KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Jiri.Hoskovec
Příspěvky: 644
Registrován: 15 bře 2017, 12:45
Profese: Úředník
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 1385 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Hoskovec »

Pro forma - pokud neuspěju na místa 2.-6., hlásím se i sem. :) Kandidátská řeč
viewtopic.php?f=349&t=40069#p547863
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Hoskovec za příspěvky (celkem 4):
Eva.Tylova, Jan.Lipavsky, Vit.Simral, Jiri.Dohnal
Ivan.Mikolas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 487
Registrován: 22 čer 2009, 18:50
Profese: technik, ekonom
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 1536 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Ivan.Mikolas »

Ahoj, kolegové Piráti.

Hlásím se na magistrátní kandidátku na 7.-10. místo.
Neucházel jsem se o pozici na magistrární kandidátce do sedmého místa. Do práce na magistrátu se takto, v případě zvolení, zapojím až v po výrazném úspěchu Pirátů v pražských volbách, kterému chci co nejvíce napomoci.

Jsem ženatý, mám dvě děti (15 a 20 let), v dubnu mi bude 53 let. Narodil jsem se na Vinohradech, velkou část života prožil na Praze 4, od roku 1991 žiji na Praze.
Po studiu jsem krátce pracoval jako asistent projekce, od roku 1989 podnikám, převážně v oborech vzdělávání, elektro a ICT. V letech 1991-2001 jsem "na vedlější pracovní poměr" učil ICT obory na SPŠ V úžlabině na Praze 10. Několik let jsem byl porotcem několika mezinárodních technických soutěží pro mládež a vedl technický kroužek.
Od letošního ledna vlastní podnikání výrazně utlumuji a snažím se naplno věnovat práci na pražském magistrátu a pro Piráty všeobecně.

Patřím mezi zakládající členy Pirátské strany, jsem také zakládajícím členem sdružení na Praze 10 a v Liberci. Členem Pirátů jsem od jejich vzniku s přestávkou od března do listopadu 2017. Do abdikace na jaře 2017 jsem byl členem RV a místopředsedou sdružení na Praze 10, několik let jsem pořádal Pirátské tábory u Máchova jezera a zúčastnil jsem se nebo jsem podpořil řadu dalších akcí na podporu Pirátů.
V současné době jsem od konce ledna jako náhradník zastupitel na MHMP za Piráty a členem místního sdružení na Praze 10, kde se ucházím o 4.-8. místo na kandidátce do místního zastupitelstva.

Mezi moje přednosti patří schopnost analýzy, pracovitost, zkušenosti a schopnost profesionálního jednání bez zbytečného respektu k formálním autoritám. Ke slabinám patřila určitá prchlivost, kterou jsem se naučil poměrně dobře zvládat.

Na magistrátu se chci věnovat koncepční práci s městkými firmami s důrazem na jejich transparentní a odpovědné řízení. Na magistrátu vedeném současnou koalicí mi vadí všeobecný nepořádek až chaos, neprůhlednost řady akcí a nadřazování osobních zájmů nad zájmy hlavního města (čímž trpí velká část zatupitelů ostatních stran). Věřím, že v případě zvolení, dokáži výrazně přispět ke zlepšení současného stavu.

V případě svého zvolení jsem připraven se práci pro magistrát věnovat na plný úvazek.
Naposledy upravil(a) Ivan.Mikolas dne 15 bře 2018, 12:02, celkem upraveno 2 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Mikolas za příspěvky (celkem 8):
Adam.Zabransky, Vit.Simral, Pavel.Hajek, Vaclav.Fortik, Barbora.Hruzova, Eva.Tylova, Jiri.Komrska, Petr.Benes
Ivan Mikoláš, http://www.mcc.cz
člen KS Praha, garant programového bodu Podnikání
Uživatelský avatar
sarka.sedlackova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 11 lis 2016, 19:03
Profese: pracující
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od sarka.sedlackova »

Zdravím krajské fórum, Piráty a Pirátky,
hlásím se jako kandidát do ZHMP. Narodila jsem se a žiju v Praze v centru, v místě, kde se stýká Praha 2 a 3. Část roku žiju taky v malé vesnici na sever od Prahy u Vltavy, kde je po mých prarodičích hospodářství se zahradou, ve které laboruji v permakultuře. Jsem vdaná, mám 2 (dospělé) děti, dcera studuje VŠ v zahraničí, syn je na pražské střední škole.
Nestihla jsem vytvořit profil, tak bude všechno zde:

Vzdělání a pracovní zkušenosti –
Absolvovala jsem AVU na Letné, kde jsme prožili sametovou revoluci, okupační stávku u cyklostylu a s výjezdy mimo Prahu. Diplomovala jsem v roce 1995, už se čtyřletou dcerou, se sochami s instalovanými barevnými TV obrazovkami uvnitř poloprůsvitných těl. Jako diploma supplement mám pedagogické minimum, státnice z dějiny umění a architektury. Po škole jsem kombinovala práci s péčí o děti, účastnila se výstav, učila jsem ve výtvarném kroužku. Asi 10 let jsem šéfovala skupinu řemeslníků, navrhovala jsem a realizovali jsme specializované zakázky na pomezí designu a umění, někdy i rekonstrukce starých objektů. Prostředí projektování, staveb a rekonstrukcí, kde jsem dlouhodobě spolupracovala s lidmi z velmi odlišných sociálních skupin, od kopáčů, přes zedníky, řemeslníky, umělecké profese, až po šéfy stavebních firem, obchodníky s luxusem a bohaté investory, mi přineslo spoustu poznání, a hodně mě ovlivnilo, včetně toho, jak dnes uvažuji o sociálních otázkách a o společnosti.
Zajímá mě kultura, historie, humanitní vědy obecně.
V současné době pracuju v neziskové organizaci – spolku. Moje pracovní pozice je těžko popsatelná, spolek nemá klasickou firemní strukturu, má horizontální hierarchii. Dělám to, co umím, tj. od tvorby koncepcí, copywriting, grafiku až po tvorbu kampaní, iniciovala jsem nebo produkovala v rámci spolku i výstavy a akce, nebo ekologické záměry, dílny a workshopy.
Náš spolek jsme založili v roce 2006 jako volnočasovou aktivitu, první roky jsme vypracovali koncept a snažili se, aby ho město realizovalo. Koncept jsme nazvali farmářské trhy. Po třech letech jsme zjistili, že město to neudělá, a že nejlíp si to uděláme sami a naše původně teoretické zaměření jsme přetavili do organizační struktury. Založili jsme od roku 2010 čtyři trhy, které vypadají (nebo vypadaly, než je převzal někdo jiný) přesně podle našich představ a podle standardů, které jsme k farmářským trhům vypracovali a které dodržujeme. Spolu s Bajkazylem a Lodí bratří Formanů jsme v letech 2010 – 2012 stáli u zrodu oživení pražské náplavky, které způsobily naše občanské aktivity odzdola, ne řízení seshora od města. Náplavka a Jiřák jsou dnes nejlépe hodnocené farmářské trhy v Praze a jsou známé mezi odborníky i v zahraničí, dostaly se do highlightů v průvodcích a na sociálních sítích. Poslední trh Heřmaňák, o který se teď starám, už jsem loni založila jako bezigelitkový a preferuji aby návštěvníci nosili vlastní tašky, vlastní obaly a lahve, a účastníci aby nepoužívali jednorázové nádobí ani igelitové sáčky.

Piráti –
Vás Piráty jsem poznala v roce 2012 na Praze 10, kdy jsme se skrz farmářské trhy jako sdružení začali potýkat s komunální politikou v tehdejší zátoce sviní. Od té doby vás s respektem a s radostí sleduji, některé jsem poznala osobně. S Piráty mě tématicky spojila kampaň proti TTIP, ve které jsme za farmářské trhy aktivně pomáhali s peticí a propagací.
Před rokem a půl jsem si začala intenzivně přát, aby byli Piráti v Parlamentu. V listopadu 2016 jsem se proto přihlásila jako dobrovolník pro parlamentní kampaň a přišla jsem do PiCe. Počítala jsem s tím, že v průběhu roku můžu narazit na něco, co mě odradí, ale stal se opak a před loňskými volbami jsem podala přihlášku k členství. Jsem členem MS Praha 3.
Nebyla jsem nikdy členem žádné strany ani politické organizace. Trestní rejstřík mám čistý a majetkové přiznání bude jednoduché. S Kodexem nemám problém.

Oblasti ve kterých bych ráda pomohla a kde můžu nabídnout kus své pirátské duše:
- Kultura
- Školství
- Kvalita veřejného prostoru
- Demokratičtější přístup k plánování města
- Sociální oblasti

Praha je mimořádně krásné město. Dařit se jí bude, jako všemu, jedině v prostředí a s vedením bez korupce a nepotismu.

Piráti můžou Praze přinést tři zásadní a důležité věci, které neudělá nikdo jiný:
- transparentnost, čisté rozhodování a dobré hospodaření s veřejnými prostředky, dotacemi a fondy,
- šanci na větší participaci v plánování a výstavbě města, víc demokracie odzdola, víc spolupráce mezi občany a radnicemi,
- předvídat lépe než jiní technologický vývoj, předjímat vývoj společnosti a potřeby budoucnosti, a připravit Praze koncepci s ohledem na delší časový horizont – ne lavičky s wifi, ale například investovat do školství

Velké úkoly pražské politiky obecně

Školství -
Potřebovalo by novou koncepci, s ohledem na vývoj v technologiích. Mezi Piráty i ne-Piráty je spousta lidí, na které bych se obrátila v této věci.
A přidáme učitelům, abychom udrželi ty dobré na školách?

Volný čas, kultura -
Město podle mě ne úplně dobře rozděluje kulturní a sportovní granty a tohle by se dalo zlepšit.
Chybí nám hřiště pro dospělé nebo pro větší děti - staví se hřišťátka pro malé děti, ale pro větší děti od 8 – 20 let vůbec nic - hlavně kluci potřebují na vzduch a k životu : volejbalová hřiště, fotbalová hřiště, zimní ledové plochy, skate parky, atd… V každé čtvrti.

Doprava -
Praha má terén a terénem dané šířky ulic, kde je obtížné rozvíjet cyklodopravu v míře jako je to obvyklé v Amsterodamu nebo v Berlíně. Praha by měla investovat do dlouhých tras veřejné dopravy bez splodin - do elektrobusů, kloubových elektrobusů, metra, a do tramvajových linek. Přejít časem na elektromobily i v IAD. A postupně s dostavbou okruhu vytlačovat auta z centra, a do parkovacích odstavných ploch na okraji. A jejich nahrazováním: a) férověji daněnými a licencovanými sdílenými jízdami elektromobily, nebo kvalitní veřejnou dopravou. Město si musí ponechat parkovací plochy na okrajích, aby byli v dosahu lidé ze Středočeského kraje, kteří dojíždějí do Prahy.
Podle (nejen) mého názoru je současný navržený okruh špatně - příliš blízko centra, a návrh zestárnul dřív, než se stihl realizovat. Když objíždíte Mnichov například, tak město ani neuvidíte, Mnichov ho dimenzoval ho tak, že okruh vydrží ještě 50 let téměř mimo město…

Demokratizace výstavby v Praze a participace občanů na rozhodování –
moje rodná čtvrť Vinohrady stejně jako Letná vznikly tak, že město prodalo velký souvislý pozemek ne jednomu investorovi (ještě k tomu seč sídlem v daňovém ráji) ale napřed město vytvořilo přesný plán celého území včetně ulic, chodníků, veřejných budov, parků, náměstí, plochy pro veřejnou dopravu, které zůstaly nedotčené, a potom ve veřejné soutěži, která probíhala transparentním způsobem, už město prodávalo jen jednotlivé pozemky pro jednotlivé rozkreslené činžovní domy. Do výstavby města se tak v tomto měřítku objemu jednotlivých prodejů mohla zapojit i střední třída. Rodné listy domů v mé čtvrti byly pestré: stavěla tu bytová družstva (cca 25% !!!), rodiny, jednotlivci, sdružení investorů, … Rozložila se tím přirozeným způsobem zezdola rizika špatných rozhodnutí, možnost korupce jednoho subjektu vůči jednomu úředníkovi, a zezdola směrem od lidí vznikla v místě přirozená velmi dobře odhadnutá míra nekomerčních a komerčních prostor a obchodů, atd.
Co je nejzajímavější – v těchto částech města je hustota obyvatel největší, větší než např. na sídlištích. Přesto máte na Vinohradech a Letné pocit komfortu, snadné dostupnosti všeho, zeleň i veřejné budovy, vynikající dopravní obslužnost MHD, dopravu. Tímto způsobem, diverzifikací a rozdrobením stavebních subjektů, vznikly ty nejlepší a nejatraktivnější pražské čtvrti. Srovnejte to s dnešním stavem, který charakterem odpovídá spíš oligarchizaci plánování a výstavby. Město prodává obrovské celky, a samo nevytyčí předem jasné záměry, shodné s většinovým zájmem a názorem občanů. Příkladem je např. zástavba Masarykova nádraží.

Veřejný prostor a vybavenost -
Parky, parky, zeleň, stromy,... v zájmu Pražanů je mít jich tu co nejvíc.
Vizuální smog – zkultivovat reklamu - věřím že místní i zahraniční pražští podnikatelé a restauratéři to unesou. Nejen na Praze 1, i v širším centru.

V Praze chybí školky a jesle – je nutné dopracovat akci „mikrojesle“ a vytvořit standardy pro jejich realizaci.

Zapojení do kampaně: zkusila jsem už v parlamentní k., rozdávala jsem noviny na Praze 9, vozila jsem,... vím jaký to pro kandidáty byl hukot, a je jasné že zapojení na max je nutné. V práci budu absentovat, nemám tam nic fatálního a tu rutinu si napracuji a napřipravím předem, abych práci mohla co nejvíc opustit a odejít na září a říjen. Pracuju mezi přáteli ve spolku, ne v korporátu, to půjde.
Tito uživatelé poděkovali autorovi sarka.sedlackova za příspěvky (celkem 4):
Eva.Tylova, Vit.Simral, Jiri.Dohnal, Ondrej.Moravcik
Uživatelský avatar
Pavel.Tauer
Místní předsednictvo
Příspěvky: 316
Registrován: 05 lis 2013, 01:38
Profese: IT specialista
Bydliště: U smaltovny 7, Praha 7
Dal poděkování: 764 poděkování
Dostal poděkování: 653 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Tauer »

Vážené pirátky a vážení piráti, holky a kluci.
Během posledních týdnů jsem měl několik rozhovorů s lidmi, které dobře znám a jejichž názoru si vážím. Mluvili jsme o životě, demokracii a současném stavu společnosti. Co by měl člověk udělat? Předplatit si tisk a tím finančně podpořit živořící novináře a aktivně vstoupit do veřejného života. A to teď právě činím.

Jmenuji se Pavel Tauer a je mi 49 let. Posledních přibližně 25 let žiji v Praze, kde jsem se i narodil. Vystudoval jsem gymnázium v Českém Brodě a chvíli jsem docházel na ČVUT strojní. Velice rychle jsem si ale uvědomil, že mým životním souputníkem nebude rýsovací prkno nýbrž klávesnice. Většinu profesního života jsem tedy prožil ve společnosti počítače. Patřím mezi tu část populace, pro kterou je práce zábavou. Není to ale pro jasnou hranici mezi nulou a jedničkou ale pro neustále nové výzvy, kterým je člověk ve spojení s technikou podrobován. A právě výzvy jsou to, co rád vyhledávám. Pirátům fandím od doby, kdy byla ve Švédsku založena, příznivcem Pirátské strany jsem od roku 2013 a nyní jsem zažádal o řádné členství. V současné době vedu stream team pražských pirátů a tak jste mě asi měli možnost dosud poznat pouze za monitorem počítače vysílajícího přenos z akcí na internet. Nebyl jsem nikdy členem žádné jiné politické strany a budu rád, když si zkusíte přečíst vše co napíšu.

Znalost techniky všeho druhu však naštěstí není to jediné co mohu Pirátům nabídnout. Během let jsem byl nucen pochopit nemálo z problematiky právní, daňové, finanční, stavební ale i reklamy a řízení. Vyznám se v mnoha pojmech, které tyto oblasti definují a když ne, jsem vždy schopen naslouchat názorům fundovanějších. A nad všechny tyto naše umělé konstrukce stavím vždy radost z krásy života ve všech jeho různorodých formách. A právě proto, aby život v Praze byl pro nás všechny příjemnější chci nabídnout svůj čas a s ním i všechny mé schopnosti k užitku ostatním. O co bych se tedy rád zasadil?

Školství
Jako otec dvou malých dětí dávám tuto oblast na první místo v mých prioritách. Zažil jsem na vlastní duši různé přístupy k výuce, různé koncepce a můj poznatek není až tak překvapivý jako spíše triviální. Dle mého názoru, žádná koncepce nezaručí kvalitní výuku. Záleží především na jednom. A to jsou učitelé a učitelky. Je jedno, jak prestižní školu dětem vybíráte, jaké refernce kde získáte, nakonec je to právě jen a jen ten pedagog, který se snaží ve vašich dětech vzbudit touhu po poznání. A ty, kteří to nevzdají a den co den stojí za katedrou bychom měli podporovat nejvíce. Nejen finančně ale i tím, že jim vzdáme hold a projevíme jim patřičnou úctu, které se jim v posledních letech dostává čím dál tím méně. A kromě této všeobecné roviny mám i jednu velmi jasnou vizi. Sami děti totiž nejlépe vědí, co je cool. A tak jsem se před léty díky vlastním dětem dostal ke hře Minecraft. Mnozí z vás už asi tuší, kam mířím a ti kteří nevědí, tak těm to teď v rychlosti osvětlím. Asi všichni znáte LEGO, ideální hračka pro rozvíjení tvůrčích schopností za mých mladých let. Měl jsem hromadu kostiček a stavěl jsem co mě právě napadlo. Dnes je to již trochu jinak. Většinou koupíte stavebnici, která má spousty speciálních dílků a podle návodu máte sestavit výsledný model. Ale děti jsou rádi tvůrčí a právě v tom je Minecraft ojedinělý. Dávám jim naprostou volnost tvorby, k dispozici mají téměř nekonečné množství kostiček a každá kostička má i své fyzikální a třeba i logické vlastnosti. Kostičky je možné kombinovat a jejich slučováním získat kostky s novými vlastnostmi. A právě proto se v některých severských zemích učí děti Minecraft na základních školách. A toto je projekt, za který bych se rád zasadil. Není to totiž výuka počítačů. Je to tvorba na počítači.

Doprava
Jedno z nejpalčivěších témat s ktrým se již ze své postaty potýká každá metropole. Existuje univerzální všelék? Je to více tunelů? Obchvat Prahy? Záchytná parkoviště? Cyklostezky? Doprava řízená umělou inteligencí? Sdílení automobilů? Hromadná doprava zdarma? Asi už tušíte, kam mířím. Žádná jednotlivá otázka nedává sama o sobě odpovídající možnost tento gordický uzel rozseknout. Pouze postupným rozvojem všech máme šanci se tu neudusit v mračnech aut stojících v kolonách nebo hledajících místo na zaparkování. Dejme šanci pokud možno všem. Proto bych rád dal zelenou dostavbě okruhu, tvorbě záchytných parkovišť, změnám v cenotvorbě za MHD a určitě i možnosti projet Prahu na kole bez strachu, že vás někdo srazí. Ale budoucnost je dle mého názoru někde zcela jinde. Automobil není jen dopravním prostředkem ale pro spoustu lidí i jakýmsi symbolem jejich statusu. Mají pocit, že ovládají jakýsi mocný stroj, kterým mohou dát ostatním najevo, tady jsem já a já mu vládnu. Jakmile ale dorazí vlna samořiditelných aut, tento pocit se začne z lidí postupně vytrácet. Auto se dostane na úroveň myčky a sdílení se stane jaksi víc samozřejmé. Už nebudu muset vlastnit to, co vlastně neovládám. A v tom vidím největší přínos technologie pro časy budoucí.

Bydlení
V dnešní době je pro běžnou mladou rodinu prakticky nemožné si pořídit vlastní byt. AirBnB a další faktory vyšponovaly ceny do hodnot pro běžného člověka nedostupných. Město prodalo většinu svých nájemních bytů a v těch, které si ponechalo bydlí často za zlomkovou hodnotu tržního nájemného lidé, kteří opravdu nemají hluboko do kapsy. Mnoho domů je neobydlených a za squating vám státní správa vyhrožuje několikaletým žalářem. Navrhoval bych velmi progresivní zdanění těchto neobydlených domů a ve spolupráci s Piráty v parlamentu se pokusit o návrh zákona umožňujícího legalizaci squatingu. Začít již konečně s plánovanou zástavbou brownfieldů a stanovit jasná pravidla pro developery.

ETC
Je mnoho oblastí, které by určitě stály za zmínku ale napadá mě již jen jediná, které bych rád věnoval svou pozornost. Je to dlouho diskutovaný a zatím nevyřešený problém pokrytí Metra mobilním signálem. Tento jednoznačně jasný úkol bych rád prosadil mezi pirátské priority. Není to nic technologicky nemožného a všichni, kdo metro využívají na to již léta čekají. A Piráti by jim to měli dát.

Mé poměry a zázemí
S svou ženou Monikou vlastníme byt 3+1 v Holešovicích a zbývá nám doplatit asi 200.000 Kč její mamince, která nám část prostředků na bydlení půjčila. Vlastníme 3 auta, Škoda Octavia a 2x téměř veteránské Volvo 480 z čehož je jedno nepojízdné a slouží mi jako zdroj náhradních dílů pro to první. Dále vlastním společnost Tauer computer, s.r.o., ve které jsem jediným společníkem a zaměstnancem. Většina majetku firmy spočívá ve výpočetní technice a Fordu Mondeo 2006. A kromě již zmiňovaných dětí Amálky a Felixe již žádné jiné závazky ani aktiva, která by stála za zmínku nemám.

Podplatitelnost
Na posledním grilování kandidátů vznesl Daniel Mazur dotaz, za kolik bychom byli schopni se nechat uplatit. Všem to přišlo směšné, mě nevyjímaje. Dnes jsem ale na něco přišel. Kdyby mi někdo nabídl, že budu rozumět řeči zvířat, možná bych se uplatit nechal. Tak taková je má cena ale vězte, že bych i tento dar pak chtěl využít ku prospěchu všech :)

Nyní tedy předstupuji před vás se svými myšlenkami a vizemi a nechám na vašem zvážení, zda považujeme moji kandidaturu za vhodnou či nikoliv.
Děkuji za pozornost.

Pavel Tauer
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Do úvodního příspěvku byli přidání přihlášení kandidáti
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvek:
Jiri.Dohnal
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Jiri.Dohnal
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 98
Registrován: 10 kvě 2017, 21:18
Profese: Projektový manažer
Bydliště: Praha 11
Dal poděkování: 572 poděkování
Dostal poděkování: 262 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Dohnal »

Jiri.Dohnal píše: 13 bře 2018, 17:50 Milé Pirátky a Piráti, vážení členové Krajského sdružení Praha,

rozhodl jsem se podpořit svojí kandidaturou Piráty na MHMP a tím přispět svým dílem k rozvoji a rozkvětu našeho hlavního města Prahy s tím, že bych rád kandidoval na 7. až 10. místě kandidátky.

Dnes 13.3. 2018 se zúčastním "grilování" a ostatní podrobné informace o mne a mých prioritách doplním do stanoveného termínu :-)

Děkuji -

Jirka Dohnal, Praha 11
Jak jsem slíbil, doplňuji podrobné informace:

Milé Pirátky a Piráti, vážení členové Krajského sdružení Praha

rozhodl jsem se podpořit svojí kandidaturou Piráty na MHMP a tím přispět svým dílem k rozvoji a rozkvětu našeho hlavního města Prahy.

Nejprve krátce něco o sobě. Je mi 40 let, narodil jsem se v Městci Králové a v roce 1980 jsem se s rodiči přestěhoval z Poděbrad do Prahy v té době do nově vznikajícího Jižního Města. Na Jižňáku, největším sídlišti v České republice, se 77 tisíci obyvateli bydlím dodnes. S přítelkyní Vlaďkou vychováváme dvě děti - Toničku (3 měsíce) a Vítka (12 let).

Profesní růst a moje praktické a životní zkušenosti:

Po střední škole jsem 2 roky studoval na Technické fakultě České zemědělské univerzity a od roku 1999 jsem začal pracovat na Ministerstvu zahraničí ČR. V letech 2001 až 2005 jsem pobýval pracovně v Hanoji na Velvyslanectví ČR ve Vietnamu. Po návratu do ČR jsem pocítil touhu se profesně posunout dále a v rámci aktivit OSVČ jsem se jako technik věnoval bezdrátovým přenosům dat a obecně IT. Od roku 2007 jsem se začal specializovat na provoz systémů instore rádií s tím, že jsem tuto činnost zaštítil v roce 2009 v rámci již existující firmy Ganmar s.r.o. (jednatel a společník). V rámci těchto aktivit dodáváme i hudební obsah mimo správu kolektivních správců OSA a Intergram (např. tzv. Svobodnou hudbu apod.).

Moje občanské, společenské a politické aktivity:

Aktivní:

od r. 2005 - člen spolku/výkonné rady South East Asia - liaison, z.s. (dříve Klub Hanoi)
od r. 2006 - člen Kontrolní komise BD Kulatý chodovec, od r. 2011 místopředseda představenstva
od r. 2009 - člen Koalice Trojmezí a výboru spolku "TROJMEZÍ Chodovec, Hostivař, Záběhlice“
od r. 2014 - zastupitel MČ Praha 11, předseda Kulturní komise Rady MČ
od r. 2017 - Česká hasičská jednota - hasičský sbor Vidice, místostarosta
od r. 2017 - KULTURNÍ JIŽNÍ MĚSTO o.p.s., člen správní rady
od r. 2017 - člen Pirátské strany (od května), od února 2018 předseda Místního sdružení Prahy 11

Neaktivní:

od 02/2015 do 04/2017 - člen Sdružení nezávislých občanů Prahy, místopředseda
od 01/2015 do 02/2017 - člen dozorčí rady Sportovní Jižní Město o.p.s. (vymazáno z rejstříku obecně prospěšných společností)

V dubnu 2009 na Zeleném kruhu jsem stál u zrodu vzniku tzv. Koalice Trojmezí, která vznikla za účelem ochrany "rekreační oblasti" o velikosti více než 100 hektarů na rozmezí Prahy 4, 10, 11 a 15 před megalomanskou zástavbou. Na popud developerských společností a radních a zastupitelů za ODS z Prahy 10 a MHMP zde měla vyrůst nová čtvrť v Praze pro cca 25.000 obyvatel. Členové této koalice v čele s Renatou Chmelovou (nyní senátorka za Prahu 10) dokázali tento návrh na změnu územního plánu zastavit :-)

Od té doby jsem aktivně sledoval dění na Praze 11, okolních MČ a na MHMP, především v oblasti ochrany životního prostředí, územního plánování a dopravy. Při komunálních volbách na podzim 2014 jsem jako nezávislý podpořil svojí účastí kandidátku Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) a stal jsem se zastupitelem na Praze 11. V současné době jsou Piráti s KDU-ČSL součásti politického klubu HPP11.

V létě 2015 se mi podařilo ve spolupráci se spolkem Piana na ulici (Ondřej Kobza a Míša Hečková) vykomunikovat, zajistit financování a realizovat pianino na Jižním Městě.

http://www.rozhlas.cz/regina/denik/_zpr ... e--1526890

Po vstupu do Pirátské strany v květnu 2017 jsem se aktivně zapojil a pomáhal v rámci volební kampaně do PSP ČR s tím, že v
domovském volebním okrsku č. 11050 se sídlem Agrofertu a hnutí ANO 2011 Piráti zvítězili se ziskem 22% a volební účastí 86% :-)

https://www.irozhlas.cz/volby/jak-volil ... 220940_pek

Oblasti, kterým bych se chtěl na MHMP věnovat:

- transparentnost a otevřena radnice, ochrana životního prostředí, územní plánování a development, doprava, kultura a sport
(s důrazem na transparentnost dotací od MHMP a MČ)

- konkrétní projekty mám v hlavě a jejich cílová varianta se zatím vyvíjí v souvislosti s priporitami ve volebním programu Pirátské strany

Pevně věřím, že svými dosavadními zkušenostmi ze státní správy, místní samosprávy a soukromé společnosti bych přispěl k řešení aktuálních problémů našeho hlavního města a měl možnost důkladněji podporovat šíření pirátských myšlenek.

V případě potvrzení mé kandidatury standardně dodám seznam svého majetku a informace o poskytnuté podpoře z veřejných rozpočtů v posledních 5 letech.

Závěrem prosím o vaši podporu v rámci uvedené kandidatury na pozici 7 až 10, v případě nezvolení se budu ucházet o pozici na 11. až 25. místě :-)

Pro případné vaše dotazy jsem k dispozici na e-mailu (jiri.dohnal@pirati.cz) nebo na FB (jiridohnal.cz).

Zdraví a děkuje za podporu -

Jirka Dohnal, Praha 11
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Dohnal za příspěvky (celkem 8):
Pavel.Hajek, Jan.Mejsnar, Eva.Tylova, Jaromir.Beranek, Jan.Lipavsky, Vit.Simral, Jan.Hora, Ondrej.Moravcik
Uživatelský avatar
Barbora.Hruzova
Příspěvky: 378
Registrován: 27 říj 2013, 22:24
Profese: knihovnice, spisovatelka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 1790 poděkování
Dostal poděkování: 826 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Barbora.Hruzova »

Ivane, mám takový nepříjemný, leč relevantní dotaz: když tě zase něco (dění ve straně) nebo někdo (člen Pirátů mající jiný názor nebo tě dehonestující) naštve, zase utečeš? Nebo zůstaneš Pirát a budeš se rvát za pirátské myšlenky i přesto, že všechno nebude tak, jak si to představuješ, že by mělo být?
Ivan.Mikolas píše: 14 bře 2018, 12:48 Ahoj, kolegové Piráti.

Hlásím se na magistrátní kandidátku na 7.-10. místo.
Neucházel jsem se o pozici na magistrární kandidátce do sedmého místa. Do práce na magistrátu se takto, v případě zvolení, zapojím až v po výrazném úspěchu Pirátů v pražských volbách, kterému chci co nejvíce napomoci.

Jsem ženatý, mám dvě děti (15 a 20 let), v dubnu mi bude 53 let. Narodil jsem se na Vinohradech, velkou část života prožil na Praze 4, od roku 1991 žiji na Praze.
Po studiu jsem krátce pracoval jako asistent projekce, od roku 1989 podnikám, převážně v oborech vzdělávání, elektro a ICT. V letech 1991-2001 jsem "na vedlější pracovní poměr" učil ICT obory na SPŠ V úžlabině na Praze 10. Několik let jsem byl porotcem několika mezinárodních technických soutěží pro mládež a vedl technický kroužek.
Od letošního ledna vlastní podnikání výrazně utlumuji a snažím se naplno věnovat práci na pražském magistrátu a pro Piráty všeobecně.

Patřím mezi zakládající členy Pirátské strany, jsem také zakládajícím členem sdružení na Praze 10 a v Liberci. Členem Pirátů jsem od jejich vzniku s přestávkou od března do listopadu 2017. Do abdikace na jaře 2017 jsem byl členem RV a místopředsedou sdružení na Praze 10, několik let jsem pořádal Pirátské tábory u Máchova jezera a zúčastnil jsem se nebo jsem podpořil řadu dalších akcí na podporu Pirátů.
V současné době jsem od konce ledna jako náhradník zastupitel na MHMP za Piráty a členem místního sdružení na Praze 10, kde se ucházím o 4.-8. místo na kandidátce do místního zastupitelstva.

Mezi moje přednosti patří schopnost analýzy, pracovitost, zkušenosti a schopnost profesionálního jednání bez zbytečného respektu k formálním autoritám. Ke slabinám patřila určitá prchlivost, kterou jsem se naučil poměrně dobře zvládat.

Na magistrátu se chci věnovat koncepční práci s městkými firmami s důrazem na jejich transparentní a odpovědné řízení. Na magistrátu vedeném současnou koalicí mi vadí všeobecný nepořádek až chaos, neprůhlednost řady akcí a nadřazování osobních zájmů nad zájmy hlavního města (čímž trpí velká část zatupitelů ostatních stran). Věřím, že v případě zvolení, dokáži výrazně přispět ke zlepšení současného stavu.

V případě svého zvolení jsem připraven se práci pro magistrát věnovat na plný úvazek.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Barbora.Hruzova za příspěvky (celkem 7):
Marek.Paris, Jan.Lipavsky, Jaroslava.Vatay, Vit.Simral, Jiri.Dohnal, Jitka.Nazarska, Martin.Arden
Ivan.Mikolas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 487
Registrován: 22 čer 2009, 18:50
Profese: technik, ekonom
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 1536 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Ivan.Mikolas »

Barbora.Hruzova píše: 17 bře 2018, 21:23 když tě zase něco (dění ve straně) nebo někdo (člen Pirátů mající jiný názor nebo tě dehonestující) naštve, zase utečeš?
Můj loňský odchod nebyl útěk, byť ho tak možná lze vnímat. Potřeboval jsme si odpočinout a zároveň jsem nechtěl eskalovat situaci, kterou jsem neměl v té době sílu zvládat na úrovni, kterou bych si přál. Potřeboval jsem si také dořešit některé osobní a firemní záležitosti, dát dohromady zdraví a ujasnit si co dál. To se mi z větší části podařilo.
Vrátil jsem se především podpořit lidi, názory a řešení, na kterých mi záleží a které mohu ovlivnit. A také, budu-li mít pocit, že to je přínosné, polemizovat s tím, co se mi nezdá správné.
V Pirátech jsem byl od jejich založení v dubnu 2009 do loňského jara. Skoro 8 let, a ne vždy jednoduchých. Nestane-li se něco neočekávaného, dá se předpokládat, že vydržím opět docela dlouhou dobu i dost velké případné tlaky ;) .
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Mikolas za příspěvky (celkem 5):
Barbora.Hruzova, Jiri.Komrska, Jaromir.Beranek, Vit.Simral, Jiri.Dohnal
Ivan Mikoláš, http://www.mcc.cz
člen KS Praha, garant programového bodu Podnikání
Uživatelský avatar
Pavel.Nazarsky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 23 črc 2014, 12:24
Profese: učitel
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 440 poděkování
Dostal poděkování: 461 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Nazarsky »

Hlásím se ke kandidatuře na 7. až 10. místo.

PARTICIPACE
Je spoluúčast občanů v rozhodovacích procesech žádoucí? Pro spoluúčast je zde jasný argument, totiž ten, že právě občané jsou ti, kterých se rozhodnutí zastupitelstev v důsledku dotýká.

Jenže - je zde silný protiargument, a totiž ten, že zastupitelé jsou na základě volebních programů a slibů delegováni určitou skupinou lidí, aby rozhodovali v jejich zájmu a jejich jménem.

A tak nezbývá, než kontrovat ještě silnějším kalibrem:
Zastupitelé jsou sice demokraticky voleni, ale další praxe už připomíná víc BOLŠEVISMUS než demokracii.
Bolševismus (bolšoj=velký) - říká to slovo ještě někomu něco? To slovo znamená to, že rozhoduje většina a v zájmu většiny. Jedním dechem se dodává, že na rozdíl od demokracie utlačuje menšinový názor, a to u nás naštěstí není:)
Koaliční zastupitelé klidně nechají opozici a občany se vypovídat (v časově omezené rozpravě, to se rozumí, to by se pro samé kecání nedostalo na ty opravdu důležité věci). Hólt, kdo má většinu, ten má většinu, a hlavně zodpovědnost (jedno zaklínadlo navíc:) vůči svým voličům, tak ten už z principu musí rozhodnout demokraticky podle svého rozumu.

A co my - Piráti? Až zasedneme v radě, nestanou se z nás ti stejní bolševici, co tam sedí teď?
Kdo mě zná dýl, tuší, že teď provokuju. ALE MUSÍM PROVOKOVAT!
Myslím, že bychom si měli ujasnit ideové priority na samém počátku, než nás to tam semele.
Co je víc? Plnění volebního programu a slibů, nebo vyslyšení přání a požadavků občanů, a hledání konsenzu? Sliby a programové priority jsou samozřejmě dobrým východiskem a vodítkem při dalších rozhodováních. Ale rozhodování za občany se nemůže zvrtnout v to, že je rozhodováno o nich bez nich.

No – a teď máme dilema: Na jednu stranu se nám může stát, že neprosadíme žádnou participaci, a na druhou stranu nás může potkat i to, že ji slavně prosadíme, ale občany to nebude zajímat. Ale úplně nejhorší případ nastane, až ti občané budou chtít, jako na potvoru, něco úplně jiného, než jim pro jejich dobro budeme nabízet my - Piráti. A jak se potom zachováme? (No – tak vždycky se můžeme zdržet hlasování:).

A nevykašleme se vůbec na to? Na tu participaci?
Za sebe říkám rovnou, že to bych asi nerozdejchal. To všechno, co mi přišlo na Pirátské straně zásadní, moderní a „revoluční“ (totiž možnost spolurozhodovat v našich hlasováních, vznášet členské podněty, účastnit se diskuzí, argumentovat, vzdělávat se…) by mi nakonec přišlo takové nedotažené. Ten dosavadní tah na branku, kterým je spoluvytváření skutečně svobodné společnosti, by prostě (můj pocit) přišel vniveč. Čekali jsme právě na komunální volby, abychom to konečně rozjeli.

Jestli to ale půjde směrem, který bych si (a doufám, že nejsem sám) přál, pak potřebujeme vedle Transparence (to máme dobře nastavené) i nástroje pro Participaci:
1) Občanské podněty online – pro iniciování a vyjadřování podpory s tím kterým podnětem namísto dosavadní praxe vysilujících sbírání podpisů pod petice. Na jednáních zastupitelstva zavedeme praxi, že se bude řešit každý podnět, který bude mít v danou chvíli největší občanskou podporu, dobrovolně, ne pod nátlakem peticí.
2) Diskuze pod občanskými podněty – přesvědčování spoluobčanů o důležitosti/nedůležitosti toho kterého podnětu
3) Veřejné diskuze a přednášky
4) Předložení více řešení se všemi pro i proti
5) Ankety a podobně
6) Preferenční hlasování jako osvědčený nástroj pro dosažení konsenzu.

Naše motto: OTEVŘENÁ RADNICE – TRANSPARENTNOST a PARTICIPACE
Transparentnost směrem ven, participace směrem dovnitř. Dveřmi se musí chodit oběma směry.

Děkuji všem, kteří to dočetli až sem. Doporučuji se podívat na citybarometer.cz
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvky (celkem 8):
Jiri.Komrska, Barbora.Hruzova, Ivan.Mikolas, Vit.Simral, Jan.Hora, Lydie.Bartosova, Jitka.Nazarska, Jiri.Dohnal
Uživatelský avatar
Jaromir.Beranek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 291
Registrován: 25 dub 2016, 17:37
Profese: ekonom, právník
Bydliště: Praha 6 - Bubeneč
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jaromir.Beranek »

Podobně jako někteří další kandidáti na místa 2 - 6 se pro případ neúspěchu hlásím i sem. Kandidátská řeč viewtopic.php?f=349&t=40069#p546407
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaromir.Beranek za příspěvky (celkem 7):
Adam.Zabransky, Jan.Lipavsky, Jaroslava.Vatay, Vit.Simral, Jiri.Hoskovec, Jan.Hora, Jiri.Dohnal

Jaromír Beránek
předseda Výboru pro zahraniční vztahy a EU fondy ZHMP
tel: 720 761 616
Profil | FB | LinkedIn

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“