KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Zamčeno
Timura
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 16
Registrován: 14 bře 2018, 22:57
Profese: Právník
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Timura »

Po zhlédnutí dnešního pořadu OVM na ČT a s přihlédnutím k celospolečenskému vývoji v posledních letech se domnívám, že azyl pro ASSANGE v ČR je velké téma. Osobně podporuji tuto možnost. Je to cesta ke svobodné a otevřené společnosti. Je to cesta k suverenitě a samostatnosti České republiky. Je to cesta, abychom se nestali novým Protektorátem. Je to těžká cesta.

Miroslav Timura
HayatoOkamura
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 6
Registrován: 24 úno 2018, 15:24
Profese: tlumočník a průvodce
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od HayatoOkamura »

Dobrý nedělní večer, vážené ,,pirátky", vážení ,,piráti"!

Ještě jednou - a možná už naposledy - se na vás obracím : Především vám chci poděkovat za váš demokratický přínos v současné české společnosti. Kladete správný důraz na svobodu jednotlivce - a vedle toho energicky prosazujete transparentnost a spravedlnost, tedy to, co vede k ozdravění našeho občanského společenství. Při setkáních s vámi jsem se cítil dobře : Hledali jsme spolu - a myslím, že i nacházeli - společnou řeč ke konkrétním tématům.

V těchto dnech se pak rozhodujete o řadě svých kandidátů do komunálních voleb, ale také o nás, několika kandidátech pro volby senátní. Soutěž při ,,grilování" byla férová, jsem za dialogy, tak jak proběhly, vděčný - a protikandidátů si vážím. Pokud dostanu vaši důvěru a stanu se vaším kandidátem v Praze 8, budu se těšit na spolupráci s vámi v příštích měsících do voleb - a doufejme, že pak i v dalších letech při službě občanům v Senátu.

Znovu chci zdůraznit svoji nespornou veřejnou známost, připravenost a schopnost nasadit se ve vytrvalé každodenní kontaktní kampani ve volebním obvodě, a také možnost mediálních rozhovorů, v nichž bych prezentoval vaše témata. To všechno může být neobyčejně významné v situaci, kdy se letos v říjnu sbíhají ve stejném termínu v Praze i troje volby zároveň, s velkým množstvím účastnících se uskupení a kandidátů.

Současná vnitropolitická, a také mezinárodní situace je vypjatá. Vidíme, jak negativní roli v ní vedle prezidenta ohýbajícího Ústavu a trestně stíhaného premiéra vládnoucího bez důvěry Sněmovny - hraje, bohužel, také předseda extrémistické a prokremelské SPD, můj bratr Tomio. Chci v této situaci jasně a jednoznačně promlouvat jako demokrat a Evropan. Snad může být tento můj hlas - kdybych byl zvolen senátorem - pro mnohé občany povzbuzením a vodítkem.

Pro ty z vás, kteří to možná nezaznamenali, přípomínám, že před čtyřmi dny Pražský městský výbor KDU-ČSL - a to především také pod dojmem výsledku 1.kola vašeho hlasování - už jednoznačně podpořil moji senátní kandidaturu v Praze 8 a vyjádřil připravenost k jednáním a dohodě s Piráty.

Ještě jednou vám děkuji za společný dialog v přátelské atmosféře, také při posledním ,,grilování" tento týden ve středu v žižkovské ,,Pracovně", a pak o den později při ,,Posezení s Piráty" v Blahníkově ulici - a přeji vám i vašim blízkým radostné Velikonoce!

váš Hayato Josef Okamura
Tito uživatelé poděkovali autorovi HayatoOkamura za příspěvek:
Jiri.Koudelka
Lukas.Wagenknecht
Senátor
Příspěvky: 139
Registrován: 07 bře 2018, 17:34
Profese: auditor
Bydliště: U Krematoria 2636, Pardubice
Dal poděkování: 162 poděkování
Dostal poděkování: 427 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Lukas.Wagenknecht »

Jitka.Novotna píše: 24 bře 2018, 11:07 Otázka na kandidáty do Senátu

Na prvním grilování kandidátu na senátory padla otázka, jestli by vyjádřili veřejnou podporu tomu, aby česká republika udělila azyl Julianu Assange. Tehdy ta otázka šla do stracena mimo jiné pro to, že někteří kandidáti nevěděli o koho se jedná. Teď se ptám znovu asynchroně a dávám tak prostor se s tím obeznámit.

Stejnou otázku pokládám tady a na svém svem profilu na fb. Pokud odpovíte zde tak vaši odpověď nakopíruji na fb a opčaně.
Dobrý den,

stát by v dnešní době měl data poskytovat sám bez leaks, dobrým příkladem je registr smluv nebo náš dotační parazit. Protože jsem svým pohledem na svět liberál, vadí mi principiálně omezování svobody na internetu zásahy ze strany státu. Naopak si myslím, že jakékoliv restrikce státu by měly být pod silnou veřejnou kontrolou, proto bych politický azyl pana Assange podpořil a hledal podporu u ostatních stran.

Co se týká ochrany svobod na internetu, tímto tématem jsem se zabýval již v minulosti. Bylo to v souvislosti se snahami vojenské rozvědky získat neomezenou kontrolu nad internetem. Tento návrh jsem kritizoval a vnímám ho jako cestu do pekel. Byl jsem podporovatelem projektu https://prichazi.rozvedka.cz/.

Být pirátský senátor podle mě vyžaduje odvahu k akci. Ne vždy si bohužel stačí o problémech povídat. Pokud mě podpoříte, mohu Vám slíbit, že i nadále budu otevírat pirátská témata, která nemusí být pro ostatní politiky příjemná. Stejně tak se budu snažit hledat konsenzus s pirátským postojem u ostatních.

Zdravím Lukáš Wagenknecht
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Wagenknecht za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Hajek, Vaclav.Fortik
Libor.Michalek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 4
Registrován: 21 úno 2018, 11:44
Profese: senátor
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Libor.Michalek »

Hezký den Jitko,

Řízení o azylu je správní řízení a je vedeno mocí výkonnou. V právním státě by měla být oddělena moc zákonodárná, výkonná a soudní a obecně tedy není vhodné, aby se senátor vyjadřoval k tomu, zda určité osobě má být udělen azyl nebo ne. V tomto smyslu mám poněkud jinou pozici, než kandidáti, kteří moc zákonodárnou (zatím) nereprezentují. Na straně druhé je legitimní vyjadřovat se k "politice" udělování azylu tj. k sérii více rozhodnutí, které indikují nějaký (nežádoucí) trend.

Z mého pohledu např. není vhodná politika Ministerstva vnitra při (ne)udělování azylu několika desítkám čínských křesťanů. Čína je v indexu demokracie na 139 místě ze 192 zemí (v kategorii autoritářských režimů) a požadovat podrobný důkazní materiál o persekuci mi v této kategorii zemí přijde jako nepřiměřené. Zákon o azylu bohužel nerozlišuje země na demokratické, hybridní a autoritářské tak, jak to provádí The Economist Intelligence Unit. Zde bych byl pro změnu zákonné úpravy.

Švédsko je v indexu demokracie (zohledňuje se i úroveň právního státu) na 3 místě, Velká Británie na 14 pozici (pro srovnání ČR má pozici č. 34). U zemí EU bych byl zdrženlivý v konstatování, že nejsou právním státem resp. že pronásledují určitou osobu za zastávání nějakých politických názorů. (§ 12 zákona o azylu). Nehledal bych inspiraci v Ekvádoru (Ekvádor je v indexu demokracie na 76 příčce), který panu Assangeovi azyl udělil, ani bych nepřikládal velkou váhu usnesení Rady OSN pro lidská práva, neboť v této radě sedí hodně zástupců ze zemí, kde se o dodržování lidských práv nedá příliš hovořit.

Libor Michálek
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Michalek za příspěvky (celkem 2):
Roman.Semik, Jiri.Koudelka
Lukas.Wagenknecht
Senátor
Příspěvky: 139
Registrován: 07 bře 2018, 17:34
Profese: auditor
Bydliště: U Krematoria 2636, Pardubice
Dal poděkování: 162 poděkování
Dostal poděkování: 427 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Lukas.Wagenknecht »

Vážené pirátky, Vážení piráti,

chtěl bych Vám upřímně poděkovat za podporu v primárkách do senátního obvodu Prahy 8. Stejně tak bych chtěl poděkovat ostatním kandidátům za férovou soutěž a věcnou diskuzi na grilování. Věřím a doufám, že to stejně férové a věcné bude i při samotných volbách. Chci slíbit, že nasadím maximální úsilí pro úspěšnou kampaň, abych mohl v senátu prosazovat pirátská témata a bránit proti populismu a korporativismu. Všechny zdravím a těším se na společnou spolupráci s piráty z Prahy 8 i ostatních obvodů.

Příjemný večer všem, Lukáš.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Wagenknecht za příspěvky (celkem 5):
Vit.Simral, Pavel.Hajek, Jan.Hora, Roman.Semik, Tomas.Murnak
Uživatelský avatar
Eva.Tylova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 115
Registrován: 20 led 2018, 13:01
Profese: Ekoložka
Bydliště: Praha 12
Dal poděkování: 362 poděkování
Dostal poděkování: 215 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Eva.Tylova »

Vážené a milé Pirátky a Piráti,

ráda bych vám poděkovala za Vaši podporu při hlasování o senátních kandidátech ve volebním obvodu Praha 12. Vaší podpory si velice vážím a budu se snažit, abych vaši důvěru nezklamala. Chtěla bych vás ujistit, že do kampaně půjdu s plným nasazením, tak jak je u Pirátů zvykem. Budu zvedat témata Pirátům vlastní a tato, pokud se to podaří, dále prosazovat i v senátu, tak jak jsem o tom s mnohými z vás hovořila.

Ještě jednou děkuji za vaši podporu a těším se na další spolupráci,
Eva
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Tylova za příspěvky (celkem 7):
Vit.Simral, Jan.Hora, Karel.Nejedlik, Pavel.Hajek, Roman.Semik, Tomas.Murnak, Ondrej.Vojta
Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Vit.Simral »

Senátními kandidáty Pirátů v Praze se stávájí:

Libor Michálek
Eva Tylová
Lukáš Wagenknecht

Všem jsem již poslal blahopřejný email s instrukcemi.

Opakované primárky na Praze 4 vyhlásíme v dubnu.

Vlákno rozpravy budeme nadále používat pro diskuzi nad podobou smluv o spolupráci, které následně předložíme KF ke schválení.

A teď hurá do práce, ať je do té jízdárny dostaneme!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Simral za příspěvky (celkem 6):
Jan.Hora, Pavel.Hajek, Roman.Semik, Dalibor.Zahora, Ondrej.Profant, Michal.Stepan
Uživatelský avatar
TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 594
Registrován: 15 úno 2017, 16:10
Profese: biolog
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 372 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od TomasMikus »

Ivan.Bartos píše: 16 bře 2018, 11:08 Zdravím, byl jsem přítomen několika jednání (viz registr lobbistických kontaktů) a kandidáty nejen v Praze vždy konzultoval jak s Vítkem Š., který drží centrální know-how, tak reportoval RP na našich pravidelných pondělních schůzích. Bohužel jsem se kvůli práci ve sněmovně a související mediální expozici nemohl účastni velikých grilovaček, ale co jsem mohl to jsem dohlédl na netu.
Musíme si přiznat, že v Praze máme letos lehce “přeprezidentováno“ 
Dochází nám tak v přetlačování na některých obvodech.

Eviduji Marka Hilšera se zájmem kandidovat na dvojce. Blbé je, že je to obvod, kde byl zvolen první Pirátský senátor Libor Michálek, který Markovi podepsal dokonce jeho kandidaturu na prezidenta, když mu chyběly podpisy. Ten mu teď kandiduje v obvodě:-) Souboj Marka Hilšera a Libora Michálka se mi jeví jako kontraproduktivní.

Dokážu si představit, že bychom se domluvili a Libor by zvážil svou kandidaturu na Praze 4, kde by měl podporu naší základny, pokud by Marek Hlišer dostal podporu Pirátů na 2.

Za sebe neuvažuji variantu, že by Libor Michálek podporu od Pirátů do znovuzvolení nedostal.

Nikoliv v dopise, ale v médiích jsem registroval, že pan Jiří Drahoš, chce však kandidovat na Praze 4. Zde by tedy opět tvořil konkurenci, kdyby se stal scénář, který jsem dříve popsal.

Vzhledem k tomu, že žádost pana Drahoše o podporu byla pouze formální, o jeho plánech vlastně nic nevíme a grilování se nezúčastnil, vyslovení podpory Jiřího Drahoše by znamenalo automatickou schizofrenii ve věci obahujícího Michálka na dalším obvodě, kterou v tomto případě nevidím ani v rovině zdravé soutěže.
absolutně nerozumím podpoře pirátů panu Michálkovi. Nebyl jem na žádných jednáních senátorských grilovačkách, moje chyba. Chápu určitý sentiment k minulosti, ale co byl konkretní výsledek senátorování z hlediska pirátských myšlenek?? Především mi vadí
takové veci
http://forum24.cz/jak-senator-libor-mic ... -sikanuji/
Č?í tedy zájmy hájí jak je možné, že člověk jako Marek Hilšer u Vás prohrál? Vídím vaši podporu v těchto věcech jak velký problém a nemám z toho vůbec dobrý pocit, zklamali jste na celé čáře.
Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Vit.Simral »

Do rozpravy přeposílám vzkaz od Marka Hilšera:

Vážení Piráti, přestože jsem nezískal vaši podporu pro kandidaturu ve volebním obvodu č. 26, děkuji těm, kteří mě svým hlasem podpořili a vážím si projevené důvěry. Podaří-li se mi v senátních volbách uspět, rád budu spolupracovat v oblastech naší programové shody. Přeji vám mnoho zdaru.

Marek Hilšer
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Simral za příspěvky (celkem 3):
Jan.Hora, Tomas.Murnak, Ondrej.Profant
Uživatelský avatar
Tomas.Zmuda
Krajský zastupitel
Příspěvky: 392
Registrován: 14 srp 2013, 09:50
Profese: zastupitel, projektový manažer
Bydliště: Jinočany
Dal poděkování: 397 poděkování
Dostal poděkování: 566 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 11/2018 Senátní volby (rozprava)

Příspěvek od Tomas.Zmuda »

Vážení kandidáti na senátory v Praze, taktéž gratuluji těm, co vyhráli primárky a zároveň nabízím, pokud by byl zájem z Vaší strany, možnost přihlásit se do rozpravy a primárek ve Středočeském kraji. Vizte topic zde: viewtopic.php?f=406&t=39971. Jedná se o obvody č. 38 (Mladá Boleslav - spolu s Libereckým krajem) a č. 41 (Benešov). Rozprava končí pozítří, tj. 5. dubna. Díky a budeme se těšit. ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Zmuda za příspěvky (celkem 2):
Frantisek.Kopriva, Jiri.Snizek


:arrow: zastupitel Středočeského kraje
:arrow: uvolněný předseda Komise pro ICT a digitalizaci
:arrow: místopředseda Výboru pro zdravotnictví
:arrow: člen RT informatika
:arrow: vedoucí KET IT a chytrý kraj SčK
Pirátský profil
tel: 607 258 445
https://zmuda.cz

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“