David F Wagner

Archivační fórum pro vlákna přijatých zájemců o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
Toto je dočasné archivační fórum pro odkládání vláken přijatých zájemců o členství. Vlákna sem přesouvá PKS Praha.
Zrušení archivu bude zváženo ve chvíli kdy začne kvalitně fungovat systém Evidence členů.
Zamčeno
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

David F Wagner

Příspěvek od David.Wagner »

Ahoj,

jmenuji se David František Wagner, je mi 29 let. Jsem z Písku, ale posledních 11 let žiju v Praze, z čehož posledních několik na Praze 3. Silnější citový vztah mám k Šumavě (z úplně iracionálních důvodů) a k Terezínu, kde se spolkem (rolling.cz) chceme aspoň trochu otevřít a oživit místní nemocnici, hodně výhledově si to dovedu i představit jako místo kde bych žil. Zjevně láska k Sudetům.

O politiku a veřejné dění se zajímám od střední, většinou z pozice cynického komentování (ne moc konstruktivní) a snad výrazně konstruktivněji v rámci vzdělávání. To je jedno z mých tří nějak hlavních témat.
Vystudoval jsem Pedagogickou fakultu UK s kombinací Historie - Základy společenských věd (kde momentálně vedu seminář "Hra ve výuce dějepisu"), učil jsem v DDM, vychovateloval v děcáku i učil na gymnáziích. Teď se věnuji ve vzdělávání hlavně tvorbě vzdělávacích materiálů a workshopů (historie 20. století, občanská společnost, kritické myšlení) a přípravě učitelů.

Vzděláním a zájmem jsem k pedagogovi historik: dlouhodobě se věnuji interakci státu a církve ve dvacátém století na konkrétních případových studiích, od konfliktu československé republiky s benediktinami na Smíchově (klášter sv. Gabriela) až po situaci malých křesťanských církví v druhé polovině dvacátého století, kde mě nezajímají jenom mučednické příběhy, ale hlavně šedá zóna agenturní práce, udavačství a porovnávání strategií jednotlivých subjektů a jak uspěly nebo selhaly. Z tohoto pohledu mě dost zajímá ÚSTR a jednání kolem něho a taky jsem samozřejmě takový poděšenější z pravidelných relativizací třeba romského holocaustu. Taky mě to dovedlo k přesvědčení, že jediná odpověď na autoritáře a totality je funkční liberální demokracie, která aktivně řeší problémy občanů a postupně zvyšuje jejich možnosti se do procesu rozhodování zapojit.

Ve volném čase se zdaleka nejvíc věnuju Rollingu, kde posledních skoro pět let vytváříme hry a projekty, které počítám za jak zábavný, tak smysluplný (Legie: Sibiřský příběh, akce v rámci Prague Pride, hry pro školy a vyjednávací simulace...odkazy v přiloženém CV). V nezisku jsem ještě několik let spolupracoval s Agora Central Europe v rámci Studentské Agory jako porotce a lektor v diskuzních soutěžích s cílem namotivovat studenty se víc zapojovat do života obce.

Po letošních volbách jsem začal hodně přemýšlet nad tím, že sice vzdělávání dobrý, ale chtěl bych se zapojit do politiky aktivně. Strany, které aktivně zaujímají stanoviska která nepovažuju za demokraticky úplně fajn (Ano, SPD, KSČM) dostaly většinu. Co se mi zdálo pro mě osobně přínosný byla podoba Pirátů jak šla do Sněmovny - moje zdaleka největší výhrada vůči straně byla vždycky v tom, že jsem hodně přesvědčený že EU a NATO jsou pro nás fakt dobrý a neměl jsem pocit, že tenhle názor je úplně sdílen všemi vedoucími kandidátek.
(k dneska populárnímu tématu - právě proto, že si myslím že EU a NATO jsou pro nás dobrý si myslím, že je klidně možný je za nějaké roky hlasovat v ústavním referendu, jakmile se s nima naučí lidi pracovat a ozkouší se rozumné podmínky)

Po volbách se mi ozval Mikuláš Peksa, že hledá asistenta a měl by zájem spolupracovat. Dočasně jsem kývl s tím, že po třech měsících uvidíme. To se po dvou dnech trochu zkomplikovalo, když jsem na přechodné období do vyřešení výběrek vzal roli dočasného tajemníka poslaneckého klubu. Byly to sice hlavně loni dost náročné, ale super tři měsíce, kdy jsem si potvrdil že to je strana kde bych chtěl pracovat - agenda se řeší racionálně, základní hodnotové nastavení je mi ideologicky hodně blízký a hlavně zapadající do 21. století.
Do výběrového řízení na tajemníka jsem se už nehlásil, hlásil jsem se jako asistent Mikuláše Peksy, se kterým se chci věnovat jak zařizování kalendáře a další práci sekretáře, tak Evropě, lidským právům, rozvojové pomoci a tak dále. Mimo "práci" bych se rád věnoval školství a když strana řekne, že se budu hodit někde jinde, tak půjdu:).
Přílohy
CV-WAGNER-2017.doc.pdf
(219.45 KiB) Staženo 904 x

Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: David F Wagner

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Ahoj,

děkuji Ti za představení se. :) Byl jsi už vůbec na Posezení s Piráty? Pokud ne, tak Tě srdečně zvu na Posezení s Piráty, kde se budeme moci poznat osobně. Nejbližší takové posezení je ve čtvrtek 22.2. od 20:00 (viz událost na FB). Setkání se opakují jednou za 14 dní, ale klidně přijď na jakoukoli jinou akci, všechny je najdeš na kalendáři, ale to určitě moc dobře víš. ;) Je možné, že jsme se někde i viděli, ale bohužel to je se mnou v poslední době horší a tak si nepamatuji koho už jsem viděla a koho ne. :) :lol:

Máš za sebou opravdu pěkný kus práce, chtěl by ses věnovat jen asistenci u M. Peksy nebo i něčemu jinému? Například podílet se jako minimálně konzultant v oblasti školství a vzdělávání, třeba máš nějaký nápad na něco, co by se dalo zlepšit nebo něco na přidání. O:) Každá rada je dobrá. :) Nebo by ses chtěl zároveň i věnovat něčemu na lokální úrovni? :)
Už víš, jak Ti dopadlo to výběrko? :)

Měj se hezky,

Anet
Jan.Lipavsky
Republikový výbor
Příspěvky: 1263
Registrován: 21 srp 2013, 13:33
Profese: Analytik
Dal poděkování: 1626 poděkování
Dostal poděkování: 2323 poděkování

Re: David F Wagner

Příspěvek od Jan.Lipavsky »

David se jiz dokonce predstavoval na schuzi a byl i pogrilovan.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lipavsky za příspěvek:
Ondrej.Profant
Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: David F Wagner

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Děkuji, je to možné, já si bohužel lidi bez fotek nemám šanci zapamatovat. A i s fotkou je to taky těžký. :D :D
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2184
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 7343 poděkování

Re: David F Wagner

Příspěvek od David.Wagner »

Ahoj!

výběrko dopadlo úspěšně, jsem asistent Mikuláše, v tuhle chvíli tedy také vykonávám do plného předání funkci tajemníka.

Co se týče akcí tak jsem stihl zatím jeden čtvrtek, ale je to se mnou teď v zimě těžší - většinu čtvrtků od začátku roku jsem byl na Legiích nebo na schůzkách k nim. Do budoucna doufám, že vyřeším trochu lépe work/ life balance a na schůzky se jednou za čas dostavím, ta jedna byla (vlastně včetně grilovačky) fajn!
Ohledně školství a vzdělávání jsem teď začal řešit nějaké věci s Lenkou Kozlovou a Danem Mazurem. Rozhodně nemám na všechno nějaký silný recepty, ale chci se tomu věnovat a třeba občanské vzdělávání je pro mě dost srdcovka a vidím tam asi největší deficit českého školství na cestě k demokratický a moderníma technologiema propojený společnosti.

Lokálního uvidím - možná mě ještě zavane srdce do toho Terezína:)
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Tereza.Vovesova, Ondrej.Profant

Podporuji myšlenky.

Zamčeno

Zpět na „Přijatí zájemci Praha“