Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních voleb 2018

Moderátoři: KoKS Praha, Krajští zastupitelé, Komunální zastupitelé, Zastupitele - HMP

Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních voleb 2018

Příspěvek od Michal.Jokes »

Zde je prostor pro představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních voleb 2018.
Pokud byste chtěli vložit svou fotku, dělá se to tak, že dole pod příspěvkem kliknete na sekci "příloha" tam na "přidat soubory", pak vyberete soubor obrázku a po jeho nahrání kliknete na vložit do příspěvku, na pozici kurzoru se objeví kód ve formátu:

Kód: Vybrat vše

[attachment=0]jménosouboru.jpg[/attachment]
Po odeslání se místo něj zobrazí váš obrázek, jak to vypadá můžete před odesláním vyzkoušet kliknutím na tlačítko "náhled".

Rádi vás poznáme a těšíme se na spolupráci .-)
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Milan.Kryl
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2018, 17:57
Profese: Investor
Bydliště: Praha 5 - Barrandov
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od Milan.Kryl »

Ahoj. Hlásím se do čela kandidátní listiny Pirátů+SNOP5 pro volby do zastupitelstva m.č. Praha 5. Zde je moje vizitka:

Ing. Milan Kryl (57 let) -Jednatel Spolku na ochranu Barrandova, zakladatel a provozovatel komunitního webu www.Barrandov.org.
Milan Kryl - miniportrét.jpg
Milan Kryl - miniportrét.jpg (9.29 KiB) Zobrazeno 4549 x
Nikdy jsem nebyl politicky organizován. Mám však zkušenosti s komunální politikou z Magistrátu města Kladna, kde jsem v 90.letech řídil odbor výstavby a stavební úřad. Po kratším období oceňování společností a nemovitostí jsem jako výkonný ředitel vedl významný holding a získával zkušenosti v představenstvech a dozorčích radách.

Od r. 1999 jsem ve vedení obchodního řetězce Tesco Stores ČR/SR zodpovídal za akvizici pozemků a výstavbu hypermarketů na celém území ČR. Také Tesco mne nominovalo do dozorčí rady. V r. 2009 s ukončením expanze hypermarketů jsem se osamostatnil a investoval na vlastní účet. Nezávislost mi umožňuje dělat jen to, co mne zajímá a věnovat se tomu naplno i bezplatně.

Jsem dlouhodobě aktivní v neziskovém sektoru. V letech 1987-97 jsem byl zvolen předsedou čs. jachtařské asociace třídy Pirát a přivedl ji do International Pirate Association, kde jsem ČR zastupoval. Založil jsem první jachtklub v ČSFR po r.1989 a první bytové družstvo v Karlíně a s ním inicioval zahájení privatizace bytů v Praze 8. V těchto neziskových aktivitách jsem byl opakovaně zvolen předsedou - národní asociace, klubu i bytového družstva.

Uvedené zkušenosti předurčují možnosti mého uplatnění v ZMČ v oborech příbuzných územnímu plánování, investic, výstavby, dopravy, bytové politiky. Zajímám se o ICT, AI a otevřená data, otevřenou společnost a sdílenou ekonomiku (wikinomie, open sources). V r. 2016 jsem jako řadový občan úspěšně nominoval radnici Prahy 5 do negativní části soutěže o otevřenou/zavřenou radnici.

Mojí motivací pro kandidaturu je příležitost zprůhlednit systém a omezit možnosti zneužívání moci. Idealistická vize je dosáhnout stavu, kdy politika bude tak dobře kontrolovatelnou službou, že tím přestane být atraktivní pro kmotry. Rád na tom budu pracovat jako zastupitel ve výborech, komisích a pomáhat pirátskému klubu zastupitelů. Politika je týmová práce. Pomozte nám sestavit úspěšný tým.
Děkuji za vaši podporu.
Uživatelský avatar
Karel.Bauer
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 159
Registrován: 04 led 2018, 15:37
Profese: ekonom
Bydliště: Praha 5
Dal poděkování: 53 poděkování
Dostal poděkování: 87 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od Karel.Bauer »

Ahoj, jmenuji se Karel Bauer a je mi 56 let. Na Smíchov jsem se přestěhoval z pravého břehu Vltavy, a to už před 33 lety, považuji se tedy za téměř rodilého obyvatele Smíchova a k této čtvrti jsem si vybudoval osobní vztah. Za dobu, co v Praze 5 bydlím, tak tato městská část prodělala bouřlivý, ale bohužel ne vždy koncepční rozvoj. Jako majiteli účetní firmy, který se dennodenně zabývá ekonomikou, mi působí téměř fyzické utrpení, když sleduji hospodaření zastupitelů městské části Praha 5. Politické vedení radnice, dle mého názoru dlouhodobě, městskou část nerozvíjí ve prospěch občanů, a tak jsem založil s obdobně smýšlejícími přáteli občanský spolek Sdružení nezávislých občanů Prahy 5 (SNOP 5), jehož jsem současným předsedou. Jedním z našich cílů je zastavit negativní dopady nekontrolovatelného rozvoje, korigovat předimenzovanou novou výstavbu a zlepšit dopravu, respektive ze Smíchova vytěsnit dopravu „průjezdní“. Mou osobní snahou je se ve vztahu k městské části chovat jako dobrý hospodář.

Karel Bauer
předseda zastupitelského klubu Pirátů MČ Praha 5
předseda finančního výboru MČ Praha 5
člen finančního výboru SčK

Jiri.Vejmelka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 05 led 2018, 11:10
Profese: chemik
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od Jiri.Vejmelka »

Dobrý den, Jmenuji se Jiří Vejmelka, je mi 68 let. Narodil jsem se v Praze. Na Smíchově bydlím již 40 let. Vystudoval jsem organickou technologii na VŠCHT v Praze. Pracoval jsem převážně jako úředník, ekolog a také jsem byl od roku 2005 necelé dva roky vedoucím odboru dopravy a ochrany životního prostředí v úřadu MČ Prahy 5. V roce 1997 jsem vstoupil do ODS a od roku 2008 do roku 2013 jsem byl členem Věcí veřejných. Nyní jsem člen předsednictva občanského spolku SNOP 5, který jsem spoluzakládal. Po komunálních volbách v roce 2010 jsem byl zástupcem starosty v MČ Praha 5. V září 2013 jsem z rady odstoupil, protože jsem měl úplně jiné představy, jak by se radnice měla vést. Na konci března 2014 jsem byl znovu zvolen do pouze 4 členné krizové rady, kde jsem byl až do komunálních voleb v říjnu 2014. Mým cílem je zásadním způsobem kultivovat politiku v Praze 5 a otevřít radnici občanům.
Petr.Bervid
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 04 kvě 2018, 11:48
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od Petr.Bervid »

Dobrý den. Jmenuji se Petr Bervid, je mi 48 let Nejsem a dosud jsem nebyl členem žádné politické strany. Aktivně se podílím na činnosti občanského spolku Sdružení nezávislých občanů Prahy 5 (SNOP 5), jehož jsem místopředsedou. SNOP 5 informuje občany o skutečném dění na radnici (vydáváme Spolkové noviny, máme internetové stránky a facebook), vystupujeme na zastupitelstvu a veřejných akcích, zpracováváme a zveřejňujeme jednotlivé kauzy a usilujeme o aktivizaci občanů k otázkám fungování a rozvoje naší městské části, atd.
Po vysokoškolských studiích jsem krátce působil v akademické oblasti, poté jsem se jako OSVČ věnoval ekonomickému a organizačnímu poradentství. Od roku 2000 se jako spolumajitel věnuji podnikání v oblasti nakládání s odpady a zpracování odpadních vod, vybudované společnosti jsme začlenili do nadnárodní skupiny v oboru. Rovněž se účastním na podnikání rodinné firmy v oboru projekční a inženýrské činnosti v průmyslu.
Mojí vizí „ABY SE NÁM NA PRAZE 5 DOBŘE ŽILO“ pro komunální politiku v MČ Praha 5 je vyšší míra zapojení občanů do rozhodování o prioritách a rozvoji městské části, kdy názor občanů bude pro vedení MČ Praha 5 závazný. Rovněž hospodaření radnice musí být pod nezávislou kontrolou občanů, kteří mají přístup k maximu informací. Stávající způsob fungování radnice MČ Praha 5 považuji za neakceptovatelný.
SYCH
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 4
Registrován: 09 bře 2018, 13:01
Profese: Elektroinženýr
Dostal poděkování: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od SYCH »

Mám zájem řešit pražské dopravní problémy - dnešní asi nejžhavější téma!
Jan_Sychra.jpg
Jan_Sychra.jpg (10.14 KiB) Zobrazeno 4392 x
K problematice pražské dopravy mám velmi blízko z mnoha důvodů. Tady jen pár nejdůležitějších:
- jako absolvent VŠ dopravy a spojů Žilina mohu nabídnout nejen zapálené srdce, ale hlavně i odborný základ dopravního či železničního inženýra
- v letech 2010 - 2015 jsem měl šanci sledovat, mírně ovlivňovat a hlavně se naučit mechanizmy fungující ve veřejné správě jako místopředseda 2010 - 2015 Výboru (komise) dopravy městské části Praha 5
- mé první zaměstnání po VŠ bylo ve Službě sdělovací a zabezpečovací DP Metro, obecně mám v DPP stále bohaté kontakty
- od svých 14ti let jsem člen šotoušského spolku KPMD Praha (Klub přátel MHD), kde se potkávají jak nadšení laikové i odborníci, tak také někteří ředitelé DPP
- měl jsem možnost vést oddělení telematiky TSK
- a nakonec jsem Pražák křtěný Vltavou

Mým mottem je, že by se už konečně měla správa pražských věcí dostat do rukou odborníků - a to není ani Krnda (tč. primátorka z vůle strejdy Babiše :o ) ani tragikomický Demolínek :? , ani jeho předchůdci v křesle dopravního radního. Jistě si vzpomenete na smutné figurky Radovana Šteinera (ODS, vulgo také Radovan Francis Šteiner), J. Noska (též ODS) a do třetice Jiřího Nouzy (TOP 09) Ta laťka si nezaslouží být tak nízko, ne? Prosím pomozte ji zvýšit na úroveň, kterou si taková evropská metropole, jakou přece naše Praha je, zaslouží!
Je tragické, že za neblaze proslulé Bémovy radnice kolibříků & mazánků :evil: se pražský dopravní systém rozvíjel podstatně lépe než během tzv. "makání" ANO a socanů. Stačí se jen podívat na (ne)rozvoj sítě metra a městských dálnic - okruhů a radiál v aktuálním volebním období. Naštěstí pražský volič již vícekrát dokázal, že není zpovykaná ovce - a to mne samozřejmě velmi zavazuje nabídnout svou hlavu i srdce pro normálnější a lidštější dopravu v Praze.

Dobrý vítr do našich plachet přeje
Váš Ing. Jan Sychra - dopravní inženýr :ugeek:
Zlaciga
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 05 čer 2018, 19:40
Profese: informatik
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních volen 2018

Příspěvek od Zlaciga »

Jmenuji se Zdeněk Laciga, je mi 66 let. Narodil jsem se na Vinohradech ale od roku 2000 bydlím na Praze 5, která odpovídá mému životnímu stylu pro svou dramatičnost a rozmanitost. Myslím tím reliéf terénu, různé druhy zástavby, parky, řeku, pole nebo strmé zarostlé svahy a skály. Naopak nemyslím tím dramatické poměry na radnici, kdy jeden bývalý starosta dokonce proslul jako korupčník a jehož duch tam stále žije. Chtěl bych aby svěží vzduch z Vidoule a Dívčích hradů se dostal i do radnice v údolí a to fakticky i obrazně.
Vystudoval jsem ČVUT, obor vodní hospodářství, ale od 80 let se věnuji informatice a jsem spoluatorem nejrozšířenějšího programu s právními informacemi. Celý život aktivně sportuji a také se věnuji tréninku mládeže v běhu na lyžích a orientačních sportech. Stále v těchto sportech závodím a můžete mě vidět na kole, koloběžce nebo běžet. Jsem člen výboru jednoho z největších občanských spolků na Praze 5 –Na Farkáně. Nikdy jsem nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí.
Chtěl bych se věnovat územnímu rozvoji a dopravě tak, aby veškéré změny byly ke prospěchu občanů, kteří zde žijí, a ne jen těch, pro které je to jen příležitost k ziskům na úkor ostatních. Po návštěvě více než 60 zemí světa chci přistupovat k rozvoji města s pokorou a vyvarovat se nabubřelých projektů jako Ruské kolo. V oblasti sportu jsem zastáncem místo megalomanských akcí trpělivého budování sportovní infrastruktury.
jirkakratky
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Představení kandidátu SNOP 5 na naší společné kandidátce do komunálních voleb 2018

Příspěvek od jirkakratky »

Dobrý den,
jmenuji se Jiří Krátký. Je mi 53 let a na Praze 5 bydlím již téměř 30 let, nejdříve na Klamovce, posléze na Barrandově. V současné době pracuji jako produkční v různých televizích, dále pak jako správce nemovitostí. Stejně jako mí kolegové jsem členem spolku Sdružení nezávislých občanů Prahy 5. Jsem také místopředsedou občanského sdružení Občané pro Prahu 5.
Řadu let se zajímám o kulturní a sportovní dění naší městské části. Mnoho let jsem se aktivně působil v hokejovém klubu Slavoj Zbraslav na zimním stadionu Nikolajka. Mým cílem je pomáhat všem sportovním klubům a kulturním spolkům v jejich činnosti. V současné době je tato podpora mizivá. Dále bych se chtěl podílet na zlepšení interních procesů a zapojení veřejnosti do rozhodování radnice.
Pojďme něco udělat nejen sami pro sebe ;)
Zamčeno

Zpět na „Zastupitelstvo - Praha 5“