KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Zamčeno
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Daniel.Mazur píše: 28 bře 2018, 20:44
Michaela.Krausova píše: 28 bře 2018, 20:32 Moc prosím níže zmíněné, aby potvrdili svůj zájem o kandidaturu (klidně taktéž palcem k tomuto příspěvku, jako Mirek), na pořadí nesejde a chceme tým těch nejlepších, tak to prosím teď nevzdávejte, když podporu máte :) apeluji především na:

Jirku Dohnala
Šárku Sedláčkovou
Zuzku Drázdovou
Martina Ardena,

které nevidím přihlášené, jste pro budoucí pirátský klub přínosem!
Ahoj, já je tu přihlášené vidím. Přesněji: Jirka, Šárka a Zuzka jsou na straně 5 a Martin Arden podle formulace v dřívějším přihlášení zde projevil vůli kandidovat automaticky v dalších kolech. Nebo ne? ;)
Prosil jsem všechny aby se hlásili do každé rozpravy zvlášť, kandidátů je letos hodně a bojím se, že bych jinak nebyl schopen ohlídat, kdo se kam hlásil a jinam ne. Myslím, že napsat větu "Hlásím se do této rozpravy" a klidně jen odkázat kandidátskou řeč z té minulé není mnoho práce (většina kandidátů to udělala). Nicméně těm, kteří nejsou přihlášení, ještě zítra zavolám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 2):
Michaela.Krausova, Martin.Arden
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Martin.Arden
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 110
Registrován: 23 zář 2012, 00:58
Profese: Kouč FJ, evangelický pastor. pracovník
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Martin.Arden »

Vážené krajské fórum, milé pirátky a milí piráti.

Dovolte abych vám předložil svoji kandidaturu na následná místa na magistrát. Jsem velice potěšen že se na kandidátku dostávají a jsou voleni kvalitní lidé. A jsem rád že se nám zde začaly objevovat pirátky.

Myslím, že přišla chvíle, která se pravděpodobně nebude opakovat. Máme v Praze našlápnuto získat většinu a zároveň je zde parta pirátů, kteří určitě dokáží neuvěřitelné. Změnit systém, otevřít správu města, pozvat ke spolupráci odborníky a splnit náš pirátský program.

Musím poděkovat našim pirátským zastupitelům, kteří za minulé volební období odvedli obrovský kus práce. Díky jejich času, který svým neuvolněným funkcím věnovali, systematické práci a spolupráci s občany i pirátskou základnou jsme v očích pražanů získali veliký kredit. Část této skupiny přešla po vítězství ve volbách přirozeně do poslanecké sněmovny, některé piráty z nich jsem v kampani vedl jako osobní kouč a pomáhal je připravovat pro mediální vystupování. To ostatně s piráty dělám i nyní. A v této chvíli se cítím, že bych mohl Praze věnovat všechny svoje síly abychom v komunálních volbách zvítězili a mohli velkoryse pokračovat v nastartovaným změnách, plnit naše sliby a ukázat, že to o čem mluvíme, dokážeme dotáhnout do reálného výsledku.

S pirátskou stranou jsem již léta úzce spojený, pracuji v rozhodčí komisi. Jako mediátor řeším interní problémy, spory, vztahy a znám dobře mnoho pirátů členů i nečlenů, pomocníků i dlouhou řadu dobrovolníků.

Mám veliký zájem budovat vztah pirátské strany s veřejností. Podařila se opravdu od píky vybudovat v centru na Hlavním nádraží pravidelná -a dnes už tradiční- akce "Pirátský guláš pro potřebné". Na to navazuji s další akcí pravidelných návštěv Pirátů u seniorů s tématem "Svět jaký chcete pro své vnuky".

Pro Prahu bych chtěl tradičně transparentnost. Rozloučit se s nepoctivými právníky a zástupem podobných "poradců". Skoncovat s trafikami v podobě dozorčích rad. Rozbít dlouholetá propojení lobistů, poradců, podnikatelů a poslanců, jejichž hlavním cílem bylo za posledních více jak dvacet let vyvádění prostředků ven z města, uzavírání nevýhodných smluv, a vlastní profit. To že se jednalo o celé politické spektrum zleva doprava je smutné, stejně tak i to, že mnohé smlouvy budou těžko vypověditelné. A to by měla být priorita.

Fungování města je velice složité, jedná se o celou škálu nezbytných věcí, které musejí být zajištěny. Nejdůležitější je kontrola, nejen politiků, ale všech řídících pracovníků začínající u ředitelů, přes vysoké úředníky až do posledního zaměstnance. Kvalita práce a výkony jsou tristní a v tomto bodě se musí začít provádět změny, personální i systémové.

Mám stálou tendenci podporovat v pirátské straně ženy. Myslím si, že tato podpora by měla být širší a mít přesah i do magistrátu.

Aktuálně si myslím, že u pirátů nejsou moc viditelné výsledky práce, kterou dělají. Je to nezasloužené, ale hlasy veřejnosti se ozývají. Je pravda, že každý s nás má neuvěřitelné množství práce, ale to nás neomlouvá. Veřejnost nám dala svoje hlasy a ptá se, co jsme udělali a čeho jsme docílili konkrétně.

Proto mým konkrétním činem je zaměřit se na dvě hlavní komunální témata, která jsou pro občany esenciální, nejdůležitější a výchozí. Dostupné bydlení a exekuce a oddlužení.
Jsem v týmu, který již cca tři měsíce pracuje a připravuje program dostupného bydlení pro komunální volby. To je nosné téma pro každého, já to chci ještě ukázat konkrétně, na příkladu s pražskými bezdomovci," Housing First" a ukázat všem, že lze mít Prahu bez bezdomovců.

Druhé téma exekuce a oddlužení zpracovávám do podoby setkávání pirátů s veřejností, kde chceme ukázat že věc má řešení, Co Pirátská strana může udělat ihned, jaké zákony je nutné a jak změnit a jak připravit pro polovinu populace horizont bez dluhů a exekutorů.

Změny, které piráti (a jsou zatím jediní) pro společnost přinášejí, jsou dlouhodobé, ale od lidí máme důvěru, proto je nyní doba, kdy by měla přijít razance a důraz na výsledek. Jako poslední -moje vlastní téma, které je podle mého klíčové - je mediální. Chtěl bych vybudovat kvalitní tiskový odbor, který by napravil pošramocenou pověst novinářů a médií. Lidé by měli mít v médiích a novinářích svoje zastánce, pomocníky a kvalitní průvodce reálným světem (komunální) politiky a společnosti. Hned jak bych na magistrát nastoupil, bych toto budoval prostor pro slušnost, morálku a etiku.

Dědictví Prahy, které přebíráme je rozprodané, nevýhodně nasmlouvané a systém schválně složitý a netransparentní, plný vychytralců dělajících si z politiky svůj vlastní byznys. My všech těchto zátěží musíme město zbavit a začít majetek města znovu zmnožovat, budovat a připravit k předání pro další generaci tak, abychom se za naši dobu a politické životy nestyděli.

Váš Martin Arden
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Arden za příspěvky (celkem 2):
Roman.Semik, Jana.Kabelova
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

úvodní příspěvek byl aktualizován o nové kandidáty
Tomáše Murňáka a Pavla Hájka naopak vzhledem k jejich úspěchu v minulé volbě z úvodního příspěvku odebírám
první kolo začne co nevidět
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 2):
Martin.Arden, Jiri.Snizek
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Barbora.Hruzova
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2013, 22:24
Profese: knihovnice, spisovatelka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1790 poděkování
Dostal poděkování: 826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Barbora.Hruzova »

Jasně, tohle už není atraktivní, takže hlasování není důležité. Takže času dost, že? :weep: Piráti nejsou jen poslanci!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Hruzova za příspěvek:
Martin.Arden
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Barbora.Hruzova píše: 29 bře 2018, 22:12 Jasně, tohle už není atraktivní, takže hlasování není důležité. Takže času dost, že? :weep: Piráti nejsou jen poslanci!
Slibuji na svou čest, že jsem bohapustě prokrastinoval na schůzce s PKS a poslanci s tím nemají nic společného (opravdu ne, ani Ondra Profant tam nebyl) :-D
Každopádně už je vyhlášeno, neboj.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 2):
Vit.Simral, Barbora.Hruzova
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Michaela.Krupickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 85
Registrován: 21 lis 2011, 23:56
Profese: Asistentka poslaneckého klubu Piráti
Dal poděkování: 324 poděkování
Dostal poděkování: 268 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krupickova »

Ahoj Pirati,

jeste jednou. Po pulnoci 27.3. jsem vzorne vlozila svoji kandidatskou rec a dnes odpoledne zjistila, ze se neulozila, nebo nevim jak je to mozne, ale proste tu neni. Pisu ji tedy znovu, bez diakritiky, jelikoz na nemecke klavesnici.
Vystudovala jsem gymnazium se zamerenim na matematiku, fyziku. Po maturite jem uz studovat nechtela.
Jsem nomadka, pracovni i zivotni. Nejvic zkusenosti mam s marketingem, ale nejvic mam rada praci s detmi, hrala jsem divadlo, pohybovala se v mediich, rozjizdela s kamaradkou fundraising Door to door pro Greenpeace, zivila se administrativou, i jako pomocna sila v kuchyni v horskem hotelu.
Politika me zaujala poprve ve ctyrech letech, kdy se moji babicce podarilo vzbudit moji zvedavost, kdyz mi vysvetlila princip svobodnych voleb. Nemohla me nechat samotnou doma a potrebovala jit k tehdy jeste nesvobodnym "socialistickym" volbam. Cekala jsem bajecne dobrodruztvi, az bude vybirat, koho tedy chce mit ve vlade. Jake bylo moje zklamani, kdyz vzala vsechny volebni listky, co dostala, ani si je neprecetla a vhodila je do volebni urny. Kdyz jsem se pak nahlas zacla dotazovat, jak to, ze vubec nevybirala, tahla me pryc z mistnoti s tim, at jsem zticha a venku na me jenom nastvane houkla, ze tady v nasi zemi volby sice jsou, ale dopredu rozhodnute. Uminila jsem si uz tehdy, ze ja tedy k zadnym takovym volbam nepujdu a myslim, ze nekdy tou dobou se stal ze me rebel. Vnimala jsem vzdy, ze veci mohou byt trochu jinak, nez nam vypravi pani ucitelka ve skole, nez jsou slyset v televizi a nez si o nic muzeme precist v novinach. Poslech Svobodne Evropy k tomu patril velice zahy a moje ucast na Palachove tydnu a na dalsich demonstracich, ktere predchazely Sametove revoluci, toho byly jenom logickym vyustenim.
Mam jednadvacetileteho syna, ktereho jsem celou dobu vychovavala sama a diky tomu velice dobre vim, v jak slozite situaci se osamely rodic muze ocitnout.
Tema dostupneho bydleni je jedno ze stezejnich, kteremu bych se chtela na magistratu venovat, jelikoz z vlastni zkusenoti vim, ze bydleni je zaklad, jistota, pocit bezpeci a bez nej je mnohem slozitejsi nejenom "normalne" zit a pracovat, ale predevsim umoznit detem, aby v sobe rozvinuly vsechen potencial, ktery jim byl dan do vinku.
Na problematiku dostupneho bydleni navazuje dalsi tema, ktere je mi velmi blizke a to je uzemni rozvoj a vystavba.
V Praze 8 pomaham od cervna minuleho roku obcanum sidlite Dablice aktivne branit misto, kde bydli, proti zastaveni masivni, nekoncepcni vystavbou, ktera by jen zhorsila kvalitu jejich zivota a nesmyslne zatizila uz tak pretizenou infrastrukturu. To je dnes v Praze bohuzel jeden z nejpalcivejsich problemu, ze se sice stavi, ale takovym zpusobem, ze to nepropiva ani mestu ani Prazanum, ale pouze developerum, kteri maximalizuji zisky, zatizi infratrukturu (to potom musi resit radnice a danovi poplatnici) a jdou dal. To se musi zmenit, ochrana je mozna jak transparentnosti, tak smysluplnym uzemnim planem.
Mam rada prirodu a blizke mi je tedy i zivotni prostredi a zase to souvisi i s tematy vyse, protoze pokud pokacime stromy, znicime, zastavime parky, pripravime se o plice Prahy. O relaxaci a jedinou oazu mesta. Hezke je, kdyz developer slibi, ze vysadi nove stromy, ale vzrostly trom se jen tak nekde neuchyti a nez skutecne vyroste novy strom, nez vznikne novy park, ktery by cast mesta i prirozene ochlazoval, trva to roky.
Taky jsem priznivec alternativnich forem vzdelavani pro deti, protoze jak mozna vyplyva z vyse zminovaneho, muj nazor je ten, ze na detech zalezi nejvic, oni jou nase budoucnost a jim bychom meli umoznit co nejlepsi start do zivota.


To je asi vse, predpokladam, ze uz jste vsichni volili a kandidatskou rec nejspis touhle dobu uz nikdo necte, ale kdy nahodou.. :)


Mejte se vsichni bajecne a krasne Velikonoce :)


Michaela
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Krupickova za příspěvky (celkem 5):
Barbora.Hruzova, Michal.Stepan, Jana.Kabelova, sarka.sedlackova, Martin.Arden
Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2126
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2058 poděkování
Dostal poděkování: 3787 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Barbora.Hruzova píše: 29 bře 2018, 22:12 Jasně, tohle už není atraktivní, takže hlasování není důležité. Takže času dost, že? :weep: Piráti nejsou jen poslanci!
Co prosímtě znamená tenhle příspěvek do diskuse? Jestli sis nevšimla, tak jsme s velkým náskokem nejrychlejší strana v sestavování kandidátky. Jediní, kdo si zatím alespoň zvolili lídra, jsou lidovci. Jinak nikdo nic. Takže tady prosím nehysterči, že hlasování o lidech na 11.-25. místě kandidátky začalo o den později, než bylo původně avizováno. Protože se hodně lidí hlásilo na poslední chvíli, tak jsme se dohodli, že jim dáme ještě prostor, protože den zpoždění nás nezabije. Ten důvod fakt není, že by si PKS nebo koordinátor mysleli, že to hlasování není důležité, tak nás prosím těmihle svými ničím nepodloženými nařčeními neurážej.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 4):
Jan.Hora, Ondrej.Vojta, Michal.Jokes, Ondrej.Profant

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Uživatelský avatar
Ondrej.Kallasch
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 2047
Registrován: 02 říj 2010, 13:37
Profese: Integration Developer
Bydliště: Pod Markétou 82, Praha 22 - Hájek
Dal poděkování: 2523 poděkování
Dostal poděkování: 2104 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Ondrej.Kallasch »

Chci se zeptat zda bylo zveřejněno video z prvního grilování. Jestli ne, je to znevýhodnění kandidátů, kteří se na prvním grilování představili.

edit: zatím jsem nalezl jen druhé grilování volně přístupné. Chci se tedy zeptat proč není nikdy první grilování, kde nefungoval stream, ale bylo slíbeno, že se to nahrává. Opravdu to pak pár kandidátů znevýhodňuje!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kallasch za příspěvky (celkem 3):
Ladislav.Kos, Barbora.Hruzova, Michal.Stepan

Telefon: 720474822 ondrej.kallasch@pirati.cz
člen zastupitelstva MČ Praha 22

Uživatelský avatar
Ladislav.Kos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 210
Registrován: 07 zář 2017, 08:47
Profese: konzultant online marketingu
Bydliště: Praha 11
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 365 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Ladislav.Kos »

Ahoj, také hledám záznam z onoho včera. Chtěl jsem si poslechnout a vyhodnotit své odpovědi a svůj projev.
Po přečtení Ondrova příspěvku mu dávám za pravdu. Také prosím o zveřejnění tohoto videa. Děkuji.
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 11. - 25. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Ondrej.Kallasch píše: 31 bře 2018, 14:59 Chci se zeptat zda bylo zveřejněno video z prvního grilování. Jestli ne, je to znevýhodnění kandidátů, kteří se na prvním grilování představili.
Ahoj.
Je tady, jen se ten den nedařilo, tak se to seká.
https://www.facebook.com/CeskaPiratskaS ... 211916686/
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 3):
Ondrej.Kallasch, Barbora.Hruzova, Jan.Hora
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“