Komunální spolupráce - Komunikace

Moderátor: PKS Středočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

  • Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Stepan.Drtina
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1728
Registrován: 27 črc 2017, 19:16
Profese: Historik, radní Kutné Hory
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 1817 poděkování
Dostal poděkování: 2737 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Ahoj Radku,

Děkujeme za Tvůj zájem sestavit pirátskou kandidátku v Čelákovicích. Mohl by jsi nám zatím napsat nějaké doplňující informace o sobě?

Žij tak, abys nemusel nosit kytky na Národní za tmy v šest ráno - staré čínské přísloví

stepan.drtina@pirati.cz - SčK profil - facebook - twitter - instagram - 775 221 705

Radek.Uher
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 12 led 2018, 16:42
Profese: Student
Bydliště: Čelákovice
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Radek.Uher »

Ahoj Štěpáne a další piráti/ky :)

jmenuji se Radek Uher a je mi 25 let. Narodil jsem se v Brandýse nad Labem, ale vyrůstal a celý život žil v Čelákovicích, které jsou tak pro mě opravdu srdeční záležitostí. Nyní jsem kvůli studiu přechodně i v Ústí nad Labem, ale k tomu se ještě dostanu :)

Studoval jsem Gymnázium J.S.Machara v Brandýse nad Labem, Vyšší odbornou školu ekonomických studií na Praze 2 a bakalářský titul (v oboru veřejná správa) mám z Metropolitní Univerzity Praha. Nyní studuji navazující magisterské studium (obor Regionální rozvoj a veřejná správa) na Univerzitě J.E.Purkyně v Ústí nad Labem.

O Pirátech vím již od jejich založení, kdy jsem za ně dokonce seděl v komisi u voleb. Tam jsem se seznámil s paní Mgr. Lenkou Pitkovou, která má vynikající zkušenosti v rámci Čelákovic a tamějších obyvatel a s kterou bychom chtěli sestavit kandidátku plnou nových, schopných, pracovitých a pirátsky smyšlejících lidí. Věřím, že společně dokážeme dát dohromady lidi, kteří by se ,,rvali” o úspěch a také věřím, že bychom ho dosáhli.

Čelákovice jsou krásné malé městecko nedaleko Prahy s výbornou dopravní dostupností právě do hlavního města. Chtěli bychom se snažit o celkový rozvoj města. O to, aby se lidem žilo co možná nejlépe. Chtěli bychom transparentní, dostupnou a otevřenou veřejnou správu. Chceme aktivně zapojit obyvatele do dění ve městě a sestavit kandidátku s lidmi bez skandálů, korupční minulosti či dokonce současnosti a s lidmi, kteří nebudou pouze prázdně slibovat, ale přinesou nové nápady. Chceme změnu a chceme být u toho :)

Jsem zatím pirátským příznivcem, ale jelikož to s kandidaturou (nejen) v komunálních volbách myslím opravdu vážně, chtěl bych se stát oficiálně i členem České pirátské strany.

S pozdravem a přáním příjemného dne,

Bc. Radek Uher
Stepan.Drtina
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1728
Registrován: 27 črc 2017, 19:16
Profese: Historik, radní Kutné Hory
Bydliště: Kutná Hora
Dal poděkování: 1817 poděkování
Dostal poděkování: 2737 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Stepan.Drtina »

Radku, díky za info.

Tímto bych Tě rád pozval na krajskou schůzi konanou 11.3 v Příbrami, kde si o sobě navzájem uděláme lepší představu. Přikládám odkaz na fb událost: https://www.facebook.com/events/154511445266726/

Hezký zbytek večera

Žij tak, abys nemusel nosit kytky na Národní za tmy v šest ráno - staré čínské přísloví

stepan.drtina@pirati.cz - SčK profil - facebook - twitter - instagram - 775 221 705

Vojtech.Ertl
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 53
Registrován: 23 bře 2016, 17:36
Dal poděkování: 130 poděkování
Dostal poděkování: 100 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Vojtech.Ertl »

zaznamenal toto vlakno pozde; proto udelam rekapitulaci za kolin.
zájem SZ o koalici; styčná osoba Jan Cemper viewtopic.php?f=570&t=13315&p=542759#p542759
zájem KDU na spolupráci - nadhodili i možnou koalici s SNK-ED; styčná osoba Tomáš Růžička (II. místostarosta) viewtopic.php?f=570&t=13315&p=547220#p547220
zájem TOP09 o schůzku (termín 9.3.18); styčná osoba Jan Ječmínek
Radek.Uher
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 8
Registrován: 12 led 2018, 16:42
Profese: Student
Bydliště: Čelákovice
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Radek.Uher »

Štěpáne a ostatní piráti,

Přikládám ještě odpovědi na otázky:

1. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, na kterými (bys) uvažoval/a, a proč jsi je zavrhl/a.
Od malička jsem chtěl studovat práva, na gymnáziu medicínu, ale až v posledních letech (asi v posledních 5i letech) jsem si svůj názor a představu o mé budoucnosti zcela ujasnil a vím, že chci dělat politiku. Chci zlepšovat život občanům, jak na komunální úrovni, tak i na té celorepublikové. O Pirátech jsem se poprvé dozvěděl v roce 2013 v souvislosti s volbami do Poslanecké sněmovny České republiky. V podstatě od té doby jsem se nadchl do politiky a od té doby jsem si představoval svou vysněnou budoucnost. Můj zájem o Piráty se jen umocnil v říjnu loňského roku, kdy mě zaujala jejich dravost, pracovitost a volební program, který mě dokonce konečně motivoval k činu. Především se mi libí transparentnost, otevřenost, digitalizace veřejné správy a chytré technologie. Česká pirátská strana mě, konečně, přiměla k činu a je tak pro mě jedinou politickou stranou za kterou se nemusím stydět, za kterou chci kandidovat a ve které chci být členem. Pokud budu členem pirátů, tak budu hrdý na svou stranu a na to, že jsem PIRÁT.

2. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval/a bys konopí? LSD? Heroin?
Pokud se jedná o legalizaci pro léčebné účely, jsem rozhodně pro. Pokud se jedná o legalizaci konopí pro vlastní potřebu a užitek jsem také pro, ale samozřejmě s ochranou dětí a mladistvých osob. Drogy samozřejmě nepatří za volant, stejně tak jako alkohol. Konzumace tabáku a alkoholu je u nás legální, nevidím důvod proč by tomu tak nemohlo být i v případě konopí. Pokud budou stejná opatření uvalena i na konopí, nevidím důvod, proč by nemohlo být legální. Osobní zkušenost s tvrdými drogami nemám a jejich legalizaci bych nepodpořil (heroin, kokain, …), pokud by se nejednalo prokázané léčebné účely.

3. Co si myslíš o státních dotacích? V zemědělství? V průmyslu? V ohledu na rozvoj podnikání?
Podpora prostřednictvím dotací je pro ekonomické subjekty velmi důležitá, musí s ní být ovšem správně nakládáno. Musí být nastaveny takové podmínky, aby na dotace nedosahovaly pouze velké podniky, ale aby také pomáhaly těm malým a středním. To samé platí i o zohledňování jen určitých oborů, na úkor těch ostatních.

4. Co si myslíš o OSA, Intergramu a autorském zákon?
V tomto ohledu nejsem bohužel moc zběhlý.

5. Kde vidíš největší díru/nebezpečí v ochraně soukromí a svých osobních údajů?
V 21. století, kdy internetu vládnou sociální sítě, vidím asi největší problém ve vytváření falešných identit, jejichž uživatelé mohou o „podvedené“ osobě získat intimní a soukromé informace či ji dokonce podrobit šikaně, sledování a celkovém znepříjemňování života. Chtěl bych apelovat, aby zejména na základních školách byla tato problematika vyučována a zanesena do učebních osnov jednotlivých škol. Mladiství musí vědět jaké jim hrozí nebezpečí a vědět, jak mu předcházet.

6. Kde si myslíš, že je hranice mezi svobodou projevu a rozumným omezením kvůli hanobení rasy a vyzývání k násilí?
Svoboda projevu/slova je jednou ze základních práv člověka a musí by rozhodně zachována. Na druhé straně nesmí společnost tolerovat rasismu, xenofobii a propagaci násilí. Ovšem hranice je velmi tenká.

7. Co si myslíš o imigraci do ČR?
Jsem zásadně proti nařízeným kvótám Evropské unie. Jak všichni víme, situace je velmi komplikovaná a měla by se řešit. Lidem je potřeba pomáhat, ale zejména na jejich území. Přijatí imigranti by se měli začlenit a přizpůsobit naší české společnosti. Musí respektovat zákony České republiky, stejně tak jako naše zvyklosti. Musí se samozřejmě také snažit o odstranění jazykové bariéry. Pokud chce někdo žít na našem území musí se mu také přizpůsobit, opačně to fungovat nebude.

8. Co nejvíc pálí Českou republiku?
Českou republiku pálí a tíží mnoho okolností. Nechci říkat, že největším problémem je, ale rozhodně jedním z největších problémů je podfinancované školství a s tím související jeho kvalita. Dle mého názoru s kvalitním školstvím stojí i padá kvalita společnosti. Vždyť bez učitelů, pedagogů a profesorů by nebyli ani lékaři, ekologové, ekonomové, inženýři, soudci, ale ani mechanici, truhláři a ostatní profese. Je důležité abychom měli vysokoškolsky vzdělané lidi (ovšem kvalitně vzdělané lidi), ale je stejně tak důležité abychom měli lidi vyučené na manuální profese.

S pozdravem a přáním příjemného dne,

Bc. Radek Uher
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Prosím adminy přesunout příspěvky Radka Uhera do samostaného vlákno v sekci Zájemci o členství, ať tu nemám binec, díky. ;)

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Přidávám sem pro info Beroun viewtopic.php?f=276&t=40207&p=547689#p547689

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Jan.Jurik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 40
Registrován: 27 dub 2017, 20:47
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Jan.Jurik »

14.3. 15:55 telefonní hovor s Tomášem Kutilem, má zájem o schůzi s PKS SČK a probrat možnosti spolupráce a sestavování kandidátky do komunálek na Kladně

https://www.facebook.com/7klokan
Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Repostuji samostné vlákno na Beroun, kdyby někomu uniklo.

Komunální volby 2018 - Beroun
stredocesky-kraj-f276/komunalni-volby-2 ... 40207.html

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Uživatelský avatar
Dalibor.Zahora
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 13423
Registrován: 21 dub 2009, 12:29
Profese: zakládající člen
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 34738 poděkování
Dostal poděkování: 17613 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Komunální spolupráce - Komunikace

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Z newsletteru AO/PO:
Komunální volby se nezadržitelně blíží. Pokud je vaše kandidátka jiná, než Pirátská, je třeba ji registrovat minimálně týden před podpisem spolupráce.

Registr volebních spoluprací
https://redmine.pirati.cz/projects/regi ... cker_id=18

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“