Evidence kontaktů a schůzek

Informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.


Zamčeno
Uživatelský avatar
Tomas.Dostalek
Člen KS Vysočina
Příspěvky: 30
Registrován: 06 lis 2013, 11:07
Profese: daňový poradce
Bydliště: Chotěboř
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 61 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Dostalek »

Včera proběhlo další setkání chotěbořských Pirátů (já a Roman Kubát) se zástupci Zelených (Martin Kovačka) a TOP09 (David Šafránek). Řešili další detaily plánované spolupráce v komunálních volbách (název koalice, obsazení kandidátky, program). Další společné setkání je naplánováno na neděli 21.1.

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Dostalek za příspěvek:
Filip.Krska
Uživatelský avatar
Olga.Richterova
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 746
Registrován: 12 čer 2009, 20:40
Profese: expertka na sociální politiku/poslankyně
Bydliště: Vršovice, Praha 10
Dal poděkování: 716 poděkování
Dostal poděkování: 2044 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Olga.Richterova »

14.12.2017 jsme se v přestávce v jednání MHMP s Mikulášem Ferjenčíkem, stále ještě pirátským zastupitelem pro územní rozvoj, sešli s Petrou Kolínskou, příslušnou radní. Tématem rozhovoru byla Proluka - nezastavěný prostor na Praze 10, kde již několik let developer chystá projekty Magnolia a Carnea. Nedávno zažádal o změnu koeficientu, popsáno zde: http://renatachmelova.cz/blog/2017/11/2 ... -zastavba/

Hl. tématem schůzky s Petrou Kolínskou bylo, co je realistické požadovat (zejm. ze strany občanů a občanských sdružení, kteří se účastnili participace) a jak se navýšením koeficientů může zhodnotit majetek developera.

Hl. cílem je získat aktuální podklady.

Poskytnuté a přijaté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Olga.Richterova za příspěvky (celkem 5):
Vit.Simral, Filip.Krska, Ivo.Vlasaty, Petr.Jedelsky, Vaclav.Hrdlicka

Kontakt: nejlépe SMS či zpráva přes Signál nebo WhatsApp nebo Zulip. - Čtrnáctidenní osobní dopisy zde: www.olgarichterova.cz - Pirátská expertka na sociální a rodinnou politiku a trh práce.

Uživatelský avatar
Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Příspěvky: 1774
Registrován: 13 črc 2009, 23:30
Profese: manažer, zastupitel
Bydliště: Prostějov
Dal poděkování: 769 poděkování
Dostal poděkování: 1359 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Petr.Kapounek »

V PÁ 8.12. jsem oslovil dva místní sociální demokraty a Petr Lysek jednoho, abychom jim přímo přetlumočili gentlemanskou opoziční nabídku s níž měl týž den jít další opoziční zastupitel - Honza Navrátil - za primátorkou. Nabídka spočívala v tom, že pokud by se odhodlali k odvolání náměstka Mgr. Pospíšila (za hnutí Pévéčko) z rady, podržíme jim radu ve složení dle jejich uvážení až do voleb. Záměrně neuvádím jména oslovených, protože nešlo o oficiální jednání a nechci způsobit,že se s náma příště nebude nikdo bavit. Jak je vidět z průběhu následného zastupitelstva, ČSSD nabídky nevyužila. Pro upřesnění uvádím, že nejdenalo o návrh na přeskupení koalice ale pouze na toleranci menšinové "vlády".

Přijaté výhody: nic
Poskytnuté výhody: nic

V PO 18.12 jsem se sešel s Jiřím Novákem v jeho kavárně "Plecháč" a jeho spolupracovníkem (jméno nevím). Diskutovali jsme o kauze Manthellan, o politické situaci v Prostějově obecně, o parkování v centru. Představil mi svou vizi, že by bylo možné pořádat trhy na "volné" ploše na ul. Wolkerova, kde uprostřed stojí i jeho "plecháč". Vysvětlil jsem mu, že nápad se mi jeví sice zajímavý, ale problém vidím v provozu na ul. Wolkerova, což by pro trhy v těsné blízkosti (v řádu metrů) u této dopravní tepny mohl být problém. Dále jsem k té věci vysvětlil, že nevím přesně, jak to město s tržnicí zamýšlí, ale že do vyjasnění kauzy Manthellan jsou úvahy o umístění tržnice předčasné.

Přijaté výhody: černý čaj s medem a citronem
Poskytnuté výhody: souhrnné a zestručněné informace o politickém dění v Prostějově
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kapounek za příspěvky (celkem 4):
Filip.Krska, Ivo.Vlasaty, Petr.Jedelsky, Vaclav.Hrdlicka

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Uživatelský avatar
Tibor.Vansa
Garant/ka programového bodu
Příspěvky: 635
Registrován: 25 kvě 2016, 16:05
Profese: analytik kreditního rizika v bance
Dal poděkování: 287 poděkování
Dostal poděkování: 1071 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tibor.Vansa »

V pátek 8.12. jsem se sešel se Zdeňkem Pokorným, zastupitelem z Prahy 4 a diskutovali jsme stav IT a živé přenosy ze zastupitelstva. Došli jsme k tomu, že jde o problém politický, ne technický. Přijal jsem nástěnný kalendář Prahy 4 .V úterý 18.12 jsem se sešel s předsedou TOP 09 Michalem Hrozou, účel schůzky bylo vzájemné seznámení, dále jsme řešili jsme interní audit IT na Praze 4. Přijaté výhody - dvě piva. Dne 19.12. jsem se sešel s bývalým členem ODS, který si přál zůstat v anonymitě. Proběhla dost obecná diskuze o korupci, bohužel se mi z něj ale nepodařilo vytáhnout žádné konkrétní informace.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tibor.Vansa za příspěvky (celkem 3):
Ivo.Vlasaty, Filip.Krska, Vaclav.Hrdlicka
Uživatelský avatar
Tomas.Vymazal
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 4793
Registrován: 23 dub 2009, 16:31
Profese: designér legálních konopných produktů
Bydliště: Brno
Dal poděkování: 6558 poděkování
Dostal poděkování: 5606 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Vcera jsem se v Praze sesel s Tomášem Kubálkem z Asociace pestitelu lecebneho konopi (APLK), abych s nim probral, jestli existuji nejake kroky smerujici k dostupnosti lecebneho konopi nebo legalizaci obecne, na kterych bychom mohli spolupracovat.

1) Pan Kubálek mi povypravel pribeh, jak to tenkrat bylo, kdyz on a jeho spolecnici zkusili do CR dovezt ten prvni kilogram holandskeho konopi. Udajne z toho kilogramu (pri cene zhruba 300Kc za gram) s velkymi obtizemi prodali zhruba 30%, nacez se u zbyvajiciho mnozstvi zacala blizit expirace. Rozhodli se tedy eliminovat prekazku vysoke ceny tim, ze zbyvajici konopi nabidli pacientum zdarma. Reagovala na to tehdy media (nadsene) a reagoval na to i SÚKL, ktery to vyhodnotil jako nedovolenou reklamu a chtel je pokutovat castkou 10 milionu korun. Panove na to rychle zareagovali, nabidku stahli, kontaktovali Zdenka Majzlika a vsechno konopi mu nabidli po jedne korune. Pan Majzlik po tom konopi chnapl a bylo po problemu. Ponauceni z tohohle pribehu podle pana Kubálka je, ze cena neni ten hlavni problem. Udajne je hlavnim problemem neexistujici distribucni sit. Distribucni sit jejiz neexistence plyne z prosteho faktu, ze SÚKL ma za ukol byt v distribuci lecebneho konopi prostrednikem potud, ze vsechno konopi vykoupi a garantuje jeho kvalitu, ale nema za ukol konopi nasledne distribuovat a uz vubec neni zadnym zpusobem penalizovan za to, kdyz se to konopi neproda a je nutne ho po expiraci spalit.

2) Ja jsem panu Kubálkovi vysvetlil, ze Pirati lecebne konopi resi primarne z toho duvodu, ze uz ten polamany system konopi do lekaren bezi a existuje moznost pomerne rychle pomoci pacientum, ktere soucasny prohibicni stav trapi nejvic. Ackoliv tedy Piratum jde primarne o legalizaci pestovani a drzeni konopi pro osobni potrebu, vnimame zaroven, ze lide z te skupiny uzivatelu "pro osobni potrebu" si konopi v omezenem mnozstvi schopni sehnat jsou i za soucasneho stavu. Tezce nemocni mnohdy potrebuji konopi ve velkem mnozstvi a navic si ho casto nejsou schopni sami vypestovat. Dodal jsem, ze pokud najdeme konkretni kroky, ktere muzeme ze Snemovny nebo proste za vyuziti naseho aparatu posunout ve spolupraci s APLK vpred, tak se o to rozhodne pokusime. Upozornil jsem ale, ze se casto v diskusich kolem lecebneho konopi se zainteresovanymi lidmi dostavame do situace, kde mame pocit, ze snahou o opravu systemu konopi do lekaren, dosahneme mimo jine zablokovani legalizace pro osobni potrebu. A to je pro nas naprosto nezadouci stav. Dodal jsem taky to, ze se mnohdy setkavame s argumentem, ze nekdy bereme kvuli legalizaci pro osobni potrebu pacienty jako rukojmi, a z urciteho pohledu se to tak da brat, ale neni pro nas tenhle argument pro legalizaci tak podstatny, abychom se v klidu divali, jak se tendr za tendrem miji ucinkem, a nic s tim nezkusili delat. Pan Kubálek vyjadril vuci planum legalizovat samopestovani a drzeni pro osobni potrebu sympatie, vyjadril i nadseni z toho, ze jsem poslancem, a mam tim padem velmi dobrou pozici, abych s tim soucasnym stavem neco udelal, ale neopomnel dodat to, ze je to podle nej boj na dlouhou dobu a ke vsemu s nejistym vysledkem. Kdezto lecebne konopi muzeme zkusit opravit relativne snadno a vysledky se mohou dostavit jeste v tomhle volebnim obdobi.

3) Shodli jsme se tedy, ze je potreba obe dve kampane vest paralelne. Na dilcich vitezstvich v oblasti konopi do lekaren muzeme sbirat politicke body a vyuzit teto synergie k dotazeni kampane za legalizaci konopi pro osobni potrebu zdarne do cile. Legalizace pro osobni potrebu pravdepodobne napoprve neprojde, ale konopny medialni prostor muze byt stejne nas, protoze budeme realne stale postupovat k hmatatelnemu cili. Zaroven z diskuse pomerne jasne vyplynulo, ze zatimco legalizace zakazane rostliny z ideologickych duvodu je statnimu aparatu dost proti srsti, tak snaha ziskat vsechna potrebna povoleni a rozpohybovat svuj stamilionovy business tomu stejnemu statnimu aparatu prijde naprosto srozumitelna a zcela nezavadna. Pan Kubálek to nazýval naivitou, kdyz mluvil o tom, co ho vedlo k tomu, aby podnikani v konopi do lekaren zkusil. Ja jsem si na tom miste ale uvedomil vlastni naivitu, kdyz jsem dosel k poznani, ze bojovat proti soucasnemu systemu deklaracemi a idealy sice mozna dlouhodobe funguje, ale daleko efektivnejsi bude zmineny system proste nechat ochutnat vlastni polivcicku. Proto jsem pana Kubálka pozadal, aby mi poslal konkretni navrhy kroku, ktere bychom mohli v ramci pracovni skupiny pro legalizaci nebo v ramci poslaneckeho klubu podniknout. I stalo se tak a ja sem ty navrhy proste placnu:
Tomáš Kubálek píše:Pokud byste chtel dosahnout pomerne rychleho uspechu, navhruji nasledujici:

- vyuzit soucasneho pravniho ramce (v oblasti lecebneho konopi)
- nechat zpracovat pravni analyzu, ktera by potvrdila:
1. Obecnou vyjimku ze Zakona o zadavani verejnych zakazek (strana 7 prezentace) - za ucelem udeleni pestitelskych licenci
2. Potvrdila moznost komisniho prodeje - SUKL (Komisionar), Pestitel (Komitent). (strana 6 prezentace) - prelozeno do lidske reci - SUKL (jako agentura dle Jednotne umluvy) zaplati za konopi az ve chvili, kdy se konopi dostane ke spotrebiteli (lekarne), v soucasne chvili plati dopredu. Formou komisniho prodeje odpadne "svazanost" SUKLu - neponese podnikatelske riziko za pestitele. System zacne prirozene fungovat. Licencovani vyrobci zacnou sami budovat legalni distribucni kanaly.

Takto to uvadim ve zkratce. Podrobneji je to zrejme z prezentace. Pokud by bylo potreba dovysvetleni nebo konzultace pro pravniky, jsem k dispozici.
A prezentaci taky prikladam:
Verejna_zakazka_-_duvody_selhani-2.pptx
(76.64 KiB) Staženo 133 x
Navrhy pana Kubálka projedname v uzsim kruhu a zjistime, jak se podle nich zaridit. Penize na pravniky jsou a parlamentni institut je nam taky k dispozici, takze by to jit melo :)

Prijate vyhody: adresa supr kavarny, dve dvojty espressa, hruskovej fresh a nobl snidanovej talirek s nazvem "snidane Fiorentina" :D
Poskytnute vyhody: nic :)
Tom Vymazal, podporovatel phpBB a bojovník za legalizaci heroinu
Takovej ten stav, když seš uprostřed stavu a myslíš si, že nemáš stav. -- Michal Wagner, tč. garant programového bodu Drogy
Uživatelský avatar
Lukas.Barton
Republikový výbor
Příspěvky: 1918
Registrován: 29 říj 2012, 15:36
Profese: Učitel, vědec.
Bydliště: Mirošov (okr. Rokycany)
Dal poděkování: 759 poděkování
Dostal poděkování: 2235 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Lukas.Barton »

18. 12. jsem se sešel v Plzni s M. Vozobulem, plzeňským předsedou TOP09, se kterým jsme se bavili o politice v Plzni a komunálních volbách za rok. Žádné nabídky ani dohody nepadly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Barton za příspěvky (celkem 4):
Filip.Krska, Frantisek.Hagara, Petr.Jedelsky, Vaclav.Hrdlicka
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26171
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 36936 poděkování
Dostal poděkování: 30069 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Mám tady deficit, tak se ho pokusím dohnat.

V pondělí 11.12. jsem byl na recepci a koncertu organizovaném velvyslanectvím Moldavské republiky.

Pozval mě ambasador Vitalie RUSU.

Koncert byl skvělý, víno také.
Společnost mi část večera dělali zástupci Crystalite Bohemia.
Dále mě kontaktoval Marc S. Ellenbogen z Prague Society, s tím, že se pokoušel domluvit schůzku na 17.12. kdy jsem ovšem obsazen, takže snad později.
Dále mě předali vizitku nějaké překladatelky.

V pondělí jsem se s titulu funkce zúčastnil večírku sněmovny se zaměstnanci, kde jsem byl stenografkami lobován, abych zlepšil formu(standard) svého načítání výsledků hlasování sněmovny. Dle svých možností jsem přislíbil se zlepšit.

Následně jsem se zúčastnil skleničky vedení sněmovny s novináři, kde zazněla otázka na zjednodušení dopravy kameramanů stanic do atria/sněmovny.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
Tomas.Vymazal, Filip.Krska, Petr.Jedelsky, Vaclav.Hrdlicka

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Uživatelský avatar
Martin.Jiranek
Člen KS Královehradecký kraj
Příspěvky: 378
Registrován: 03 čer 2010, 09:53
Profese: analytik, marketingový specialista
Bydliště: Trutnov
Dal poděkování: 681 poděkování
Dostal poděkování: 818 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Martin.Jiranek »

Schůzka a smsková a emailová komunikace s panem Janem Vaculíkem z Institutio Didactica Carolina.

Chtěl, abychom zvážili podporu jeho projektu na podporu řemeslných profesí, který žádá po rozpočtu státu zhruba 45 milionů. Jako pozměňovací návrh to představil poslanec Foldyna.
Požádal jsem, aby mi poslal podrobnosti na e-mail. Poslal a v materiálech byl pouze souhrn vizí, co by to mělo dělat a seznam organizací (Hospodářská komora, Svaz průmyslu atd), které projekt podporují. Poprosil jsem informace, na co ty finance půjdou a jak ten projekt bude v pohledu přijmů/výdajů fungovat. Poslal podrobnosti, ale celkový pohled na ekonomiku projektu mě nepřesvědčil. Hlavně jsem tam nenašel nic o dlouhodobém fungování, jen to, že se za ty miliony opraví starý statek. Proto jsem doporučil kolegům poslancům daný projekt nepodpořit. Každopádně jsem také poprosil, aby nebyli přímo proti, aby se o projektu dalo jednat dál.

Prijate vyhody: nic
Poskytnute vyhody: nic
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Jiranek za příspěvky (celkem 5):
Robert.Magni, Filip.Krska, Petr.Kapounek, Petr.Jedelsky, Vaclav.Hrdlicka

Místopředseda strany

Uživatelský avatar
Lukas.Kolarik
Příspěvky: 832
Registrován: 05 zář 2013, 21:08
Profese: OSVČ
Bydliště: Katovice
Dal poděkování: 225 poděkování
Dostal poděkování: 1112 poděkování

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Lukas.Kolarik »

19.12. jsme se společně s Jakubem Michálkem setkali v prostorách klubu s místopředsedou senátu Jiřím Šestákem

Předmětem této čtvrthodinové schůzky bylo navázání vzájemného kontaktu a nastavení pravidel komunikace mezi klubem a senátem. Pokud budeme tlačit něco důležitého máme se něj obrátit, aby to nezapadlo.

Také jsme se bavili o podpoře jeho osoby v senátních volbách na českobudějovicku. Byl mu vysvětlen systém primárních voleb u Pirátů.

Poskytnuté výhody: 0
Přijaté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Kolarik za příspěvky (celkem 4):
Robert.Magni, Petr.Jedelsky, Filip.Krska, Vaclav.Hrdlicka
Nikdo není na světě úplně zbytečný, i ten největší hlupák slouží alespoň jako špatný příklad.
------------------------------------------

tel: 777279221, email: lukas.kolarik@pirati.cz, Profil
Uživatelský avatar
Pavel.Sramek
Místní předsednictvo
Příspěvky: 1426
Registrován: 11 srp 2016, 11:51
Profese: místostarosta MO Plzeň 3, architekt v IT
Bydliště: Plzeň 3
Dal poděkování: 1391 poděkování
Dostal poděkování: 1236 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evidence lobbistických kontaktů

Příspěvek od Pavel.Sramek »

Dne 19.12. jsem se s Magdou Dankovou sešel s Mgr. Ondřejem Ženíškem, předsedou TOP 09 v Plzni a zastupitelem města Plzně.

Účel dvouhodinové schůzky bylo se návzájem poznat a promluvit si o osobních názorech nás všech. Probrali jsme jejich(TOP09) roli opozice na městě. Na otázku možných koalic Pirátů a jiných stran jsme panu Ženíškovi vysvětlili princip schvalování U Pirátů. V debatě jsme také probrali nedávný zákaz/nezákaz heren v Plzni a postavení ODS a jejich tváří v našem krajském městě.

Poskytnuté výhody: 0
Přijaté výhody: 0
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Sramek za příspěvek:
Filip.Krska

Pirátský zastupitel města Plzně
Tel: 777 300 508
Email: pavel.sramek@pirati.cz
FB: https://www.facebook.com/Pavel.Sram3k
TW/X: @PiratSramek
Promluvme si: https://calendly.com/pavelsramek

Zamčeno

Zpět na „Povinně zveřejňované informace“