Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1774
Registrován: 13 črc 2009, 23:30
Profese: manažer, zastupitel
Bydliště: Prostějov
Dal poděkování: 769 poděkování
Dostal poděkování: 1359 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Dne 17.1.2018 jsme se sešli já a Lubomír Vlček se starostou Šumperka a senátorem Zdeňkem Brožem.

1. Představení Lubomír Vlček, Petr Kapounek
2. Představení Zdeněk Brož
3. Informace o aktuální situaci Pirátů v Šumperku - členská základna, vize pro rok 2018, výhled na volby do obecního zastupitelstva 2018
4. Informace Pirátů o sestavování volební kandidátky jako samostatného subjektu. Piráti dávají Hnutí Pro-Region možnost sestavit také samostatnou kandidátku
Důvody samostatných kandidátek: oba subjekty mají dostatečnou sílu dostat se do zastupitelstva a zvýšit tak možnou následnou sílu v počtu mandátů
5. Objasnění situace pana Zdeňka Brože v komunální politice od roku 1992 - 2018. Značnou částí tohoto představení se prolínala informovanost o Hnutí Pro-Region a o lidech na toto hnutí navázaných. Panem Zdeňkem Brožem byl vysloven souhlas s poskytnutím dokumentace, pro ověření jeho tvrzení a jeho verze výkladu.
6. Diskuze - výhled města na rok 2018, největší investiční akce města, vize města (např. smart city), ...
7. Závěr s příslibem další možné diskuze ze strany pana Brože

Přijaté výhody: 2x sklenice vody
Poskytnuté výhody: žádné
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kapounek za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Tomas.Svoboda, Lubomir.Vlcek

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Uživatelský avatar
Tomas.Dostalek
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 30
Registrován: 06 lis 2013, 11:07
Profese: daňový poradce
Bydliště: Chotěboř
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Dostalek »

Dnes jsem se sešel se zástupcem chotěbořské TOP09 Davidem Šafránkem a diskutovali jsme další detaily plánované spolupráce v komunálních volbách (obsazení kandidátky, program, logo, webové stránky). Další společné setkání (již v širším okruhu všech potenciálních kandidátů) je naplánováno na neděli 11.2.2018.

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Dostalek za příspěvek:
Filip.Krska
Uživatelský avatar
Martin.Mareda
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 237
Registrován: 26 úno 2016, 13:47
Profese: místostarosta,adiktolog
Dal poděkování: 208 poděkování
Dostal poděkování: 176 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Mareda »

19. 1 . 2018 jsme navštívili s Václavem Klecandou místostarostku Tábora Michaelu Petrovou (Zelení a Jinak!). Oznámili jsme jí naše rozhodnutí mít samostatnou pirátskou kandidátku na komunální volby. V klidu a přátelské atmosféře jsme společně domluvili postup odchodu Pirátů z Jinak!. (tisková zpráva, odstranění pirátských kontaktů z emailové konference JINAK!, web a FB profil zůstávají JINAK!) . Zazněla oboustranná ochota navázat znovu spolupráci po volbách, pokud se oba subjekty do ZM dostanou.

Přijaté výhody: kafe
Poskytnuté výhody : 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Mareda za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Lukas.Kolarik
Vit.Simral
Člen KS Praha
Příspěvky: 372
Registrován: 13 čer 2016, 12:41
Profese: Radní hl. m. Prahy
Dal poděkování: 446 poděkování
Dostal poděkování: 772 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vit.Simral »

22.1. jsme se Ondrou Profantem a Mirkem Beránkem setkali s Janem Rumlem, který nás žádá o podporu jeho senátní kandidatury. Ještě si není jistý obvodem ani navrhující stranou. Vysvětlili jsme mu systém primárek u Pirátů. Přijde se 1.2. představit na krajskou schůzi ke grilování.

22.1. jsem se na ČVUT potkal s architekty z UNIT architekti k tématu bydlení. Přijali pozvánku na páteční schůzku pracovní skupiny Bydlení v PSP.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Simral za příspěvek:
Filip.Krska
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26141
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36864 poděkování
Dostal poděkování: 30024 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Tak, od posledního reportu jsem to poněkud zanedbal a nestíhal, takže souhrnný report.

Omlouvám se za to, jinak.

9.1. jsem se zúčastnil ve sněmovně panelu ve sněmovně k zákonu o střetu zájmů. Vyslechl jsem si problémy současného registru z hlediska soukromý zastupitelů a jejich rodinných příslušníků a problémů zadávání již veřejných informací. Došel jsem k názoru, že změna je třeba, ale nikoliv směrem(uvolnění vs. neuvolnění zastupitelé), který je aktuálně navrhován.

11.1. jsem se zúčastnil Novoročního setkání předsednictva sněmovny s diplomatickým sborem. Dostal jsem spoustu vizitek, ale jinak se nic zvláštního neřešilo. Nicméně jsme nějak zajímavý pro Asijský kontinent.

11.1. jsem se také zúčasnil Slavnostního představení Rusalky spolupořádaného národním divadlem a Akademií Věd. Dostal jsme se k recepci v presidentském salónu. Diskutovali jsem možnosti odborné podpory AV pro zákonodárný proces a problémy rozpočtového plánování velkých oprav velkých kulturních památek (kdy fázování vynucené rozpočtovými obdobími projekty prodražuje.) Přijaté výhody: 4 vstupenky.

12.1. jsem se zúčastnil Representačního plesu Univerzity Karlovy. Nic se prakticky neřešilo. Přijaté výhody: 2x VIP(=daleko od parketu) vstupenka.

14.-15-1. jsem se zúčastnil Státní návštěvy vedení sněmovny na Slovensku. Byla to zejména příležitost sdílet dojmy z věcí jako Klouzavý mandát(pozitivní), zrušení imunity(negativní), přejednání jednacího řádu(pozitivní). Diskutovalo se pak hlavně téma společných oslav 100 výročí samostatné státnosti a spolupráce ve V4.

16.1. jsem navštívil Mělník jako reprezentant dolní komory u příležitosti výročí zapálení se Jana Palacha. Projev. Přijaté výhody: Knihy o historii města a bílé víno.

18.1. jsem se zúčastnil vítací recepce nového velvyslance USA. Bavil jsem se hlavně z jeho staff. Měli zájem o to co jsme a o naši analýzu politické situace a odhad prezidentských voleb. Všichni nám fandí. Přijaté výhody: Brožura o historii funkcionalistického Pečínkova paláce.

Dnes 22.1. jsem se zúčastnil sněmovní panelové diskuze ke korespondenční volbě, která se trošku zvrhla v diskuzi k elektronické volbě. Byly diskutovány možnosti elektronizace částí voleb, kde nehrozí porušení tajnosti a nutnost realizace korespondenční volby tak, aby byla bezpečná a podpořila důvěru v reprezentativnost voleb a političnost daného kroku. Přijaté výhody: voda.

Dnes večer jsem se pak zůčastnil společné pracovní večeře vedení obou komor sněmovny. Kromě společné inaugurační schůze a koordinace k oslavám 100. výročí státnosti se diskutovalo najetí na stykový zákon, koordinace a pracovní skupina k ústavním změnám (budu tlumočit ve čtvrtek) a byl jsem místopředsedkní Horskou pozván do pracovní skupiny senátu ke spolkům, neziskovkám a NNO. Diskutovali se též stavní změny, konkrétně operativa vysílání vojsk dle mezinárodních smluv, 60 dní pro senát, přímá volba starostů, jednokolová volba prezidenta, jednodušší žaloba presidenta a některé další.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Svoboda, Filip.Krska, Petr.Vileta, Vit.Fux, Zdenek.Hrib

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 3191
Registrován: 04 kvě 2012, 01:22
Bydliště: Brno - Židenice
Dal poděkování: 1592 poděkování
Dostal poděkování: 3846 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

8. ledna jsme se v Pirate Space Brno setkali se zástupci Strany zelených (Martin Ander a Jana Drápalová), Žít Brno (Matěj Hollan) a Nesehnutí (Hana Chalupská), za nás bylo přítomno PMS Brno.

Bavili jsme se o komunikační strategii k tématu rozhodnutí o doporučení města Brna k nové poloze Hlavního nádraží a o možnostech případného financování informační kampaně. Bližší info rád předám osobně.

Přijaté výhody: žádné
Poskytnuté výhody: 3x pivo v plechovce

9. ledna jsem se setkal s Petrem Hladíkem (KDU), bavili jsme se o tom, jak Piráti vidí komunální volby (moc jsem toho neřekl, jelikož toho nemáme moc rozhodnuto). Petr sdělil, že bude pravděpodobně lídr KDU na brněnský magoš.

Přijaté i poskytnuté výhody: žádné

22. ledna mě oslovil David Oplatek ze SZ, jak to vidím s kandidaturou na Brně-střed, sdělil jsem, že jsme se o kandidatuře na MČ zatím nebavili (je na pořadu jednání dnes).

Přijaté i poskytnuté výhody: žádné
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Kolacny za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Ulip, Filip.Krska

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Uživatelský avatar
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 899
Registrován: 07 srp 2014, 16:47
Profese: Člověk
Dal poděkování: 433 poděkování
Dostal poděkování: 2020 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Dneska (23. 1.) jsem se od 10:40 potkal v prostorech posl. klubu s Ing. Romanem Kauckým, ředitelem společnosti Aquecon. Diskutovali jsme o možnostech využití hydroinformatiky a municipalitního znalostního managementu v oblasti úspory a šetrnějšího nakládání s vodou ve veřejné správě. Dostal jsem od pana Kauckého materiály k problematice, domluvili jsme se, že jakmile je nastuduju, budeme se bavit dál.

Poskytnuté výhody: voda
Přijaté výhody: zmiňované materiály
Tito uživatelé poděkovali autorovi Radek.Holomcik za příspěvek:
Filip.Krska

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Uživatelský avatar
Olga.Richterova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 743
Registrován: 12 čer 2009, 20:40
Profese: expertka na sociální politiku/poslankyně
Bydliště: Vršovice, Praha 10
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 2032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Olga.Richterova »

Včera, 22.1. Jsme se s Markem Parisem sesli s panem M. Odlem a mluvili s ním o jeho zkušenostech s provozováním autodopravy v Nemocnici Na Homolce. (Souvislost s kauzou Medica Holte.) Pan Odl souhlasil s uveřejněním tohoto zápisu.

Prijate vyhody: informace
Poskytnute vyhody: zazvorovy čaj
Tito uživatelé poděkovali autorovi Olga.Richterova za příspěvky (celkem 2):
Filip.Krska, Zdenek.Hrib

Kontakt: nejlépe SMS či zpráva přes Signál nebo WhatsApp nebo Zulip. - Čtrnáctidenní osobní dopisy zde: www.olgarichterova.cz - Pirátská expertka na sociální a rodinnou politiku a trh práce.

Uživatelský avatar
Ondrej.Polansky
Člen KS Moravskoslezský kraj
Příspěvky: 1114
Registrován: 12 čer 2009, 12:13
Profese: ---
Bydliště: Dr. Šmerala, Ostrava
Dal poděkování: 1200 poděkování
Dostal poděkování: 1031 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Ondrej.Polansky »

Dne 22.1. jsem se spolu s Ivanem Bartošem a Štěpánem Štréblem setkali se zástupci hospodářské komory; paní Irenou Bartoňovou Pálkovou a panem Zdeňkem Zajíčkem (ICT Unie). Tématem setkání byl projekt PES - právní ekonomický systém.

Schůzka byla iniciována zástupci PES resp. po dohodě mezi předsedou Bartošem a šéfem HK panem Dlouhým na základě kritiky ve věci PES ve vztahu k historické podpoře EET od HK. Cílem schůzky bylo vyjasnění východisek a zejména dopadů původního zákona, který řešil „tabulku“ u zákonů a kterou vrátil Senát k projednání do PS.

Systém provozovaný komoru by měl podnikatelům zjednodušit přehled s povinostmi vázajícími se k jejich živnosti. K tomu je ale potřeba, aby součástí každého zákona byla tabulka s povinnostmi, které jednotlivým podnikatelům shrnuje povnnosti z tohoto zákona vyplývající.

Zpřehlednění stávající i budoucí legislativy vítáme, vyjádřili jsme pochybnosti nad procesem opatření stávající legislativy těmito metadaty pro velkou složitost, navíc pro některou legislativu (tu, která potřebuje výklad) si příliš neumíme představit konstrukci tabulky vůbec.

Domluvili jsme se, že se na toto téma sejdeme znovu, byla nám nabídnuta prezentace demoverze daného systému, což jsme přijali.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Polansky za příspěvky (celkem 3):
Filip.Krska, Jiri.Ulip, Vit.Fux
Uživatelský avatar
Olga.Richterova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 743
Registrován: 12 čer 2009, 20:40
Profese: expertka na sociální politiku/poslankyně
Bydliště: Vršovice, Praha 10
Dal poděkování: 705 poděkování
Dostal poděkování: 2032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Olga.Richterova »

v pátek dne 19.1. 2018 jsem se po jednání Poslanecké sněmovny zapovídala s MUDr. Vlastimilem Válkem.
Mluvili jsme o vztahu lékař - pacient, a dostali jsme se až k porodním domům.

Sem píšu pro info, že takhle to funguje - člověk se může náhodou zapovídat, a stát se sám lobbistou za věc, která mu přijde důležitá (jako mně porodní domy a podpora porodních asistentek).

Podobně jsem dnes, v úterý 23. 1. oslovila senátorku Renatu Chmelovou kvůli spolupráci na aktuálním tématu přetížených úřadů práce a zpoždění ve vyplácení dávek (např. rodičovské, nebo příspěvků na bydlení), což dělá veliký problém např. rodinám malých dětí nebo seniorům. Další věc je vyplácení dávek pomoci v hmotné nouzi.

(R. Chmelová má mít zítra, 24. 1., schůzku s ředitelkou Úřadu práce - ale je možné, že bude zrušena.)
Naposledy upravil(a) Olga.Richterova dne 24 led 2018, 14:53, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Olga.Richterova za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Filip.Krska

Kontakt: nejlépe SMS či zpráva přes Signál nebo WhatsApp nebo Zulip. - Čtrnáctidenní osobní dopisy zde: www.olgarichterova.cz - Pirátská expertka na sociální a rodinnou politiku a trh práce.

Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“