Roman Kučera 2.hlasování

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 4

Uživatelský avatar
Tibor.Vansa
Garant/ka programového bodu
Příspěvky: 635
Registrován: 25 kvě 2016, 16:05
Profese: analytik kreditního rizika v bance
Dal poděkování: 287 poděkování
Dostal poděkování: 1071 poděkování

Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Tibor.Vansa »

Ahoj,

zakáldám vlákno, ve kterém bychom měli znovu zvážit, zda podpoříme či nepodpoříme Romana Kučeru v kandidatuře na senátora v našem obvodě. Rozprava bude do neděle, hlasovat se bude pondělí úterý.

Připomínám, že 27.5. jsme se na schůzi MS Pirati Praha 4 s Rojem dohodli na následujcícím postupu
- Roj dostane týden na to, aby připravil prezentaci, jak chce svoji nevýhodu obrátit v klad. Nelze v kampani jeho podnikání nijak zamlčovat ani upozaďovat
- dostane týden na to, aby kontaktoval ostatní členy a příznivce na P4 a vysvětlil jim svůj postoj
- následně MS P4 spustí nové hlasování o jeho kandidatuře a pokud Roj neuspěje, stáhne svoji kandidaturu

Možná některé z Vás na schůzce přesvědčil, že bychom mu měli dát šanci. Je třeba se na to ale dívat realisticky očima voliče, který si o nás dělá obrázek z mainstreamových médií, které si nás namažou na chlebe. Vemte si, kolik hejtů schytáváme za pelmeně apod., a to jsou celkem dobře vysvětlitelné kraviny. Já chci, aby nás i nadále volily i ty babičky, které už zkously ivanovy dredy, zkously trávu, kupodivu mají pochopení i pro ty naše vylomeniny z poslední doby, a já před ně nechci stavět další dilema, které je těžké zkousnout. Pouštím se proto do Roje velmi tvrdě, protože je jisté, že to bude ještě horší.


Hlavním problémem je druh jeho podnikání. Od cca roku 2000 je jeho hlavním příjmem pochází z jeho firmy, která
- podniká v pohostinství, cateringu apod.
- má ve svém podniku umístěny hrací přístroje, za které jim jejich majitel odvádí platby
- reálně (podnik ani hrací přístroje fyzicky neexistuje) od začátku roku 2018 neexistuje
- za rok 2017 předložil daňové přiznání, ve kterém má uvedenu minimální mzdu od tohoto podniku a čistý příjem od Pirátů 18 tisíc. Podle svých slov tedy vede velmi skromný život.
- v roce 2018 pracuje jen na mediální oboru Pirátů, nejspíše zadarmo, protože jsem nenašel žádnou proplacenou fakturu
- z těchto příjmů si našetřil na dovolenou v Portugalska a 14 denní návštěvu mistrovství světa v Dánsku. Uvádím to jako příklad toho, jak snadné bude se do něj v kampani strefovat a jak místo svého programu bude muset do kola vysvětlovat hlouposti
Možné to je, ale působí to značně nevěrohodně

Roj obhajuje svoje podnikání následujícími slovy:
Ty rádoby moralizující řeči o tom, jestli je etické "vydělávat na závislosti" zkuste i na prodavačkách, co prodávají cigarety a alkohol, hospodských, co čepují pivo a všech, kdo se jakýmkoliv způsobech na těchto činnostech podílejí. na pošťáčkách, co prodávají losy. Na trafikách, co mají terminál Sazky. Na hercích, před jejichž programem se vysílá losování sportky. Na vývojářích a distributorech videoher. Na burzovních makléřích.
V podstatě každý člověk se profesně věnuje něčemu, co může mít vztah k vyvolání závislosti.
Tahle pseudoúvaha a relativizace má více chyb. Veřejnost nepovažuje prodávání cigaret v trafice ani provozování hospody za společensky škodlivé, kdežto provozování heren značná část ano, a natuhle nezanedbatelnou část veřejnosti budou Rojovy výroky působit jako absurdní blábol. Zádnou stranu zatím taky nenapadlo na kandidátku postavit prodavačku z trafiky, protože vědí, jakou by měla šanci.
Voliči nám odpustí různé úlety, protože chápou, že jsou to chyby z nezkušenosti a že si z nich snažíme vzít poučení.
Nominovat ale provozovatele heren není úlet, to je dlouhodobý průser, který nás může poškodit nejen na 4, ale v celé Praze. Roman Kučera přímo a dlouhodobě profitoval z Kalouskova systému povolovani VLT skrz MF, který jsme sami odsuzovali na našem předvolebním autobuse. Byl to obchodník s chudobou.

Z hlediska naší reputace je jedno, jak dobrým je aktivistou nebo kolik pirátské práce dělá. Je snadným cílem pro každého politického konkurenta, protože i když odhlédneme od nešikovného způsobu, jakým Roj svoje podnikání vysvětluje sám, tak nic z toho, co tu uvádím, nejde uspokojivě vysvětlit jednou větou - a víc prostoru jemu ani nám v kampani nikdo nedá.

A všechny tyhle kontroverzní informace jsou tu veřejně na fóru, které čtou novináři i političtí konkurenti, všechen materiál k pohřbení kampaně je tu jako na talíři.

Praha 4 je veliká městská část se 130 000 obyvateli. Pokud nenajdeme kandidáta bez kontroverzí, měli bychom zodpovědně rozhodnout, že tu žádného stavět nebudeme.
Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Roman.Kucera »

OFFTOPICTibore, kdybys aspoň nepřekrucoval, co jsem vám z očí do očí řekl. Z "Kalouskova systému" jsem neprofitoval, naopak jsme my, normální provozovatelé heren, byli zděšeni, co si to z Hušákem upekli a celá naše dlouholetá práce, jak to udělat lepší a férovější, byla v troskách. Ale museli jsme se přizpůsobit, protože když vedle tvé herny s "měkkými" VHP někdo postaví "tvrdé" VLT, prostě ty staré VHP nikdo hrát nebude. To se potvrdilo v praxi. Hráči mají rádi co nejtvrdší hazard s neomezenými výhrami i prohrami. Což umožnily VLT, nikoliv VHP.
Tož milí Piráti ze čtyřky.
Jak jsem vám osobně slíbil, jsem připraven z této kandidatury odstoupit, pokud jste si na základě informací, co jme si řekli, neudělali nový náhled na věc. Vážně nehodlám věci lámat přes koleno. Však senátních voleb ještě bude... :)
Takže nebudu agitovat, ani v RV jsem do hlasování nijek nezasahoval, prostě jsem nehlasoval, protože hlasováním v RV nejde zvolit absolutně neutrální možnost.
Pokud nemáte chuť tu kampaň aktivně dělat, částečně si tím ubrat energii ze své komunální kampaně, tak v pohodě. Takže to otočíme: Změňte svůj názor jen v případě, že tu kampaň se mnou dělat vážně CHCETE.
Jinak se vám na to... vy víte co! :D
OFFTOPICA Adame, to s tím hraním platí! Nezávisle na výsledku.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Roman.Kucera »

Mlčení je souhlas.
Tak jo.
Odstupuji z kandidatury.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 928
Registrován: 30 dub 2012, 17:26
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 2233 poděkování
Dostal poděkování: 2361 poděkování

Re: Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Mně je to trochu líto, protože mně Rojovo podnikání je upřímně úplně u prdele a ocenil bych našeho kandidáta proti Bambulovi. Ale samozřejmě to chápu.
Uživatelský avatar
Vladimira.Sykorova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 160
Registrován: 04 úno 2018, 22:08
Profese: úřednice ve státní správě
Bydliště: Na Chodovci 30, Praha, 141 00
Dal poděkování: 747 poděkování
Dostal poděkování: 162 poděkování

Re: Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Vladimira.Sykorova »

Přiznám se, že jsem na tom stejně, jako Adam, soukromí každého z vás je mi posvátné. Na druhou stranu když vidím, co lidi vytáhli na pana Drahose za nesmysly, nebo jak je vox populi schopen řešit plemene a nedoplatek za energie, tak si myslím, že by ty automaty taky někdo vytáhl. Bohužel.
Vlaďka Sýkorová
MS Praha 4

https://lide.pirati.cz/personProfile/150/#

"Važte si svých rodičů a milujte svoje děti"
Uživatelský avatar
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Příspěvky: 2134
Registrován: 01 čer 2010, 21:17
Profese: revizní technik elektro, energetik
Bydliště: Bráník, Příkrá x U Háje, dřevěný domeček, P4
Dal poděkování: 1916 poděkování
Dostal poděkování: 1775 poděkování

Re: Roman Kučera 2.hlasování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Já to vidím až teď - asi mám něco blbě nastavené. Roji, nijak jsi ovšem nenastínil, jak chceš tu "kontroverzní" minulost přetavit do programu v plus, o kterém jsme se bavili. Pokud bys měl jako stěžejní část programu "léčbu" herně závislých, u mě dobrý. Ale asi pozdě.
OFFTOPICNeboj, já mám od soboty od JXD nálepku perpetuisty-mobilisty=podvodníka, takže jsem taky černá ovce. Jinými slovy prohlásil, že mu přijde jedno a totéž, jako kdyby měl za tytéž peníze doma v zimě 17°C nebo 22°C
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Zamčeno

Zpět na „Praha 4“