MF P1 1/2018 Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řeči

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Odpovědět
Uživatelský avatar
iholub
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 04 dub 2018, 16:08
Profese: Enterprise Architect, Project Manager
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od iholub »

Ahojte, zdravím všechny piráty i jejich (potencionální) voliče na Praze 1!
Hlásím se tímto na kandidátní listinu Prahy 1, místo 1 až 6.

Jmenuji se Ilja Holub, narodil jsem se v roce 1971 a od té doby jsem nepřetržitě občanem Prahy 1. Přestože, nebo právě protože jsem se často pohyboval a pohybuji studijně i pracovně v zahraničí, považuji Prahu za jedno z nejkrásnějších měst Evropy i světa. A je to zejména Praha 1. která tuto pověst našeho hlavního města vytváří. Domnívám se, že obec má sloužit především svým občanům.

1. Zabránit snižování počtu trvale žijících občanů na Starém Městě a Malé Straně.
Na Starém Městě se počet obyvatel snížil skoro o polovinu, řada domů není trvale obydlená, je jen pronajímaná nebo jsou v ní firmy nesloužící občanům P1. Bez obyvatel majících zodpovědný vztah ke svému bydlišti a mají zájem o zachování památek a o vzhled svého okolí, se nedá kvalita centra zachovat.

Umožnit, aby v centru města mohli bydlet (kromě podnikatelů a politiků) také profese, které jsou pro charakter této části města přínosem – učitelé, lékaři, vysokoškolští učitelé a další akademici z vědeckých ústavů, umělci apod. Zatím je toto bydlení pro řadu z nich, zvláště pro mladé a ve své profesi začínající, nedostupné.

2. Kvalita života – doprava, hluk a občanská vybavenost
Vyhlášky o hluku a zákazu pití alkoholu na ulici nikdo nekontroluje, policisté nemají zadány jasná pravidla, jak postupovat, nemají jasno, jak pokutovat přestupky cizinců. V centru Prahy je do dvou hodin v noci ne hluk, ale řev. Stejně tak je pro charakter historického centra nepřípustné povolení různých zábavných vozítek a jiných atrakcí plných řvoucích opilců z celého světa.
Centrum Prahy je z velké části zapsáno v seznamu UNESCO. A bude vždy magnetem pro turisty z celého světa a je to tak dobře. Ale nechceme zde mít ani Las Vegas, ani Disneyland ani permanentní Oktoberfest. Turisté, kteří přicházejí se zájmem poznat naši kulturu se budou muset také kulturně chovat. Zde je na místě zásadní řešení!

Zájmy, kterými je vedeno současné vedení radnice jsou naprosto nejasné a z vlastní zkušenosti vím, že pokud se jim nepostavíme, bude se situace jenom zhoršovat. Například v roce 2012 dala radnice výpověď jednomu z posledních „normálních“ obchodů na Starém Městě, a to Michelské pekárně na rohu ulic Dlouhá a Dušní. Důvody a záměry nebyly občanům sděleny. Jen díky odporu občanů a interpelaci, kterou jsem důrazně přednesl 20.11.2012 na zastupitelstvu, byla pekárna zachráněna.

3. Zodpovědné hospodaření a transparentnost veřejných financí
Boj o pekárnu a další kauzy ukázal, že zásadním problémem Prahy 1 je naprostá netransparentnost nakládání s veřejným majetkem a utajené rozhodování komisí. Několikrát jsem neúspěšně apeloval na zveřejňování všech těchto informací na internetu. Moje firma se zabývá nastavováním procesů v podnicích a poradenstvím v oblasti informačních systémů a databází, já sám mám doktorát z informatiky, a proto se domnívám, že bych v této oblasti mohl pomoci nejen během kampaně, ale zejména v příštím zastupitelstvu, které jak věřím, zahájí proces transformace směrem k otevřené radnici.

Ing. Ilja Holub, Ph.D.
Staroměstské náměstí 8
110 00 Praha 1
ilja@holub.cz
+420-602 655 814
Tito uživatelé poděkovali autorovi iholub za příspěvky (celkem 4):
anonym64374, Pavel.Nazarsky, Tereza.Vovesova, Jitka.Nazarska
Uživatelský avatar
Tereza.Vovesova
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 1326
Registrován: 01 pro 2017, 22:10
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1410 poděkování
Dostal poděkování: 2097 poděkování

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

iholub píše: 18 dub 2018, 18:28 Ahojte, zdravím všechny piráty i jejich (potencionální) voliče na Praze 1!
Hlásím se tímto na kandidátní listinu Prahy 1, místo 1 až 6.
Ahoj Iljo, protože chceš kandidovat na 1-6 místo, chci se zeptat, kolik bys měl případně na svojí práci na úřadu času.

Zdraví

Tereza.

Tereza Vovesová
Obrázek

Uživatelský avatar
iholub
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 04 dub 2018, 16:08
Profese: Enterprise Architect, Project Manager
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od iholub »

Ahoj Terezo,
mam svou vlastni firmu a jsem casove flexibilni. Jsem pripraven si vyhradit jak cas pro praci zastupitele, tak pripadne pracovat v nekterem z vyboru (napr. financnim) nebo komisi (napr. obecni majetek, informatika nebo uzemni rozvoj). Pokud bych mel byt v rade nebo delat starostu, zvazil bych to dle aktualni situace.

diky za dotaz
ilja
Uživatelský avatar
Jitka.Nazarska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 134
Registrován: 31 říj 2017, 16:35
Profese: Učitelka MŠ
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 272 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Jitka.Nazarska »

v úvodním příspěvku přibyli nějaké novinky, zejména termín konce rozpravy a první přihlášení kandidáti
postupně budeme přidávat další kandidáty, prosíme o kontrolu jestli jste přihlášení správně
Stále je možné se do primárek hlásit a to až do 3. 5.

Michal mě naučil nějaký předsedací fígle, máte se na co těšit ;)
Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2123
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2052 poděkování
Dostal poděkování: 3779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Tomuhle říkám vzorové grilování. :D Mám dotaz na všechny kandidáty. Ještě předtím jsem chtěl ale poprosit Michala Štěpána, aby zvážil kandidaturu na vyšších místech kandidátky. Myslím že by byl dobrým zastupitelem a z 11.-25. místa se do zastupitelstva dostane těžko. A Adama Khaila se chci zeptat, na jaká místa by chtěl kandidovat (taky bych byl rád, kdyby se ucházel o čelní pozice).

Ale teď k té otázce pro všechny kandidáty: myslíte si, že bychom na P1 měli kandidovat s tím, že jdeme do opozice dělat hlídací psy a učit se, abychom příští volby mohli vyhrát a vládnout Praze 1 bez strachu, že nás kvůli nezkušenosti na něco nachytají nebo uděláme průšvih, a nebo naopak kandidovat s tím, že chceme vyhrát a rovnou do toho skočit naplno, tedy jít do koalice? Pokud ta druhá možnost, tak jak vidíte svou možnou roli v zastupitelstvu? S kým byste (ne)byli ochotni o koalici vyjednávat? Jak byste chtěli zajistit, aby na nás nikdo neušil nějakou boudu nebo za našimi zády nedělal nějaké nekalé praktiky, třeba v oblasti nakládání s majetkem, ve spolupráci s úředníky?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Profant, Michal.Stepan

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Uživatelský avatar
iholub
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 04 dub 2018, 16:08
Profese: Enterprise Architect, Project Manager
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od iholub »

Muj nazor je, ze musime volby vyhrat. Vsichni vime, jake postaveni ma v soucasne situaci opozice - klicova rozhodnuti se delaji bez ni nebo dokonce bez jejiho vedomi. Svou roli vidim v designu a nastaveni absolutne transparentnich procesu na radnici. To bude i nase hlavni obrana proti nekalostem. Vyjednavat a podporit v kampani bychom meli vsechny strany mimo soucasnou koalici. Pokud se nam podari kvalitni kampan, vidim jako realne, ze budeme mezi tremi prvnimi subjekty a spolu s dnesnimi opozicnimi stranami dame dohromady radu a starostu.
Uživatelský avatar
Nikol.Svecova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 108
Registrován: 05 dub 2018, 09:53
Profese: sociální pracovnice, arteterapeutka
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 167 poděkování
Dostal poděkování: 171 poděkování

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Nikol.Svecova »

Zdravím všechny, ráda bych podpořila poslední místa kandidátky Pirátů v Praze 1 svou účastí a to z velice prostých důvodů. Úřad MČ Prahy 1 podle nejen mého názou dlouhodobě nefunguje způsobem, kterým by měl. Přístup k občanům a vycházení vstříc řešení jejich problémů zde téměř neexistuje. Doufám, že při přístupu otevřenější radnice, transparentnosti, zájmu o problémy, které trápí občany Prahy 1, možnosti participace, zacílení na návrat života do centra města, nalézání dlouhodobých a funkčních řešení může zlepšit právě zmíněná strana. V Dlouhé ulici žiji trvale od roku 2011. Od této doby zjišťuji informace od ostatních občanů, hledám zde komunity působící pro zlepšování života obyvatel, ale hlavně matek, které v místě bydliště tráví mnoho času. Mé hledání mne přivedlo až k Pirátské straně a místnímu sdružení v Praze 1. Jelikož nehodlám utíkat z centra a přenechávat toto místo, kde žilo tolik významných lidí, pouze turistům a ryze výdělečné činnosti, přála bych si žít v místě, kde lze vidět radnici, která problémy aktivně řeší a snaží se o zlepšení podmínek hlavně rezidentům. Mohu nabídnout své praktické i teoretické zkušenosti v sociální práci. Pracovala jsem na různých pozicích v neziskovém sektoru, vedla pobytovou službu a poslední rok se věnuji v rámci projektu MPSV zavádění funkčního systému sociálního bydlení ve spolupráci s několika úřady po celé České republice, zde nahlížím i pod pokličku různých forem péče o bytový fond obcí. Ten bych v Praze 1 také ráda podpořila, hlavně možnost finančně dostupného nájemního bydlení a využívání potenciálu bytového fondu města pro nájemníky, podporu rodin a hlavně onu již zmíněnou spolupráci a otevřenost radnice, to považuji za stavební kámen. Je mi 31 let a pocházím z Prahy. Nikol Švecová
Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikol.Svecova za příspěvky (celkem 2):
Jitka.Nazarska, Michal.Stepan
Uživatelský avatar
Michal.Stepan
Člen KS Praha
Příspěvky: 369
Registrován: 30 zář 2017, 11:16
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha, Malá Strana
Dal poděkování: 607 poděkování
Dostal poděkování: 464 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Michal.Stepan »

Adam.Zabransky píše: 01 kvě 2018, 14:44 Ale teď k té otázce pro všechny kandidáty: myslíte si, že bychom na P1 měli kandidovat s tím, že jdeme do opozice dělat hlídací psy a učit se, abychom příští volby mohli vyhrát a vládnout Praze 1 bez strachu, že nás kvůli nezkušenosti na něco nachytají nebo uděláme průšvih, a nebo naopak kandidovat s tím, že chceme vyhrát a rovnou do toho skočit naplno, tedy jít do koalice? Pokud ta druhá možnost, tak jak vidíte svou možnou roli v zastupitelstvu? S kým byste (ne)byli ochotni o koalici vyjednávat? Jak byste chtěli zajistit, aby na nás nikdo neušil nějakou boudu nebo za našimi zády nedělal nějaké nekalé praktiky, třeba v oblasti nakládání s majetkem, ve spolupráci s úředníky?
Mám za to, že do voleb je nutné skočit naplno, s cílem to vyhrát. Účast v koalici záleží na možnostech- s kým a za jakých podmínek. Vyjednávat by se mělo s jinými lidmi než těmi, kteří vedou radnici teď. Nekalým praktikám lze čelit jen transparentností a veřejnou kontrolou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Stepan za příspěvek:
Jitka.Nazarska
Uživatelský avatar
Jitka.Nazarska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 134
Registrován: 31 říj 2017, 16:35
Profese: Učitelka MŠ
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 272 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Jitka.Nazarska »

Ale teď k té otázce pro všechny kandidáty: myslíte si, že bychom na P1 měli kandidovat s tím, že jdeme do opozice dělat hlídací psy a učit se, abychom příští volby mohli vyhrát a vládnout Praze 1 bez strachu, že nás kvůli nezkušenosti na něco nachytají nebo uděláme průšvih, a nebo naopak kandidovat s tím, že chceme vyhrát a rovnou do toho skočit naplno, tedy jít do koalice? Pokud ta druhá možnost, tak jak vidíte svou možnou roli v zastupitelstvu? S kým byste (ne)byli ochotni o koalici vyjednávat? Jak byste chtěli zajistit, aby na nás nikdo neušil nějakou boudu nebo za našimi zády nedělal nějaké nekalé praktiky, třeba v oblasti nakládání s majetkem, ve spolupráci s úředníky?

Jsme rozhodnutí jít do toho naplno:)) V zastupitelstvu bych se chtěla zajímat převážně o sociální věci, školství. Ze zpráv ze sociálního výboru, se tam moc věcí neděje a myslím že by se dít mohlo. Na posledním jsem byla v šoku. Jednalo se o prodej sociálního bytu a na zastupitelstvu se tento byt opravdu prodal. Dle mě katastrofa. Ve vyjednávání budeme dávat přednost současné opozici. Se Zelenými jsme již v kontaktu, chceme se sejít s KDU a Stanem. Co se týká nekalých praktik. Budeme se snažit mít v komisích, výborech co nejvíce zastoupení. V současné době docházíme na výbory (sociální, doprava a bezpečnost). Hlavní zastoupení musíme mít ve finančním a majetkovém. A samozřejmě některé věci ještě musíme probrat a dopilovat. Praha 1 je mafie a pokud jí chceme upirátit, musíme být připravený.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jitka.Nazarska za příspěvek:
Michal.Stepan
Jan.Hrebicek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 258
Registrován: 20 led 2018, 22:28
Profese: manažer
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 201 poděkování
Dostal poděkování: 284 poděkování

Re: Primárky Praha 1 - přihlášení a kandidátská řěč

Příspěvek od Jan.Hrebicek »

Adam.Zabransky píše: 01 kvě 2018, 14:44 Mám dotaz na všechny kandidáty: myslíte si, že bychom na P1 měli kandidovat s tím, že jdeme do opozice dělat hlídací psy a učit se, abychom příští volby mohli vyhrát a vládnout Praze 1 bez strachu, že nás kvůli nezkušenosti na něco nachytají nebo uděláme průšvih, a nebo naopak kandidovat s tím, že chceme vyhrát a rovnou do toho skočit naplno, tedy jít do koalice? Pokud ta druhá možnost, tak jak vidíte svou možnou roli v zastupitelstvu? S kým byste (ne)byli ochotni o koalici vyjednávat? Jak byste chtěli zajistit, aby na nás nikdo neušil nějakou boudu nebo za našimi zády nedělal nějaké nekalé praktiky, třeba v oblasti nakládání s majetkem, ve spolupráci s úředníky?
Jdeme vyhrát a vyhrát s výrazným odstupem, abychom měli šanci složit koalici bez pijavic. Zkušeností máme hodně, i když třeba ne z komunální sféry. Má role je v podpoře týmu, nepředpokládám, že bych se dostal do zastupitelstva. Nějakou boudu na nás budou chtít ušít za každým rohem, všechno je teď něčí obchod. Pokud bychom byli v radě, tak bychom zřejmě museli zřídit alespoň na první měsíce interní pirátský bezpečnostní výbor, který by posuzoval rizika a dával doporučení našim lidem v odpovědných funkcích.
Kandiduji na 10. - 15. místo na kandidátce, ale v úvodním příspěvku uveden nejsem a chybí tam ještě minimálně i Michal.Stepan. Tak nás tam prosím přihoďte, já jsem se přihlásil zde viewtopic.php?f=724&t=40621&start=20#p553697.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hrebicek za příspěvky (celkem 2):
Jitka.Nazarska, Pavel.Nazarsky
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 1“