Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2190
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 943 poděkování
Dostal poděkování: 7361 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od David.Wagner »

12.3.2018, 15:00, Terezín
Sešel jsem se s Petrem Rýslerem, zájemcem o pirátskou kandidátku v Terezíně a po srovnání priorit jsem se rozhodl nadále se záměru věnovat a v Terezíně připravit kandidátku, kterou následně dáme schválit MS Litoměřice. Probrali jsme problémy a možnosti města a plán případné kampaně. Následně jsme společně navštívili mimořádné zastupitelstvo k tématu prodeje městských bytů, abych viděl jak vypadá práce zastupitelů v Terezíně.
Následně jsme se sešli se zástupci uskupení které se cítí jako opoziční (kromě místních uskupení hlavně nově vzniklý STAN a ODS) a probrali všechny problémy města, proběhlo i krátké dotazování jaké máme plány s Terezínem. Deklaroval jsem jen prosazování základních pirátských priorit, typicky pro město klíčově potřebného otevřeného a transparentního rozpočtu.

Poskytnuté výhody: 0
Přijaté výhody: 4x sklenice vody, Petr mě pozval na oběd
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
Filip.Krska

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2190
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 943 poděkování
Dostal poděkování: 7361 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od David.Wagner »

V pátek 9.3. v 9:00 jsem se v prostorách sekretariátu klubu setkal se zástupcem Asociace pro otevřené vzdělávání Michalem Kaderkou a zástupkyní EDUin Olgou Žákovou.
Základním tématem bylo mediální vzdělávání v českém prostředí.
Prvně Michal Kaderka stručné představil "Analýzu stavu mediálního vzdělávání na základních a středních školách v ČR", kterou připravil pro Think Tank Evropské hodnoty v únoru 2018 a následná doporučení, které z této analýzy vyplývají. Probrali jsme návaznost na Strategii digitálního vzdělávání 2020. Konstatování opakující se situace, že když už se podaří konsenzuálně v širší skupině stakeholderů připravit kvalitní strategii, pak většinou chybí kvalitní implementace. Následně pak přichází silná reakce, která nedobře implementované změny chce radikálně odstranit a cyklus se opakuje.

V této souvislosti jsem byl upozorněn, že probíhá revize RVP (Rámcových vzdělávacích programů), které momentálně probíhají skrytě na MŠMT (resp. na NÚV).
Došli jsme ke shodě, že řešení nových konceptů vzdělávání není přenášení dalších a dalších povinností a obsahů na školu a ad hoc přidávání předmětů podle současných problémů (např. náhodné přidávání "hodin finanční/ mediální/ jakékoliv gramotnostni". Systematický blok větších změn školství k výuce dovedností, nikoliv haldy znalostí blokují také jednotné přijímací zkoušky, které nasměrovaly vzdělávání na 2. st. obsahově pouze k přijímacím zkouškám. Michal Kaderka i Olga Žáková předpokládají zásadní reformu vzdělávání jako nutnou podmínku.

Olga Žáková krátce představila Vzdělávání přede-vším (iniciativu 20 organizací ve vzdělávání), které se aktivně snaží o změnu vzdělávací politiky v ČR a tato iniciativa zahrnuje i oblast občanského vzdělávání a otevřených dat. Informačně navazujeme na schůzku s poslanci Lenkou Kozlovou a Martinem Jiránkem, která proběhla v lednu ve Sněmovně (které se za EDUin zúčastnily Olga Žáková a Tamara Kováčová). Iniciativa Vzdělávání přede-vším má svoji Koordinační skupinu, která se schází jednou za 3 měsíce. Nejbližší schůzka je v úterý 13.3. od 13.00 do 15.00 V PKC, Staroměstské nám. 4, 2.patro. Této se už účastnit nestihneme, budu žádat o další termíny.

David Wagner konstatuje, že Piráti se chtějí věnovat základnímu rámci občanského vzdělávání. Olga Žáková nabízí zkušenosti a expertízu z Koordinační skupiny, kde se tímto tématem zabývají např.: Centrum občanského vzdělávání, Člověk v tísni, Liga lidských práv a další. Konstatujeme možnost ze strany Pirátů vyslat na schůzku Koordinační skupiny pozorovatele.
Schůzka trvala přibližně 45 minut.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 900
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Radek.Holomcik »

2 zápisy:

1. V pátek 10. 3. 2018 jsme se od 14:15 sešli v prostorách Posl. klubu ve složení já, Ivan Bartoš, Jakub Michálek a Tomáš Martínek se zástupci České televize, ve složení Petr Dvořák (generální ředitel), Vít Kolář (ředitel komunikace a vnějších vztahů) a Vít Johaňák (manažer vnějších vztahů). Probírali jsme naši představu o novelizaci zákona o ČT, stav veřejnoprávních médií u nás a otázky novelizace autorského práva ve vztahu k fungování veřejnoprávních médií. Panu Dvořákovi jsme tlumočili velice kritický komentář ke způsobu, jakým ČT přistupuje k žádostem o poskytování informací a požádali jej o nápravu. Na duben připravujeme kulatý stůl se zástupci odborné veřejnosti na téma budoucnost veřejnoprávních médií - obdrželi od nás pozvání.

Přijaté výhody: "zlatí bludišťáci" v počtu 2ks pro účastníka
Poskytnuté výhody: drobné občerstvení

2. V úterý 13. 3. 2018 jsem se v prostorách kavárny Goethe Institutu v Praze setkal se zástupci čerstvě vzniknuvšího Spolku malorolníků, ochránců půdy a krajiny ČR (Jana Vodrhánková, František Janda, Zbyněk Hubinka a Mojmír Lysek) na kterém mi byla představena činnost spolku a dohodnuta spolupráce na přípravě některých zákonů (zejména zákona o zahrádkářství).

Přijaté i poskytnuté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holomcik za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Uživatelský avatar
Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1774
Registrován: 13 črc 2009, 23:30
Profese: manažer, zastupitel
Bydliště: Prostějov
Dal poděkování: 769 poděkování
Dostal poděkování: 1359 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Včera od 18:00 jsem se jako pozvaný host zůčastnil krajského sněmu Starostů a nezávislých v Olomouci v budově RcO.
Řekl jsem pár vět k dohodě o společných koalicích v některých městech, kterou máme. Trošku jsem potrápil pana Gazdíka dotazem, zda hodlají zavézt evidenci lobbistických kontaktů. Potkal jsem se na místě také s paní Blankou Kolečkářovou a panem Petrem OŠťádalem. S Petrem jsme diskutovali o situaci v Prostějově a aktuálním vývoji a možnostech ve formování předvolebních koalic v Prostějově.

Přijaté výhody: voda, možnost promluvit, možnost se ptát
Poskytnuté výhody: nic

Dnes večer máme schůzku od 18:30 v Prostějově, Piráti s TOP09 a se Zelenými, kde budeme diskutovat o názvu pro společnou koalici.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kapounek za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26197
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36973 poděkování
Dostal poděkování: 30113 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Dvě věci;

1) Na akci "Namibia - Business and Tourism Promotion event" u příležitosti předání pověřovacích listin velvyslance Namibijské republiky mě oslovil Přemysl Raba (ředitel ZOO Dvůr Králové), že zvažuji kandidaturu do senátu a měl by zájem o podporu. Zmínili jsme i SEN21 a jak to vypadá.
Kontakty předám

2) Navštívil mě Mojmír Lýsek, bývalý člen evropani.cz, nyní ODA v doprovodu Svatopluka Haugwitze předsedy regionální organizace ODA.
pan Lýsek mi představil některé své návrhy a předal základní souhrn. Probíraná témata: přímá volba starostů, volební zákon, zrušení letního času, zákon o kronikách obcí, doprava, omezení hasičů apod. v členství v politických stranách.
Prý se někdy potkáme v regionální kanceláři, až bude otevřena.
Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: kafe
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Tomas.Martinek
Republikový výbor
Příspěvky: 846
Registrován: 31 kvě 2012, 19:34
Profese: Student doktorského studia, OSVČ
Bydliště: Česká Lípa
Dal poděkování: 607 poděkování
Dostal poděkování: 1141 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Martinek »

Dnes jsme se společně s Ivanem Bartošem zúčastnili schůzky se zástupci Turnova - starostou Ing. Tomášem Hockem a tajemníkem Ing. Miroslavem Šmirausem, které doprovázela Daniela Weissová. Tématem bylo územní uspořádání okresů v okolí Turnova včetně možného vzniku okresu Turnov.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Martinek za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Ing. Tomáš Martínek, člen poradního týmu k důchodové reformě MPSV, člen resortních týmů Finance a Informatika. Více info zde.

Lubomir.Vlcek
Příspěvky: 328
Registrován: 21 črc 2017, 11:54
Profese: Výrobní inženýr v nadnárodní společnosti
Bydliště: Šumperk
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 289 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Lubomir.Vlcek »

14.3.2018 jsem se sešel s paní Zdeňkou Kocourkovou Dvořákovou (Pro-Region). Tématem bylo vyjasnění situace, před komunálními volbami ve městě Šumperk. Navazujeme na spolupráci, která vyústila v posledních volbách, v roce 2014, společnou kandidátkou. K finálnímu rozhodnutí ještě nedošlo, budeme nadále v kontaktu. Obecně však panuje vzájemná shoda.
Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: džus
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lubomir.Vlcek za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty
Uživatelský avatar
Michal.Gill
Zahraniční odbor
Příspěvky: 1909
Registrován: 06 kvě 2012, 07:20
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Dal poděkování: 3871 poděkování
Dostal poděkování: 3266 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Michal.Gill »

14.3., Český Těšín, impromptu schůzka s poslankyní Pavlou Golasowskou (KDU)

Ne zcela plánované setkání na diskusní akci v Těšíně, krátce jsme se pobavili o potenciální koalici do obecních voleb v Třinci (Piráti, KDU, Coexistencia), na jejich straně je to zjevně tak v plenkách jako na naší. Určitě je v plánu další setkání, zatím ale nic konkrétního.

Přijaté a poskytnuté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty

Bc. Michal Gill • vedoucí ZO • asistent radních Prahy 3 • mobil: +420 603 590 571 • pevná linka: +420 222 116 782 • michal.gill@pirati.czgill.michal@praha3.cz

Uživatelský avatar
Jitka.Nazarska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 134
Registrován: 31 říj 2017, 16:35
Profese: Učitelka MŠ
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 272 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Jitka.Nazarska »

Schůzka s předsedou Zelená pro jedničku Petrem Kučerou dne 12.3 2018 v Hybernské 30 Praha 1.Přítomní - Jitka Nazarská, Pavel Nazarský, Petr Kučera.
Obsahem asi hodinové schůzky byla nabídka spolupráce v komunálních volbách. Petr Kučera vyzdvihoval klady společné kandidátky. Domluvili jsme se na ještě jedné schůzce.

Přijaté výhody - přinesl víno
Poskytnuté výhody - čaj a smažená vajíčka
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jitka.Nazarska za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty
Uživatelský avatar
Marek.Houser
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 641
Registrován: 24 srp 2015, 14:35
Profese: marketingový specialista, sportovec, DJ
Dal poděkování: 596 poděkování
Dostal poděkování: 949 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Marek.Houser »

15. března jsme se já a František Elfmark sešli v Uherském Hradišti se Zuzanou Vandame (TOP 09) a dvěma jejími kolegy (nezávislými). Po předchozí lednové schůzce jsme probírali naše stanovisko k možnosti spolupráce v komunální kampani či po volbách. Z naší strany zazněla informace, že je naší prioritou sestavení vlastní kandidáty, nicméně si necháváme otevřenou možnost spolupráce pro případ, že budeme z personálního hlediska strádat. Termín další schůzky je předběžně domluven na květen až červen.

Piráti: Marek Houser, František Elfmark
TOP 09: Zuzana Vandame +2 nezávislí

Výhody poskytnuté: Voda, čaj.
Výhody přijaté: Nic.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Houser za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Denis.Rychtar, Ivo.Vlasaty

Marek "MARRA" Houser | ZLK | UB
Facebook | Instagram | X | LinkedIn | Bluesky | marek.houser@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“