MF Pha 6 3/2018 Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 6

Odpovědět
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

MF Pha 6 3/2018 Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Ahoj,

tímto zahajuji primární volby na 1. místo na kandidátce pro volby do zastupitelstva MČ Prahy 6.

Rozprava a tedy i lhůta pro předložení kandidatury poběží do 18. 4. 2018.

Kandidát/ka by ve své kandidátské řeči měl/a uvést, jak chce funkci vykonávat a jaké pro ní má předpoklady.
Kandidát/ka musí mít nejpozději v den zahájení volby (tzn. lze se přihlásit rovnou a profil doplnit časem) aktuální prezentaci na pirátském webu. Své profily můžete buď připojit zde do fóra nebo je s fotografií poslat poslat E-mailem na adresu Viktor.Mahrik@pirati.cz
Pokud se hlásíte do více voleb (např. na 2-6 i na 7.11. místo), přihlaste se prosím do každé zvlášť. V druhé a jakékoli další stačí napsat hlásím se do této volby a odkázat na svoji kandidátskou řeč v té první, ale prosím učiňte tak, bude to tak přehlednější.

Hlasování dvoukolové, první kolo bude zahájeno 19. 4. 2018. a bude trvat minimálně 48 hodin. Druhé kolo bude bezprostředně následovat.

Přihlášení kandidáti:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvky (celkem 2):
Jan.Lipavsky, Ondrej.Chrast
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Vaclav.Fortik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2094
Registrován: 02 črc 2009, 22:39
Profese: manager
Dal poděkování: 4026 poděkování
Dostal poděkování: 3796 poděkování

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Na 1. pozici kandidátky navrhuji

Ondřeje Chrásta
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 5):
Viktor.Mahrik, Barbora.Hruzova, Jana.Kabelova, Michal.Dnebosky, Ondrej.Chrast
Uživatelský avatar
Ondrej.Chrast
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 620
Registrován: 04 led 2018, 17:38
Profese: projektový manažer
Bydliště: Praha 6, Bubeneč
Dal poděkování: 1160 poděkování
Dostal poděkování: 1539 poděkování

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Ondrej.Chrast »

Ahoj všem.

Děkuji Václavovi a dalším Pirátům a Pirátkám Prahy 6 za nominaci a důvěru. S velkou pokorou přijímám a hlásím se tímto do volby na 1. místo na kandidátce pro volby do zastupitelstva MČ Prahy 6 v roce 2018.

S většinou z vás, Pirátů na Praze 6, se již nějaký čas dobře znám, vy znáte mě, známe své slabosti i silné stránky. Vystudoval jsem psychosociální studia a teologii na UK a v současné době „na stará kolena“ studuji doktorát na Fakultě podnikohospodářské VŠE v oboru Arts managementu, kde zúročuji svůj dlouhodobý odborný i osobní zájem o památkovou péči a obecně o udržitelnost a propagaci našeho kulturního dědictví. Mám dlouhé zkušenosti z práce v neziskovém sektoru v oblasti kultury a v oblasti reforem profesního terciárního vzdělávání. Jako projektový manažer koordinuji nebo jsem člen konsorcií mezinárodních i lokálních projektů související se změnami ve vzdělávání v návaznosti na všeobecný “fenomén 4.0.”, který úzce souvisí se současnými změnami společnosti.

Jsem patriotem Prahy 6, kam jsem se před lety přestěhoval a hodlám v ní zůstat navždy.

Rozčiluje mě arogance moci a neschopnost (neřku-li úmysl) řešit věci poctivě a konstruktivně. Právě tyto jevy, tedy neschopnost řešit věci poctivě a konstruktivně, mě při pohledu na současnou radnici Prahy 6 (volební období 2014-2018) přiměly kontaktovat místní Piráty a pomáhat jim v komunálních volbách 2018. Po prvním kontaktu s Piráty se vše tak nějak vyvinulo, že jsem se sám stal Pirátem. U Pirátů, kde jsem tedy nově členem, jsem poznal na mnoha úrovních pouze lidi, slušné, vzdělané a konstruktivní, kteří mají také „tah na bránu“, milují svoji zemi a město, ve kterém žijí. To mě přesvědčilo, že Piráti jsou první politickou stranou v mém životě, do které jsem vstoupil. A jsem na to hrdý.

Na Praze 6 se nám v posledních měsících podařilo vytvořit tým, ve kterém jsem rád, cítím se v něm dobře a vidím v něm ohromnou sílu – nejenom nadšení, které je nutné a také nám rozhodně nechybí, ale především kompetence a odbornost k agendám, které potenciálně na Praze 6 budeme řešit. Rád bych pomohl změnit nesmyslné prodeje obecního majetku pod cenou, neschopnost či neochotu využívat hodnotný majetek Prahy 6 pro své občany, či naprosto netransparentní procesy rozhodování o záležitostech nás, obyvatel Prahy 6… Volby zde chceme vyhrát a ukázat, že spravovat záležitosti naší Prahy 6 se dají mnohem lépe než doposavad (a že jsme tady zažili na Praze 6 mnoho skutečně podivných kousků místních politiků...). Ve svém programu, který právě všichni společně tvoříme a jež finalizujeme, přinášíme mnoho pozitivních řešení k otevřené radnici, správě majetku a ke všem dalším záležitostem a činnostem týkající se komplexní správy naší městské části. Přinášíme otevřenost a transparenci. Přinášíme odvážná řešení v oblasti vzdělávání, veřejného prostoru, životního prostředí, bytové politiky, kultury, dopravy a dalších oblastí, které pálí nás, občany Prahy 6. Program, který přinášíme, je v pravém slova smyslu programem, se kterým se může ztotožnit každý šestkař. Je to totiž program, který šestkařům zajistí spoluúčast na rozhodování, zajistí mladým lidem, střední generaci i seniorům důstojný prostor pro svobodný život a vlastní seberealizaci.

V této své kandidátské řeči si vypůjčím a budu parafrázovat slova z prvního projevu našeho prvního prezidenta Václava Havla po roce 1989 – věřím, že mě nevolíte, abych vám lhal. Čeká nás politická kampaň, která bude těžká, vyčerpávající, sebere nám všem mnoho času. Často budeme padat vyčerpáním, staneme se terči mnoha nevybíravých útoků těch, kteří chtějí vládnout, těch, kteří už několikrát negativně ukázali, že se neštítí vyměnit svůj vlastní prospěch za prospěch nás, obyvatel Prahy 6. Budeme hodně lidem ležet tzv. v žaludku. Ale nám to vůbec nebude vadit, tým, který jsme vytvořili a stále doplňujeme a rozšiřujeme je především týmem nejen schopným útokům čelit, ale především týmem, který dokáže přinášet pozitivní řešení.

Pozici na čele naší kandidátky vnímám především jako pozici „prvního mezi rovnými“. Chci pro vás být člověkem, který je schopen pomoci najít kompromis, konsensus. Chci být ten, který bude sice navenek „mluvčím“, ale kdykoliv něco řekne, řekne to po konzultaci s vámi, po nalezení konsensu uvnitř naší kandidátky. Osobně se nebojím přijímat rozhodnutí a nést odpovědnost. Nebojím se konfliktů s našimi oponenty, potřebuji pro ně však vaši podporu. V tuto chvíli jí nacházím, a to mě přimělo kandidovat.

Kampani, především setkávání se s lidmi, jsem schopen věnovat mnoho svého volného času. Věřím, že jste mě poznali jako člověka, který umí přiložit ruku k dílu a věnovat maximum času pro úspěch nás všech. Takový zůstanu, resp. ještě přidám. Praha 6 nám za to stojí.

Na závěr mi dovolte jeden osobní slib a závazek - pokud bych dostal vaši důvěru, osobně, s vámi, pěšky či na kole, obejdu celou Prahu 6, na vlastní oči a nohy chci poznat každou ulici a každý dům, který se zde nachází. Bude to asi stovky kilometrů, začneme co nejdříve, ale dokážeme to! Stejně tak dokážeme, pokud dostaneme důvěru šestkařů, spravovat naši městskou část tak, abychom se za to nemuseli po 4 letech stydět. To je můj závazek.

Děkuji vám všem.

Ondřej Chrást

Předseda Krajského sdružení Praha. Zastupitel Prahy 6.
Vedoucí Resortního týmu kultura Pirátské strany.
Politický náměstek ministra kultury (01/2022 - ?).
Blog; Pirátský profil; CV
Nevíte co pod stromeček, podpořte záchranu ukrajinského kulturního dědictví www.zapojmeukrajinu.cz

Ivan.Hruza
Člen KS Praha
Příspěvky: 231
Registrován: 02 srp 2014, 12:06
Profese: Specialista na kybernetickou bezpečnost
Dal poděkování: 108 poděkování
Dostal poděkování: 282 poděkování

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Ivan.Hruza »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

tímto ohlašuji svou kandidaturu do primárek pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 pro 1. místo.
Prosím o ujištění, zda stačí tato autonominace, nebo je nutné být nominován jiným členem.

Kandidátskou řeč jsem psal s ohledem na rozdíly mezi leaderem a ostatními kandidáty na dvakrát.
Níže je tedy část pro tuto volbu a text k mým prioritám v oblasti zdravotních a sociálních služeb, otevřené radnice a přechodu na user friendly model vztahu radnice s veřejností tedy doplním později k vláknu o volbě na další místa.

==============================================================================================================================================================================================


Letošní komunální volby pro mne budou v Pirátském dresu již druhé v pořadí. V roce 2014 jsem totiž měl možnost, tehdy ještě jako nečlen, působit na KS Praha jako manažer volební kampaně na magistrát. Kampaň byla úspěšně završena obsazením prvních zastupitelských míst na magistrátu. Kvalitní opoziční práce, kterou pak Piráti během dalších let odvedli, se pak odrazila i výsledcích následujících voleb do Poslanecké sněmovny.

V roce 2014 nám chybělo na Praze 6 jen 0,84% do splnění 5% hranice. Kampaň na Praze 6 jsme přitom měli opravdu minimalistickou. Přibližně 10 nadšenců, kteří měli k dispozici jen Pirátské listy, pár stovek plakátů a jednu "bilboardovou výlohu obchodu" na Bělohorské… Tentokrát již máme přidělenu i částku 50 000,- Kč na vlastní šestkovou kampaň.

Jsem ale přesvědčen, že klíčová pro nás nebudou jen čísla, nebo heroické výkony v kampani. Po kampani budeme čtyři roky fungovat jako tým na radnici. Proto je pro nás stejně zásadní zůstat stále tím otevřeným "Pirátským hejnem", kterým jsme byli doposud.

Leader, jak již název napovídá, by měl především vést, motivovat a tmelit kolektiv. V případě zvolení se proto budu věnovat naší volební kampani tak, aby se pro naše kandidáty stala co nejlepším teambuildingem před "ostrou" prací na radnici. V případě, že mi vyslovíte svým hlasem důvěru v primárkách na první místo, jsem připraven, pro dosažení tohoto cíle vyhradit veškerý možný čas, který k tomu bude nutný. Po volbách se budu soustředit na zajištění co nejlepších podmínek pro fungování našeho zastupitelského klubu.

Mohu též slíbit řadu vtipných situací, které budou nastávat v kampani i po ní, až budeme mít možnost přímé diskuze se současnou radniční reprezentací. Na rozdíl od našeho starosty jsem totiž přesvědčen, že situaci vždy odlehčí spíše dobře umístěný a kvalitní vtip v textu, než hysterické mlácení propiskou do hlavy, či fyzické napadání jiných osob.


Veřím, že společným úsilím dosáhneme změny radnice na pirátskou a zastavíme postupné chátrání naší městské části.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Hruza za příspěvky (celkem 6):
Barbora.Hruzova, Jan.Lipavsky, Jiri.Hoskovec, Viktor.Mahrik, Ondrej.Chrast, Jan.Lejcko
“For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Ahoj,

také bych se rád přihlásil jako kandidát na první pozici na kandidátce. Rád bych zde uvedl důvody, proč byste měli zvážit mou podporu v této volbě. Samozřejmě mnohé z nabízeného mohu využívat i z dalších míst kandidátky. Nejprve uvádím dvě důležité role, které zastávám:
1) Aktuálně jsem členem zastupitelstva HMP, mám tedy zkušenosti s praktickou politikou. Vím, jak věci chodí, s čím se dá pracovat atd. Mimo praktického využití se to dá využít i v kampani, protože nejsme nezkušení Piráti, které si každý namaže na chleba, ale máme mezi sebou již fungujícího zastupitele.
2) Od roku 2012 jsem členem Pirátské strany. Velkou část z tohoto času jsem byl členem Pražského předsednictva. Z toho důvodu vím, jak to chodí ve straně, mám přehled o programu a o základních procesech.

Z těchto rolí vyplývá i to, jakou úlohu bych mohl zastávat v rámci kampaně a případného povolebního uspořádání. Myslím si, že jsem člověk, který má představu, kam bychom měli směřovat. Zároveň si myslím, že jsem si vědom mantinelů, které nám dává zákon, stranická politika a lidská slušnost. Jde tedy o to, abychom mohli dobře fungovat mezi sebou, v rámci strany a v rámci radnice. Hodnoty, které nabízím jsou zejména stabilita, schopnost usměrňovat a zároveň neustupovat z pirátských ideálů. Mojí specializací je obrušování hran, hledání kompromisů při vědomí naší ceny, zachovávání naší společné integrity. Tohle je role, která je podle mého hodně důležitá zvlášť do doby, než se naše MS stabilizuje a než se zabydlíme na radnici.

Jinak co se týká kampaně, tak samozřejmě se mnou můžete počítat. Mám znalosti, zkušenosti, dovednosti a vzhledem k tomu, že jsem už pár dní na volné noze, měl bych mít i čas.

Jinak díky protikandidátům za to, že kandidují. Jsem rád, že máme z čeho vybírat a věřím, že naše kandidátka bude skvělá.

Bouři voleb vstříc!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvky (celkem 6):
Barbora.Hruzova, Jan.Lipavsky, Ondrej.Chrast, Adam.Zabransky, Jan.Lejcko, Jana.Kabelova
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Michal.Dnebosky
Člen KS Praha
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2018, 20:49
Profese: pojistná technika pojištění osob
Bydliště: Bubeneč (Praha 6)
Dal poděkování: 98 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Michal.Dnebosky »

Samí skvělí kandidáti a bude nám jen ke cti at uz zvolime kohokoliv z nich. Jenmě mrzí že příznivci nemohou hlasovat taky, ale chápu to :) Tak ať dobře vyberete/vybereme :)
Vaclav.Fortik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2094
Registrován: 02 črc 2009, 22:39
Profese: manager
Dal poděkování: 4026 poděkování
Dostal poděkování: 3796 poděkování

Re: Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Dovolím si na členy Praha 6 apelovat s deminimem - nevolíme svačináře ani tvář roku, volíme leadera, který by měl být schopen řídit radnici Prahy 6, osobu schopnou vést jako leader volební kampaň, tým lidí ... Apeluji hlavně na ty členy (cca 5 - 7 osob, což je bohužel skoro polovina hlasujících), kteří se za poslední půlrok objevovali na schůzkách k volbám jen sporadicky, prosím opravdu volbu neodbuďte - i když, zase když to odbudete, budu se moci hodit do klidu a válet si šunky :).
Uživatelský avatar
Jan.Lejcko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 623
Registrován: 02 čer 2017, 18:33
Profese: Student práv, "ajťák".
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1328 poděkování
Dostal poděkování: 804 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MF Pha 6 3/2018 Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Jan.Lejcko »

Prosím příslušný orgán k zahájení hlasování, v co možná nejrychlejším termínu, jinak by se mohla volba rozporovat (pokud vím)- z procesního hlediska, a to nedodržení 48 hodin jako termínu pro zvolení lídra a zároveň nepuštění volby tzv. včas..
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lejcko za příspěvek:
Vaclav.Fortik
Uživatelský avatar
Viktor.Mahrik
Krajský zastupitel
Příspěvky: 1069
Registrován: 17 lis 2012, 15:44
Profese: Specialista internetoveho vyzkumu
Bydliště: Praha - Ruzyně
Dal poděkování: 1137 poděkování
Dostal poděkování: 1682 poděkování

Re: MF Pha 6 3/2018 Primárky pro volby do zastupitelstva MČ Praha 6 - 1. místo

Příspěvek od Viktor.Mahrik »

Už jsem o to žádal Michala, jestli by to nevyhlásil a hlavně nerozeslal. Do včera se čekalo na zapsání nových členů, pro další odklad už ale není důvod.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Mahrik za příspěvek:
Jan.Lejcko
Viktor Mahrik,
člen zastupitelstva Hlavního Města Prahy

tel: 602 767 298
E-mail: viktor.mahrik@pirati.cz

Together we stand, divided we fall!
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Praha 6“