KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Moderátor: PKS Plzeňský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.
  • Chcete-li se stát registrovaným příznivcem, postupujte podle tohoto návodu.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Barbora.Hruzova
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2013, 22:24
Profese: knihovnice, spisovatelka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1790 poděkování
Dostal poděkování: 826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Barbora.Hruzova »

Volba a následná zodpovědnost je samozřejmě na vás. Ale upřímně nechápu, proč by Piráti měli nominovat tuhle starou strukturu. To už můžeme nominovat i Topolánka, když mu nevyšel ten prezident, ne? :( :?
Už jsem zaznamenala hodně nepříznivých ohlasů ve svém okolí i na FB. Není to dobrý krok.
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5550
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22510 poděkování
Dostal poděkování: 4541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Robert.Magni »

Barbora.Hruzova píše: 11 dub 2018, 11:06 Volba a následná zodpovědnost je samozřejmě na vás. Ale upřímně nechápu, proč by Piráti měli nominovat tuhle starou strukturu. To už můžeme nominovat i Topolánka, když mu nevyšel ten prezident, ne? :( :?
Už jsem zaznamenala hodně nepříznivých ohlasů ve svém okolí i na FB. Není to dobrý krok.
Totéž,proto jsem si vyžádal možnost hlasovat ,,Proti,,

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Roman.Kucera »

Já vím, že vám do toho nemám co kecat, ale...
Včera a dnes mě kontaktovalo dost mých známých mimo Piráty, jestli jsme se nezbláznili. Nejdřív jsem nechápal, co zas naši poslanci vyvedli :-) ale pak mi někdo poslal odkaz na článek.
Mám z toho rozpolcený pocit. Rumla jsem měl rád jako disidenta, je to člověk, který se nebojí jít proti proudu, to rozhodně oceňuju.
Ale je příliš spjat se svou minulostí PO listopadu, která nebyla zdaleka jednoznačně pozitivní. Mohl bych tady dlouze rozebírat sarajevský atentát a souvislosti, vzestup a pád US a další, ale zkrátím to.
Pokud ponese značku Pirátů Jan Ruml, poškodí to Piráty nejen na Plzeňsku. Není to liberál.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Marek.Rebicek
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 664
Registrován: 11 úno 2018, 12:21
Profese: dřevařství
Bydliště: Brandýs nad Labem
Dal poděkování: 1266 poděkování
Dostal poděkování: 1288 poděkování

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Marek.Rebicek »

S respektem k Plzeňskému kraji musím říct, že rezignace na kandidáta, který by nějak byl spojený s pirátskými hodnotami a prioritami, mne překvapuje.
Jan Ruml si zaslouží státní medaili za činnost před rokem 1900, ale jeho působení na vnitru po převratu je spojeno s divokými gangsterskými 90. léty a ani jeho čistě politická kariéra není rozhodně ani mezi liberálními voliči hodnocena pozitivně. Měl jsem za to, že Piráti vyrostli na programu a práci a ne na obličejích.
Navíc je mu 65 let a zdravotně je na tom nedobře, člověk má dělat politiku tak, aby byl schopen reálné práce. Chcete dalšího Čubu?

Ještě si vypůjčím post Jiřího Hlavenky k prezidentským kandidátům - jejich věku:

Věřím, že se shodneme v tom, že se vývoj společnosti - rychlost, prudkost, intenzita, a "přelomovost" změn - urychluje. To platí už pro několik posledních století a tempo stále zrychluje: nyní je hnáno zejména technologiemi, které se vlamují do nových a nových odvětví a mění je k nepoznání. Změny přinášejí nejistotu. Nemůžeme se najednou spolehnout na to, že i zítra bude tak jako včera - zítra totiž může být vše úplně jinak a změní to i naše životy. Příštím hybatelem, který už dnes klepe na okno, je umělá (a samoučicí se) inteligence. Splní-li se i uměřené prognózy, za dvacet let bude svět proměněný více než za uplynulých padesát.

I ten, kdo nesleduje pozorně trendy a neveze se na vlně změny, ji podvědomě cítí. Cítí "rozvibrovanost" dění, nepevnou půdu pod nohama. A reaguje.

Evidentně nejsilnější reakci přinesla Amerika volbou Donalda Trumpa. Ze všeho nejvíc je zde vidět touha po "pevné zemi pod nohama", tedy vrátit dění do nějakých minulých časů, kdy pevná zem pod nohama byla. Ze všech přání a tužeb je to ta nejméně splnitelná - bylo by totiž nutné zakázat Internet a mobily, zavřít Muska, Zuckerberga, Brina s Pagem někam na pustý ostrov (a tak dále). Je to vlastně takové "modlení se" - což je pro americkou společnost mimochodem dost příznačné. Máš-li nějaké obavy a nevíš-li co s tím, modli se.

Všimněte si: v době, která si ze všeho nejvíc žádá porozumění BUDOUCNOSTI volíme ZKUŠENOSTI. Všichni čeští prezidentští kandidáti - a čestnou a významnou výjimkou Marka Hilšera - staví na tom, že jsou "zkušení". Tedy že velmi dobře vědí, co bylo. Jenomže to je nám v dnešní době k ničemu - my potřebujeme vědět či aspoň kvalifikovaně odhadovat, co bude, a připravovat se na to. Věk kandidátů, kteří se v průzkumech umísťují na třech prvních místech je tento: 63, 68, 73. Jsou to tedy vlastně... důchodci. Zmíním pro kontrast věky čtyř osob, kteří se nejvíce podílejí na současném proměňování dnešního světa: 46, 44, 44, 33.

Ano, já vím že tohle je docela nepěkný ageismus, kterého se tu dopouštím. Ale - klidně mně vynadejte - si stojím za tím, že je nesmírně obtížné, aby lidé, kteří již mají majoritní část svého aktivního života za sebou, dobře porozuměli tomu, co nás čeká. Čest výjimkám, ale mnoho jich není.

V dějinách lidské civilizace byli "stařešinové" ctěni: v pomalu proměňujícím se světě jsou nabyté zkušenosti a vědomosti obrovskou předností, protože skutečně umožňují vést společnost dál - zkušení nejlépe vědí, co bude zítra, protože to nebude příliš odlišné od toho, co bylo včera. V rychle se proměňující společnosti je to naopak nedostatek (!), neboť zkušenost velí spoléhat se právě na ten včerejšek, který ale žádný návod k zítřku nedává. K tomu jsou potřeba úplně jiné dovednosti.

Historická setrvačnost je ale obrovská: proto i dnes volíme stařešiny (Bob Bohumil Kartous jim říká krutěji a ještě výstižněji "bůh otec", a biblická konotace je zde samozřejmě podprahově též velmi důležitá), namísto abychom si vybírali do vedení lidi mladé - a ženy. Proč nekandiduje žádná žena? Protože žijeme ve schématu, kdy urputně přemýšlíme, zda tento stařešina je lepší než onen stařešina. A proč má jediný mladý kandidát tři procenta preferencí? Protože je "příliš mladý". To je jediný skutečný důvod, nelžeme si do kapsy žádný jiný.

Ale my přece volíme tyto lidi, aby VEDLI, a jelikož čas nejde ani zastavit ani otočit jeho běh, vést se dá jedině do budoucnosti. Oni nepovedou - budou spíše překvapeně klopýtat za stále rychleji pádícím světem.
Uživatelský avatar
Miroslav.Masek
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Příspěvky: 561
Registrován: 08 bře 2018, 09:05
Bydliště: Plzeň
Dal poděkování: 172 poděkování
Dostal poděkování: 252 poděkování

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Miroslav.Masek »

Vážení a milí, Vaše komentáře jsou určitě na místě díky vnitřním procesům demokracie, které Pirátská strana má. Proto o možnosti kandidatuře rozhodují členové Pirátské strany v Plzeňském kraji. Hlasování stále běží a zatím není výsledek tajného hlasování ani zdaleka jasný. Proto bych zbytečně nepropadal panice a známé ve Vašem okolí můžete uklidnit tímto legitimním argumentem. Díky za pochopení a Vaše názory,
přejí pěkný den, Míra
Uživatelský avatar
Daniel.Kus
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 228
Registrován: 16 říj 2017, 13:07
Profese: Radní Plzně pro Smart city a podnikání
Dal poděkování: 467 poděkování
Dostal poděkování: 535 poděkování

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Daniel.Kus »

Myslím, že Mgr. Jan Ruml byl pouze vyslechnut a grilován, tedy ještě není důvod předjímat výsledek hlasování. Obecně si ale myslím, že by se Piráti neměli nechat spojovat s kandidáty jen proto, že jsou viditelní. Měli bychom si, omlouvám se za ten výraz "pěstovat a vychovávat" vlastní tváře. Potrvá to, ale z dlouhodobého hlediska je to jediná udržitelná cesta. Jan Ruml je jistě velkou osobností předlistopadové éry a devadesátek a přiznám se, že k němu chovám respekt. Nicméně on je minulost a Piráti jsou budoucnost. Za mně: NE!

„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je“ (J. Werich)


Daniel Kůs

Radní města Plzně pro oblast Smart City a podporu podnikání
zastupitel MO Plzeň 3

Tobias.Esner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7802
Registrován: 22 čer 2013, 12:03
Dal poděkování: 5022 poděkování
Dostal poděkování: 3823 poděkování

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Tobias.Esner »

Robert.Magni píše: 11 dub 2018, 12:25
Barbora.Hruzova píše: 11 dub 2018, 11:06 Volba a následná zodpovědnost je samozřejmě na vás. Ale upřímně nechápu, proč by Piráti měli nominovat tuhle starou strukturu. To už můžeme nominovat i Topolánka, když mu nevyšel ten prezident, ne? :( :?
Už jsem zaznamenala hodně nepříznivých ohlasů ve svém okolí i na FB. Není to dobrý krok.
Totéž,proto jsem si vyžádal možnost hlasovat ,,Proti,,
Ta možnost tam byl vždy :(
Děláš Roberte, jako by si byl ve straně dvě minuty, anebo si nikdy nehlasoval na půdě CF
Uživatelský avatar
Robert.Magni
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 5550
Registrován: 18 led 2013, 17:08
Profese: dělník
Bydliště: Břasy 264,okr.Rokycany
Dal poděkování: 22510 poděkování
Dostal poděkování: 4541 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Robert.Magni »

Tobi,ta možnost tam nebyla.Bylo jen čisté ,,zdržuji se,, což není totéž.

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Petr.Vileta »

Barbora.Hruzova píše: 11 dub 2018, 11:06 Volba a následná zodpovědnost je samozřejmě na vás. Ale upřímně nechápu, proč by Piráti měli nominovat tuhle starou strukturu. To už můžeme nominovat i Topolánka, když mu nevyšel ten prezident, ne? :( :?
Už jsem zaznamenala hodně nepříznivých ohlasů ve svém okolí i na FB. Není to dobrý krok.
Já zaznamenal nepříznivé ohlasy na naši prozápadní orientaci a mám si z toho sednout na zadek, nebo rovnou kupovat letenku do Moskvy? ;)

Báro, já ho poslouchal dvakrát. Jednou na první informační schůzce Ruml, já, Rezek, Šrámek a podruhé na krajské "grilovačce". Kdybych dokázal jen desetinu toho, co on, chtěl bych postavit pomník v nadživotní velikosti. ;) Že byl, diplomaticky řečeno, politicky naivní a nějaký čas důvěřoval Klausovi, to se může stát každému z nás. Když zjistil pravý stav věcí, udělal "sarajevský atentát". Bohužel však tak nešťastně, že to Klaus politicky přežil.

Já tedy nechci, aby jiné kraje hledaly "osobnosti" u nás na Plzeňsku, ale ruku na srdce, vy máte osobnost, člena pirátské strany, ve svém kraji? Někoho, kdo je opravdu veřejnosti známý, respektovaný, bez skandálů? Já bych tedy věděl pouze o jediné osobnosti, která by prošla i mediálně, ale ještě mu není 40. Možná v dalších senátních volbách už někoho z vlastních řad mít budeme, že se do té doby někdo "zviditelní" OFFTOPICto slovo nesnáším, ale zatím kde nic, tu nic. Tedy mohl bych kandidovat já, věk už bych na to měl, ale to je asi tak všechno. :|

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34601
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31560 poděkování
Dostal poděkování: 25689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF 01/2018 Senátní volby, obvod č. 8, Rokycany

Příspěvek od Petr.Vileta »

Roman.Kucera píše: 11 dub 2018, 13:26 Já vím, že vám do toho nemám co kecat, ale...
...
Není to liberál.
1) pravdu díš Obrázek

2) divil by ses, je to liberál. Možná větší, než mnozí zákazotvůrci z našich řad.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Zamčeno

Zpět na „Plzeňský kraj“