Eva Nováková-přijata

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Vysočina

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Uživatelský avatar
Eva.Novakova
Krajský zastupitel
Příspěvky: 968
Registrován: 29 led 2018, 14:38
Profese: Metodička
Bydliště: Jihlava
Dal poděkování: 4177 poděkování
Dostal poděkování: 1686 poděkování

Eva Nováková-přijata

Příspěvek od Eva.Novakova »

Jsem rodačka z Kladna, která se přes Londýn, Ramalláh a Prahu dostala až do Jihlavy, z korporace do sociálních služeb. Ač mám zázemí převážně v aktivismu a dobrovolnictví, má současná práce a další činnost mě přivedly k poznání, že aktivismus někdy sám o sobě nestačí, a je dobré jej podpořit politickou cestou. Do Pirátů vstupuji s cílem kandidovat v komunálních volbách.
Skoro dva a půl roku pracuji v Oblastní charitě Jihlava jako vedoucí služby Terénní programy SOVY. Vedu tým deseti kolegů a kolegyň, více než polovinu z nich tvoří Romové a Romky. Kromě klasické sociální práce se snažíme působit i na změnu podmínek, které vedou k prohlubování sociálního vyloučení. Účastníme se pracovní skupiny pro sociální bydlení (jejíž vznik jsme inspirovali), realizujeme projekt zaměřený na podporu inkluzivního vzdělávání, který kromě přímé podpory žáků/studentů a jejich rodin cílí i na změnu postojů pedagogů a odpovědných institucí, a podporujeme zástupce romské komunity v participaci a občanské angažovanosti.
Kromě toho s místním kolektivem Jídlo místo zbraní pravidelně vaříme veganské jídlo pro lidi bez domova, organizujeme veganské hody a další benefiční akce. Ve spolupráci s divadlem DIOD a mým romským kolegou organizujeme Rozpravy - večery zaměřené na představování romské kultury široké veřejnosti i Romům samotným. Zatím proběhlo pět akcí - večer s romskými spisovatelkami, debata s úspěšnými romskými osobnostmi, promítání filmu FC Roma s následnou debatou, koncert Terne Čhave, promítání filmu Skokan spojené s debatou s protagonisty a divadelní představení romského souboru Ara Art. Na jaro 2018 plánujeme další dva nebo tři večery. Všechny jsou zdarma a otevřené všem. Loni jsme pořádali sérii akcí k oslavám Mezinárodního dne Romů, přičemž má role v realizačním týmu byla spíše podpůrná a jeho základem byli zástupci romské komunity. S těmi se nám v roce 2016 podařilo zorganizovat i pietní shromáždění za Roma zemřelého za nevyjasněných okolností v Žatci, jehož se zúčastnilo zhruba 150 lidí.
Pracovně ještě občas učím romštinu, překládám pro romistický časopis a dělám PR pro pár projektů (Férové bydlení, Stan romské kultury). V minulosti jsem působila i jako manažerka kapely Terne Čhave a v pražském Crossu dva roky jednou měsíčně organizovala UFOSS - večery zaměřené na různá romská/romistická témata. Předtím jsem se věnovala tématu nenásilného palestinského hnutí proti okupaci.
Politicky angažovat jsem se začala v září loňského roku v rámci místního uskupení Forum Jihlava.
Ve volném čase se věnuju akrobacii na šálách a bike pólu. V obou disciplínách jsem sice velmi špatná, ale to vůbec neubírá na mém nadšení.
Pirátům můžu nabídnout odhodlání a vizi, částečně i zkušenosti s organizováním akcí, psaním projektů/tiskových zpráv a vedením sovího hejna, ve kterém se hodlám dál zdokonalovat. Od účasti v komunálních volbách si slibuji nastartování procesů, které povedou k utužování sociální soudržnosti ve městě, zlepšení podmínek marginalizovaných skupin a oživení města, které sice žije už dost, ale rezervy tu jsou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Novakova za příspěvky (celkem 6):
Filip.Krska, Dalibor.Zahora, Stanley, Roman.Pasek, Jan.Posvar, Michael.Lesko

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů
web | forum | zulip

Uživatelský avatar
Michaela.Vodova
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 4780
Registrován: 18 kvě 2011, 13:08
Profese: Sociální pracovnice, terapeutka.
Bydliště: okr. Třebíč
Dal poděkování: 4517 poděkování
Dostal poděkování: 5993 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Eva Nováková

Příspěvek od Michaela.Vodova »

hlasování zahájeno
viewtopic.php?f=316&t=41485
Uživatelský avatar
Michaela.Vodova
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 4780
Registrován: 18 kvě 2011, 13:08
Profese: Sociální pracovnice, terapeutka.
Bydliště: okr. Třebíč
Dal poděkování: 4517 poděkování
Dostal poděkování: 5993 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Eva Nováková

Příspěvek od Michaela.Vodova »

Ahoj,
bylas přijata, emailem zasílám další info.
viewtopic.php?f=316&t=41485#p561016
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Vodova za příspěvek:
Eva.Novakova
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Vysočina“