Anketa: Prezidentské volby 2018 - 2. kolo

Toto fórum slouží k orientačním průzkumům mezi členy.

Moderátoři: Odbor - administrativni, Predsedajici

Pravidla fóra
V tomto fóru se zjišťují pomocí anket názory členů na nějakou oblast (např. pokud přijde dotaz zvenku). Odpovídat na otázky zde mohou pouze členové strany.
Chcete-li vyvolat jednání nebo hlasování celostátního fóra, použijte Členské podněty.
Odpovědět

V druhém kole budu volit

Jiří Drahoš
241
88%
Miloš Zeman
17
6%
nebudu volit
10
4%
odevzdám neplatný hlas
5
2%

Celkem hlasujících: 273 - Celkem hlasů: 273

TomasMikus
Uživatel fóra – není člen Pirátů
Profese: biolog
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 372 poděkování

Re: Anketa: Prezidentské volby 2018 - 2. kolo

Příspěvek od TomasMikus »

Dalibor.Zahora píše:Měl jsem jasno už před pěti lety ;)
http://piratskenoviny.cz/?c_id=697421

Prezident je monarchistický přežitek, jen v republikánském balení, takže nevolím.
nebylo by racionálnější dříve než piráti vůbec navrhnou a po té případně prosadí kolektivní vedení najít ten drobný rozdíl mezi presidentem slušným člověkem a presidentem lhářem a pomoci této zemi alespoň v drobném krůčku? Nehledě na to, že pokud duo babiš zeman zmizí z politické scény bude jistě větší prostor pro další pirátské nápady včetně toho vašeho
Michael.Polak
Zahraniční odbor
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 2895 poděkování
Dostal poděkování: 6675 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Jan.Bednarik píše:Kdyby půlka lidí, co nechodí k volbám, šla a odevzdala neplatný hlas, tak by byla volební účast třeba 80% a z toho 20% neplatných hlasů. To byl by to zajímavý vzkaz politikům.
Copak politkům - ale hlavně těm, kteří politci dosud nejsou! Je to jasný signál, že si občané nevybrali a že je tu poptávka po něčem novém - nových tvářích, novém programu...

V současném 2.kole toto nedoporučuju (teda pochopitelně: lepší než volit Zemana) ale jinak např. ve volbách, kde zrovna nemáme pirátského kandidáta (Senát, apod.) a nikdo jim současně není sympatický bych to voličům s vážným zájmem o politické dění rozhodně doporučoval spíš, než neúčast u voleb.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 3):
Marcel.Kolaja, Vojtech.Pikal, Jitka.Novotna

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

bape
Příznivec Pirátů – Vysočina
Profese: Invalidní důchodce
Dal poděkování: 137 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bape »

Pro vás co chtějí nevolit nebo odevzdat neplatný hlas. Nenadávejte potom jak je český lid debilní, že zvolil zase Zemana. Bude to totiž i váš neodevzdaný, či neplatný hlas co mu může pomoci. Ano, můžete říkat jak vám oba nevyhovují, ale to je holt demokracie a prezident může být jen jeden. Člověk se občas musí rozhodnout a strkat hlavu do písku a pak chytračit, to umí každý. Jo, může se udělat chyba, ale lepší než si hrát na chytráka a nedělat nic.

Tak a nyní můžete psát jak je demokratické nevolit. OK, potom ale nerozumím proč jste v politické straně a proč zrovna u Pirátů. Myslel jsem, že Piráti chtěj věci měnit, ne se schovávat a mudrovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi bape za příspěvek:
Jiri.Kratky
klivan
Profese: lékař
Dal poděkování: 472 poděkování
Dostal poděkování: 770 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

bape píše:Pro vás co chtějí nevolit nebo odevzdat neplatný hlas. Nenadávejte potom jak je český lid debilní, že zvolil zase Zemana. Bude to totiž i váš neodevzdaný, či neplatný hlas co mu může pomoci. Ano, můžete říkat jak vám oba nevyhovují, ale to je holt demokracie a prezident může být jen jeden. Člověk se občas musí rozhodnout a strkat hlavu do písku a pak chytračit, to umí každý. Jo, může se udělat chyba, ale lepší než si hrát na chytráka a nedělat nic.

Tak a nyní můžete psát jak je demokratické nevolit. OK, potom ale nerozumím proč jste v politické straně a proč zrovna u Pirátů. Myslel jsem, že Piráti chtěj věci měnit, ne se schovávat a mudrovat.
Bude to těsný o pár tisíc hlasů, tj . bude asi rozhodovat každý hlas, škoda, že se piráti jednoznačně nepostavili za Drahoše, jako to udělálo KDU-ČSL.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vedeni ... se/1550792
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
bape
Příznivec Pirátů – Vysočina
Profese: Invalidní důchodce
Dal poděkování: 137 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bape »

klivan píše: Bude to těsný o pár tisíc hlasů, tj . bude asi rozhodovat každý hlas, škoda, že se piráti jednoznačně nepostavili za Drahoše, jako to udělálo KDU-ČSL.
To mi nevadí. Myslím, že to ani není žádoucí. Zas by kolovalo "fetky volí Drahoše" apod.
Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 516 poděkování
Dostal poděkování: 2445 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

Tak jsem se v Drahošovi mýlil. Je to Pirát. Zdá se, že hacknul svoji černou minulost. Ten podpis asi nebude jeho atext taky nesouhlasí.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politi ... litika_wag
klivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

bape píše:
klivan píše: Bude to těsný o pár tisíc hlasů, tj . bude asi rozhodovat každý hlas, škoda, že se piráti jednoznačně nepostavili za Drahoše, jako to udělálo KDU-ČSL.
To mi nevadí. Myslím, že to ani není žádoucí. Zas by kolovalo "fetky volí Drahoše" apod.
Já myslím, má to ještě jiná rizika.
1) Poražená strana bude zpochybňovat regulérnost voleb (přepočítávání hlasů apod.), možná i na ta zapálená auta a dojde.
2) Přímá demokracie dostane tafku za uši, už slyším odmítače přímé demokraice : "Vidíte, vidíte, my vám to říkali, tad to máte, kýble hnoje a špíny se valí ulicí., přímá demkracie má zase jiné vady a není samospasitelná, není to krok k větší a lepší demokracii, nopak, je to krok zpět. :D

Zeman by měl vystoupit a uklidnit lid, at neblbnou, k žádné národní tragédii nedojde, at zvítězí ten nebo ten, ale to neudělá, spíše ještě přileje olej do ohně, jak to udělal knížeti v minulých volbách, když o něm řekl, že mluví jako Sudeták.

https://zpravy.tiscali.cz/faul-priznivc ... aci-308049?
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-volba ... utoci.html
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... -davu.html
„Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda.”
Will Rogers
Tomas.Pastircak
Administrativní odbor
Profese: Informatik, student práv
Dal poděkování: 477 poděkování
Dostal poděkování: 2848 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Pastircak »

Budu volit Drahoše. V závažných otázkách má se Zemanem podobné názory, tam není z čeho vybírat, a navíc mi přijde, že je mnohem reprezentativnější. Těch bodů by bylo ještě pár, ale toho jsou plný internety, to sem nebudu vypisovat.

Přijde mi mnohem přijatelnější diskutovat s umírněnými a rozumnými voliči Zemana, než s fanatickými podporovateli Drahoše.

A pro pány klivan a TomasMikus: Uvědomujete si, že tapetujete někde, kde anketou vyjádřilo Drahošovi podporu 88 % lidí, tím pádem vaše agitace za Drahoše je tu poněkud neefektivní?
klivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klivan »

to je mi jasný, že pirátů je 200? 500? , ale příznivců pirátů je 250 tis ? 500 tis.? takže předpokládám, že forum čtou i nepiráti- třeba příznivci Horáčka, kteří váhají, zda jít k volbám nebo ne, takže se je snažím zvednou ze židle., proto mě mrzí, že se piráti nepostavili za Drahoše, mohli rozhodnout volbu, presidenta, jelikož bude záležet na každém hlasu, bude to hodně těsné. Já se to snažím dávat i do mailů, do jiných sociálních sítí. Drahoše bude volit nejméně 1,5 milionů lidí, mohli se s tím Piráti svézt a získat sympatie i u lidí, kteří, kteří zatím volí TOP apod. Na druhou stranu voliči Zemana asi nemají v lásce moc Piráty, takže je zřejmě ani volit nikdy nebudou. Takže bojují spíš za to, aby Piráti vyjádřili veřejnou podporu Drahošovi, ale to se zřejmě nepodaří.. :) .
Will Rogers
Radek.Simkanic
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: Computer vision programátor
Dal poděkování: 1473 poděkování
Dostal poděkování: 542 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.Simkanic »

No já mám v prezidentských volbách následující podmínky:
- Rozhodně ne Zemana
- Rozhodně ne Topolanka
- Rozhodně ne Kulhánka

Ostatní mi jsou buřt jestli tam budou, ale nejsympatičtější pro mě byl Hilšer, tudíž toto druhé kolo budu volit určitě Drahoše, protože mi to splňuje podmínky :D
„Kráčíme v minulostí, naší budoucností je tvořit přítomnost.“
Odpovědět

Zpět na „Zjišťování názorů členů“