Dalibor.Zahora píše: ↑09 kvě 2018, 18:19Oznámení moderátora:Diskuze byla oddělena odsud: viewtopic.php?p=559479#p559479

Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Dalibor.Zahora píše: ↑09 kvě 2018, 18:19Oznámení moderátora:Diskuze byla oddělena odsud: viewtopic.php?p=559479#p559479
Nemám problém s tím, co je v praxi již zavedené to je zavedené a v více či méně v pořádku až na nějaké systémové vady soudnictví spolu s jeho historickou zátěží.Dave1789 píše: ↑11 kvě 2018, 22:02 Moc nerozumím s čím vlastně máte problém. Jak sám říkáte, většina věcí, která je v úmluvě zmíněná už je u nás stejně uvedená v praxi. Pokud se bojíte, že tím, že se ČR k této úmluvě přihlásí, najednou budou chlapi pokutování za to, že ženám otevřou dveře nebo ji složí poklonu, tak se obávám, že jste trochu paranoidní.
Ale v úmluvě jako celku se píše zejména o ženách, třeba tento bod:Dave1789 píše: ↑11 kvě 2018, 22:02 Nehledě na to, že Vaše argumenty jsou místy dost manipulativní. Např. hned na začátku se píše, že "Strany jsou vybízeny k uplatňování této úmluvy na veškeré oběti domácího násilí", tzn. i muže. Co se obřízky týče, tak srovnání ženské a mužské je z mého pohledu dost na hlavu. Jedno člověka velmi pravděpodobně doživotně zmrzačí a skutečně mu sníží "životní komfort", zatímco ten druhý, byť dle mého názoru také hloupý a potenciálně nebezpečný, je spíše kosmetickou záležitostí.
Mluví se pouze o organizacích potírajících násilí na ženách, nikoliv násilí na mužích nebo násilí obecně. A v tomto kontextu je také potřeba brát také ostatní body mluvící o "relevantních nevládních organizacích". Takže jakkoliv je na začátku uveden text, který jste zmínil, tak podle toho, jak jsem se s úmluvou seznámil působí jako celek jednoznačně jednostranně.Stany zajistí na všech úrovních uznání, povzbuzení a podporu práci relevantních nevládních organizací a občanské společnosti, aktivně se podílejících na potírání násilí vůči ženám a naváže s těmito organizacemi efektivní spolupráci.
Stále více či méně v určitých situacích...Dave1789 píše: ↑11 kvě 2018, 22:02 Obecně jde o to, jestli zastáváte názor, že jsou ženy stále více či méně v určitých životních situacích a rolích diskriminovány nebo ne. Já ano, a proto nevidím na té úmluvě nic tak nebezpečného a už vůbec to nepovažuji za útok na mužství či práva mužů. A jak zde psali i jiní, nejde pouze o nás, ale i o tlak, který to může vyvolat na státy, kde je postavení žen nesrovnatelně horší.
Takže jakkoliv při pár specifických problémech obřízka nevadí, na zjištění funkce předkožky při požitku ze sexu není dostatečný výzkum. Hádám, že ten člověk, co do diskuse odkazované výše píše, ví, o čem mluví.There is indirect evidence suggesting that the foreskin may have an important sensory function,although aside from anecdotal reports, it has not been demonstrated that this is associated with increased male sexual pleasure. Some loss of sensory function may not be an important consideration, or may not even be felt to be disadvantageous by men and women more troubled by premature ejaculation than con-cerned with increased penile sensitivity. However, few studies have investigated the relation between male circumcision and sexual pleasure or satisfaction; more research is needed to clarify the role of the foreskin in sexual health.
A ještě jednu věc. Jakmile vidím, že je vytvořená nějaká úmluva obecně pro cokoliv, ptám se, co ten zbytek a jaký to bude mít vliv na práva ostatních. Je například pochopitelné, že v úmluvě na ochranu autorů před kopírováním nebudou zmíněna práva ostatních, viz. třeba ACTA svého času.
A ještě přidám další drobnost. Jednak fakt, že o nějakém problému více slyšíte nutně neznamená, že je větší, ale hlavně. Tahle úmluva není ani o samoživitelkách, které mimochodem mají už nyní poměrně velké množství práv, ani o nerovnosti v platech, kde dochází k postupnému narovnávání.Dave1789 píše: ↑12 kvě 2018, 12:32 Potřeba je taky zapojit selský rozum. Ženy prostě jsou diskriminovány více než muži - lze to pozorovat každodenně (samoživitelky, nerovnost platů, apod.). Nevidím problém v tom, když se státy veřejně přihlásí ke krokům tuto diskriminaci omezit. Vám to vadí, asi máte jiné životní zkušenosti.
No já myslím, že další diskuse není třeba, protože jeden mluví o koze a druhý o voze. Vy jste vyjádřil názor, že ta úmluva je zbytečná, dokonce snad nebezpečná, protože je to v podstatě útok na muže, kteří jsou dle Vás minimálně stejně diskriminováni.Návštěvník píše: ↑12 kvě 2018, 17:33 Máte ještě nějaký další podobný zdroj?Mám rád, když mi někdo potvrdí, že je můj názor alespoň částečně správný...
U té obřízky částečně uznávám, že je méně komplikovaná, ale i z Vašeho zdroje jasně vyplývá, že problém v oblastech, kde by mužům mohla nejvíce vadit, není dostatečný.
Nevím, proč to doporučujete mi, nejsem autor, jen jsem si drze dovolil postnout příspěvek s odkazem a taky jsem si drze dovolil nenechat se urážet a obhájil si svůj názor. Ale když už jsme u toho ohrožení, tak nějaká forma indoktrinace zajišťující např. raketově vyšší rozvodovost (nyní v ČR tuším 50%) nebo výrazně nižší porodnost by čistě hypoteticky mohla. Jak by se stát poté vyrovnával s výrazným sestupem demografické křivky je otázkou. Dovozem uprchlíků, jako např. nyní v Německu? Zdůrazňuji, že tím neříkám, že současná strmě klesající německá porodnost je způsobena nějakou ideologií.Tomas.Pastircak píše: ↑12 kvě 2018, 19:03 Vize, ze jakakoliv smlouva ohrozi "tradicni heterosexualni rodinu", mi prijde uplne postavena na hlavu, v textu navic neni nicim podlozena. Doporucuju si ujasnit cile a az pak vydat petici.