hlasování o rozpočtu KS MSK 2018

Fórum pro vážná jednání členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: KoKS Moravskoslezský kraj, PKS Moravskoslezský kraj

Pravidla fóra
  • Na tomto fóru se vyhlašují závazná hlasování krajského fóra. Hlasovat mohou pouze členové místního sdružení.
  • Do tohoto fóra vidí a přispívají členové místního sdružení a jeho registrovaní příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).
  • Jednáním předsedá zpravidla krajské předsednictvo.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jiri.Demel
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1532
Registrován: 23 dub 2009, 16:01
Profese: IT manager
Bydliště: Příbor
Dal poděkování: 350 poděkování
Dostal poděkování: 860 poděkování

hlasování o rozpočtu KS MSK 2018

Příspěvek od Jiri.Demel »

Vážení členové KS MSK,
ve spolupráci PKS , PMS a zainteresovaných členů KS předkládáme rozpočet KS na rok 2018
Hlasování proběhne dne 12.1.2018 v 9:00 hodin. Hlasování bude trvat 48, tedy do 14.1.2018 9:00 hod.
Odkaz na krajský rozpočet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2110933411
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Demel za příspěvky (celkem 2):
Michal.Gill, Pavel.Korizek
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18636
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33830 poděkování

Re: hlasování o rozpočtu KS MSK 2018

Příspěvek od Martin.Kucera »

Oznámení moderátora:
Přesunul jsem do sekce Krajské fórum.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Michal.Gill, Pavel.Korizek, Jiri.Demel

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Jiri.Demel
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 1532
Registrován: 23 dub 2009, 16:01
Profese: IT manager
Bydliště: Příbor
Dal poděkování: 350 poděkování
Dostal poděkování: 860 poděkování

Re: hlasování o rozpočtu KS MSK 2018

Příspěvek od Jiri.Demel »

Ještě přidávám v rámci vyloučení případných spekulací výdaje v PDF
Přílohy
Rozpočet Moravskoslezský kraj 2018 - Výdaje.pdf
(64.21 KiB) Staženo 72 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Demel za příspěvky (celkem 4):
Michal.Gill, Jakub.Dedek, Pavel.Korizek, Rostislav.Reha
Uživatelský avatar
Martin.Redr
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 528
Registrován: 06 čer 2012, 23:32
Profese: sociální pracovník, pedagog
Bydliště: Havířov
Dal poděkování: 104 poděkování
Dostal poděkování: 371 poděkování

Re: hlasování o rozpočtu KS MSK 2018

Příspěvek od Martin.Redr »

Nechci nějak komplikovat průběh schvalování rozpočtu a tak asi ten alternativní návrh nepodám. Nebudeme tedy hlasováním porovnávat různé varianty, ale najdeme shodu na hlasovatelném návrhu rozpočtu. K tomu by mělo pomoci bližší vysvětlení jednotlivých položek. Přesnější definování výdajových položek by nemělo omezovat čerpání prostředků, ale pomoci členům při orientaci v rozpočtu (ať už kvůli hlasování nebo poté v průběhu čerpání).
Jde mi o to učesat celkový návrh, aby neobsahoval faktické či gramatické chyby v textu a možná bude nutné upravit i některá čísla.

Pokusím se začít definovat položky a poprosím, abyste mě doplnili, případně opravili.
  • Příjmy:
    Státní příspěvek na sněmovní volby – strana získala příspěvek 100 Kč za každý hlas pro Piráty v parlamentních volbách, z čehož 30 % náleží krajskému sdružení. V MSK volilo Piráty celkem 47 332 lidí, což znamená pro krajské sdružení 1 419 960 Kč. Z toho tedy máme pro rok 2018 na příjmu 938 tis. Kč a zbytek je v saldu z loňska, neb byl tento příjem nějakým klíčem rozdělen (jakým a proč, to nevím).
    Příspěvek na mandát poslance – strana získává každoročně 900 tis. Kč za každého poslance, z toho jde 50 % do regionu. No a poslance máme dva, a pokud to správně chápu, v roce 2017 jsme získali ¼ a v roce 2021 to budou ¾ ročního příspěvku na mandát.
    Stálý příspěvek – každá strana, která získala ve volbách nad 5 % hlasů má nárok na stálý příspěvek od státu ve výši 10 mil. Kč ročně. Piráti posílají 20 % regionům, takže v MSK to dělá asi 173 tisíc Kč ročně. Ovšem v roce 2018 je částka upravena jakýmsi klíčem společně s rokem 2017 (podrobnosti rovněž neznám).
    Členské příspěvky – každý člen strany platí nejméně 200 Kč, z čehož jde 50 % do regionů.
    Převod salda v budoucích letech (viz další strana) - toto je zřejmě chybně pojmenovaná položka, neb jde o převod z minulého roku.

    Výdaje:
    Provozní výdaje – správcem položky je krajské předsednictvo a zahrnuje výdaje na provoz.
    Rezerva krajského předsednictva – správcem položky je krajské předsednictvo a prostředky lze alokovat na různé projekty, které požádají o podporu. Z celkově navržené částky 300 tis. Kč je v podstatě k dispozici 50 tis. Kč, jelikož rezerva PKS by měla zahrnovat i potencionální výdaj s Lumitrixem ve výši 250 tis. Kč (viz hlasování KF v závěru prosince).
    Rozpočtová rezerva kraje - správcem položky je krajské fórum, předpokládá se postupné uvolňování na konkrétní projekty, které zaujmou členy krajského sdružení (fóra). Smyslem je také z této položky ušetřit významné prostředky do budoucna.
    Rezerva místního předsednictva Karvinsko, Rezerva místního předsednictva Mor. Ostrava a Přívoz, Rezerva místního předsednictva Opavské Slezsko – správcem jsou jednotlivá PMS. Smysl této položky moc nechápu, ale možná jej časem ocením.
    Pirátské centrum Ostrava – správcem položky je krajské předsednictvo, výdaje spojené s provozem OPiCe, v tomto roce navýšené o 500 tis. na vybavení (viz hlasování KF koncem prosince).
    Senátní kampaň – správcem položky je volební štáb, ten bude ustaven v souvislosti se senátními volbami ve třech obvodech našeho kraje. Podporu senátorským kandidátům lze zajistit i z dalších zdrojů (centrální rozpočet, PaRo).
    Komunální kampaň – správcem položky je volební štáb. V tuto chvíli není jisté, kde všude budou Piráti kandidovat a zda samostatně či společně s dalšími uskupeními. Nicméně rýsují se jasné představy o konkrétních místech. A není jich málo…
    Projekt „Sepněme Moravskou“ – správcem položky je předsednictvo MOaP, jde o součást komunální kampaně v Moravské Ostravě.


Co se týká čísel, nadále se přimlouvám za navýšení položky „Komunální kampaň“ na úkor „Rozpočtové rezervy kraje“. Vnímám to tak, že kampaně budou probíhat na mnoha místech kraje a určité finanční prostředky si to vyžádá. Operativnější bude možnost tyto výdaje proplácet volebním štábem než celým krajským fórem. Není nutné navýšenou položku rozfofrovat (také při vědomí pravidel hospodaření apod.).

Jen namátkou místa kampaní: Ostrava – Moravská, Jih, Poruba, Opava, Bruntál, Karviná, Bohumín, Havířov, Český Těšín a pozadu jistě nezůstanou Kopřivnice, Frýdek-Místek, Rychvald, Klimkovice (ostatně řeší se to ve vedlejším vlákně na fóru).
A namátkou, co se bude v kampaních objevovat: Pirátské listy, letáky v autobusech a tramvajích, plakáty na plochách ve městě, bannery na plotech, trička pro aktivní dobrovolníky, butony pro příznivce (a mnohé jiné dle fantazie a kreativitě našich členů a příznivců).
A co potom organizování zajímavých besed, workshopy, videospoty, akce v ulicích měst apod.
Přirozeně máme v každé obci další zdroje financování: projekty v rámci PaRo, dary od sympatizantů, podpora z centrály či mediálního odboru atd.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Redr za příspěvky (celkem 4):
Radek.Simkanic, Leonard.Varga, Jiri.Demel, Pavel.Korizek
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Moravskoslezský kraj“