KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, Odbor LbK - administrativni, PKS Liberecký kraj, KoKS Liberecký kraj

Uživatelský avatar
Ida.Chuchlikova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 331
Registrován: 10 lis 2016, 18:15
Profese: Architektka se slabostí k územním plánům
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Dal poděkování: 424 poděkování
Dostal poděkování: 264 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Ida.Chuchlikova »

Zdravím,

1. Michaelu Tejmlovou bych v senátu viděla ráda a mou osobní podporu, nehledě na politické hnutí Senátor 21, mít bude.
2. Strategii podpory napříč demokratickými stranami rozumím. Avšak realita míry demokracie v rámci lokální zkušenosti s místními buňkami je více než problematická. Nejsilněji to vnímám v případě ČSSD - příkladem jsou stále trvající vazby na Andreje Gregu. Spojovat se v podpoře na jedné úrovni s naoko demokraticky fungujícími stranami v místě, kde jejich působení je evidetně problematické, nepovažuji za rozumné a proto mi přijde důležité, jak bude formálně podpora uvedena.
2. Stejně jako Ondřej Kolek, bych ráda (před oficiální podporou) viděla, jak bude vypadat kandidátní listina - respektive jakým konkrétním způsobem bude podpora jednotlivých stran na kandidátní listině uvedena. Bude to SENATOR 21 s podporou PIRÁTŮ ? A Míša bude nezávislá kandidátka? Kde a jak budou uvedena podpora dalších stran? Stále v tom nemám jasno.
3. Není mi zřejmé do kdy máme o podpoře za KS rozhodnout.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ida.Chuchlikova za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Daniela.Weissova
email: ida.chuchlikova@pirati.cz
tel: +420 776747881
Uživatelský avatar
Jan.Tempel
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 1003
Registrován: 15 říj 2016, 08:53
Profese: IT specialista
Dal poděkování: 537 poděkování
Dostal poděkování: 1389 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Jan.Tempel »

Připojuji se k obavám Idy Chuchlíkové a Ondřeje Kolka. Chtěl bych vědět, jak bude formulována spolupráce na volebním lístku a také si nejsem jistý správností podpory od ČSSD a KDU-ČSL. Od SZ a Z se sice snažíme oprostit, ovšem podpora stejného kandidáta u těchto stran alespoň dává smysl, u ČSSD a KDU si tím opravdu nejsem jistý. Chápu, že je to určitý impulz spojování demokratických stran, ale pokud se budou spojovat i vzájemně protichůdné strany, nevím jak moc velký výsledek tato spolupráce může přinést.
Nechceme být jen užitečnými idioty, kteří, jakožto třetí nejsilnější strana LiK z parlamentních voleb, jen přinesou na stůl svoje hlasy. Jakožto jeden ze zástupců Pirátů ve jmenovaném obvodě chci říct, že v případě výběru Michaely Tejmlové za kandidátku do Senátu s podporou Pirátů se opravdu budeme snažit ji propagovat na všech setkáních s voliči, která nás čekají a budeme rádi, když se jich bude také zúčastňovat. A právě proto, že se chceme aktivně podílet na kampani do Senátu, očekáváme také určitou vstřícnost a nechceme být jen jedním z mnoha. Tedy alespoň já ne.

EDIT: To není nic proti Míše. Jsem asi jediný kdo jí na KF položil otázku, s odpovědí jsem byl spokojen a i podle její práce na Jabloneckém zastupitelstvu si myslím, že by mohla být i Pirátskou kandidátkou. Za spolupráci s S21 jsem rád a vnímám to jako velmi pozitivní přínos do prostředí české politiky. Jsem jen ve velmi rozpolceném uvažování. Já jakožto osoba bych její kandidaturu podpořil, ale já jakožto Pirát nechci přivést ostatní Piráty a udělat z nich páté kolo u vozu. Zbavte mě prosím mých obav.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Tempel za příspěvek:
Dalibor.Zahora
Liberecký kraj - zastupitel
VaclavLaska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 10 čer 2015, 00:48
Profese: Senator
Dostal poděkování: 20 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od VaclavLaska »

Ondrej.Kolek píše:Nechť Michaela Tejmlová resp. Václav Láska jednoznačně přednesou tyto věci:
1. Už je to memorandum s Piráty? Jak zní?
2. Jak přesně má vypadat ta společná podpora? Prosím, abyste tu jednoznačně přednesli, jak bude vypadat kandidátní listina, co na ní bude uvedeno, co se a jak bude v tomto ohledu zveřejňovat...

Pokud na kandidátce nebudou ostatní strany uvedeny, ale podpoří to tou "nekonkurencí", pak asi není žádný problém. V opačném případě je potřeba přesný popis, kde je v této kandidatuře místo Pirátů a ostatních subjektů.
Dobrý den všem. Memorandum je z naší strany hotové a schválené. nyní je ve schvalovacím procesu Pirátů. Předpokládám, že Vás s ním Vaše vedení seznámí. Nechci zasahovat do Vašich složitých vnitrostranických procesů a tak, to nechávám na Pirátech kdy a jak proběhne seznamování a schvalování memoranda z vaší strany. Jen opakuji za nás je hotové a schválené.

Dále kandidátní listina bude vypadat tak, že na lístku bude uvedeno nominující strana Senátor 21. A pod tím s podporou ... a tady budou uvedeny strany, se kterými bude uzavřena smlouva o podpoře. Stojíme o Piráty, KDU a SZ. S ČSSD budeme jednat ještě v závislosti na výsledku jejich sjezdu. Měl-li by se například stát předsedou ČSSD Chovanec, jednání ukončíme. Pozice podporujících stran na kandidátním lístku bude stejná. faktická pozice bude upravena smlouvou o podpoře a podmínky budou individuální podle toho, jak se s kterým subjektem vyjednají.

Pro Michaelu se nám daří vyjednávat další podmínky, kdy se pomalu posunuje do pozice favorita.

Pokud jde o stížnosti, že Michaelu neznáte, není nic jednoduššího, než se s ní potkat a promluvit. jednu schůzku už jsme iniciovali a přišel jen předseda. Klidně uděláme další. Ale prosím než si budete stěžovat, že ji neznáte, zkuste něco udělat pro to, abyste ji poznali.

A konečně, jsme si vědomi toho, že Piráti jsou třetí nejsilnější strana ve Sněmovně. Úspěch Vám přejeme a jsme za něj rádi. My Vás však neoslovujeme pro Vaši sílu. Ale proto, že svými hodnotami a pojetím politiky jste nám blízko. Proto se s Vámi jako s jedinou stranou snažíme o širší spolupráci v Senátních volbách. Ale neradi bychom se nechali tlačit do nějaké submisivní pozice, že se "doprošujeme" spolupráce. Jsme zcela připravení jít do senátních voleb samostatně a uspět. A i v tom případě se budeme těšit na spolupráci našich senátoru s Vašimi, které do Senátu v říjnu dostanete.

Václav Láska
Tito uživatelé poděkovali autorovi VaclavLaska za příspěvek:
Vit.Fux
VaclavLaska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 10 čer 2015, 00:48
Profese: Senator
Dostal poděkování: 20 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od VaclavLaska »

Jakub.Michalek píše:Ahoj, díky za možnost promluvit na tomto jednání,

za republikové předsednictvo bych rád připomenul naši celostátní vizi, že chceme být úspěšnou liberální stranou v Parlamentu. Kromě našich 22 poslanců ve sněmovně je k tomu potřeba i Senát, jehož souhlas je potřebný pro některé návrhy zákonů, například volební zákon nebo zavedení přímé volby starostů, tedy bez našich lidí v Senátu nemůžeme splnit lidem volební program, který jsme jim slíbili.

Volby senátorů jsou většinové. Tedy narozdíl od poměrného systému sněmovních voleb tu nestačí stavět kandidáta, který se zúčastní, ale který má rozumnou šanci volbu vyhrát, a pro tento účel je často vhodné dávat dohromady koalice více stran, ideálně takové, kde máme domluvené výhodné podmínky (např. souhlas s vybranými body programu, které od Senátu potřebujeme a kde ho nepřehlasujeme, výběr asistenta senátora, podíl na státním příspěvku, nominující strana, příslib vstupu do klubu).

V poslaneckém klubu jsme si schválili, že budeme intenzivněji spolupracovat se senátory a věřím, že pokud budou zvoleni s naší podporou, budeme mít i větší šanci s nimi diskutovat, promítnout jejich připomínky i obavy do návrhů připravovaných ve sněmovně a celkově spolupracovat na liberálním směřování naší země. Určitě větší šanci, než když tam budou zvoleni senátoři KSČM, ODS či ANO. Já sám jsem vyjednával kandidaturu našeho prvního senátora Libora Michálka (kterého Václav Láska tedy spíše nemůže vystát) a jsem rád, že přes nesouhlas s některými konkrétními hlasováními (CETA, EET) jsme s jeho prací spokojeni. Je to mnohem lepší situace, než když bychom nikoho v Senátu neměli.

Vedení Pirátů chce motivovat krajská sdružení, aby představovala relevantní kandidáty na senátory s šancí vyhrát. Zda je tomu tak i v tomto případě, není v mých možnostech posoudit (vyjednávání se neúčastním). Proto jsme přislíbili relevantním kandidátům s rozumnou šancí vyhrát příspěvek 150 000 Kč na kampaň. Na úrovni celostátní proběhla jednání se skupinou senátoru SEN21 a je vyjednán návrh memoranda, který by měl být během několika dní postoupen do vnitrostranické diskuse.

Prosím posuďte samostatně, za předložená kandidátka má k Pirátům ze všech nejblíže, zda to bude zapadat do našeho celostátního konceptu a podle toho se rozhodněte. :)

Zdraví Jakub
Jen vysvětlení k Liboru Michálkovi. Přiznávám animozitu. Je to věc osobní, nikoli Pirátská. vytýkám Liborovi podporu CETA, EET a novele zákona o bezpečnosti ČR. První a třetí hlasování v rozporu s požadavky Pirátů. Dále podporu Zemana a útok na Drahoše den před druhým kolem. Kontinuální zastávání se Babiše v jeho blocích. Lhaní o tom, že Čapí hnízdo není trestný čin, protože v té době nebyl trestná čin dotační podvod. I když to asi není lhaní, spíš totální neznalost trestního práva. Dále kontinuální lhaní o rozpadu senátního klubu, Lhaní o předkládání návrhu změny Ústavy o odpovědnosti prezidenta.

Tak to jen na vysvětlení.

Václav Láska
Tito uživatelé poděkovali autorovi VaclavLaska za příspěvek:
Ida.Chuchlikova
VaclavLaska
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 10 čer 2015, 00:48
Profese: Senator
Dostal poděkování: 20 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od VaclavLaska »

Jan.Tempel píše:Připojuji se k obavám Idy Chuchlíkové a Ondřeje Kolka. Chtěl bych vědět, jak bude formulována spolupráce na volebním lístku a také si nejsem jistý správností podpory od ČSSD a KDU-ČSL. Od SZ a Z se sice snažíme oprostit, ovšem podpora stejného kandidáta u těchto stran alespoň dává smysl, u ČSSD a KDU si tím opravdu nejsem jistý. Chápu, že je to určitý impulz spojování demokratických stran, ale pokud se budou spojovat i vzájemně protichůdné strany, nevím jak moc velký výsledek tato spolupráce může přinést.
Nechceme být jen užitečnými idioty, kteří, jakožto třetí nejsilnější strana LiK z parlamentních voleb, jen přinesou na stůl svoje hlasy. Jakožto jeden ze zástupců Pirátů ve jmenovaném obvodě chci říct, že v případě výběru Michaely Tejmlové za kandidátku do Senátu s podporou Pirátů se opravdu budeme snažit ji propagovat na všech setkáních s voliči, která nás čekají a budeme rádi, když se jich bude také zúčastňovat. A právě proto, že se chceme aktivně podílet na kampani do Senátu, očekáváme také určitou vstřícnost a nechceme být jen jedním z mnoha. Tedy alespoň já ne.

EDIT: To není nic proti Míše. Jsem asi jediný kdo jí na KF položil otázku, s odpovědí jsem byl spokojen a i podle její práce na Jabloneckém zastupitelstvu si myslím, že by mohla být i Pirátskou kandidátkou. Za spolupráci s S21 jsem rád a vnímám to jako velmi pozitivní přínos do prostředí české politiky. Jsem jen ve velmi rozpolceném uvažování. Já jakožto osoba bych její kandidaturu podpořil, ale já jakožto Pirát nechci přivést ostatní Piráty a udělat z nich páté kolo u vozu. Zbavte mě prosím mých obav.
Znovu zopakuji. Podpora jednotlivých stran je individuálně upravena. Ve všech případech znamená, že podporující strana vyjadřuje svoje doporučení pro své členy a příznivce, aby volili podporovaného kandidáta. Dále pak prvky, které mohou a nemusí být upraveny ve smlouvě jsou reciproční nekonkurence v dalších obvodech, viditelnost značky podporujícího strany v kampani kandidáta, finanční spolupráce, spolupráce na kampani, křížová podpora, vstup do senátního klubu a tak podobně.

S ohledem na připravované memorandum bychom rádi jednali o křížové podpoře kandidátů Pirátů (nebo nekonkurenci), faktické podpoře Pirátů v kampani. prezentaci pirátské značky v kampani, finanční spolupráci a společném klubu.

Václav Láska
Michaelatejmlova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 13
Registrován: 24 led 2018, 17:03
Profese: právnička
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Michaelatejmlova »

Dobrý den,
ještě doplňuji, že ráda dorazím na jakékoliv setkání s Vámi, abyste mě mohli více poznat.
A v případě zájmu připojuji životopis.
Jinak myslím Václav reagoval na vše ostatní.
Prozatím zdravím.
Přílohy
CV Tejmlová Michaela.pdf
(167.15 KiB) Staženo 45 x
Michaelatejmlova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 13
Registrován: 24 led 2018, 17:03
Profese: právnička
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Michaelatejmlova »

Dobrý den,

uvědomila jsem si, že některé věci možná ještě nebyly plně vysvětleny, tak doplňuji.

Uvažuji i o podpoře Změny, za kterou jsem kandidovala jako nezávislá v komunálních volbách.

Co se týče ČSSD a KDU, tak zde cítím převážnou PROGRAMOVOU shodu bez ohledu na problematické místní osobnosti u ČSSD. A v posledních senátních volbách, ač neměli silného kandidáta, tak každý z jejich kandidátů získal dohromady v 1. kole více než současný senátor za ODS, který bude nejsilnějším soupeřem (výsledky na: https://volby.cz/pls/senat/se2111?xjazy ... &xobvod=35, ČSSD získala přes 5.800 hlasů, KDU 4.300, ODS 8.000).
Takže pokud chceme uspět, a to chceme, tak podpora ostatních subjektů naši šanci zvyšuje. I v jabloneckém zastupitelstvu se snažím jednat s lidmi, se kterými lze aspoň trochu spolupracovat, bohužel jich není příliš, v případě konkrétních návrhů. Budování spolupráce je mi blízká i z hlediska toho, že se věnuji mediace. Ta je o hledání spolupráce. Spolupráce, která bude prospěšná pro občany. I proto v komunálu ráda spolupracuji s jabloneckými Piráty, protože jsou jedni z mála, kterým lze v Jablonci věřit a jde jim o stejné cíle.

A ano, budu jako nezávislá kandidátka navrhovaná politickým hnutím Senátor 21, s tím, že podporující subjekty nebudou koaliční, nýbrž každý sám uveden jako podporovatel, a to i na kandidátském lístku. V žádném případě se nebudu zavazovat ve smlouvách o spolupráci s jednotlivými subjekty o podpoře témat, která by nebyla přijatelná pro ostatní podporující subjekty.

Pokud jsem ještě něco opomněla, ptejte se prosím dále.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaelatejmlova za příspěvky (celkem 3):
Ida.Chuchlikova, Marek.Forster, Ondrej.Kolek
Uživatelský avatar
Ida.Chuchlikova
Příznivec Pirátů – Liberecký kraj
Příspěvky: 331
Registrován: 10 lis 2016, 18:15
Profese: Architektka se slabostí k územním plánům
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Dal poděkování: 424 poděkování
Dostal poděkování: 264 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Ida.Chuchlikova »

Michaelatejmlova píše:
A ano, budu jako nezávislá kandidátka navrhovaná politickým hnutím Senátor 21, s tím, že podporující subjekty nebudou koaliční, nýbrž každý sám uveden jako podporovatel, a to i na kandidátském lístku..
Díky za jasnou odpověď.
Michaelatejmlova píše: A ano, budu jako nezávislá kandidátka navrhovaná politickým hnutím Senátor 21, s tím, že podporující subjekty nebudou koaliční, nýbrž každý sám uveden jako podporovatel, a to i na kandidátském lístku. V žádném případě se nebudu zavazovat ve smlouvách o spolupráci s jednotlivými subjekty o podpoře témat, která by nebyla přijatelná pro ostatní podporující subjekty.
.
Mám tedy navazující dotaz. Před tím, než podepíšeš smlouvy s jednotlivými stranami, bude jejich znění k nahlédnutí - resp. budeme jako Piráti vědět, jaké programové průsečíky přiznáváš ostatním stranám? abychom věděli, jestli s nimi jako podporovatelé souhlasíme a nejsou v rozporu s naším programem?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ida.Chuchlikova za příspěvek:
Ondrej.Kolek
email: ida.chuchlikova@pirati.cz
tel: +420 776747881
Michaelatejmlova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 13
Registrován: 24 led 2018, 17:03
Profese: právnička
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Michaelatejmlova »

Já to ještě upřesním. Smlouvy o podpoře uzavírá nominující subjekt se stranou podporující. Tedy Senátor 21 a podporující strana. A upravují se tam věci jako financování kampaní, prezentace podporující značky, vstup do klubu a podobně. Já jako kandidátka se k této smlouvě přidám, pokud se podporující straně něčím budu zavazovat. A v tom případě chci, aby jakékoli závazky jedná straně viděli všechny ostatní podporující strany. Takže ano, pokud bych se komukoli k čemukoli zavazovala, seznámím s tím všechny ostatní podporující strany.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaelatejmlova za příspěvky (celkem 2):
Ondrej.Kolek, Ida.Chuchlikova
Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: KF LiK 2/2018: Podpora Hnutí Senátor 21 - ROZPRAVA

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

Oznamuji, že 23. 2. zahájím hlasování o podpoře kandidátky Michalely Tejmlové. Hlasování potrvá 7 dnů.
Výsledek hlasování bude nezvratný, pokud nebude jednání ukončeno bez usnesení (pak jedině půjde vyvolat doplňující hlasování na základě nového návrhu).
Hlasovat bude KF LiK (členové v Libereckém kraji). Rozhodne většina hlasujících.

DOPORUČUJI VŠEM ZÚČASTNĚNÝM STRANÁM JEDNÁNÍ VYJÁDŘIT SVŮJ NÁZOR, DOPTAT SE A POSKYTNOUT VEŠKERÉ POTŘEBNÉ INFORMACE A AGRUMENTY.

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Liberecký kraj“