KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Vážené krajské forum,
tímto zahajuji primární volby na 7. - 10. místo na kandidátce pro volby na Magistrát Hlavního města Prahy 2018. Jednání bude probíhat na základně volebního řádu a jednacího řádu CF.

Rozprava a tedy i lhůta pro předložení kandidatury poběží do 18. 3. 2018.
Kandidáti se budou moci představit členům na veřejném grilování 6. 3. 2018 nebo 13. 3. 2018 vždy od 20:00 v Pracovně.

Kandidát/ka by ve své kandidátské řeči měl/a uvést, jak chce funkci vykonávat a jaké pro ní má předpoklady.
Kandidát/ka musí mít nejpozději v den zahájení volby (tzn. lze se přihlásit rovnou a profil doplnit časem) aktuální prezentaci na pirátském webu. Návod na zřízení profilu najdete zde, OFFTOPIC nezapomeňte se vpravo nahoře přihlásit, přihlašovací údaje jsou stejné jako na fóru.
Pokud se hlásíte do více voleb (např. na 2-6 i na 7.11. místo), přihlaste se prosím do každé zvlášť. V druhé a jakékoli další stačí napsat hlásím se do této volby a odkázat na svoji kandidátskou řeč v té první, ale prosím učiňte tak, bude to tak přehlednější OFFTOPIC a ušetříte mi tak práci a sobě starosti, když bych si třeba náhodou nevzpomněl, že jste se hlásili v jiném vlákně.

Hlasování dvoukolové, první kolo bude zahájeno 19. 3. 2018. a bude trvat minimálně 48 hodin. Druhé kolo bude bezprostředně následovat.

Přihlášení kandidáti:
- Tibor Vansa- přihlášení a kandidátská řeč
- David Bodeček - přihlášení a kandidátská řeč
- Pavel Hájek - přihlášení a kandidátská řeč
- Tomáš Murňák - přihlášení a kandidátská řeč
- Jiří Dohnal - přihlášení a kandidátská řeč
- Jaroslava Vatay - přihlášení a kandidátská řeč
- Jiří Hoskovec - přihlášení a kandidátská řeč
- Ivan Mikoláš - přihlášení a kandidátská řeč
- Šárka Sedláčková - přihlášení a kandidátská řeč
- Pavel Tauer - přihlášení a kandidátská řeč
- Pavel Nazarský - přihlášení a kandidátská řeč
- Jaromír Beránek - přihlášení a kandidátská řeč
- Štěpán Štrébl - přihlášení a kandidátská řeč
- Eva Horáková - přihlášení a kandidátská řeč
- Robert Rameš - přihlášení a kandidátská řeč
- Martin Arden - přihlášení a kandidátská řeč
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvek:
Michal.Stepan
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Tibor.Vansa
Garant/ka programového bodu
Příspěvky: 635
Registrován: 25 kvě 2016, 16:05
Profese: analytik kreditního rizika v bance
Dal poděkování: 287 poděkování
Dostal poděkování: 1071 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Tibor.Vansa »

Vážené krajské fórum, milé Pirátky a Piráti,

hlásím se jako uchazeč o kandidaturu, a to od 6. místa na kandidátce dál.

V Praze žiji a její krásu vnímám od dob svých vysokoškolských studií, tedy 14 let. Mám ji rád takovou jaká je, mojí ambicí je proto zajistit ji především kompetentní a transparentní správu. Praha v předchozích dekádách prohospodařila velkou část svého majetku a na tom stávajícím si vytvořila značný vnitřní dluh. I když se řadí k bohatším částím Evropy, bude náročné jej splatit a připravit se na výzvy, které nás čekají. Hodně se mluví o dopravě, a územním rozvoji apod., ale velkou výzvu podle mne představuje i stárnutí populace. Jako zastupitel bych se proto chtěl věnovat hospodaření města, zda je udržitelné a v souladu se všemi cíli, které si předsevzalo.

Z pozice předsedy na Praze 4 se snažím vytvořit si základní povědomí o všech oblastech správy města, nejvíce jsem se ale zatím zabýval územním rozvojem. Slovo developer má dnes téměř hanlivý význam a to je špatně. Ačkoliv pro prodej městských pozemků panují přísná pravidla, jejich někdy i několikanásobné zhodnocení podléhá pouze laickému úsudku zastupitele. Okolním starousedlíkům jsou někdy vyměněna okna, v lepším případě investor zbuduje školku, která pokryje poptávku z nové výstavby. Praha by měla dostat jasná pravidla pro změny územního plánu, podle kterých by investor vyplácel městské části finanční kompenzace na základě znaleckého posudku. Městská část by tak získala finance na veřejnou vybavenost pro stávající i nové obyvatele. Praha rovněž trpí na vleklý proces stavebních řízení, což je i jeden z důvodů neúměrně vysokých cen bytů. Ambicí Pirátů by mělo být tento proces urychlit a zprůhlednit. Ačkoliv mnohé základní myšlenky nového Metropolitního plánu se mi zdají jako správné (např. vytvoření lokalit s popisem jejich charakteru, idea pevné nepřekročitelné hranice města, idea zahušťování namísto rozlézání do krajiny apod.), velmi mi vadí jeho nejednoznačnost a obecně těžká srozumitelnost pravidel. Aby byl proces stavebního řízení co nejrychlejší, jsou potřeba podle mne jasná, přezkoumatelná a předvídatelná pravidla, která poskytují minimální prostor pro vlastní správní uvážení.

Nevlastním auto ani řidičský průkaz, nicméně nejsem v tomto směru fanatikem a chápu, že pro mnoho rodin je jeho používání nezbytné. V oblasti dopravy mne proto zajímá především vývoj okolo stavby metra D, největší Pražské investice v následujících letech. Nesouhlasím s tím, aby výstavbu v jejím okolí prováděla jediná firma – Penta prostřednictvím dceřiné firmy dopravního podniku. Ten by byl obtížně kontrolovatelný magistrátem, natož pak městskými částmi, na jejichž územní bude stavět. Model PPP (spolupráce veřejného a soukromého sektoru) stojí i v případě stanic metra D za zvážení, ale za mnohem otevřenějších podmínek.

Témat k řešení je v Praze mnohem více, ale to bude doufám i nás zastupitelů, proto bych nyní uvedl pár slov o své politické historii. K aktivní politice jsem se dostal ze zvědavosti před posledními parlamentními volbami, kdy jsem se jako ambasador zapojil do Rekonstrukce státu, jejíž hlavním úspěchem bylo prosazení registru smluv. Osobně jsme získal podpisy 12 bývalých poslanců, 2 senátorů a Andreje Babiše. To mne přivedlo k poznání, jak i malá skupina aktivních občanů toho může poměrně hodně ovlivnit. Proto jsem v létě 2016 vstoupil do Pirátské strany. O rok později jsem se stal garantem programového bodu finance a od letoška předsedou Pirátů na Praze 4. Protože vykonávat zodpovědně tyto dvě funkce a zároveň si budovat profesní kariéru v bance nešlo, ukončil jsem v únoru svůj pracovní poměr a usiluji o částečný úvazek asistenta poslance (3.kolo u poslanců, ke kterým se hlásím, stále neproběhlo). Zbylou část úvazku věnuji komunální kampani v Praze.

Některým přátelům i Pirátům se moje rozhodnutí vrhnout se fulltime na politiku zdálo troufalé, ale říká se, že člověk na konci života lituje spíše rozhodnutí, které neudělal, než těch, které udělal. Cílem mé životní dráhy není stát se profesionálním komunálním politikem, ale atmosféra u Pirátů je skvělá a já bych velmi rád co nejvíce přispěl k úspěchu Pirátů a společenské změně v ČR. Vzhledem k tomu, kolik se valí na banky nové regulace, se nebojím toho, že bych měl v budoucnu problém najít znova dobře placenou práci v komerční sféře a proto jsem se k tomuto kroku odvážil.
V případě, že bych uspěl jak ve volbách na Praze 4, tak na magistrátu, tak by rozhodnutí, které funkce si nechám, záleželo hlavně na povolebních vyjednáváních na Praze 4. Pokud bychom byli v opozici či jsme vyjednali uvolněnou pozici pro jiného zastupitele – Piráta (pro některé oblasti má naše MS určitě vhodnější členy), tak bych měl větší zájem o magistrátní mandát, ať uvolněný či ne.

K povinným údajům - vystudoval jsem Matematicko-fyzikální fakultu UK, obor ekonometrie. Pracoval jsem 8 let v bance jako analytik kreditního rizika, kde jsem mimo jiné připravoval retailový rozpočet banky. Bydlím v družstevním bytě mého otce, s manželkou máme naspořeno něco přes milión korun. Dříve jsem působil v Hnutí Brontosaurus, dobrovolnické organizaci na ochranu přírody a památek, kde jsem byl 2 roky předsedou jejich Pražského článku ZČ HB Rozruch. Ten pobíral dotace od MŠMT, které nepřekročili 20 000Kč ročně.

Díky všem, kteří dočetli až sem a těším se, že si kampaň společně v ulicích užijeme stejně tak, jako tu parlamentní.
Tibor
Uživatelský avatar
David.Bodecek
Krajský zastupitel
Příspěvky: 545
Registrován: 07 úno 2018, 20:42
Profese: Pedagog a metodik
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 371 poděkování
Dostal poděkování: 369 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od David.Bodecek »

Čtenáře tohoto statusu zdravím a přestože jsem se doposud online “tváří v tvář” většině z Vás nepředstavil, vkládám sem - na fórum, opakovaně moji písemnou prezentaci s menší úpravou.

Mějte se moc fajn a těším se na viděnou. David.
——————————————————————————————

Děkuji těm, kteří si najdou čas přečíst si mnou níže uvedené.

Během krátké doby se zde na fóru představuji již po druhé. Jmenuji se David Bodeček. V současné době jsem v „očekávání“, zda li budu přijat mezi členy České pirátské strany. Jsem občanem s trvalým pobytem na Praze 1. Z tohoto důvodu mám intenzivní zájem o věci, které se v této mojí domovině dějí, stejně tak mám velmi blízko i k městským částem (MČ) sousedním. Zejména pak k Praze 7 a ke Karlínu na Praze 8.

Zastávám názor, že pirátskou kandidátku do Zastupitelstva hlavního města Prahy (ZHMP) by v jejím popředí měl vedle Zdeňka Hřiba reprezentovat Dan Mazur. Na tyto pány by pak měli navázat současní úspěšní zastupitelé pražského magistrátu, dále členové pražského předsednictva, předsedové/předsedkyně místních sdružení. S nadsázkou píši, že se dle mého přesvědčení jedná téměř o „podmínku nutnou“ pro Adama Zábranského, Ondřeje Kalasche, Viktora Mahrika, Ivana Mikoláše, Víta Šimrala, Tomáše Murňáka, Pavla Hájka, Romana Kučeru, Jaromíra Beránka. Zmínil bych však i Michala Jokeše, o jehož kvalitách nepochybuji. Jsem velkým zastáncem, aby v popředí kandidátky byly zastoupeny v nemalém počtu ženy. Jak jsem na pirátských setkáních měl možnost vidět a slyšet, jedná se o velmi kvalitní osoby a to, co se týká znalostí, ale i schopností. Ženy u Pirátů na pražském magistrátu chybí. Velmi se o jejich podporu přimlouvám.

Bylo by fajn, kdyby každá městská část měla ve svém popředí na kandidátce na pražský magistrát minimálně jednoho svého zástupce.
Opakovaně apeluji na Jitku Nazarskou z Prahy 1, aby reprezentovala na kandidátce do ZHMP naši MČ. Snad ji přiměji touto výzvou. Po jejím přihlášení bych se vzdal této mé kandidatury v její prospěch.

Tuto svoji kandidaturu sepisuji na základě přečteného mého jména u facebookového statusu Adama Zábranského a to k jeho výzvě pro přihlášení se na magistrátní kandidátku. Mým naprosto stěžejním zájmem je zastupovat pirátský program na MČ Praha 1, čemuž rád věnuji značnou část svého času. V případě, že by se Jitka Nazarská neodhodlala kandidovat do ZHMP, s vědomím nutnosti Prahy 1 mít svého zástupce, bych projevil zájem se ucházet i o Vaši podporu na kandidátce od 7. místa níže.

Propojenost MČ Praha 1 s Magistrátem hlavního města Prahy je natolik velká, že apeluji s prosbou na Vás všechny, aby byla dána možnost pro zástupce Prahy 1 mít alespoň jednoho kandidáta na relativně volitelném místě.

Co se týká mé osoby, tak si dovolím zopakovat to, co je uvedeno pod mým profilem mezi zájemci o členství v České pirátské straně. Je mi téměř osmatřicet let, narodil jsem se na jižní Moravě, kde jsem vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor dějepis – občanská výchova pro základní školu, s navazující aprobací pro školu střední. Po pětileté pedagogické praxi jsem se zabýval metodikou a nastavováním procesů ve společnosti Konica Minolta Business Solutions pro střední a východní Evropu, a to v její brněnské centrále. Vzhledem k mým volnočasovým aktivitám v nadacích Kapka naděje, Výboru dobré vůle Olgy Havlové, a následně v občanském sdružení Sluneční parsek, které se zaměřovaly na děti, které prodělaly onkologickou léčbu, jsem se musel vzdát svého uvedeného zaměstnání. Stejnou agendu však realizuji dvanáctým rokem v malé holdingové společnosti, která se zabývá výstavbou a pronájmem skladových a administrativních budov. Dnes se tomu říká „developeřina.“ Jsem však rád, že mohu mimo školní budovu praktikovat to, co bylo vždy mým zájmem, posláním – tj. pedagogika.
Řadím se mezi týmové hráče, mám rád hru, soutěže a svým způsobem výzvy. Teamové hry. Jsem cca dvanáct let nadšeným fanouškem českých tenistů a tenistek, které často doprovázím zejména na Davis a Fed cupové turnaje. Mám rád muzikály, muzikálovou hudbu, kterou často poslouchám. Pokud mi to čas dovolí, tak navštěvuji muzikály zde v Česku , nebo i mimo naše hranice. Rád cestuji a posledních deset let si plním i některé sny o cestování po světě. Naučil jsem se i díky tomu vážit si dříve nedoceněného. Více vnímat lidi kolem sebe a pokaždé se snažit najít inspiraci, kterou by bylo možné využít tam, kde jsem doma. Domovem pro mne bude vždy Česko, a zdá se, že Praha a její okolí, i když jsem se narodil a své dětství prožil na vesnici. Je mi jasné, že v případě angažovanosti při prosazování pirátského programu bych se musel některých výše uvedených aktivit vzdát, respektive lépe plánovat svůj čas.

Mezi mé negativní vlastnosti patří paličatost přecházející až k tvrdohlavosti. Jsem velmi špatný řidič. Místo pozornosti za volantem se při jízdě kochám sledováním okolí. Léta se snažím pracovat na asertivitě, což je v rámci mé nátury značně obtížné. Jsem považován za „šťouravého“ člověka s mým přesvědčením, že tomu je tak snad pouze v pozitivním slova smyslu. Mám rád dochvilnost a dodržování dohod.

K mé možné aktivitě na pražském magistrátu. Vzhledem k téměř čtvrtročnímu aktivnímu sledování a to pouze minima z jeho agendy usuzuji, že tato práce je velmi atypická a bude nutná, v případě úspěchu, velmi rychlá adaptabilita a schopnost se naučit mnohému novému. Vzhledem k tomu, že jsem vždy byl týmový hráč, cítil bych nutnost sledovat úkony pirátských „harcovníků“ z pražského magistrátu a řídit se již zaběhnutým systémem Pirátů.

Témat pro Hlavní město Prahu pro nadcházející volební období bude mnoho. Jako jedno ze stěžejních považuji výstavbu metra D, a obecně - výstavbu a její rozvoj. A to ať už se jedná o dopravní stavby, moderní architekturu či veřejné budovy.

Osobně bych však rád navázal na to, s čím jsem se v poslední době měl možnost aktivně setkat a v tématu angažovat. Tím je Nemocnice Na Františku (NNF), t.č. v jednání mezi MČ Praha 1 a Hlavním městem Praha při převodu nemocnice pod Hlavní město Prahu. Nerad bych byl zlým prorokem, ale aktivitu kolem NNF nepovažuji v současné době za zdaleka uzavřenou. Nechci Vás tady seznamovat s detaily, nicméně jsem toho názoru, že téma městské nemocnice, kterou Hlavní město Praha v současné době nemá k dispozici, je tématem nejen pro MČ Praha 1, ale i pro většinu jiných pražských MČ a to i v rámci propojenosti se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy. Tato záležitost je v agendě magistrátního Výboru pro zdravotnictví a bydlení. Díky NNF a ochotě ze strany předsedajícího uvedeného výboru jsem měl možnost se alespoň minimálně seznámit s agendou výboru, ve kterém v současné době Piráti nemají svého zástupce. V rámci náplně výše uvedeného výboru by kromě zdravotnictví je i problematika bydlení, která je v současné době upozaďována. Zde vidím potenciál v řešení tzv. dostupného a sociálního bydlení na území Hl. m. Prahy, a to zejména při spolupráci s jednotlivými MČ. Zde se nabízí velká možnost komunikace s jednotlivými pirátskými zástupci MČ.

Zmíněná NNF a to v rámci nedávno ukončeného koncesního řízení je pro občany Prahy tématem snadno pochopitelným a pro kandidáty i lehce uchopitelným. Piráti zde prokázali, že jejich spektrem zájmu nejsou pouze technické oblasti. Podotýkám, že velmi aktivním při snaze ukončit koncesní řízení k nemocnici byl pirátský kandidát na pražského primátora Zdeněk Hřib.


Pokud Vás bude cokoli o mé osobě, mých názorech, postojích zajímat, tak se neváhejte zeptat. Považuji se za spokojeného a maximálně otevřeného člověka.

Děkuji za Váš zájem.

David
Uživatelský avatar
Pavel.Hajek
Příspěvky: 501
Registrován: 29 čer 2014, 13:07
Profese: učitel
Dal poděkování: 503 poděkování
Dostal poděkování: 1076 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Hajek »

Ahoj pirátstvo,

hlásím se na magistrátní kandidátku a bude mi ctí být kdekoliv od 7. místa dolů. Vzhledem k očekávané transparenci našich kandidátů uvádím všechny zásadní informace o sobě.

Souběh mandátů - střet zájmů

Ucházím se na Praze 10 i na místní kandidátku, konkrétně na 2. místo. Pokud bych byl zvolen do obou zastupitelstev, budu respektovat kodex a po dohodě se svou buňkou i magistrátním klubem přijmu jen takovou funkci, která nepovede ke střetu zájmů, kde budu užitečnější a především, kde mě to bude bavit.

Studium
FSv ČVUT (Ing.), současné studium PedF UK

Zaměstnání
2009-2018 – učitel na základní škole
2014-2018 – předseda SVJ

Obchodní společnosti, podnikání
2009-2017 – živnost v oboru Katastr nemovitostí
Nikdy jsem nebyl podílníkem ani členem orgánů obchodní společnosti.

Přijaté dotace a neziskové aktivity
Jako fyzická osoba jsem nepřijal žádnou dotaci, jako statutár watchdogového spolku Zaostřeno na Desítku jsem zprocesoval dotaci pro náš spolek 63.000 Kč od Nadačního fondu proti korupci. Peníze byly určeny na posudky, právníky a investigativu kolem kauzy Horského hotelu Prahy 10. V této věci jsme podali několik trestních oznámení (např. http://www.nfpk.cz/tz/4184). Podání mělo úspěch v tom, že stavební firma vrátila Praze 10 asi 5 mil. Kč za zjevně neprovedené práce. Část dotace jsme fondu vrátili, některé služby a posudky jsme sehnali levněji než se čekalo.

Jelikož nejsem zastupitel, moje aktivity jdou často cestou petic nebo žádostí o informace. Např. v roce 2014 jsem se aktivně podílel na sběru podpisů pod vyhlášení místního referenda na Praze 10, v roce 2016 jsem opruzoval obce nad 10 tis. obyvatel se zveřejněním faktur a dvě třetiny z nich úspěšně (viz odkaz http://www.pirati10.cz/mapa-faktur/ kde jsou ke stažení faktury z let 2010-15, nejvtipnější byla tradičně Praha 1, viz http://www.metro.cz/pirati-pozadali-o-s ... -metro_jsk). Loni jsem páchal petici na záchranu mokřadu na Slatinách (odkaz http://www.zaostrenona10.cz/petice-za-zelene-slatiny/)...

Majetkové poměry
Vlastním byt 3+1 na sídlišti Slávie.
Infantilně se přiznávám, že sbírám lego modely pirátských lodí, pevností a hradů a tak z movitého majetku mám nejvíce peněz v kostkách (hodnota cca 120 tis. Kč).
Jezdím autem Ford Fusion z roku 2010, které patří ženě (hodnota cca 100 tis. Kč).
Nemám velké finanční úspory (cca 6 platů), ale současně nemám žádné bankovní ani nebankovní závazky, úvěry, hypotéku atd. Jediné závazky a manželské povinnosti mám ke své ženě.

Použitelnost v zastupitelstvu
Odpovídá vzdělání a zkušenosti - Školství, správa majetku, případně územní rozvoj

Vize
Asi nemá smysl opakovat, že naprostým základem pro nás musí být naše osobní transparence, vyloučení střetu zájmů, transparence úřadu, který budeme spravovat a komunikace s občanem jako klientem úřadu a současně i jeho „akcionářem“.

Za další problémy města považuji

- nejednotnou koncepci parkování. Politici se zřejmě domnívají, že v lidech přetrvává socialistické myšlení parkování a dálnic zadarmo. Nebál bych se do toho šlápnout a tento mýtus prolomit.

- personální situaci ve školství. Pražští učitelé mají oproti krajům více žáků ve třídách a současně nižší relativní odměny za práci vzhledem k nákladům na bydlení v Praze. Nemůžeme se divit, že zdrhnou.

- vztah magistrátu a městských částí. Nelíbí se mi, když přidělené peníze MČ i dotace mají záviset na složení koalic na MČ versus Magoš. Přivítal bych zde koncepčnější řešení, které by předešlo preferování i buzerování jednotlivých starostů.

- větší kompetence MČ. Zdá se mi, že centrálně se rozděluje příliš velké procento z financí, které Praha má. Z pohledu občana je pražská úroveň politiky prakticky nedostupná a například místní hnutí, které dokáže docela dobře zabodovat ve volbách na MČ už na Magoš nemá moc šancí proniknout a něco v tomto molochu zásadně změnit.

- územní/metropolitní plán. RoKo na IPRu a v příslušném magistrátním výboru další „mlátička“ z roku 1989. Zrovna to ve mně nevyvolává velkou důvěru v klíčovou oblast správy města. Přitom tvůrce územního plánu má moc přirovnatelnou k České národní bance. Škrtem pera v mapě změní nuly v ceně pozemku podobně jako při měnové reformě. Úžasný prostor pro korupci.
Vedle projektů developerů a spekulativních investic do bytů mi chybí podpora výstavby např. pro družstva a spolky.

Územní plán považuji za politicky nejtěžší oblast, jelikož je potřeba posoudit a skloubit zájmy tisíců až desetitisíců aktivních účastníků. Ale i do toho bychom se měli pustit, protože jsme zdědili jedno z nejkrásnějších měst na světě a je na nás, zda ho dalším generacím předáme minimálně ve stejné kráse nebo ho necháme změnit v megapolis čínského typu.

Všichni kandidáti do zastupitelstva by měli mít s pokorou na paměti pověst o stavbě paláce Kinských na Staroměstském náměstí. Budova vystupuje do náměstí, výrazně porušuje uliční čáru a traduje se, že je to díky trojici úplatných konšelů, kteří uliční čáru dopustili prolomit. Soud byl tenkrát nekompromisní a radní za své konání poslal na šibenici.

Pavel Hájek
Uživatelský avatar
Tomas.Murnak
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 292
Registrován: 23 čer 2010, 13:28
Profese: softwarový operátor
Bydliště: Praha 13
Dal poděkování: 435 poděkování
Dostal poděkování: 317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Tomas.Murnak »

Ahoj Piráti!

Hlásím se na 7. - 10. místo kandidátní listiny Pirátů do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Můžete mne znát jako předsedu Pirátů a zastupitele na Praze 13.

O politiku se zajímám přes 10 let. Aktivněji jsem se do ní zapojil v roce 2010, kdy jsem již jako člen České pirátské strany kandidoval na kandidátce Zelených ve volbách do Zastupitelstva městské části Prahy 13 a Zastupitelstva hlavního města Prahy. Zastupitelem jsem se stal v roce 2014, kdy Piráti pod mým vedením, v koalici se Stranou Zelených (Zelení a piráti pro 13), získali ve volbách 11,19 % hlasů, což nám přineslo 5 mandátů (2 Piráti a 3 Zelení) z celkových 35.

I přesto, že jsme nakonec skončili v opozici a koalice nám nedovolila zasednout v žádném výboru ani komisi, podařilo se nám prosadit část pirátského programu jako je rozklikávací rozpočet, zveřejňování rozpočtu ve strojově čitelném formátu, pozastavit neefektivní projekt kamerového systému.

Osobně jsem upozornil také na vyvádění dotací určených spolkům zpět radním http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/r ... 60708.html .

Úspěšný boj na Praze 13 jsem svedl také za svobodný přístup k informacím, který se mi vládnoucí koalice pokusila zamezit například falešnou skartací zvukového záznamu z jednání zastupitelstva (viz též moje interpelace ).



Záznam jsem chtěl použít jako zvukovou stopu k našemu pirátskému natáčení jednání zastupitelstva, protože doposud není u nás jako na ostatních MČ oficiálně zveřejňováno. Záznamy mi po odvolání na Národní archiv pro porušení archivního zákona ve spolupráci s pražskými zastupiteli musely být vydány.

Mé podání na odbor kontrolních činností pražského magistrátu nakonec významnou měrou přispělo k vydání nové směrnice pro vydávání informací, která konečně zavedla mj. i odpovědnost osob za neposkytnutí informace. Od této doby si radnice nedovolí informace odepřít nejen mne, ale z reakcí našich příznivců víme, že je sdílnější i při podání běžných občanů.

Ve spolupráci se spolky a SVJ se věnujeme i otázce necitlivé výstavby, která zde zpravidla probíhá bez vyjádření veřejnosti.

Budu též kandidovat na Praze 13 na některém z čelních míst.

Tomáš Murňák,
předseda MS Praha 13,
zastupitel Prahy 13

E-mail: tomas.murnak@pirati.cz
Profil: https://praha13.pirati.cz/lide/tomas-murnak/
Facebook: https://www.facebook.com/TMurnak

Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Do úvodního příspěvku byli přidání přihlášení kandidáti
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Jo a pro informaci. V úvodním příspěvku přibyla i tato věta:
Pokud se hlásíte do více voleb (např. na 2-6 i na 7.11. místo), přihlaste se prosím do každé zvlášť. V druhé a jakékoli další stačí napsat hlásím se do této volby a odkázat na svoji kandidátskou řeč v té první, ale prosím učiňte tak, bude to tak přehlednější OFFTOPIC a ušetříte mi tak práci a sobě starosti, když bych si třeba náhodou nevzpomněl, že jste se hlásili v jiném vlákně.
Někteří už tak činí. Díky jim za to. Ostatní se podle toho prosím zařiďte. Předem dík i Vám :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvek:
Jaroslava.Vatay
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Jiri.Dohnal
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 98
Registrován: 10 kvě 2017, 21:18
Profese: Projektový manažer
Bydliště: Praha 11
Dal poděkování: 572 poděkování
Dostal poděkování: 262 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jiri.Dohnal »

Milé Pirátky a Piráti, vážení členové Krajského sdružení Praha,

rozhodl jsem se podpořit svojí kandidaturou Piráty na MHMP a tím přispět svým dílem k rozvoji a rozkvětu našeho hlavního města Prahy s tím, že bych rád kandidoval na 7. až 10. místě kandidátky.

Dnes 13.3. 2018 se zúčastním "grilování" a ostatní podrobné informace o mne a mých prioritách doplním do stanoveného termínu :-)

Děkuji -

Jirka Dohnal, Praha 11
Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2123
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2052 poděkování
Dostal poděkování: 3779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Pro forma - pokud neuspěju na místa 2.-6., hlásím se i sem. :) Kandidátská řeč viewtopic.php?f=349&t=40069#p546437
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 8):
Michal.Jokes, Petr.Daubner, Jaroslava.Vatay, David.Bodecek, Ivan.Mikolas, Eva.Tylova, Michal.Stepan, Jiri.Komrska

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Uživatelský avatar
Jaroslava.Vatay
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 44
Registrován: 22 říj 2017, 22:47
Profese: mediátor, lektor, kouč, produkční
Bydliště: Vršovická 1429/68, Praha 10
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 7. - 10. místo (rozprava)

Příspěvek od Jaroslava.Vatay »

Pirátky a Piráti,
když neuspěji do 6. místa, hlásím se na další část cesty 7. - 10. místo: Kandidátská řeč zde.

Hezké dny, Jaroslava :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslava.Vatay za příspěvky (celkem 6):
David.Bodecek, Petr.Daubner, Eva.Tylova, Jan.Lipavsky, Vit.Simral, Kornelia.Gottmannova
Motto: "Slouží to mně, ostatním i vyššímu smyslu"?

Jaroslava Vatay
Facilitátorka, lektorka, produkční
jaroslava.vatay@pirati.cz, tel. +420777885322
  • Projektová manažerka: Nové Pice | Mediátorka a facilitátorka (členka mediačního týmu) | Komunikace a kultura | Občanský aktivismus
Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“