[Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

[Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ahoj jihomoravští Piráti,

svolávám jednání krajského fóra ve věci volby předsednictva krajského sdružení Jihomoravského kraje.
Důvod svolání
Jednání je svoláváno na základě kolektivní rezignace předsednictva stávajícího, které dokončí předsedání krajskému sdružení v rezignaci do zvolení nového předsednictva v řádné volbě.

Volební komise
Pokud není nikdo proti, navrhuji volební komisi ve složení Jiří Kadeřávek jr., Radek Holomčík a Marcel Kolaja.
Pořad jednání
Pokud není nikdo proti, budeme pokračovat s následujícím pořadem jednání, který byl sestaven s ohledem na důvod, proč bylo jednání svoláno:
  1. Volba předsedy krajského sdružení
  2. Volba místopředsedů krajského sdružení
Veřejnost
Pokud není nikdo proti, prohlašuji jednání za veřejné.

Kandidatura
Kandidovat může libovolný člen krajského sdružení. Přihlásit se můžete příspěvkem v tomto vlákně. V příspěvku uveďte, čeho chcete ve funkci dosáhnout, popište způsob, jakým budete funkci vykonávat, a uveďte, jakou máte k výkonu funkce způsobilost.

Pracovní náplň volené funkce
Pracovní náplň vyplývá z Čl.7(5,6) St.:
5) Oblastní předsednictvo
a) sestává z předsedy a dvou až čtyř místopředsedů,
b) odpovídá oblastnímu fóru,
c) plní usnesení oblastního fóra, přijímá nové členy,
d) shromažďuje návrhy na kandidáty do voleb a zabezpečuje jejich odbornou a politickou přípravu, mj. předsedovi strany navrhuje volebního zmocněnce,
e) zabezpečuje primární volby ve své oblasti a určuje, zda v nich mohou hlasovat i registrovaní příznivci; pro tento účel může zřídit oblastní volební komisi.

(6) Předseda oblastního sdružení

a) svolává minimálně jednou ročně zasedání oblastního fóra,
b) zastupuje oblastní sdružení navenek a v jiných orgánech, stanoví-li tak právní předpis.
Dále z § 23 OŘ.:
§ 23 Oblastní předsednictvo
Oblastní předsednictvo má ve své působnosti následující úkoly:

a) vedení a organizace činnosti oblastního sdružení a plnění jeho úkolů, pokud není k jejich plnění určen jiný tým,
b) plnění usnesení oblastního fóra,
c) přijímání nových členů a vzetí na vědomí zániku členství.
Kandidáti:
Hlasování bude zahájeno v pátek, 16. února, kandidáti se mohou hlásit do středy, 14. února.
Tímto otevírám rozpravu.

Děkuji za pozornost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvky (celkem 7):
Jaroslav.Kamen, Jiri.Ulip, Jiri.Kaderavek, Marketa.Gregorova, Lukas.Dubec, Robert.Cuma, Tomas.Gottwald

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 1294
Registrován: 05 čer 2012, 11:57
Profese: manažer
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 1392 poděkování
Dostal poděkování: 2882 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Robert.Cuma »

ahoj,

kandiduji na předsedu KS Jmk. řeč dodám během dnešního odpoledne. EDIT: dodána kandidátská řeč.

čeho chci dosáhnout:

chci maximálně přispět k hladkému chodu našeho krajského sdružení. náplň práce v PKS je pro mě stále zajímavější, protože díky získaným mandátům máme skutečný vliv na
politiku našeho města, kraje i státu.

můj hlavní cíl v tomto roce je uspět v komunálních volbách v Brně, ve Znojmě a ve všech dalších obcích, kde budou kandidovat Piráti z Jmk. komunální volby jsou dlouhodobě vnímány voliči jako nejdůležitější ze všech a mívají také nejvyšší volební účast.

potřebujeme se etablovat v zastupitelstvech obcí, abychom mohli prosazovat náš program v místech, kde žijeme, kde nás lidé osobně znají. jsme silná strana, která po příštích parlamentních volbách bude usilovat o podíl na vládě, logicky proto potřebujeme personálně posílit a "vychovat" lidi, kteří budou zastupovat nás a naše voliče. v tom je zkušenost s komunální politikou podle mě nenahraditelná.

nejbližší provozní cíl je zajistit vhodné a stálé místo pro krajské schůze KS Jmk, protože kapacita PSB je pro tyto účely na hraně a je jasné, že nás bude stále více.

únorovou schůzi KS proto svolám do konferenčního sálu otevrenazahrada.cz a pokud se nám tam bude líbit, navrhnu pronajmout jejich sál 12x ročně.

naší základnou by však nadále mělo být PSB, protože je to unikátní koncept, který by dle mého soudu měl být zachován a dále rozvíjen. při posledních volbách se jasně ukázalo, že základna v centru města má obrovský přínos pro efektivitu kampaně. další benefit, který je možná ještě důležitější, je socializační. PSB žije. naši členové, příznivci a sympatizanti tam rádi a často chodí a stalo se přirozeným centrem, kde spolu trávíme čas a neustále neformálně řešíme pirátskou agendu. myslím, že nepřeháním, když řeknu, že Piráti Jmk jsou aktuálně super kolektiv a že mnoho z nás už se nevnímá jako kolegové nebo spolustraníci, ale jako přátelé.

jak budu funkci vykonávat:

podobně jako dosud. s důrazem na týmovou práci a konsenzuální rozhodování PKS.
počítám, že část práce PKS delegujeme na krajského KoDo a že tím pádem budeme mít více času a energie na skutečnou politiku. chci se zaměřit na kvalitní růst naší členské základny a budování místních organizací, protože to pokládám za nejlepší způsob, jak položit pevné základy pro úspěchy ve všech příštích volbách. pozice předsedy KS sebou nese i nutnost setkávat se se zástupci ostatních politických stran (a veřejností) a já věřím, že dokážu reprezentovat Piráty Jmk.

jaké mám předpoklady:

dlouholetá zkušenost s prací v PKS
detailní znalost situace Pirátů Jmk
znalost pravidel a procesů a důsledná snaha o jejich dodržování
dobré vztahy s členy a příznivci
otevřenost
IQ

ze všech výše uvedených důvodů budu velmi poctěn, pokud mi dáte důvěru pro další období. jestli se chcete na něco zeptat, tak samozřejmě rád odpovím.

díky za pozornost.

Róbert Čuma

Uživatelský avatar
Lukas.Mamula
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 247
Registrován: 09 dub 2016, 20:10
Profese: programátor, analytik
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 199 poděkování
Dostal poděkování: 329 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Lukas.Mamula »

Zdravím piráty a pirátky JmK

Rozhodl jsem se kandidovat do předsednictva KS Jmk na pozici některého z místopředsedů. Ačkoliv bude moje rozprava jedna z prvních už teď jsem si vědom toho, že slova, která napsal Robert, odpovídají názorům většiny z nás. A aby také ne. Všichni jsme ve stejné straně a všichni chceme více méně to stejné. Aby byla strana dále úspěšná a prospěšná. Prospěšná nejen pro nás, ale také pro lidi, kteří nás volili nebo volit budou. Ale abych přešel k věci. Co mohu straně na pozici v předsednictu nabídnout? Ačkoliv v běžném životě (mimo politiku) pracuji jako programátor, považuji za velkou výhodu svou komunikativnost a schopnost reprezentovat. Díky praxi v IT mám schopnost pro detail. Jsem schopen na základě zkušeností projektového řízení a manipulace se zdroji, které mám k dispozici. Jsem velice analytický člověk, který potřebuje informace než se nějak rozhodne. Ve svých dřívějších letech jsem byl členem hudební kapely, kde jsem získal zkušenosti s organizováním akcí a také už od této doby zdokonaloval výše zmíněný komunikativní zkušenosti.

mým cílem bude: Zasadit se o co nejlepší výsledek v nadcházejících komunálních volbách a volbách do evropského parlamentu. Profesionálním způsobem reprezentovat pirátskou stranu a být co nejvíce otevřen veškerým dobrým nápadům a názorům, které by straně pomohly nebo ji dále rozvíjely.

Tímto bych mou rozpravu ukončil. Snad jsem na nic nezapomněl. Rád Vám odpovím na vaše dotazy, ať už to bude zde nebo následně PSB.

Děkuji za případné hlasy

A mějte se

Lukáš
"Nemyslím si, že existuje větší vzrušení než to, které inovátor zažívá, když univtř cítí nějaký výtvor mysli, který povede k úspěchu… Díky těmto emocím muž zapomene na jídlo, spánek, přátele, lásku, všechno" Nikola Tesla

Lukáš Mamula
zastupitel města Brna
Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2022
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2690 poděkování
Dostal poděkování: 3186 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Ahoj jihomoravští Piráti,

rád bych oznámil svou kandidaturu do předsednictva KS JmK na pozici jednoho z místopředsedů.

V předsednictvu bych se chtěl zaměřit zejména na podporu růstu členské základny a zakládání nových místních sdružení. Také bych se rád zasadil o to, aby předsednictvo komunikovalo s dobrovolníky a zájemci o členství a aktivně je zapojovalo do činnosti krajského sdružení – je to přeci jen jedna z podmínek přijetí.

Je také třeba oživit krajský mediální odbor. Mediální výstupy pro nás budou podstatné nejen v nadcházejících komunálních volbách – je tedy nutné, aby byly pravidelné a kvalitní. Kvalitní výstupy si samozřejmě žádají kvalitní a funkční MO. Naše názory a odvedená práce prostě musí být jasně vidět.

Ve straně sice nejsem nijak dlouho, ale na druhou stranu se mohu označit za aktivního člena, kterým bych chtěl i nadále zůstat a svoje schopnosti a nasazení přinést do PKS. Typem osobnosti jsem analytik – každé rozhodnutí si dobře promyslím a snažím se vzít v potaz veškeré jeho dopady. Když nastane krizová situace, většinou pro ni mám plán.

Jak mnozí víte, v současnosti pracuji jako asistent poslance. Tuto skutečnost beru jako jednu ze svých výhod, protože jsem takto schopný pomoct propojit krajská témata s celostátními a také informovat o dění v PSP.

S prací v PKS ani jiném stranickém orgánu nemám zkušenosti, ale učím se velmi rychle. Můžu vám slíbit, že budu vždy ochotný si vyslechnout vaše připomínky, podněty a názory. Nechám si poradit.

Rád zodpovím veškeré dotazy.

Díky za případnou podporu!

Petr

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ahoj jihomoravští Piráti,

tímto oznamuji svoji kandidaturu na místopředsedu krajského sdružení.

Hodlám pokračovat ve své práci, kterou pro KS JmK aktivně vykonávám od roku 2013, tedy ve vedení administrativy krajského sdružení, vedení financí (příprava výhledu a rozpočtu, procesování žádostí o proplacení, řešení transferů, ...) předsedání jednáním na internetu, organizaci primárních voleb, školení předpisů, správě facebookového účtu, tvorbě mediálního obsahu a mnoha dalším aktivitám.

Pokud bych měl shrnout své úspěchy za dobusvého působení v PKS za uplynulé volební období, vyzdvihl bych zejména práci na organizaci krajské a sněmovní předvolební kampaně (obou úspěšných), vytvoření a prosazení krajského jednacího řádu, podíl práce na zajištění kompenzační dotaze od RP, zajištění prostředků pro financování externí agendy v působnosti funkcionářů jihomoravského krajského sdružení (krajská pracovní skupina) a vytvoření více, než 75% mediálního obsahu našeho krajského sdružení.

Na druhou stranu je zde potřeba v kontextu mé minulé kandidatury zmínit, že jsem dosud nezrealizoval dlouhodobý program, dlouhodobou strategii a harmonogram kraje a práce na podpoře aktualizace programů místních sdružení z mé strany bohužel také nebylo moc odvedeno, ale určitě mám v plánu se tomu v průběhu letošního roku aktivně věnovat a to bez ohledu na případné zvolení do PKS JmK.

Pro budoucí volební období PKS si kladu následující cíle:
  • vedení krajského sdružení směrem k úspěchu v komunálních volbách nejen v Brně (ale na eurovolby také nezapomínám)
  • uvedení krajského mediálního odboru do životaschopného stavu (což je dle mého názoru nezbytný předpoklad pro samostatnou kandidaturu v komunálních volbách)
  • metodické nastavení způsobu hodnocení kvality práce a jejího financování v rámci krajské pracovní skupiny
  • zaškolení nového KoDo a převedení části administrativní agendy KS na KoDo
  • realizace vstupních informačních setkání pro žadatele o členství
  • finanční vedení krajského sdružení
  • vytvoření funkčního systému odhalování krizových témat a krizové komunikace
  • zvyšování mediální gramotnosti všech budoucích kandidátů
Naopak se nechci věnovat náborové činnosti (vyjma výše zmíněných vstupních informačních schůzek) a budu tedy rád, pokud tuto aktivitu v případě mého zvolení zastane jiný člen PKS.

Děkuji Vám za pozornost a jsem k dispozici pro případné dotazy.

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Ondrej.Kotas
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 2569
Registrován: 29 srp 2011, 16:25
Profese: AI tester a automatizační specialista
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 4235 poděkování
Dostal poděkování: 3814 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Ondrej.Kotas »

Ahoj Jihomoravští Piráti,

Tímto chci ohlásit svoji kandidaturu do PKS JmK, konkrétně na pozici některého z místopředsedů.

Rád bych navázal na dosavadní činnost tohoto orgánu a pomohl hladkému chodu sdružení přes období letošních komunálních voleb. Vzhledem k tomu, že již nyní se nám hlásí plno zájemců o společnou kandidátků či alespoň o podporu pro jejich lokální reprezentanty, rád bych se účastnil těchto jednání o spolupráci.
Z krajských témat bych se pak rád věnoval, stejně jako u Brna, dopravě a otevřenosti úřadů, což budou dvě velmi reflektovaná témata právě u komunálních voleb,

Mohu nabídnout své několikaleté zkušenosti s vedením krajského sdružení, určitou znalost předpisů (bohužel, předpisy se časem mění a ne o všech změnách je členská základna dobře informována) či své kritické myšlení.

Zároveň se chci věnovat správě prostoru PSB, kde je nyní potřeba udělat inventura, zařídit pravidelný úklid či zásobování, doplnit návody "jak používat vybavení PSB" atp., aby se tento prostor stal plnohodnotným hackerspacem.

Děkuji za případnou podporu ve volbě.

O.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kotas za příspěvky (celkem 8):
Petr.Springinsfeld, Jiri.Ulip, Lukas.Mamula, Tomas.Kolacny, Tomas.Gottwald, Lukas.Dubec, Pavel.Nevrkla, Marketa.Gregorova

Netrol! Trolí samo. „Kasinem se herna nestává, kasinem se rodí!“

Obrázek

Má koryta: stranický inkvizitor, béčko ODS, liberální konzerva a jiné nálepky „spolustraníků“
e-mail: ondrej.kotas@pirati.cz | signal/tel: +420 608 828 650 | profil: http://wiki.pirati.cz/lide/Ondrej_Kotas

Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 899
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Ahoj všem, je fajn, že je o PKS zájem. Dovolím si pár dotazů na kandidáty:

1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?

2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?

3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?

4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?

5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?

6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?

7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?


Otázek je mnohem více, ale tyhle považuji za zásadní.

Děkuji za odpovědi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holomcik za příspěvky (celkem 8):
Tomas.Gottwald, Jiri.Ulip, Lukas.Dubec, Lukas.Mamula, Petr.Springinsfeld, Vit.Fux, Pavel.Nevrkla, ItoldYouSo7227

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Radek.Holomcik píše:1. MO - Jak budeš řešit oživení krajského mediálního odboru? Budeš respektovat i určitou míru suverenity, kterou v intencích dodržování pravidel odbor má, aby se zase nerozpadl? Aktivizují se krajská sdružení a k Tomovi Koláčnému přibyli další politici na full-time, kteří budou vytvářet mediální obsah v rámci svého zaměstnání. Jak budeš tuto činnost podporovat?
Za primární východisko považuji skutečnost, že volení funkcionáři (v tuto chvíli v JmK 6) a nominanti za JmK v orgánech (5+) mají jako součást výkonu své funkce i proaktivní tvorbu mediálního obsahu. Pokud se nejedná o funkce uvolněné, není problém za odvedenou práci na mediálním obsahu platit z příslušných položek krajského rozpočtu (MO a KPS). Management krajského mediálního odboru je pokryt v popisu pracovní funkce aktuálně vybíraného krajského koordinátora. Na korekturu tu je lidí dost a zatím vždy, když někdo vygeneroval obsah, tak se personální zdroje na korekturu našly bez problému, tedy zde počítám v pokračování dobré praxe. Grafické práce se odvíjí od schopností koordinátora, pokud grafiku nezvládne sám, lze poptat dobrovolnicky, případně zadat - grafiků ičařů je kolem nás minimálně pár osvědčených.

Tedy, odpovědnost za management - koordinátor, odpovědnost za obsah - funkcionáři.

Já osobně hodlám pokračovat ve vytváření obsahu na facebook, jsem schopný generovat 1x až 2x do měsíce obsah na web, jsem schopný v rámci MO školit social media (asi ne na úrovni jako Janča), jsem schopný školit vyjadřování před kamerami, jsem schopný školit tvorbu tiskovek, jsem ochotný se zapojit do korektury.

Pokud se nenajde na vedení KMO dobrovolník a koordinátor by vedení KMO nezvládal, podporuji variantu vypsat na částečný úvazek (cca 0,2) z krajských prostředků na funkci vedoucího MO výběrko.

Co se týká suverenity, není-li ve funkci vedoucí KMO, odpovídá za KMO předsednictvo a suverenita je možná do té míry, do které ji předsednictvo akceptuje. Bude-li vedoucí ve funkci, jako první krok by měl sestavit strategii komunikace, tu si nechat schválit a v jejích intencích může být suverenní, ovšem s odpovědností za obsah i chod celého MO.
Radek.Holomcik píše:2. Koalice na kraji - Máš představu, jak by koalice měla fungovat? Přišlo mi, že náš pracovní "vklad" není úplně ideální (velmi mírně řečeno), myslím si, že by bylo fajn věnovat více času zajištění podpory pro zastupitele a další orgány a začít něco dělat i na úrovni koaličního výboru. Budeš se tomuto věnovat a aktivně komunikovat s koaličním partnerem?
Z úrovně PKS bych rád co se týče územní působnosti řešil především město Brno a jeho metropolitní (spádovou) oblast. Tato témata již v současnosti komunikuji jak s koaličním partnerem, tak s vedením kraje. Za stranu by měl dle mého názoru primární odpovědnost nést Ivoš, jakožto krajský zastupitel (opět se dá práce nad rámec výkonu mandátu platit z krajských prostředků), u kterého bych v současné personální situaci očekával účast v koaličním výboru. Dále bych s možností účasti oslovil regiony a pokud se nikdo ochotný proaktivní účasti nenajde, bude nezbytné pokrýt zbylé pozice v KVZaP z PKS. Osobně bych preferoval proaktivní účast nových členů, ale nebude-li zbytí, nějakou aktivitu v rámci KVZaP zastat dovedu.
Radek.Holomcik píše:3. Spolupráce s MS - Budeš věnovat svůj čas objíždění schůzí MS a setkání v regionech? Praxe ukázala, jak moc je to důležité - měl jsem podporu MS jako cíl, tak jsem jezdil, bohužel většinou sám, navážeš na toto? Jak jinak MS chceš podporovat?
Podporuji aktivní dodržování pravidla alespoň jedné krajské schůze v některém MS jednou za čtvrt roku a alespoň v jednom jiném termínu v jiném MS schůzi PKS. Dále jsem k dispozici jako support na internetu (čehož v mém případě nejčastěji využívá Lukáš Dubec, ale jsem otevřený všem). S časem na výjezdy je to u mě bohužel složitější. Několik odpolední v týdnu mám zabraných pracovními povinnostmi z vedení města (které pro mě mají přednost) a ne vždy se podaří stanovit nekolizní termín, ale obecně se hodlám účastnit alespoň výše zmíněných setkání v maximální možné míře.
Radek.Holomcik píše:4. Práce s dobrovolníky - KoDo jistě pomůže s koordinací dobrovolníků, IMHO bude ale důležité dobrovolníkům zajistit nějakou tu činnost, aby se zapojili a neupadli do pasivity. Jak k tomuto budeš přistupovat? Když se ukáže, že je třeba s novými lidmi strávit nějaký čas, dokážeš opustit komfortní zónu Vlněna stage a pracovat s nimi?
S dobrovolníky a nováčky nemám problém pracovat (v případě nouze), ale mimo vstupní infoschůzky a aktivitu v rámci brněnských pracovních skupin (vzniknou-li nějaké) to za běžné situace dělat nechci (jak jsem uvedl ve své kandidátské řeči) a byl bych rád, kdyby tuto aktivitu zastal koordinátor, případně jiný člen PKS.
Radek.Holomcik píše:5. Brno vs. zbytek kraje - Nebojte, nefrolím, jen mě zajímá ještě jedna věc - Když bude většina, nebo všichni členové PKS z Brna, co uděláte pro podporu mimobrněnských kadnidátek?
Obecně Brno vs. zbytek kraje vždy nejméně v poměru k oprávněným voličům (exaktní metrika zejména na peníze), ale za současné situace nemám problém snažit se menším MS vyjít vstříc více, než Brnu, které je na tom zdrojově trošku někde jinde. Co se týká podpory mimobrněnských kandidátek, nemám problém asistovat v primárkách, či jinak podpořit místa, kde máme dlouholeté členy, které znám. Mám obecně problém podporovat tvorbu kandidátek někde, kde potenciální kandidáty neznám a kde nemám záruku, že tamní členové ohlídají kvalitu stavených kandidátů. Preferuji kvalitu před kvantitou, ale jsem otevřen diskusi s kýmkoli.
Radek.Holomcik píše:6. Čas - Budeš se práci v PKS poctivě věnovat a obětuješ tomu nezbytný čas? A pro "obhajující" kandidáty - věnoval jsi řešení výše uvedených problémů aspoň trochu času? Pokud ne, teď už budeš?
Budu výkonu funkce věnovat zhruba tolik času, co doposud (cca 10 až 15 hodin týdně, v horké fázi kampaní samozřejmě víc). Chci se věnovat především svým programovým prioritám, ostatním tématům, pokud na ně bude čas. Nebráním se diskusi na jakékoli téma, podporuji iniciativu ostatních.
Radek.Holomcik píše:7. Zodpovědnost - Co uděláš, když se po nějaké době ukážou zásadní rozpory mezi tvým reálným konáním a odpověďmi na tyto otázky?
Záleželo by na konkrétní situaci, ale budu se snažit v rámci svých možností dostát všemu, co jsem v rámci kandidatury slíbil. Pokud by s mojí prací bylo větší množství členů nespokojených, nemám problém rezignovat a přenechat prostor jiným.

Pokud bys chtěl něco doplnit, tak se klidně ptej dál.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvky (celkem 6):
Tomas.Gottwald, Jiri.Ulip, Lukas.Dubec, Radek.Holomcik, Lukas.Mamula, Petr.Springinsfeld

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Oznámení moderátora:
Tímto řádně oznamuji, že hlasování bude zahájeno v pátek, 16. února, kandidáti se mohou hlásit do středy, 14. února.
A prosím, aby někdo z nekandidátů převzal předsedání (Radku?), ať se necítím jako schizofrenik.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvek:
Tomas.Gottwald

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 899
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Re: [Rozprava] Volba předsednictva krajského sdružení

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Tomas.Kolacny píše:
Oznámení moderátora:
Tímto řádně oznamuji, že hlasování bude zahájeno v pátek, 16. ledna, kandidáti se mohou hlásit do středy, 14. ledna.
A prosím, aby někdo z nekandidátů převzal předsedání (Radku?), ať se necítím jako schizofrenik.
Tome, děkuji za odpovědi. Předsedání tímto přebírám, jen prosím, oprav ve svém oznámení moderátora měsíc (už je únor). Díkec.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holomcik za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Gottwald, Tomas.Kolacny

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Zamčeno

Zpět na „Krajské fórum Jihomoravský kraj“