Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Tomas.Pastircak
Administrativní odbor
Příspěvky: 1544
Registrován: 02 lis 2017, 07:09
Profese: Informatik, student práv
Dal poděkování: 484 poděkování
Dostal poděkování: 3151 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Pastircak »

V sobotu 5.5. v době konání oslav osvobození v plzeňském Pirátském centru a jeho bezprostředním okolí procházel okolo Tomio Okamura, patrně s několika členy SPD. Část plzeňských Pirátů si krátkou chvíli vyměňovala názory s p. Okamurou o tématech předchozích a následujících voleb. Krom drobného slovního výpadu na (nepřítomného) Ivana Bartoše ze strany Tomia Okamury vše proběhlo bez jakýchkoliv slovních i fyzických útoků v relativně přátelské atmosféře.

V rámci oslav osvobození byl všem kolemjdoucím nabízen Pirátský ležák a možnost přispět na hospic sv. Lazara v Plzni. Skupině Tomia Okamury byly tyto možnosti nabídnuty také, obojí odmítli.

Přijaté a poskytnuté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Pastircak za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska
Uživatelský avatar
Stepan.Rattay
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 67
Registrován: 20 bře 2018, 12:59
Profese: Radní MČ Praha 5
Bydliště: V Cibulkách 358/54
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Stepan.Rattay »

Dnes 9.5. jsme se já a Ivan Bartoš sešli v poslaneckém klubu Pirátů s ředitelem obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni Šimonem Pánkem, který nám prezentoval postoj nevládní organizace k pirátskému návrhu zákona o registru smluv. Dle jeho vyjádření sdílí záměr Pirátů na rozšíření povinnosti zveřejňování smluv na společnosti ovládané státem, současně byl diskutován i pozměňovací návrh pana poslance Luzara (KSČM), který navrhuje tuto zveřejňovací povinnost aplikovat i na neziskové nevládní organizace, nikoliv však na ostatní soukromoprávní subjekty, které rovněž
hospodaří nebo spravují prostředky z veřejných rozpočtů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Rattay za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska

Štěpán Rattay

zastupitel MČ Praha 5
předseda Kontrolního výboru

Uživatelský avatar
Zuzana.Klusova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 284
Registrován: 01 lis 2014, 21:31
Profese: Asistentka, PR a média
Bydliště: Petrovice u Karviné
Dal poděkování: 127 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Zuzana.Klusova »

Jako asistentka Ondřeje Polanského zde uvádím zápis o schůzce Ondřeje Polanského s Tomášem Chudějem z Asociace STK, z.s. konané v pondělí 7. května 2018 v regionální poslanecké kanceláři v Ostravě. Tématem schůzky byly pozměňovací návrhy k novele zákona 56/2001, sněmovní tisk 51. Konkrétně se probíraly PN č. 3,4,5,8,11 - 14. Hlavním tématem byly dopady rozvolnění trhu v oblasti STK ve smyslu zrušení zákazu ekonomické a právní spjatosti provozovatele STK s prodejem a opravou vozidel. Dále p. Chuděj přednesl postoj Asociace STK k možnosti dočasného uzavření STK na 30 dní při závažném porušení povinností nebo nutnost po 5 letech žádat o vydání nových licencí.

Přijaté a poskytnuté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Klusova za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska
Uživatelský avatar
Martin.Cryo.Broz
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 474
Registrován: 24 říj 2012, 08:50
Profese: OSVČ - Podnikatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 471 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Cryo.Broz »

Dneska jsem byl na schůzce ohledně řešení situace s opuštěnými zvýřati v městě Milevsku, přítomni: p.Hulcová (neziskovka Písecké kočky) p.Novotný (občan Milevska) p.Král (Koordinátor projektu Živé Milevsko-Smart Region) padl zde návrh jak řešit situaci u nich na základě zkušeností z našeho města. Domluvili jsme se na další spolupráci. Výhody: jedno kafe zdarma.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Cryo.Broz za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska

Martin Brož - Cryoman (Zastupitel a radní s gescí pro životní prostředí v městě Písek) - Odchýlit se od norem znamená, že na to musíte mít. Než začnete být tvořivý, musíte být odvážní. Tvořivost je osud, ale odvaha je cestou.

Uživatelský avatar
Jaroslava.Vatay
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 44
Registrován: 22 říj 2017, 22:47
Profese: mediátor, lektor, kouč, produkční
Bydliště: Vršovická 1429/68, Praha 10
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jaroslava.Vatay »

Na základě konzultace s Olgou Richterovou sem vkládám zpětně lobbistický kontakt, odnáším si velké poučení politického kontaktu a užitečnost této evidence:
Dne 13. dubna 2018, večer, během programu Jeden svět v Kladně v Kině Sokol, jsem se setkala s Jakubem Václavovičem z MS Kladno a také s dalším návštěvníkem festivalu Milanem Hamerským, se kterým jsme se večer na festivalu i po něm bavili o situaci v Kladně, politické situaci, jeho angažovanosti a mé činnosti v Pirátech. Proběhla výměna e-mailů na toto téma vč. e-mailů s dalšími členy pirátů. Později Milan Hamerský navrhl vlastní kandidátku do komunálních voleb, kde, bez mého vědomí a souhlasu, uvedl mé jméno "Jarka Vatay ...." jako lídra kandidátky. viz rozprava a moje reakce
Z vizitky: Mgr. Milan Hamerský, tajemník stálé komise pro Ústavu, Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslava.Vatay za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Tomas.Murnak, Vojtech.Pikal, Filip.Krska
Motto: "Slouží to mně, ostatním i vyššímu smyslu"?

Jaroslava Vatay
Facilitátorka, lektorka, produkční
jaroslava.vatay@pirati.cz, tel. +420777885322
  • Projektová manažerka: Nové Pice | Mediátorka a facilitátorka (členka mediačního týmu) | Komunikace a kultura | Občanský aktivismus
Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Ahoj,

chtěla bych shrnout setkání a spolupráci se Zelenými na Praze 9:

Se Zelenými jsme byli v kontaktu od ledna 2018, kdy jsme dostali kontakt na Luboše Fendrycha od Dany Balcarové. Po té přišel na jednu z našich schůzí, kde jsme se dohodli na dalším pokračování. Chtěli jsme se Zelenými utvořit společnou kandidátku, její název a s tím i spojenou kampaň. Zástupci z Prahy 9 za Piráty byli dvakrát na schůzi Zelených. První jejich schůze se účastnily – já – Aneta Heidlová a Kornélia Gottmannová a na druhé schůzi byl Petr Daubner. Již na jejich první schůzi došlo k menšímu incidentu, který se sice vysvětlil, ale způsob vzniku byl velmi nepříjemny a také bylo patrná ze strany jejich nadřízených arogantnost a jakási nadřazenost, což nám moc nevyhovovalo. Luboš Fendrych se nám za to omluvil. Co se týče akcí, měli jsme společnou pouze jednu a to Ukliďme Česko, jinak proběhlo několik schůzí, kde jsme se domlouvali ohledně kampaně a kandidátky, probírali jsme koaliční smlouvu. V současné době je spolupráce se Zelenými však ukončena (ukončena v dubnu), jelikož se nám nelíbila spolupráce s nimi (dle slov Nely Gottmannové jsme byli do všeho tlačeni), některé schůzky, kde nebyl jen Luboš Fendrych byly pro nás divoké, nedůvěřivé, z jejich strany zpočátku lehce útočné, byť se pak situace uklidnila. V případě zájmu je možnost přečíst si všechny naše zápisy na fóru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Annette.Heidlova za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Filip.Krska, Petr.Vileta, Petr.Daubner
Uživatelský avatar
Ondrej.Chrast
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 621
Registrován: 04 led 2018, 17:38
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 6, Bubeneč
Dal poděkování: 1160 poděkování
Dostal poděkování: 1539 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ondrej.Chrast »

Opět se hlásí Praha 6.

V průběhu posledních týdnů pokračovala „předkampaňová“, čistě informativní, setkání napříč politickým spektrem Prahy 6:

Šimon Reich – nejdříve to vypadalo na čistě osobní (nelobby) schůzku, na základě diskuze na FB, k vysvětlení některých aspektů naší poslední tiskové zprávy ze Zastupitelstva MČ Prahy 6, kde se nelíbili některé formulace. Na začátku vyšlo najevo, že pan Reich je členem TOP09, z tzv. nové vlny kolem nového předsedy, také člen MS, proto ho i dávám sem. Snažil jsem se vysvětlit naší tiskovku i některé postoje k závažným kauzám Prahy 6 a obsahy jednotlivých našich interpelací na Zastupitelstvu. Byl jsem ujištěn, že v TOP je mnoho lidí, kteří chtějí být konstruktivní, že probíhá určitá generační obměna a určitě je zájem o dialog. Že nemá cenu štěpit se, ale spolupracovat na věcech, které jsou konstruktivní. I já jsem ujišťoval, jako i na dalších schůzkách, že politické soupeře nevnímáme jako nepřátele, ale pouze jako konkurenty, v tom vidím zásadní rozdíl.

Marek Baxa – je zastupitelem MČ Praha 6 za TOP09. Setkali jsme na moji iniciativu, jelikož máme společného známého, který taky chce za nás kandidovat. Rozhovor se točil kolem našeho postoje k některým kauzám Prahy 6, zejména ohledně koncesního řízení na domov pro seniory v Šolínově ulici, kde se nakonec (v době schůzky ještě ne), podařilo zastavit pro radnici extrémně (dle našeho názoru) nevýhodné řízení, což je náš velký úspěch – viz také naše tisková zpráva. Také jsme řešili vzájemné vztahy obou stran, oba jsme se ujistili, že nechceme vést agresivní, ale věcnou kampaň. Opět jsem zdůrazňoval, že političtí konkurentni nejsou nepřátelé, ale že budeme tvrdě sledovat a komentovat kroky radnice, jelikož to považujeme za svou povinnost. Stejně tak považujeme za svou povinnost komunikovat napříč politickým spektrem na šestce.

Libor Bezděk – (na setkání jsme byli spolu se zastupitelem HMP a předsedou našeho MS Viktorem Mahrikem) - je neuvolněným radním Prahy 6 pro oblast sportu a volného času za STAN, také ředitel celopražského DDM a předsedou celorepublikové asociace (sdružení) Domovů dětí a mládeže v ČR. Část schůzky se točila okolo naší poslední interpelace (podával jsem já), ohledně absurdního (dle našeho názoru) výběrového řízení na pronájem velkého prostoru na Vítězném náměstí (na pískovou pláž a skákací hrad – uprostřed zástavby se záporným „ziskem“ pro radnici). Na VŘ bylo absurdní to, že bylo vypsáno na 4 dny, za extrémně divných podmínek. Viz naše interpelace. To jsme si vysvětlovali, pan radní říkal, že původní bylo zrušeno a vypsáno nové, s rozumnějšími podmínkami. Také jsme řešili, že než se stále napadat přes média a FB je někdy lepší si některé věci vyříkat. Zde jsme podotkli, že nás velmi mrzí hrubé útoky jeho kolegů na Piráty Prahy 6, zejména na FB, považujeme je za zbytečné a nekonstruktivní. Shodli jsme se na tom, že by volební kampaň měla být vedena věcně, nikoliv nepřátelsky a také že bychom měli vzájemně komunikovat. Další rozhovor se vedl o sportu v hlavním městě obecně či dotacích na sport na šestce.

Antonín Nechvátal – je zastupitelem Prahy 6 za Stranu zelených. Původně se na šestce uvažovalo o naší o koalici se SZ, ze které hlasováním Místního fóra celkem jednoznačně sešlo. Vzájemně jsme se informovali o dění na radnici, jednotlivých postojích k činnosti radnice, kde byli Zelení 1 rok členem koalice, než je celkem zbytečně vyhodili.

Přijaté výhody, kromě informací, u všech 4 schůzek žádné. Poskytnuté výhody, kromě informací, také žádné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Chrast za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Robert.Magni

Předseda Krajského sdružení Praha. Zastupitel Prahy 6.
Vedoucí Resortního týmu kultura Pirátské strany.
Politický náměstek ministra kultury (01/2022 - ?).
Blog; Pirátský profil; CV
Nevíte co pod stromeček, podpořte záchranu ukrajinského kulturního dědictví www.zapojmeukrajinu.cz

Uživatelský avatar
Mikulas.Ferjencik
Kontrolní komise
Příspěvky: 14655
Registrován: 24 dub 2009, 00:25
Profese: lektor kroužků zábavné logiky
Bydliště: Choltice, okres Pardubice
Dal poděkování: 12030 poděkování
Dostal poděkování: 20484 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

V pátek 11. 5. jsem se potkal s Jakubem Horákem, šel jsem okolo jeho bytu na procházce se synkem, tak jsem se k němu stavil na pokec. Nic jsem po něm nechtěl, on nich nechtěl po mě. Probrali jsme pražskou politiku, kauzu Ruml a spoustu dalších věcí. Podělil se o zásoby z ledničky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska

Garant pro oblast veřejných rozpočtů, mikulas.ferjencik@pirati.cz, 737 943 770

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Uživatelský avatar
Zuzana.Klusova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 284
Registrován: 01 lis 2014, 21:31
Profese: Asistentka, PR a média
Bydliště: Petrovice u Karviné
Dal poděkování: 127 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Zuzana.Klusova »

Lukáš Černohorský se jako předseda vyšetřovací komise k OKD sešel dne 3. května 2018 s prezidentem republiky Milošem Zemanem ohledně kauzy OKD. Výstup ze setkání zde https://moravskoslezsky.pirati.cz/aktua ... k-okd.html
Poskytnuté výhody: Hůl zvaná Kylofek - Více zde https://www.piratskelisty.cz/clanek-1989-s-holi-na-hrad
Přijaté výhody: voda a 1 dcl vína:-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Klusova za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska
Uživatelský avatar
Jan.Posvar
Jednatel/ka republikového výboru
Příspěvky: 1704
Registrován: 11 čer 2010, 11:33
Profese: Programátor
Bydliště: Havlíčkův Brod
Dal poděkování: 1823 poděkování
Dostal poděkování: 2119 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jan.Posvar »

Dnes jsem se sešel s Ing. Jiřím Benáčkem (ředitel JVAK) a Ing. Romanem Kauckým (ředitel AQUECON). Představili mi generely, které poskytují obcím a rádi by poskytovali i krajům, metodu EPC (Energy Performance Contracting). Rádi by, aby obce byly motivovány i státem, aby si generely nechávali zpracovávat.
Přijaté výhody: brožury
Poskytnuté výhody: voda
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Posvar za příspěvek:
Robert.Magni
Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“