MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 8

Zamčeno
Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Marvel píše: 22 kvě 2018, 10:32 Milí přátelé,

nabízím se vám jako alternativa lídra kandidátky pro nadcházející komunální volby, na Praze 8.

Myslím si, že byste o mně měli vědět zejména toto:

- nejsem technokrat. Když potkám tekoucí hydrant, jdu si sehnat hasák spíš, než povolení k opravě.

- dokážu fungovat metodicky i chaoticky. Šest let jsem řídil vlastní produkční agenturu, což mne připravilo na pečlivé plánování dopředu, i okamžitá rozhodnutí v průběhu.

- konflikty raději řeším, než abych je vyvolával. A kolektivy se snažím tmelit, ne štěpit. Věřím, že uspějeme jen pokud bude mít naše "loď" společný cíl.

- jsem více politik, než aktivista. Než abych se hnal s planoucí pochodní proti hradbám, sjednám si raději schůzku s hradním pánem a přesvědčím ho, aby otevřel brány.

- netoužím po "korýtku". Nesejde mi na tom, jestli budu na čele, na těle, anebo na zadnici. Do pozice lídra se nabízím zejména proto, že to některým z vás přišlo jako dobrý nápad.

- věřím v sílu kolektivu a společné zájmy. Pokud nemáte pocit, že si zasloužím vaši důvěru a podporu, dejte prosím svůj hlas tomu, kdo si obojí zaslouží. Udělám to stejně ;-)

Děkuji za váš čas, případnou podporu i komentáře.

Krásný den všem a hodně štěstí kandidátům :-)

JMH
Ahoj,

prosím o uvedení celého jména, věštění z iniciálů JMH je mimo mé schopnosti (a také mimo schopnosti ostatních náhodných návštěvníků). Díky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Annette.Heidlova za příspěvek:
Ivo.Slavka
Uživatelský avatar
Michal.Novak
Místní předsednictvo
Příspěvky: 146
Registrován: 28 črc 2017, 00:25
Profese: business konzultant
Dal poděkování: 520 poděkování
Dostal poděkování: 326 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Michal.Novak »

JMH = Jan Marvel Horn ... občanským jménem jen Jan Horn
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Novak za příspěvky (celkem 4):
Tomas.Marik, Jan.Horn, Annette.Heidlova, Ivo.Slavka

Michal

Uživatelský avatar
Michaela.Krupickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 21 lis 2011, 23:56
Profese: Asistentka poslaneckého klubu Piráti
Dal poděkování: 324 poděkování
Dostal poděkování: 268 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Michaela.Krupickova »

Ahoj Pirátky a Piráti,

na poslední chvíli, předkládám moje představení a důvody, proč se hlásím na lídra, popřípadě postupně, i na všechny ostatní nižší pozice 😊
Narodila jsem se v Kolíně, ale od malička žiji v Praze. Od svých šesti do třicetipětilet let jsem žila právě na Praze 8 a proto k ní mám tak blízko. Teď se sem s radostí vracím.
Vystudovala jsem gymnázium U Libeňského zámku v Libni, obor matematiku, fyziku. Po maturitě jsem vystřídala opravdu hodně zaměstnání, různých oborů. Mám zkušenosti z administrativy, zdravotnictví, bankovnictví, médií a marketingu, pracovala jsem s dětmi, v neziskovce. Baví mě poznávat nové lidi, věci, prostředí. V současné době pracuji jako provozní v obchodě se zdravou výživou.
V Pirátské straně jsem od ledna 2011 a byla to láska na první pohled 😊 Pro mě pirátství znamená odvahu ke změně, odvahu vystoupit z komfortní zóny, touhu po spravedlnosti a lepším světě. Spolupodílela jsem se na obou demonstracích proti cenzuře internetu, pomáhala v kampaních rozdávat Pirátské listy. Stačilo mi být součástí úžasné party lidí, ale teď cítím, že přišla chvíli, kdy je potřeba, abych se zapojila víc.
V roce 2017 jsem byla iniciátorkou petice STOP VÝSTAVBĚ VYSOKOPODLAŽNÍCH BUDOV a se spolkem Krásné Kobylisy již přes rok úspěšně bráníme sídliště Ďáblice proti nesmyslnému zahuštění.
To je další důvod, proč jsem se stala členem místního sdružení Piráti Praha 8, hned po jeho založení, jelikož moje pirátství a aktivismus se zde téměř osudově potkávají.
Na pozici lídra kandiduji, protože jsem vůdčí osobnost, i když ne za každou cenu (proto také budu respektovat i nižší pozici na kandidátce, pokud mi ji MS svým hlasováním přidělí a tímto se i přihlašuji do eventuálních dalších voleb). Jedna z mých nejsilnějších stránek je empatie. Dokážu se vcítit do druhých a pochopit je. Zároveň však mám silný smysl pro rovnost a spravedlnost a dokážu za ně bojovat. Jsem toho názoru, že autorita se nedá vynutit a že každé společenství lidí může být úspěšné pouze pokud svoje nižší potřeby, nálady a emoce podřídí vyššímu, společnému cíli. O takové společnosti sním a takovou se snažím i spoluutvářet. Společnost, kde může být každý sám sebou a je za to oceňován. Jsem týmový hráč, ale občas i „hlídací pes“ 😉
V Praze 8 bych se po volbách chtěla dál zabývat především oblastí výstavby a územního rozvoje, ale blízká jsou mi i témata bydlení, životního prostředí a transparentního hospodaření.
Co se týká výstavby, chtěla bych současnou praxi radnice, kdy se rozhoduje nehospodárně a netransparentně, často ze strachu říci developerovi ne, nebo i z jiných důvodů, posunout tam, kde město bude ten, kdo bude zjišťovat potřeby svých občanů, skutečně je respektovat a také pomocí regulačních plánů, otevřených výběrových soutěží promítat do výběru stavitele.
Na veřejnosti vystupuji ráda, pět let jsem účinkovala v divadle Kámen, v Praze 8.
Když o mně vloni po volbách mluvil Jakub Michálek jako o nové starostce Prahy 8, brala jsem to spíš jako vtip, teď cítím, že bych jí ráda byla 😉
Koalici si momentálně dokážu na Praze 8 představit s KDU-ČSL, TOP 09-STAN a Zelenými.

Plavbě zdar!

Vaše Michaela
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Krupickova za příspěvky (celkem 7):
Michal.Novak, Tomas.Marik, Martin.Sterba, Ivo.Slavka, Tereza.Vovesova, Karel.Ptacek, Martin.Stanek
Uživatelský avatar
Tomas.Marik
Člen KS Praha
Příspěvky: 162
Registrován: 06 pro 2017, 21:03
Profese: překladatel, knihkupec
Dal poděkování: 120 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Tomas.Marik »

Ahoj,
hlásím se na místo lídra na kandidátce Prahy 8. Pokud bych nebyl zvolen, hlásím se na všechny pozice sestupně následující, dokud nenaleznu své místo na kandidátce.
Narodil jsem se 28. března 1974 do rodiny disidenta, kdy otec byl odsouzen za hanobení socialistické vlasti a Varšavské smlouvy, pracoval jako pomocný dělník a rodiče se následně stali chartisty. V rámci akce „Asanace“ se naše rodina v roce 1980 přestěhovala do Vídně. Boj za demokracii v Československu byl jedním z hlavních témat mého dětství a dospívání. Natrvalo jsem se do Čech vrátil v roce 1992. Revolucí v roce 1989 sice byla formálně nastolena demokracie, ovšem boj se pouze překulil na budování společnosti po všech stránkách svéprávných občanů, v kterém jsem se se všemi silami angažoval. Teprve v roce 2017 jsem zjistil, že mé cíle se v zásadě kryjí s myšlenkou pirátské společnosti a ještě před parlamentními volbami jsem se přihlásil ke členství. V současné době se intenzivně zabývám rozporem mezi společností, která je navenek svobodná, vnitřně ale stále totalitní a nesvéprávná.
Na Praze 8 či její periferii žiji od roku 1993, chodím tudy s kočárky, psy, srostl jsem s touto městskou částí a na konkrétní problémy a projekty jsem si často už dávno vytvořil svůj vlastní názor, který prosazuji, angažuji se v různých občanských iniciativách, které tu od té doby vznikly.
Jestli jsem se z grilování ostatních kandidátů dozvěděl, že se hlásí, protože se „chtějí stát lídry“, tak já to mám jinak. Chci, aby tu byli mnohem schopnější, než jsem já, leč nejsou, a proto se hlásím. Od začátku Alice Hamalová říká, že chce být lídrem a Karel Ptáček jako hlavní důvod rovněž uvádí své „chtění“. Během grilování se ani jednomu z nich nepodařilo rozptýlit mé obavy, že staví svůj osobní zájem nad ideje, ať už je máme třeba společné. Vidím v tom kariérismus, který mi je bytostně cizí.
Nad rámec svého přesvědčení jako lídr nabízím řečnické dovednosti, dokáži se k aktuálním tématům vyjádřit pohotově, s nadhledem, vtipem a v naprostém souladu s pirátským programem, což jsem mnohokrát prokázal.
Mezi ostatními Piráty na Praze 8 možná působím kontroverzně, provokativně, avšak vidím úspěchy práce, která je společná a nakonec prospívá upevňování kolektivu. Většinu akcí, které jsme od posledních voleb podnikli, jsem buď vymyslel, podílel se na jejich organizaci nebo je podporoval osobní účastí.
Členy našeho místního sdružení mám bez výjimky všechny upřímně rád, ačkoli jsme v mnoha ohledech odlišní, čehož si ostatně velmi vážním, a jsem nadšen z toho, že se nakonec myšlenkově sejdeme.
K povolební spolupráci s ostatními stranami předesílám, že jsem, a to nejen svou rakouskou minulostí, dospěl k tomu, že je výhodnější a našemu cíli bližší kvalitní opoziční práce než účast na vládnoucí koalici, kdy bychom popřeli meritum svého programu. V žádném případě nechci opakovat zkušenost Zelených na Praze 8, kteří se pro prosazení několika projektů vzdali svého přesvědčení. Spolupráci s žádnou demokratickou stranou či sdružením, nespojenými se zločinem nebo totalitou, se jinak v zásadě nebráním.
Od svého angažmá u Pirátů se scházím se členy ostatních stran, diskutuji, mám přehled o lidských a politických vlastnostech jak našich případných partnerů, tak nepřátel, častokrát se mi podařilo zaujmout opozici, aby spolupracovala na našich akcích, zejména ale vidím hodně příjemné práce před námi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Marik za příspěvky (celkem 6):
Michal.Novak, Michaela.Krupickova, Martin.Sterba, Ivo.Slavka, Tereza.Vovesova, Martin.Stanek
Uživatelský avatar
Karel.Ptacek
Člen KS Praha
Příspěvky: 74
Registrován: 07 pro 2017, 00:22
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 8 - Karlín
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 59 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Karel.Ptacek »

Ahoj Piráti a Pirátky a všichni příznivci našeho místního sdružení,

položme si otázku, co by měl „lídr“ našeho MS splňovat a jakým způsobem nás reprezentovat.

Měl by být akční, komunikativní, ale hlavně i diplomat. Poslední dobou se u většiny kandidátů projevila ta pravá stránka, kdy začínají kolem sebe kopat, poukazovat u druhých na nedostatky, ať se to týká pravopisu, nebo špatné koordinace, apod. Samozřejmě nikdo není dokonalý a v naší skupině to také platí. Jako celek tvoříme skvělé jádro, které se ovšem musí ještě vykrystalizovat.

Troufám si tvrdit, že splňuji od všeho trochu a věřím, že jsem vás o tom při včerejším grilování přesvědčil. Tímto se hlásím na pozici lídra. Nepatřím mezi ty, kteří chtějí zbytečně vyvolávat nějaké hádky, ale snažím se vždy v klidu najít rozumné řešení dané situace.

Nejen lídra, ale i vrchol naši kandidátky čeká velmi časově, ale i psychicky náročné období před a možná i po volbách. Nemám papír od doktora, ale myslím si, že jsem relativně psychicky vyrovnaný člověk a zvládnu to tempo. Navíc už mám za sebou práci koordinátora na předchozích komunálních volbách, takže vím, co to obnáší.

Nabízím vám svou loajalitu k Pirátské straně a deklaruji, že pokud bych volbu na lídra nevyhrál, tak bych se přihlásil na další volitelná místa a rozhodně na Piráty nezanevřu a budu se kampani věnovat se stejným nasazením jako doposud. Vlastně, na kampaň se už teď moc těším. Volby se nevyhrají jen za stolem PC, ale je potřeba vyrazit mezi lidi a dělat kontaktní kampaň.

Rád bych vás tímto požádal o podporu a hlasy.

V případě otázek jsem tu pro vás a budu se těšit na diskusi pod touto kandidátskou řečí.

Karel Ptáček
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Ptacek za příspěvky (celkem 8):
Michal.Novak, Ivo.Slavka, Martin.Sterba, Jan.Horn, Anna.Filinova, Alice.Hamalova, Jitka.Novotna, Martin.Stanek

Karel Ptáček | zastupitel MČ Praha 8
člen Komise Rady MČ Prahy 8 pro územní rozvoj
+420 775 185 581 | https://www.facebook.com/karel.ptacek.praha8 |
karel.ptacek@pirati.cz

Michal.Schwarzkopf
Člen KS Praha
Příspěvky: 5
Registrován: 08 úno 2018, 14:14
Profese: úvěrový specialista
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Michal.Schwarzkopf »

Ahoj Piráti-)

Konečně po problémech s přihlášením vkládám i já svůj medailonek-)

Jmenuji se Michal Schwarzkopf, jsem 35let mlád, narozen a celý život žijící na Praze 8 v Karlíně.
Mé profesní zkušenosti jsou z různých oborů. Vystudoval jsem Českou Zemědělskou universitu v Praze, kde po promoci jsem se rozhodl věnovat vzdělávání dále a pokračoval jsem postgraduálním studiem se získáním titulu PhD. Krátce jsem působil ve výzkumu a pedagogice na této universitě.
Po roce jsem se rozhodl jít do privátní sféry a dodnes se věnuji bankovnictví a rovněž podnikám v personalistice.

Jakýkoliv obor ve kterém jsem působil je absolutně apolitický, nikdy jsem nečerpal žádné dotace ani jiné zvýhodnění. Doposud jsem nebyl ani členem žádné politické strany.

Členem Pirátů jsem se stal v uplynulých dnech. Mezi kolegy chodím od samého počátku vzniku místního sdružení. Poslední dobou se čím dál aktivněji zůčastňuji veškerých aktivit které na místním sdružení tvoříme.
Původně jsem neměl v úmyslu kandidovat, ale v průběhu času jsem se rozhodl že nechci být jen pasivním přiznivcem a chci dělat maximum možného pro co nejlepší úspěch v nadcházejích volbách.

Rád bych se tedy ucházel o pozice 4-6 na kandidátské listině.

Přeji nám všem co nejlepší výsledek!

Michal Schwarzkopf
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Schwarzkopf za příspěvky (celkem 6):
Martin.Sterba, Michal.Novak, Karel.Ptacek, Anna.Filinova, Martin.Stanek, Ivo.Slavka
Uživatelský avatar
Karel.Ptacek
Člen KS Praha
Příspěvky: 74
Registrován: 07 pro 2017, 00:22
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 8 - Karlín
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 59 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Karel.Ptacek »

Ahoj piráti a pirátky,

navazuji na svůj předchozí medailonek týkající se přihlášení na pozici lídra a rád bych se přihlásil na 2. místo na kandidátce.

Děkuji a přeji hezký zbytek víkendu.

Karel Ptáček
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Ptacek za příspěvky (celkem 5):
Anna.Filinova, Pavel.Franc, Jan.Horn, Martin.Stanek, Ivo.Slavka

Karel Ptáček | zastupitel MČ Praha 8
člen Komise Rady MČ Prahy 8 pro územní rozvoj
+420 775 185 581 | https://www.facebook.com/karel.ptacek.praha8 |
karel.ptacek@pirati.cz

Uživatelský avatar
Jan.Horn
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 24
Registrován: 24 bře 2018, 09:43
Profese: Umělecký kovář a zámečník
Bydliště: Nám.Dr.V.Holého 1050/10, Praha 8, 18000
Dal poděkování: 50 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Jan.Horn »

Milí Piráti,

do dalších kol sestavování kandidátní listiny bych se rád ucházel o vaše hlasy do spodního čela (7. - 10. místo).

Předem děkuji za každou podporu a jelikož jsem doposud nepřišel na to, jak vložit fotografii ku profilu, přikládám své foto přímo sem :-)

S přáním krásného dne,

Jan Marvel Horn

Obrázek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Horn za příspěvky (celkem 5):
Michal.Novak, Martin.Sterba, Karel.Ptacek, Martin.Stanek, Ivo.Slavka

Místopředseda MS Praha 8 / Garant programového bodu Kultura a památková péče
Jan Marvel Horn
Motto "Když se chce, všechno jde."
+420 777 571 537

Uživatelský avatar
Jitka.Novotna
Technický odbor
Příspěvky: 321
Registrován: 12 čer 2017, 11:12
Profese: programátorka
Dal poděkování: 450 poděkování
Dostal poděkování: 515 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Jitka.Novotna »

Ahoj,

hlásím se i na třetí a další místa. Kam mě zvolíte tam půjdu.

Jitka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jitka.Novotna za příspěvky (celkem 2):
Anna.Filinova, Ivo.Slavka
Uživatelský avatar
Tomas.Marik
Člen KS Praha
Příspěvky: 162
Registrován: 06 pro 2017, 21:03
Profese: překladatel, knihkupec
Dal poděkování: 120 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování

Re: MF P8 1/2018 Primárky Praha 8 - přihlášení a kandidátské řeči

Příspěvek od Tomas.Marik »

Tímto ruším svou kandidaturu na jakékoliv místo na kandidátce MS Praha 8. Na této nepotické a nedemokratické frašce se z morálních důvodů podílet nemohu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Marik za příspěvky (celkem 2):
Michaela.Krupickova, Kveta.Marikova
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 8“