statutu hl. m. Prahy, o úřednicích samosprávních celků, zákonu o svobodném přístupu k informacím, o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, soudního řádu správního a dalších). Některé další info o mě můžete nalézt i v sekci zájmu o členství, kde jsem se představoval :o)

Pokud budou nějaké dotazy, rád zodpovím a co se týče nějakých dalších dotazů ohledně mé aktivitě vůči naší teprve formující se buňce na Praze 12, asi je lepší se zeptat ostatních (Lukáše a spol.) než mě :-). Každopádně jsem přesvědčen, že snaha je (a jakmile bude po doktorských státnicích, což bude velmi brzy :), bude zase o hodně víc času na Pirates :-) ).

Mějte se fajn
Mates (Matěj Mlčoch)
Naposledy upravil(a) Matej.Mlcoch dne 07 čer 2018, 12:19, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Matej.Mlcoch za příspěvky (celkem 6):
Kornelia.Gottmannova, Ivo.Slavka, Martin.Arden, Jitka.Nazarska, Lukas.Findeis, Eva.Tylova
Uživatelský avatar
Jan.Adamec
Místní předsednictvo
Příspěvky: 57
Registrován: 08 úno 2018, 20:26
Profese: programátor
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 45 poděkování
Dostal poděkování: 82 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Jan.Adamec »

Ahoj Pirátky a Piráti,

tímto bych se chtěl přihlásit o místo v čele kandidátky (co jsme se bavili na Dvanáctce, tak třeba hned o to 3. místo)

Zapojil jsem se k Pirátům až letos v únoru, jak píše Lukáš, ale snažím se do toho jít opravdu naplno. Rozjel jsem naše facebookové stránky, realizoval ty webové praha12.pirati.cz, které jsem se snažil udělat tak, aby je mohla s minimem změn použít i jiná místní pirátská sdružení. Byl jsem organizátorem naší akce v rámci Ukliďme Česko a teď i dalších akcí kolem monitorování developerských projektů, které obyvatele na Praze 12 hodně trápí. Vždy se snažím odvést práci co nejprofesionálněji, abychom nepůsobili jako nezkušení kluci, jak by nás určitě ráda prezentovala konkurence.

Chodím pomáhat Evě se sběrem podpisů pod petice, kde se mi daří zbavovat introvertnosti a bavit se s lidmi i o dalších věcech a přesvědčovat je, že Piráti jsou díky důrazu na transparentnost z principu jiní, než další "nové" strany.

V Praze 12 jsem tak nějak od narození, posledních 11 let zde i trvale bydlím, a nyní i pracuji, takže vidím, jak živelná čistě bytová výstavba proměňuje naši městskou část v noclehárnu, kdy obyvatelé jezdí za prací, nákupy i zábavou do centra či jiných MČ, a zde je to pak přes den takové polomrtvé předměstí. Oblíbené zajímavé restaurace krachují, drobní podnikatelé stěží přežívají, a míst k zaměstnání je tu jako šafránu.

Na radnici bych se chtěl zaměřit hlavně na otevřenost, aby se zveřejňovalo i nad rámec zákonných povinností co nejvíce věcí, co jsou veřejné. Zavést rozklikávací rozpočet, a zaměřit se i na digitalizaci a software používaný v rámci úřadu a zvýšit tak efektivitu práce, a zároveň udělat vše přívětivější pro občany. Inspirací je po republice spousta, a mým cílem je, aby byla i Praha 12 jednou brána jako vzor pro ostatní ;) . Bylo by hezké zbavit se IT řešení s vendor lock-in. Radnice by také mohla publikovat množství dat ve strojově čitelné podobě, nebo alespoň nějak přívětivěji, než jako milióny dokumentů v PDF. Tato open data by pak mohla být použita při výuce informatiky na místních školách k tvorbě aplikací a přilákat mladé k zájmu o veřejné dění. Mám s tím i nějaké zkušenosti, když jsem udělal a stále udržuji nezávislou mobilní aplikaci Dvanáctka o Praze 12.

Pokud bychom skončili v opozici, chtěl bych se inspirovat tvrdou prací, co odvádějí pirátští zastupitelé na Magistrátu hl.m.Prahy, a hledat klientelistické vazby, podezřelé smlouvy a být opravdu viditelnou konstruktivní opozicí, která se sama snaží něco navrhovat a měnit. A dokázat, že Piráti jsou slušní lidi, ke kterým má smysl se přidat.

Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adamec za příspěvky (celkem 6):
Ivo.Slavka, Matej.Mlcoch, Lukas.Findeis, Eva.Tylova, Jiri.Bruzek, Martin.Arden
Uživatelský avatar
Vaclav.Sistek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 24
Registrován: 08 čer 2018, 21:44
Profese: Software Engineer
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Vaclav.Sistek »

Milé pirátstvo,

dovolte mi přihlásit se k úmyslu kandidovat na 6. místě kandidátky.

Jsem novým občanem Modřan, kde se snažím zapojit do sousedského života, například koordinací komunitní zahrady. Profesní zájem mám o informatiku a svobodu informací, viz životopis na wiki. Mám dobrovolnické zkušenosti ze sociální oblasti (Armáda spásy), proto mě zajímá téma prevence chudoby a bezdomovectví.

Jsem cca rok členem Strany zelených. Když jsem se chystal do Modřan přistěhovat, chtěl jsem se přihlásit také ke starosti o zdejší věci veřejné. Volil jsem mezi Zelenými, Piráty a Idealisty ČSSD. Poslední možnost jsem vyloučil, protože Idealisté nemají ve své straně reálný vliv a paradoxně jen vábením voličů pomáhají k moci různým kmotrům. Piráti a Zelení byli (a jsou) na Praze 12 v koalici. Zelení se mi tehdy jevili na místní úrovni jako aktivnější (početnější) a v těžišti mého zájmu do značné míry podobní, jako Piráti.

Tedy v sociální politice, svobodě informací a rovnoprávnosti. Spolu s podporou sousedských aktivit by toto byla témata, kterým bych se rád v zastupitelstvu věnoval a ke kterým mám jisté kompetence a nápady.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Sistek za příspěvek:
Eva.Tylova
Zastupitel MČ Praha 12, předseda Komise Rady MČ Praha 12 pro digitalizaci
Uživatelský avatar
Lukas.Findeis
Člen KS Praha
Příspěvky: 4913
Registrován: 04 dub 2010, 15:47
Profese: běžecký trenér
Dal poděkování: 4653 poděkování
Dostal poděkování: 4059 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Lukas.Findeis »

Rád bych se Vaška veřejně zeptal jak se zatím na Praze 12 angažoval u Zelených a jako občan, kromě zmíněného aktivismu kolem komunitní zahrady. A předpokládám, že v případě nezvolení do čela kandidátky bys měl zájem i o 7.-35. místo. (Máme tu hodně aktivních pirátských příznivců a z toho 3 žadatele o členství.)

Mně včera Vašek říkal, že k Zeleným vstoupil hlavně kvůli jejich programu v sociální oblasti a že doufal, že za Matěje Stropnického se tato oblast bude více akcentovat, což se zatím prý nestalo. Moc se mu líbí jak dělá v parlamentu sociální politiku Olga Richterová. (Já osobně si myslím, že takhle si představují moderní sociální politiku i zmínění Idealisté z ČSSD.)

Dnes spolu s Vaškem a mou přítelkyní plánujeme akci pro komunitní zahradu Cukrkandl, hned po tom co skončí pirátský výlet po developerských projektech, který zorganizoval Honza Adamec. Panuje u nás naprostá shoda na tom, že by měl být Honza na 3. místě kandidátky. On i Matěj asi budou do pár dnů členy (ve čtvrtek byli na grilování na krajské schůzi) a jsou velmi aktivní. Honza v rámci TO i s přesahem do velké Prahy a zbytku republiky.
Evy bych se rád zeptal, jestli se opravdu v případě zvolení senátorkou chce vzdát mandátu, nebo jen uvolněných či jiných funkcí v rámci MČ.

735 07 66 99, Praha 12

Uživatelský avatar
Vaclav.Sistek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 24
Registrován: 08 čer 2018, 21:44
Profese: Software Engineer
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Vaclav.Sistek »

U Zelených jsem se angažoval spíš interně, byl jsem jednou delegátem na krajské konferenci a jednou na celostátním sjezdu. Pokoušel jsem se zapojit do odborné sekce informatiky.

Z aktivismu na Praze 12 to je za rok, co tu bydlím, kromě komunitní zahrady a neformální podpory stanovisek zastupitelského klubu v různých internetových diskusích snad už jen lobbing za spolek Praha12.net, jehož jsem členem, u našeho SVJ. Podařilo se rozbít monopol předřazeného velkého poskytovatele v našem domě a sousedi tak mají možnost připojit se ke komunitní, rychlé a levné optické síti.

Ještě bych drobně upřesnil tu informaci o sociální politice Zelených (včerejší rozhovor s Lukášem). Před volbami jsem byl silně přesvědčen, že posun akcentu od životního prostředí k dalším pilířům programu, včetně sociální politiky, je krok vstříc poptávce liberální levice. A že mírně drzý styl Matěje Stropnického může oslovit a aktivizovat. Po volebním debaklu a změně vedení jsem ostražitý k dalšímu vývoji. Ale to je spíš pro vnitřní debatu Zelených, případně někdy u piva, sám bych s tím zde nezačínal. Směrem k Pirátům chci potvrdit, že pirátský program je s mým přesvědčením zcela kompatibilní. Konkrétně bych zmínil cíl boje proti byznysu s chudobou.

Poslední věc, ano, mám zájem i o případná další místa na kandidátce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Sistek za příspěvek:
Jan.Adamec
Zastupitel MČ Praha 12, předseda Komise Rady MČ Praha 12 pro digitalizaci
Uživatelský avatar
Eva.Tylova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 115
Registrován: 20 led 2018, 13:01
Profese: Ekoložka
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 362 poděkování
Dostal poděkování: 215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Eva.Tylova »

Ahoj Lukáši, jak jsem slíbila, a výše jsem napsala, tak pokud bych uspěla, tak se vzdám mandátu zastupitelky, ale budu klubu Pirátů nadále pomáhat svými zkušenostmi i jinak např. vystupováním např. v zastupitelstvu, kde senátorka může vystupovat ).
Uživatelský avatar
Jiri.Bruzek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 144
Registrován: 05 čer 2018, 13:38
Profese: Konzultant, podnikatel, investor
Bydliště: Kramperova 1013, 143 00 Praha 12
Dal poděkování: 367 poděkování
Dostal poděkování: 360 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 29/2018 Primárky do zastupitelstva MČ Praha 12 (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Bruzek »

Ahoj Pirátky a Piráti,

hlásím se jako kandidát na 4 místo kandidátky na Praze 12.

O veřejné dění se začal zajímat od roku 2014, kdy jsem odešel ze zaměstnání a začal podnikat. Tím, že jsem měl možnost si individuálně plánovat svůj čas, tak jsem se přihlásil jako ambasador Rekonstrukce státu a pomáhal jsem s prosazením registru smluv. V té době jsem začal uvažovat jak se zapojit do dění na Praze 12 a tak jsem se přihlásil do komisí územního rozvoje, dopravy a komise pro nakládání s obecním majetkem. Začal jsem také navštěvovat zastupitelstva. Začal jsem se zapojovat do dění v místních komunitách jako je Komunitou podporované zemědělství (KPZ) Modřany později v rámci Komořan jsem se stal členem a místopředsedou místního spolku (svoji angažovanost 11. 6. 2018 ukončím, protože se neslučuje s plánovanou politickou činností). Jsem také administrátorem facebookové skupiny Praha 12 – Necenzurovaná.
Mým hlavním motivem pro kandidaturu je mít možnost ovlivňovat chod Prahy 12 a posunout politickou kulturu a témata jako je územní rozvoj, podnikání a správa veřejného majetku do 21 století. Chtěl bych napomoci prosazovat ideje Pirátů, jako jsou transparentnost a digitalizace.

Pocházím z malé vesnice na Praze východ a do Prahy jsem se přistěhoval ve 14 letech. Jsem vyučený kuchař, později jsem dokončil hotelovou školu. Nejdelší 14 letou pracovní zkušenost jsem získal v Allianz Assistance, kde jsem na pozici nákupčího vytvořil síť odtahových a silničních služeb pro ČR a SR a síť řemeslných firem v ČR. Od roku 2013 jsem rozvíjel vlastní projekt ERP systému ADIGINS pro odtahové a řemeslné firmy. Protože se mi nepodařilo naplnit obchodní cíle, projekt jsem utlumil a jeden rok vedl jako technický ředitel provoz ÚAMK. Zde jsem zavedl Zákaznickou linku pro Škoda Auto. Dnes pracuji jako konzultant informačního systému VISION. Od 20 let jsem aktivním realitním investorem a více jak 10 let investuji do akcií. Na Praze 12 bydlím se ženou a dvěma dětmi 6 let. Důvodem přistěhování byla možnost navštěvovat unikátní školku a školu Montessori Na Beránku.

S přáním hezkého dne

Jirka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Bruzek za příspěvky (celkem 4):
Matej.Mlcoch, Jan.Adamec, Eva.Tylova, Lukas.Findeis

Jiří Brůžek
zastupitel Praha 12, zastupitel HLMP
+420 602 406 504
jiri.bruzek@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“