Magdaléna Voldřichová [PŘIJATA]

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Personální odbor - celý

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Magdalena.Voldrichova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 06 kvě 2018, 12:58
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Magdaléna Voldřichová [PŘIJATA]

Příspěvek od Magdalena.Voldrichova »

Zdravím všechny,

mé jméno je Magdaléna Voldřichová, jsem studentkou 1. ročníku magisterského oboru Sociální kulturní ekologie na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy a zároveň studuji v rámci celoživotního vzdělávání na HAMU taneční a pohybovou průpravu. Je mi 23 let a jsem z Černošic, kde bych také ráda působila v komunální politice.
Proč k Pirátům:
V minulých komunálních volbách jsem kandidovala na 11. místě jako nestraník za TOP09 a to zejména kvůli partě lidí, která se kolem této kandidátky sešla. Jsem toho názoru, že komunální politika je především o lidech, kteří znají svojí obec a chtějí pracovat v její prospěch (a nikoliv jen pro politickou značku), což jsem před 4 lety cítila, že tato skupina lidí chce. Do zastupitelstva jsem se nedostala, nicméně působím v Komisi pro spolkovou činnost a komunitní život při Radě města.
Bohužel po 4 letech se ukázaly moje představy mylné a nejen, že jsem se zcela názorově rozešla s představami celostátní TOP09, prosakující i na komunální úroveň, které jsem do té doby více méně tolerovala, ale neshodla jsem se i s lidmi, kteří pod její hlavičkou v Černošicích pracují, na dalším směřování. Pro nadcházející volby jsem tedy hledala jak "lidské", tak názorové zázemí, které by jednak umožňovalo diskusi, nebálo se své diskuse převést v činy, využívalo by potenciálu svých členů a podporovalo je v konání, což se mi povedlo u místní buňky VPM (Volba pro město). Nicméně centrála VPM se rozhodla v březnu 2018 svou celostátní činnost ukončit a stáhnout se zpět pouze do Hradce Králové, a nám v Černošicích bylo nabídnuto, že můžeme kandidovat za STAN. Toto řešení nám přišlo nepřijatelné, a tudíž jsme se rozhodli pustit se s čelem tvořící se kandidátky do akce, o které jsme již déle mluvili a uvažovali - do založení Pirátů v Černošicích. Piráti byli jasná volba, z několika důvodů. S žádnou jinou politickou stranou se v programových cílech a vizích neztotožňujeme. V Černošicích je řada mladých lidí, kteří by se rádi zapojili do veřejného dění a hledají platformu, kterou jim tímto chceme nabídnout. Pro mě osobně je program Pirátů nejen akceptovatelný, ale mohu se s ním i osobně ztotožnit.
Zájmy, schopnosti, dovednosti:
Od 15 let se pohybuji v prostředí neziskových organizací, zájmových sdružení a produkce různých akcí, a v tomto ohledu pokračuji. Nyní vedu několik zapsaných spolků (Rodiče dětem - Černošice, působící při ZUŠ Černošice; Studenti FHS UK, studentský spolek na Fakultě humanitních studií UK; Studentský Majáles, naduniverzitní spolek pořádající akci Studentský Majáles). Již 2. rokem jsem členkou Akademického senátu FHS UK. Jak v Černošicích, tak na univerzitní půdě jsem organizovala a organizuji řadu akcí (Festival Humanity a Solidarity, Studentský Majáles, BUKIfest, ZUŠ OPEN, výstražná stávka studentů #Vyjdiven apod.). Baví mě vytvářet prostor pro setkávání různých lidí a umožňovat jejich síťování. Nicméně v životě každého aktivisty nastane chvíle, kdy je na čase stát se politikem a tudíž bych se nyní ráda stala členkou Pirátů a v říjnu i černošickou zastupitelkou.

Díky a těším se na případné dotazy.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Voldrichova za příspěvky (celkem 6):
Jiri.Snizek, Lenka.Kozlova, Tomas.Zmuda, Radek.Cernohous, Dalibor.Zahora, Martin.Martin
Stepan.Drtina
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1728
Registrován: 27 črc 2017, 19:16
Profese: Historik, radní Kutné Hory
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 1817 poděkování
Dostal poděkování: 2737 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Ahoj Magdo,

Děkuji za představení,
Prosím o zodpovězení následujících otázek, které nám pomůžou s lepší představou o Tobě.

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
2. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
3. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
4. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákonu?
5. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
6. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
7. Co si myslíš o imigraci do ČR?
8. Názor na referendum?
9. Co nejvíc pálí Českou republiku?

Hezký den :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Drtina za příspěvek:
Jiri.Snizek

Žij tak, abys nemusel nosit kytky na Národní za tmy v šest ráno - staré čínské přísloví

stepan.drtina@pirati.cz - SčK profil - facebook - twitter - instagram - 775 221 705

Uživatelský avatar
Jiri.Snizek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2825
Registrován: 19 lis 2017, 10:01
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Bydliště: Kolín
Dal poděkování: 7356 poděkování
Dostal poděkování: 3543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Magda byla spolu s Michalem Trešlem na schůzi v Nymburce. Viz viewtopic.php?f=799&p=558939#p558939 Očekávám ještě představení od Michala mezi zájemci o členství. Nebo už se představil a já jeho představení přehlédl?

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Uživatelský avatar
Tomas.Zmuda
Krajský zastupitel
Příspěvky: 395
Registrován: 14 srp 2013, 09:50
Profese: zastupitel, projektový manažer
Bydliště: Jinočany
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 567 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Tomas.Zmuda »

Jiri.Snizek píše: 07 kvě 2018, 18:58 Magda byla spolu s Michalem Trešlem na schůzi v Nymburce. Viz viewtopic.php?f=799&p=558939#p558939 Očekávám ještě představení od Michala mezi zájemci o členství. Nebo už se představil a já jeho představení přehlédl?
Už se představil zde: viewtopic.php?f=447&t=41351
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Zmuda za příspěvek:
Jiri.Snizek


:arrow: zastupitel Středočeského kraje
:arrow: uvolněný předseda Komise pro ICT a digitalizaci
:arrow: místopředseda Výboru pro zdravotnictví
:arrow: člen RT informatika
:arrow: vedoucí KET IT a chytrý kraj SčK
Pirátský profil
tel: 607 258 445
https://zmuda.cz

Magdalena.Voldrichova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 06 kvě 2018, 12:58
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Magdalena.Voldrichova »

Díky za všechny otázky a zároveň se omlouvám za prodlení. Níže jsem se snažila nastínit moje odpovědi :)

1. Uvažovala jsem nad třemi stranami TOPkou, Lidovci a Starosty, a protože jsem si jedno volební období vyzkoušela jako příznivec TOP09, ze zkušenosti mně zklamaly 3 věci, na základě nichž jsem se přiklonila k pirátům:
1. přístup k „dělání politiky“ jakožto veřejné služby
2. míra shody s programem
3. přístup k mladým lidem jakožto zájemcům o politiku

2. Domnívám se, že legalizace konopí pro lékařské účely je zcela namístě a považuji za velmi nešťastné, že se k nám musí dovážet z Holandska, a tudíž je také drahé, pro mnohé lidi nedostupné. Legalizace pro rekreační účely by, podle mě, nezpůsobila takový rozruch, jak se mnohdy líčí. U syntetických drog jsem proti legalizaci.

3. Dotace jsou určitě pozitivní motivací pro podnikání, nicméně si myslím, že by měly být dotační tituly generovány v souladu se strategickým plánováním daného odvětví/regionu/státu apod. Určitě se z dotačních programů nesmí stát cesta snadného výdělku – čili mířím zde na důslednou (nikoliv však byrokraticky náročnou) kontrolu.

4. Organizace OSA, Intergram, Dilia a spol. považuji za velmi problematické. Jakožto organizátor kulturních akcí se s OSA dostávám do kontaktu relativně často a musím konstatovat, že na mě působí až monopolistickým a silně netransparentním dojmem. Autorský zákon, stejně jako autorská práva jsou důležitá a domnívám se, že by měla být zachována, nicméně ve velmi aktualizované formě a se ztransparetněním těchto organizací, starající se o autorská práva.

5. Největší díru vidím obecně v protichůdném trendu dnešní poptávky po transparentnosti a zároveň ochraně osobních údajů. Za předpokladu vstupu do neziskové, podnikatelské či politické sféry člověk musí o své osobě uvést řadu věcí do veřejných rejstříků, což si protiřečí s ochranou osobních údajů, které může v tomto případě kdokoliv využít, či zneužít. Nebezpečí vidím dále pochopitelně v sociálních sítích resp. ne v nich samotných, ale v (ne)gramotnosti lidí s jejich využíváním.

6. V první řadě vidím jako problematický pojem rasa. Chápu, že to není jádrem otázky, ale formulace našich myšlenek převedená na text formuje zpět naše smýšlení o těchto myšlenkách.
Čili k otázce – žádné etnikum, ať už je minoritou či majoritou, nemůže být hanobeno, diskriminováno, utlačováno či jinak popotahováno právě pro svůj etnický původ, vyznání, jazyk, orientaci, kulturní zvyklosti apod. Hranici vidím tam, kde svoboda projevu přechází právě ve výše zmíněné.

7. Migrace je zcela přirozený jev a považuji ho za kladný. Je to příležitost k obohacení lidí, kultur, společenských struktur, pracovního trhu apod. Myslím, že se v ČR nemluví o imigraci otevřeně a objektivně, naopak se mnohdy využívá/ zneužívá jako strašák vedoucí až ke vzniku, podpoře a rozvoji xenofobie.

8. Referendum je, dle mého názoru, naprosto relevantní nástroj pro participaci veřejnosti na rozhodování, ovšem na lokální eventuálně regionální úrovni, čili tam, kde lidé znají detailně problém, jeho konsekvence nejen obecně, ale i důsledky na ně samé. Referendum na vyšší úrovni (celostátní, nadnárodní), si myslím, že právě kvůli nemožnosti podrobné znalosti problému, není optimálním nástrojem, jak zapojit veřejnost do rozhodování (za efektivnější považuji veřejná slyšení, diskuse na zastupitelstvech apod.)

9. Českou republiku podle mě pálí řada věcí, ale jedna, která vše zastřešuje, je chabá existence nebo úplná absence politické kultury spočívající v kvalitní diskusi. Domnívám se, že na všech úrovních politiky, včetně veřejného prostoru, bychom měli pěstovat kvalitní diskusi, s pluralitním zastoupením názorů, s tolerancí této plurality, pokory v jiný názor, a s prvotním východiskem, že ten, kdo má jiný názor není nepřítel, ale pouze člověk, který má na určitou věc jiný pohled, se kterým se možná neztotožňujeme, ale v jiné oblasti má třeba takový názor, se kterým budeme souznět, tudíž nemá smysl ho odepsat jako člověk. Na tomto základu si myslím, že jsou řešitelné všechny konkrétní problémy/kauzy apod.

Díky a budu se těšit na další případné komentáře
Stepan.Drtina
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1728
Registrován: 27 črc 2017, 19:16
Profese: Historik, radní Kutné Hory
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 1817 poděkování
Dostal poděkování: 2737 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Ahoj Magdo,

Děkuji Ti za zodpovězení otázek. Předkládám informace co a jak dál :)

1) Zaregistruj se jako příznivec Pirátů - splněno
2) Vytiskni, vyplň a podepiš členskou přihlášku: https://www.pirati.cz/ao/sablony/start# ... _prihlaska - splněno
3) Vyplněnou přihlášku dones na některou z krajských schůzí - splněno O tvém přijetí mezi Piráty bude veřejně hlasovat předsednictvo. Informace o schůzích najdeš v pirátském kalendáři: https://kalendar.pirati.cz, na fóru: viewtopic.php?f=799&t=13752, či na krajské FB stránce: https://www.facebook.com/pirati.stc/
4. Po hlasování předsednictva budeš informován a následně prosím pošli členský příspěvek na náš transparentní účet: https://www.pirati.cz/fo/navody/prispevek?redirect=1. Výše příspěvku záleží na tvém vlastním zvážení a finančních možnostech, minimum je 200 Kč, a platí se pravidelně každý rok.

Po přijetí:

1. Tvůj login pro přihlášení na fórum se změní na Jmeno.Prijmeni, to samé platí i pro přihlášení na tento web
2. Máš email a jabber ve tvaru jmeno.prijmeni@pirati.cz:https://www.pirati.cz/to/navody/email
3. Můžeš hlasovat na celostátním fóru: celostatni-forum-f477/
4. Můžeš kandidovat do libovolných funkce ve stranických orgánech: https://www.pirati.cz/rules/organizace

Hlavními informačními systémy Pirátů jsou

1. Internetové fórum: https://forum.pirati.cz – tam najdeš hlasování podněty a přípravy pro tiskové zprávy nebo pro přijímání členů. Jedná se o místo pro pracovní diskusi strany obecně. Neužívá se však jako chat. Tady najdeš pravidla pro užívání: https://www.pirati.cz/ao/pravidla/forum a podrobný obrázkový návod: https://www.pirati.cz/_media/po/vzdelav ... cek_v2.pdf
2. Web: www.pirati.cz – tady prezentujeme program, předpisy, usnesení, zápisy i výstupy z diskuzí na fóru. Každé krajské sdružení zde má svoji stránku.
3. Pirátský kalendář: https://kalendar.pirati.cz – sem vkládáme všechny happeningy, schůze, zasedání, termíny hlasování a další významné akce. Tvé vlastní akce rádi přidáme, stačí kontaktovat svého koordinátora.

Pokud jsi zvídavá, můžeš si přečíst návod pro nováčky: https://www.pirati.cz/po/vzdelavani/uvod_do_piratu, obecné návody: https://www.pirati.cz/po/vzdelavani#vzdelavani_clenu, návody technického rázu: https://www.pirati.cz/to/navody/start.

A teď už jenom... vítej na palubě a těšíme se, až Tě lépe poznáme!

Žij tak, abys nemusel nosit kytky na Národní za tmy v šest ráno - staré čínské přísloví

stepan.drtina@pirati.cz - SčK profil - facebook - twitter - instagram - 775 221 705

Magdalena.Voldrichova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 06 kvě 2018, 12:58
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Magdalena.Voldrichova »

Díky a těším na společnou práci pro českou politiku :)
Stepan.Drtina
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1728
Registrován: 27 črc 2017, 19:16
Profese: Historik, radní Kutné Hory
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 1817 poděkování
Dostal poděkování: 2737 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Žij tak, abys nemusel nosit kytky na Národní za tmy v šest ráno - staré čínské přísloví

stepan.drtina@pirati.cz - SčK profil - facebook - twitter - instagram - 775 221 705

Magdalena.Voldrichova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 06 kvě 2018, 12:58
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Magdalena.Voldrichova »

Díky moc 🙂 Těším na další spolupráci a doufejme že na viděnou v Beroune 😊
Tito uživatelé poděkovali autorovi Magdalena.Voldrichova za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Snizek, Stepan.Drtina
Uživatelský avatar
Jiri.Snizek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2825
Registrován: 19 lis 2017, 10:01
Profese: školitel software pro veřejnou správu
Bydliště: Kolín
Dal poděkování: 7356 poděkování
Dostal poděkování: 3543 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Magdaléna Voldřichová

Příspěvek od Jiri.Snizek »

Ahoj Magdo, přihlaš se do čela kandidátky pro Černošice. viewtopic.php?f=406&t=41696

721 356 719, jiri.snizek@pirati.cz, středočeský radní pro regionální rozvoj a územní plánování, náměstek hejtmanky Středočeského kraje https://stredocesky.pirati.cz/lide/jiri-snizek/

Cílem politiky Pirátů je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Protože jedině ta vede k moderní, udržitelné a prosperující ekonomice, která umožní vysokou kvalitu života v budoucnosti.

https://swarmwise.pirati.cz/

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Středočeský kraj“