KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Stepan.Strebl
Člen KS Praha
Příspěvky: 338
Registrován: 16 lis 2016, 11:30
Dal poděkování: 441 poděkování
Dostal poděkování: 872 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Stepan.Strebl »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,

ucházím se o vaši podporu pro volby na magistrát. Nemám ambici být jednou z vůdčích osobností (mou hlavní starostí bude, abychom uspěli všichni jako tým), proto podávám kandidaturu až v této fázi. Ambiciózní je jen můj cíl pro Prahu: chci, aby magistrát šlapal jako hodinky. Kdo mě znáte, víte, že, se snažím být důsledný, precizní, jít do detailu, dotahovat věci do konce. Dokážu být občas na lidi nepříjemný, ale nese to výsledky. Rád bych, aby magistrát měl výsledky, namísto současného chaosu.

Mé programové priority jsou z pirátského pohledu očekávatelné a vychází z našeho jádra: chci transparentní fungující město a městské firmy bez korupce. Vytkl jsem si navíc několik konkrétních cílů:

Praha jako světová metropole a centrum inovací.
Česká ekonomika potřebuje přejít na vyšší přidanou hodnotu. Chci udělat z Prahy český Silicon Fen. Měli bychom tu mít podmínky, aby zde high-tech firmy mohly kvést a jejich zakladatelé se sem z celé Evropy rádi stěhovali. Obecně by pro cizince mělo být snadné vyznat se ve městě a neztratit se tu. Cizinec by se neměl bát, že ho “natáhne” taxikář, okrade kapsář (nebo směnárník) nebo ošidí v restauraci.

Signál v metru bude silný a souvislý.
Vyřídit si emaily mezi stanicemi by mělo být normální.

Klimatizace v MHD bude standard.
Není nutné v létě umírat v autobusech a tramvajích vedrem.

Zeleň místo betonu sníží teplotu.
Lepší počasí vám hned tak někdo neslíbí! Ale stromy a zeleň jsou skutečně jediná účinná metoda, která efektivně sníží teplotu ve městě v horkých letních měsících. Rozdíl tak ucítí skutečně každý Pražan! Vzduch bude navíc čistší a vypadá to dobře.

Jaké mám předpoklady?
Můj profil najdete zde, případně i na LinkedIn. Jsem zcestovalý a rád bych zkušenosti získané v USA (Los Angeles) a v Británii (Cambridge) přenesl i do Prahy. Díky studiím a praxi mám znalosti ekonomie a managementu a cizí mi není ani životní prostředí (kteréžto mám rovněž formálně vystudované). Mám tah na branku. Slíbil jsem 10 %, když mi nikdo nevěřil. A splnil jsem to v nejefektivnější volební kampani v historii ČR.

Děkuji za Vaši podporu a teď se pojďme vrhnout na upgrade Prahy!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Strebl za příspěvky (celkem 7):
Michaela.Krausova, Jan.Lipavsky, Vit.Simral, Jan.Hora, Jiri.Koudelka, Jiri.Dohnal, Eva.Tylova
Uživatelský avatar
Eva.Horakova
Člen KS Praha
Příspěvky: 157
Registrován: 13 zář 2016, 23:13
Profese: expředsedkyně,učitelka,zdravotní sestra
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 315 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Eva.Horakova »

Ahoj všem,
děkuji Vám za Vaše hlasy ve volbě do 6tého místa. Velmi si jich vážím a jen velmi těsná prohra mě zavazuje přihlásit se do této rozpravy. Moje řec je zde a budu ráda za Vaše hlasy i zde. Nevzdávám se, diky Vaše Eva ❤️
https://wiki.pirati.cz/lide/eva_horakova
viewtopic.php?f=349&t=40069&p=546735#p546799
Eva ❤️
Robert.Rames
Člen KS Praha
Příspěvky: 30
Registrován: 09 bře 2017, 11:09
Profese: IT, právník
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Robert.Rames »

Vážení členové posádky, plavčíci, příznivci a všichni ostatní,
jsem hrdý pirát a ucházím se v primárkách o místo na kandidátce do zastupitelstva pražského magistrátu.

Můj volební program spočívá na následujících pilířích:
- efektivní doprava (dobudovat metro D, prosadit architektonické soutěže na stanice tohoto metra, dokončit vnitřní i vnější automobilový okruh, zefektivnit průjezd křižovatek, dobudovat systém cyklostezek popř. doplnit veřejnými výtahy)
- přátelské město (Praha by měla být přátelská stejně pro chodce jako pro cyklisty, řidiče a další občany města; tzv. zklidňování dopravy často zkomplikovalo místní dopravu včetně cest pro chodce - přibyly bariéry, nespokojení jsou úplně všichni; udržované parky, opravené chodníky, sundat řetěz okolo Svatého Václava - symbol komunistického útlaku, který nechal vrátit zpátky primátor Hudeček)
- výběrová řízení (maximum služeb by mělo být pro město dodáváno na základě výběrového řízení podle zadání výhodného pro Prahu, městské společnosti a zakázky bez výběrových řízení pouze rozšiřují korupční prostředí).

Děkuji za podporu,
Mgr. Robert Rameš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Rames za příspěvky (celkem 4):
Vit.Simral, Jan.Hora, Jiri.Dohnal, Eva.Tylova
Uživatelský avatar
Martin.Arden
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 110
Registrován: 23 zář 2012, 00:58
Profese: Kouč FJ, evangelický pastor. pracovník
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Martin.Arden »

Vážené krajské fórum, milé pirátky a milí piráti.

Dovolte abych vám předložil svoji kandidaturu na 7. a následná místa na magistrát. Jsem velice potěšen že se na kandidátku dostávají a jsou voleni kvalitní lidé. A jsem rád že se nám zde začaly objevovat pirátky.

Myslím, že přišla chvíle, která se pravděpodobně nebude opakovat. Máme v Praze našlápnuto získat většinu a zároveň je zde parta pirátů, kteří určitě dokáží neuvěřitelné. Změnit systém, otevřít správu města, pozvat ke spolupráci odborníky a splnit náš pirátský program.

Musím poděkovat našim pirátským zastupitelům, kteří za minulé volební období odvedli obrovský kus práce. Díky jejich času, který svým neuvolněným funkcím věnovali, systematické práci a spolupráci s občany i pirátskou základnou jsme v očích pražanů získali veliký kredit. Část této skupiny přešla po vítězství ve volbách přirozeně do poslanecké sněmovny, některé piráty z nich jsem v kampani vedl jako osobní kouč a pomáhal je připravovat pro mediální vystupování. To ostatně s piráty dělám i nyní. A v této chvíli se cítím, že bych mohl Praze věnovat všechny svoje síly abychom v komunálních volbách zvítězili a mohli velkoryse pokračovat v nastartovaným změnách, plnit naše sliby a ukázat, že to o čem mluvíme, dokážeme dotáhnout do reálného výsledku.

S pirátskou stranou jsem již léta úzce spojený, pracuji v rozhodčí komisi. Jako mediátor řeším interní problémy, spory, vztahy a znám dobře mnoho pirátů členů i nečlenů, pomocníků i dlouhou řadu dobrovolníků.

Mám veliký zájem budovat vztah pirátské strany s veřejností. Podařila se opravdu od píky vybudovat v centru na Hlavním nádraží pravidelná -a dnes už tradiční- akce "Pirátský guláš pro potřebné". Na to navazuji s další akcí pravidelných návštěv Pirátů u seniorů s tématem "Svět jaký chcete pro své vnuky".

Pro Prahu bych chtěl tradičně transparentnost. Rozloučit se s nepoctivými právníky a zástupem podobných "poradců". Skoncovat s trafikami v podobě dozorčích rad. Rozbít dlouholetá propojení lobistů, poradců, podnikatelů a poslanců, jejichž hlavním cílem bylo za posledních více jak dvacet let vyvádění prostředků ven z města, uzavírání nevýhodných smluv, a vlastní profit. To že se jednalo o celé politické spektrum zleva doprava je smutné, stejně tak i to, že mnohé smlouvy budou těžko vypověditelné. A to by měla být priorita.

Fungování města je velice složité, jedná se o celou škálu nezbytných věcí, které musejí být zajištěny. Nejdůležitější je kontrola, nejen politiků, ale všech řídících pracovníků začínající u ředitelů, přes vysoké úředníky až do posledního zaměstnance. Kvalita práce a výkony jsou tristní a v tomto bodě se musí začít provádět změny, personální i systémové.

Mám stálou tendenci podporovat v pirátské straně ženy. Myslím si, že tato podpora by měla být širší a mít přesah i do magistrátu.

Aktuálně si myslím, že u pirátů nejsou moc viditelné výsledky práce, kterou dělají. Je to nezasloužené, ale hlasy veřejnosti se ozývají. Je pravda, že každý s nás má neuvěřitelné množství práce, ale to nás neomlouvá. Veřejnost nám dala svoje hlasy a ptá se, co jsme udělali a čeho jsme docílili konkrétně.

Proto mým konkrétním činem je zaměřit se na dvě hlavní komunální témata, která jsou pro občany esenciální, nejdůležitější a výchozí. Dostupné bydlení a exekuce a oddlužení.
Jsem v týmu, který již cca tři měsíce pracuje a připravuje program dostupného bydlení pro komunální volby. To je nosné téma pro každého, já to chci ještě ukázat konkrétně, na příkladu s pražskými bezdomovci," Housing First" a ukázat všem, že lze mít Prahu bez bezdomovců.

Druhé téma exekuce a oddlužení zpracovávám do podoby setkávání pirátů s veřejností, kde chceme ukázat že věc má řešení, Co Pirátská strana může udělat ihned, jaké zákony je nutné a jak změnit a jak připravit pro polovinu populace horizont bez dluhů a exekutorů.

Změny, které piráti (a jsou zatím jediní) pro společnost přinášejí, jsou dlouhodobé, ale od lidí máme důvěru, proto je nyní doba, kdy by měla přijít razance a důraz na výsledek. Jako poslední -moje vlastní téma, které je podle mého klíčové - je mediální. Chtěl bych vybudovat kvalitní tiskový odbor, který by napravil pošramocenou pověst novinářů a médií. Lidé by měli mít v médiích a novinářích svoje zastánce, pomocníky a kvalitní průvodce reálným světem (komunální) politiky a společnosti. Hned jak bych na magistrát nastoupil, bych toto budoval prostor pro slušnost, morálku a etiku.

Dědictví Prahy, které přebíráme je rozprodané, nevýhodně nasmlouvané a systém schválně složitý a netransparentní, plný vychytralců dělajících si z politiky svůj vlastní byznys. My všech těchto zátěží musíme město zbavit a začít majetek města znovu zmnožovat, budovat a připravit k předání pro další generaci tak, abychom se za naši dobu a politické životy nestyděli.

Váš Martin Arden
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Arden za příspěvky (celkem 6):
Vit.Simral, Jan.Hora, Barbora.Hruzova, Michaela.Krausova, Lydie.Bartosova, Jiri.Dohnal
Uživatelský avatar
Jitka.Novotna
Technický odbor
Příspěvky: 321
Registrován: 12 čer 2017, 11:12
Profese: programátorka
Dal poděkování: 450 poděkování
Dostal poděkování: 515 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jitka.Novotna »

taurinforever píše: 16 bře 2018, 02:31 Mé poměry a zázemí

Dále vlastním společnost Tauer computer, s.r.o., ve které jsem jediným společníkem a zaměstnancem.
Zajímalo by mě, kdo je typickým zákazníkem tvé firmy, jestli dělá zakázky pro veřejný sektor a kolik času ji venujes. Tedy spíš kolik času budeš mít na kampaň a zastupitelovani.
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

byli aktualizováni přihlášení kandidáti
bylo zahájeno první kolo volby
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Roman.Kucera
Člen KS Praha
Příspěvky: 15254
Registrován: 14 zář 2010, 10:04
Profese: IT
Bydliště: Praha, Letná
Dal poděkování: 9815 poděkování
Dostal poděkování: 18113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Roman.Kucera »

Tolik lidí v primárkách na Prahu 8!
A kdy budou primárky na magistrát?
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Uživatelský avatar
Pavel.Tauer
Místní předsednictvo
Příspěvky: 316
Registrován: 05 lis 2013, 01:38
Profese: IT specialista
Bydliště: U smaltovny 7, Praha 7
Dal poděkování: 764 poděkování
Dostal poděkování: 653 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Tauer »

taurinforever píše: ↑16 bře 2018, 02:31
Mé poměry a zázemí

Dále vlastním společnost Tauer computer, s.r.o., ve které jsem jediným společníkem a zaměstnancem.
Zajímalo by mě, kdo je typickým zákazníkem tvé firmy, jestli dělá zakázky pro veřejný sektor a kolik času ji venujes. Tedy spíš kolik času budeš mít na kampaň a zastupitelovani.
Mými typickými zákazníky jsou většinou OSVČ a firmy do 50 lidí. Většinou se jedná o freelance grafiky, zvukaře, filmaře a fotografy. Z firem jsou to pak různé filmové a eventové produkce, grafická a zvuková studia, reklamní agentury. Toto jsou oblasti, kde se Apple používá nejvíce. Mám ale i několik klientů z oblasti finančnictví nebo matematického či biologického výzkumu. Výzkum je tedy asi jediná oblast veřejného sektoru s kterou spolupracuji.
Čas, který věnuji firmě je velmi proměnlivý. Když je hodně práce, jsem v práci od rána do noci. Ale třeba v létě pracuji jen tři dny v týdnu. Jsem zvyklý si vše a to včetně času dopředu plánovat. Nyní věnuji svůj volný čas většinou Pirátům a je mi jasné, že v období září a října bude hodně náročné. Svoji kandidaturu jsem dlouho rozmýšlel a proto jsem se přihlásil až na poslední chvíli. V případě zvolení bych rád zůstal neuvolněným zastupitelem a i nadále pracoval. Ale vzhledem k tomu, že jsem pánem svého času, dokážu tak být velice flexiblní. Možná, je má odpověď ohledně času trochu neurčitá. Kdybych se měl vyjádřit tedy naprosto exaktně, tento údaj by se pohyboval okolo hodnoty 3 hodin/den.
V každém ohledu vám všem děkuji za poděkování a otázky, znamená to, že jste si přečetli vše co jsem vám chtěl sdělit. A to je pro mě nejvíc :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Tauer za příspěvky (celkem 2):
Michal.Jokes, Jitka.Novotna

Život máme od toho, abychom jej co nejvíce prožili

Uživatelský avatar
Tomas.Murnak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 292
Registrován: 23 čer 2010, 13:28
Profese: softwarový operátor
Bydliště: Praha 13
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Tomas.Murnak »

Děkuji moc za podporu v prvním kole.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Murnak za příspěvek:
Eva.Tylova

Tomáš Murňák,
předseda MS Praha 13,
zastupitel Prahy 13

E-mail: tomas.murnak@pirati.cz
Profil: https://praha13.pirati.cz/lide/tomas-murnak/
Facebook: https://www.facebook.com/TMurnak

Uživatelský avatar
Tibor.Vansa
Garant/ka programového bodu
Příspěvky: 635
Registrován: 25 kvě 2016, 16:05
Profese: analytik kreditního rizika v bance
Dal poděkování: 287 poděkování
Dostal poděkování: 1071 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Tibor.Vansa »

Také děkuji všem za hlasy pro mne v předchozích kolech.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tibor.Vansa za příspěvek:
Eva.Tylova
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“