Primární volby ZMB - Zasedání MF Brno 2/2018

Moderátoři: Předsedající, PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Brno

Zamčeno
Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2023
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2697 poděkování
Dostal poděkování: 3190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Oznámení moderátora:
Vzhledem k tomu, že do druhého kola volby čelních kandidátů prošlo o jednoho kandidáta méně, než je čelních míst na kandidátce, bude po skončení hlasování vyhlášena dovolba pro osmé místo na kandidátce. Do této dovolby se můžete během následujících 48 hodin hlásit přípisem do tohoto vlákna společně s kandidátskou řečí (pokud jste ji v tomto vlákně již nepřednesli).
Naposledy upravil(a) Petr.Springinsfeld dne 19 bře 2018, 16:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: doplnění - kandidátská řeč

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Uživatelský avatar
MartinFreund
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 22
Registrován: 11 črc 2014, 07:42
Profese: aktivista,psycholog
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od MartinFreund »

O dva, ne?
Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2023
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2697 poděkování
Dostal poděkování: 3190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Obsazujeme 2. až 8. místo na kadnidátce. Tedy 7 míst.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Springinsfeld za příspěvek:
MartinFreund

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Uživatelský avatar
MartinFreund
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 22
Registrován: 11 črc 2014, 07:42
Profese: aktivista,psycholog
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od MartinFreund »

Ajo, omlouvam se, neuvědomil jsem si.
Miroslav.Barta
Vedoucí krajského odboru
Příspěvky: 330
Registrován: 12 črc 2017, 12:24
Profese: Specialista na nemovitosti
Dal poděkování: 194 poděkování
Dostal poděkování: 428 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Miroslav.Barta »

Ahoj Pirátky a Piráti, s ohledem na výsledek 1. kola voleb na čelo kandidátky, jsem se rozhodl usilovat o neobsazené osmé místo. Kandidaturu myslím vážně - tzn. chci věci měnit k pirátskému obrazu a udělám si na to čas. Tímto žádám o vaši podporu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Barta za příspěvky (celkem 7):
Tomas.Kolacny, Marketa.Gregorova, Jiri.Ulip, Jiri.Kaderavek, Robert.Cuma, Ivo.Vasicek, Lukas.Mamula

Zastupitel Jihomoravského kraje
730 896 278

Základním právem každého, je právo volby.

Jakub.Korinek
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 14
Registrován: 09 úno 2018, 21:29
Profese: režisér
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Jakub.Korinek »

Marcel.Kolaja píše: 19 bře 2018, 08:09 Děkuji všem za odpovědi k rezidentnímu parkování. Dovolím si prezentovat svůj názor: město poskytuje infrastrukturu a ta by měla být funkční. Pakliže do města je třeba zajíždět, aby si člověk vyřídil něco na úřadě, odvezl děti do školy apod., spoléhá se na tuto infrastrukturu. Jestliže někdo někde bydlí a chce si poblíž zaparkovat auto, měl by přemýšlet, kde bude parkovat a měl by být ochotný se na tom finančně podílet. Systém tzv. rezidentního parkování se buduje přesně proti těmto principů a je v celku jedno, jaké dílčí parametry tohoto systému budou nastaveny, bude-li to systém rezidentní, tedy vázaný na příslušnost (bydliště) k danému místu.

Systém rezidentního parkování zavádí princip, že bydlí-li někdo z vlastního rozhodnutí v centru města, dostane za pakatel teoretickou možnost parkovat u baráku, zatímco někdo, kdo si do daného místa jede pouze něco vyřídit, krouží desítky minut mezi bloky a beznadějně hledá místo k parkování mezi rezidenty. Já si řešení představuji zcela obráceně. Nevidím jediný důvod, proč by město mělo poskytovat majiteli nemovitosti (nebo nájemníkovi) privilegium k zaparkování. Je odpovědností každého majitele nemovitosti rozhodnout se, zda-li chce zaparkovat. Všimli jste si, že v nových výstavbách si lidé kupují parkovací místa za stovky tisíc korun? Nevím, proč by to mělo v centru města platit jinak. Chce-li se město nějak aktivně zapojit pro lepší možnost parkování v centru města, pak je to:

(i)
zasazením se o výstavbu vnitřních parkovacích míst (podzemní garáže u nových výstaveb, parkovací domy): tato místa by poté byla komerčně dispozici místním (nákup nebo pronájem), stejně jako je to kdekoli jinde

(ii)
regulace parkovacími hodinami za sklem (doba závislá na charakteru místa): nemyslím si, že by bylo vyloženě nutné vybírat za krátkodobé parkování parkovné, ale pokud přijede student v neděli do Brna a v pátek odjíždí, není důvod, aby celý týden zabíral místo v centru

(iii)
MHD zdarma (je-li jízda MHD dražší než jízda autem, pak mě to stěží motivuje nechat auto zaparkované doma v garáži)
Ahoj Marceli, ahoj Piráti,
díky za zajímavé a rozumně formulované podněty.
Během této dvoutýdenní debaty, která byla nakonec překvapivě hlavně o městské mobilitě (je to vaše hlavní téma?) jsem si uvědomil, že k porozumění problematice v celé její šíři, hloubce, časových, prostorových a socioekonomických souvislostech, a k plnohodnotné debatě o ní bychom potřebovali něco jako workshop nebo konferenci, kde se setkají všichni, koho to zajímá (bez těch, které to nezajímá, a tudíž se zdráhám je v tomto vlákně otravovat), kde na to budeme mít několik hodin (dvě hodiny jsou málo, chce to asi tak celý den), a kde bude debata na toto téma připravená a řízená.
Řekli jste si, že mě na své kandidátce nechcete. Je to úplně OK, i já jsem během té debaty v tomhle vlákně přehodnotil svůj pohled na Piráty, asi to bylo i poznat, že? O sebe se postarám, to se nebojte:), ale zajímá mě, co se bude dít s Brnem.
Vidím, že překvapivé množství z vás doprava zajímá. Vidím, že jste schopni usilovat o její řízení v Brně. Vidím, že máte nezměrné množství nápadů na řešení dílčích problémů. A vidím, že nemáte představu o tom, jak by měla fungovat městská mobilita jako celek. Ani o tom, jak funguje dnes.
Prosím, připusťte si, že pozice jednoho z každodenních desetitisíců lidí za volantem z vás nedělá odborníky na dopravu. Prosím, nechte si půjčit knížky a časopisy a nechte se pozvat na konference. Prosím, pojďte o tom diskutovat.
Díky a neloučím se
k.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Korinek za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Ulip, Hanka.Kasparikova
Jakub Kořínek
Uživatelský avatar
Jiri.Kaderavek
Republikový výbor
Příspěvky: 8028
Registrován: 21 dub 2009, 12:58
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 2792 poděkování
Dostal poděkování: 8199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Popravdě nechápu, co je překvapivého na tom, že doprava lidi zajímá, pokud uvážíme, že díky její neprůchodnosti tráví ty statisíce lidí stovky hodin svého života ročně v dopravních zácpách a zdrženích (ať už jezdí MHD nebo vozem). Prostě to opravdu lidem leze velmi velmi krkem, asi 1000x více než koncertní sál. To si zase přiznej ty. Možná to není problém pro relativně omezenou skupinu bezdětných lidí žijících v samém centru Brna (vč. studentů), ale pro 80% ostatních, jezdících do zaměstnání, vozících děti do školy nebo na pohotovost, nakupujících pro celou rodinu, jezdících za starými rodiči, pro ty je to problém. Ale není pro mne překvapivé, že je to pro Vás překvapivé, protože to Vaše hnutí ukazovalo 4 roky na magistrátě, že se lidem divíte, o co jim vlastně v té dopravě jde, proč si vlastně stěžují. A v tom je vlastně ten hlavní rozdíl mezi námi.

Tady totiž vůbec nejde o teoretické fungování městské mobility jako celku. Sociální inženýrství a představy o světlých zítřcích města jsou hezké pro děti na základní škole, ale lidi z nichž mnozí si ještě pamatují, že dle představ nadšených a načtených odborníků jsme měli v roce 2020 řešit problém městské mobility v koloniích na Marsu, tak tihle lidi chtějí vidět výsledky dle svých priorit (ne Vašich) a výsledkem je, že ubyde aut na ulicích, protože stavíš či podporuješ garáže, výsledkem je, že každý úřad má pro své klienty parkování, výsledkem je, že začnou fungovat zelené vlny, výsledkem je, že městské okruhy začnou fungovat jako okruhy a ne svodnice skrz město a výsledkem je, že když se opraví ulice, tak se zase za rok nerozkope (protože zvenčí to vypadá i dle vyjádření, že prostě v dopravě vyznáváte heslo, že čím hůře tím lépe). Výsledkem je také postavená cyklostezka, ne piktogramy na ulicích, výsledkem je vyřešení dílčího problému (rekonstrukce Kamenomlýnské), který degraduje funkci vyššího záměru (VMO) a způsobuje dopravní kolaps na vnitřním MO. Výsledkem naopak nejsou načtené knihy ani účasti na workshopech, ani teoretizování o rovnoprávnosti a prioritizaci módů dopravy, ani napření veškerých sil do separatistické chiméry jménem rezidentní parkování nebo omlouvání neschopnosti tím, že se se mnou někdo z podřízených nebaví nebo mi v řešení brání předpis. Tohle je politika, my nevyhovující předpisy měníme a neposlušné podřízené vyhazujeme.

Možná jsme udělali chybu, že už to tak nezdůrazňujeme a tak k nám chodí lidé naslepo, ale etos Pirátské strany je přece v decentralizaci, ve filosofii hejna, internet, který je naším mořem a dopravě se jako zásadní infrastruktura velmi podobá, tak tento internet vzniká odzdola, uživatelé určují své priority, nikoliv nějací šéfové internetu. To je i odpověď na tvou otázku, zda má doprava ve městě odpovídat představám lidí, voličů, uživatelů nebo představám teoretiků na radnici, kteří ctějí lidem říkat jak mají žít. Pochopitelně, že Pirátský pohled je ten první. Město může podpořit priority voličů vyjádřené ve volbách, ale nemůže tlačit své představy proti představám svých voličů (proto jsem sem také dával odkaz na problém Brazília vs. Paris a proč dokonale projektovaná Brazília není obyvateli dobře hodnocená). Lidé mají formovat obec, ne obec lidi, toho jsme si opravdu užili za 40 let až až. Aby jsi pochopil, pak ti dávám odkaz na jeden zásadní Pirátský dokument, filosofické pojednání o kořenech úspěchu open-source hnutí, kterého je mnoho z Pirátů včetně mne součástí - https://cs.wikipedia.org/wiki/Katedr%C3 ... %A1t%C4%9B
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Kaderavek za příspěvky (celkem 2):
Robert.Cuma, Miroslav.Barta
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
Uživatelský avatar
Marcel.Kolaja
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 5079
Registrován: 14 čer 2010, 15:27
Profese: kvestor Evropského parlamentu
Bydliště: Český Brod
Dal poděkování: 7466 poděkování
Dostal poděkování: 7689 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Marcel.Kolaja »

Marcel.Kolaja píše: 06 bře 2018, 17:35 Mým dlouhodobým cílem prakticky od počátku mého působení v Pirátské straně je dostat se s co nejvíce Piráty po celé EU do Evropského parlamentu. Věřím, že příští rok se to povede. Komunální volby tudíž nejsou mojí prioritou. Přesto se o dění na úrovni samosprávy zajímám. Jsem členem komise informatiky rady města Brna a společně s Jakubem Michálkem, Ondrou Profantem, Jirkou Ulipem a Tomášem Koláčným jsme založili spolek Otevřená města, jehož jsem předsedou:

http://www.otevrenamesta.cz/

Byť nejsou komunální volby mojí osobní prioritou, chci pomoci Pirátům dostat se v co největším počtu do zastupitelstva statutárního města Brna, čehož součástí je i kandidatura, neboť je třeba mít kandidátní listinu naplněnu (pokud by se tak nestalo, můžeme vzhledem k volebnímu systému zapomenout na jakýkoli úspěch). Tímto oznamuji svoji kandidaturu na pozici "křoví".
Dovolte kandidovat v doplňující volbě na čelní místa kandidátky. Ke své kandidátské řeči bych doplnil:

Zde je můj profil na pirátských stránkách:

https://wiki.pirati.cz/lide/marcel_kolaja

Budu-li zvolen zastupitelem, budu vykonávat svou práci svědomitě. Budu-li úspěšný v primárních volbách do Evropského parlamentu a následně i ve volbách do Evropského parlamentu a stanu-li se poslancem Evropského parlamentu, přenechám samozřejmě mandát zastupitele náhradníkovi. V opačném případě budu pokračovat v angažovanosti v politice na komunální úrovni.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marcel.Kolaja za příspěvky (celkem 7):
Robert.Cuma, Tomas.Kolacny, Pavel.Moravec, Jiri.Kaderavek, Ondrej.Kotas, Jiri.Ulip, Ivo.Vasicek

Marcel Kolaja
kvestor Evropského parlamentu

Jakub.Korinek
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 14
Registrován: 09 úno 2018, 21:29
Profese: režisér
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Jakub.Korinek »

Jiří, diskuse s Tebou je jako bavit se s televizí. Jednosměrné proudění nápadů, snění a výčitek, nulová reflexe toho, co se Ti člověk snaží sdělit.
Nechme toho, nemá to cenu.
Marnost.
Róbert mi nedávno ve spejsu řekl, že se vám jako straně víc vyplatí vychovat si dosud nepopsaná pirátčata, než to naředit někým, kdo tuší, která bije. Tohle je férový nebo alespoň legitimní postoj, který jsem ochoten respektovat. Tak proč ty tuny řečí kolem?
Mějte se tu hezky, jdu radši něco dělat.
k.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Korinek za příspěvky (celkem 2):
Hanka.Kasparikova, Ladislav.Nesnera
Jakub Kořínek
Uživatelský avatar
Patrik.Dolezal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 960
Registrován: 04 srp 2009, 17:13
Profese: pirát
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 2598 poděkování
Dostal poděkování: 1291 poděkování

Re: Zasedání MF Brno 2/2018 - primární volby ZMB

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Ucházím se stále i o osmé místo na kandidátce, nevzdávám nic i když jsem zatím neuspěl, ale pokusím se zpatra doplnit kandidátskou řeč. Ze zdejší diskuuze, z diskuze na schůzi a výsledku primárek mě došlo, že info o mě je mnohem děravější než si myslímOFFTOPIC a asi vznikají i nějaké fámy (Róbert říkal něco co jsem si chtěl z toho důvodu zapamatovat, ale nepovedlo se, jen dojem zůstal).
Nejdřív ale
- sry za delší pasivitu na foru, neplánovaně mám v práci moc práce, a budu ještě nějakou kratší dobu mít
- děkuju všem Pirátům, kteří mě podpořili hlasem v primárkách
- gratuluju úspěšnějším kandidátům v čele s Tomášem, udělám co budu moci aby byli úspěšní i ve volbách

K doplnění řeči a (starého) Pirátského profilu https://wiki.pirati.cz/lide/patrik_dolezal zkusím, jako ostatní, dodat hlavně to co je relevantní k mým motivacím a hlavně ke komunálu, protože i tak je toho moc, takže na většinu podrobností si nevzpomenuOFFTOPIC (podle bilanční diagnostiky z minulého roku, kdy jsem se přidal do jednoho eu projektu a tak mě nutně eudiagnostikovali, myslím výrazně do budoucna a na svou minulost kašlu, čili si málo pamatuju).
Krátce, OFFTOPICvšechno začalo v 18. století, kdy se na Moravě začali z různých světa stran scházet mí předci ...joke :twisted: i když většina mých aktivit z posledních 10 let mířila na národní nebo nadnárodní úroveň, tak ke komunálu se aktivisticky vyjadřuju a konám skoro celý život - zhruba od roku 88 jsem se účastnil podpisových akcí (petiční zákon nebyl) a demonstrací, OFFTOPICprvní rok ještě s postrojem, který mě držel hlavu na páteři :) než jsem se vzbouřil lékařské vědě a s tím Zátopkovským "přidej víc" jsem si to sundal (njn je to spíš Nietsche, sebepřekonání, co nezabije to posílí, etc, ale já ho nemám rád a Zátopkovi jsem znal, mluvili se nmou coby dítětem, dali mě dva diplomy za běh, byli fajn, ale pak byl úraz, 4 roky v korzetu a pak umřel). Možná díky těm aktivitám jsem se brzo seznámil i s politikou - na konci 89 a začátku 90 jsem na kraji (KNV tenkrát) vyjednával jako zástupce studentů, příšerně mě to znechutilo a už nikdy jsem nechtěl mít s politikou nic společného, ale být aktivní trn v patě, podepisovat petice, veřejné dopisy, chodit na demošky a magoš mě bavilo pořád. Měl jsem výhodu, že dokážu rychle analyzovat a pak formulovat návrh řešení odborně i mimo svou odbornost OFFTOPIC( mě tenkrát na jaře 89 naměřili iq přes 210 a spolu s druhým studentem ze školy s námi měli plány, už se neozvali, já to nikdy neřešil a iq mě postupně klesá :weep: - před 10 lety jsem ještě měl na Menzu, ale v té bilanční diagnostice mě vyšel už jen nadpůměr, 8-) a zhruba tak se i cítím - někdy a někdy jako blb), takže nabídky z politiky se sem tam objevovali, bo kreativita nepatří k silným stránkám politiků a pořebují někoho kdo vytvoří obsah, který potom tlačí. Mě po 15 letech otrnulo a zase jsem nakoukl za oponu tou účastí v sociálním výboru RMB 2006 a 2007 (viz. profil), pak přišli Piráti, kde jsem se hodně angažoval i když bytostně nesnáším pevnou strukturu organizace, zvl. 2011 - RV, předseda kraje, a založil jsem Personální odbor a dva roky ho vedl, kampaně, tvorba bodů programu a jejich prosazování aktivistickým způsobem a nakonec po 2014 i v těch pevných strukturách. Celkem s úspěchem - nevím přesně, ale přes 50% to bude, např. v KBVP jsem samostatně navrhl postup při smogové situaci a dostal do návrhu řešení MHD zdarma (podle pirprogramu), ktrý komise RMB doporučila jednohlasně (p. Onderka nebyl přítomen), vlastních návrhů i podpory jiných bylo za ty skoro 4 roky moc, s různou úspěšností - v komisi i jinde.
Kdyby to kdokoliv požadoval, zkusím odněkud vytáhnout podrobnější info, něco je i na foru, tady to jako základ snad stačí. Ty OT informace, které jsem psal jak jsem vzpomínal, dám do OT.

Pevnou ruku v hlasování a díky za všechny budoucí hlasy.

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Brno“