[Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Opraveno, díky.

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2023
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2697 poděkování
Dostal poděkování: 3190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Radek.Holomcik píše: 1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?
Oživení krajského MO bych chtěl vyřešit nalezením vhodného vedoucího MO (jsem pro jeho finanční motivaci, pokud to nepůjde vyřešit dobrovolnicky) a následně pomocí se sestavením funkčního týmu. Suverenitu MO budu rozhodně respektovat, můj hlas by byl spíš poradní, případně kontrolní – kandiduju do PKS, ne na vedoucího MO.
Radek.Holomcik píše: 2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?
Krajská koalice je jedním z témat, do kterého nejsem ještě úplně zabroušen. Rád se nechám zasvětit a pokud to bude v mých možnostech, pokusím se krajské koalici věnovat. Z toho, co jsem pochopil, by bylo dobré najít někoho, kdo se bude věnovat práci v KVZaP. Myslím, že nemusí být nutně z předsednictva, ale pokud se nikdo jiný nenajde, bude to muset zajistit právě PKS.
Radek.Holomcik píše: 3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?
Na schůze MS mám v plánu jezdit, pokud mi to dovolí časové možnosti (zatím to vypadá, že stíhat budu). MS chci podporovat hlavně aktivní komunikací s nimi – zajímat se, přinášet jejich témata na stůl a věnovat se jim.
Radek.Holomcik píše: 4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?
Dobrovolníkům a zájemcům o členství se určitě věnovat chci. Opět je to hlavně o komunikaci – zjistit, kdo je v čem dobrý, a najít činnost, která tomu odpovídá. Ideálně bych chtěl sestavit nějaký seznam činností a úkolů, do kterých můžeme dobrovolníky v rámci krajského nebo místních sdružení zapojit.
Radek.Holomcik píše: 5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?
Nejsem z Brna a s mimobrněnskými kandidátkami pomohu, jak jen budu umět.
Radek.Holomcik píše: 6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?
Ano, budu.
Radek.Holomcik píše: 7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?
Pokud bude s mojí prací členská základna nespokojená (nebo s ní nebudu spokojený já), rezignuji.

Jestli jsem nějakou otázku pojal jinak, než byla myšlena, nebo odpověděl nedostatečně, klidně se doptej.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Springinsfeld za příspěvky (celkem 5):
Radek.Holomcik, Lukas.Mamula, Tomas.Gottwald, Tomas.Kolacny, Lukas.Dubec

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Mamula
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 247
Registrován: 09 dub 2016, 20:10
Profese: programátor, analytik
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 202 poděkování
Dostal poděkování: 329 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Lukas.Mamula »

Nejdříve bych chtěl poděkovat za věcné dotazy od Radka, ale také za pro mě velice profesionální odpověď od Tomáše Koláčného. Stále více mě Tomáš utvrzuje v tom, že je člověkem na svém míste a já budu strašně rád, když budu společně s ním v týmu PKS.
1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?
Jako nově zvolený člen PKS týmu (a ve své podstatě nováček) budu považovat fungovaní MO JmK za klíčové v prezentaci Pirátské strany v nadcházejících komunálních volbách a nejen v nich. V rámci PKS týmu bych chtěl vytvářet aktivně strategii MO ve spolupráci s vedením MO, kterou následně budeme předkládat k diskuzi jednotlivým MS v rámci fora a krajských schůzí. Považuji za velmi důležité, aby na vytváření strategie participovaly jednotlivé MS a samozřejmě aktivní členi Pirátské strany. Také proto, že práce MO JmK ovlivňuje celý JmK. Jak už jsem napsal v rozpravě, budu otevřen jakýmkoli návrhům. Co se týká suverenity MO a její podpory ze strany PKS. Nemám v podstatě nic proti vlastní iniciativě pouze za předpokladu, že to bude iniciativa přínosná nikoli obráceně. Díky své praxi v IT mám i nějaké schopnosti vytvářet grafické návrhy, ovšem primárně jsem programátor, tedy participace na obsahu resp. výstupech MO bych raději přenechal lidem, kteří jsou zručnější v grafických navrzích.
2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?
Otázka samotná částečně napovídá odpověď. Je potřeba zajištění podpory zastupitele. Považuji za velmi důležité, aby nás krajský zástupitel informoval o tom, co se děje na kraji. Na základě informací pak můžeme řešit v rámci PKS zajištění podpory v rámci věcí, jak už napsal Tomáš Koláčný, které jsou nad rámec mandátu nebo jsou časově nezvladatelné. Co se týká aktivní komunikace s koaličním partnerem. Vidím to tak, že můžu své postoje a názory distribuovat skrz našeho krajského zástupce. V tomto bodě vidím opravdu jako důležité zajistit podporu našemu zástupci tak, aby na něj nebyly kumulovány veškeré věci, ale aby díky zajištěné odborné pomoci mohl dále vykonávat profesionálně svou funkci (tím určitě nechci nijak naznačit, že by to Ivo nyní nezvládal, jen věřím, že toho musí být občas nad hlavu a pomoc se hodí).
3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?
Tato otázka je mi nejvíce sympatická. Za mě ano. Chtěl bych část svého času věnovat objížděním MS a setkávání v regionech. Považuji to stejně jako Radek za velice důležité a přínosné. Jednak z toho pohledu, že převážná část PKS budou brňáci a pak druhý a také duležitý důvod je být v kontaktu s lidmi z jednotlivých MS s ohledem například na to, že ne vždy se každému podaří dorazit na svolanou krajskou schůzi. A samozřejmě poslední pohled jsou mezilidské vztahy a ty bychom měli alespoň u nás u Pirátů udržovat na velmi vysoké přátelské úrovni. Podpora MS je rozhodně také důležitá a myslím, že na to jak budu podporovat MS ještě nyní nemám odpověď, rád bych si tuto odpověď udělal na základě individuálních návštěv jednolitvých MS. Můj názor je takový, že lidé jsou různí a proto i MS budou různé a budou mít různé problémy, s kterými budou potřebovat pomoci.
4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?
Práce s lidmi mi nevadí. Po dokončení magisterského stupně jsem měl možnost chvíli vyučovat na VŠ a proto můžu říci, že školení a předávání informací mě velice bavila. Díky mé praxi v projektech si troufnu říci, že i v připadě využivání lidských zdrojů efektivně mám svou zkušenost (zní to hrozně lidské zdroje, já vím :-) )
5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?
S touto otazkou je dost spjata otázka 3 a pak tedy i samotné setkávání se na pravidelných schůzích. Myslím si, že řešením je nejenom aktivita PKS, ale také jednotlivých MS.
6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?
Ano. Počítám s tím, že tento rok i díky komunálním volbám budu práci pro Pirátskou stranu věnovat spoustu času. Nemůžu říci kolik v hodinách, budu se snažit dynamicky přizpůsobovat potřebám dané funkce. Na druhou stranu všichni víme, že jsou věci jako je placení nájmu, strava atd atd, na které je potřeba finanční prostředky, které nyní získávám z komerční práce, kde trávím 8h denně.
7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?
Pokud budu mít vlastní sebereflexy natolik rozvinutou, že si to v dané chvíli uvědomím sám, aniž by mi o tom někdo řekl, udělám příslušné kroky, abych mohl přenechat funkci někomu jinému, kdo bude Pirátům prospěšnější. Pokud tento podnět podá někdo z Pirátů, pak zahájím diskuzi, kde budu chtít vědět, co je špatně a následně, pokud by problém byl relevantní tzn. více než jeden člověk by potvrdil vzniklý problém a já nedokázal dokázat opak, uvolnil bych pozici schopnějšímu.


Tedy dostal jsem se k posledni odpovědi. Doufam, že jsem odpověděl věcně a správně pochopil otázky. Ještě jednou děkuji Radkovi za položené dotazy. V případě dalších dotazů jsem k dispozici.

Lukáš
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mamula za příspěvky (celkem 6):
Radek.Holomcik, Tomas.Gottwald, Jiri.Ulip, Tomas.Kolacny, Pavel.Nevrkla, Lukas.Dubec
"Nemyslím si, že existuje větší vzrušení než to, které inovátor zažívá, když univtř cítí nějaký výtvor mysli, který povede k úspěchu… Díky těmto emocím muž zapomene na jídlo, spánek, přátele, lásku, všechno" Nikola Tesla

Lukáš Mamula
zastupitel města Brna
Uživatelský avatar
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1294
Registrován: 05 čer 2012, 11:57
Profese: manažer
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 2882 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Robert.Cuma »

Radek.Holomcik píše:1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?
ve spolupráci s novým KoDo a v budoucnu doufám i s novým vedoucím MO.

respekt suverenity je samozřejmost. princip dělby práce/kompetencí považuji za základ každé kolektivní aktivity. mikromanagementu (který dle mého soudu vedl k rozpadu MO) se vyhýbám.

za full-time politiky obsah vytvářet pochopitelně nebudu (protože jak píšeš - patří to k jejich zaměstnání), ale když mě osloví, jistě jim rád pomůžu.
Radek.Holomcik píše:2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?
koalice by se měla snažit prosadit co nejvíce z volebního programu. což se s třemi mandáty a v opozici realizuje velice těžko. přesto se nám podařilo posílit transparenci v kraji a probíhá spousta inovací v IT, což je přímý důsledek toho, že Jiří Hlavenka je předsedou Komise pro informační otevřenost.

Jirka se nyní dost angažuje v modernizaci krajského školství a je v kontaktu s naší poslankyní Lenkou Kozlovou, členkou Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. když se změny podaří na úrovni Jmk, budeme se snažit o jejich implementaci na celostátní úrovni. jsem v kontaktu s Jirkou, s Ivošem a pravidelně zvu Jirku i Janu Drápalovou na naše krajské schůze, aby informovali členskou základnu o své činnosti.

také cítím, že náš "vklad" nebyl ideální, ale při reálném hodnocení nemohu pominout fakt, že loni většina z nás strávila několik měsíců intenzivní prací na kampani do PSP a poté organizací CF, protože to pro nás byly jasné priority. logicky proto nebylo tolik prostoru na podporu pro krajské zastupitele. koaliční koordinátor, který má přesměrovávat
důležité info od zastupitelů a členů orgánů do stran (protože nikdo z nás nemá čas číst zprávy ze všech krajských komisí, výborů, zastupitelstev atd.) byl bohužel vybrán až na konci roku 2017.

očekávám tedy, že s jeho nástupem se činnost zlepší, protože větší podpora koalice od jednotlivých stran byla jedním z hlavních cílů jeho angažování. mám se s ním v nejbližší době setkat.

chci kandidovat v komunálních volbách v Brně a pokud budu zvolen na čelní místa kandidátky, s největší pravděpodobností rezignuji na členství v KVZaP (kam jsem se dostal automaticky, jako člen volebního štábu), abych se mohl co nejvíce věnovat kampani. počítám, že budu nadále v kontaktu se zastupiteli, abych měl info z první ruky a když budu moci, rád jim pomohu.
Radek.Holomcik píše:3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?

dle dostupných zápisů jsi byl v roce 2017 na jedné schůzi MS Znojmo.

(MS Slovácko mělo v roce 2017 svolanou jedinou schůzi v květnu (nenašel jsem zápis, tak nevím, jestli skutečně proběhla), kde bylo na programu info o volební kampani a výzva k zapojení. bylo to však o víkendu, kdy jsem byl na rodinné oslavě.

MS Znojemsko mělo v roce 2017 tři schůze, všechny o víkendu: 25. 2. v sobotu, 13. 8. v neděli, 26. 11. v neděli.

MS Lomnice v roce 2017 schůzi nemělo a v současnosti neexistuje.)

co se mě týče: na schůzích MS Brno budu určitě a rád bych se zúčastnil aspoň 1x ročně schůzí mimobrněnských MS. termíny o víkendu mi nevyhovují, ale když to nebude možné v pracovním týdnu, čas si udělám.

jelikož ctím princip subsidiarity, tak podporu MS vnímám hlavně tak, že když budou chtít s něčím pomoci od PKS, nebo přímo ode mě, tak jim pomůžu. jinak je to v rámci jejich kompetencí na nich.
Radek.Holomcik píše:4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?
práce s dobrovolníky je primárně na krajském koordinátoru dobrovolníků, který za to bude placený. při kampani a organizaci CF se ukázalo, že dobrovolníky zvládá koordinovat celá řada lidí. rád bych na ně tuto část agendy delegoval, protože se osvědčili a jak jsem uváděl výše: dělba práce je pro mě základ. jsem spíše dirigent, než sólista.
Radek.Holomcik píše:5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?
můžu pomoci s organizací primárních voleb nebo kampaně (pokud bude zájem). jinak souhlasím s Tomem - preferuji kvalitu před kvantitou, takže se budu soustředit na místa, kde máme prověřené lidi.
Radek.Holomcik píše:6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?
ano, budu. čas na práci v PKS mám.

věnoval.

náš kraj jako jediný funguje bez placených zaměstnanců strany (náš minulý KoDo nám nikdy s ničím reálně nepomohl) a uspěli jsme v posledních volbách ve městě, v kraji i do Sněmovny. to podle mě mluví samo za sebe.
Radek.Holomcik píše:7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?
toto nepředpokládám, ale kdyby to nastalo, tak rezignuji.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Cuma za příspěvky (celkem 8):
Tomas.Gottwald, Tomas.Kolacny, Jiri.Ulip, Lukas.Mamula, Radek.Holomcik, Pavel.Nevrkla, Vit.Fux, Lukas.Dubec

Róbert Čuma

Uživatelský avatar
Pavel.Nevrkla
Místní předsednictvo
Příspěvky: 476
Registrován: 11 srp 2017, 15:25
Profese: advokát
Dal poděkování: 405 poděkování
Dostal poděkování: 746 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Pavel.Nevrkla »

Piráti a Pirátky z Jižní Moravy,
rozhodl jsem se kandidovat na člena předsednictva KS JmK a to s podporou mého „domovského“ MS Znojemsko. mistni-forum-znojemsko-f592/nominace-do ... 39611.html

Jsem advokátem se sídlem ve Znojmě, členem strany jsem od léta 2017, kdy jsem se zapojil, protože Piráti nesou myšlenky, které chci prosazovat i já.

Jsem smířlivý liberál, politicky je pro mě stěžejní průhlednost při činnosti veřejných orgánů a co nejmenší zasahování státu do života občanů.

Aktuálně jsem ve volebním štábu pro komunální volby ve Znojmě a výhledově se v rámci primárních voleb chystám ucházet o místo lídra kandidátky do komunálních voleb ve Znojmě.

A právě blížící se komunální volby jsou stěžejním tématem, kterému bych se chtěl v rámci PKS věnovat. Primárně bych se chtěl věnovat především mimobrněnským komunálním volbám.

Je třeba vzít v potaz, že komunální volby nejsou jen jedny, je to mnoho voleb odehrávajících se na různých místech v jednom čase. Zatímco v Brně je základna členů a příznivců na dobré úrovni, my ostatní ji, místy překotně, budujeme.

Výhledově, příští rok, budou eurovolby, kde bude role krajů subsidiární, ale bude se třeba v té době již pomalu, ale jistě aktivizovat pro volby krajské. Toto období by mělo sloužit především ke konsolidaci strany a určité profesionalizaci. Musíme myslet na to, že k udržení podpory Pirátů navenek bude třeba efektivní vnitrostranická "byrokracie", aby se nám to vše nerozpadlo pod rukama.

Věřím, že naše práce ve Znojmě je v tomto směru dobrá a aplikovatelná i v ostatních srovnatelných městech.
Díky svému povolání mám zkušenosti z jednání, a stresových situací, jsem zvyklý vystupovat jako prostředník. S Lukášem Dubcem se prokousáváme předpisy, abychom tady ve Znojmě zachovali demokratický standard Pirátů a zároveň flexibilně řešili vyvstalé problémy.
Prostě a jednoduše věřím, že v rámci PKS JmK udělám pro Piráty dobrou práci.

Ad dotazy Radka Holomčíka:
1. S prací MO v rámci našeho MS nemám osobní zkušenost. Vlastní mediální obsah ve Znojmě plánujeme dělat sami a při plánování vycházíme z minimalistické podpory strany, resp. MO; já sám jsem 5 let měl ve Znojemsku, zdejší regionální týdeník, vlastní právnický sloupek. Samotnému mediálnímu odboru bych zanechal „širokou autonomii“ v rámci od počátku nastavených mantinelů, ale ty budou asi výsledkem diskuze. Za sebe bych řekl, že z hlediska našeho kraje je třeba mediální obsah dodávat i do regionálních tiskovin právě typu Znojemsko.
2. Výstupy koalice na kraji jsou pro mě neviditelné. Vzhledem k současnému politickému vzestupu Pirátů bych si představoval, že bychom měli převzít otěže této koalice. Aktuálně mi chybí dostatek informací, abych byl schopen nějakého kvalifikovaného názoru. Obecně problém kraje je ten, že jeho politika se dost špatně prezentuje, protože těžiště kraje je ve správě silnic, provozu nemocnic a středních škol…
3. Tohle je věc, která je pro mě, jakožto mimobrněnského člena MS zásadní a chtěl bych být nápomocen při zakládání nových sdružení a účastnit se schůzí stávajících sdružení a pomoci zprostředkovat informace z PKS pro mimobrněnské členy. Osobně se sice poslední dobou účastním krajských schůzí, ale chápu, že ne každý má čas vyrazit ve středu večer do Brna.
4. Doufám, že s dobrovolníky schopen pracovat budu; s prací dobrovolníků mám zkušenost v rámci své činnosti jakožto sekretáře fotbalového oddílu TJ Sokol Božice, kde kromě samotného fotbalu se věnujeme (resp. věnoval jsem se do loňského léta, než jsem se odstěhoval do Znojma) i pořádání hodů, zábav a celkově kulturních akcí; dále dobrovolnicky je pořádán i LARP festival Helmáč, jehož jsem již přes 10 let spolupořadatel v rámci LARP skupiny BaaToR.
5. Tohle jeden z důvodů, proč kandiduji. Rád bych, aby nebylo celé předsednictvo z Brna a chci, aby PKS mělo výrazný mimobrněnský názor přímo uvnitř. Předpokládám, že většina mimobrněnských kandidátek bude ve městech s 5.000+ obyvateli a moje zkušenost ze současné přípravy voleb ve Znojmě bude přenositelná. Ve Znojmě máme v podstatě hotový program, máme vyhlášené primárky, ustavený volební štáb.
6. Budu se snažit v PKS pracovat co nejpoctivěji a nejsvědomitěji.
7. Předpokládám, že mým prvotním kritikem bude předseda MS Znojemsko Lukáš Dubec. Chci do PKS především, abych pomohl, pokud by můj přínos nebyl dostatečný, tak je přirozené, že odstoupím.
mail: pavel.nevrkla@gmail.com
tel. 724 905 975
Uživatelský avatar
Ondrej.Kotas
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 2570
Registrován: 29 srp 2011, 16:25
Profese: AI tester a automatizační specialista
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 4249 poděkování
Dostal poděkování: 3815 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Ondrej.Kotas »

Radek.Holomcik píše:1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?
Stál jsem u začátku krajského MO a vždy jsem zastával názor, že tento odbor má být suverenní jednotkou. I proto po tom, co Tomáš Koláčný svým jednáním prakticky zničil krajský mediální odbor (odešli členové, vedoucí rezignoval) stále napjatě očekávám, že ho pomůže opravit a myslím si, že takto interpelace výkonného orgánu nemají probíhat.
Nová aktivace MO je čistě v rukou možných uchazečů (k dnešnímu dni 0), pravomoci MO nyní vykonává PKS a v případě svého zvolení za místopředsedu chci s ostatními kolegy s PKS rozdělit agendu MO mezi nás, alespoň než bude zvolen nový vedoucí.
Radek.Holomcik píše:2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?
Sice jsme součástí koalice na kraji, nicméně výsledky práce naší strany jsou dosti chabé. Na jednu stranu je to absencí funkčního mediálního odboru, který by zařizoval spolupráci zastupitelů a psavců, tak aby mohly vycházet články i pokud jsme se o něco byť jen pokusili.
Dále chci aktivně zvát zástupce naší krajské koalice na krajské schůze, tak abychom věděli co se vůbec na kraji děje (Jirka Hlavenka u nás nebyl jak je rok dlouhý, Ivo by měl být víc vidět) a mohli rychle a pružně reagovat na aktuální témata - pro příště nám nesmí ujet vlak, tak jako se to stalo s nádražím.
Radek.Holomcik píše:3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?
Jak jsem psal ve svojí kandidátské řeči: vzhledem k tomu, že jsme před komunálními volbami, tak bych se rád účastnil vyjednávání o spolupráci či kandidatuře po celém kraji.
Radek.Holomcik píše:4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?
Od práce s dobrovolníky se snažíme najmout KoDo. Pokud jde o úkoly pro dobrovolníky, tak ty zadává manažer projektu (ať už vedoucí odborů nebo pověřený člověk). Jako člen kolektivního orgánu - PKS - nebudu mít po zvolení žádnou automatickou agendu a tím pádem ani žádnou pravomoc rozdělovat úkoly. Předně si musí PKS rozdělit svou agendu mezi členy, pokrýt chybějící pozice výkonných orgánů (vedoucího MO) a teprve po té je možné vymýšlet a zadávat dobrovolníkům úkoly.
Práce s dobrovolníky tedy ano, ale pouze v rámci pravomocí.
Radek.Holomcik píše:5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?
Viz moje kandidátská řeč a odpověď na otázku č. 3.
Radek.Holomcik píše:6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?
Už dnes nemám žádný osobní život a moje každodenní rutina je zaměstnání (50 %) - Piráti (40 %) - spánek (10 %). O více času na práci v PKS a Pirátům hodlám přemýšlet pouze, pokud se práce pro Piráty stane placenou.
Radek.Holomcik píše:7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?
Myslím, že posoudit práci zvoleného zástupce může právě jenom volič.
Jak se již několikrát v historii stalo, členové KS mají možnost člena PKS interpelovat, vyvolat hlasování o důvěře či odvolání. Já samozřejmě sebereflexi ovládám a vždy jsem byl přístupný diskuzi. Kdo by viděl nějaký rozpor s mým programem, může za mnou přijít a probereme co ho trápí, případně má možnost využít některý z prostředků, jenž jsem vyjmenoval.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kotas za příspěvky (celkem 7):
Petr.Springinsfeld, Jiri.Ulip, Lukas.Dubec, Radek.Holomcik, Lukas.Mamula, Tomas.Kolacny, Tomas.Gottwald

Netrol! Trolí samo. „Kasinem se herna nestává, kasinem se rodí!“

Obrázek

Má koryta: stranický inkvizitor, béčko ODS, liberální konzerva a jiné nálepky „spolustraníků“
e-mail: ondrej.kotas@pirati.cz | signal/tel: +420 608 828 650 | profil: http://wiki.pirati.cz/lide/Ondrej_Kotas

Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2023
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2697 poděkování
Dostal poděkování: 3190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Mám dotaz na Tomáše Koláčného: Před oznámením své kandidatury jsme se bavili o volbě do PKS a Ty jsi se vyjádřil tak, že kandidovat nebudeš, pokud bude možné PKS naplnit i bez Tebe (chtěl jsi se věnovat více práci v PMS Brno). Nyní jsme v situaci, kdy máme dostatek kandidátů a někteří další nejspíš ještě přibudou. Uvažuješ o stažení své kandidatury? Pokud ne, co Tě přimělo změnit názor?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Springinsfeld za příspěvky (celkem 4):
Marketa.Gregorova, Lukas.Mamula, Tomas.Kolacny, Vit.Fux

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Petr.Springinsfeld píše:Mám dotaz na Tomáše Koláčného: Před oznámením své kandidatury jsme se bavili o volbě do PKS a Ty jsi se vyjádřil tak, že kandidovat nebudeš, pokud bude možné PKS naplnit i bez Tebe (chtěl jsi se věnovat více práci v PMS Brno). Nyní jsme v situaci, kdy máme dostatek kandidátů a někteří další nejspíš ještě přibudou. Uvažuješ o stažení své kandidatury? Pokud ne, co Tě přimělo změnit názor?
Před svojí kandidaturou do PMS jsem deklaroval, že budu-li zvolen na předsedu PMS, nebudu kandidovat na předsedu PKS, což jsem splnil. Nikdy jsem neřekl Nejsem si vědom, že bych řekl, že do PKS nebudu kandidovat vůbec a o stažení své kandidatury neuvažuji. Nekandiduji do PKS z potřeby "sedět na předsednické židli", kandiduji proto, že chci v rámci PKS realizovat program, se kterým kandiduji a záleží na členské základně, zda ji můj program oslovuje, či nikoli. Budu rád, pokud se do PKS dostane nová krev a v případě, že zvolen nebudu, tak hodlám samozřejmě pomáhat a předávat zkušenosti nově zvoleným členům PKS. Že chci věnovat maximum práce Brnu je pravda, což jsem deklaroval i ve své kandidátské řeči.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvek:
Tomas.Gottwald

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Lukas.Mamula
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 247
Registrován: 09 dub 2016, 20:10
Profese: programátor, analytik
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 202 poděkování
Dostal poděkování: 329 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Lukas.Mamula »

Tome, mně si říkal v podstatě to stejné co Petrovi, že nemáš ambice kandidovat do PKS. Ovšem nemám to jakýmkoliv způsobem jak dokázat a nechci se v tom dále pitvat. Rozhodnutí se, zda budu nebo nebudu kandidovat na libovolnou fci v rámci Pirátské strany, je svobodné a dobrovolné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Mamula za příspěvek:
Petr.Springinsfeld
"Nemyslím si, že existuje větší vzrušení než to, které inovátor zažívá, když univtř cítí nějaký výtvor mysli, který povede k úspěchu… Díky těmto emocím muž zapomene na jídlo, spánek, přátele, lásku, všechno" Nikola Tesla

Lukáš Mamula
zastupitel města Brna
Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Dovolím si ještě reakci na to, co psal Ondra.
Ondrej.Kotas píše:I proto po tom, co Tomáš Koláčný svým jednáním prakticky zničil krajský mediální odbor (odešli členové, vedoucí rezignoval) stále napjatě očekávám, že ho pomůže opravit a myslím si, že takto interpelace výkonného orgánu nemají probíhat.
Musím se ohradit proti tvrzení, že jsem odbor zničil. Předem se omlouvám Janě i Jerrymu, pokud by se jich následující věty dotkly, není to myšleno nikterak osobně a pokusím se být maximálně věcný.

Krajský mediální odbor od svého vzniku dle mého názoru nikdy pořádně nefungoval - ani za mého vedení, ani za Ondrova vedení, ani za Radkova vedení a ani za Jerryho vedení. Souhlasím, že nejblíže funkčnímu stavu měl vloni v době předvolební kampaně do PSP, primárně díky nasazení Jany a Radka, kteří vygenerovali velké množství kampaňového obsahu, sekundárně díky mě, jelikož se mi dařilo aktivně komunikovat dění v Brně a terciálně díky všem ostatním jednotlivcům, kteří větší či menší měrou pomáhali s tvorbou, korekturami, grafickými pracemi a dalšími aktivitami. Znovu ovšem opakuji, že byť v té době KMO fungoval historicky nejlíp, ani zdaleka nepokrýval vše, co by dle statutu pokrývat měl.

Ve zmíněném období kampaně do PSP KMO pokrýval pouze kampaňové promo a Brno a velké množství obsahu bylo generováno jen jako výplň pro zvýšení dosahu (lajkovací ankety, fotky z akcí, ...) bez větší obsahové hodnoty. KMO se takřka výhradně zaměřoval na facebook a krajský web, zcela selhával v komunikaci výstupů volených funkcionářů (mimo Brno), zcela selhával v komunikování práce v regionech (zastupitelka v Lomnici, práce Petra Baláže v Hodoníne), zcela selhával v organizaci tiskových konferencí (proběhly pokud se nepletu dvě, z čehož tu jednu úspěšnou organizovala Karolína a novináře přitáhl především Ivan a na tu druhou v autobuse přišel jeden novinář), zcela selhával v poskytování tiskového servisu krajskému sdružení jako celku (ostatní partaje běžně pořádají jednou týdně tiskovou konferenci, na které se vyjadřují k aktuálním tématům, což jsem v rámci kraje dělal pouze já). Jerry jako vedoucí odbor jako celek fakticky nevedl, vedl pouze (byť kvalitně) práce na přípravě a realizaci krajského webu, za což mu určitě patří dík. Výstupy v rámci kampaně do určité míry vedla Jana, která k výstupům připravila i kampaňovou komunikační strategii a koordinovala kandidáty ve tvorbě obsahu (a pokud se nepletu, tak velkou část obsahu sama napsala), za což jí také určitě patří dík.

Po skončení kampaně ovšem kampaňová komunikační strategie pozbyla platnost a na jednání krajského fóra jsme se dohodli, že než dojde ke schválení nové komunikační strategie, povede mediální výstupy na facebooku dál Jana (z pověření vedoucího), ovšem takovým způsobem, že bude připravované výstupy diskutovat v rámci diskusního vlákna krajského mediálního odboru.

Zmíněný incident, který Ondra označuje za "zničení krajského mediálního odboru" spočíval v tom, že když Jana chtěla na facebook cca 3 týdny po volbách zveřejnit fotku Radka a Toma, jak si jdou do poslanecké sněmovny vyzvednout své poslanecké kartičky, dovolil jsem si z titulu člena krajského mediálního odboru poznamenat, že takovýto typ výstupu nepovažuji za vhodný, že jsme slíbili tvrdou práci a proto bychom jako výstup 3 týdny po volbách neměli dávat fotku s kartičkama, což považuji za obsahově slabý příspěvek a na rozdíl od kampaně, kde měly i obsahově slabé příspěvky své místo zejména z důvodu zvyšování dosahu, se domnívám, že po volbách bychom měli obsahovou úroveň příspěvků zvednout tam, kde byla před kampaní, tedy na věcnou komunikaci politických témat a naší práce, nikoli selfie s kartičkama. Na to se Jana urazila a "práskla dveřma" (opustila chat KMO).

Ano, zcela souhlasím s tím, že Jana byla pro KMO přínosem a že je její ztráta pro KMO citelná, současně ovšem trvám na tom, že není-li schválena komunikační strategie, je nezbytnou povinností fungování krajského mediálního odboru diskuse nad výstupy, pakliže se nejedná o individuální výstupy jednotlivých funkcionářů a i v takovém případě by mělo být naší snahou držet úroveň výstupů co nejvyšší. Současně si stojím za názorem, že pro třetí nejsilnější parlamentní stranu není přijatelné, aby funkčnost ústředního orgánu pro komunikaci s médii stála na člověku, který není dostatečně stabilní na ustání konfrontace názorového oponenta. Já sám jsem do tvorby mediálního obsahu od roku 2012 věnoval stovky hodin svého času, vybudoval jsem facebookový profil krajského sdružení, který má dlouhodobě stabilní dosah k tisícům lidí a investoval jsem nemalé množství vlastních prostředků do rozšiřování dosahu a domnívám se proto, že mám právo se k obsahu, který KMO generuje, kriticky vyjadřovat.
Ondrej.Kotas píše:stále napjatě očekávám, že ho pomůže opravit
Moji snahu o znovuoživení KMO mohu podložit například zřízením rozpočtové položky na finanční motivaci případného vedoucího, zanesením tématiky KMO do výběrového řízení na krajského koordinátora, či vlastní aktivitou v rámci KMO. Těžko můžu dělat víc, když zde není žádný kandidát na post vedoucího KMO.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvek:
Ondrej.Kotas

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“