KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.


Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Michal.Prager
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 31
Registrován: 04 led 2018, 18:07
Profese: Ředitel neziskové organizace
Bydliště: Praha 14
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Prager »

Vážené Pirátky, Vážení Piráti,

rád bych se ucházel o místo na kandidátce do ZHMP od 2. místa dále.

V tuto chvíli ještě nejsem členem PS (přihlášku jsem podal na začátku ledna). Mohu nabídnout své předchozí zkušenosti s komunální politikou. Jsem již čtvrtým rokem zastupitelem za Zelené s podporou Pirátů na Praze 14 a o čtyři roky více působím v Komisi pro sociální věci a zdravotnictví. Rovněž mám zkušenosti s prací pro Magistrát hl. m. Prahy, když jsem 3 roky působil jako předseda pracovní skupiny pro Prahu bezbariérovou a otevřenou (dnes již Komise).
Je mi 37 let, mám vystudovánu veřejnou správu a profesní titul MBA v managementu obchodu. Žiji s rodinou na Černém Mostě a v Praze žiji prakticky od školních let. Profesně jsem momentálně ředitel neziskové organizace Pestrá, o.p.s., která se zabývá výcvikem asistenčních psů, poskytováním sociální služby a zaměstnáváním lidí se zdravotním postižením (sociální podnikání). Celý život se pohybuji v pomáhajících profesích a zabývám se sociální politikou (zejména vůči osobám s postižením). Během práce pro MHMP jsem měl možnost přinášet nové trendy z různých evropských měst (Barcelona, Helsinky, Berlin, Kodaň apod.). V neposlední řadě jsem byl v loňském roce zvolen mezi 100 nejlepších inovátorů Střední Evropy do sítě New Europe 100. Rovněž jsem občasným vypravěčem příběhů ve spolku Storytelling.

To, co bych chtěl prosazovat na MHMP, úzce souvisí s mou pracovní kariérou a životními zkušenostmi. Několik bodů je navázaných na politiku pro osoby se zdravotním postižením, kterých je cca 10% z celkového počtu Pražanů. V sociální oblasti bude Praha v nadcházejícím volebním období čelit velkým výzvám, na které je nutné se řádně připravit.

Sociální politika – aktivně prosazovat odstraňování bariér ve veřejném prostoru, tak aby Praha dodržela svou koncepci a v roce 2025 byla veřejná doprava bez bariér; politika k osobám bez přístřeší – rozšířit síť denních center a podpora sociálního bydlení; příprava na konec dotací z ESF – nastavit funkční modely financování zejména terénní sociální práce.
Bydlení – mohu podtrhnout vše, co psali ostatní kandidáti. Přidal bych, že Praha musí investovat i do stávajícího bytového fondu a zkvalitňování bydlení v něm.
Veřejná doprava – jednoznačně podporuji kvalitní veřejnou dopravu a její upřednostnění před individuální automobilovou dopravou. Musí být jasnou vizí Prahy dostávat auta z centra města a podporovat jak pěší tak cyklistickou dopravu.
• Podpora inovací – pokud se chce Praha rovnat nejvýznamnějším evropským regionům, tak musí podporovat inovace všeho druhu (technologické, sociální apod.).
Radnice pro lidi – „Přestaňme hledat důvody, hledejme řešení“ – to je moje heslo, které bych chtěl aktivně prosazovat. Z téměř desetiletých zkušeností ve veřejné správě vím, že úřady se odcizily občanovi. Nejsou zde proto, aby hledali řešení občanských starostí, ale hledají pouze důvody, proč nevyhovět. Jsem přesvědčen, že je úkolem politiků a zejména Pirátů toto klima na úřadech měnit. Mohl bych jako podklad pro své tvrzení použít cosi o zemskou gravitací přitahovaných exkrementech. Rád bych raději byl účasten a prosazoval proces změny.

Děkuji za Váš čas věnovaný mému představení a jsem připraven odpovídat na Vaše otázky. Budu nesmírně rád, pokud mé názory shledáte zajímavými a hodnými Vaší podpory.

Přeji pěkné dny všem 😊.
Michal Prager
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Prager za příspěvky (celkem 6):
Vit.Simral, Pavel.Nazarsky, Jan.Hora, Jaromir.Beranek, Michal.Stepan, Ondrej.Moravcik
Uživatelský avatar
Zuzana.Drazdova
Člen KS Praha
Příspěvky: 38
Registrován: 06 čer 2015, 19:42
Profese: Vývojářka IoT technologií
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 94 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Zuzana.Drazdova »

Zdravím krajské fórum,

chtěla bych vás požádat o podporu mé kandidatury na 2. až 6. a případně jakékoli další místo.

Ráda bych se nejprve stručně představila:
Jmenuji se Zuzana Drázdová, je mi 21 let. Pocházím z jihočeské vesnice Pištín, nyní už třetím rokem žiji a studuji v Praze. Aktuálně jsem ve třetím ročníku na Obecné informatice na Matematicko-fyzikální fakultě UK. Členkou Pirátů jsem od svých 18 let. Dosud jsem kandidovala za Piráty vždy v jižních Čechách. Vzhledem k tomu, že na jih už jezdím málokdy a téměř veškerý svůj čas trávím v Praze, rozhodla jsem se nyní ucházet o místo na kandidátce tady. Trvalé bydliště si v případě umístění na kandidátce změním v následujících týdnech. Považuji se za pečlivou a zodpovědnou osobu s citem pro detail. Jsem spíše introvertní typ.


Má motivace
1 - Do Prahy jsem přišla studovat a vzhledem ke zvolenému oboru tu pravděpodobně už zůstanu. Chtěla bych se aktivně podílet na tom, aby Praha byla městem, kde se občanům žije dobře.
2 - Ráda bych věnovala svoje schopnosti, energii a kreativitu něčemu, co má smysl. Věřím, že dobře odvedená práce na magistrátu za Piráty smysl určitě má.
3 - Původně jsem se chtěla ucházet až o nižší příčky kandidátky. K přihlášení se zde mě vedlo to, jak málo žen se zatím přihlásilo. Nemyslím si, že někdo by měl být na kandidátce jen proto, že je to muž nebo žena, ale rozmanitost a různé pohledy na svět mohou jen prospět.


Zde jsou top tři z oblastí, kterým bych se ráda věnovala:

1 - Podněty od občanů
Myslím, že je důležité naslouchat všem obyvatelům Prahy bez ohledu na místo trvalého bydliště a aktivně s nimi řešit jejich problémy - ať už se bude jednat o nedostatky v dopravě, dostupnost školek nebo problémy seniorů. Druhou skupinou podnětů jsou upozornění na nezákonné, podezřelé nebo nemorální aktivity, které mají co dělat s magistrátem hlavního města Prahy.

2 - Praha přívětivá pro její obyvatele
Tento bod je nejširší a také nejdůležitější. Za mě sem patří určitě: doprava (podpora bezmotorové a veřejné dopravy, omezení transitu přes centrum města, zkvalitnění služeb MHD mimo centrum) příjemné prostředí (úklid zastávek MHD, nezastavování parků, dostatek zeleně) a všechny další oblasti, které jsou pro život občanů klíčové jako například dostupné bydlení.

3 - Praha přívětivá pro turisty
Praha je po celém světě pověstná svou krásou, ale také nebezpečím v podobě nepoctivých taxikářů, směnáren, dvojích cen a dalších pastí na turisty. Napravit špatnou reputaci bude určitě trvat mnoho let, nejen proto je třeba začít co nejdříve. Věřím, že existuje spousta možností, co může město udělat. Ráda bych se podílela na celém procesu od vymýšlení prvních návrhů, přes jejich inicializaci až po dohled na řádné a transparentní uvedení do praxe.


Kampaň
Do kampaně se plánuji zapojit nehledě na konkrétním umístění na kandidátce. Budu se jí moci věnovat až budu mít úspěšně po státnicích, což bude s vysokou pravděpodobností v červnu. Už mnohokrát jsem rozdávala v Praze Pirátské listy nebo se jinak zapojila.

Nemám problém s poskytnutím všech potřebných informací podle kodexu kandidáta.

Na viděnou zítra na grilování,
Zuzka
Uživatelský avatar
Martin.Arden
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 110
Registrován: 23 zář 2012, 00:58
Profese: Kouč FJ, evangelický pastor. pracovník
Bydliště: Praha 1
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Martin.Arden »

Vážené krajské fórum, milé pirátky a milí piráti.

Dovolte abych vám předložil svoji kandidaturu na 2. a následující místa na magistrát.
Myslím, že přišla chvíle, která se pravděpodobně nebude opakovat. Máme v Praze našlápnuto získat většinu a zároveň je zde parta pirátů, kteří určitě dokáží neuvěřitelné. Změnit systém, otevřít správu města, pozvat ke spolupráci odborníky a splnit náš pirátský program.

Musím poděkovat našim pirátským zastupitelům, kteří za minulé volební období odvedli obrovský kus práce. Díky jejich času, který svým neuvolněným funkcím věnovali, systematické práci a spolupráci s občany i pirátskou základnou jsme v očích pražanů získali veliký kredit. Část této skupiny přešla po vítězství ve volbách přirozeně do poslanecké sněmovny, některé piráty z nich jsem v kampani vedl jako osobní kouč a pomáhal je připravovat pro mediální vystupování. To ostatně s piráty dělám i nyní. A v této chvíli se cítím, že bych mohl Praze věnovat všechny svoje síly abychom v komunálních volbách zvítězili a mohli velkoryse pokračovat v nastartovaným změnách, plnit naše sliby a ukázat, že to o čem mluvíme, dokážeme dotáhnout do reálného výsledku.

S pirátskou stranou jsem již léta úzce spojený, pracuji v rozhodčí komisi. Jako mediátor řeším interní problémy, spory, vztahy a znám dobře mnoho pirátů členů i nečlenů, pomocníků i dlouhou řadu dobrovolníků.

Mám veliký zájem budovat vztah pirátské strany s veřejností. Podařila se opravdu od píky vybudovat v centru na Hlavním nádraží pravidelná -a dnes už tradiční- akce "Pirátský guláš pro potřebné". Na to navazuji s další akcí pravidelných návštěv Pirátů u seniorů s tématem "Svět jaký chcete pro své vnuky".

Pro Prahu bych chtěl tradičně transparentnost. Rozloučit se s nepoctivými právníky a zástupem podobných "poradců". Skoncovat s trafikami v podobě dozorčích rad. Rozbít dlouholetá propojení lobistů, poradců, podnikatelů a poslanců, jejichž hlavním cílem bylo za posledních více jak dvacet let vyvádění prostředků ven z města, uzavírání nevýhodných smluv, a vlastní profit. To že se jednalo o celé politické spektrum zleva doprava je smutné, stejně tak i to, že mnohé smlouvy budou těžko vypověditelné. A to by měla být priorita.

Fungování města je velice složité, jedná se o celou škálu nezbytných věcí, které musejí být zajištěny. Nejdůležitější je kontrola, nejen politiků, ale všech řídících pracovníků začínající u ředitelů, přes vysoké úředníky až do posledního zaměstnance. Kvalita práce a výkony jsou tristní a v tomto bodě se musí začít provádět změny, personální i systémové.

Mám stálou tendenci podporovat v pirátské straně ženy. Myslím si, že tato podpora by měla být širší a mít přesah i do magistrátu.

Aktuálně si myslím, že u pirátů nejsou moc viditelné výsledky práce, kterou dělají. Je to nezasloužené, ale hlasy veřejnosti se ozývají. Je pravda, že každý s nás má neuvěřitelné množství práce, ale to nás neomlouvá. Veřejnost nám dala svoje hlasy a ptá se, co jsme udělali a čeho jsme docílili konkrétně.

Proto mým konkrétním činem je zaměřit se na dvě hlavní komunální témata, která jsou pro občany esenciální, nejdůležitější a výchozí. Dostupné bydlení a exekuce a oddlužení.
Jsem v týmu, který již cca tři měsíce pracuje a připravuje program dostupného bydlení pro komunální volby. To je nosné téma pro každého, já to chci ještě ukázat konkrétně, na příkladu s pražskými bezdomovci," Housing First" a ukázat všem, že lze mít Prahu bez bezdomovců.

Druhé téma exekuce a oddlužení zpracovávám do podoby setkávání pirátů s veřejností, kde chceme ukázat že věc má řešení, Co Pirátská strana může udělat ihned, jaké zákony je nutné a jak změnit a jak připravit pro polovinu populace horizont bez dluhů a exekutorů.

Změny, které piráti (a jsou zatím jediní) pro společnost přinášejí, jsou dlouhodobé, ale od lidí máme důvěru, proto je nyní doba, kdy by měla přijít razance a důraz na výsledek. Jako poslední -moje vlastní téma, které je podle mého klíčové - je mediální. Chtěl bych vybudovat kvalitní tiskový odbor, který by napravil pošramocenou pověst novinářů a médií. Lidé by měli mít v médiích a novinářích svoje zastánce, pomocníky a kvalitní průvodce reálným světem (komunální) politiky a společnosti. Hned jak bych na magistrát nastoupil, bych toto budoval prostor pro slušnost, morálku a etiku.

Dědictví Prahy, které přebíráme je rozprodané, nevýhodně nasmlouvané a systém schválně složitý a netransparentní, plný vychytralců dělajících si z politiky svůj vlastní byznys. My všech těchto zátěží musíme město zbavit a začít majetek města znovu zmnožovat, budovat a připravit k předání pro další generaci tak, abychom se za naši dobu a politické životy nestyděli.

Váš Martin Arden
Uživatelský avatar
Pavel.Nazarsky
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 23 črc 2014, 12:24
Profese: učitel
Bydliště: Hybernská 1012/30, Praha 1 - Nové Město
Dal poděkování: 440 poděkování
Dostal poděkování: 461 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Pavel.Nazarsky »

Ahoj všem. Hlásím se také do soutěže. Safra, už je zase 11 hodin a ráno jedu v sedm se třídou na výlet. Pro samé pirátění venku jsem tu svou řeč tady nestihl. Kandidátskou řeč sem budu muset napsat ex post, za což se velice omlouvám.
Stejně je to divné. Teď zjara by se dny měly prodlužovat, ale ony jsou tak nějak s blížícími se volbami čím dál kratší.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvky (celkem 9):
Vit.Simral, Jan.Hora, Jaromir.Beranek, Ladislav.Kos, Michal.Stepan, Jaroslava.Vatay, Eva.Tylova, Jiri.Hoskovec, anonym18401
Uživatelský avatar
sarka.sedlackova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 11 lis 2016, 19:03
Profese: pracující
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od sarka.sedlackova »

Zdravím krajské fórum, Piráty a Pirátky,
hlásím se jako kandidát do ZHMP. Narodila jsem se a žiju v Praze v centru, v místě, kde se stýká Praha 2 a 3. Část roku žiju taky v malé vesnici na sever od Prahy u Vltavy, kde je po mých prarodičích hospodářství se zahradou, ve které laboruji v permakultuře. Jsem vdaná, mám 2 (dospělé) děti, dcera studuje VŠ v zahraničí, syn je na pražské střední škole.
Nestihla jsem vytvořit profil, tak bude všechno zde:

Vzdělání a pracovní zkušenosti –
Absolvovala jsem AVU na Letné, kde jsme prožili sametovou revoluci, okupační stávku u cyklostylu a s výjezdy mimo Prahu. Diplomovala jsem v roce 1995, už se čtyřletou dcerou, se sochami s instalovanými barevnými TV obrazovkami uvnitř poloprůsvitných těl. Jako diploma supplement mám pedagogické minimum, státnice z dějiny umění a architektury. Po škole jsem kombinovala práci s péčí o děti, účastnila se výstav, učila jsem ve výtvarném kroužku. Asi 10 let jsem šéfovala skupinu řemeslníků, navrhovala jsem a realizovali jsme specializované zakázky na pomezí designu a umění, někdy i rekonstrukce starých objektů. Prostředí projektování, staveb a rekonstrukcí, kde jsem dlouhodobě spolupracovala s lidmi z velmi odlišných sociálních skupin, od kopáčů, přes zedníky, řemeslníky, umělecké profese, až po šéfy stavebních firem, obchodníky s luxusem a bohaté investory, mi přineslo spoustu poznání, a hodně mě ovlivnilo, včetně toho, jak dnes uvažuji o sociálních otázkách a o společnosti.
V současné době pracuju v neziskové organizaci – spolku. Moje pracovní pozice je těžko popsatelná, spolek nemá klasickou firemní strukturu, má horizontální hierarchii. Dělám to, co umím, tj. od tvorby koncepcí, copywriting, grafiku až po tvorbu kampaní, iniciovala jsem nebo produkovala v rámci spolku i výstavy a akce, nebo ekologické záměry, dílny a workshopy.
Náš spolek jsme založili v roce 2006 jako volnočasovou aktivitu, první roky jsme vypracovali koncept a snažili se, aby ho město realizovalo. Koncept jsme nazvali farmářské trhy. Po třech letech jsme zjistili, že město to neudělá, a že nejlíp si to uděláme sami a naše původně teoretické zaměření jsme přetavili do organizační struktury. Založili jsme od roku 2010 čtyři trhy, které vypadají (nebo vypadaly, než je převzal někdo jiný) přesně podle našich představ a podle standardů, které jsme k farmářským trhům vypracovali a které dodržujeme. Spolu s Bajkazylem a Lodí bratří Formanů jsme v letech 2010 – 2012 stáli u zrodu oživení pražské náplavky, které způsobily naše občanské aktivity odzdola, ne řízení seshora od města. Náplavka a Jiřák jsou dnes nejlépe hodnocené farmářské trhy v Praze a jsou známé mezi odborníky i v zahraničí, dostaly se do highlightů v průvodcích a na sociálních sítích. Poslední trh Heřmaňák, o který se teď starám, už jsem loni založila jako bezigelitkový a preferuji aby návštěvníci nosili vlastní tašky, vlastní obaly a lahve, a účastníci aby nepoužívali jednorázové nádobí ani igelitové sáčky.

Piráti –
Vás Piráty jsem poznala v roce 2012 na Praze 10, kdy jsme se skrz farmářské trhy jako sdružení začali potýkat s komunální politikou v tehdejší zátoce sviní. Od té doby vás s respektem a s radostí sleduji, některé jsem poznala osobně. S Piráty mě tématicky spojila kampaň proti TTIP, ve které jsme za farmářské trhy aktivně pomáhali s peticí a propagací.
Před rokem a půl jsem si začala intenzivně přát, aby byli Piráti v Parlamentu. V listopadu 2016 jsem se proto přihlásila jako dobrovolník pro parlamentní kampaň a přišla jsem do PiCe. Počítala jsem s tím, že v průběhu roku můžu narazit na něco, co mě odradí, ale stal se opak a před loňskými volbami jsem podala přihlášku k členství. Formálně členem nejsem, nebylo to doteď nutné :) Jsem členem MS Praha 3.
Nebyla jsem nikdy členem žádné strany ani politické organizace. Trestní rejstřík mám čistý a majetkové přiznání bude jednoduché. S Kodexem nemám problém.

Moje oblasti –
Kultura, kvalita veřejného prostoru, ekologie, kvalitní školství, demokratizace plánování a participace obyvatel na plánování a rozpočtu města, sociální oblasti.
Zajímá mě kultura, historie, humanitní vědy obecně.

Praha je mimořádně krásné město. Dařit se jí bude, jako všemu, jedině v prostředí a s vedením bez korupce a nepotismu.
Piráti můžou Praze přinést tři zásadní a důležité věci, které neudělá nikdo jiný:
- transparentnost, čisté rozhodování a dobré hospodaření s veřejnými prostředky, dotacemi a fondy,
- šanci na větší participaci v plánování a výstavbě města, víc demokracie odzdola, víc spolupráce mezi občany a radnicemi,
- předvídat lépe než jiní technologický vývoj, předjímat vývoj společnosti a potřeby budoucnosti, a připravit Praze koncepci s ohledem na delší časový horizont – ne lavičky s wifi, ale například investovat do školství

Tyto tři základní vklady by pomohly zlepšit každou oblast života v Praze, například:

Doprava -
Praha má terén a terénem dané šířky ulic, kde je obtížné rozvíjet cyklodopravu v míře jako je to obvyklé v Amsterodamu nebo v Berlíně. Praha by měla investovat do dlouhých tras veřejné dopravy bez splodin - do elektrobusů, kloubových elektrobusů, metra, a do tramvajových linek. Přejít časem na elektromobily i v IAD. A postupně s dostavbou okruhu vytlačovat auta z centra, a do parkovacích odstavných ploch na okraji. A jejich nahrazováním: a) férověji daněnými a licencovanými sdílenými jízdami elektromobily, nebo kvalitní veřejnou dopravou. Město si musí ponechat parkovací plochy na okrajích, aby byli v dosahu lidé ze Středočeského kraje, kteří dojíždějí do Prahy.
Podle (nejen) mého názoru je současný navržený okruh špatně - příliš blízko centra, a návrh zestárnul dřív, než se stihl realizovat. Když objíždíte Mnichov například, tak město ani neuvidíte, Mnichov ho dimenzoval ho tak, že okruh vydrží ještě 50 let téměř mimo město…

Demokratizace výstavby v Praze a participace občanů na rozhodování –
moje rodná čtvrť Vinohrady stejně jako Letná vznikly tak, že město prodalo velký souvislý pozemek ne jednomu investorovi (ještě k tomu seč sídlem v daňovém ráji) ale napřed město vytvořilo přesný plán celého území včetně ulic, chodníků, veřejných budov, parků, náměstí, plochy pro veřejnou dopravu, které zůstaly nedotčené, a potom ve veřejné soutěži, která probíhala transparentním způsobem, už město prodávalo jen jednotlivé pozemky pro jednotlivé rozkreslené činžovní domy. Do výstavby města se tak v tomto měřítku objemu jednotlivých prodejů mohla zapojit i střední třída. Rodné listy domů v mé čtvrti byly pestré: stavěla tu bytová družstva (cca 25% !!!), rodiny, jednotlivci, sdružení investorů, … Rozložila se tím přirozeným způsobem zezdola rizika špatných rozhodnutí, možnost korupce jednoho subjektu vůči jednomu úředníkovi, a zezdola směrem od lidí vznikla v místě přirozená velmi dobře odhadnutá míra nekomerčních a komerčních prostor a obchodů, atd.
Co je nejzajímavější – v těchto částech města je hustota obyvatel největší, větší než např. na sídlištích. Přesto máte na Vinohradech a Letné pocit komfortu, snadné dostupnosti všeho, zeleň i veřejné budovy, vynikající dopravní obslužnost MHD, dopravu. Tímto způsobem, diverzifikací a rozdrobením stavebních subjektů, vznikly ty nejlepší a nejatraktivnější pražské čtvrti. Srovnejte to s dnešním stavem, který charakterem odpovídá spíš oligarchizaci plánování a výstavby. Město prodává obrovské celky, a samo nevytyčí předem jasné záměry, shodné s většinovým zájmem a názorem občanů. Příkladem je např. zástavba Masarykova nádraží.

Veřejný prostor a vybavenost -
Vizuální smog – zkultivovat reklamu - věřím že místní i zahraniční pražští podnikatelé a restauratéři to unesou. Nejen na Praze 1, i v širším centru.
Parky, parky, zeleň…
V Praze chybí školky a jesle – je nutné dopracovat akci „mikrojesle“ a vytvořit standardy pro jejich realizaci.

Volný čas, kultura -
Město podle mě ne úplně dobře rozděluje kulturní a sportovní granty a tohle by se dalo zlepšit.
Chybí nám hřiště pro dospělé nebo pro větší děti - staví se hřišťátka pro malé děti, ale pro větší děti od 8 – 20 let vůbec nic - hlavně kluci potřebují na vzduch a k životu : volejbalová hřiště, fotbalová hřiště, zimní ledové plochy, skate parky, atd… V každé čtvrti.

Školství -
Potřebovalo by novou koncepci, s ohledem na vývoj v technologiích. Mezi Piráty i ne-Piráty je spousta lidí, na které bych se obrátila v této věci.
A přidáme učitelům, abychom udrželi ty dobré na školách?
Uživatelský avatar
Michaela.Krausova
Člen KS Praha
Příspěvky: 288
Registrován: 20 říj 2010, 22:02
Profese: Studentka hledající smysl na FHS
Bydliště: Žižkoff
Dal poděkování: 410 poděkování
Dostal poděkování: 574 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Michaela.Krausova »

Ahoj, moji milí,

už za pár měsíců se pustím do své 7. kampaně s Piráty. Za tu dobu jsme toho společně prožili hodně, pokaždé jsme se dokázali zlepšit, ponaučit, rozhádat a zase semknout a nakonec táhnout za jeden provoz. V minulých volbách jsme zúročili všechno naše snažení, nadšení a sebevědomí v jeden skvělý výsledek. Budujeme v Česku hnutí, které nemá obdoby.

Teď je na řadě Praha. Rýsuje se nám tu nevídaně silný tým pirátských zastupitelů a zastupitelek. Díky svým účastem na cca 15 zasedáních ZHMP a na dalších akcích pod hlavičkou Prahy jsem měla tu nemilou možnost zjistit, že naše město nezastupují odborníci, ale až na výjimky zloději, podvodníci a nekompetentní stafáž. Tomu nechci nadále přihlížet a chci nabídnout své organizační schopnosti, sociální dovednosti a dosavadní zkušenosti s fungováním magistrátu budoucímu klubu Pirátů. Reaguji tak i na vaše milé vzkazy, kterými jste mě ke kandidatuře vyzývali.

Víc o mně a mých pirátských aktivitách se dočtete na wiki

V případě zvolení bych:
  • uměla pomoci s workflow pirátského klubu, abychom maximalizovali efektivitu každého z nás a prosadili programové priority
  • nastartovala a využila dobrovolnický potenciál mezi pirátskými příznivci, kteří nám rozšíří okruh odborníků a pomohou pirátské myšlenky v Praze uvést v život
  • podnítila vznik základní školy, která staví na nových vědeckých poznatcích o vzdělávání a na reformních školách, aby i běžná rodina mohla dopřát svým dětem lepší a pozitivně stimulující vzdělání
    a protože základní školy spravují městské části, podporu nových tříd a škol bych dle poptávky rodičů zohlednila mj. formou grantů od Magistrátu hl. m. Prahy.

Na vaše otázky ráda odpovím tady na fóru. Dnešního setkání s kandidáty v Pracovně se bohužel nebudu moci fyzicky účastnit. Odskočila jsem si za islandskými Piráty, abych zjistila, jak se organizují a jak funguje jejich pojetí grassroots. Výsledky svého výzkumu budu obhajovat jako bakalářskou práci na FHS UK na přelomu května a června. Poznatky už samozřejmě předávám českým Pirátům, sharing is caring a bouři voleb vstříc :)

Míša
Fórum - soap opera Pirátské strany OFFTOPICVám nahradí vše, o co ve svém životě přicházíte. Na fóru můžete psát všechno. Získáte spoustu nepřátel, se kterými se budete moci celé dny urážet a důmyslně dovádět k šílenství. Umožníme Vám víc než jen sledovat hromadná spojenectví znepřátelených skupin pomstychtivých uživatelů, ale dokonce se budete moci tohoto dobrodružství účastnit - ZADARMO.
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Úvodní příspěvek byl doplněn o přihlášené kandidáty
Přihlášení Davida Bodečka byl na jeho přání smazán - rozhodl se kandidovat níže
Přihlašování končí dnešní půlnocí
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvek:
Vit.Simral
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Michal.Jokes
Člen KS Praha
Příspěvky: 650
Registrován: 02 zář 2016, 21:04
Profese: organizátor, režisér, herec
Dal poděkování: 257 poděkování
Dostal poděkování: 784 poděkování

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Michal.Jokes »

Jo a pro informaci. V úvodním příspěvku přibyla i tato věta:
Pokud se hlásíte do více voleb (např. na 2-6 i na 7.11. místo), přihlaste se prosím do každé zvlášť. V druhé a jakékoli další stačí napsat hlásím se do této volby a odkázat na svoji kandidátskou řeč v té první, ale prosím učiňte tak, bude to tak přehlednější OFFTOPIC a ušetříte mi tak práci a sobě starosti, když bych si třeba náhodou nevzpomněl, že jste se hlásili v jiném vlákně.
Někteří už tak činí. Díky jim za to. Ostatní se podle toho prosím zařiďte. Předem dík i Vám :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Jokes za příspěvky (celkem 3):
Vit.Simral, Jitka.Nazarska, Jaroslava.Vatay
77O 113 642
Krajský koordinátor Praha
Uživatelský avatar
Jaroslava.Vatay
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 44
Registrován: 22 říj 2017, 22:47
Profese: mediátor, lektor, kouč, produkční
Bydliště: Vršovická 1429/68, Praha 10
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Jaroslava.Vatay »

Vážené Pirátky a Piráti, :D

jmenuji se Jaroslava Vatay (*28. ledna 1980) a hlásím se jako kandidátka na 2. - 6. místo pro volby do zastupitelstva Hlavního města Prahy a tímto vás tímto prosím o podporu své kandidatury.

Jsem aktivní členkou MS Praha 10 a v Pirátské straně se věnuji Upgradu strany v rámci Strategického týmu, jako facilitátorka meetingů a podpora týmu. Jsem dočasná osobní asistentka Olgy Richterové a věnuji se krizové intervenci, mediaci a facilitaci. Více na mém, průběžně doplňujícím se Pirátském wiki-profilu, , dále na LinkedIn profilu, Facebooku či osobně :arrow: +420777885322, jaroslava.vatay@pirati.cz

Krátký výčet odborné praxe a vzdělání:
  • Praxe: Ambasadorka a koordinátorka občanského lobbingu, Rekonstrukce státu, 2016-2017
    2014 - 2016 - Vážná nemoc, invalidita I.stupně, vzdělávala jsem se a připravovala na jinou profesi
    Konzultantka telefonické krizové intervence pro děti a mláděž do 26 let (Linka bezpečí), 2011-2014
    Osobní a profesní koučka, terapeutka a facilitátorka ve své soukromé praxi (od r. 2006)
    Organizátorka a produkční happeningů, veřejných akcí, školení a velkých turné a koncertů (od r. 2001)
    Lektorka dalšího vzdělávání, motivačních kurzů, odborných a profesních školení, (od r. 2006)
  • Vzdělání: Sociální politika a sociální práce, Univerzita Palackého, od 2017
    Veřejnosprávní činnost, Střední odborná škola, Kladno, 1999
    Všeobecný výcvik v telefonické krizové intervenci pro pracovníky v sociálních službách, Linka bezpečí, 2011
    Výcvik v chatové krizové intervenci, Linka bezpečí, 2013
    Manažer projektu, kurz PRINCE2 a zkouška, Osvědčení NSK, Ministerstvo pro místní rozvoj, 2016
    Lektor dalšího vzdělávání, zkouška MŠMT, 2016
V první řadě děkuji všem, kteří mě ke kandidatuře vyzvali, podpořili či mne doporučili - věřím, že na základě mé dosavadní práce, zapojení a mých schopností (dovedností). Děkuji i za pozitivní i doporučující zpětnou vazbu, na co se připravit (co se naučit) a které ze svých schopností mohu využít a rozvinout.

Motivace - Proč?
  • Již ve dvaceti mi rodiče s bratrem říkali: "Jdi do politiky!" Žádná politická strana mě nikdy neoslovila - mám vysoce nastavené vnitřní hodnoty a morální kompas. Když přišli Piráti - volila jsem je a pak díky spolupráci s Olgou Richterouvou (v Rekonstrukci státu) jsem měla příležitost, nahlédnout a zapojit se do činnosti pirátů a přesvědčit se, že to co říkají také dělají. Pak už to bylo ryhlé -> aktivní spolupráce -> příznivkyně > hrdá pirátka. V současné době a stavu politiky je skutečně potřeba každý člověk, který je ochotný jít do služby. Já vnímám tuto potřebu a stoupám si a říkám "jdu do toho", jdu do služby: pro sebe, pro lidi a pro vyšší smysl.
  • Mám odvahu převzít odpovědnost, stoupnout si před lidi a sdílet pirátské hodnoty a program. Pokračovat v nastoleném trendu, že politika se dá dělat slušně, kvalitně, otevřeně, transparentně, bez korupce a hlavně lidsky, pro nás - pro lidi.
  • Využívám své veškeré dovednosti, kompetence, vzdělání a pracovní a životní zkušenosti ke své práci zastupitelky: např. 1. do tématů sociální politiky vnést důvěru a lidství, 2. Otevřený úřad je základ komunikace s občany - např. mít hodiny pro veřejnost, besedy - nejsou jen proto, aby se děly, ale jsou z nich závěry a kroky a občané dostávají (vyžádanou) zpětnou vazbu, co s konkrétním tématem se děje dál. 3. Transparentnost a úřad bez korupce je standardem.
    • Do zastupitelské práce a pirátského týmu přináším specifickou a důležitou roli, která je doplňující a vyvažující k těm současným. K rolím zaměřeným na analýzu, výkon a procesy přináším také osobní komunikaci, propojování a vidění věcí v souvislostech a důležitý ženský princip, který nám nejen v politice, tak chybí.
    • Přináším vedle své odbornosti, praxe a svých zkušeností také:
      • 1. Empatii - důvěru, porozumění a důraz, aby se navrátil lidský přístup ve veřejné správě
      • 2. Umění komunikace - motivace, argumentace a přirozené přesvědčovací schopnosti a dovednost umět posvítit na tým a na naši práci
      • 3. Organizaci a vedení - provázení schůzí/kruhů, podpora týmů, mediace, dále mám bohaté zkušenosti s produkční činností (např. organizováním Happeningu za 150 miliard, velkých koncertů a turné, vč. organizace zahraničních mezinárodní akcí apod.)
    Současná příprava na práci zastupitelky:
    - samozřejmostí je účast na zastupitelstvu (od 22. 3.) a na vybraných výborech: sociální politika, výchova a vzdělávání, výbor pro kulturu; výbory od dubna
    - dobrovolnické(zdarma) stínování současnému zastupiteli, konkrétní činnost pro Piráty na ZHMP, práce na kauze, cca 1-2 dny v týdnu
    - začala jsem docházet k učitelce na rétoriku a veřejnou komunikaci
    - dlouhodobě se věnuji nácviku zvládání mezních situací, mám vlastní supervizi
    - kontinuálně vzdělávám např. od 15.3. 2018 absolvuji workshop na poskytování a přijímaní zpětné vazby
    Osobní a profesní rozvoj je běžnou součástí mého života, pomáhá k sebereflexi, psychohygieně a fungování v pracovním a osobním životě

    poznámky:
    - díky dotazu z fóra - doplňuji info: dobrovolnické stínování zastupitele/ů se musí nejprve domluvit, stejně tak činnost i případná podpora nějaké kauzy, vše v rámci týmové domluvy a potřeb (aktuálních) na magistrátu. Účast na zastupitelstvu HMP od 22.3.
Naposledy upravil(a) Jaroslava.Vatay dne 14 bře 2018, 17:40, celkem upraveno 14 x.
Motto: "Slouží to mně, ostatním i vyššímu smyslu"?

Jaroslava Vatay
Facilitátorka, lektorka, produkční
jaroslava.vatay@pirati.cz, tel. +420777885322
  • Projektová manažerka: Nové Pice | Mediátorka a facilitátorka (členka mediačního týmu) | Komunikace a kultura | Občanský aktivismus
Uživatelský avatar
Adam.Zabransky
Krajský zastupitel
Příspěvky: 2123
Registrován: 06 led 2012, 22:10
Profese: politik, vystudovaný právník
Bydliště: Praha 10 - Vršovice
Dal poděkování: 2052 poděkování
Dostal poděkování: 3779 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF Pha 8/2018 Primárky 2. - 6. místo (rozprava)

Příspěvek od Adam.Zabransky »

Chci se zeptat všech kandidátů, jak intenzivně se plánujete zapojit do kampaně. Konkrétně: Kolik času si zhruba na kampaň plánujete vyhradit v horké fázi kampaně (druhá půlka srpna a celé září)?

Já to u sebe vidím alespoň na 20 hodin týdně. Více budu vědět, až se rozhodnu, jestli budu chtít v září dělat druhou státnici a následně jestli se na ni stihnu naučit před horkou fází kampaně (o což se budu snažit).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Zabransky za příspěvky (celkem 4):
Jaroslava.Vatay, Ondrej.Profant, anonym18401, Michal.Stepan

Pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu, člen republikového výboru, vystudovaný právník, bojovník za ochranu zvířat a efektivní altruista.
FB: https://www.facebook.com/piratzabransky Twitter: https://twitter.com/adamzabransky

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Praha“