MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 10

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Vážené fórum MS Prahy 10,
jménem PMS Praha 10 tímto zahajuji jednání ve věci volby 4. - 8. místa pro volby do Zastupitelstva Prahy 10 v roce 2018. Jednání bude probíhat na základně Postupu sestavení kandidátky pro komunální volby na Praze 10 (přikládám).
kandidátka_Piráti10_2.pdf
(26.23 KiB) Staženo 116 x
Rozprava a tedy i lhůta pro předložení kandidatury poběží do 15. 3. 2018. Kandidáti se budou moci představit členům na veřejném grilování 19. 3. 2018.

Kandidát by ve své kandidátské řeči měl uvést, jak chce funkci vykonávat a jaké pro ní má předpoklady. Měl by mít aktuální prezentaci na pirátské wiki/stránkách. Kandidát může uvést, že se současně hlásí i na 9. až 15. místo.

Hlasování bude dvoukolové, první kolo bude zahájeno ve čtvrtek 22. 3. 2017. a bude trvat 48 hodin. Druhé kolo bude bezprostředně následovat.

Přihlášení kandidáti:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 4):
Pavel.Hajek, Petr.Benes, Jiri.Komrska, Olga.Richterova
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
MiroslavKos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1
Registrován: 12 úno 2018, 17:21
Profese: chemik
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od MiroslavKos »

O dění v politické desítkové zátoce jsem se začal zajímat v r. 2010. Navštívil jsem zastupitelstvo na P11 /Jihoměstské Palermo/ a P10 /Zátoka sviní/, a nevěřil jsem, co se tam odehrávalo - bohužel stále odehrává. To tenkrát ještě nebyly přímé přenosy a podklady k zastupku. Jen podle názvu bodů si člověk často musel domyslet,o čem se bude jednat. Bláhově jsem se domníval, že aktivní občané a opozice /TOP09 později i VLASTA/ něco zmůže. Často jsem vystupoval na zastupku s kritikou na téma: neprůhledné prodeje městských pozemků, prodeje viladomů známým a pod cenou, cinklé odhady, pronájmy a prodeje NP, antigr. program, rámcová smlouva na stavební práce atd.
V r. 2014 jsem kandidoval do magistrátu jako bezp. za protideveloperské uskupení SNOP a také na P10 do senátu /pěkných 399 hlasů/.  V tomtéž roce jsem jako sympatizant začal navštěvovat schůze desítkových Pirátů.
Účastnil jsem se jako dobrovolník volebních kampaní při komun. a senátních volbách v r. 2014 a sen. volbách 2016 na P11.
Podle mne změnu na radnici P10 přivede pouze totální obměna současné vládní-nevládní koalice

Životopis:  Od svého narození v r.1962 žiju na P10. Jsem absolvent zdejších jeslí,školky a ZDŠ. Poté SPŠCH a VŠCHT - výroba kovových materiálů a korozní inženýrství. 25 let jsem pracoval v oboru zneškodňování nebezpečných odpadů,  jako zaměstnanec a odb. poradce. Aktuálně jsem OSVČ.
Jsem ženatý a mám dvě dospělé děti.
Nebyl jsem člen žádné politické strany.
V případě své nominace si udělám dostatek času na aktivní účast při volební kampani.
Chci kandidovat jako registrovaný příznivec na pozici 4-8.

Děkuji za Vaše hlasy pro mne.

Mirek Kos
Tito uživatelé poděkovali autorovi MiroslavKos za příspěvky (celkem 8):
Pavel.Hajek, Jana.Komrskova, Petr.Benes, Michal.Koci, Ladislav.Koubek, Ivan.Mikolas, Olga.Richterova, Jiri.Komrska
Uživatelský avatar
Petr.Benes
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 88
Registrován: 03 úno 2018, 20:53
Profese: opoziční zastupitel Praha 10
Dal poděkování: 397 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Petr.Benes »

Ahoj všem,
rád bych přidal i svoji kandidaturu, primárně zabojoval o 4.místo (případně 4-8) a kryl tak záda naší první trojce.
Desítková základna mě zná a věřím, že mi dá důvěru. Pro ty co mě neznají až tak osobně a pro členy jiných politických stran na P10, kteří naše fórum bedlivě sledují, zkusím o sobě napsat co nejvíc. Chtěl bych být maximálně transparentní, tak se předem omlouvám, že budu trochu dlouhý.

Můj život:
Jsem rodák ze Semil a do Prahy mě zavála touha po vzdělání. Ze školy jsem si kromě vzdělání a diplomu odnesl ještě něco mnohem důležitějšího, a to moji úžasnou manželku. Společně žijeme asi deset let ve Strašnicích, máme dvě malé holčičky a spoustu práce. Rodina mé ženy zde žije už po několik generací a ze mě se postupem času stal lokální patriot. Díky tomu dobře vím jak to tu chodilo, jak je to tu teď a jaké by to mohlo být.

Moje práce:
Pracoval jsem už během studia systémového inženýrství (kombinace matematiky, informatiky a ekonomie). Nejdříve na centrále telefonního operátora T-Mobile, dále pak zhruba 7 let pro nadnárodní korporaci Nestlé. Tam jsem se od programování a datového oddělení postupně posunul na pozici HR stream leadra. Nyní, zhruba tři roky, pokračuji v kariéře u velké české odpadové firmy AVE. Nejdříve jako business analytik – SAP a nyní na HR oddělení jako manažer odměňování.

Moje politická aktivita:
Už při škole jsem pečlivě sledoval dění kolem sebe a moje ekonomické vzdělání mě vždy vedlo k liberalismu. Vždy jsem věřil novým stranám a novým myšlenkám. Od vzniku Svobodných jsem byl součástí liberálně-konzervativního křídla a pomáhal formovat buňky na P10 a P3. Stal jsem se pražským místopředsedou a členem republikového výboru (vše vždy zcela bezúplatně a dobrovolně). Vývoj Svobodných od liberalismu k libertariánství, bez základních sociálních složek státu a rozpor v myšlence vystoupení z EU mě zhruba po čtyřech letech dovedl k odchodu. Myslel jsem, že nechám politiku definitivně u ledu, ale nejde to.
Mezi tím se nám narodily děti a člověk byl vystaven realitě veřejného prostranství a institucí (radnice, hřiště, parky, školky, atd…). Od sledování zastupitelstev jsem se dostal až mezi partu lidí, která se snaží dělat věci slušně, transparentně a bez korupce (Vlasta s podporou Pirátů). A zase (zcela bezúplatně a dobrovolně) jsem se přidal do pátrání v desítkovém bahně. Na celostátní úrovni tou dobou vznikal zajímavý politický projekt Realistů, deklarace transparence, eGovernmentu, aplikace Paretova pravidla v politice, omezení přehnané politické korektnosti a odkaz na Masarykovský realismus mě oslovila a jako člen jsem pomáhal budovat pražskou buňku (zcela bezúplatně a dobrovolně). Dobrá myšlenka však nebyla využita, militantní kampaň a přehnaným nacionalismus, neměla s realismem a liberalismem nic společného a po několika měsících jsem členství ukončil.
Nicméně celou tuto dobu jsem velmi aktivně spolupracoval na komunální úrovni právě s Piráty a s Vlastou. Rozkryl jsem některé zajímavé kauzy např. kolem předražených dětských hřišť. Můj původní plán, angažovat se už jen jako nestraník vzal rychle za své. První dvě Pirátské schůze mě především po lidské, ale i programové shodě natolik oslovili, že jsem se rozhodl požádat o členství a jít do toho naplno.
Nikdy jsme z politické činnosti neměl ani korunu, vždy jsem to dělal jen z potřeby měnit věci k lepšímu a bojovat proti tomu špatnému. Jedinou odměnou je pro mě mnoho zkušeností, které jsem měl možnost získat. Stále věřím v liberalismus i když právě postupem času a zkušeností mám teď mnohem silnější sociální cítění.

Moje priority pro Prahu 10
1) Stabilizace rozpočtu – rozpočet P10 se stává dlouhodobě neudržitelný a mandatorní výdaje stále rostou. Je třeba optimalizovat současné výdaje, především za externí služby, optimalizovat hospodaření městského holdingu, zefektivnit hospodaření s byty, transparentnost zakázek.
2) Transparentnost – maximální transparentnost veřejných zakázek, průběžně od začátku do konce. Mnohem větší transparentnost u zakázek malého rozsahu (do 6.000.000,- Kč), jejich otevření a ne, pouze poptávkové řízení jako je tomu dnes.
3) Staré smlouvy – revize starých ale stále platných smluv, udělat vše pro řádné vypovězení dlouhodobě nevýhodných smluv.
4) Otevřená radnice - otevřít a zvát veřejnost na jednání výborů, komisí. Upravit pravidla pro jednání zastupitelstva, směrem k co největšímu otevření veřejnosti a vystupování na zastupitelstvu. Trvat na svolávání zastupitelstva 1x měsíčně v předem stanovených termínech.

Pokud jste dočetli až sem tak děkuju, budu se těšit na Vaše dotazy při grilování a rád bych Vás požádal o podporu při hlasování.
Petr
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Benes za příspěvky (celkem 7):
Jana.Komrskova, Michal.Koci, Pavel.Hajek, Ladislav.Koubek, Ivan.Mikolas, Olga.Richterova, Jiri.Komrska
Petr Beneš
- člen MS Praha 10
- místostarosta Praha 10
- tel: 736 603 957
Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Ahoj posádko,

nelekejte se, nechci být na více místech kandidátky současně :-),
ale přihlašuji Miloše Mrkvičku, který mě o to požádal a v současné době je mimo republiku.

Dovolím si základní info.

O politiku se zajímá od mládí, byl členem Zastupitelstva Prahy 10 za Zelené s nimiž se později názorově rozešel při utváření místních účelových koalic. V práci se věnuje podnikání v oblasti elektřiny a plynu. Jinak se věnuje sportu a rád zajde do divadla či na koncert. Je bývalý vodní skaut a doteď divokou vodu miluje. Celý svůj dosavadní život se řídí svým svědomím a těžko se vyrovnává s tím, co v minulé i současné politice vidí. To je ten důvod, proč chce kandidovat za Piráty.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Hajek za příspěvky (celkem 6):
Ivan.Mikolas, Jana.Komrskova, Petr.Benes, Olga.Richterova, Ladislav.Koubek, Jiri.Komrska
Ivan.Mikolas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 487
Registrován: 22 čer 2009, 18:50
Profese: technik, ekonom
Bydliště: Praha 10
Dal poděkování: 1536 poděkování
Dostal poděkování: 682 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Ivan.Mikolas »

Jsem ženatý, mám dvě děti (15 a 20 let), v dubnu mi bude 53 let. Narodil jsem se na Vinohradech, na Praze 10 žiji od roku 1991.

Politika a ekonomika byly, vedle zájmu o přírodu, mými koníčky už od cca deseti let ;). Protože však vztahy na ekonomické VŠ před rokem 1989 byly poněkud zvláštní a politologie v podivnostech nezaostávala, vystudoval jsem nakonec elektrotechniku na ČVUT.
Po studiu jsem krátce pracoval jako asistent projekce, od roku 1989 podnikám, převážně v oborech vzdělávání, elektro a ICT. V letech 1991-2001 jsem "na vedlější pracovní poměr" učil ICT obory na SPŠ V úžlabině na Praze 10. Od letošního ledna vlastní podnikání výrazně utlumuji a snažím se naplno věnovat práci na pražském magistrátu a pro Piráty.
Pravděpodobně právě kombinace technického vzdělání a zájmu o politiku mne v roce 2009 přivedla mezi zakladatele České pirátské strany. Aktivně jsem v ní pracoval až do začátku roku 2017, kdy jsem se - zejména díky celkovému vyčerpání a zhoršenému zdravotnímu stavu - rozhodl z politiky odejít.
Nebýt Pirátů na Praze 10, možná bych se aktivní politice již příliš nevěnoval a věnoval bych se plánovanému vzdělávacímu projektu. Ale výborná parta lidí na Praze 10, kterou jsem měl čest dávat dohromady při zakládání místního sdružení, byla rozhodujícím argumentem pro můj návrat k Pirátům koncem roku. Za tuto šanci všem, kteří mne podpořili, děkuji. Politika mne stále velice zajímá.

Na Praze 10 bych chtěl pomoci při ladění funkční metodiky chodu radnice a jejích podřízených složek. Díky praxi v oboru ICT, ekonomických systémů i ve správě budov, se poměrně rychle orientuji v tom, jak organizace fungují a kde je prostor pro zlepšení. Při zjednodušování a zpřehledňování í procesů určitě využiji zkušenosti z podnikání a ze zavádění informačních systémů a jejich školení.
Mojí prioritou v politice i obecně je prosazovat racionální přístup k řešení problémů a snaha o transparenci a ohleduplnost.

Mám zájem o kandidaturu na 4.-8 místě.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Mikolas za příspěvky (celkem 7):
Pavel.Hajek, Jana.Komrskova, Petr.Benes, Michal.Koci, Olga.Richterova, Ladislav.Koubek, Jiri.Komrska
Ivan Mikoláš, http://www.mcc.cz
člen KS Praha, garant programového bodu Podnikání
Michal.Koci
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 70
Registrován: 18 zář 2017, 17:54
Profese: člen PMS Praha 10
Dal poděkování: 219 poděkování
Dostal poděkování: 134 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Koci »

Narodil jsem se a žiji po celou dobu ve Strašnicích. Vystudoval jsem obor „Sociální politika, sociální práce“ na Univerzitě J. E. Purkyně a obor „Sociální pedagogika“ na Univerzitě Karlově. V současné době pracuji na Ministerstvu vnitra.

Od roku 2008 do roku 2016 jsem pracoval na ÚMČ Praha 10 v oblasti samosprávy. Během svého působení na radnici jsem měl možnost připravit, zorganizovat a následně zrealizovat dva evropské projekty pro rodiče na rodičovské dovolené („Do práce po rodičovské dovolené s Desítkou“, „Práce a rodina – jde to!“), připravit a prosadit koncepci prevence nežádoucích jevů u dětí a mládeže (např. myšlenka nízkoprahového klubu pro neorganizované děti a mládež u Botiče, podpora školních metodiků prevence, úprava grantového řízení m. č., spolupráce s vysokými školami, zavedení terénní sociální služby.), prosadil jsem myšlenku volby dobrovolníka roku, inicioval vznik naučné stezky ve Strašnicích, podílel se na přípravě pravidel soutěže "Zásobník projektů - město na míru", aj. Podílel jsem se na přípravě a organizaci dotazníkového šetření vztahujícího se k problematice parkování v Praze 10, na celoroční kampani „Praha 10 – město stromů“ či aktivitách „Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012“. Koordinoval jsem po určitý čas proces komunitního plánování sociálních a návazných služeb, stejně jako agendu prevence kriminality. Již v roce 2012 jsem usiloval o připojení Prahy 10 k síti Zdravých měst, tj. k Agendě 21, s ohledem na tehdejší politickou skepsi k této agendě bohužel neúspěšně. Další samosprávné aktivity jsem realizoval v Kanceláři tajemníka a následně v odboru kultury a projektů. Ke konci února 2016 byla má pracovní pozice na ÚMČ Praha 10 po osmi letech (a šesti reorganizacích) zrušena, proto se mnohé z mých myšlenek již realizace nedočkaly.

V listopadu 2014 jsem přijal nabídku senátorky (a současně radní) paní Ivany Cabrnochové na pozici jejího asistenta v Senátu. Spolupráci s ní jsem však po necelých dvou letech ukončil.

Od roku 2014 spolupracuji s opoziční zastupitelkou Janou Komrskovou při odhalování „desítkových“ nešvarů. Od jejich odhalování bych rád přešel k jejich nápravě, proto kandiduji na 4-8 místo kandidátky.

Obecně usiluji zejména o transparentní a hospodárnou správu obce, ale i činorodý úřad. Věřím totiž, že velký a dlouhodobě nevyužívaný, potenciál dobrých nápadů se skrývá v hlavách mnoha úředníků, kteří nemají prostor jak je projevit.

Domnívám se, že jsem postihl základní gro své kandidatury, proto si dovolím svou řeč zakončit citátem univerzálního českého génia Járy Cimrmana, jehož jsem celoživotní obdivovatel: „Každé zbytečné slovo je zbytečné“ a případné dotazy ochotně zodpovím osobně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Koci za příspěvky (celkem 7):
Pavel.Hajek, Jana.Komrskova, Petr.Benes, Ivan.Mikolas, Jiri.Komrska, Olga.Richterova, Ladislav.Koubek

MS Praha 10
předseda

Jiri.Komrska
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 11
Registrován: 28 zář 2017, 22:05
Profese: marketing
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Komrska »

Ahoj,
Tímto připojuji svou kandidaturu na 4. a následující místa místní kandidátky do Zastupitelstva Prahy 10.
Politiku na místní úrovni většina obyvatel města v běžném životě prakticky nevnímá. Já sám jsem se o ní začal opravdu aktivně zajímat až v okamžiku, kdy má manželka Jana Komrsková, začala řešit znovuotevření MŠ Na Sychrově. Proběhla petiční akce, rekonstrukce se dostala na program městské části a o několik let později byla Jana zvolena v roce 2014 do ZMČ. Mezitím jsem vstoupil do TOP09, což byla opoziční strana, která mi svým programem a mediálně známými tvářemi připadala jako vhodná platforma k politické aktivitě v místě.
Od roku 2014 je chování radnice a místní politika v mém životě na denním pořádku. Byla radost pracovat na kauzách, které Jana postupně uveřejňovala na svém webu a která jsme jejím prostřednictvím mohli komunikovat na jednáních Zastupitelstva. Po rozpadu koalice R. Kleslové v roce 2016 se do vedení radnice dostává TOP09 a to byl současně i konec mého členství v této straně. Spolu s Janou jsme pokračovali v „místní agendě“ a podařilo se i několik pěkných mediálních výstupů v časopisech jako je Týden, Euro, Dnes. www.aktualne.cz, www.lupa.cz, TV Prima nebo v pořadu Očima Josefa Klímy, které „slávu“ radnice Prahy 10 šířili i za její hranice.
To jsou i věci, ve kterých bych rád pokračoval, nyní však jako přímý účastník jednání.
Mou prioritou je absolutní transparentnost ÚMČ – od faktur, smluv, výběrových řízení až po plnění rozpočtu. Druhým velkým tématem, které patří k mým favoritům, je činnost městských akciových společností, finanční toky, které se v nich odehrávají a správa majetku (včetně Horského hotelu, Gutovky, správy bytového fondu a dalších), který mají ve své kompetenci. Cílovým stavem je sloučení do jedné firmy, očištění od všech negativních aktivit, jejich důkladné objasnění a případně vyšetření, výhledově pak ukončení činnosti celého holdingu. Samozřejmostí pak je efektivní nakládání se svěřeným majetkem a hospodaření městské části s ohledem na její budoucí vývoj a její potřeby (včetně správy bytového a nebytového fondu, rozvážného přístupu k prodeji majetku).
Můj velmi, ale opravdu velmi stručný profil je zde: https://wiki.pirati.cz/lide/jiri_komrska
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Komrska za příspěvky (celkem 5):
Pavel.Hajek, Jana.Komrskova, Ivan.Mikolas, Ladislav.Koubek, Petr.Benes
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

přihlášení kandidáti byli přidáni do úvodního příspěvku
doporujčuji kandidátům udělat si profil na wiki, přihlašovací údaje na wiki jsou stejné jako na fóru, přihlašuje se vpravo nahoře
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 3):
Pavel.Hajek, Petr.Benes, Jana.Komrskova
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Petr.Benes
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 88
Registrován: 03 úno 2018, 20:53
Profese: opoziční zastupitel Praha 10
Dal poděkování: 397 poděkování
Dostal poděkování: 203 poděkování

Re: MS Praha 10 1/2018 Primárky 4. - 8. místo (rozprava)

Příspěvek od Petr.Benes »

Michal.Jokes píše: 18 bře 2018, 23:24
přihlášení kandidáti byli přidáni do úvodního příspěvku
doporujčuji kandidátům udělat si profil na wiki, přihlašovací údaje na wiki jsou stejné jako na fóru, přihlašuje se vpravo nahoře
Díky za připomenutí, profil dodělán zde: Petr Beneš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Benes za příspěvky (celkem 2):
Jana.Komrskova, Michal.Jokes
Petr Beneš
- člen MS Praha 10
- místostarosta Praha 10
- tel: 736 603 957
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 10“